Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel Megane 2'ye Blow-Off Taktık :)) Sonuç '' Harika ''
Merhabalar techTurkey Ailesi.. 2010 model 1.5 Dci 105 beygirlik megane 2'ye Blow Off uygulattık. Araç arkadaşımındır dizel araca blow off nasıl olur nasıl ses çıkartır + ve - leri nelerdir diye öğrenmek isteyen arkadaslara bi nebzede olsa yardımcı olmak amacıyla paylaşıyorum..
montajı son derece orjinal parçalara sadık kalnarak yapıldı blow'u açıp kapamalı yaptırdık istedigi zaman Blow Offu kapatabiliyor..
Genel Olarak görüşümüz ; Çekişten düşme yok, yağ atma yok, sesi gayet şiddetli, herhangi hava kaçırma yok.. :icon_tup:
Video 1 : Renault Megane 2 1.5 dCi HKS Blow-Off Uygulaması 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=80HgUQv3Qzg)
Video 2 : Renault Megane 2 1.5 dCi HKS Blow-Off Uygulaması 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eB3_MCd8-9E)
bunlarda resimleri
http://img843.imageshack.us/img843/9219/4dptr.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/4dptr.jpg/)
http://img684.imageshack.us/img684/5307/4dptc.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/684/4dptc.jpg/)
aslında hiç fena olmamış, araba sürüngen olsa uzaktan duyan yüklü sanar :)
KeremDOGAN
14-04-2012, 13:13
Fotoğraflarda küçük olsa güzel olurdu.
fotoğraf boyutlarını yeniden düzenlemezseniz ceza alıcaksınız bilginiz olsun.
redbaron
14-04-2012, 15:19
ilk takan siz misiniz? başlıktan öyle anlaşılıyorda ...
ALPER-VNS
14-04-2012, 15:24
bence hava kaçırıyo gibi olmuş.. egzoz falan olmadan garip geliyo bana
Herkelimenin ilk harfini büyük yazmayın.
Bold yazmak yasak.
Resim boyutları forum kuralları dışında.
Dizellerde Blow Off sıkıntı yaratıyor.
Elinize sağlık.
4.000 px × 2.248 px
maşallah ibretlik paylaşım :)
video ve resimler düzenlenmiştir..
İlk once tesekkurler daha once blow off takan megane gormedim kim bilir ilk olabiliriz ama soyledigim gibi amacimiz sadece gorsellikti :)
ahmet3425
14-04-2012, 16:35
tebrık ederım buyuk ıs basarmıssınız.
Tesekkur ederim smart falanda blowladik ege turboyla arkadasim izin verirse onlarida paylasirim :)
Valla sahsi fikrim kusura bakmayin ama o blowu takana kadar motoru temizlerim... Blow modasi cok eskide kaldi takanlar ya soktu yada sikinti yasadi...ilk degilsiniz megane 2 ye 2007 mi 2008 de mi ne arkadasim takti 3 ay durmadi soktu....
Ama yine de hayirli olsun..
berkay_aydin
14-04-2012, 23:22
Takan kişiye bağlı sorunsuz olması bence, bu arada gereğinden fazla mı açık kalıyor ?
"batucan" öncelikle teşekkürler biz motoru orda burda açma taraftarı değiliz ki motorda zaten bişey yok kendimizi tatmin ediyoruz. ayrıca bilirsin ki bunlar normal motor değil su dökülüp yıkanmadığı için arada serviste vs yıkatıyoruz.
"berkay aydin" sizede teşekkür ederim katılıyorum nasıl takıldığı çok önemli ancak arkadaşımın ilk heyecanlı anları biraz fazla aktif hala getiriyor blow offu abuk subuk ses çıkmasının sebebide bu zaten :D
"batucan" öncelikle teşekkürler biz motoru orda burda açma taraftarı değiliz ki motorda zaten bişey yok kendimizi tatmin ediyoruz. ayrıca bilirsin ki bunlar normal motor değil su dökülüp yıkanmadığı için arada serviste vs yıkatıyoruz.
"berkay aydin" sizede teşekkür ederim katılıyorum nasıl takıldığı çok önemli ancak arkadaşımın ilk heyecanlı anları biraz fazla aktif hala getiriyor blow offu abuk subuk ses çıkmasının sebebide bu zaten :D
kardeş burda yeterince bilgili insan var zaten kasma sen kendini
insan bazen TT'de olduğunu unutuyor :)
Yanlış anlamada
Motora düdük takmış gıbı olmuş
dizel e blow off yakışmıyor..
kazasız belasız
ya abi egzoz ve hava filtresi taksan ses çıkarmıyor, ne yapsak daha keyifli olur dedik bunu düşündük gerçekte içinde hiç yoktan bi dizel sesi olduğundan birşeye benziyoda videoda sanki elektrikli araca düdük takmışız gibi duruyo haklısın :D :D :D
darkmoon
15-04-2012, 18:11
arkadaşlar heves edip takmışlar o kadar özenip video çekmişler sizle paylaşıma koymuşlar bence biraz daha pozitif olursak daha güzel olur.. arkadaşımada hayırlı olsun güzel olmuş ama tabiki yukardaki olumsuz yorumlara bir nebze katılıyorum ama bu hevesinizi kırmasın takılın sıkılırsanız hevesiniz kaçarsa çıkarırsınız.
Ses guzel bence hks mi? İnsanin hosuna gitmiyor degil ses olarak ama mantikli dusunursek chip galan yapmak mantikli oluyor orasi baska
arkadaşlar heves edip takmışlar o kadar özenip video çekmişler sizle paylaşıma koymuşlar bence biraz daha pozitif olursak daha güzel olur.. arkadaşımada hayırlı olsun güzel olmuş ama tabiki yukardaki olumsuz yorumlara bir nebze katılıyorum ama bu hevesinizi kırmasın takılın sıkılırsanız hevesiniz kaçarsa çıkarırsınız.
çok teşekkürler :)
Ses guzel bence hks mi? İnsanin hosuna gitmiyor degil ses olarak ama mantikli dusunursek chip galan yapmak mantikli oluyor orasi baska
aynen hks chip ve hava filtresi yolda zaten teşekkürler yorumunuz için :)
Biraz eskide kalmış olaylar bunlar :)
Ataşehir yanyolda bina yokmuş o zamanlar :D 5 sene olmuş.
yiW6v2G5OJU
Getz Blow off ÇUFF!... - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=yiW6v2G5OJU)
fL32kG-X7jA
2 HKS Blow off 2 Getz ;) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fL32kG-X7jA)
2 araçta çok güzel olmuş maşallah akıbetlerini bilmem de sağlamsa güle güle kullanılsınlar :)
ANIL ERCAN
15-04-2012, 23:48
Öncelikle herkese yorumlarından ötürü kirpi14 nickli yaşar kardesimede aracımın videolarunu paylaşmasından ötürü teşekkür ederim..
araç bana aittir. blow offu tamamen görsel amacıyla uygulattık herhangi bi performans acısından düsünmedik cünkü motorum stock en azından simdilik stock ;) videoda tamamen benim görgüsüzlügümmü diyelim daha önce hiç blow offlu araba kullanmadıgımdan ötürü blowu fazla zorladıgımdanmı diyelim sesler acayip cıkmış :) ama canlı dinlediginizde ses siddeti gercekten cok iyi ve cok dikkat çekici istedigim gibide blowu çufflatabiliyorum dizel arabaya takılmasınında artısı bu sanırım istedigim devirde istedigim sekilde çufflatabilmek :) dizel arabadan bu kadar ses alcagımızı bende tahmin etmiyordum ne yalan söyliyim ama gerçekten ses çok iyi.. motora herhangi bir artısı ve eksisi varmı yokmu o şayibeli ama büyük ihtimal herhangi bir iyi yada kotu yonu yok sadece dikkat cekiyor o kadar..
herkese teşekkür ederim..
huseyinturk
16-04-2012, 15:43
taktığınızın markası nedir? HKS nin replikaları satılıyor 100 lira civarlarında aynı sesi alıcağımı bilsem hiç düşünmeden alırım :)
ANIL ERCAN
16-04-2012, 16:45
taktığınızın markası nedir? HKS nin replikaları satılıyor 100 lira civarlarında aynı sesi alıcağımı bilsem hiç düşünmeden alırım :)
replika hks :) 210 tl ye aldım ben sesi bu sekilde işte ve orjinal hksden daha yüksek :)hiç düsünmeden alın
dizelden fazla ses almanız normal turbo basıncı normal benzinli araclara göre fazla , dısardan blow off sesini duydugunuzda zaten anlanaya bilirsiniz dizel olup olmadıgını :D
dizelde blow off biraz garip geliyo bana ama maşallah :)
O kadar ince dusunmemistim :D :D :D
tapari75
26-04-2012, 18:44
zevk meselesi diyelim :) bence öncelik bu yönde olmamalıydı...
Normal motor degil su dokulup yikanmiyor yani :rolleyes: peki tekrar hayirli olsun...
ANIL ERCAN
01-05-2012, 23:35
dizelden fazla ses almanız normal turbo basıncı normal benzinli araclara göre fazla , dısardan blow off sesini duydugunuzda zaten anlanaya bilirsiniz dizel olup olmadıgını :D
bu yonden düsünmedim hiç valla kendi kendime soruyordum vay be dizel arabadan bu kadar ses cıkıyorsa benzinliden daha iyi cıkar meger dizel daha fazlaymıs benzinliden ögrenmiş oldum :)
Normal motor degil su dokulup yikanmiyor yani :rolleyes: peki tekrar hayirli olsun...
Daha degisik bisi gelmedi aklima ne diyim :D :D :D