User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bass Hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bass Hakkında

arkadaşlar ailemin genişlemesi sonucu (yeni oğlum oldu) aracın bagaj ihtiyacı iyice arttı bende aracın arkada bulunan jbl 1100 lük kutu bası kabininden sökerek ovallerin bulunduğu mdfnin ortasına monteledim bas inanılmaz kötü gelemeye başladı konuda tavsiyeniz nedir nasıl bişeler yapabilirim
    MEGANE RS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kabin kaç litre bilgin var mı?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bagajın içinde sağ yada sol köşeye gömün hem yerden kazanırsınız hemde güzel ses alırsınız
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kabin kaç litre bilgin var mı?
    maalesef kabinin litresini bilmiyorum
    MEGANE RS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bagajın içinde sağ yada sol köşeye gömün hem yerden kazanırsınız hemde güzel ses alırsınız
    denedim kabin baya iri olduğu için çıkartmak zorunda kaldım araç tek kapı olduğu için bebek arabası koy çıkart sıkıntı bide bebek koltuğu aldım onuda arkaya koyacağız
    MEGANE RS

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    302F alıcaksın veya muadili freeair çalan bass alman lazım, kapalı kutu çalan bass ı pandizotta çaldırman doğru değil
    (bu arada allah uzun ömür versin bebeğine şansı bol olsun)
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasada satılan standart kabinetli subwoofer'lar kendi kabinetini ve arabanın iç hacmini kabinet olarak kullanır. kabinetlerin hacimleri ve port dizaynları subwoofer'ın üreteceği frekansların ses seviyelerini (dB cinsinden) belirliyor.

hoparlörü kabinetinden çıkarttığın anda yapılan bütün tasarımı dağıtmış oldun. bu yüzden rezil çalar. bagajda herhangi bir yere MDF yaptırıp içine gömmen işi çözmez, çünkü yukarıda bahsettiğim tasarımı tutturamayacağından körleme bişey yapmış olursun.

bir yandan bagajda hayvan gibi kabinet çok yer kaplıyor, üstüne 13-20kg arası bir safra taşımış oluyosun, arabanın performansına kötü etki ediyor, biraz daha benzin yaktırır (arabada hep büyük bi çanta/bavul taşıyormuşsun gibi).

aynı dertten ben de muzdaribim, küçük bir bagajım var ve daha küçülmesini istemiyorum. bu nedenle sırf bu iş için bir projeye giriştik; özel bir subwoofer tasarımı yapıldı, ihtiyaç duyulan litre düşürüldü, ayrıca bu sistem arabanın iç hacmini kabinet olarak kullanmıyor. sadece kendi kabinetini çalıştırıyor. böyle olunca kabineti bagajdan alıp arka koltuğa koyabiliyorsun, hatta istersen sağ koltuğun ayak boşluğuna koy. aynı bas performansını alıyorsun.

tabi bu özel bir tasarım, piyasadan alabileceğin bişey değil.

derdini böyle bişey çözer diye tahmin ederim.

cXe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün, onu satıp slim basda alabilirsin
    Alıntı mehmet767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim bence maf sensörü yada westgate.
    Alıntı capri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    piyasada satılan standart kabinetli subwoofer'lar kendi kabinetini ve arabanın iç hacmini kabinet olarak kullanır. kabinetlerin hacimleri ve port dizaynları subwoofer'ın üreteceği frekansların ses seviyelerini (dB cinsinden) belirliyor.

hoparlörü kabinetinden çıkarttığın anda yapılan bütün tasarımı dağıtmış oldun. bu yüzden rezil çalar. bagajda herhangi bir yere MDF yaptırıp içine gömmen işi çözmez, çünkü yukarıda bahsettiğim tasarımı tutturamayacağından körleme bişey yapmış olursun.

bir yandan bagajda hayvan gibi kabinet çok yer kaplıyor, üstüne 13-20kg arası bir safra taşımış oluyosun, arabanın performansına kötü etki ediyor, biraz daha benzin yaktırır (arabada hep büyük bi çanta/bavul taşıyormuşsun gibi).

aynı dertten ben de muzdaribim, küçük bir bagajım var ve daha küçülmesini istemiyorum. bu nedenle sırf bu iş için bir projeye giriştik; özel bir subwoofer tasarımı yapıldı, ihtiyaç duyulan litre düşürüldü, ayrıca bu sistem arabanın iç hacmini kabinet olarak kullanmıyor. sadece kendi kabinetini çalıştırıyor. böyle olunca kabineti bagajdan alıp arka koltuğa koyabiliyorsun, hatta istersen sağ koltuğun ayak boşluğuna koy. aynı bas performansını alıyorsun.

tabi bu özel bir tasarım, piyasadan alabileceğin bişey değil.

derdini böyle bişey çözer diye tahmin ederim.
    freeair basslar varken neden bu kadar zahmete girişilsinki bagaj sıkıntısı olanlar için adamlar yapmış zaten bence gerek yok özel kutuya falan
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sat gitsin midlerle devam et

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BRETE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    freeair basslar varken neden bu kadar zahmete girişilsinki bagaj sıkıntısı olanlar için adamlar yapmış zaten bence gerek yok özel kutuya falan
    freeair basların performansı nasıl? 2 takım ovalden iyimidir
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    freeair ler hakkında ben ne kullananlardan nede bu işin ustası insanlardan pek olumlu bir şey duymadım..

ama slim bas alabilirsiniz onlar fazla yer kaplamıyor.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    freeair basların performansı nasıl? 2 takım ovalden iyimidir
    keşke 1998 senelerinde seninle 302F dinleseydik nedesem boş yanlış anlama seni küçük gördüğümden değil bu yazdığım o güzelliği anca böyle anlatabilirdim
    konuyu görüp dinleyenler yazar büyük bir ihtimal 302F candır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keşke 1998 senelerinde seninle 302F dinleseydik nedesem boş yanlış anlama seni küçük gördüğümden değil bu yazdığım o güzelliği anca böyle anlatabilirdim
    98 yıllarında benim amca oğlu uğraşırdı bu işlerle bizde abarta abarta anlatırdık ilkokul arkadaşlarımıza pioneerin yeni modellerinde yok sanırım free air bas
    aracta ikiside yok ama

CooLeqenD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bir sürü video izledim 302F olarak hepsi nanay, trash, kuru, çıplak ses veriyordu bu en son kalmıştı. Açtım baktım adamların amfiyi kesti Pioneer haaaaaaaala devam ve aşırıda yükleniyor çocuklar patlatmaya çatlatmaya çalışıyorlarda en son ne olduysa durdu ya amfi kesti yine çıkışları yandı yada alet yandı Pineer çok düz tasarım yaptığndan beğenmiyordum. Abicim acaba bu sesi TOK mu verir yoksa rockford fosgate gibi tatlı bir şekildemi verir. Pioneer konusunda eline su dökemez kimse biliyorum onu

BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    98 yıllarında benim amca oğlu uğraşırdı bu işlerle bizde abarta abarta anlatırdık ilkokul arkadaşlarımıza pioneerin yeni modellerinde yok sanırım free air bas
    valla kardeşim pioneerin yeni modellerine inan hiç bakmıyorum artık 303F lerden sonra bıraktım pioneer i bende hepsi teneke gibi çalıyor teyp olarakta 6850-6900-7750 serilerinden sonra çıkanlarda tıraştır bana göre hepsini kullandım son serilerden 9350 de kullandım, şu an pederde o bile kötü 5 band eko var orta ses zaten yok

Alıntı CooLeqenD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir sürü video izledim 302F olarak hepsi nanay, trash, kuru, çıplak ses veriyordu bu en son kalmıştı. Açtım baktım adamların amfiyi kesti Pioneer haaaaaaaala devam ve aşırıda yükleniyor çocuklar patlatmaya çatlatmaya çalışıyorlarda en son ne olduysa durdu ya amfi kesti yine çıkışları yandı yada alet yandı Pineer çok düz tasarım yaptığndan beğenmiyordum. Abicim acaba bu sesi TOK mu verir yoksa rockford fosgate gibi tatlı bir şekildemi verir. Pioneer konusunda eline su dökemez kimse biliyorum onu

BORKED
    dostum videoyu göremiyorum şu an fabrikadayım yasaklı olduğu için, ama tahmin edeyim 3-5 tane manyak asfaltın üstünde bass ı yakmaya çalışıyor galiba omudur hangi cihazı sordun tok verir derken ona göre yazarım biliyorsam yoksa sallamayım

CooLeqenD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dostum videoyu göremiyorum şu an fabrikadayım yasaklı olduğu için, ama tahmin edeyim 3-5 tane manyak asfaltın üstünde bass ı yakmaya çalışıyor galiba omudur hangi cihazı sordun tok verir derken ona göre yazarım biliyorsam yoksa sallamayım
    Aynen abicim o videoyu söylüyorsun 3-5 manyak yakmaya çalışıyorlarda amfi kesme falan yapıyor Abim valla şimdi ben ForumIST' daki Saturn' e gittim oradaki bütün Sub' ları açtırdım dinledim, araçta ben Bam Güm vurması yerine gayet Soft Temiz bası yumuşak versin yeter diye gittim denedim alayını. Düz olanlar çok TOK verdi, ama Alpine' in TüpBass şeklinde vardı kabinli falan gayet temiz soft ve yumuşak verdi. Araç 11' Jetta bagajda yer pek kaplamasın ama temiz bir ses almak istiyorum tek tesellim temiz ses almak okadar Rockford Fosgate' lar baslarını tam benim istediğim gibi veriyorlar temiz soft yumuşak. Ben bunu 302' den alabilirmiyim diye düşünüyorum bakıyorumda şimdi fiyatlarıda makul ucuz. Ama 302 olmak zorunda değil sen ses sistemlerinden baya iyi anladığından makul güzel bir üründe söyleyebilirsin abim Teşekkür ettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CooLeqenD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen abicim o videoyu söylüyorsun 3-5 manyak yakmaya çalışıyorlarda amfi kesme falan yapıyor Abim valla şimdi ben ForumIST' daki Saturn' e gittim oradaki bütün Sub' ları açtırdım dinledim, araçta ben Bam Güm vurması yerine gayet Soft Temiz bası yumuşak versin yeter diye gittim denedim alayını. Düz olanlar çok TOK verdi, ama Alpine' in TüpBass şeklinde vardı kabinli falan gayet temiz soft ve yumuşak verdi. Araç 11' Jetta bagajda yer pek kaplamasın ama temiz bir ses almak istiyorum tek tesellim temiz ses almak okadar Rockford Fosgate' lar baslarını tam benim istediğim gibi veriyorlar temiz soft yumuşak. Ben bunu 302' den alabilirmiyim diye düşünüyorum bakıyorumda şimdi fiyatlarıda makul ucuz. Ama 302 olmak zorunda değil sen ses sistemlerinden baya iyi anladığından makul güzel bir üründe söyleyebilirsin abim Teşekkür ettim
    piyasada çok kaliteli gerçekden müziği veren sesi veren sublar var sadece marka değişdi eskiden pionnerdı şimdi jlaudio oldu kicker oldu mtx oldu dls oldu helix oldu v.b.. o gittiğiniz istforum saturn v.b benzeri yerlerde bu tip müzik veren wooferları bulamassınız satmazlar çünkü pahalıdır talep fazla olmaz ayrıca bizim millet birazda düz fikirlidir bildiği pionner jbl v.b gibi markalardan dışına çıkmaz birazda bizim müzik anlayışımız bam tıs bam tıs dır cam kapılar inlesin güm güm vursun ama müzik dinlemeyelim önemli değil.. gerçekden müzik dinlemelik sistem kurmak zor işdir yüksek rms değerleri alamassın ama derinlik yoğundur müzikde bu tür kolonlarda her zaman pahalıdır.. pionnerın artık alınabilicek ne compenantı var nede wooferı.. eski nesillere lafım yok ama yeni nesil pionnerları kimse tavsiye etmiyor bende yeni 2 aracıma tesisat yapdım component dedinmi focal infinity jbl kicker mtx v.b diyorlar pionner diyorsun yaramaz diyorlar aynısı wooferlar içinde geçerli pionner tercihlerde son sıralarda.. kısaca piyasada tabiki çok kaliteli kolonlar var sadece belli artık eskimiş dinazor markalara bağımlı kalmamak lazım..

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ne yalan soyleyeyim cocukta olmus zaten bence birakta bass olmayiversin
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)