Orijinalini görmek için tıklayınız : Bass Hakkında
emretektas
13-04-2012, 19:37
arkadaşlar ailemin genişlemesi sonucu (yeni oğlum oldu) aracın bagaj ihtiyacı iyice arttı bende aracın arkada bulunan jbl 1100 lük kutu bası kabininden sökerek ovallerin bulunduğu mdfnin ortasına monteledim bas inanılmaz kötü gelemeye başladı konuda tavsiyeniz nedir nasıl bişeler yapabilirim
kabin kaç litre bilgin var mı?
darkmoon
13-04-2012, 19:44
bagajın içinde sağ yada sol köşeye gömün hem yerden kazanırsınız hemde güzel ses alırsınız
emretektas
13-04-2012, 19:46
kabin kaç litre bilgin var mı?
maalesef kabinin litresini bilmiyorum
emretektas
13-04-2012, 19:48
bagajın içinde sağ yada sol köşeye gömün hem yerden kazanırsınız hemde güzel ses alırsınız
denedim kabin baya iri olduğu için çıkartmak zorunda kaldım araç tek kapı olduğu için bebek arabası koy çıkart sıkıntı bide bebek koltuğu aldım onuda arkaya koyacağız
302F alıcaksın veya muadili freeair çalan bass alman lazım, kapalı kutu çalan bass ı pandizotta çaldırman doğru değil
(bu arada allah uzun ömür versin bebeğine şansı bol olsun)
piyasada satılan standart kabinetli subwoofer'lar kendi kabinetini ve arabanın iç hacmini kabinet olarak kullanır. kabinetlerin hacimleri ve port dizaynları subwoofer'ın üreteceği frekansların ses seviyelerini (dB cinsinden) belirliyor.
hoparlörü kabinetinden çıkarttığın anda yapılan bütün tasarımı dağıtmış oldun. bu yüzden rezil çalar. bagajda herhangi bir yere MDF yaptırıp içine gömmen işi çözmez, çünkü yukarıda bahsettiğim tasarımı tutturamayacağından körleme bişey yapmış olursun.
bir yandan bagajda hayvan gibi kabinet çok yer kaplıyor, üstüne 13-20kg arası bir safra taşımış oluyosun, arabanın performansına kötü etki ediyor, biraz daha benzin yaktırır (arabada hep büyük bi çanta/bavul taşıyormuşsun gibi).
aynı dertten ben de muzdaribim, küçük bir bagajım var ve daha küçülmesini istemiyorum. bu nedenle sırf bu iş için bir projeye giriştik; özel bir subwoofer tasarımı yapıldı, ihtiyaç duyulan litre düşürüldü, ayrıca bu sistem arabanın iç hacmini kabinet olarak kullanmıyor. sadece kendi kabinetini çalıştırıyor. böyle olunca kabineti bagajdan alıp arka koltuğa koyabiliyorsun, hatta istersen sağ koltuğun ayak boşluğuna koy. aynı bas performansını alıyorsun.
tabi bu özel bir tasarım, piyasadan alabileceğin bişey değil.
derdini böyle bişey çözer diye tahmin ederim.
Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün, onu satıp slim basda alabilirsin
piyasada satılan standart kabinetli subwoofer'lar kendi kabinetini ve arabanın iç hacmini kabinet olarak kullanır. kabinetlerin hacimleri ve port dizaynları subwoofer'ın üreteceği frekansların ses seviyelerini (dB cinsinden) belirliyor.
hoparlörü kabinetinden çıkarttığın anda yapılan bütün tasarımı dağıtmış oldun. bu yüzden rezil çalar. bagajda herhangi bir yere MDF yaptırıp içine gömmen işi çözmez, çünkü yukarıda bahsettiğim tasarımı tutturamayacağından körleme bişey yapmış olursun.
bir yandan bagajda hayvan gibi kabinet çok yer kaplıyor, üstüne 13-20kg arası bir safra taşımış oluyosun, arabanın performansına kötü etki ediyor, biraz daha benzin yaktırır (arabada hep büyük bi çanta/bavul taşıyormuşsun gibi).
aynı dertten ben de muzdaribim, küçük bir bagajım var ve daha küçülmesini istemiyorum. bu nedenle sırf bu iş için bir projeye giriştik; özel bir subwoofer tasarımı yapıldı, ihtiyaç duyulan litre düşürüldü, ayrıca bu sistem arabanın iç hacmini kabinet olarak kullanmıyor. sadece kendi kabinetini çalıştırıyor. böyle olunca kabineti bagajdan alıp arka koltuğa koyabiliyorsun, hatta istersen sağ koltuğun ayak boşluğuna koy. aynı bas performansını alıyorsun.
tabi bu özel bir tasarım, piyasadan alabileceğin bişey değil.
derdini böyle bişey çözer diye tahmin ederim.
freeair basslar varken neden bu kadar zahmete girişilsinki bagaj sıkıntısı olanlar için adamlar yapmış zaten bence gerek yok özel kutuya falan
Sat gitsin midlerle devam et:)
freeair basslar varken neden bu kadar zahmete girişilsinki bagaj sıkıntısı olanlar için adamlar yapmış zaten bence gerek yok özel kutuya falan
freeair basların performansı nasıl? 2 takım ovalden iyimidir
darkmoon
13-04-2012, 20:11
freeair ler hakkında ben ne kullananlardan nede bu işin ustası insanlardan pek olumlu bir şey duymadım..
ama slim bas alabilirsiniz onlar fazla yer kaplamıyor.
freeair basların performansı nasıl? 2 takım ovalden iyimidir
keşke 1998 senelerinde seninle 302F dinleseydik :) nedesem boş yanlış anlama seni küçük gördüğümden değil bu yazdığım o güzelliği anca böyle anlatabilirdim:D
konuyu görüp dinleyenler yazar büyük bir ihtimal 302F candır
keşke 1998 senelerinde seninle 302F dinleseydik :) nedesem boş yanlış anlama seni küçük gördüğümden değil bu yazdığım o güzelliği anca böyle anlatabilirdim:D
98 yıllarında benim amca oğlu uğraşırdı bu işlerle bizde abarta abarta anlatırdık ilkokul arkadaşlarımıza :D :D pioneerin yeni modellerinde yok sanırım free air bas
CooLeqenD
13-04-2012, 20:49
Bir sürü video izledim 302F olarak hepsi nanay, trash, kuru, çıplak ses veriyordu bu en son kalmıştı. Açtım baktım adamların amfiyi kesti Pioneer haaaaaaaala devam ve aşırıda yükleniyor çocuklar patlatmaya çatlatmaya çalışıyorlarda en son ne olduysa durdu ya amfi kesti yine çıkışları yandı yada alet yandı :D Pineer çok düz tasarım yaptığndan beğenmiyordum. Abicim acaba bu sesi TOK mu verir yoksa rockford fosgate gibi tatlı bir şekildemi verir. Pioneer konusunda eline su dökemez kimse biliyorum onu :D
BRvirOACbPI
98 yıllarında benim amca oğlu uğraşırdı bu işlerle bizde abarta abarta anlatırdık ilkokul arkadaşlarımıza :D :D pioneerin yeni modellerinde yok sanırım free air bas
valla kardeşim pioneerin yeni modellerine inan hiç bakmıyorum artık 303F lerden sonra bıraktım pioneer i bende hepsi teneke gibi çalıyor teyp olarakta 6850-6900-7750 serilerinden sonra çıkanlarda tıraştır bana göre hepsini kullandım son serilerden 9350 de kullandım, şu an pederde o bile kötü 5 band eko var orta ses zaten yok
Bir sürü video izledim 302F olarak hepsi nanay, trash, kuru, çıplak ses veriyordu bu en son kalmıştı. Açtım baktım adamların amfiyi kesti Pioneer haaaaaaaala devam ve aşırıda yükleniyor çocuklar patlatmaya çatlatmaya çalışıyorlarda en son ne olduysa durdu ya amfi kesti yine çıkışları yandı yada alet yandı :D Pineer çok düz tasarım yaptığndan beğenmiyordum. Abicim acaba bu sesi TOK mu verir yoksa rockford fosgate gibi tatlı bir şekildemi verir. Pioneer konusunda eline su dökemez kimse biliyorum onu :D
BRvirOACbPI
dostum videoyu göremiyorum şu an fabrikadayım yasaklı olduğu için, ama tahmin edeyim 3-5 tane manyak asfaltın üstünde bass ı yakmaya çalışıyor galiba omudur:D hangi cihazı sordun tok verir derken ona göre yazarım biliyorsam yoksa sallamayım :D
CooLeqenD
13-04-2012, 21:14
dostum videoyu göremiyorum şu an fabrikadayım yasaklı olduğu için, ama tahmin edeyim 3-5 tane manyak asfaltın üstünde bass ı yakmaya çalışıyor galiba omudur:D hangi cihazı sordun tok verir derken ona göre yazarım biliyorsam yoksa sallamayım :D
Aynen abicim o videoyu söylüyorsun 3-5 manyak yakmaya çalışıyorlarda amfi kesme falan yapıyor :D Abim valla şimdi ben ForumIST' daki Saturn' e gittim oradaki bütün Sub' ları açtırdım dinledim, araçta ben Bam Güm vurması yerine gayet Soft Temiz bası yumuşak versin yeter diye gittim denedim alayını. Düz olanlar çok TOK verdi, ama Alpine' in TüpBass şeklinde vardı kabinli falan gayet temiz soft ve yumuşak verdi. Araç 11' Jetta bagajda yer pek kaplamasın ama temiz bir ses almak istiyorum tek tesellim temiz ses almak okadar :) Rockford Fosgate' lar baslarını tam benim istediğim gibi veriyorlar temiz soft yumuşak. Ben bunu 302' den alabilirmiyim diye düşünüyorum bakıyorumda şimdi fiyatlarıda makul ucuz. Ama 302 olmak zorunda değil sen ses sistemlerinden baya iyi anladığından makul güzel bir üründe söyleyebilirsin abim :D Teşekkür ettim :)
darkmoon
13-04-2012, 21:44
Aynen abicim o videoyu söylüyorsun 3-5 manyak yakmaya çalışıyorlarda amfi kesme falan yapıyor :D Abim valla şimdi ben ForumIST' daki Saturn' e gittim oradaki bütün Sub' ları açtırdım dinledim, araçta ben Bam Güm vurması yerine gayet Soft Temiz bası yumuşak versin yeter diye gittim denedim alayını. Düz olanlar çok TOK verdi, ama Alpine' in TüpBass şeklinde vardı kabinli falan gayet temiz soft ve yumuşak verdi. Araç 11' Jetta bagajda yer pek kaplamasın ama temiz bir ses almak istiyorum tek tesellim temiz ses almak okadar :) Rockford Fosgate' lar baslarını tam benim istediğim gibi veriyorlar temiz soft yumuşak. Ben bunu 302' den alabilirmiyim diye düşünüyorum bakıyorumda şimdi fiyatlarıda makul ucuz. Ama 302 olmak zorunda değil sen ses sistemlerinden baya iyi anladığından makul güzel bir üründe söyleyebilirsin abim :D Teşekkür ettim :)
piyasada çok kaliteli gerçekden müziği veren sesi veren sublar var sadece marka değişdi eskiden pionnerdı şimdi jlaudio oldu kicker oldu mtx oldu dls oldu helix oldu v.b.. o gittiğiniz istforum saturn v.b benzeri yerlerde bu tip müzik veren wooferları bulamassınız satmazlar çünkü pahalıdır talep fazla olmaz ayrıca bizim millet birazda düz fikirlidir bildiği pionner jbl v.b gibi markalardan dışına çıkmaz birazda bizim müzik anlayışımız bam tıs bam tıs dır cam kapılar inlesin güm güm vursun ama müzik dinlemeyelim önemli değil.. gerçekden müzik dinlemelik sistem kurmak zor işdir yüksek rms değerleri alamassın ama derinlik yoğundur müzikde bu tür kolonlarda her zaman pahalıdır.. pionnerın artık alınabilicek ne compenantı var nede wooferı.. eski nesillere lafım yok ama yeni nesil pionnerları kimse tavsiye etmiyor bende yeni 2 aracıma tesisat yapdım component dedinmi focal infinity jbl kicker mtx v.b diyorlar pionner diyorsun yaramaz diyorlar aynısı wooferlar içinde geçerli pionner tercihlerde son sıralarda.. kısaca piyasada tabiki çok kaliteli kolonlar var sadece belli artık eskimiş dinazor markalara bağımlı kalmamak lazım..
Valla ne yalan soyleyeyim cocukta olmus zaten bence birakta bass olmayiversin
CooLeqenD
13-04-2012, 22:00
Şuan zaten söylediğim araç Aile aracı babam annem benim bindiğimiz bir araç ve bu aracı benden fazla kullanan babamdır. Bu araçtan önce 08' Polomuz vardı ORJ Teyp, Arka kapılara JBL Mid takımı, DD Pro Amfi ve Osawa bass' ım vardı 60TL' lik birşey sonra çok fazla yüklendim amfiden kolonum yandı :) Bi abimde JBL 1100'lük vardı aldım koydum araca babam beğenmedi sesi çok kötümü vuruyormuş çok mu vuruyormuş bilmiyorum ama 60TL' lik kolon JBL' i geçti babamın gözünde. Şimdi yine o tarz birşey arıyorum tatlı versin zamanında babam şahininde Pioneer Teyp - Arkada TS-6985' ler ile mahalleye girip herkeze kendinin geldiğini anlamasını sağlardı. Nitekim yaştanmıdır bilinmez şuan çabucak başım şişiyor diyor bende onun için TOK ses değilde Tatlı bass' ı yumuşatsın diye alıyorum zaten Bass' ı yoksa babam şuan arabanın Orjinal sisteminden çok memnun ben zorla bağlatıcam eski amfimi falan bana kapıdaki bass' lar tok geliyor bişey anlamadığım için. Babamda bam güm sevmediğinden tatlı bir ses istiyorum :) Amfi' den bass kontrolde çekilcek ön tarafa ayar falan yapılması için amfi sadece bass' a hükmedicek orj' ler aynı şekilde vericekler seslerini :) Tavsiye edebilceğiniz bir ürün varmıdır ? Max. Fiyat 250 olması gerekir üstü aşar çünkü :) 0' da olur 2. EL' de temiz bulmak gerekir :)
darkmoon
13-04-2012, 22:23
compenant desen sana çok marka söylerdim müzik kulağına göre ama woofer dedinmi o kadar çok marka varki sert seviyorsan misal kicker o işin wooferı çok tatlı sert vuruyor.. jbl focal rockford jlaudio dls bunlarda çok güzel.. ben komple infitinity den yapılmış bmw dinledim aracın ön arka kapılarda infinity compenant bagajdada bası vardı oda çok tatlı vuruyordu yumuşak ama güzel derin vuruyordu gerçi yanıltma olmasın o araç komple infinity anfi complar la beraber belki bas komple set infinity olduğu için iyi vuruyordu başka bir sisteme taksan belki o kadar iyi vurmaz onu bilemiyorum ama iş dinlemekden geçiyor.. kulağına hangisi hoş gelirse onu al zaten kaliteli markalar belli piyasada fazla değil ..
Bence sat onu zıpzıp'ta 20 cmlik vardı onu al ses olarak tatmin eder hemde yerde kaplamaz :)
kardeş zaman tünelinden mi geldin sen '98'den buraya :)
freeair ne ya
freeair satılık bulursan müzeye koyarlar direkt
artık slim subwoofer driver'ları var, kalınlık acayip incelmiş, hafiflemiş
freeair driver bagajın hacmini kabinet olarak kullanır. o hacim de ortalama bişey olarak hesaplanmıştır. adamlar her arabanın boş bagajına göre driver üretemezler. bagaja eşya koydun mu hesaplar alt üst olur, bas zayıflar.
freeair driver ta '92 - 93 yıllarında TR'de satılmaya başladı, o zamanlar bilgisayarda kabinet tasarlamak, MDF'den kabinet kesmek, port vs. falan bilinmezdi. zaten arabada 50-60Hz'in altını duymamıştık, freeair biraz çaldı mı vayy falan olurduk.
ama sub driver'ları o zamandan bu yana acayip gelişti. alt frekansları her zaman vermek için kabinet tasarımı da piyasaya düştü, yıllardır her tarafta kabinetli subwoofer'lar var. freeair daha iyi olsa bu kadar insan enayi değil ya o koca kabinetleri taşısın bagajında :) ...
ses kalitesi/tonu vs. açısından desen bi yorum yazmayacaktım da kusura bakma, teknik açıdan freeair kullanmak 2012 yılında karbüratörlü motor tercih etmekle aynı şey.
bir arkadaş slim subwoofer tavsiye etmiş, o da bir çözüm olabilir; ancak ürettiği frekans bandı ve ses seviyesi maalesef kabinetli subwoofer'ların yerini tam tutamıyor. ancak şu modelleri denemeye çalışın, fiyatına bi bakın vs.
- Focal BUS 25 (fiyat tuzludur)
- Pioneer TS-WX11A
- Pioneer TS-WX610A
- Pioneer TS-WX77A
hakan876
13-04-2012, 23:48
bagajımı kullanıcam dıyosan genede free aır derım kompıle bagaj sana kalır free air dakı sıkkıntı frekans kestıremessın genede bır bass sesı alırsın 20 25 30 cm lerı mevcut..kesmesse 2 adet korsun coktta kotu sayılmaz.. bazı akılılarda free air cınsından bass ları kabınde caldırmaya calsır buda yanlıstır.. ıyı aksamlar..
samet_61
13-04-2012, 23:49
arkadaşlar ailemin genişlemesi sonucu (yeni oğlum oldu) aracın bagaj ihtiyacı iyice arttı bende aracın arkada bulunan jbl 1100 lük kutu bası kabininden sökerek ovallerin bulunduğu mdfnin ortasına monteledim bas inanılmaz kötü gelemeye başladı konuda tavsiyeniz nedir nasıl bişeler yapabilirim
dostu enclosure subwooferı freeaır gıbı baglarsan calmaz pandızotta freeaır yazan basslar sadece calısır yanı eskı ımpp pıoneer tsw302erden bulacan:D baska cozumun yok
kardeş zaman tünelinden mi geldin sen '98'den buraya :)
freeair ne ya
freeair satılık bulursan müzeye koyarlar direkt
artık slim subwoofer driver'ları var, kalınlık acayip incelmiş, hafiflemiş
freeair driver bagajın hacmini kabinet olarak kullanır. o hacim de ortalama bişey olarak hesaplanmıştır. adamlar her arabanın boş bagajına göre driver üretemezler. bagaja eşya koydun mu hesaplar alt üst olur, bas zayıflar.
freeair driver ta '92 - 93 yıllarında TR'de satılmaya başladı, o zamanlar bilgisayarda kabinet tasarlamak, MDF'den kabinet kesmek, port vs. falan bilinmezdi. zaten arabada 50-60Hz'in altını duymamıştık, freeair biraz çaldı mı vayy falan olurduk.
ama sub driver'ları o zamandan bu yana acayip gelişti. alt frekansları her zaman vermek için kabinet tasarımı da piyasaya düştü, yıllardır her tarafta kabinetli subwoofer'lar var. freeair daha iyi olsa bu kadar insan enayi değil ya o koca kabinetleri taşısın bagajında :) ...
ses kalitesi/tonu vs. açısından desen bi yorum yazmayacaktım da kusura bakma, teknik açıdan freeair kullanmak 2012 yılında karbüratörlü motor tercih etmekle aynı şey.
bir arkadaş slim subwoofer tavsiye etmiş, o da bir çözüm olabilir; ancak ürettiği frekans bandı ve ses seviyesi maalesef kabinetli subwoofer'ların yerini tam tutamıyor. ancak şu modelleri denemeye çalışın, fiyatına bi bakın vs.
- Focal BUS 25 (fiyat tuzludur)
- Pioneer TS-WX11A
- Pioneer TS-WX610A
- Pioneer TS-WX77A
arkadaşım önce karşındakine hitap ederken biraz saygılı olursan daha iyi olur;) karşında kankan yok senin. ben adama en ucuz yolunu göstermeye çalışıyorum senin verdiğin cihazlar 600 ve üstü rakamlar benim dediğim cihaz 100 lira piyasada sahibinden de bi dünya var. belki şu an bu arkadaşın durumu müsait değil oda kendince bazı zevklerinden vazgeçmek istemiyor aynısı benimde başıma geldi 1,5 yaşında oğlum var şu an arkadaşı çok iyi anlayabiliyorum. Büyük bir ihtimal masraf etmemek için elindeki bass ı değerlendirmek istemiş fakat olmayınca oda kendince bir arayış içinde. slim bass hiç dinlemedim ama yapısı itibari ile bana hiç iyi çalıyor hissi vermiyor. bana göre bu bassların amacı yer kaplamasın birazda tıngırdasın diyenler için yapılmış gibi geliyor.yinede iddaa ediyorum 2cm lik bir mdf üzerinde 302F slimden kat kat iyi çalar yanınada 1tk oval mis gibi yer kaplamadan müziğini dinlersin.
sahibi olduğunuz ürün 30-38 cm dir muhtemelen ve portlu kutudadır, o yüzden çok yer kaplıyordur. elinizdekini satıp yada takaslayıp 25cm bi ürünle (üst seriye gerek yok hertz es250 gayet iş görür mesela, fiyatları da abartılı değil ve güzel çalar) kapalı kutuya geçmeniz yada stepne havuzunuz varsa orayı bas kabinine çevirtmeniz lehinize bi hareket olur. freeair eskiden güzeldi, ama bugünkü imkanlar varken de freeair takılmaz bence.
arkadaşım önce karşındakine hitap ederken biraz saygılı olursan daha iyi olur;) karşında kankan yok senin. ben adama en ucuz yolunu göstermeye çalışıyorum senin verdiğin cihazlar 600 ve üstü rakamlar benim dediğim cihaz 100 lira piyasada sahibinden de bi dünya var. belki şu an bu arkadaşın durumu müsait değil oda kendince bazı zevklerinden vazgeçmek istemiyor aynısı benimde başıma geldi 1,5 yaşında oğlum var şu an arkadaşı çok iyi anlayabiliyorum. Büyük bir ihtimal masraf etmemek için elindeki bass ı değerlendirmek istemiş fakat olmayınca oda kendince bir arayış içinde. slim bass hiç dinlemedim ama yapısı itibari ile bana hiç iyi çalıyor hissi vermiyor. bana göre bu bassların amacı yer kaplamasın birazda tıngırdasın diyenler için yapılmış gibi geliyor.yinede iddaa ediyorum 2cm lik bir mdf üzerinde 302F slimden kat kat iyi çalar yanınada 1tk oval mis gibi yer kaplamadan müziğini dinlersin.
ne gerek var kabine diye yazmışsın, ilk mesajda yazdığım bütün frekans tasarım masarım litre hepsini salla bunları şeklinde atmışsın, neredeyse diyecen ki enayiler üste para verir kabinet alır :).
bu durumda sana biraz takılmadan duramadım, kusura bakma.
diğer konulara gelince;
- arkadaşımız en ucuzunu isterim diye birşey yazmamış, kaldı ki 20 yıl öncesinin sub driver'ını almaktansa para biriktirip 2. el slim subwoofer almak -bence- çok daha akıllı bir seçim olur.
- slim sub konusunda benim de tecrübem olmamakla beraber bu konuda profesyonel kişilerle konuştuğumda ürettiği frekansların & seviyelerinin standart kapalı kutu sub'a göre daha kötü olduğunu defalarca duydum. ancak bu işler dinlemeden asla bilinmez.
- bagaja eşya, çocuk arabası vs. koyunca freeair sub kötüleşir, bunu da akıldan çıkarmamak lazım.
forum bilgi paylaşımı için; bildiklerimi yazıp başkasına üstünlük sağlamak gibi yamuk bir niyetim yok, ama bazı konuların soranlara çok yanlış şekilde aktarıldığını görünce müdahale etmek doğrusudur diye düşünüyorum...
şahsi önerim şu an kullanmakta olduğum subwoofer'a benzer bir üründür, ölçüleri 330x260x270mm'dir, ağırlığı 9kg'dur.
@emretektas, fikir vermesi açısından resim de koyabilirim.
diğer alternatif slim subwoofer, koltuk altına koyabiliyorsun, ses kalitesinin daha kötü olduğunu tahmin ederim.
ya da levent'in dediği gibi mümkün olabilecek en küçük driver ile yeni bir subwoofer almak ama bagaj yine de ciddi şekilde dolar.
25 cm universal diye dandik bir markanın basını kullanmak zorunda kaldım birkaç gün ama şaşırttı beni :) 300 rms di ufacık kabini vardı ve ses gayet tatmin ediciydi, yoldan geçenlerin de dikkatini çekiyordu sanırım millet dönüp bakıyordu :)
25 cm basları bir araştır bence, her markanın farklı kabin boyutlarında çalıştığını da unutma ona göre bir araştırma yap
darkmoon
14-04-2012, 10:38
zaten slim yada 20cm lik sub lar müziğin içindeki alt bas tonları doldurmak için kullanılır yani müzikal bir amaçla kullanılır normal bir bas gibi çalmasını beklemek hata olur.. pek çok üst sınıf araba modellerinde bile orjinalden baslar 20cm i geçmez genelde çünkü fabrikalar aqustic müziği kaliteli dinleme amaçlı düşünür sağa sola hava atıyım güm güm bas vursun cam titresin kapı titresin diye müzik sistemi araca tasarlamazlar koymazlar..
emretektas
14-04-2012, 13:03
Valla ne yalan soyleyeyim cocukta olmus zaten bence birakta bass olmayiversin
:) olmadanda anlamı olmuyor kısık bir bas gerekli bence
emretektas
14-04-2012, 13:31
http://f1204.hizliresim.com/w/g/4fmz7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
yükseklikte 40 cm
Bu kabin yerine daha küçük bir kabin kullanma şansım varmıdır peki
emretektas
14-04-2012, 14:00
navigasyon cihazları, oto teyp çerçevesi, necvox,ass,pandizot,oto teyb,navigasyon cihazları (http://www.sedmarket.com/30-CM-JBL-NAKISLI-SLIM-BASS-KABINI,PR-9193.html)
acaba linkteki ürün gibi birşey biraz olsa işi çözmezmi konuyu atladım ama maliyette önemli
portsuz kabin kullanırsan kabin hacimi azalır, koltuk eğimini de düşünerek bir hesap yapar ve kendi kabinini yaparsan bagaj hacminden kazanabilir hemde bass performansını arttırır tabi fabrikanın verdiği hacim değerlerine uymak şartıyla.
yanlız portsuz kabin kullanımı bas sesini sertleştirir bunuda unutmamak gerek
emretektas
15-04-2012, 09:45
portsuz kabin kullanırsan kabin hacimi azalır, koltuk eğimini de düşünerek bir hesap yapar ve kendi kabinini yaparsan bagaj hacminden kazanabilir hemde bass performansını arttırır tabi fabrikanın verdiği hacim değerlerine uymak şartıyla.
yanlız portsuz kabin kullanımı bas sesini sertleştirir bunuda unutmamak gerek
bu şekilde 1-2 kabin gördüm gerçekten boyutları daha küçük peki 30cm 1100w olan jbl için boyutlar ne olmalıdır.
kullanma kılavuzunda yazar, elinde yoksa netten pdf ini bulabilirsin yada olan birinden fotoğrafını isteyebilirsin
elindeki kabin 380x520mm, acayip büyük. derinliği kaç?
30cm driver ile kabini küçültemezsin. portsuz kutu yapınca da çok fazla küçülmez.
driver küçültmediğin sürece çözümü yok.
benimki 330x260mm, bi kıyasla...