PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dış Plastiklerdeki Wax İzleri Hk. [Meguiars Ultimate Protectant önerir misiniz ?]

BilalAkbayır
22-03-2012, 18:56
Arkadaşlar araca wax atarken dış plastikleri bant vs herhangi birşeyler kapatmadım. Wax'ın o bölgelere değince beyaz bir görüntü bırakacağını bilmiyordum bu işlerde biraz acemiyim. Biraz canımı sıkmaya başladı bu görüntü. Bunun için biraz araştırdım meguiars'ın bir ürününü buldum. Bu ürünü kullanan varmıdır ? Bir faydası olur mu. Bu ürünü mü yoksa başka ürünü mü kullanmalıyım?

MEGUAIRS ULTIMATE PROTECTANT

İç -Dış Siyah Plastik, Kauçuk ve Vinil Koruyucu Sprey olarak satılıyor. 30 lira ücreti.

Açıklama olarak ;

Uzun ömürlü bir parlaklık ve UV ışınlarına karşı koruma sağlar. Hızlı kurur ve yağlı bir yüzey oluşturmaz. Trim parçalarda yıkama ve yağmura karşı dayanım sağlar.
Artık kısa ömürlü koruyucularla yetinmek zorunda değilsiniz. Meguiar’sın® devrim yaratan UV şeffaf katman teknolojisi sayesinde yüksek UV koruma ve geleneksel koruyuculardan daha iyi performanslı bir parlaklık elde edebilirsiniz. Bu kuvvetli koruyucu kapı panelleri ve torpido gibi iç kısımlarda zengin bir parlaklık ve görünüm sağlarken dış trim ve kauçuk parçaların ömrünü artırır.

yazılmış.

Video olarak : How To Use Meguiar's NEW 2010 Ultimate Protectant - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=w8ZPRpy12Hk&feature=player_embedded#)!

ruudvan
22-03-2012, 19:23
dusundugun gıbı bı etkısı olmaz yapıcagın sey sıcak su ve mıcrofıber bez.sıcak suyu dok mıkrofıber bezle bastıra bastıra sıl.

BilalAkbayır
22-03-2012, 19:27
Öncelikle bu bölümdeki sorularıma verdiğiniz ilgi için teşekkürler. Ben bu ürünü daha almadım. Nasıl bir etkisi olduğunu sormuştum. Başınıza daha önce böyle bir şey geldi mi? Veya bu ürün haricinde bir ürün kullanıyormusunuz dış plastikler için. Yoksa daha önceki tecrübelerinize dayanaraktan direkt sıcak su ve mikrofiber ile işe koyulayım mı?

ruudvan
22-03-2012, 20:03
Öncelikle bu bölümdeki sorularıma verdiğiniz ilgi için teşekkürler. Ben bu ürünü daha almadım. Nasıl bir etkisi olduğunu sormuştum. Başınıza daha önce böyle bir şey geldi mi? Veya bu ürün haricinde bir ürün kullanıyormusunuz dış plastikler için. Yoksa daha önceki tecrübelerinize dayanaraktan direkt sıcak su ve mikrofiber ile işe koyulayım mı?

dıs plastıkten pasta lekesını cıkarıcak bı safe urun yok o yuzden en guvenlısı sıcak su mıkrofıber bez daha once arabama pasta cıla yapmayın dememe ragmen yapıp cıtalarımın anasını aglatan boyacılar yuzunden denedım bn genelde bant kullanırım plastıkler ıcın .

örnek
http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/DSCF6559.jpg

BilalAkbayır
22-03-2012, 20:09
dıs plastıkten pasta lekesını cıkarıcak bı safe urun yok o yuzden en guvenlısı sıcak su mıkrofıber bez daha once arabama pasta cıla yapmayın dememe ragmen yapıp cıtalarımın anasını aglatan boyacılar yuzunden denedım bn genelde bant kullanırım plastıkler ıcın .

örnek
http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/DSCF6559.jpg

Tam olarak Collinite 915 lekesi. Sizin dediğiniz üzere o zaman hemen sıcak suyumu hazırlayıp araca iniyorum. Teşekkürler.

ruudvan
22-03-2012, 20:10
Tam olarak Collinite 915 lekesi. Sizin dediğiniz üzere o zaman hemen sıcak suyumu hazırlayıp araca iniyorum. Teşekkürler.

hadi kolay gelsın sabırla çitile.
;)

OmeR-FE
22-03-2012, 20:45
Rıdvan ne zaman geliosun izmite? :)

ruudvan
22-03-2012, 22:06
valla gelıcem gelemıorum burdan zaman bulup gelırsem haber verırım.

ruudvan
22-03-2012, 22:28
ee sonucu alalım cıktımı wax ızlerı.

BRETE
22-03-2012, 23:12
Sabah bende denicem sag aynada kaldı ayarım kaçıyor görünce inşallah çıkar

berkay_aydin
22-03-2012, 23:14
benimde oldu, torpidoyu sildiğim sıvıyla ve süngerle çıkarttım hatta güneşte kalmıştı..

BilalAkbayır
22-03-2012, 23:26
ee sonucu alalım cıktımı wax ızlerı.

Ruudvan. Suyun sıcaklığı ile ilgili hiç bahsetmedik. Kaynar suyu götürdüm bir miktar elimi yaktım. Araçta değil ama bende kalıcı etkiler oldu. O hırsla batırdım mikrofiberi sıcak suya sert sert hızlı şekilde ovaladım. Pek vakit ayıramadım elimi yaktığım için ama hatırı sayılır derecede çıktı. Yine kalan yerler var ama bu yöntemi denemeyi düşünmüyorum biraz sakarım bu konularda. Boş vaktimde Meg'in ürününü de alıcam hem bulunsun hem de kalan yerleri onunla temizlerim.

Sabah bende denicem sag aynada kaldı ayarım kaçıyor görünce inşallah çıkar

Dikkatli ve sabırlıca uygulayın %75'i rahatlıkla çıkıyor.

benimde oldu, torpidoyu sildiğim sıvıyla ve süngerle çıkarttım hatta güneşte kalmıştı..

Sıvının ismi nedir acaba ?

ruudvan
22-03-2012, 23:27
Ruudvan. Suyun sıcaklığı ile ilgili hiç bahsetmedik. Kaynar suyu götürdüm bir miktar elimi yaktım. Araçta değil ama bende kalıcı etkiler oldu. O hırsla batırdım mikrofiberi sıcak suya sert sert hızlı şekilde ovaladım. Pek vakit ayıramadım elimi yaktığım için ama hatırı sayılır derecede çıktı. Yine kalan yerler var ama bu yöntemi denemeyi düşünmüyorum biraz sakarım bu konularda. Boş vaktimde Meg'in ürününü de alıcam hem bulunsun hem de kalan yerleri onunla temizlerim.

Dikkatli ve sabırlıca uygulayın %75'i rahatlıkla çıkıyor.

Sıvının ismi nedir acaba ?

meg in urunu snn o ısını cozmez bosuna sıkma oralara .
suyun sıcak olması onemlı ama dıkkatlı olmak lzım :D gecmıs olsun

BilalAkbayır
22-03-2012, 23:36
Plasti dip uygulamalarına bakıyorumda. Çok güzel işler çıkarılmış. Ama hiç becerebileceğimi düşünmüyorum. Aslında yapabilsem çok da hoş duruyor. Hemde hiç hatasız olur. Meg haricinde senin öneri bir ürünün var mıdır peki ?

ruudvan
22-03-2012, 23:50
Plasti dip uygulamalarına bakıyorumda. Çok güzel işler çıkarılmış. Ama hiç becerebileceğimi düşünmüyorum. Aslında yapabilsem çok da hoş duruyor. Hemde hiç hatasız olur. Meg haricinde senin öneri bir ürünün var mıdır peki ?

ole bı urun yok dıorum sen hala meg dısında urun varmıu dıosun olsa zaten ben kullanmıs olurdum son zamanlarda takıp etmıorum wax ıslerını ama bnm bıldıgım o ısın cozumu yok benzın tıner vs tarzı solventle temızlenebılır ama guvenlı deıl zarar verebılır saga sola dolayısıyla en ıyı yontem sıcak su mıkrofuıver bez.

plastıdıp ı sen kullanma su ıle elını yaktıgına gore onla nerelereı boyarsın bılmem.

berkay_aydin
22-03-2012, 23:52
Benim dediğim herhangi bir torpido sıvısı carpex vs. olabilir benzincilerde satılandan :) Plasti dip ile panjuru boyadım söküp tampon boyamak bence o kadar kolay değil...

BilalAkbayır
22-03-2012, 23:54
Anladım Meg'i alıp boşu boşuna durmasının bi anlamı yok, haklısınız başka bir zaman yine üstünden geçerim sıcak suyla tamamen çözeriz o zaman. Bencede benim yapabileceğim birşey değil plasti dip :D

BRETE
23-03-2012, 00:23
plastıdıp ı sen kullanma su ıle elını yaktıgına gore onla nerelereı boyarsın bılmem.

gece gece iyi güldüm valla:hahaha:
ya insan bakmazmı su sıcakmı yanarmıyım diye neyse olan olmuş artık geçmiş olsun bilal bidahakine eldiven kullan kırmızı renk beybi lerden:D

BilalAkbayır
23-03-2012, 00:49
Dalga konusu olduk iyi mi :D

Ranthor
23-03-2012, 11:09
coll 915 ,tiner/silikon bazli degildir,plastiklerin yapisini degistirmez, lekedir o, herhangi bir apc ile giris.
yada yoksa biraz prille cikarirsin...

atas vinet yada meguiars apc yada onun gibi bir urunu iyice sulandirip dis fircasi ile orayi fircala, hic birsey kalmaz...

İbrahim Erdem
23-03-2012, 13:27
coll 915 ,tiner/silikon bazli degildir,plastiklerin yapisini degistirmez, lekedir o, herhangi bir apc ile giris.
yada yoksa biraz prille cikarirsin...

atas vinet yada meguiars apc yada onun gibi bir urunu iyice sulandirip dis fircasi ile orayi fircala, hic birsey kalmaz...

+1

genel temizleyiciler yüzeydeki waxı çıkarmada geyet iyiler.

atas vinet
meg apc
amway loc

3ü uygundur.