PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İngilizce için Yurtdışı Yaz Okulu

MBuğra
29-04-2012, 09:31
Selamlar;

Bu sene yaz tatilinde U.K/Edinburgh'ta bir dil okuluna gitme niyetim var. Ancak ilk defa yurtdışına çıkacağım için bazı çekincelerim var. Burada, daha önce yaz okulu için yurtdışına giden var mı? Faydası olur mu? Değer mi? Birleşik Krallık için söyleyebilecekleriniz neler? Teşekkür ederim.

coolvtec
29-04-2012, 09:46
Süre ne kadar?
Sana tam maliyeti ne olacak?
Tam amaç nedir?

MBuğra
29-04-2012, 09:50
Süre ne kadar?
Sana tam maliyeti ne olacak?
Tam amaç nedir?

İngilizce öğretmeniydin sanırım abi sen :)

Süre 7 hafta kadar.

Maliyeti sadece okul+pansiyon 7.500 TL. Daha orada yiyeceğim para hariç.

7 haftada şakır şakır ingilizce öğrenilmez de, konuşulmaz da ama, amaç mesleki olarak bir artı. Hem de kişinin kendini geliştirmesi.

Dayı
29-04-2012, 10:02
coolvtec, nerde ing. ögretmenisiniz?

Zorbey
29-04-2012, 12:24
Malta'yı düşünebilirdiniz ama sağlık olsun.Başarılar

ÖmerF.Bayar
29-04-2012, 12:32
Aklina takilan her soruyu cevaplayabilirim, 14 yasimdayken tek basima gonderdiler Londraya korka korka gitmistim :D
Suanda odemeyi yaptinmi yoksa sadece dusunme asamasimi ?
7 hafta kisa bi sure elbette faydasi olurda cok bisey bekleme bence.Ingiltere yerine o paraya daha fazla kalabilecegin ulke kesinlikle vardir, bence alternatif arastirmalisin,
Eger odemeyi yaptiysan da elinde sozluk tek basina gez, her isini kendin hallet en cok verimi o sekile alirsin :)
Bu arada Ingilizler ilk etapda soguktur ama sonradan pamuk gibi olurlar.
Ben cantami caldirmistim dikkat et.
Sigara iciyosan sigara gotur.
Hergun evden cikarken yanina enden icme suyu al.
Enn enn ennn onemlisi de bolca bebek poplari icin olan islak mendilden al ve hep yaninda olsun wc icin, Ben normal islak mendil kullanmistim 1 hafta oturamamistim alkolluymus yakti cok fena :hehe::hehe::hehe:

Yiğit Ş.
29-04-2012, 13:01
edinburg bana sorarsan doğru bi seçim değil. aksanlarını anlaman çok çok çook zor olucaktır tahminimce. dha güneye. londraya veya brighton a gitmen. brighton brz dha ucuzdur tercih sebebi olabilir. 7 haftaya gelince şuan bildiğin ing ile doğru orantılı olarak değişir. ama evet 7 hafta az bi süre.

MBuğra
29-04-2012, 13:47
Aklina takilan her soruyu cevaplayabilirim, 14 yasimdayken tek basima gonderdiler Londraya korka korka gitmistim :D
Suanda odemeyi yaptinmi yoksa sadece dusunme asamasimi ?
7 hafta kisa bi sure elbette faydasi olurda cok bisey bekleme bence.Ingiltere yerine o paraya daha fazla kalabilecegin ulke kesinlikle vardir, bence alternatif arastirmalisin,
Eger odemeyi yaptiysan da elinde sozluk tek basina gez, her isini kendin hallet en cok verimi o sekile alirsin :)
Bu arada Ingilizler ilk etapda soguktur ama sonradan pamuk gibi olurlar.
Ben cantami caldirmistim dikkat et.
Sigara iciyosan sigara gotur.
Hergun evden cikarken yanina enden icme suyu al.
Enn enn ennn onemlisi de bolca bebek poplari icin olan islak mendilden al ve hep yaninda olsun wc icin, Ben normal islak mendil kullanmistim 1 hafta oturamamistim alkolluymus yakti cok fena :hehe::hehe::hehe:

Yok abi daha ödemeyi yapmadım, şu an düşünce aşamasındayım. Edinburgh'da bir tandığımız var da, o yüzden orayı istiyor bizim aile. (Hoş, o kadar yardımcı olacağıda yok bence. Ya da "el elin eşşeğini türkü çığırarak arar" misali yardım anca) Bir de korkuyorum açıkçası, dil bilmem iz bilmem.

Okul Şu: Home: Stevenson College Edinburgh (http://stevenson.ac.uk) - Burayı önerdiler. Eğer kıt ingilizcemle yanlış anlamadıysam en fazla 7 haftalık bir yaz okulu programları var.

Ve eğer yine yanlış anlamadıysam toplam 2500 sterlin gibi bir rakam yapıyor, 7 hafta okul+aile yanında konaklama.

Yine de önerilere açığım.

Mendil olayında müthişmiş abi :D :D

edinburg bana sorarsan doğru bi seçim değil. aksanlarını anlaman çok çok çook zor olucaktır tahminimce. dha güneye. londraya veya brighton a gitmen. brighton brz dha ucuzdur tercih sebebi olabilir. 7 haftaya gelince şuan bildiğin ing ile doğru orantılı olarak değişir. ama evet 7 hafta az bi süre.

Araştırma aşamasındayım dediğim gibi. F4arklı önerilere açığım. İngilizce seviyemse eh işte, basit konuşmayı anlayabiliyorum. Düzgün cümle kurmakta biraz sıkıntım var tabi. Ama 4 yıldır ingilizce altyazılı dizi izlememin bana çok şey kattığına inanıyorum.

tequila818
29-04-2012, 13:56
şu an öğrenci misin? work and travel ile amerikaya gitmeyi düşünebilirsin. 4 ay kalırsın sana maliyeti en fazla 2000 dolar olur. Amerika da iken kendi paranı kazanacaksın zaten.

MBuğra
29-04-2012, 14:05
şu an öğrenci misin? work and travel ile amerikaya gitmeyi düşünebilirsin. 4 ay kalırsın sana maliyeti en fazla 2000 dolar olur. Amerika da iken kendi paranı kazanacaksın zaten.

Evet şu anda üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. WAT düşündüm ama, giden kişilerden aldığım yorumlar çok iç açıcı değildi. Hem işverenin gözünde ucuza amelesin, hem de eğer insanlarla çok bir arada olan bir işe sahip değilsen ingilizceni geliştirmeye fırsat bulamıyorsun. Bunlara artı olarak gönderen aracı şirketlerin tutum ve davranışları sadece parayı alıncaya kadar olduğunu okudum.

Yine de sizin böyle bir tecrübeniz varsa duymak isterim. Belli olmaz belki WAT'a giderim :)

tequila818
29-04-2012, 14:23
Yurtdışı Eğitim Ücretsiz Danışmanlık | Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık (http://www.academix.com.tr/)

ben bu aracı firma ile gitmiştim ve hiç bir problem yaşamadım. İş olarak san diego veya new york ta bisiklet taksiciliği yaparsan bol bol insanlarla muhattap olma fırsatın oluyor. Arayıp şirket ile görüşebilirsin.

MBuğra
29-04-2012, 14:31
Yurtdışı Eğitim Ücretsiz Danışmanlık | Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık (http://www.academix.com.tr/)

ben bu aracı firma ile gitmiştim ve hiç bir problem yaşamadım. İş olarak san diego veya new york ta bisiklet taksiciliği yaparsan bol bol insanlarla muhattap olma fırsatın oluyor. Arayıp şirket ile görüşebilirsin.

Değerlendireyim ben bunu, teşekkür ederim.

turbo&quattro
29-04-2012, 15:11
7 haftada hicbirsey ogrenemezsin harcadigin parayla kalirsin . Gercekten ingizce ogrenmek istiyorsan yillarini ayirmak zorundasin . Dil kursu ile 7 haftada yada wat ile 4ayda olacak isler degil .

MBuğra
29-04-2012, 15:15
7 haftada hicbirsey ogrenemezsin harcadigin parayla kalirsin . Gercekten ingizce ogrenmek istiyorsan yillarini ayirmak zorundasin . Dil kursu ile 7 haftada yada wat ile 4ayda olacak isler degil .

Orası dediğiniz gibi öyle. Zira ben tercümanlık yapacak bir ingilizceye sahip olmayı beklemiyorum. Sadece biraz pratik ve konuşmamı geliştirmeye yarar gibime geliyor.

turbo&quattro
29-04-2012, 15:35
Madem ogrencisin Amerika'da wat dene . Ingilterede zaten ogrenemeyeceksin 7 haftada hic olmazsa burada hem parani kazanirsin hemde ileriki yasamin icin birseyler gozlemlersin . Benim su anki aklim olsaydi cok erken yaslarda gelirdim buraya ki sen 20 yasindasin hala .

Selim.Y
29-04-2012, 15:37
Bu konuyu bende araştırıyorum. Evet 7 haftada tam anlamıyla ingilizce öğrenilmez fakat her yaz başka bir okulda kursa gitmek yada yurtdışı gezilerine gitmek ingilizcenin pekişmesini ve pratik yapmamızı sağlamaz mı ? Artı olarak ingilizce kitaplar, yabancı forumlar vsvs ?

Eworen
29-04-2012, 15:46
7 hafta 7 haftadır ne koparsanız kardır yetmez etmez asla sakın gibi yaklaşımlar doğru değildir
5-6 ayda yetmez
1-2 senede yetmez
hatta kimine göre 5 sene halen yetersiz gelebilir

Evet 7 hafta gerçekten az ama rahat yaşamak doyasıya yaşamak ve bir sürü yabancı arkadaş edinmek vede günlük yaşamdan ciddi ingilize bilgisi edinme yurtdışı tacrübesi bunlar çok değerli şeylerdir

İngiltere bütçe müsait ise mükemmel seçimdir
Ve Yazın ise Brigton açık ara en mükemmel seçimdir

Wat olayını mümkün olduğunca aklınızıdan bile geçirmeyen rezil olan bir çok yakın arkadaşım vardır zamanında şartlar değişmediyse eğer.. zaten mantığı ingilizce öğrenmek değil sizi olabilecek en berbat şartlarda çalıştırmak kaldıki ingilizce bilme oranınıza bağlı olarak çalışabiliyorsunuz
yarıda bırakmak zorunda olan kasıtlı işten çıkarılan evsiz kalan işsiz kalan bla bla o kadar çok ve sık örnek varki aman dikkat edin
Macera sever biri iseniz olabilir ama hayatı göreyim ingilizce öğreneyim derseniz tersten anca görürsünüz

turbo&quattro
29-04-2012, 15:55
Her sene 10larca turkle karsilasiyoruz wat ile gelmis. Bugune kadar 1 kisi haric zor durumda olan gormedim . Wat ile gelenler alacaklari saatlik ucretin 7-8 dolar oldugunu bile bile geliyorlar ancak beklentiler cok yuksek oluyor tum Amerikayi gezerim ve sonunda cebimde bilmemkac bin dolarla Tr ye geri donerim diye . Oysaki 7-8 dolar tax den sonra 5 dolara fln denk geliyor ki buda cok kotu bir para yasamak icin. Dogal olarak gelmeden onceki butun hayaller yalan oluyor . Bunlari gercekten bilipte gelen hickimse pisman olmaz .

mcanx
29-04-2012, 18:07
arkadaşım 2 sene önce Brighton'a gitti 2 ay kadar 7000tl gibi fiyata gitmişti galiba. "Global Vizyon" diye bi firmayla

web sitesi de varmış zaten;

http://www.globalvizyon.com/

coolvtec
29-04-2012, 18:43
İngilizce öğretmeniydin sanırım abi sen :)

Süre 7 hafta kadar.

Maliyeti sadece okul+pansiyon 7.500 TL. Daha orada yiyeceğim para hariç.

7 haftada şakır şakır ingilizce öğrenilmez de, konuşulmaz da ama, amaç mesleki olarak bir artı. Hem de kişinin kendini geliştirmesi.

Kusura bakma anca girebiliyorum. Çoğu arkadaş da fikirlerini paylaşmış. Gellelim benim fikrime:)

1. Bence 7500 TL + masraflar için oradaya gitmek hiç mantıklı değil. Bir de tanıdık yanına gidersen.

2. Bu tip yerler zaten eğitim turizmi, otomatiğe bağlamış. Bir çoğunun da çok iyi eğitim vereceği garanti değil. Giden herkes zaten 1 kere gidiyor ve bu da bu kurumların para kazanması için yeterli.

3. Burada bile bir arkadaşım o kadar araştırmış etmiş İngiliz Kültür'de karar kılmış, o kadar kur gitmiş, iki cümle söyledim kuramıyor. Defterine baktım hoca passiveleri bile anlatmış. Ama çok basit cümleleri kuramıyor. Sadece gramer eğitimi verilmiş, kurallar anlatılmış. Biz oturduk bir kaç ders yaptık, bir iki hafta sonra söylediği aynen şuydu: "-Biz aylardır kör dövüşü yapıyormuşuz." Belli bir miktar peşin almışlar, süre bitince devam etmeyecek. Yani söyleyeceğim şudur. Bu şekilde otomatiğe bağlamış ticarethane mantığı olma ihtimali yüksek gideceğin yerlerin de.

Peki en mantıklısı ne?

1. Ben lise 2'den üniversite sona kadar her yaz marmariste otellerde çalıştım. Hem bi sürü para kazandım, hem bir çok ulusal kültürel yakınlıklarım oldu:D hem de çok eğlenceliydi, iyiki çalışmışım diyorum şimdi bile. Böyle bir şey yapılabilir. Yabancıların bol olduğu yerlerde part-time çalışmak vb.

2. Arkadaşların da dediği gibi work and travel tarzı şeyler en mantıklısı. Gerçek hayatla içiçe, sadce yabancılarla. Benim kuzenim gitti bir kaç kez, birinde müzede çalıştı, gayet memnundu. Hem problemler yaşasan ne olacak ki? Allah korusun canına sağlığına bir zarar gelmedikçe bu yaştayaşayacağın promlemler bile insanı geliştirir, olgunlaştırı. Ben marmariste az rezillik çekmedim ama hatırladıklarım güzel şeyler. :icon_tup: Hem bu şekilde her yaz çalışabilirsin aylarca. Ama dil kursu sadece bir kez.

G0, WORK and TRAVEL :D

P.S. İzmirde olsan be o paraya sana ingilizce roman yazdırırdım ama neyse :)

coolvtec, nerde ing. ögretmenisiniz?
İzmir'de bir anadolu lisesinden ingilizce öğretmeniyim.

Selim.Y
29-04-2012, 18:47
Abi hiç ingilizce bilmeyen insan ne yapsın ? Türkiye'de dil kursuna gidip work&travel'le pekiştirsin mi ?

MBuğra
29-04-2012, 18:55
Kusura bakma anca girebiliyorum. Çoğu arkadaş da fikirlerini paylaşmış. Gellelim benim fikrime:)

1. Bence 7500 TL + masraflar için oradaya gitmek hiç mantıklı değil. Bir de tanınıdk yanına gidersen.

2. Bu tip yerler zaten eğitim turizmi, otomatiğe bağlamış. Bir çoğunun da çok iyi eğitim vereceği garanti değil. Giden herkes zaten 1 kere gidiyor ve bu da onlara yetiyor.

3. Burada bile bir arkadaşım o kadar araştırmış etmiş İngiliz Kültür'de karar kılmış, o kadar kur gitmiş, iki cümle söyledim kuramıyor. Deterine baktım hoca passiveleri bile anlatmış. Ama çok basit cümleleri kuramıyor. Biz oturduk bir kaç ders yaptık, bir iki hafta sonra söylediği aynen şuydu: "-Biz aylardır kör dövüşü yapıyormuşuz." Belli bir miktar peşin almışlar, süre bitince devam etmeyecek. Yani söyleyeceğim şudur. Bu şekilde otomatiğe bağlamış ticarethane matığı olma ihtimali yüksek.

Peki en mantıklısı ne?

1. Ben lise 2'den üniversite sona kadar her yaz marmariste otelerde çalıştım. Hem bi sürü para kazandım, hem bir çok ulusal kültürek yakınlıklarım oldu:D hem de çok eğlenceliydi, iyiki çalışmışım diyorum şimdi bile. Böyle bir şey yapılabilir. Yabancıların bol olduğu yerlerde part-time çalışmak vb.

2. Arkadaşların da dediği gibi work and travel tarzı şeyler en mantıklısı. Gerçek hayatla içiçe, sadce yabancılarla. Benim kuzenim gitti bir kaç kez, birinde müzede çalıştı, gayet memnundu. Hem problemler yaşasan ne olacak ki? Allah korusun canına sağlığına bir zarar gelmedikçe bu yaştayaşayacağın promlemler bile insanı geliştirir, olgunlaştırı. Ben marmariste az rezillik çekmedim ama hatırladıklarım güzel şeyler. :icon_tup: Hem bu şekilde her yaz çalışabilirsin aylarca. Ama dil kursu zadece bir kez.

G0, WORK and TRAVEL :D

P.S. İzmirde olsan be o paraya sana roman yazdırırdım ama neyse :)

İzmir'de bir anadolu lisesinden ingilizce öğretmeniyim.

Tavsiyelerin için teşekkür ederim hocam, bunların hepsini düşüneceğim. Hakkımızda hayırlısı artık :)

coolvtec
29-04-2012, 19:19
Abi hiç ingilizce bilmeyen insan ne yapsın ? Türkiye'de dil kursuna gidip work&travel'le pekiştirsin mi ?

Aynen öyle. Biraz temel eğitim, ardından sahaya:D

Ama türkiyedeki dil kursu seçimi çok ama çok iyi olmalı. Bir çoğu ticari. İlk 3 ay peşin alıyorlar, 3 ay sonra devam etmeseler bile onlara yetiyor. Çünkü sürekli arkadan gelen, dil öğrenmek isteyen büyük bir grup var ve bu ticarethaneler bu insanlardan besleniyor maalesef.

Bir de hazırlık sınıfı diye bir şey kalmadı. Sadece üniversitelerin hazırlıkları sınıfları var iyi bir şekilde ingilizce öğretebilen.

coolvtec
29-04-2012, 19:20
Tavsiyelerin için teşekkür ederim hocam, bunların hepsini düşüneceğim. Hakkımızda hayırlısı artık :)

Rica ederim, dediğin gibi, hayırlısı olsun.

RSBurak
29-04-2012, 20:16
Selamlar;

Bu sene yaz tatilinde U.K/Edinburgh'ta bir dil okuluna gitme niyetim var. Ancak ilk defa yurtdışına çıkacağım için bazı çekincelerim var. Burada, daha önce yaz okulu için yurtdışına giden var mı? Faydası olur mu? Değer mi? Birleşik Krallık için söyleyebilecekleriniz neler? Teşekkür ederim.

dil öğrenmek için en uygun yer yurtdışı ve mümkünse hiç Türk olmasın.ben yurtdışında 6 ayda upper-intermediate seviyesini bitirdim.normal sezon 8 aydı + yaz okulu vardı 7 haftada ne kadar öğrenilir tartışılır günde 5 saat ders görüyorduk

said_
29-04-2012, 20:41
Biraz kişiden kişiye değişiyo. ne kadar uğraşıp üstüne gidiceğine bağlı ama 7 ay kısa bi süre ve eğer kurs kaliteli değilse bir işe yaramaz. WAT ise daha mantıklı fakat dedikleri gibi büyük hayaller le gelenler oldu hüsranla sonuçlandı.

Zorbey
29-04-2012, 20:50
Aynen öyle. Biraz temel eğitim, ardından sahaya:D

Ama türkiyedeki dil kursu seçimi çok ama çok iyi olmalı. Bir çoğu ticari. İlk 3 ay peşin alıyorlar, 3 ay sonra devam etmeseler bile onlara yetiyor. Çünkü sürekli arkadan gelen, dil öğrenmek isteyen büyük bir grup var ve bu ticarethaneler bu insanlardan besleniyor maalesef.

Bir de hazırlık sınıfı diye bir şey kalmadı. Sadece üniversitelerin hazırlıkları sınıfları var iyi bir şekilde ingilizce öğretebilen.

Ben Ankara Üniversitesi sinoloji bölümüne devam ediyorum.Sınavda 50.5 net yaptım.Hazırlık atlama sınavından 83 aldım.Zorlanmadan geçebildim.Söylediğiniz gibi altyapı hazırlayıp doğru güney'e yönelmeliyiz.

blumenberg
29-04-2012, 21:19
İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız Wat programını hiç düşünmeyin.. Gidiyorsunuz birşey öğrenmeden geliyorsunuz.. Ancak moldovca, rusca öğreniyorsunuz.. (aynı evde kaldığınızdan dişilerden)

ben 2008 senesinde gitmiştim, çok şanslıydım lakin.. herkes şanslı olamıyor, daha doğrusu çoğunluk şanslı olamıyor.. biraz da kurdugun ilişkilere bağlı.. eğer gidecek olan arkadaşlar varsa işyerinde patronu kafalamanız yeterlidir.. para kazanamıyorsun olayına gelince 7 hafta çalıştım 1300 dolarla döndüm..

Gelelim ingilterede yaz okulu olayına.. bende bu sene orada olacağım inş. bournemouth'daki en iyi okullardan birini seçtim. 7 hafta değil de 8 hafta orada olacağım.. her sene yaz döneminde gidildiğinde faydasını görmüş olacağız elbette.. yalnız tek seferlik gitmenin tatil havası tadında geçeceğini varsayıyorum..

Oraya gidildiğinde belli bir çaba içinde olunmalı.. Sürekli türk arkadaşlarla vakit geçirmek yerine safkan ingilizlerle olunmalı..

Bu arada safkan ingilizlerin yoğun olduğu bölgeleri seçmekte fayda var.. Gitmişken en iyi okullardan birini seçin. Ucuz olsun diye vasat bir okul tercih etmeyin. Sonuçta uçak parası,harcama vs baya bir maaliyet söz konusu..

Tüm şirketlerden hemen hemen fiyat aldım.. Herbiri farklı fiyat söyledi diyebilirim.

Eğer düşünürseniz yardımcı olmaya çalışırı, gittiğim şirkette çalışan bayan arkadaşa yönlendirebilirim.

Haftalık olarak kaç pound götürmeyi planlıyorsunuz harcama olarak? (ben 100 diye varsaydım ama?)

63owen63
29-04-2012, 21:31
Coolvtec ve turbo&quattro 'nun dediklerine harfiyen katılıyorum (ingilizce öğretmeniyim)

İngilterede her köşe başında binaya oxford , cambridge tabelası asıp dil okuluna çeviriyorlar,ciddi bir sektör olmuş durumda,ve tek seferlik kurşun oldugu icin, tamamiyle duygusal bir tecrübe olur senin için..Hem vaktine hem parana yazık kurs yalan dolan..

Wat düşünebilirsin, onun etkisi cok daha olumlu ve verimlidir, ama ona'da zengin olma, rahat etme vs mantıgıyla degil, biraz popoyu sürtme,kendi ayaklarında durma, ne kadar çok iletişim okadar iyi düşüncesiyle gitmeli ve kesinlikle türk arkadaşlar eşliginden uzak durulmalı... Yurt dışı tecrübesi ne kadar kısa olursa olsun insana çok şey katan bir olgu ve mümkün oldugunca kendin ol,orada oldugunu hisset, türklerle bi türk dünyaya bedel moduna girme. Malta'ya falan da gitme, Malta'ya gidecegine, ''Marmaris-içmeler'' e git, orada apart otellerde calış 3-4 ay, oranında resmi dili zaten ingilizcedir..
Yolun açık olsun şimdiden:)

MBuğra
29-04-2012, 21:43
İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız Wat programını hiç düşünmeyin.. Gidiyorsunuz birşey öğrenmeden geliyorsunuz.. Ancak moldovca, rusca öğreniyorsunuz.. (aynı evde kaldığınızdan dişilerden)

ben 2008 senesinde gitmiştim, çok şanslıydım lakin.. herkes şanslı olamıyor, daha doğrusu çoğunluk şanslı olamıyor.. biraz da kurdugun ilişkilere bağlı.. eğer gidecek olan arkadaşlar varsa işyerinde patronu kafalamanız yeterlidir.. para kazanamıyorsun olayına gelince 7 hafta çalıştım 1300 dolarla döndüm..

Gelelim ingilterede yaz okulu olayına.. bende bu sene orada olacağım inş. bournemouth'daki en iyi okullardan birini seçtim. 7 hafta değil de 8 hafta orada olacağım.. her sene yaz döneminde gidildiğinde faydasını görmüş olacağız elbette.. yalnız tek seferlik gitmenin tatil havası tadında geçeceğini varsayıyorum..

Oraya gidildiğinde belli bir çaba içinde olunmalı.. Sürekli türk arkadaşlarla vakit geçirmek yerine safkan ingilizlerle olunmalı..

Bu arada safkan ingilizlerin yoğun olduğu bölgeleri seçmekte fayda var.. Gitmişken en iyi okullardan birini seçin. Ucuz olsun diye vasat bir okul tercih etmeyin. Sonuçta uçak parası,harcama vs baya bir maaliyet söz konusu..

Tüm şirketlerden hemen hemen fiyat aldım.. Herbiri farklı fiyat söyledi diyebilirim.

Eğer düşünürseniz yardımcı olmaya çalışırı, gittiğim şirkette çalışan bayan arkadaşa yönlendirebilirim.

Haftalık olarak kaç pound götürmeyi planlıyorsunuz harcama olarak? (ben 100 diye varsaydım ama?)

siz hangi şirket vasıtasıyla gidiyorsunuz? bana ilgili bir pm atarsanız sevinirim

Coolvtec ve turbo&quattro 'nun dediklerine harfiyen katılıyorum (ingilizce öğretmeniyim)

İngilterede her köşe başında binaya oxford , cambridge tabelası asıp dil okuluna çeviriyorlar,ciddi bir sektör olmuş durumda,ve tek seferlik kurşun oldugu icin, tamamiyle duygusal bir tecrübe olur senin için..Hem vaktine hem parana yazık kurs yalan dolan..

Wat düşünebilirsin, onun etkisi cok daha olumlu ve verimlidir, ama ona'da zengin olma, rahat etme vs mantıgıyla degil, biraz popoyu sürtme,kendi ayaklarında durma, ne kadar çok iletişim okadar iyi düşüncesiyle gitmeli ve kesinlikle türk arkadaşlar eşliginden uzak durulmalı... Yurt dışı tecrübesi ne kadar kısa olursa olsun insana çok şey katan bir olgu ve mümkün oldugunca kendin ol,orada oldugunu hisset, türklerle bi türk dünyaya bedel moduna girme. Malta'ya falan da gitme, Malta'ya gidecegine, ''Marmaris-içmeler'' e git, orada apart otellerde calış 3-4 ay, oranında resmi dili zaten ingilizcedir..
Yolun açık olsun şimdiden:)

Yeteri kadar sürttürdüm ben burnumu. :) Malta'yı kesinlikle düşünmüyorum zaten. Giden arkadaşım var, 1 gr ingilizce yok. iyi dileklerin içinde teşekkür ederim.

63owen63
29-04-2012, 21:46
Sormak istedigin başka şeyler varsa yine yaz, bu konuda epey tecrübeli abiler var,ben de dilim döndüğünce yazarım.

mcanx
30-04-2012, 07:19
Veya bunların tamamen dışında AGH denen bişey var, "Avrupa Gönüllü Hizmeti" en kaba tabirle yurtdışında kendi belirledigin avrupa ülkelerine başvuruyosun eğer onlar seni kabul ederse karın tokluğuna yurtdışında 1 ay ile 12 ay arasında gönüllü olarak çalışıyorsun. Konaklama+ulaşım+vize masraflarının tümü "Ulusal Ajans" yani devlet tarafından karşılanıyor, üstelik gönüllü gidebileceğin bur sürü başlık var onu da sen seçiyosun, yarın başvuru süresi son ben 1 aydır başvuruyorum yinede geç kaldım bu dönem için geçti artık Ağustos'ta tekrar başvurulara devam edicem.

Tek şartı var: 18-30 yaş arasında olmak, ıngilizce şart değil ama biraz bilinmesi senin faydana olacaktır tabi, ayrıyeten gittiğin ülke mesela Portekiz, sana bi program yapılıyor atıyorum paztsi-cuma Portekizce dersleri görüyorsun

-Merak ettiginiz bişey varsa bu konuda sorabilirsiniz, yada direk Ulusal Ajans'ın kendi web sitesinden de detaylı bilgi bulabilirsiniz