PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : component tercihi sizce hangisi

darkmoon
16-03-2012, 22:28
merhaba arkadaşlar Ben aldım componentlarıda kurtuldum allahdan arkadaşa alıcaz şimdi adam ikilemde kaldı bende kaldım yardım edebilicekler varsa sevinirim tercihlerimiz

infinity 6530 270watt 90 rms
mtx black thunder 165watt 80rms
ma audio ma629c 240watt 120rms
kicker ks65.2 150watt 75rms
kenwood kfc-s703p 280 watt 80rms

bunlar içinden hangisini tavsiye edersiniz fiyat aralıkları hemen hemen aynı.

EREN34
16-03-2012, 22:32
Kesinlikle Infinity. Bu listede olmayan üst seri DLS de tavsiye ederim ama fiyatları 2 katı neredeyse...

ygtkrmdnz
16-03-2012, 22:32
İnfinity ses kalitesi olarak cok iyidir bence o alinmali

hakan876
16-03-2012, 22:38
bence kulakttan dolma olmamamlı bu ısler tavsıye elbbette yapıla bılır fakat acıkcası dınleyerek alınırsa daha ıyı olur kanaatındeyım muzık olayı zevk ısıdır kısısel bır olay dır.. .. comp alınırken crooss devrısı ve tizler.. bıraz daha ıncelenerek alınması gereken bır durumdur ...

EREN34
16-03-2012, 22:40
bence kulakttan dolma olmamamlı bu ısler tavsıye elbbette yapıla bılır fakat acıkcası dınleyerek alınırsa daha ıyı olur kanaatındeyım muzık olayı zevk ısıdır kısısel bır olay dır.. .. comp alınırken crooss devrısı ve tizler.. bıraz daha ıncelenerek alınması gereken bır durumdur ...

Kesinlikle.

En basitinden ben adı üstünde sadece mid ve tisleri almak isterim. Bagajdaki bassı sökünce bu ne biçim ses be teneke dedirtmeli adama

hakan876
16-03-2012, 22:51
Şimdi yazdıgımı urunu satın alcak veya comp almayı planlayan arkadaslar ıyı okussun rms deger lerı yuksek olması ınsana cazıp gelelbılır fakat croos devresının ıcındekı elemnlar yanı bobın dırenc ..ozellıkle kondastorler cok onemlı dır ne kadar cok devere elemenı kullanılmıssa okadar ıyıdır kondastorler aoudı tıpı olması kesnılık le sartıır..tizlere gelelım mumkunse dınle cok asırı sacmamam lı frekansında calamalı ..dome tıp veya sılk dome ıpek derım herzaman.... basarılar.. bırde kapıya ufak ta olsa yalıtım ..

gökan
16-03-2012, 22:52
ben honda cıvıc öndekı kapı kolonlarını degstrcem 16cm ne almalıyım guzel calsın ıstyrum

Falmor
16-03-2012, 23:01
Componentler doğru amfi kullanıldığında güzel çalar.Önemli olan en pahalı en kaliteli cihazları almak değil,doğru bileşimi yakalayıp kaliteli montajla iyi çaldırmaktır.Milyarlarca liralık sistemlerin yanlış ellerde berbat sesler çıkarması az görülen bişey değildir.

darkmoon
17-03-2012, 11:53
tek tek dinlemekde mümkün olmuyorki ben şunlar içinde bir kicker bir infinityi dinledim infinityi fuar aracında dinledim oda ne kadar tarafsız olabilir fuar aracındaki sistemle bizim alıp takıcağımız sistem kickerde arkadaşda var komple iki takım ks kicker anfi falan oda bana sert geldi ne yazık ki öyle bir imkan olmuyor..

bende uzun süre kolon aradım ilk çift takım ön arkaya comp alıcakdım sonra vazgeçdim sadece önlere hsk aldım anfi bence en son alınması gereken bir şey kolonlar alınıp o kolonlara uygun değerde o kolonlarla uyumlu çalışıcak bir anfi nin alınması iyi olur diye düşünüyorum..

para çıtası düşük 200 tl civarında iki comp alıcaz yani iki takıma 400tl vericez neden düşük çünkü bunun daha anfisi var izalasyonu var montajı var.. o yüzden 200tl civarınada bu listedeki markaların modellerini seçdik eledik kala kala bunlar kaldı :)

mtx amerikan malıymış galiba kalitesini bilmiyorum infinity ***** iyidir kenwood hakkında hiç bir bilgimiz yok sadece markanın kalitesine güvenip ekledik ma audio alman malıymış orta sınıf bir markaymış galiba almanyada öyle ahım şahım bir markada değilmiş ama en azından alman olmasından dandikde değildir dedik ekledik kickerda ***** zaten..

bu noktadan sonra şişdik karar veremedik en azından birileri bende şu takım var yada vardı yada dinledim iyidi kötüdü sert çalışıyordu derin çalıyordu dese bize bir ışık tutar. :)

recky
17-03-2012, 11:53
alpine tavsiye tsk

darkmoon
17-03-2012, 13:45
Alpine da alınabilicek orta seviye adam gibi comp. lar çok pahalı

samet_61
17-03-2012, 14:02
focal utopia gerısı yalan

darkmoon
17-03-2012, 14:43
2 bin tl bir kolona verirsek izin verinde gerisi yalan olsun :) biz 200 tl lik yalan kolonlar arıyoruz o kadar para verebilicek doğrularımız yok. :)

o 2 bin tl lik focal utopia yı almakla bitmiyor izalasyonu anfisi bası ikinci bas anfisi capasitörü derken 10 bin tl lik tesisat masrafı çıkar..

samet_61
17-03-2012, 14:51
2 bin tl bir kolona verirsek izin verinde gerisi yalan olsun :) biz 200 tl lik yalan kolonlar arıyoruz o kadar para verebilicek doğrularımız yok. :)

o 2 bin tl lik focal utopia yı almakla bitmiyor izalasyonu anfisi bası ikinci bas anfisi capasitörü derken 10 bin tl lik tesisat masrafı çıkar..

aynen 200 deılde 300 lı gıbı rakamlara dls ur serisi alınır cok da temız tane tane calar

darkmoon
17-03-2012, 14:55
çıkamıyoruz iki takım alıcağımız için 600 tl ediyor biz 400 ü geçmek istemiyoruz 2 takımda. daha çünkü izalasyonu işçiliği anfisi bası v.b si var. orta karar güzel net berrak ses veren sq bir sistem istiyoruz.

dgoo
17-03-2012, 15:00
ks serisini kullanıyorum memnunum infinity de de güzel frekans aralığı var

Falmor
17-03-2012, 17:44
Sq için 1 takım component ve araca uygun subwoofer yeterli olur.Kaliteli bir 4 kanal amfide bu sistemi beslemeye yeter.Benim kafamda Hertz HSK 165,Kicker 650.4 ve Alpine ın şu küçük 20 cm lik subwoofer ı var.Ana ünite Alpine 9880 var zaten halihazırda.

darkmoon
17-03-2012, 19:03
hsk bende kendi aracıma aldım henüz daha taktırmadım ama ne yalan söyliyim biraz kafamda şüpheler var geçen fuar aracındaki infinityleri dinledik ses müthişdi adam ne kadar açarsa açsın sesi kulağı ağrıtmıyordu kafa ütülemiyordu derin ama güzel çalıyordu tam benim tarzım inşallah hsk da o ayarı yakalarım yoksa satıp bende infinitye geçicem.. araç sahibi arkadaş hsk lar yüksek çalar dedi bu infinitylerdeki derinliği yakalayamassın dedi ama hayırlısı bakıcam.

bizim bu arkadaş öne arkaya iki takım istiyor ondan yoksa bende dedim öne benimki gibi bir takım alalım diye istemiyor bütün kolonları tek markadan yapmak istiyor önler arkalar bas.

samet_61
17-03-2012, 19:05
hsk guclu calar ama tızlerı ust seslerde kulak cırmalar hem hsk sq sıstemler ıcın deıl spl sıstemlerde daha cok kullanılan mıd serısıdır 1000 kw rms ustu sublara sahneleme yapar;)

samet_61
17-03-2012, 19:06
hsk bende kendi aracıma aldım henüz daha taktırmadım ama ne yalan söyliyim biraz kafamda şüpheler var geçen fuar aracındaki infinityleri dinledik ses müthişdi adam ne kadar açarsa açsın sesi kulağı ağrıtmıyordu kafa ütülemiyordu derin ama güzel çalıyordu tam benim tarzım inşallah hsk da o ayarı yakalarım yoksa satıp bende infinitye geçicem.. araç sahibi arkadaş hsk lar yüksek çalar dedi bu infinitylerdeki derinliği yakalayamassın dedi ama hayırlısı bakıcam.

bizim bu arkadaş öne arkaya iki takım istiyor ondan yoksa bende dedim öne benimki gibi bir takım alalım diye istemiyor bütün kolonları tek markadan yapmak istiyor önler arkalar bas.

tek marka dls ...

darkmoon
17-03-2012, 19:12
dls ye para yetmiyor dostum sende ne kadar pahalı marka model varsa söylüyorsun :D o kadar parası olsa arkadaşımın zaten bu kadar ikilemde kalmazdık burda konuda açmazdım :D direk gider focal morel falan alırdık olayı kapatırdık :D para az olduğu için ince eleyip sık dokuyoruz burda konu açdık fikir almaya çalışıyorum :D

samet_61
17-03-2012, 19:14
alt serılerı var ucuza...

darkmoon
17-03-2012, 19:23
alt seirlerde ucuz ama kolonlarda oem kolon gibi 50 rms falan compenantları onlar bile ucuz diyorumda gene 200 tl :) adam gibi alınabilicek 80-90 rms likler 300 tl den başlıyor zaten :)

BRETE
17-03-2012, 21:16

hsk çok önde çalıyor sesleri, derinlik yok dinledim bizzat net ama kulak tırmalıyor, infinity kullandım yüksek seslerde bile tonlar bozulmuyordu derinlik olarakta tam ayarında şu anda eton kullanıyorum kağıt konili infinity e göre bi tık ileride ama hepsini dinlemeyen aradaki farkı bilemez en temizi o paralara alın infinity i başınız ağırmasın :)

darkmoon
17-03-2012, 21:30
evet ağırlık infinityden yana galiba mtx de kağıt konili ama pek kullanan yok galiba mtx

BRETE
17-03-2012, 21:33
evet ağırlık infinityden yana galiba mtx de kağıt konili ama pek kullanan yok galiba mtx

bende hiç dinlemedim mtx merak ediyorum açıkçası tonlamasını nasıldır diye

darkmoon
17-03-2012, 21:51
yabancı sitelerde çok met ediyorlar.. aslında amerikada falan iyi bir marka yabancı audio forumlarından takip ettiğim kadarı ile ama türkiye yeniliklere yeni markalara pek açık değil yer etmesi zaman alıyor.. bu mtv de eskiden pimp my car falan vardı onun sponsorluğunu falan yapmış bir firma yani öyle boş bir firma değil ama insan ister istemeden çekimser kalıyor kimseden olumlu bir şey duymayınca..

gökan
17-03-2012, 23:28
sorması ayıp compenant nedır

darkmoon
17-03-2012, 23:51
compenant denilen şey takım halinde satılan kolon takımı genelde 2 yollu ve 3 yollu olarak 2 tip vardır 2 yollu compenantlar tweeter mid crossover dan oluşur. genelde orjinal kapı yuvalarına kick panellere yerleştirilir. tweeterında yeri çoğu arabada hazırda ön dirsek arka kapı kolluk kısımlarında bulunur.. compenant takım aldınmı anfi ve basda şart olur.. kısaca coaxial kolonlar gibi her şey kolonun üstünde değil parça parça componentler halindedir.. benim bildiğim bu kadar :)) yanlış varsa arkadaşlar düzeltir :))

hakan876
18-03-2012, 20:28
kagit hop ta frekans ıyı gelır tonlamalırı daha ıyıdır malze eger kagit ıse amma ıkı takım ınfınıty yapacaksan tiz lerini kullanma derım baska tiz bak sahsıı kanattım budur..

hakan876
21-03-2012, 10:07
aslında soyle bır seyde yapıla bılır3 yollu cross alınıp kapıya 20 ve ya 25 cm bass sonra mıd bass sonra tiz sq ıcın yapılacakssa denemıstık cok ta ıyıı verım alındı

hakan876
21-03-2012, 10:09
duzeltme spl ıcın olucak sq yazmıssım yanlıslıkla yaslanıyorum artık :(((

hakan876
21-03-2012, 10:20
kapı ıcın soyle bır hesap cıkardım spl on ıkı kapı ya sadece 4adet 20cm bass 4adet ıyı kalıte mıdrange ıyı bır cross ıyı ve tadında calak tiz bunları yapacak kabılıyette usta tabıkkı 800 900 arası cıkar amma ucuru arabayı..

hakan876
21-03-2012, 10:21
bu parcalar ayrı ayrı alınımasıı ve secılerek alınması lazzım..

hakan876
21-03-2012, 10:28
kapıaya takılacak basslar mıd bass degıl bass olucak bunu caldırcak anfi d sınıfı degıl a+b sınıfı olucak thd degrı de max 0003 gecmıycek mumkunse abd yada ıtalyan malı olsun..

darkmoon
21-03-2012, 13:37
projeyi değiştirdik ön arka component yapmıycaz yani 2 takım component yapmıycaz bu konuda usta bir arkadaş arkaya alıcağımız comp ların tamamen ziyan olucağını yani israf olucağını arkada oturana yarıycağını söyledi bizimde arkada oturana yapma gibi bir olayımız yok arkadaş tesisatı kendine yapıyor o yüzden ön lere esk tarzı bir comp alıp arka kapıyada stock kolondan daha kaliteli bir coaxcial düşünüyoruz 60-70 rms lik en azından biraz iç hacmi doyurur alt tonlarda üst tonlarda zaten hsk ya yetişemez..

<<buğra>>
21-03-2012, 19:14
ınfınıty parasına göre çok çok iyi...