Orijinalini görmek için tıklayınız : Pro_Ceed Hk. Bilgi
Emre Akçay
06-05-2012, 00:11
Yaklaşık 1 aydır Pro Ceed bakıyorum. Şimdi birkaç tane sorun var ortada. Bu konuda bilgili arkadaşların olduğunu düşünüyorum. Alacağım araç 2012 model 0 km'de Pro Ceed Concept SR manuel vites. Edirne ve Tekirdağ'da galeriye gittim. İlk etapta araçta yağmur ve far sensörü olmadığını söylediler. Donanımda da yazmıyor. Ama farkettim ki bu donanımlar var. Kia'yı aradım onlar da yok demişti. Bu sorunu çözdük. Diğer sorun ise şuan Türkiye'ye gelen Pro Ceed'lerin kataloğunda Cool Plus ve Concept SR olmak üzere 2 donanım var. Cool Pluslar katalogta 115 hp, Concept SR ise 128 hp olarak belirtilmiş. Ama katalogta ve internet sitelerinde Concept SR'ın sadece otomatik vites versiyonuna fiyat verilmiş. Serviste şuan manuel vites 128 hp Concept SR gelmediğini iddia ediyor. Bir dönem geldi fakat artık gelmiyor diyor. Bende kendilerine kataloglarını gösterdim. Concept SR ın 115 hpliği yok, Cool Plus ın var dedim. Onlar hala Concept SR da 128 hp manuel olmadığını sadece otomatik vitesli versiyon olduğunu söylüyorlar. Soru şu bu aracın Concept SR donanımında 115 hp lik var mı? Ben hepsinin 128 hp olduğunu düşünüyorum. 2. sorum ise katalog ve sitelerinde 115hp ve 128 hp nin tork değerleri aynı. 255nm. Aradaki 13 hp ney yani?Hikayeden mi?Arada enjektör ve yazılım farkı olduğunu araştırdım. Hızlanma'da ise 0.5 saniye fark ediyor. Tork aynı olabilir mi?Yazılımsal hata olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımını bekliyorum.
Emre Akçay
06-05-2012, 13:24
Yok mudur bilgisi olan?
Kanka servisle konussana bunu edirne tekirdag degil tr genelindeki en büyük olanı ara istanbul mesela yada ne bileyim ithalatcı firmayı filan bul :D
Burak E.
06-05-2012, 18:10
2010 İ30 alırken araştırmıştım 128 hp olan pro ceed siparişle geliyordu bende niyetlenmiştim manuel istemiştim yok demişlerdi sonrasında degiştirdiler diye biliyorum 115 model daha cok tutulmuştu diye istanbulda herhangi bir kia servisini ararsan bilgi verirler
josefsalvatini
06-05-2012, 19:41
Yaklaşık 1 aydır Pro Ceed bakıyorum. Şimdi birkaç tane sorun var ortada. Bu konuda bilgili arkadaşların olduğunu düşünüyorum. Alacağım araç 2012 model 0 km'de Pro Ceed Concept SR manuel vites. Edirne ve Tekirdağ'da galeriye gittim. İlk etapta araçta yağmur ve far sensörü olmadığını söylediler. Donanımda da yazmıyor. Ama farkettim ki bu donanımlar var. Kia'yı aradım onlar da yok demişti. Bu sorunu çözdük. Diğer sorun ise şuan Türkiye'ye gelen Pro Ceed'lerin kataloğunda Cool Plus ve Concept SR olmak üzere 2 donanım var. Cool Pluslar katalogta 115 hp, Concept SR ise 128 hp olarak belirtilmiş. Ama katalogta ve internet sitelerinde Concept SR'ın sadece otomatik vites versiyonuna fiyat verilmiş. Serviste şuan manuel vites 128 hp Concept SR gelmediğini iddia ediyor. Bir dönem geldi fakat artık gelmiyor diyor. Bende kendilerine kataloglarını gösterdim. Concept SR ın 115 hpliği yok, Cool Plus ın var dedim. Onlar hala Concept SR da 128 hp manuel olmadığını sadece otomatik vitesli versiyon olduğunu söylüyorlar. Soru şu bu aracın Concept SR donanımında 115 hp lik var mı? Ben hepsinin 128 hp olduğunu düşünüyorum. 2. sorum ise katalog ve sitelerinde 115hp ve 128 hp nin tork değerleri aynı. 255nm. Aradaki 13 hp ney yani?Hikayeden mi?Arada enjektör ve yazılım farkı olduğunu araştırdım. Hızlanma'da ise 0.5 saniye fark ediyor. Tork aynı olabilir mi?Yazılımsal hata olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımını bekliyorum.
115 conseptler aslında 128
tork aynı aam sadece katologda dynoda farklı 2012 olanlar far yagmur sensorlu ve karararn ayna var ayrıntılar ıcın ozel den ulasırsan yardımcı olurum
Emre Akçay
07-05-2012, 09:30
Kanka merkezi'de aradım o konuda. Onlarda 115 lik diyor. İstanbul Eresin Topkapı bayiini aricam. Bunların 115 lik mi 128 lik mi olduğunu nasıl anlicaz. Şaseden çıkar mı?
Emre Akçay
07-05-2012, 09:34
Kia'nın forumunda da aslında hepsinin 128 lik olduğunu gümrükten geçirmek için 115 lik gösterdiklerini söylediler ama ne derece doğrudur bilmiyorum.
Aracı satan bayinin detaylı bilgi verememesi talihsiz bir durum.
Emre Akçay
07-05-2012, 18:36
Maalesef oyle celik motorda net bilgi veremedi.
onursumer
07-05-2012, 19:07
yabancı kia sitelerindede aynı bilgiler mevcut tork aynı hp farkı var ve 128 lik olanın co2 salınımı daha az olması lazım
ayrıca yurt dışında 2.0 crdi 140hp olanlarıda var :D
Kia Cee'd / Pro Cee'd / Cee'd SW Forum Sitesi (http://www.ceedclubtr.com) ;)
josefsalvatini
07-05-2012, 19:59
Kia'nın forumunda da aslında hepsinin 128 lik olduğunu gümrükten geçirmek için 115 lik gösterdiklerini söylediler ama ne derece doğrudur bilmiyorum.
sabah berı anlatmaya calısıyorum ama malesef anlatamıyorum :)
onursumer
07-05-2012, 21:03
gümrükte hacimden olayı aynı sınıfta değerlendirilmiyormu ?
tam olarak bu gumruk konusunu anlayamadım
115 lik model aslında yok hepsi 128hp likmi şimdi ? :D
yada 128hp dedikleri sadece en dolu en ust modelmi :D
Emre Akçay
08-05-2012, 10:40
Concept SR ların hepsinin 128 olduğunu anladık. Servis hala bugün de 115 hp olduğunu iddia ediyor. Tekirdağ'da dyno varsa alıp sokacam artık.