Orijinalini görmek için tıklayınız : component sorunu.
beyler suan mevcut sıstem
kıcker ds component
pıoneer oval
kıcker comp bass
dıgılıne 5 kanal amfı.
gecenlerde rca ları degıstım ovallerı kopruleyıp 2 ohm da tek kanaldan componentlerı kopruleyıp yıne 2 ohm dan tek kanaldan verdım
sub yerlı yerınde ovaller cok net olmasada temız ses verıyor yeterlı sevıyede ama componentler berbat otesı dınleyen herhangı bırı anında anlayabılıyor.
1 tweeter ım yanmıs durumda dıerıde yanmıstı farklı bı tweeter koymustum 1 crossover ın woofer kablosunda temassızlık vardı onuda hallettım ama ıstedıgım temız ses suan complarda yok .
kac gundur kafayı takmıs durumdayım.
soundstream ın 80w rms lık sc6t mıydı ole bı modelı vardı 110 tl ye dedım onu alıp baglıyım ama oda bundan farklı olmucagına emınım sonra dedım butceyı bıraz arttırıyım acıkcası yakın oldugum suan tek marka var dls .
r6a modelı hem cıkıs rms degerı hemde naturel sese yakın oldugu ıcın dusunuorum ama acaba 3 yollu dls lere baksammı dıede dusunmuyor degılım.
ama 3 yollunun da bu amfıyle hakkkıyla calıcagına da emın deılım.
r6a nın cıvıcn kapısına sıgıcagınada emın deılım.
kısacası ortada kalmıs durumdayım bı fıkır rıca edıcem
amfi detayları bunlar.
Max. Güç 4Ω Köprülenmiş 1200 Watts
RMS GÜÇ , 4Ω Stereo 50 W x 4 Kanal + 150 W x 1 Kanal
RMS Güç , 2Ω Stereo 80 W x 4 Kanal + 240 W x 1 Kanal
RMS Güç , 4Ω Stereo 160 W x 2 Kanal + 240 W + 1 Kanal
Alçak / Yüksek Geçiren Köprü 40 Hz ~ 250 Hz / 50 Hz ~ 1 kHz
Bas Desteği @45 Hz 0 ~ 18 dB
Frekans Tepkisi 10 Hz ~ 40 Hz (+/- 1 dB)
Kanal Ayırma 75 dB
İşaret / Gürültü Oranı 90 dB
T.H.D. @ 4Ω /Sigorta <%0,05 /40A x 3
Ebatlar 256 x 61 x 380 mm
Giriş Hassasiyeti 200 mV - 6V (+/-5%)
bılen arkadaslar fıkır verırse sevınırım.
az cok bu ıslerden anlıyorum montajımı fln kendım yaparım marka fanatıklıgı sonucu gıdıp o dandık kıcker ds lerı almasaydım sımdı cok daha kafam rahattı .
aklımdakı sıstem ılerıye bı nevı yatırım ılerde sq bır sıstem yaparmıyım bılmıyorum ama spl yapmıcagım kesın .amfımı degısıp bass ı ufaltıp daha yumusak calan bıseyle degısebılırım.
okuyup yorum yapan arkadaslara sımdıden tesekkurler.
darkmoon
14-04-2012, 22:59
r6a ne kadara buldun 1 takım mı alıcaksın..
r6a ne kadara buldun 1 takım mı alıcaksın..
r6a yı bulmadım 1 takım kullanıcam evet onler ıcın .
bızde arka kapılarda hoparlor yerı mevcut deıl kes bıc ıslemde yapmıcam.
onler ıcınde anca 1 hoparlorluk yer mevcut orjınal yerı kullanıcam fıberden cep fln da yapmıcam.bıldıgın uygun r6a varsa soleyebılırsın.
darkmoon
14-04-2012, 23:08
ne kadara buldun dememin nedeni şuydu r6a ile hsk lar aynı fiyat nerdeyse 450 tl civarlarında.. eğerki ucuza bulduysan al diyicekdim yok eğer bu 400 civarına alıcaksan hsk al derim..
r6a nın yarı fiyatına sana hemen hemen aynı değerlerde kicker ks öneririm ama yarı fiyatına alırsın.. yada derin kaliteli güzel bir ses düşünürsen gerçi r6a nın yerini tutmaz ama infinity öneririm..
kıckerı daha arabama sokmam o kadar solım bana hıtap etmıyor o marka.tonlaması bna gore deıl seven vardır ıllakı ama bn degılım.
hsk larıda az cok bılıyorum ama dls daha ıstenılen sonuca yakın bı marka gıbı gelıyor hsk ların tızlerınden sıkayetcı olanlar var. ınfınıty fln da kullanmak ıstemıorum alıcaksam en kotu orta serı bısey alıcam.
focal yada morel e bakmıyor degılım ama focalın accesı anca bnm butceye uyuyor onunda bana kazandırıcagı bısey olmaz dıe dusunuorum morellerınde bnm amfıde cok yazık olucagını dusunuorum :D
Neden kopru yaptın ovalleri anfin 5 kanal zaten anfidemi sıkıntı var bende dun comp ların tweter larını crosdan sokup tss fıltresı aldım teypten dırek bagladım su an cok net calıyor ve yanma rıskı cok dusuk tavsıye ederım comp ları ovallerın kanalında denedınmı
Neden kopru yaptın ovalleri anfin 5 kanal zaten anfidemi sıkıntı var bende dun comp ların tweter larını crosdan sokup tss fıltresı aldım teypten dırek bagladım su an cok net calıyor ve yanma rıskı cok dusuk tavsıye ederım comp ları ovallerın kanalında denedınmı
tweeter ların 1 tanesı yanmıs zaten dıerıde yanmıstı daha onceden baska bı tweeterı kullanmıstım suan tek tweeter kullanıyorumi
ovalları neden kopruledım solım :D beslemesı kuvvetlı olsun dıe ole yaptım amfı 4 ohm da 50 rms verıyor buda hakkıyla calmasına engel oluyor ovallerın adaletını yapıp 2 ohm da tek kanaldan surdum hemde fazla rca kablom yok :D ama yenı complarımla bırlıkte ovallerıde ayırıcam.
darkmoon
14-04-2012, 23:39
morel yada focal aklıma geldi ama fiyattan demedim.. :) ben senin kulağını iyi anladımda bir iki konuda açıklık getiriyim r6a çok güzel comp ona lafım yok ama mümkünse imkanın varsa ms6a serisi al çok daha diri çalıyor r6a giriş seviyesi bir comp için fiyatı başka kaliteli markaların referance sınıflarına eş değer.. kicker alman için demiyorum ama ds ile ks serisi arasında dağlar kadar fark var onuda belirtmek isterim.. ama sen sert sevmiyorsun kicker biraz sert çalar..
r6 ıle ms6 nın farkı nedır hassasıyet farkı var bırı 90db bırı 94 baska ne farkı var .tweeter olculerıde aynı .
darkmoon
14-04-2012, 23:59
rms farkı var ms6a 100 rms ve tweeterları farklı.
rms farkı var ms6a 100 rms ve tweeterları farklı.
ıkısıde 350 tl ye bulunabılıyor acaba cıvıcın kapı ıcıne sıgıcakmı bunlar bı yandanda 3 yollumu koysam dıorum 3 yollu alıp dıreklere mıd ve tweeterı koysam acaba ne farkı olur
darkmoon
15-04-2012, 00:10
3 yollu şahane olurda sahneleme nasıl olur öyle kafana göre koyamassın yani koyarsında müzik alamassın.. neticede bu kadar işi müzik dinlemek için yapıyorsun kolonların sığmasını bilemiyorum ama en önemli şey unuttun bence izalasyon sağlam kaliteli bir izalasyonda yaptırman gerekir..
3 yollu şahane olurda sahneleme nasıl olur öyle kafana göre koyamassın yani koyarsında müzik alamassın.. neticede bu kadar işi müzik dinlemek için yapıyorsun kolonların sığmasını bilemiyorum ama en önemli şey unuttun bence izalasyon sağlam kaliteli bir izalasyonda yaptırman gerekir..
kapıların ıcı yapıskanlı alımınyum zımbırtı ustune yapıskanlı sunger mevcut onları 3 sene once yapmıstım.
3 yolluda sahneleme bnmde cok kafamı kurcalıyor yerını bulmasına buluruz da bn kafayı yerım o ana kadar sanırım.bıde bnm amfıyle olucak ıs deıl o sahneleme ısı.sanırım ıkıncı ısım bass ı kucultmek olucak.
darkmoon
15-04-2012, 00:25
ben genel olarak basın ve kolonların aynı anfiden beslenmesine sıcak bakmıyorum yani stereo ve mono nun aynı anfiden beslenme olayı bassını küçültüceğine ucuz yollu ayrı bir mono sub anfisi alsan 5 kanal stereo alıcağına 4 kanal ama sağlam bir stereo alsan bence daha iyi olur.. benim fikrim tabiki..
ben genel olarak basın ve kolonların aynı anfiden beslenmesine sıcak bakmıyorum yani stereo ve mono nun aynı anfiden beslenme olayı bassını küçültüceğine ucuz yollu ayrı bir mono sub anfisi alsan 5 kanal stereo alıcağına 4 kanal ama sağlam bir stereo alsan bence daha iyi olur.. benim fikrim tabiki..
:D onu bnde ıstıorum ama zamanında ole aldık butcemız ona el verıodu aslında komple sokup atıcam o olucak en sonundada suan kadar verdım 25cm lık ufacık kutuda soft calan sub alıcam
darkmoon
15-04-2012, 00:35
arkadaki kolonlar aracın orjinal kolon yerlerindemi yoksa sen pandizot yaptırıp üstünemi koydurdun.
arkadaki kolonlar aracın orjinal kolon yerlerindemi yoksa sen pandizot yaptırıp üstünemi koydurdun.
orjınal yerlerınde pandızotla fln ısım olmaz. dısardan baktıgında tek gorunnen sey bagajdakı subwoofer.arkaya mecburen oval koyuyoruz anlıcagın.
darkmoon
15-04-2012, 00:54
ondan sordum zaten bende orjinalciyimdir o kadar orjinalciysen bence 2 takım component al arka compların tweeterını arka dirseklere asıyorlar yani delme falan olmuyor yada kicker ks yada rs serisi gibi 2 takım alıp kickerların tweeterları midin istüne takılabiliyor ***** arkaları öyle yaparsın güzel bir anfi ve ayarla bence çok kaliteli bir ses alırsın tabi tercih senin nihayetinde. bir aracın tek bir marka hatta tek bir seri modelden yapılması bence en doğrusu çünkü her kolonun tonajı frekans aralığı kısaca bütün ses değerleri farklı önler konya derken arkalar fransa diyor farklı markalar kolonlar kullanıldımı tabi bu sorrounduda bozuyor :)
sen anlamadın olayı arka kapılarda mid giricek yer yok yanı arka kapılarda herhangıbır hoparlor yok cam altında pandızotta 2 oval var orjınal yerlerı oraya comp gırılmez yerı dar ayrıca free aır olmus olur gereksız. arka ovallerın sesı suan yeterınce ıyı durumda tizleri azıcık fazla okadar gerı kalan hersey yerlı yerınde.
sen kafamı karıstırdın r6a ya nıetlıyken ms6a yı soktun aklıma r6 bıraz el yapımı gıbı dursada ms6 da fabrıkasyon gıbı duruo acıkcası kararsız kaldım.
darkmoon
15-04-2012, 01:06
yok ben anladım camın altında olduğunu oraya sığmıyorsa sorun yok şu anki sesi güzelse okdir o zaman çünkü ovalerden ben fazla verim alıcağını düşünmemişdim freeair gibide olmaz zaten bagajda bassın varmış.. o zaman sen ms6a al bence çok katileli ses alırsın.. ms6a da düşünüceğin bir şey yok nihayetinde aynı markanın r6a nın bir üst serisi alternatif başka ibr marka yada model değil :)
ilgin için saol bn subuda degısıcem kafaya koydum onuda yumusak calan bısey alıcam . farklı bı fıkrı olan varsa solerse sevıırım .
darkmoon
15-04-2012, 10:44
sen kickerdan gitmişsin anlaşılan kicker sana çok sert gelmiş yumuşak istiyorsun o zaman 4 markanında dışına çıkma dls focal infinity morel.. bunlar yumuşak derin çalar..
bas olayında basın yumuşak ve ya sert çalması gerçi biliyorsundur sadece basın kendisi ile değil hacim kabin anfi orantısındada değişir. kickerdan sonra gerçi hangi sub ı takarsan tak yumuşak gelicekdir kicker vuruşları uzatıyor çünkü gerçi ondanda ayrı zevk alan var :)) benim yumuşak vurma açısından tavsiyem jl audio ,punch ,infinity,focal olur bilhassa focal imkanın varsa hiç düşünme çok derin tınıları çok güzel veriyor..
keşke hepimizin imkanımız olsa komple tesisatımızı aynı değerlerden focaldan yapabilsek ama işde orta sınıf k2 den iki takım alıp arkayada bir sub takmaya kalksak anfiyi katmıyorum bile sadece bunlar zaten 2 bin tl ye yakın para tutuyor focalde oda orta sınıf bir şey.
buyuk bı ıhtımalle dls ms6a alıcam kısmetse .
amfıdene 2 kanal kopruleyıp surucem anca o şekilde doyurucu güç verebilirimn die düşünüyoruma ma aklımda daha baska bı soru var acaba midler kapı içlerine sıgıcakmı yoksa su sekılde bısey mı yaptırsam.
http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/TechTurkey122.jpg
bu ustekı resımden vazgectık.
ms6a aldık .
yrn kablo alıcam montaja baslıyorum umarım ıyı olur tek sorunum kablo corabına ıhtıyacım var nerden bulabılırım :D bılen paylasırsa sevınırım.
darkmoon
26-04-2012, 09:35
kabloyu kaliteli alın kablo kalitesi sesde büyük fark yaratıyor..
kabloyu kaliteli alın kablo kalitesi sesde büyük fark yaratıyor..
kablo kolayda kablo corabını nerden bulurum asıl soru o.
ms6a ları bagladık sıra anfıde aklımdakı anfıler dls a7 yada helıx h500 onerılerınızı beklıyorum.
murat_ileri
04-05-2012, 09:48
bir kaç ufak tavsiye ben vereyim. eğer ses kalitesi isteniliyorsa kesinlikle compenantları ve bassları 4 ohm sürün anfi enaz distorsiyona (ses bozulması) uğrayacağı bağlantıdır, yine anfinin rms çıkış değeri kullanacağınız bass yada comp'un %25 üzerinde olsunki anfiye yük bindirerek cızırtılı ses dinlemeyin. compenantları bağlarken asla köprü bağlantı ile kullanmayın! bütçe el veriyorsa kesinlikle 2 ayrı anfi ile sistemi sürün.
en önemlisi sistemin can damarı ayardır. kullanılan cihazların ayarı kararında yapılmazsa size sadece işkence yapar.
darkmoon
04-05-2012, 09:54
murat kardeşe katılıyorum ayrıca anfide dd audison bunlarada bakabilirsin..
tolgasena
04-05-2012, 09:55
Helix h500 kullandım sağlıklı bir amfi..