PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 92/2 21 Mayıs askere gidecekler

schizophrenic
07-05-2012, 09:48
Kendim ankaralıyım ankarada ikamet ediyorum acemi birliğim

- zonguldak devrek jandarma er eğitim taburu şöför adayı çıktı :D

21 mayıs askere gidecekler bu başlık altında yazmış olurlarsa fikir alışverişi yaparız :)

CRUEL
07-05-2012, 10:12
92/1 üst devren olarak kolay gelsn diyorum:D heleki benim gibi geç gidiyosan dahada zor olur senin için malesef.. ıspartada yaptm acemiliği 3 ay şuan evdeym dağıtım mardin-kızıltepe:)
şöförsün kafan rahat sktret bizim gibi komando olmaman iyi olmuş:D çünkü devamlı araçla gezen adama 70-80km yürümek çok koyuyor:) umarım dağıtım yerinde güzel biyer olur:)
hepimize hayırlı teskereler

schizophrenic
07-05-2012, 10:21
92/1 üst devren olarak kolay gelsn diyorum:D heleki benim gibi geç gidiyosan dahada zor olur senin için malesef.. ıspartada yaptm acemiliği 3 ay şuan evdeym dağıtım mardin-kızıltepe:)
şöförsün kafan rahat sktret bizim gibi komando olmaman iyi olmuş:D çünkü devamlı araçla gezen adama 70-80km yürümek çok koyuyor:) umarım dağıtım yerinde güzel biyer olur:)

valla 90 ' lıyım tecil bozdurdum 2011 ' de , okuduğuma göre biraz eğitimi zor diyolar bakalım nolacak :) şöför adayını kesin şöför yapıyolarmı ?

srdralc
07-05-2012, 10:27
Allah kolaylık versin.

Şoför adayı olmak iyi, seçmeler var.

Psikotest zart zurt bir sürü dingil şeyler işte.
Üst devren olarak hayırlı tezkereler sana şimdiden.

Zonguldak iyi bir yer olmuş.
Sivas'a felan düşerse gelmeyin firar edin. :)

schizophrenic
07-05-2012, 10:39
sağolun teşekkür ederim amin cümlemize

The Jackal*
07-05-2012, 11:29
Bende 92/2 gidiyorum, ama b grubunda. Burdur 58. piyade alayı :)

wekoo
07-05-2012, 11:34
hayırlı teskereler....

bora1311
07-05-2012, 11:36
hayırli teskereler...

Göki,ZD
07-05-2012, 11:39
uhhh 92\2 mi :D

Allah'a emanet olsun, hayırlı teskereler..

By_DoMiNo
07-05-2012, 11:54
Hayırlı teskereler dilerim. Bende inşallah 1 sene sonra gideceğim kısa dönem nasip olursa.

Konu dışı ama askerliğini yapmış arkadaşlar konu içerisindeyken birşey sormak isterim. Kısa dönem gidenler komando seciliyormu? ben seçilmiyor dememe rağmen 1-2 arkadaş seçiliyor diye ısrar ettiler. o Yüzden sormak istedim. zaten 3 ay acemilik desen 2 ay dağda gezse ne olacakki kısa dönem komando nun. Mantık olarak arkadaşların dediği yanlış diyorum ama tecrübeli kişilerden bilgi almak isterim.

anıl turan
07-05-2012, 12:06
su andan kısa donem yapacagın kesin degil. 12 ay asteğmen olarak yaparsan askerligini komando seçilebilirsin...

The_Doctor
07-05-2012, 12:22

bnde mardın kızıltepedeym şuan :D

caglarcb
07-05-2012, 12:31
Hayırlı teskereler, Allah(c.c) yardımcınız olsun.

mesutt1
07-05-2012, 14:37
Allah kolaylık versin hayırlı tezkereler..

B!Rtan
10-05-2012, 01:12
bende 91/1 olarak izmir seferihisar da muhabere eğitimi alıp usta birliğinde bayburtun maden köyündeki köy karakoluna düştüm. teskere alalı 5 gün oldu :) Allah yardımcınız olsun. hayırlı teskereler cümleten.

Owner89
10-05-2012, 01:29
ulen bende bugün gittm mayısda gitcem diye taa şubatta oldm muayne fln :D sonra gel dediler tekrar tecil edicem gitmek istiyince almıyolar.Askerlik işini erteleyebilrim sırf bu yüzden

ensoztrk
10-05-2012, 01:36
Hayırlı teskereler. Bende 92 liyim okumasam demek bende askere gidicektim.

Allah yardımcınız olsun.

Bluttbeton
10-05-2012, 01:42
hayırlı tezkereler okul olmasaydı bu sene bende askerdim sağsalim dönersiniz inşallah Allah yardımcınız olsun

psy_dreams
10-05-2012, 08:17
Benimde Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Etimesgut Ankara. ZPT şöförü çıktım. 26 Mayıs' da birliğime katılacağım hepimiz hakkımızda hayırlısı inşallah :icon_tup:

XoR
10-05-2012, 08:31
2 tertip mis tertip :)

4 tertip *** tertip :D

Güzel zamanda gidiyosun, acemiliği güzel havalarda yaşamak iyidir. Kış geldiğinde zaten alt devrelerin gelmiş olacağından mevcut bir kalorifer yanında yerini almış olursun :)

mumin35
10-05-2012, 09:09
elazığ ya gelcek varsa yardımcı olurum :)

CRUEL
10-05-2012, 09:31
2tertip gidipde ısparta gibi biyere düşen varsa gitmesin sakın:) 1tertip gitmemize rağmen götümüzden ter attık 2leri düşünemiyorum:)
almayın silüsü o gibi durumda 1buçuk ay sonra gider alırsınz devre kaybı gider 28gün babalar gibi acemiliği yapar geçersiniz:D

XoR
10-05-2012, 09:33
2tertip gidipde ısparta gibi biyere düşen varsa gitmesin sakın:) 1tertip gitmemize rağmen götümüzden ter attık 2leri düşünemiyorum:)
almayın silüsü o gibi durumda 1buçuk ay sonra gider alırsınz devre kaybı gider 28gün babalar gibi acemiliği yapar geçersiniz:D

Bende acemiliği çavuş talimgahda taptım 77 kg gittim 61 kg geri döndüm 75 günde biraz yontmuşlardı :D Isparta'dan bize refuzeler gelmişti durumları bizden beterdi Allah herkese kolaylık versin sağlıkla bitirip dönmeyi nasip etsin.

schizophrenic
10-05-2012, 09:34
herkese iyi dilekleri temennileri için çok teşekkür ederim sağolun :)

psy_dreams : Benimde Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Etimesgut Ankara. ZPT şöförü çıktım. 26 Mayıs' da birliğime katılacağım hepimiz hakkımızda hayırlısı inşallah

valla ankarada askerlik çok zor diyolar gözünüzü korkutmak gibi olmasında :D allah kolaylık versin hepimize

BosphorusBoys
10-05-2012, 09:35
Jandarma isen Şöför oLma tavsiyemdir.
Şöför de Olursun
Nöbette Tutarsın.
Temizlik de Yaparsın.
Çarşınada zor çıkarsın.

Salak Salak Komutanlarla Zmn Nasıl gececek die düşünürsn
En guzeli ol er nöbetini tut devriyene çık kafana göre sorumluluğun yok hiç mi diilse.

XoR
10-05-2012, 09:36

valla ankarada askerlik çok zor diyolar gözünüzü korkutmak gibi olmasında :D allah kolaylık versin hepimize

Acemilik sonrası 2 ay Ankara Kara Kuvvetleri Komutanlığında kaldım. Bence Ankarada askerlik çok çok kolay, Mamak hariç :D

psy_dreams
10-05-2012, 09:41

Hepimizinki kolay geçsin inşallah, son 5 aydır gidecem artık diye yırtınıyorum kısmet Mayıs aynınaymış. Nereye gidersek gidelim alışık olduğumuz tüm hayat düzeni bir günde değişiyor ilk başlar zor gelecek elbet ona da alışırız insallah :)

Acemilik sonrası 2 ay Ankara Kara Kuvvetleri Komutanlığında kaldım. Bence Ankarada askerlik çok çok kolay, Mamak hariç :D

Genelde çevremdekiler Mamak olmadı ya şanslısın diyorlar bakalım nasip kısmet, biraz içim rahatladı :)

XoR
10-05-2012, 09:43
Mamak'da kesiciye sokuyorlar :)

CRUEL
10-05-2012, 09:52
Bende acemiliği çavuş talimgahda taptım 77 kg gittim 61 kg geri döndüm 75 günde biraz yontmuşlardı :D Isparta'dan bize refuzeler gelmişti durumları bizden beterdi Allah herkese kolaylık versin sağlıkla bitirip dönmeyi nasip etsin.

80km yol yürürsen sırtında 25kg çantayla 20kg da verilir:) Allaha şükür 5kg vererek atlattım ben:) o kadar yememe rağmen:D hudut bölgesinde yer içer yatar alırım geri kiloları fazlasıyla herhalde:D

XoR
10-05-2012, 09:55
80km yol yürürsen sırtında 25kg çantayla 20kg da verilir:) Allaha şükür 5kg vererek atlattım ben:) o kadar yememe rağmen:D hudut bölgesinde yer içer yatar alırım geri kiloları fazlasıyla herhalde:D

Pazar günleri hala Scotch Brite formatında Omlet çıkıyomu kahvaltıda :D

SekoLive
10-05-2012, 10:00
mamakda yemın torenıne gttk aralıkta askerler soguktan tek tek bayılmstı acayp bıyerdı:D

caglarcb
10-05-2012, 10:29
Benimde Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Etimesgut Ankara. ZPT şöförü çıktım. 26 Mayıs' da birliğime katılacağım hepimiz hakkımızda hayırlısı inşallah :icon_tup:

Ah etimesgut ah. Bende askerliğimi ZPT şöförü olarak yaptım. Eğer kolunda dövme, jilet vs. varsa 75 gün sonunda dağıtımının trakya veya kıbrısa çıkma olasılığı yüksek. Allah(c.c) kolaylık versin..

CRUEL
10-05-2012, 10:32
Pazar günleri hala Scotch Brite formatında Omlet çıkıyomu kahvaltıda :D

haftasonları kahvaltıyla ilgilenmiyordum:D ama sanırım şu süngere benzeyen omletden bahsediyorsan çıkıyor:D

psy_dreams
10-05-2012, 10:36
Ah etimesgut ah. Bende askerliğimi ZPT şöförü olarak yaptım. Eğer kolunda dövme, jilet vs. varsa 75 gün sonunda dağıtımının trakya veya kıbrısa çıkma olasılığı yüksek. Allah(c.c) kolaylık versin..

Allah razı olsun, dövme, faça vs yok bakalım kısmet nereye çıkar 75 gün oraları yaşayıp görecez :icon_tup:

anıl turan
10-05-2012, 11:44

geçmiş olsun...

GörkemT.
10-05-2012, 11:52
hayurlı teskereler

DarkSky
10-05-2012, 11:57

geçmiş olsun , allah kurtarsın.

Omak
10-05-2012, 15:14

sen çok kilo vermişsin bende orada yaptım aralık 2009 da girdim şubat 2010 da çıktım aynı yolları yürüdük birde çok beter bi kış vardı o sene 3 ay ıslak gezdik orada yağmurdan kardan tipiden. oraya gidene Allah kolaylık versin. timde kaçıncı adamsın?
sana güzel taktikler veriyim :icon_tup:

artık çavuşu talimgahı fln yok oranın, 23 kişilik tim çıkarıyor. dağıtımda o 23 kişi aynı yere gidiyor ayrılmıyor ve timin eğitimi; arama tarama pusu kovalama faliyetleri gönderildikleri yer hep doğu güney doğu gittikleri birliklerde motorlu tugaylar taburlar ama yanlış anlamayın motorlu diyince araç yok timdekilerin kıçında motor var ondan öyle geçiyor birliğin ismi 30-40-50 km ye kadar yayan intikal :icon_wack

crueli benden iyi anlayan çıkmaz sanırım şimdi (son 4 sene içinde orada yapanlar hariç )

gökan
10-05-2012, 15:37
devrek berbat bıyer:)

mgnPower
10-05-2012, 15:49
Kardesimi manisa merkez 1.piyadeye goturucez iki hafta sonra. bakalim kismet herkese hayirli teskereler. ben 78/1 gitmisdim unutmusum biraz bu olaylari.

lnd_samet
10-05-2012, 16:34
ben devrekte yaptım.
yan taraf deredir.çarşısı internet kafeden ibarettir.
koşu yolunuz dere kenarıdır.
yemekleri berbattır.
75 günde 17 kg verdim orada.
şoför isen, 1 ay sonra burdur şoför egitimine gitme ihtimalin var.

45. gün yine gönderiyorlar filan karışık işler biraz.
k1-k2 olayları var.
beni çavuş adayı-şoför adayı olarak yollamışlardı.
89-1 gitmiştim tabi ben.
hem yaş büyüklüğü hemde akıllı uslu durunca komutanlar gitme şoför veya meslekci olarak demişti.
bende öyle yaptım.
ehliyeti vermedim girerken.araba kullanmayı bilmiyorum dedim.meslegim yok dedim.
jandarma karakoluna yolladılar:)
meslekcilerin %99 u doğu gitti.sınır karakoluna çaycı yollamıştık iyi hatırlıyorum.

bizim dagıtımımız ise %1 doğu geri kalan anadolu-karadeniz olarak yapılmıştı:)

orada kalma,çavuşluk yaparım deme.
aptal ol.iş bilme.dagıtımın merkezi yer olsun.köyleri koru;)

schizophrenic
10-05-2012, 17:18
ben devrekte yaptım.
yan taraf deredir.çarşısı internet kafeden ibarettir.
koşu yolunuz dere kenarıdır.
yemekleri berbattır.
75 günde 17 kg verdim orada.
şoför isen, 1 ay sonra burdur şoför egitimine gitme ihtimalin var.

45. gün yine gönderiyorlar filan karışık işler biraz.
k1-k2 olayları var.
beni çavuş adayı-şoför adayı olarak yollamışlardı.
89-1 gitmiştim tabi ben.
hem yaş büyüklüğü hemde akıllı uslu durunca komutanlar gitme şoför veya meslekci olarak demişti.
bende öyle yaptım.
ehliyeti vermedim girerken.araba kullanmayı bilmiyorum dedim.meslegim yok dedim.
jandarma karakoluna yolladılar:)
meslekcilerin %99 u doğu gitti.sınır karakoluna çaycı yollamıştık iyi hatırlıyorum.

bizim dagıtımımız ise %1 doğu geri kalan anadolu-karadeniz olarak yapılmıştı:)

orada kalma,çavuşluk yaparım deme.
aptal ol.iş bilme.dagıtımın merkezi yer olsun.köyleri koru;)

teşekkür ederim dikkate alacam bunları :)

Tunacan
10-05-2012, 17:20
Allah kurtarsın gidenleri...

CRUEL
10-05-2012, 22:14
sen çok kilo vermişsin bende orada yaptım aralık 2009 da girdim şubat 2010 da çıktım aynı yolları yürüdük birde çok beter bi kış vardı o sene 3 ay ıslak gezdik orada yağmurdan kardan tipiden. oraya gidene Allah kolaylık versin. timde kaçıncı adamsın?
sana güzel taktikler veriyim :icon_tup:

artık çavuşu talimgahı fln yok oranın, 23 kişilik tim çıkarıyor. dağıtımda o 23 kişi aynı yere gidiyor ayrılmıyor ve timin eğitimi; arama tarama pusu kovalama faliyetleri gönderildikleri yer hep doğu güney doğu gittikleri birliklerde motorlu tugaylar taburlar ama yanlış anlamayın motorlu diyince araç yok timdekilerin kıçında motor var ondan öyle geçiyor birliğin ismi 30-40-50 km ye kadar yayan intikal :icon_wack

crueli benden iyi anlayan çıkmaz sanırım şimdi (son 4 sene içinde orada yapanlar hariç )

yok yahu çok kilo vermedim 5kg kadar:) kral tertipiz:) ben roket atar çavuşuyum.Aynen giden herkese allah kolaylık versin son intikalimiz; akşam 9da çıktık sabah 5de vardık 1saat uyuduk 6da kalktık devam 4.gün bölüğe geri döndük:D

E.Güleç
11-05-2012, 00:02
Yeni gelicek olan arkadaşlara has dedeniz olarak şimdiden hayırlı teskereler :) bilecik e dusen olursa elimden geleni yaparım konudan veya pmden ulasmanız yeterli

Omak
11-05-2012, 08:29
yok yahu çok kilo vermedim 5kg kadar:) kral tertipiz:) ben roket atar çavuşuyum.Aynen giden herkese allah kolaylık versin son intikalimiz; akşam 9da çıktık sabah 5de vardık 1saat uyuduk 6da kalktık devam 4.gün bölüğe geri döndük:D

yemeklerde masaya konan soğan ve limonların yarısını ben yerdim. yemeği beğenmiyenin tabağınıda alır onuda yerdim.
hayatımda bukadar hayvanca ve çok yemek yediğimi hiç hatırlamıyorum sanki taş devrinden ışınlamışlar beni :hahaha: ne bulursam yiyordum cebime atıyordum stok yapıyordum. ben acemiliği 1- 1,5 kg kayıp ile kapattım ama hayvandan beter yedim nabıyım öle bi yola vuruyorlarki yemezsen bittin :hahaha: