PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lada Niva 1.6 & Lada Niva 1.7

Burak Mehmet
14-05-2012, 15:15
Arkadaşlar merhaba,
Nete çok detaylı bir araştırma yapamamak la beraber aslında sizin görüşlerinize daha çok önem verdiğimden böyle bir konu açtım.
Şuan çiftlikte 5 metrelik ağaç aralarında sorunsuz ilerleye bilecek ( şuan bitanede suburbanımız var onunla Ağaçlara zarar vermeden gezemiyoruz...)bi 4X4 e ihtiyacımız var..

Almayı düşündüğümüz araç haftada 1-2 kere Ankara-Çubuk arası 40 km asfalta inecek onun haricinde ağırlıklı olarak arazide kullanılacak,

Bu kriterlere en uygun ucuz araç Niva..Yanlız bu Nivalarda 2 çeşit motor kullanılmış hangisi tavsiye olunur,Aralarında ne fark vardır,Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

mehmetRS
14-05-2012, 15:20
hocam en cok kullanılanı 1.6 olanlar, 1.7 lerde belki güzeldir ama, hangisi çok tercih ediliyorsa ülkemizde o yönde parça ve onarım trafiği olduğundan, 1.6 daha mantıklı gibi görünüyor

DOHC
14-05-2012, 15:26
1.6 karbüratörlü, 1.7 enjektörlü diye kalmış aklımda. Yollarda daha çok 1.6 var sanırım. 1.7 pek satılmadı......
1,7'ler daha yeni model olarak var. Ben mümkün olan en yeni modeli ve enjektörü tercih ederim şahsen.........

BthnKrkt
14-05-2012, 16:27
Eger alabiliyrsaniz 1.7 enj. Alin bence herikisini kullandik. Enjeksiyonlu olan daha sorunsuzdu. 96 ve ustuydu sanrim tek nokta enj. 95 ler 1.7 ama enj. Deildi.

Osman Bahadır
14-05-2012, 16:32
Düşük model alınacaksa zaten el mahkum karbüratörlü 1.6'ya. Ama imkan varsa ve yüksek model alınacaksa 1.7 enjeksiyonlusu tercih edilir. Avrupa'da 1.7 enjeksiyonluları fabrikasyon LPG'li olarak bile satılıyor.

Hatta 1.7 fabrikasyon sıralı sistem LPG'lisinin fifth gear testi;

Fifth Gear [20x02] - Lada Niva - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=IFx5b5Tpjfc)

Bu arada Niva bahsettiğiniz şartlar için biçilmiş kaftan.

Burak Mehmet
15-05-2012, 12:36
keşke bulabilsem fabrika çıkışı lpg li ozaman süper olurda yok sanırım ülkemizde..

Anladığım kadarıyla zaten amacı dışında bişey beklemeyeceğin niva için temiz olsun hangisi olursa olsun alınır...

BthnKrkt
15-05-2012, 12:38
aslında benım size önerim samurai yada pajero olurdu. PAjeronun 86 modeli bile ladayı 2-3 kere eskitebilecek sağlamlıkta.

Burak Mehmet
15-05-2012, 16:17
aslında benım size önerim samurai yada pajero olurdu. PAjeronun 86 modeli bile ladayı 2-3 kere eskitebilecek sağlamlıkta.

xj,zj,kullandık şimdi wj kullanıyoruz bahsettiğim gibi suburbanımız var,araziye yabancı değiliz ailecek.Bencede pajero mantıklı ve güzel bir seçenek ama bizim için işlevsellik ön planda, arkasına 1000 kg su tankını takıp 5 metrelik ağaç aralarından geçicez okadar..Aslında 135lik massey bile yapar bu istediğimizi ama çiftlik işleri içinde az çok kullanılır,diğer araçlarımız zarar görmemiş olur...

Yinede çevrenizde bildiğiniz 10.000 tl ye kadar bu tarz bir araç varsa ilgilenirim...

BoraRS
16-05-2012, 07:47
1.6 karbüratörlüsü ile 1.7 enjeksiyonlusu arasinda yakit farki olacak diye umut ediyorsan simdiden vazgec bu sevdadan. Zira ikisi de cok yakar. Ikisinin arasindaki yakit farkini soyle ozetliyim; biriyle gerek arazide gerek duz asfaltta belli bir mesafeyi atiyorum 50 liraya aliyorsan otekiyle 48 liraya alirsin :D

Her ikisine de sahip olmus dagda bayirda sehir icinde bilfiil kullanmis biri olarak soyluyorum :)

Kronik olarak karburator kapagi kis aylarinda cok nem yapar dolayisi ile atesleme saglikli olmaz ve araba calismaz. Icine biraz gress yagi surersen sorun cozulur. Lada Nivalarda sase yoktur. 4 tane osuruk profil boru ustune oturtulmus bir kasasi vardir. Darbelerde ve sert arazi kosullarinda o borular esner arabanin olmayan ayrodinamigini hepten bozar. Saft balansi bazen karin agritabilir. Fani yaz kis sicak ufler. Termostati devre disi birakirsan yazin problem olmaz. Koltuk ray sistemi cok zayiftir. Hemen hemen hepsi belli bir zaman sonra bozulur ve koltuk ileri geri gitmez. Ama ses yapar. Dolayisi ile cogu Niva sahibi koltuklari oldugu yere kaynatir. Eger uzun boylusan uzun mesafelerde rahatsizlik verir. Agir devir vitesi cok rahat gecerken 4x4 kilit vitesi bazi ladalarda neredeyse hic gecmez. Bazen ben zar zor soktugum 4x4 vitesini yerinden cikaramazdim. Bazen ayagimla tekmeleyerek vitesi cikardigim da olmustur. Agir deviri gercekten ciddi bir agir devir vitesidir. Benim cok hosuma giderdi. Agir devirde gelen tork arabayi cok keyifli hale getirir. Dimdik rampalari 3. Viteste patinaj ceke ceke cikarsin. Pardon badanajj :D

Batunun bir lafi vardi lada ile ilgili. Pazar gunu Offroada sokarsin bir sonraki pazara kadar sanayide gecirirsin diye :)

Parcalari cok ucuzdur. Gercekten cok ucuzdur. Fiat tofas parcalarinin cogu birebir uyumludur. OK144 lastik takarsan arazide hafifliginden ve kisa saftindan dolayi cok avantaj saglar. Asiri sert araziye girmeyceksen fiyati ve vergisine gore cok iddiali bir aractir.

Dip not; Nivanin kralina 12 liradan fazla verme ;)

Burak Mehmet
17-05-2012, 09:37
Bora yazını keyifle okudum teşekkür ederim. Neredeyse kullanmış gibi hissediyorum şuan kendimi :D

bitane 2.5 pajero var bugün onu görmeye gidicem ama nedense aklım bu nivalarda kaldı...

SON TC
03-12-2014, 08:29
Eskı bir konu fakat suan konuyla alakalı bılgı toplarken rast geldım.
***** kıs geldı ,ve artık hobi tazmını yarış asvalt pistlerden off road çamur pistlerıne geçiş yapmak ıstıyorum. Ufaktan bı lada alıp baslayayım bu ıse dıyorum.
Bugun besıktasta bı tane aday var ,sorum su arkadaslar bu arabalardan anlayan eden tanıdık ustamız var mı ? gidip gösterebılecegımız 3 tane vıtes var bunların çalışıp çalışmadıgını kontrol ettırebılecegımız bır yer . Seyrantepe civarlarındada olabılrı.

Mpower
03-12-2014, 19:19
Eskı bir konu fakat suan konuyla alakalı bılgı toplarken rast geldım.
***** kıs geldı ,ve artık hobi tazmını yarış asvalt pistlerden off road çamur pistlerıne geçiş yapmak ıstıyorum. Ufaktan bı lada alıp baslayayım bu ıse dıyorum.
Bugun besıktasta bı tane aday var ,sorum su arkadaslar bu arabalardan anlayan eden tanıdık ustamız var mı ? gidip gösterebılecegımız 3 tane vıtes var bunların çalışıp çalışmadıgını kontrol ettırebılecegımız bır yer . Seyrantepe civarlarındada olabılrı.

Abi böyle sorular sorup piyasasını arttırmayalım lütfen :D almak üzereyim 2.000 eksiğim kaldı :D

clioGT
04-12-2014, 08:52
modeli ne kadar yeni veya eski olursa olsun kaportasını dikkatle inceleyin çürüme olayı bela nivalarda, yeni teknoloji motor daha iyidir tabi ki karb olayı arazi için u mu vs daha sorunsuz olarak gören de var ama ben alacak olsam 1.7 alırdım.