Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil bilgi..yanlıs yakıt koyma
arkadaslar yenı ford focus dızel aracımız var yanlıs yakıt koyma nedenıyle yakıtı cekıcez de nasıl cekıcez bılgınız varmıdır
bLackModeL
23-04-2012, 08:46
elektırıklı pompalar var ama amator yontemlerde var depo ıcıne hortum atmak gıbı gecmıs olsun
depo indirip temizleyin.
yakıt koyulduktan sonra marşa basmana gerek yok kontagı dahi açtıysan yakıt filtresi vs. degiştirmen tavsiyem.
Bana olmustu opette bu vakum makinesi vardi yag cekmek icin saldilar onun hortumunu cektiler.mazotun icine az bisi benzin karisinca sorun olmuyor
multispace
23-04-2012, 09:15
imkan varsa depoyu söküp temizletmeniz iyi olur . ne kadar yanlış yakıt konuldu ? kontagı açtınız mı ?
Osman Bahadır
23-04-2012, 09:27
Kontak hiç açılmadıysa depo sökülür, boşaltılır, temizlenir. Kontak açıldıysa filtre de değiştirilir.
benzınlıkte dızel yerıne benzın konuldu sanırım yarım depo kadar fısı aldıgımda gordum herhangı bı marsa basma olmadı
benzınlıkte dızel yerıne benzın konuldu sanırım yarım depo kadar fısı aldıgımda gordum herhangı bı marsa basma olmadı
kontak açtın mı peki ?
depoyu fılan sokmeye gerek yok bence. bızımde basımıza geldi. depoyu hortum yada pompayla bosalt sonra dızelle fulle.
orhan_guney
23-04-2012, 09:35
bizim yeti 1.2 tsi yanlışlıkla mazot koyuldu yaklaşık 2 km gitdik. motor kitledi ayrıca dsg şanzıman bozuldu hala randuvan tutmuyor. 8 bin tl de para aldık benzin istasyonundan.geçmiş olsun.pis bir iş.
kontak açtın mı peki ?
yok herhangı bır sey yapmadık ıttıkk
benzını cekmek ıcın hortum gıdermı depoyaa yanı koruma fılan yokmudurrr
yok herhangı bır sey yapmadık ıttıkk
benzını cekmek ıcın hortum gıdermı depoyaa yanı koruma fılan yokmudurrr
bana sorarsan temiz iş yap.indirttir deponu.zaten tüm masrafını benzinlik karşılıcaktır ? ?
Ferhat_V
23-04-2012, 09:40
deponun önünde filtre gibi bişey var hortum giriyormuki ? hortum giriyorsa çekin direk bidona..eğer olmazsa komple depoyu söküp uğraşmak gerekir..
yeni araclarda hortum girmiyor diye biliyorum en temizi deponun sökülüp temizlenmesi
Beniim aklımda kalan avrupa birliği standartlarına göre pompa ucu ve depo ucu yakıt çeşidine göre uyumlu olması diye birşey var bu tür olayların önlenmesi için. pompa ucu çapı-şekli ile depo giriş çapı-şekli uyumsuz olduğu için bu tür olaylar olmuyor.
Yanlış mı kalmış aklımda?
Toyotayı alırken satış danışmanı bu konu hakkında özellikle uyarmıştı.Dizel yakıt yerine benzin koyulursa eğer, kontağı dahi açmadan servise çektirin aracı, deponun sökülüp temizlenmesi gerek demişti.
Osman Bahadır
23-04-2012, 10:54
Beniim aklımda kalan avrupa birliği standartlarına göre pompa ucu ve depo ucu yakıt çeşidine göre uyumlu olması diye birşey var bu tür olayların önlenmesi için. pompa ucu çapı-şekli ile depo giriş çapı-şekli uyumsuz olduğu için bu tür olaylar olmuyor.
Yanlış mı kalmış aklımda?
Benzin tabancasının çapı dar, dizel tabancasının çapı geniştir. Bu yüzden dizel depo kapağına benzin tabancası sığar. Ama benzin depo kapağına dizel tabancası sığmaz.
F2'de depoyu sökmek kolay. Lifte almanız yeterli. O yüzden sökün, temiz olsun dedim. Öyle bir imkanınız yoksa veya masrafı istasyona karşılatamıyorsanız depodaki yakıtı yakıt hortumunu sökerek veya deponun içine vakum hortumu salarak boşaltın. Depoyu sökmediğiniz sürece eser miktarda benzin kalacaktır. Ama çok düşük miktarda benzin eğer üstü mazotla tamamlanırsa sorun olmaz.
Bence en güzeli masrafı istasyon tarafından karşılanmak üzere depoyu söktürüp temizleterek depoyu mazotla doldurtmaktır.
Bizimde corsaya yanlışlıkla mazot yerine benzin koymuşlardı, depoyu bir hortumla boşalttık, sonra fulledik depoyu dizelle yine boşalttık, ondan sonra full depo mazot koymuştuk. şuana kadar Allah'a şükür bir sıkıntı çıkmadı, ama şimdiki aklım olsa depoyu söktürürdüm. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz. Her ihtimale karşı yakıt filtresini de değiştirmiştik. Benzin bedavaya gelmişti ama keşke olmasaydı tabi
bılgıler ıcın tesekkurlerr arkadaslarr fırma yetkılısı masrafı karsılayıp depoyu temızlettı sıkıntı yapmadılarr
free-hifi
08-10-2014, 16:27
yeni konu açmaktansa hortlatayım :)
Bizim personel dün 308 dizel araca 150 liralık benzin koymuş araç yolda bir iki kere teklemiş ama ankaraya kadar gitmiş eskişehir yolunda servis görmüş sokmuş sonra anlamışlarda bu araç bu kadr yolu nasıl gitti çok merak ediyorum
cagalazade
08-10-2014, 16:33
personel iyiymiş :)
KA®ANLIK
08-10-2014, 16:38
fena gider benzinle de he :)
+20hp
:)
mazotun içine benzin katıldığını biliyorum performans açısından ama o kadarı ile hakkaten iyi gitmiş :)
Nightfish
08-10-2014, 16:45
Mazot yerine benzin koydular benim araçta. 1-2 km uzaktaydı istasyon eve. Eve geldim, ertesi sabah çalıştırdığımda rölanti vs saçmaladı. Servise çektik aracı hemen, tüm yakıt hattı enjektörler vs değişti. 12.000 liralık masrafın tamamını Opet karşılamıştı.
free-hifi
08-10-2014, 17:04
Mazot yerine benzin koydular benim araçta. 1-2 km uzaktaydı istasyon eve. Eve geldim, ertesi sabah çalıştırdığımda rölanti vs saçmaladı. Servise çektik aracı hemen, tüm yakıt hattı enjektörler vs değişti. 12.000 liralık masrafın tamamını Opet karşılamıştı.
eksper ile görüştük bizde aşağı yukarı 10-15 bekledik 2,5-3 çıkar dedi şaşırdık :D
free-hifi
08-10-2014, 17:05
maşallah iyi gitmiş :D
Kardeşim şaşırdık usta ile görüştük karışım olmuştur felan dedi eksper 2. kez başıma geldi dedi eskişehirden ankaraya gelmiş böyle bir araç.
free-hifi
08-10-2014, 17:06
personel iyiymiş :)
Akaryakıt istasyonu personeli, oluyor ayda 2 - 3 kere yakıt bitene kadar pompa başında kalın hele yoğun zamanlarda :)
Kardeşim şaşırdık usta ile görüştük karışım olmuştur felan dedi eksper 2. kez başıma geldi dedi eskişehirden ankaraya gelmiş böyle bir araç.
demek ki içinde 150 lira mazot vardı 150 de benzin koyunca fifti fifti gül gibi anlaşıp karıştılar yandılar içerde :D
Dizel arabada yanlışlıkla 50 lira benzin konup üstüne 150 liralık mazot koyup yollandığına şahit olmuştum ama 150 liralık benzin çok ilginçmiş yada adam çok şanslı :D
exclusive
08-10-2014, 20:03
araç yüremedikçe sıkıntı yaşamazsınız depoyu boşaltsınlar vak vak ile üstünede full edin depoyu aynen devam
exclusive
08-10-2014, 20:04
he birde depo temizlenip doğru yakıt doldurulduktan sonra bi 5 10 dk yere bakın kaçak var mı diye düşük ihtimalde olsa depodaki conta benzinden kaynaklı özelliğini yitirirse sızdırma yapar
O değilde bu 308 150 TLlik yanlış yakıtla o kadar yolu nasıl gitmiş? Depo 60 litre olsa içeride 70 80 TL mazot var demek :D pompacı içine yağ falan mı attı yakıt kalınlaşsın diye acaba :P