Orijinalini görmek için tıklayınız : Garanti bankasının yaptırımı
İlginçtir ki internet bankacılıgım kapandı
Şahıs hesabı ile ticaret yapılmaz şirket hesabınızdan yapın denildi
Kendimde nakit varken 20000$ gibi tutup şirket hesabına koy sonra havale ile ugrasmıyayım diye bir kac kez yaptım
Uyardılar peki dedim daha dikkatli davranırım zaten 1 kac kez 20 bin 10 bin gibi memlalar gönderildi şirket yetki belgem mevcut dora hesabın da acıklama olarakta Dora dış ticaret diye yapmaktayım
Şu sıralar araba parcaları alıyorum harıl hurul para gönderip duruyorum fazla buyuk parada degil 1000 tl 300 $ vs gibi 5 10 işlem
Neymiş yine şirket hesabından yapcakmısız onlar ayrıt edemiyormuş şahıs hesabımınızı kapatın icerisinde para var biz kapatamıyoruz dediler İyi dedim yarın şirket hesabınıda kapattırcam antalya yüzüncü yıl şubeden olan aklınızda olsun şahıs hesabınızdan muhasebe tutamıyorlarmış Önerebilceginiz banka varmı iş bankası dışında :) iş bankası derken havale tutar vs masrafları yüksek
yavuz364
03-05-2012, 20:00
güzel bi haber :D bütün işlerimi şahıs hesabımdan yapıyorum.. Garantinin bundan Kâr ı ne ben onu anlamadım :S
Ticari hesap olunca kestikleri paralar daha mı çok oluyor ki.
kuveyt türk bu işlerde on numara internet üzerinden herşey havale eft ücretsiz sorgusuz sualsiz deneyin derim atm den hesabada ücretsiz
genellikle büyük bankalar hep sorun garanti iş bankası gibi
ufak bankalarla çalışmak daha iyi müşteriyi adam yerine koyuyorlar hizmet daha iyi
güzel bi haber :D bütün işlerimi şahıs hesabımdan yapıyorum.. Garantinin bundan Kâr ı ne ben onu anlamadım :S
Ticari hesap olunca kestikleri paralar daha mı çok oluyor ki.
Bilmiyorum durumu anlamadım genel merkezden diyorlar banka müdürü ile görüşcem asıl dertcikleri nelermiş :)
Şahıs olunca şirket le ilgili muhasebe işlemleri yansıtalamıyormuş neymiş öyle zırvaladılar
İllegal bir işte yok ihracat işindeyiz :)
darkmoon
03-05-2012, 20:27
ben bütün ebay alibaba dealextrem v.b den alışverişlerimi hsbc kredi kartım üstünden yapıyorum internet bankacılığından kredi kartım üstünden sanal bir kart oluşturuyorum limitide ben belirliyorum kafam kulağım rahat alışveriş yapıyorum alışveriş bittikden sonrada kartı iptal ediyorum birde hsbc yurtdışı havaalanlarındada bir çok ekstra hizmetler sunuyor duş uyku gibi bedava..
Osman Bahadır
03-05-2012, 20:45
Bunun garanti'yle, bankayla alakası yok. Devlet istiyor bunu. Tüm bankalarda geçerlidir bu şahıs hesabını muhasebeleştirememek durumu. Şahıs hesabına açıklama da yazsanız sonuçta kendi gelirinizden şirket giderini finanse etmiş görünürsünüz. Size olması gerekeni söylemişler. Diğerleri buna göz yumarlarsa bence asıl onlar gayri ciddi bir tutum sergilemiş olurlar.
Bunun garanti'yle, bankayla alakası yok. Devlet istiyor bunu. Tüm bankalarda geçerlidir bu şahıs hesabını muhasebeleştirememek durumu. Şahıs hesabına açıklama da yazsanız sonuçta kendi gelirinizden şirket giderini finanse etmiş görünürsünüz. Size olması gerekeni söylemişler. Diğerleri buna göz yumarlarsa bence asıl onlar gayri ciddi bir tutum sergilemiş olurlar.
Sirketin yine sahibi benim kendi sirketim qsirketin girdi ciktilarinda odemelerim belli yazili muhasebesii tutuluyor devlet istediginde her seyi gosterebiliriz ihracat konusundada hersey resmi :)ihracat sonucta resmi olarak yapiliyor alinanlar giderler gelirler vs
Sirketin yine sahibi benim kendi sirketim qsirketin girdi ciktilarinda odemelerim belli yazili muhasebesii tutuluyor devlet istediginde her seyi gosterebiliriz ihracat konusundada hersey resmi :)ihracat sonucta resmi olarak yapiliyor alinanlar giderler gelirler vs
Zaten sorun oradan çıkıyor. Şahıs şirketide olsa LTD şirkette ortakta olsan kendi şahsi hesabından şirkete ait ödeme yada başka işlemleri yapmaman gerekiyor. Şirket hesabında bakiye yeterli değilse şahıs hesabından şirket hesabına havale yapıp daha sonra şirket hesabından gerekli ödemeni yada transferi yapman gerekiyor. İşin raconu ve doğrusu bu. Hangi bankaya gitsen bu şekilde olucak.
Detayli ogrenecem ama teb lede calisiyorum boyle kistas gormedim neyse bakalim
müşterisi çok olan değilde müşteriye aç bankaların müşterilerine verdiği hizmetler kendinizi milyarder hissetmenize neden olabilir
az şöhretli banka çok hizmet
he az şöhretli bankanında her kurumla felan anlaşması olamayabiliyo ama işte her güzelin kusuru hesabı