Orijinalini görmek için tıklayınız : 18'lik genç için ilk araba
GörkemT.
03-06-2012, 00:57
arkadaşlar kısmeste ehliyeti alıyorum ciğerli bi araba arıyorum cok kararsızım kafamda ares 2.0 , vti , 106 gti var bana biraz yardımcı olursanız sevinicem bütçe 20.000 TL...
ProdriveSTI
03-06-2012, 00:58
biraz yeni model olsun istiyosan eğer punto 1.4 t-jet en güzel seçenek bence.
ciğerli araba istiyorsan bızım kasap ismailin aracı var doblo 1.3mjet .
şaka bi yanada neden ciğerli bı araba istıyorsun
GörkemT.
03-06-2012, 01:02
ciğerli araba istiyorsan bızım kasap ismailin aracı var doblo 1.3mjet .
şaka bi yanada neden ciğerli bı araba istıyorsun
1.3 mjet bizdede var ama aile arabası işte :)
hevesım var o yuzden ıstıyorum tabiki duzgun kullanıcm apaçilik yapıpda sureklı zorlamıcam arabayı ama grektiği zamanda gazlamak lazım abi.
ne zaman o gerekli zaman mesela.
RafetAraç
03-06-2012, 01:02
tabikide manifoldlu şahin. bence her genç bu duyguyu tadmalı :D
GörkemT.
03-06-2012, 01:03
biraz yeni model olsun istiyosan eğer punto 1.4 t-jet en güzel seçenek bence.
punto'nun tipi hosuma gitmiyo hiç sevemedım abi sagolasın yinede
GörkemT.
03-06-2012, 01:05
ne zaman o gerekli zaman mesela.
herhangi bir etkinlikte veya arkadaş ortamında abi :)
ehliyeti yeni alıyosan en çok gezmeye ihtiyacın olacak. senin yerinde olsam bir süre idare edecek dizel bir araba alırdım, heryere onunla gider önce gezme hevesimi bitirirdim :) sonra istediğin arabayı al, hem direksiyonunda gelişmiş olur
GörkemT.
03-06-2012, 01:08
gezme hevesımı gidercek araç suanda var o yuzden dızel ıstemıyorum.
genelde arkadaşlarınla geziyosan 106 küçük kalır, tek veya 2 kişi kullanacaksan 106;
kalabalık geziyosanız hb vti veya ben olsam;
Opel Astra 2.0 GSI 1994 Model 16.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 88340835 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1994-model-184-000-km-de-tamamen-orjinal-ilkgun-ki-gibi-88340835/detay)
arabanın sahibiyle vs alakam yok bu arada. Örnek olarak koydum.
GörkemT.
03-06-2012, 01:10
genelde arkadaşlarınla geziyosan 106 küçük kalır, tek veya 2 kişi kullanacaksan 106;
Opel Astra 2.0 GSI 1994 Model 16.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 88340835 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1994-model-184-000-km-de-tamamen-orjinal-ilkgun-ki-gibi-88340835/detay)
GSİ gidişini biliyorum ama sanki çok eski model kalıyo ve dış görünüş hosuma gitmiyor abi gsi alcagıma Civic 1.6 si dış görüntüsü daha tatmin edici.
ProdriveSTI
03-06-2012, 01:12
bunuda ekle seçenekler arasına
Seat Ibiza 2.0 Cupra 1999 Model 18.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Sarı renk - 85911437 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ibiza-cupra2-kupon-85911437/detay)
gezme hevesımı gidercek araç suanda var o yuzden dızel ıstemıyorum.
babamın stock arabasıyla gezeceğime kendime göre yaptığım spor bir arabayla gezmeyi tercih ederim güzel kardesim :)
GörkemT.
03-06-2012, 01:16
babamın stock arabasıyla gezeceğime kendime göre yaptığım spor bir arabayla gezmeyi tercih ederim güzel kardesim :)
haklısın abi ama dizele ısınamadım :D
herhangi bir etkinlikte veya arkadaş ortamında abi :)
sana bısey soylıyım mı bı vtec ım yok allaha sukur ıyı kotu bı arabam var ama ne ısterdım bılıomusun .bıraz daha kalıtelı bı arabam olmasını gıderlı olmalımı evet olmalı ıstanbul trafıgınde bırazcık serı bı araban olması lazım kımın ne zmn ustune cıkıcagı bellı olmaz cunku.
sen o saydıgın arabalarda klıma belkı olucak ,sen saga sola kolları cekıstırıp klımanı acarken mıllet saglı sollu farklı derece ayarlıcak .
sen yol uzun yolda yol sesını beynınde hıssettıgınde mıllet muzıgın keyfını cıkarıcak yerınde olsam .
genc oldugn ıcın hb olabılıyorsa evet tek kapı olsun.
ama konforlu bı arac olsun ısterdım.
ehliyeti yeni alıyosan en çok gezmeye ihtiyacın olacak. senin yerinde olsam bir süre idare edecek dizel bir araba alırdım, heryere onunla gider önce gezme hevesimi bitirirdim :) sonra istediğin arabayı al, hem direksiyonunda gelişmiş olur
+1905 .
daha yeni bir araç almanı önerebilirim ilk aracın olacaksa..
GokhanRS
03-06-2012, 01:27
eğer yerle bir basmazsan clio rs konfor klima cd changer gibi opsiyonlarıyla çok konforlu. basarsan yeri poponda hissedersin ama stok yaylarıyla binersen hem çok konforlu hemde atara geldinmi fena giderli. fiyat olarakda 16-18 arası güzel araçlar mevcut.
Bizim gencligimiz 106 gti in yeni ciktigi zamanlara dnk geldi...
Babama cok yalvardim alsin diye almadi.
Sonra 306 daha guzel lan dedim onuda almadi..
Simdi Allaha cok sukur cok daha iyisine biniyorum ve diyorumki iiikide almamis...
Cocuktan cocuga tabikide degisirde biz muhtemelen geberirdik.
Yani ilk 2 sene daha boyle oturakli trafigi anlayabilicegin senin altindan giden deilde senin kullanicagn bi arac secersen daha iyi olur.
clio rs olabilir bence, yada e36 coupe tabi bulunabilirse ama rs bulursun o fiyatlara.
onurunal
03-06-2012, 01:33
punto'nun tipi hosuma gitmiyo hiç sevemedım abi sagolasın yinede
abiiii punto bakmalısın.. :) punto nası sevilmez tek kapısı hemde... alfa romeo 1 punto 2 :)
Berk7767
03-06-2012, 01:35
8l 1.8t a3
E.Bozoglu
03-06-2012, 01:56
206 Gti bak derim kendi aracım diye demıyorum kesinlikle Opsionları olsun Sunroof digital klima 4disk fren içi gayet konforlu ve yakısıklı bi arac gidişide tatmin edici illada cok atarlı olsun diyosan biraz da eklemeler yaparak güzel şeyler cıkarabilirsın :)
bence de 206gti gayet iyi olur tam orta karar....
benım tavsiyem gazliycağın arabayı ilk alma ilk bi orta halli araç al hem acemiliği atarsın hem de binersin 2. yada 3. araabayı gazlicak bişy alırsn bence
oburturlu allah korsn bısy olur acemiliğine gelir sevdiklerin felan üzülmesin
E.Bozoglu
03-06-2012, 02:10
benım tavsiyem gazliycağın arabayı ilk alma ilk bi orta halli araç al hem acemiliği atarsın hem de binersin 2. yada 3. araabayı gazlicak bişy alırsn bence
oburturlu allah korsn bısy olur acemiliğine gelir sevdiklerin felan üzülmesin
Aslında benımde ilk aracım Vtsydi adam akıllı kullanıcam diyosa vts 106 falan'da olur'da illa ben sıkıcam edıcem rol drag falan o zaman tehlikeli olabilir :D
Simdi Allaha cok sukur cok daha iyisine biniyorum ve diyorumki iiikide almamis...
Yani ilk 2 sene daha boyle oturakli trafigi anlayabilicegin senin altindan giden deilde senin kullanicagn bi arac secersen daha iyi olur.
Sonuna kadar katılıyorum. Bizim pederde aynı muameleyi bize yaptı ancak sonuc hayattayız.
Benim 1.2 palio ile yaptıklarımı bir Allah bir de ben bilirim.
Ben babam yanimdayken onun arabasiyla da gazlardim o yuzden ilk arabamda oyle heves atma durumlarim cok olmadi, anca makasin bokunu cikardik, hala da cikaririm aliskanlik oldu zaten de
Diyecegim o ki sen kendini degerlendirmen lazim hizli bi arabayla mantikli gazlar miyim beceremez miyim diye :D Ona gore bence RS al bin, gordugumuz kadariyla Vti'dan GTi'dan falan iyi gidiyor
sana bısey soylıyım mı bı vtec ım yok allaha sukur ıyı kotu bı arabam var ama ne ısterdım bılıomusun .bıraz daha kalıtelı bı arabam olmasını gıderlı olmalımı evet olmalı ıstanbul trafıgınde bırazcık serı bı araban olması lazım kımın ne zmn ustune cıkıcagı bellı olmaz cunku.
sen o saydıgın arabalarda klıma belkı olucak ,sen saga sola kolları cekıstırıp klımanı acarken mıllet saglı sollu farklı derece ayarlıcak .
sen yol uzun yolda yol sesını beynınde hıssettıgınde mıllet muzıgın keyfını cıkarıcak yerınde olsam .
genc oldugn ıcın hb olabılıyorsa evet tek kapı olsun.
ama konforlu bı arac olsun ısterdım.
+1905 .
söylenenlere kesinlikle katılıyorum,belki ilk başta giderli bir araba hoşuna gidicek ama daha sonrasın'da konforu aramaya başlayacaksın,bunu'da daha sonra aramaya gerek yok en başında rıdvanın söylediği gibi bir araç senin daha mantıklı kardeşim...
131mirafiori
03-06-2012, 03:03
Bulabiliyorsan eski ve parçası bol bulunan bir araç bul sıkıntıya girmemen için iyi olur ;) Ayrıca daha önce o dediğin araçlardan kullanmadıysan da alma derim bir kaç sene direksiyonunun pekişmesi gerek o yüzden sana 100 hp lik bir şey yeterli olur :)
Muharrem C.80
03-06-2012, 03:04
Tamamen katılıyorum. Hakikaten öyle ben babama üniversteyi kazandığım yıllar 8sene öncesi zorla bir araba almaya ikna etmiştim. 306gti, clio rs diye cıktık araçlara bakmaya uğramadı bile oralara. poloyla döndük. Bana 'oğlum o arabaları sana almam ısrar etme' demişti ah o yıllar yıllar 2 sefer pert oldu polo. imprezadan 2.hasarsızlık indirimimi alıyorum. fizibiletene sağlık baba diyorum şimdi.
GörkemT.
03-06-2012, 03:39
bütçeyi biraz zorlayıp civic elegance bulabılırsem oda cok guzel olur aslında ama suan dediklerinize göre 1.6 clio olabilir hp düşük gideri azcık olsada var falan :)
tapari75
03-06-2012, 03:58
kardeşim seni tanımadığımız için düşünce tarzın falan nedir bilmiyoruz o yüzden net birşey söyleyemem ama bence herkesten farklı düşünüyorum belki ama opel vectra gt ler var 94 model olanlar 156 hp doch motor 95 ve üzeri ecotec 136 hp, 136 lık bile lpg de kalkarken lastiklerden duman atıyor yani bence benzinde fazlasıyla işini görür en azından oturarklı güvenli konforlu ve emniyetli bir araba.... 15-16 liraya çok çok temizini alıp geri kalan 4-5 lirayıda kendini geliştirdikten sonra ya model yükseltip ya da modifiye işlerine başlayabilirsin...
Belirttiğin araçların Gti ve suan'dada rs'e biniyorum.
O kadar araç aldım kullandım 106 gti kadar zevk hiçbirinden alamadım :) Kullanısı güzel ya o zamanlar biraz ufaktım birde ilk aracımda aklımda öyle kalmışta olabilir ama gerçekten çok zevk'li.
Ama Donanım Birazcıkta fazla ellemeden hız istiyorsan Clio rs derim. Yol tutmaz durmaz diyolardı ama ÖN ARKA KÜLE GERGİSİ + COİLOVER + DİSK BALATA + Güzelde Lastik, bu uygulamaları kendi aracımda yaptım yolda tutuyor, frene bastınmıda duruyor..
kelimesi kelimesine haklısın.
astra 1.4 ile yaptığım tüm saçmalıklar sonrasında aldığım arabayı pert edişim falan en azından 20yaşına kadar normal bir araba gerek bence.
Bence bu tarz arabalar ilk arabalarından olmasın zamana bırak biraz çünkü şoförlüğünü gelistirmen gerek belki çok iyidir şoförlüğün ama ilk arac olarak bence 75lik tek kapı polo al wv kalitesi baş yere devam 2002model üstü tabiki
ilk arabaysa punto 1.3 multijet+ yazılımlı al. ama zaten fd6 ın ve doblon yokmu 3.arac müsrif değil mi?
Al benden de o kadar. Hep isyan etmişimdir neden aldırmadınız ulan die. Her etraftakiler tanıdıklar vs. oo onlar sakat araba. Vurdunmu şansı yok. Hızlı araba. Genç arabası. Fırlama arabası. İyikide almamışlar ama..
ılk arabansa kesınlıkle sorunsuz bı araba al bıraz bın sonra sat vtı gtı alırsın daha ılk bastan yaslı araba alma senı sıkar uzebılır.zaten 20 ye alcagın yenı arabayı rahat satarsın kısında vtı gtı alırsın hem fıyatlarda duser bıraz
erhanarici18
03-06-2012, 10:19
clio RS candır
drummer582
03-06-2012, 10:43
Bence 18lik genc icin ilk araba secimi ek kasa civic olmalidir.cakma jdm yaparsin icindeki butun hevesi atarsin hemde 2 sene bekletir ustune 2-3bin koyup satarsin.zaten iki sene sonra 1.6ieslerin fiyati 25den baslar heralde cok karli cikarsin
Burak E.
03-06-2012, 11:06
bende 18 yaşında babam üniversite hediyesi aldı bana ben clio rs megena coupe bakarken hyundai showromuna gittim coupe için ve i30 gördüm 126 bi motor vardı gideri iyidi ögrenci oldugumdan azda yakmalıydı 2 araba kalmıştım ve i30 alındı komfor herşey vardı babama sordugumda kücücük araba clio rs ler konforsuz derdi keşke i30 yerine puntoyu alayadım dizeli mis gibi gezerdim :D
t-jet harika bir seçim olacaktır....
BurakYozgat.
03-06-2012, 11:11
Imkanim olmasina ragmen ilk aracimi sahin.den yana kullandim. Parca desen zibil gibi bi tampon 30 far takimi 50 tl. Araci kullandgn sehir Istanbul bunu unutma bu trafikte kaza yapmama olasiligin cok az sen vurmasan adam gelip sana vuruyo. Bence clio tarzi parcasi ucuz yakiti makul araclara yonel hem elinden cikarman kolay olur hemde soforlugunu gelistirirsin. Bi sure onunla kendini gelistirdikten sonra satip hizli bi araba alip hevesinide doya doya giderirsin hem soforlugunde gelistigi icin nerde nasl kullanman gerektigininde bilincine varms olur nerde nasi gidicegini blmeden kendi canini gectm milletin canini tehlikeye atan o canavarlardan olmassn.
Ne alirsan al alabilecegin en sorunsuz arabayi al servise sanayiye ugrama gez sabahlara kadar gez :) sorunlu arabalardan uzak dur ve parani sadece yakita harca gez dolas ye ic arabaya basilan para extra gereksiz bunu cok iyi bilen biri olarak soyluyorum :D
yigitblr
03-06-2012, 11:19
Senin yerinde olsam piyasada parçası en ucuz olan,en yüksek modelli arabayı alırdım
dostum eğer 1-2 lira daha verip sıkı pazarlık yaparsan tam sana lazım olan şeyler bunlar
bu araç cidden o yaşa göre baya iyi iş yapar :))
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfaromeo-spider-sari-tr-de-tek-75650245/detay
BMW 3 Serisi 3.20Ci 1995 Model 24.500 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 84957751 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-3-20ci-84957751/detay#)
BMW 3 Serisi 3.20i 1995 Model 24.500 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 87946015 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-1995-model-3-20-cabrio-lpg-li-87946015/detay)
BMW 3 Serisi 3.20i 1994 Model 25.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 55178708 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-20-i-cabrio-cok-temiz-gorulmeye-deger-55178708/detay)
BMW 3 Serisi 3.18Ci 1995 Model 25.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 88367531 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-e36-kasa-m-tech-3-18i-lpg-li-guzeller-guzeli-88367531/detay)
mazda mx5 lerde zevkli mesela
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-bwcenter-dan-87688902/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-darbesiz-ve-hatasiz-81485418/detay
erdemezc
03-06-2012, 12:53
ehliyetimi alırken aynı muhabbeti bende yaşadım fakat iki yıl oldu hala beklemedeyim :D öğrenci adama dizel candır. Bencede punto olabilir m.jet
Bence gençsin ilk önce acemilik atmak lazım 1.6 GL Honda EF kasa Civic iyi gider, hem alışırsın hemde karizması olan araç, az yakar çok kaçar.Parça sıkıntısı olmaz vursan takıntısı olmaz.
emredağla
03-06-2012, 13:10
Benim ilk araba 1:4 is ydi babamla beraber kullaniyorduk araç biraz yaşlı olunca babam megane aldı . megane hiç bir saçmalık kabul etmiyordu . Babamla bi gece gezerken hafif yuklendim ve arkayi nasıl bıraktığını gördük . Sonra babam sana tek kapı 1.4 is alalım dedi megane zaten bütün hevesimi kaçırdı ve efendi araç kullanmaya başladım ve sonuçta 2011 fd6 aldık şimdi efendi efendi biniyorum . Iyiki megani almışız bütün hırçınlığımi aldı :)
honda 1.6 ies iyidir sorunsuz binilir,normal kullanımda azda yakar,daha az yaksın istersende tüp takılabilir,
İlk aracım 2000 model 106 quiksilver'dı 6 ay binip sıkılıp sattım 306 GTi'la devam ediyorum yaşımız genç kanımız kaynıyo büyüklerimiz haklı bir anlık hata kötü şeylere yol açabilir ama kullanıcı kendini bildikten sonra sorun olucağını sanmıyorum :) Tabiki ilk araç fazla hızlı olmasa iyi olur diye düşünüyorum :D
GokhanRS
03-06-2012, 15:58
1,6ies in neresi iyidir anlamıyorum. adam genç tecrübesiz diye kandırıp 20 liralık hurdası çıkmış araç almasına sebep olmayın. 18 yaşında adama 30 yaşında araba mı alınır. hemde kazık fiyata.
adam utancından saygı duyar abi yaşın büyük nasıl binem şimdi üstüne diye çekinir.
206 gti 106 gti yada clio rs al o paraya
parasının hakkını sonuna kadar verir çok iyi yürür inanılmaz az yakar tek : clio RS.......
bunuda ekle seçenekler arasına
Seat Ibiza 2.0 Cupra 1999 Model 18.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Sarı renk - 85911437 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ibiza-cupra2-kupon-85911437/detay)
abi bunların ikinci el nasıl ? kolay satılırmı bu aletler ?
BurakCengizhanoğlu
03-06-2012, 16:25
Puntonun tipini beğenmemişsin garip :) Bende seninle aynı durumdaydım gittim tjet aldım.
Abs - esp- asr - çift yönlü digital klima - hifi ses sistemine kadar full bir araç tjet.Gideride gayet tatmin eder si dan falan hızlı gider torklu motoru var ;).Herhangi bi kazadada seni koruyacak en iyi arabadır o saydıkların içinden.Ben yaptım kaza esp olmasa takla atardım..8 airbag de cabası..
Ayrıca modelli ve düşük kilometreli.Garantisi devam eden araçlar mevcut :)
Splendour
03-06-2012, 16:26
206 xs veya quick falanda bakabilirsin xs'in 16v olanını bulursan mis olur.206 görüntü olarakta üzmez pek adamı.benimde ilk arabam 206 ve memnunum.
dip basık beyaz ies iyidir.
İbrahim33
03-06-2012, 16:29
focus 3k 2.0 sport al...
Ahmet Saraçoğlu
03-06-2012, 16:29
yaş 28 ise o büyçene göre alınabilecek en güzel tasarımlı ve en güvenliklisini al kesinlikle.Sadece gidişe takılma , hem şekli güzel olsun hem sağlam , güvenlikli...C2 vts E bütçe yetiyorsa olabilir misal.
Puntonun tipini beğenmemişsin garip :) Bende seninle aynı durumdaydım gittim tjet aldım.
Abs - esp- asr - çift yönlü digital klima - hifi ses sistemine kadar full bir araç tjet.Gideride gayet tatmin eder si dan falan hızlı gider torklu motoru var ;).Herhangi bi kazadada seni koruyacak en iyi arabadır o saydıkların içinden.Ben yaptım kaza esp olmasa takla atardım..8 airbag de cabası..
Ayrıca modelli ve düşük kilometreli.Garantisi devam eden araçlar mevcut :)
SI dan hızlı mı gider......... İlginç :D
Hem önemli olan kaza yapmamak genç. Kaza yaptıktan sonra hepsi teneke :D
BurakCengizhanoğlu
03-06-2012, 16:30
SI dan hızlı mı gider......... İlginç :D
Hem önemli olan kaza yapmamak genç. Kaza yaptıktan sonra hepsi teneke :D
Dur 2 dakka arabayı satıcam :D Ayrıca si araba mı ya.
dip basık beyaz ies iyidir.
çelmeli, full salçalı.... (tukaş)
21 e cok temiz 1.4 is veya 1.6 ies alınır aslında.
yok yav fiyatlar artmış 21 yetmeyebilir
Honda Civic 1.6i ES 2000 Model 25.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Şampanya renk - 88428069 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-hatasiz-turunun-tek-ornegi-bakmadan-gecme-orjinal-civic-88428069/detay)
Honda Civic 1.6i ES 2001 Model 25.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 85809481 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ilk-sahibi-emekli-trafik-polisinden-85809481/detay)
Honda Civic 1.6i ES 2001 Model 24.950 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 86876273 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-50-bin-kilometrede-hatasiz-86876273/detay)
Ahmet Saraçoğlu
03-06-2012, 16:37
Fanatiğine bişey diyemem ama 2012 nin güngöreninde hala 20 25 lere is ies tavsiye edilmesin , alınmasın , birazdaha yeni , donanımlı , tenkolojik araçlara bakılsın gözünüzü seviym.:D
Fanatiğine bişey diyemem ama 2012 nin güngöreninde hala 20 25 lere is ies tavsiye edilmesin , alınmasın , birazdaha yeni , donanımlı , tenkolojik araçlara bakılsın gözünüzü seviym.:D
Güvenlik paketi olursa, yeniye gerek yok bence. JDM candır.
Hem bir de ruh meselesi var. O konuya hiç girmeyeyim.
Güvenlik paketini açsak biraz tam olarak ne var Utku?
İnan ben de bilmiyorum. :D
Ama güvenlik paketli bir Honda'da, kız arkadaşın/eşin ile yaşanması muhtemel diyaloglar:
Kız: Aşkııım!! Yavaaaaş!!
Erkek: Canım, sakin ol... Eğleniyoruz....
Kız: Ama aşkıııımmm ölücezzzzz!!!
Erkek: Ha ha ha (Kötü adam gülüşü ve hemen arkasından) Sana güvenlik paketinden söz etmiş miydim?
Kız: Ohhh doğru ya.. İçime su serptin... Kesme kesme.. Yavaşlayan top olsun!
GokhanRS
03-06-2012, 16:42
abi boyun yastığı hediye ediyorlar. direksiyona minder bağlıyorlar. bagajdan çıkan paraşütü unuymayalım :D
20 civarına temiz vti bulman zor,temiz bi si al,kafana göre yap bence,hem ciğer,hemde çok yakışıklı.
Onurkk06
03-06-2012, 16:43
Volkswagen Golf 1.6 Pacific 2003 Model 23.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 88759563 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinten-temiz-otomatik-golf-pasific-88759563/detay)
ben olsam bu kasa golflere bakardım
BurakCengizhanoğlu
03-06-2012, 16:44
abi boyun yastığı hediye ediyorlar. direksiyona minder bağlıyorlar. bagajdan çıkan paraşütü unuymayalım :D
Koltuklara taşlı kılıf :)
20 civarına temiz vti bulman zor,temiz bi si al,kafana göre yap bence,hem ciğer,hemde çok yakışıklı.
düzde si mı ies mi hızlıdır acaba?
Benim esas merak ettiğim, bunların okunuşları.
civic ci: siviksiğ mi, sivik-esay mı?
MehmetCanA.
03-06-2012, 16:46
1.8 Volvo s40 düşün derim. Gidişi tatminkar.
O değilde babayı kandırıp 2.0R nasıl aldırılır :D Ne gibi girmek lazım kafasına :)
2.0 R okanın aracı sanırım, epeyce de hızlı duruyor. O subaruydu pardon.
MehmetCanA.
03-06-2012, 16:49
2.0 R okanın aracı sanırım, epeyce de hızlı duruyor. O subaruydu pardon.
Çok iyi makina bana göre. 160 küsür beygir gücünde sanırım :D
Ama babamı nasıl kandırıcam o var işte :D
Benim dediğimde subaru abi :)
Emrecan-R
03-06-2012, 16:50
saçma olabilir ama bence ep2 sport typerların 1.6 sı.
Çok iyi makina bana göre. 160 küsür beygir gücünde sanırım :D
Ama babamı nasıl kandırıcam o var işte :D
Benim dediğimde subaru abi :)
160 beygir, 220 tavşan gücünde.
Aynı zamanda SAE normunda 426 hamam böceği eder.
Bence tatminkar.
MehmetCanA.
03-06-2012, 16:51
160 beygir, 220 tavşan gücünde.
Aynı zamanda SAE normunda 426 hamam böceği eder.
Bence tatminkar.
426 hamam böceği :icon_tup:
Cidden tatminkar. Bide Sti görünüm yapsan tadından yenmez :)
Namı Diğer Astra GSI bitti bunlar artık
ikisinide stock düşünürsek, si tabiki :)
Benim esas merak ettiğim, bunların okunuşları.
civic ci: siviksiğ mi, sivik-esay mı?
sivik esay
20 ye bitmiş vti alınıp 500 tl ye cidiem yapılıp 6 ay sonra 25 e çakabilirsin yada 2-3 daha koyup fiesta st yada ep2 sport bakabilirsin.
Canselmo
03-06-2012, 17:05
Eğer baya giderli bi araç istiyosan sana tavsiyem
Alfa romoe gtv v6 turbo olucaktır
2.0 v6 turbo 225 hp gücünde orjinalinde . 1000 lira masrafla 260 -270 leri rahat görürsün
Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB 1997 Model 24.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 88566615 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-hiz-ve-konfor-tutkunlari-mutlaka-baksin-88566615/detay)
ilan temsilidir .
MehmetCanA.
03-06-2012, 17:08
2.0 v6 turbo 225 hp gücünde orjinalinde . 1000 lira masrafla 260 -270 leri rahat görürsün
Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB 1997 Model 24.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 88566615 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-hiz-ve-konfor-tutkunlari-mutlaka-baksin-88566615/detay)
ilan temsilidir .
Çok çirkin ya
ilan temsilidir .
ayrıca bir arabayı almak kadar onu yaşatmakta önemli.
ayrıca bir arabayı almak kadar onu yaşatmakta önemli.
Unutma; unutulanlar, unutanları asla unutmazlar.
Canselmo
03-06-2012, 17:21
Çok çirkin ya
Göreceli olabilir. Ben gercekte gördüm kulladım banada cok cekici hala kendine baktırabilen bi araç olarak geliyo :D
ve 6 silindiri turboyla birleşmesi cok başka inanın
JDM ies veya 106tı güzel alternatifler olabilir.
26 yaşında üniversiteden mühendis olarak mezun olmuş askerliğini yapmış aklı başında neyin ne olduğunu bilen bir öz kardeşim var. Yaklaşık 1 senedir ehliyeti var ve şirket aracı kullanıyor. Hızlı bir araç almak isteği ile bana geldi ne alıcağımı şaşırdım. Ne alıcak şuan bilmiyorum ama ne almıyacağını çok iyi biliyorum.
106 GTI, Saxo VTS gibi aşırı cesaret veren çok hızlı ve küçük kasalı ayrıca kaza anında sunduğu güvenlik önlemleri az bir araç kesinlikle almıyacağım. Sen daha 18 yaşında ve ehliyetini yeni alıcaksın. 100-110 hp den hızlı bir araç alma derim. Clio RXT yada 206 Quik gibi bişi al. En az 4 airbagi ABS'si mümkünse ESP'si olsun. Genç yaşta sevda uğruna solup gitme.
Ben yerinde olsam biraz daha zorlarım imkanları 206RC alırım.
İes si vb asla bakmam bile.
26 yaşında üniversiteden mühendis olarak mezun olmuş askerliğini yapmış aklı başında neyin ne olduğunu bilen bir öz kardeşim var. Yaklaşık 1 senedir ehliyeti var ve şirket aracı kullanıyor. Hızlı bir araç almak isteği ile bana geldi ne alıcağımı şaşırdım. Ne alıcak şuan bilmiyorum ama ne almıyacağını çok iyi biliyorum.
106 GTI, Saxo VTS gibi aşırı cesaret veren çok hızlı ve küçük kasalı ayrıca kaza anında sunduğu güvenlik önlemleri az bir araç kesinlikle almıyacağım. Sen daha 18 yaşında ve ehliyetini yeni alıcaksın. 100-110 hp den hızlı bir araç alma derim. Clio RXT yada 206 Quik gibi bişi al. En az 4 airbagi ABS'si mümkünse ESP'si olsun. Genç yaşta sevda uğruna solup gitme.
ağzına sağlık abi..
caglarcb
03-06-2012, 17:46
Honda Civic 1.4is hb. Ufaktan oynarsın sağıyla soluyla. Jdm veya german yapıp binersin. Yakıtıda üzmez, vergiside. Çokta yakışıklıdır. ;)
sefayzJ11
03-06-2012, 17:47
bencede 206 quik mantıklı . ne ararsan var .
Splendour
03-06-2012, 17:59
en mantıklısı
E_RtugrulJAP10
03-06-2012, 18:00
arkadaşlar kısmeste ehliyeti alıyorum ciğerli bi araba arıyorum cok kararsızım kafamda ares 2.0 , vti , 106 gti var bana biraz yardımcı olursanız sevinicem bütçe 20.000 TL...
Şuan :) kendimi görüom hondacıyım ama ehliyeti alınca bende 106 gti düşünüyorum güzel cigerli bence sora honda almak hesabımda
Şuan :) kendimi görüom hondacıyım ama ehliyeti alınca bende 106 gti düşünüyorum güzel cigerli bence sora honda almak hesabımda
sadece gidişi için bi arabayı almak çok mantıksız bence,örnek ben arabamı her yönüyle sevmeliyim,önü hoşuma gitse ama arkasını sevmesem o arabayı almam mesela, FN2 gibi.
Aykut106
03-06-2012, 18:40
Bence yukarida yazilanlari dikkate al:)
100hp civari bastin mi giden degil bastin mi duran biseyler bakin:)
Yine viraj yap makas at limitlerinde kullan arabani bu tur seyleri seviyosan.Zaten icinde varsa sana kimse engel olamiyo genelde.Buna en azindan araban engel olur:)
Hizli arabalarda ufak hatalar can yakiyo orneklerini goruyoruz..
206 veya civic EK öneririm, aksesuarı bol, yaptın mı da güzel oluyor. Bastın mı öyle altından uçmaması lazım, *****; kafa bişeye bozulunca daha bi basıyosun vs .
E_RtugrulJAP10
03-06-2012, 19:01
sadece gidişi için bi arabayı almak çok mantıksız bence,örnek ben arabamı her yönüyle sevmeliyim,önü hoşuma gitse ama arkasını sevmesem o arabayı almam mesela, FN2 gibi.
Fn2 siyah kırmızı beyazına her rengine hastayım , ep3de farketmez eski kasa yeni kasa honda olsn da :)
İbrahim33
03-06-2012, 19:05
yok yav fiyatlar artmış 21 yetmeyebilir
Honda Civic 1.6i ES 2000 Model 25.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Şampanya renk - 88428069 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-hatasiz-turunun-tek-ornegi-bakmadan-gecme-orjinal-civic-88428069/detay)
Honda Civic 1.6i ES 2001 Model 25.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 85809481 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ilk-sahibi-emekli-trafik-polisinden-85809481/detay)
Honda Civic 1.6i ES 2001 Model 24.950 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 86876273 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-50-bin-kilometrede-hatasiz-86876273/detay)
bu fiyatlar şaka mı gerçek mi ? yoksa ben rüyamı görüyorum.Allah şu vtec'çileri ıslah etsin :)
Alacaksan 106 gti,SaXo Vts gibi araçlara bak derim.
Ferhat_V
03-06-2012, 19:48
vw polo bora golf gibi sağlam bişey al..yada ufak yeni modelli dizellerden.
spor arabayla hiç işin olmasın bu yaşta..arabayı alıp 3 4 kişi doluşup 20 lira benzin/mazot koyayım desen spor arabayla bunu yapamazsın yapsan bile gaza gelip patlama ihtimalin çok yüksek..bunu niye yazdım bizde ehliyeti ilk aldığımızda 2007 2008 senesinde böyle yapardık..baba arabasına ortak benzini koyar gezerdik o kadar maceraya girdik sağlam arabalarla başımıza bir iş gelmedi :) ama altımızda 106 tarzı bişey olsaydı o yaşlarda kesin patlardık..aldık 21 yaşında 106 artık gazlama hevesimiz geçmişti sahilde 1 2 3 yapıp bırakıyoduk o bile yetiyordu..en önemli şey senin kendi iraden trafikte ona buna salça olucaksan kesinlikle gitmeyen hatta otomatik bişey al araba senin hızını kessin sen nasıl olsa kendine sahip çıkamayacaksın bu yaşta..20 yaşlarını geçincede alırsın ciğerli bişey o zaman kadar zaten sende durulursun eğer çok fazla gazlama rolling gibi şeylerle işin yoksa..
drummer582
03-06-2012, 19:57
o fiyata alabileceğin en donanımlı en az yakan ve en güvenlikli aracı al derim.hem can güvenliğin olsun hemde gez gezebildiğin kadar ufak tefek işlemlerlede aracını güzelleştirirsin,hemde dandik bi araç alıp araba olayından soğumamış olursun.
Designer
03-06-2012, 22:31
Al bi 87 model Land Rover Defender 10 bine 10binde harcamanı yap üstüne topla bi güzel.Otobanda maximum hız 80 .) Arazide zincirle agaca bagla gene tutamazsın. Ekstrasınıda söyliyim sana aracı saglam topla çık caddebostana sanada bize yaptıkları gibi 2012 3.20d coupe un içinden yanında sevgilileri varken işte bu tarzı seviyorum diye sarksın kızlar :D Hiç gerek yok öyle vti dır gti dır rs dir carttır curttur max hız 80 sokagı inlete inlete yavaş yavaş bütün gözler sende devam et yoluna :D
Emrecan-R
03-06-2012, 23:08
1.7 dtı dizel giderli diye duydum ama?
vtı alcaksan 20.000 butceyle alman cok zor tercıhlerın parana gore olmalı vtı de o rakamlara uzak dur temızlerıne ıstyolar 23 25
106 gtı alıcaksan butcen en temızlerıne yeterlı ama ılla gıtsın dıyosan o zamanda clıo rs al derım
Turboğuz54
03-06-2012, 23:11
e36 3.18is veya 3.20 ci
kişilerin çoğu aynı fikirde bende öyleyim buradaki tecrübeyi gözardı etme derim.
Zaten yeni yeni alışacaksın trafiğe arabalara kendi aracına. o yüzden hem ani tepkiler veren araçları boşver derim hemde dolaşmak etmek isteyeceksin kendini yorma.
bence max 1.6 yada 100 hp ye kadar birşey bak. ayrıca konfor ve güvenlik daha önemli bunu ilerde anlayacaksın..
İbrahim33
04-06-2012, 12:33
gti gibi falan olmaz ama performansıda can sıkmaz...
örn:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2001-renault-clio-1-6-16v-sport-kazasiz-74-000-km-88780828/detay#
o ieslerin fiyatları nedir oylee. hakkaten allah ıslah etsın bu fıyatları ısteyenlerı değerinin 7 8 lira ustunu istiyolar yuuuuhh.
2 araç arasında kalmalısın bence yaa 306 gti yada clio rs ikiside hem komforlu hemde hızlı ;)
GokhanRS
04-06-2012, 13:15
o ieslerin fiyatları nedir oylee. hakkaten allah ıslah etsın bu fıyatları ısteyenlerı değerinin 7 8 lira ustunu istiyolar yuuuuhh.
kaç 7-8 :D bence 3 katını istiyolar. benden 8bin çalışır 1.6 olanlara. 1.4lerede 6 lira :D
kaç 7-8 :D bence 3 katını istiyolar. benden 8bin çalışır 1.6 olanlara. 1.4lerede 6 lira :D
her an molotof atabilirler sana dikkat et :D
GokhanRS
04-06-2012, 13:36
atsınlar ya onların canı sağolsun. gün gelicek ben katrilyoner olunca o arabaları toplatıp trafiği tehlikelerden temizlicem :D
hakan_41
04-06-2012, 13:49
ilk araba için çok iddialı şeyler söylemişsiniz çoğunuz, bence öncelikli amaç araba kullanmayı tam anlamıyla iyi öğrenmek olmalı.. ucuz ve sağlam bir araba en mantıklısı..
konu sahibi kullanırmı kullanmazmı bilmem ama benim aklıma gelen ilk araçlar şunlar..
mazda 323 - 323f
honda civic 1.4
peugeot 106 ( xr falan, öyle GTİ den başlamak çok tehlikeli bence )
opel astra1.4
fiatı çok sevmem ama, ucuz olması nedeniyle uno 70s olabilir gibime geliyor :)
Ya o kadar çok sosyal mesaj verilmiş ki :D tamam herkes iyiliğini istiyor birbirinin burada ama şu an 100-110 hp araçlar 200 km ve üstü süratlere rahatça çıkabiliyor biriyle 20 sn sürüyorsa biriyle 1 dk ama hız yapan yine yapacak bence kişi dikkat etmezse arabanın çokta önemi yok ( güç olarak diyorum güvenlik önlemlerini kast etmiyorum )
Edit: Farklı bi araç olsun octavia 1.8t 150 hp manuel lpg'li bi araç alınabilir hem arkadaşlarla doluşup gezilir hem bastığında gider hem airbag vs güvenli hemde lpg ile uyumlu olduğu için yakıtı basmadığın zamanlarda makul düzeyde kalır
22 liralardan başlayan fiyatlarda golf 5 alırdım.. Ben öyle başladım araba işine :D
bence ilk araban oldugu için giderli olması gerine sağlam olması önemli bende gencim fakat gördüğüm haberlerden dolayı hız benim için son planda öncelikle az yakması,sağlam olması,sıkıntı çıkarmaması en önemlisi
bence araba alma bir süre simülasyon yap lfs de baktın kullanabiliyorsun araba al. Hatta bir yıl mercedes c180 le güvenli gez. O sana güven vermiyorsa AS250 al çok randımanlıdır vurmaya sürtmeye iyi gelir. Mod parçası azdır. Herkeste garip bir sosyal mesaj havasında. İlk araba hayalinde ne varsa onu al. Adam gibi sürersen kaza yapmazsın. İlk şahsi arabam honda crx di 1.5 yıl sonra vtec motor taktım ölmedim hayattayım. Millet klimasını açmış gezerken sağlı sollu farklı hava üflettirirken ben sağlı sollu üflüyordum millete bana zewk veriyordu. Herkes unutmuş gençliğini babacan takılıyor . Al kardeş hızlı bişe doya doya bin.
burak_2885
04-06-2012, 16:55
Öncelikle alacağın araba şimdiden hayırlı olsun. Ben 18 yaşındayken(şuan 21 yaşındayım) ehliyetimi yeni aldığımda 5 ay dizel getz kullandım 2006 model çok az yakıyordu, yani kullanıma göre tabi. Ama iyi diyebiliriz.
Sonra Golf 4 aldım. Hani 105 hp lik bi araçtı pek iddalı değildi ama yine gidiyordu ben o araçla kaza yaptım 2010 nisanda arabanın sağlam olmasından dolayı kurtuldum.
Sana önerim dizel tatlı bi araç al sonra senin tabir ettiğin gibi 'atarlı' bi araç alırsın..
İbrahim Erdem
04-06-2012, 17:12
Büyük sözü dinlemekte fayda var :)
Benim diyeceğim istediğin aracı al. Mantığa yattıktan sonra her türlüsü uygundur. Önemli olan bilinçtir.
czt de alabilirsin az paraya çok güç. rakiplerin direk 2.0 üstü.
106'da rahat durmazsın zaten duramazsın vtı ya okadar para verme rs iyidir:) hem konforlu hem hızlı hemde diğerlerine göre ve bana göre daha guven verio:) sehir içi uzun yolda herturlu kosulda konforundan dolayı rs;) FL rs suan satılık ve butceninde uygununda dusunebilirsn:)
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/120782-clio-rs-172-fl-rs.html
devil_berk22
04-06-2012, 17:29
206rc derim benimde ilk aracım 206gti olmuştu :)
civiclerin fiyata bak sahipleri uçmuş talep var demekki
samet_61
04-06-2012, 17:46
doğan gorunumlu şayin:)
fastchild
04-06-2012, 17:47
Bmw E36- 3.18is veya 3.20 donanım-güvenlik-hız olarak en optimum değerde araç bana göre
Dostum sanki hiç mi araba sürmedin ya ? Fd6 ailenizin galiba alışmıştırsın onunla sanki traktör sürdün bu zamana kadar..
O fiyatlara 306 gti ya da clio rs. Keşke vti'nin piyasa uygun olsa biraz daha vti alınır..
İbiza cupra da düşünebilirsin.
vti gti uçak vs öneren arkadaşlar/abiler/kardeşler e bi sorum var,yeğeniniz kardeşiniz ya da çocuğunuz almak istese bir araç ona aldırır mıydınız ilk araç olarak? Araç kullanmayı bilmekle günlük olarak kullanmak arasında fark yok mudur yani ya da elin pasını,acemiliği atmak?
vti gti uçak vs öneren arkadaşlar/abiler/kardeşler e bi sorum var,yeğeniniz kardeşiniz ya da çocuğunuz almak istese bir araç ona aldırır mıydınız ilk araç olarak? Araç kullanmayı bilmekle günlük olarak kullanmak arasında fark yok mudur yani ya da elin pasını,acemiliği atmak?
Arkadaş ilk defa şoför koltuguna oturmuyor,zaten bildigim ve yazdıklarından anladıgım kadarıyla ailesinde araçlar mevcut ve eminim onlarla baya acemiliğini atmıştır.. Ailesine o güveni vermiş ki 20.000 liralık bi bütçe açmışlar ona..Kendisi de alır almaz tapagaz gazlayacagını zannetmiyorum..Ki kendisine ait ilk arabası olacak bence gözü gibi bakar yeri gelince basmaya kıyamaz.. İstediği kadar küçük motorlu araç olsun istediği kadar yürümesin 1.6 cc nin altındaki araçlarda yüksek hızlara çıkabiliyor..
Benim ilk aracım 206 xr 1.4 dü şimdi 106 gti var ,2 yıldır ben de kaldırıma dahi sürtmedim çok şükür :).
Bir daha bu yaşlara gelmeyeceksin,bence nasıl ve nerede kullanacagını bilecek yaştasın ailene de o güveni verdigini düşünüyorum. O yüzden hayallerini fazla erteleme .
SEÇKİN172
04-06-2012, 18:24
ciger ve vede RS istiyorsan ulaş bana :)
bence yüksek hıza çıkmak değil mesele,genç bir insanın altında ki araba belli bir tecrübe ve olgunluğa gelene kadar aniden uçup kaçmamalı.. Çok şükür kazam belam olmadı şu güne kadar umarım bundan sonrasında da olmaz,çok nadiren trafikte hızlı araç kullanmama rağmen şunu çok rahat söyleyebilirim günlük araç kullanmaya ikinci aracımla başlamış olsam büyük kaza yapmış olabilirdim. Günlük kullanmakla araç kullanabilmek kendi aracına sahip olmak bence farklı şeyler.. Gerçek tecrübe edinmeden gençlik ateşiyle hareket etmek mantıklı değil bence..
M.degirmen
04-06-2012, 19:09
Benim ilk araba 1:4 is ydi babamla beraber kullaniyorduk araç biraz yaşlı olunca babam megane aldı . megane hiç bir saçmalık kabul etmiyordu . Babamla bi gece gezerken hafif yuklendim ve arkayi nasıl bıraktığını gördük . Sonra babam sana tek kapı 1.4 is alalım dedi megane zaten bütün hevesimi kaçırdı ve efendi araç kullanmaya başladım ve sonuçta 2011 fd6 aldık şimdi efendi efendi biniyorum . Iyiki megani almışız bütün hırçınlığımi aldı :)
baba sen cansın ya :) olayın aynısı basıma geldi ama e46 3.18 ile hafif yüklendim derken solugu aldık biryerlerde :) araç pert oldu olayda zaten 1 ay önce oldu şuan arabasızım ama dedikleri gibi bayagı efendi oldum :)
ne yazsam daha iyi anlatamayacaktı.. :hiihi:
Ne zaman araba marka model farketmeksizin gidişli gelişli yolda her havada gidebilir güvenle bir insan o zaman şöfördür benim gözümde.
Çok gördük ş.i. uçup kaçıpta bölünmemiş yolda gece siste abi sen kullan istersen diyeni
Golf 3 2.0 gti düşünebilirsin 15-16 a temizini rahat bulursun. Kalanıylada coilover chip eksantirik headers cai yaparsan hem performans olarak tatmin olursun hem konfor olarak en önemliside güvenlik olarak. Oldukça sağlam araçlardır.
CinAli_06
04-06-2012, 20:28
Sonuna kadar katılıyorum. Bizim pederde aynı muameleyi bize yaptı ancak sonuc hayattayız.
Benim 1.2 palio ile yaptıklarımı bir Allah bir de ben bilirim.
bu arkadaşın bu yorumuna katılıyorum 1.2 palio ile 5 viteste kesiciye girerdi ben şahidim =)
Hazır konu açılmışken bende yazıyım , honda civic si almayı düşünüyorum ilk olarak (şekli , d16a9 çift egzantirik dohc atarlı bi motor , jdm parçalar elinin altında olması vs vs. ) 12-15 bin tl arası bir bütçem var
edo typer
04-06-2012, 21:55
honda al delıkanlılık genc yasta asılanmalı:D
Tabi abicim beklediğim yorumlar da bu yönde zaten , 4-2-1 headers , 51 lik düz boru spoon n1 (d16a9 motorda) atarın alasını yaparız :D çokta seri bir araç değil :)
GörkemT.
05-06-2012, 00:44
Dostum sanki hiç mi araba sürmedin ya ? Fd6 ailenizin galiba alışmıştırsın onunla sanki traktör sürdün bu zamana kadar..
O fiyatlara 306 gti ya da clio rs. Keşke vti'nin piyasa uygun olsa biraz daha vti alınır..
İbiza cupra da düşünebilirsin.
Fd6 Ailenin aracı doblo ıse getir götür olarak kullanılıyo tabikide kullandım ama dobloda cok zamanım gectı :)
GörkemT.
05-06-2012, 00:47
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-clio-sport-86941589/detay
Kafama yatan araçlar arasında galiba siteden birinin aracıydı sarı boyatma resımlerını falan görmustum.
İbrahim33
05-06-2012, 01:04
1.9 tdi 130 luk golf 4 lerede bir bak istersen , güzel bi yazılımla , güzel şakalar yapabilirsin , hemde cebinin dostu olur... :)
bu yaşta hemen sanayilere düşme , modelli karizma bir araba al gençliğinin tadını cıkar biraz gez toz...sonra zaten içinde varsa gene düşersin ama şimdilik bence hayatın tadına bakmaya çalış en güzel gezeceğin zamanları esas hayatı görmen gereken zamanda sanayiye düşme başta tatlı gelir sonra pişman olma derim ben , fikrim budur....sanayinin tozunuda bir kere yuttunmu daha çıkamazsın zaten o yüzden sonraya bırak.
yok artık ali sami :D
benım gozumde onların ederı max 14 15 hatta 13. vti lar hadi sole bole 160 hp gidiyo falan filan 16 17 olsun cok temız 18.
18 ustu dedıgın zaman RWD konuşur :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-clio-sport-86941589/detay
Kafama yatan araçlar arasında galiba siteden birinin aracıydı sarı boyatma resımlerını falan görmustum.
peşini bırakma derim.. hem yaşının arabası hem diğer kriterlere uygun. birazda dikkatli kullan cok mutlu olursun bence.
GokhanRS
05-06-2012, 11:38
yok artık ali sami :D
benım gozumde onların ederı max 14 15 hatta 13. vti lar hadi sole bole 160 hp gidiyo falan filan 16 17 olsun cok temız 18.
18 ustu dedıgın zaman RWD konuşur :)
ahhaha :D ben dalga geçiyordum. bir aracın değeri kaça alıcı çıkıyorsa o dur. isteyen istediğini yazsın. 300bin dolara antika ayağına hurda araç satmaya çalışanlarda var. önemli olan kaç yazıldığında satılabiliyor odur. yoksa ben aslında pahalı yazanlara değil b.k var gibi kazık fiyata alanlara laf ederim.
Yeni ehliyet aldigin icin ilk araban her ne kadar daha once tecruben falan olsada cok hizli olmasin.Ben ilk aldim ehliyeti evin alfa 156 sportwagon benim oldu.Egzostu yaydi tesisatti derken film falan herseyi tamamladim keyifle bindim 1bucuk sene.Birazda mecburiyetten satamadim cunku :) bence kesinlikle cok kurcalamayacaksan ilk araban bir alfa olmali.Acik filtre haric ne istiyorsan yap hem sekli guzel araclar hemde yol tutusundan sebep guvenli.Zorla biraz arastir al 147 alfa koy yayi janti filmi orta susturucuyu duz gectir keyifle bin.Su an megane rs e biniyorum alfalarimdan aldigim surus keyfi hissiyatini unutmuyorum hic.Hem kullanimi zevkli hemde cok iyi gidiyor hissi verir alfa burnu makyajli kasalardan al bence senin icin ideal.
Şimdi Arac alicak olsam tercihim Clio rs ten yana olurdu..
Cimmeria
05-06-2012, 14:55
20 liran varsa 106 al en azından rahat modifiye edersin, 20 liraya vti bulamazsın bulsanda parça alamazsın...
Draniela
21-08-2012, 00:09
e30 al o zaman yan ciğer olur gezersin. Dizel aracım var 6 ayda 3 bin tl üstü mazot almışım benzinli ciğerli arabayla nasıl olacağını düşün öyle yola çık derim tabi almadıysan hala aracı
Patisever
21-08-2012, 00:13
bence 1.4 is denemelisin görüntü güzel yürür fena değil parasıda uygun
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/126764-2sahibinden-peugeot-206-gti.html
yada buna göz at temiz duruyor hazır araç tanımam sahibini
gençsin kanın kaynıyor da ilk araban ciğerli olmamalı bence :) benim fikrim dizel ibiza fiesta polo vs. olur, chiplersin falan gene az çok gider de ama tekerlekli tabuta binmezsin en azından
Dumanlı bi dizel tercih ederdim,eğer hız isteniyorsa 2001 model tdi polo alır doldururdum.Trafikte çılgınlığın kralını yapabilirsin.Beyaz speedline jantlar ,renk kırmızı,az basık tamamdır
kaan megi
21-08-2012, 00:52
benden sana abi tavsiyesi bu yaşta çokda süratli araç alma sonra arkandan anan baban ağlamasın zamana burak herşeyi
MehmetCanA.
21-08-2012, 01:02
Foruma benzeri bi konuda ben açmıştım. Sağolsun abilerim verdikleri tavsiyelerle benide yola sokmuşlardı.
Şimdi hızlı bi arabaya heves bile etmiyorum ve sanırım dizel megane almayı düşünüyor. Bende iyi diyorum, az yakar yormaz beni diyorum.
Gazlıcağım arabayı kendi paramla, babamın desteği olmadan alırsam daha mutlu olucağımı biliyorum. Bence sende abilerimizin tavsiyesine uy. Bende akıllı uslu sürerim nolcak hızlı olsa diyodum ama denemesini yapınca o gaz pedalına usturuplu basamıcağımı anladım.
Bu kadar abimiz yanılıyor olamaz.
Araba tavsiyesi olarak; dizel punto :)
GörkemT.
21-08-2012, 23:39
http://img846.imageshack.us/img846/1788/24680343604020977187219.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/3647/55208633781031964420482.jpg
http://img266.imageshack.us/img266/5287/55567910151116984888117.jpg
bu aracla ilgileniyorum bu aralar 18.500 istiyo sahibi anlasabılırsek gidip alabılırım.
TolgaEsentepe
21-08-2012, 23:54
az daha büyük egzoz lazım o olmamış :o
Gökhan Bilgin
22-08-2012, 00:03
ibo abiden senmi aldın hint kumaşını görkem kardeşim :D
otomania
22-08-2012, 00:09
civic si veya 1.6 ies bakabilirsin opel corsa flnda olabilir yüksek model istiyorsan
BirkanYazici
22-08-2012, 00:10
bence ailenizin arabası neyse ona binin benimde ehliyetim yeni ailemden istesem hızlı bir araba sahibi olabilirim ama istemiyorum evimde istememem için canlı örnek var abim
benim yaşlarımdayken çok istekliydi araba kullanmaya babamın başının etini yiyordu 2006 senesinde e46 coupe alındı ehliyetini alalı 1 hafta oluyordu bir telefon geldi kaza yapmış araba pert gençken nasıl kullandığını oda bilmiyor umrunda değil yani ister istemez insan gençken gaza geliyor ben temkinliyim şuanda evin arabası dizel jettaya biniyorum bence sizde aynısını yapın derim :)
Merak etmeyin beyler
yeni ehliyet=cok km bu esitlik su sekilde degisir;
Benzin parasi+cok km=yeni ehliyet+gazin altindaki yumurta ya da az km
Özet: rakamlar yanilmaz :)
Kisacasi bi iki gazlayip benzin parasi cok gelince muhtemelen 2.500d/d gecmeyeceksin yakmasin diye:)
Veyahut binemeyeceksin araca her istediginde. Gidip ailenin aracini almak isteyeceksin.
Bence simdiden dizel al:)
2.sayfadan sonrasını okumadım ama yaşın genç daha, ne kadar iyi kullanıyorumda desen gelecek olan 2 3 yılda "-ya aslında ben hiç bişey bilmiyormuşum, iyikide nispeten daha güçsüz bi araçla başlamışım" demen muhtemel.. Arkadaşlarından duyuyorum babamda gençliginde o zamanki duruma göre yarışlara falan girermiş.. yaparlarmış bişeyler.. ben 18ime girip ehlıyeti aldıgımda giderli araba istedim, üstte yazdıklarımı söyledi bana.. 100 beygirlik focusu verdi.
şimdi diyorum iyikide öyle söylemiş/yapmış.. yoksa kesin bi yere patlardım şimdiye..
bi başka şey daha.. 2yıldır Focus kullanıyorum, yeri geliyor gazlıyoruz yeri geliyor sağdan sagdan gidiyoruz.. Daha 1 gün önce yani bayramın 2.günü akşam canım sıkıldı biraz gazlayım dedim. Birazda abarttım işin aslı.. Arkadaşlarının biri görmüş yaptıklarımı :D telefon açmış. Böyle böyle diye söylemiş işte.. Eve geldim, korkularını gördüm gazlama hevesimizin ne kadar boş oldugunu anladım.. Naparsan yap ama, Giderli bi araba diye sevdiklerini- sevenlerini üzme..
Edit: son sayfadakı resımlerı şimdi gördüm, bu kıvam bi araba idealdir :)
Bulut Y.
22-08-2012, 01:27
106 al gardasım 106 alayına go yaparsın herkesi gecersin kim var kim yok delersin.
La o adam o jantları nasıl bulmuş?
TurboJDM
22-08-2012, 01:42
Clio RS. Basıldın mı orjinal jantla veya güzel bi jantla gideride var yoldada gider yapıyo. bence Clio RS yükledin mi hafifliğinin avantajını kullanan araçlardan biri. Baktın çok geliyor. Ferrari'ye ikinci LPG taarruzu - Sabah - 03 Nisan 2010 (http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2010/04/03/turklerden_ferrariye_ikinci_lpg_taarruzu) ferrariye bile lpg takan bir toplum olarak Clio RS'yide Lpg dönüşümü yaptırırsın. :)
La o adam o jantları nasıl bulmuş?
bende var 2 takım biri boşta desem kör olursun dimi :D
mustafa birsesli getırıcem demıstı bı ara ordan olabılır :D
ensoztrk
22-08-2012, 02:18
http://img846.imageshack.us/img846/1788/24680343604020977187219.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/3647/55208633781031964420482.jpg
http://img266.imageshack.us/img266/5287/55567910151116984888117.jpg
bu aracla ilgileniyorum bu aralar 18.500 istiyo sahibi anlasabılırsek gidip alabılırım.
ünal turanın aracı sanırım gerçekten çok iyi.
Murat Özcan
22-08-2012, 02:20
bence direk ciğerli araba alma ilk önce piş ondan sonra alırsın
jantlar
BBS üretimi 16 inç Otomobil / Arazi Aracı Jantı 900 TL Mağazadan satılık sıfır - 96704694 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-916-jant-boyle-bi-model-yok-fark-bu-iste-kacirma-96704694/detay)
orjinalı schmidt th linedır
tabikide manifoldlu şahin. bence her genç bu duyguyu tadmalı :D
alemsiniz :D forumda konulardan çok milletin imzalarına eklediği yorumları okuyorum :D
neyse bunuda imzaya ekler birileri yakında :D
konuya dönecek olursak ,yeni başlangıç için eg yada ek kasa civic le başla derim.çünkü eg yada ek civic (motor farketmez eg1.5,ek 1.4,1.6)gerek modifiye gerek performans gerekse mekanik olarak adamı tecrübe konusunda iyi eğitiyor..
DetailEF
22-08-2012, 03:51
Yav arada böyle honda al delikanlı ol falan demişlerde ben ne zaman bmw ile honda geçsem hep bişeyleri arızalanıyo o an, bmw al sen gel dinle beni arabanın motoruda bitse atarlı atarlı gezersin, geçilsende eyvallah der kişiliğinle geçersin :D
Yav arada böyle honda al delikanlı ol falan demişlerde ben ne zaman bmw ile honda geçsem hep bişeyleri arızalanıyo o an, bmw al sen gel dinle beni arabanın motoruda bitse atarlı atarlı gezersin, geçilsende eyvallah der kişiliğinle geçersin :D
:D boşuna dememişler paran varsa alman yoksa japon diye her türlü atarlı spec:icon_tup:
Bence kardeşimizin aklımdaki arabalar ilk msjda olduğu gibi rs, vti, gti biz kaba etimizide yırtsak bu araçlar dışında bişey almaz gibime geliyor ;)