Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo 9 için önerebileceğiniz baskı balata
kivanc34
10-05-2012, 21:18
Arkadaşlar aracım şuanda standart olarak kullanıyorum ama sonra yukleme yapılabilinir bana ne baskı balata önerebilirsiniz
kivanc34
10-05-2012, 23:18
Üstadlar arkadaşlar önere bileceğiniz markalar yok mu
tolga900
10-05-2012, 23:32
500 hpnin altındaysan orjinali gibisi yok :icon_tup:
edo typer
11-05-2012, 00:15
peak garage serdar ustaya gıtmenı ve onun onerısı uzerıne bır debrıyaj takmanı tavsıye ederım.
ornegın ben hks lıght actıon twın plate alıyordum serdar ustadan 2500 usd cıvarı bırseydı dıe hatırlıyorum bu guclerde gerek yok erdem exedy tek plate takalım 700 usd dedı:) hıc uzmez merak etme artı olarak ıscılıgı superdır ve hayatımda gordugum en guzel debrıyaj ayarını yapar. ızmırden cekıcı ıle gonderıyordum dusun:)
ufukpolat
12-05-2012, 10:15
ben exedy stage1 taktım memnun değilim üst devirlerde ısınınca ayırmıyor seri vites atamıyorsun En az STAGE 2 derim
BoraÇİFTÇİ
12-05-2012, 11:02
tolga nın dediğine bende katılıyorum kesınlıkle oem tak. bu arada exedy lerın çok replicası var
exedy alcaksanda dıkkat etmende fayda var..
Subi-Emre
12-05-2012, 11:41
exedy stage 2de yavaş kalkışlarda çok titreme oluyor en iyisi orjinal
Osman Bahadır
12-05-2012, 11:46
Baskı balata değiştirmen gerekiyorsa, yani üstündeki bitmişse, araban da yüklü değilse oem'den şaşma. Stage balataların hepsinin gündelik kullanıma negatif etkisi olur. Üstelik stock motorda gereksiz bir masraf olur. Önce yükleyip, kaçırma görüldükçe, ihtiyaç oluştukça stage 1-2-3, twin plate vs balatalara geçmekte fayda var.
GokhanE.
12-05-2012, 12:09
Ben aracimi aldigimda uzerinde competition clutch vardi,berbat bir debriyajdi acikcasi.Arabanin gucune gore ya gercekten iyi bir sey al yada oem debriyaj al,
Alacagin oem debriyaj 600-700 dolarlik debriyajlara 5 basacaktir emin ol.
Ben aracima takim onum acilsin diyorsan da ben aracimda Carbonetic Triple Plate kullaniyorum,yumusaklik acisindan oem gibi,hem de 800 beygire kadar gucu tutabiliyor.Plateler eskidiginde de sadece yenileme kitini aliyorsun,ama bu debriyaji bitirmek icin gercekten caba harcaman lazim,normal kullaniciya en az 40-50 bin km gidecektir.
DoDo_hamann
12-05-2012, 12:45
Oem gibisi yok, 300 400 dolarlık stage debriyajlar arabayı mahfediyor, zamanla senkromeçlere bile zarar veriyor geçmediği için.
tolga900
13-05-2012, 00:51
tolga nın dediğine bende katılıyorum kesınlıkle oem tak. bu arada exedy lerın çok replicası var
exedy alcaksanda dıkkat etmende fayda var..
hele birde fq400 olunca son nokta :icon_tup:
BoraÇİFTÇİ
13-05-2012, 05:48
hele birde fq400 olunca son nokta :icon_tup:
Kesinlikle en güzeli...
Stage 1 ler 2 ler hepsi anlamsız illa upgrade bi baskı balata takılcaksada exedy twin
yada triple plate olsun ki kalkışlarda arabanın canını almasın..
http://www.drift2motorsport.com/images/exedy_hyper_twin.jpg
tolga900
13-05-2012, 11:29
Kesinlikle en güzeli...
Stage 1 ler 2 ler hepsi anlamsız illa upgrade bi baskı balata takılcaksada exedy twin
yada triple plate olsun ki kalkışlarda arabanın canını almasın..
http://www.drift2motorsport.com/images/exedy_hyper_twin.jpg
6 7 sene önce bunları yazanda yoktu dalardık kanka ne görürsek :hahaha:
Honda Type_R
13-05-2012, 14:56
bende ayni problemle cok bogusmustum zamaninda sonra usa dan exedy twin plate hd almistim bence uzun sure binmeyi planliyorsan bir kere al kafan rahat olsun ben cok memnundum ama biraz pahali haberin olsun
Gunes G.
13-05-2012, 15:56
HKS twinplate (rattle sound yapanlardan) kullaniyorum, pedal hissi oem ile ayni, ayni yumusaklik, ayni konfor. Oem'den farki araci pasa arabasi gibi yumusacik ve cok cok yavas (hatta gaza bile basmadan) kaldirmak istersen inceden titreme yapiyor, o da normal cift plate var sonucta.
Su an aracin standart, ama bu sana oneri yapabilmem icin tek basina yeterli bir bilgi degil. Bu noktada senin araci nasil kullandigin onemli. Standartta olsa araci zorlayarak kalkis yapan biriysen oem sana gore degil, bosuna para verme oem'e cok kisa surede yakarsin.
Ama diyorsan ki ben kalkista oyle zorlamalar yapan biri degilim, o zaman oem cunku ihtiyacin olan o.
Ileride yuklerim ona gore alayim diyorsan, kac nm tork olacak aracin onu soyle ona gore yardimci olalim.
Bu arada evo zaten baski balata konsunda diger araclara nazaran daha cabuk bitiren bir arac, bu da bizim araclarin laneti...
P.S Honda_Type_R'in evosunda exedy twin vardi ama pedal inanilmaz sertti, montajdan mi yoksa exedy'nin karakterinden mi bilmiyorum o kismini, Serdar usta'ya mutlaka sor, ben takarsam yumusak olur derse okeydir.
kivanc34
13-05-2012, 19:20
arkadaşlar bilgileriniz için teşekkür ederim aracımı tabiki normal kullanan biryim daha sonra tuning işine giricem ama biraz daha aracı tanımam lazım sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla twin platelerden takarsam başım arımayacakmış gibi bir durum var
tolga900
14-05-2012, 01:27
arkadaşlar bilgileriniz için teşekkür ederim aracımı tabiki normal kullanan biryim daha sonra tuning işine giricem ama biraz daha aracı tanımam lazım sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla twin platelerden takarsam başım arımayacakmış gibi bir durum var
güzelin ömrüde az oluyor unutma ben twin plate kullanırken 1 yılda 2 tamir takımı bitirdim boşaymış :D
otopratik
24-07-2012, 13:27
oem debriyaj servis harici nerden bulunur