PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Mitolar Nasıldır ?

zıpzıp
07-06-2012, 19:32
Başlıkta yazdıgım gibi kullanan binenler görüşleri ne alemde ne düşünüyorsunuz alfa mitolar nasıldır :)

GC8 GT
07-06-2012, 19:34
az yakıyor, cok kacıyor. biraz konforsuz sert bir araba ama. arkadaş 2009dan beri biniyor. 1 kere bile bakıma götürmedi. ona ragmen bi sıkıntısı yok. frenleri inanılmaz kuvvetli bu arada.

zıpzıp
07-06-2012, 19:38
az yakıyor, cok kacıyor. biraz konforsuz sert bir araba ama. arkadaş 2009dan beri biniyor. 1 kere bile bakıma götürmedi. ona ragmen bi sıkıntısı yok

Bir arkadaşıma bakıyoruz hoşumuzada gidiyor göze hoş görünüyor biraz bilgi edinelim dedik teşekkürler :) :icon_tup:

EmrE-35
07-06-2012, 19:38
süslü fiat 500 ;)

zıpzıp
07-06-2012, 19:41
süslü fiat 500 ;)

Onlar hakkındada pek fazla bilgim olmadıgından yorum yapamıycam :)

drummer582
07-06-2012, 19:49
kesinlikle mükemmel bi araç en kısa sürede almanın hayalini kuruyorum.fiat 500le pek alakası olduğunu düşünmüyorum hiçbi zaman fiatla alfayı bir tutmam kendi görüşüm.forumda mitocu arkadaşlar vardı detaylı bilgiyi verirler ama ben olsam düşünmeden alırdım

berkay_aydin
07-06-2012, 19:50
Görsel olarak konuşmak gerekirse gerçekten hoşuma gidiyor, fiat 500'ü iyi süslemişler :D

erhanarici18
07-06-2012, 19:56
biraz zorla gulietta al bence

B.Koçer
07-06-2012, 19:58
mitolar 09 da varmıydı varsada 09 model arabayı bakıma götürmeyen arkadasın zihniyeti ?

Emre İlbi
07-06-2012, 20:01
mitolar 09 da varmıydı varsada 09 model arabayı bakıma götürmeyen arkadasın zihniyeti ?

2008dede varmış kanka,
ne zaman çıktı bilmiyorum :D

GC8 GT
07-06-2012, 20:01

mito tr ye gelmeden bu italyadan siparis etmisti enriko aracılıgı ile. herneyse, km si 6 binde oldugundan olabilir :d

B.Koçer
07-06-2012, 20:07
mito tr ye gelmeden bu italyadan siparis etmisti enriko aracılıgı ile. herneyse, km si 6 binde oldugundan olabilir :d

Yılda bi bakım yapılması lazım ama onu ihmal etmesin alfalar nazlı arabalardır sonra yok efendim şurası attı burası bozuldu demesin :D

zıpzıp
07-06-2012, 20:09
biraz zorla gulietta al bence

bence mito daha güzel görünüyor :) zevk meselesi tabi daha ufak tefek bişeyler baktıgımız için oda

MeRtCaN
07-06-2012, 20:10
Bence parasının arabası degıl
tıpı bı garıp baykuş a benzıyor
gulietta daha ıyı bence mıtoya gore

powERS
07-06-2012, 20:44
Ama alfalarin tarzi bu tasarimlari hep bi aykiri ama sonra cok tatli geliyo bkz.147 ve 156 ama allah var 159 u ilk gordugumuzde dibimiz dusmustu

Mito bence hak ediyor

FB10ur
07-06-2012, 21:02
fiat 500 ile alfa mito'yu kıyaslamak biraz garip bir iklem aralarında dünya fark var mito'ya gelince çok fazla bir bilgim yok ama alfa bir kere akla girdiyse kesinlikle alınır....

zıpzıp
07-06-2012, 21:10
:) baya hoş geliyor göze inceleme fırsatımız olursa iyi olucak bakalım yorumlarda güzel geliyor

SekoLive
07-06-2012, 21:11
bitane sarı var ataköyde geziyor brs plaka :) araba cok hoşuma gidiyor görseli bence güzel harun

atituti
07-06-2012, 21:18
arkadaş var forumdan geçen konusmustuk , tek eksisi yeterince düşürülemiyor :D

zıpzıp
07-06-2012, 21:22
bitane sarı var ataköyde geziyor brs plaka :) araba cok hoşuma gidiyor görseli bence güzel harun

Sarısı gerçekten cok güzel görünüyor :) :icon_tup: Canlı bende gördüm begenmemek elde degil

arkadaş var forumdan geçen konusmustuk , tek eksisi yeterince düşürülemiyor :D

:) hmm kısmet olursa onada bir çözüm üretmeye çalışırız :)

atituti
07-06-2012, 22:17
valla şaseye değiyo ön taraf düşimüyodu baya inceledik yerinde :)

zıpzıp
07-06-2012, 22:21
valla şaseye değiyo ön taraf düşimüyodu baya inceledik yerinde :)

:) Hele bi alalımda gerisi kolay diye düşünüyorum

Caneration
07-06-2012, 22:22
ciğercizade Birolda var Harun fazlasıyla memnun valla özellikle az yakmasından yine de biraraya gelip konuşmak gerek.

EmrE-35
07-06-2012, 22:41
Onlar hakkındada pek fazla bilgim olmadıgından yorum yapamıycam :)

iki kendini çok dizayn sanan ama oyuncak arabaya benzeyen araç işte fazlası yok eksiği var...

http://i292.photobucket.com/albums/mm12/kschnelle/Alfa/MondoMotorsMiToand500.jpg

zıpzıp
07-06-2012, 22:44
ciğercizade Birolda var Harun fazlasıyla memnun valla özellikle az yakmasından yine de biraraya gelip konuşmak gerek.

onunki 1.4 müydü neydi acaba hatırlamıyorum tam

MCN21
07-06-2012, 22:46
155 veya 170 ligi kesinlikle tercih edilebilir :D

zıpzıp
07-06-2012, 22:48
155 veya 170 ligi kesinlikle tercih edilebilir :D

hangi motor seceneginde var bunlar tam net bilgimiz yok ney olarak geçiyor yada neye bakmamız lazım

mrtysn
07-06-2012, 23:17
Boost Up - Arda Mito kullaniyo ondan bilgi alabilirsiniz gorurse yazar zaten :) Bahsettiginiz sari mito kapi tarafinda sticker olan mi ?

zıpzıp
08-06-2012, 13:04
bakalm onun görüşleri nasılmış :)

Berk7767
08-06-2012, 13:18
Tipi,yol tutuşu performansı vs başarılı araç 155 veya 170 lik tadından yenmez ama 1.4 multiair TCT 135 hp de tercih edilebilir yakıtı 1.4 tsi a yakın performans başarılı Boost up(Arda)Kullanıyor görüncce yazar:)

AhmetYılmaz
08-06-2012, 13:25
Özellikler virajları çok iyiymiş abi. :) en dikkatimi çeken konu.

Boost Up
08-06-2012, 13:34
öğrenemk istediğiniz neler var acaba, bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım:) eylül ayından beri otomatik (tct) şanzımanlısını kullanıyorum (19k km). siz sorun, ben elimden geldiği kadarıyla şöyledir-böyledir demeye çalışayım:)

Boost Up
08-06-2012, 13:42
iki kendini çok dizayn sanan ama oyuncak arabaya benzeyen araç işte fazlası yok eksiği var...

[IMG]http://is/mm12/kschnelle/Alfa/MondoMotorsMiToand500.jpg

haklısın oyuncak arabaya benziyo:icon_tup: tebrik ederim güzel laf sokuyomuşsun. boklayıcı eleştirilerden çok yapıcı eleştri yapabilsen keşke

zıpzıp
08-06-2012, 13:47
zevkler ve renkler tartışılmaz bizim hoşumuza gitti :) onun gitmesede olur sorun yok

.::EmrE::.
08-06-2012, 13:51
Valla bence hem 500 hem de miTo ikisi de çok enteresan araçlar. Eğer MiTonun motor seçenekleri 500 de olsa 500 derdim,çünkü bence daha tarz fakat MiTo da yabana atılacak bir araç değil. Görünüş olarak ön kısımı çok beğenmesem de neşeli,atik ve kaliteli bir otomobil. Parasını hak eden bir araç. Bir arkadaşımda Quadrofoglio Verde'si mevcut siyah, ciddi anlamda güzel görünüyor.

EmrE-35
08-06-2012, 19:32
haklısın oyuncak arabaya benziyo:icon_tup: tebrik ederim güzel laf sokuyomuşsun. boklayıcı eleştirilerden çok yapıcı eleştri yapabilsen keşke

Sinirlenme bu kadar yaw, sıkma tatlı canını senin araban çok güzel en iyisi...

ProdriveSTI
08-06-2012, 19:41

aynı düşüncen bu araç içinde geçerli mi ?

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/121383-fiat-500-ferrari-edition.html

Trance-R
08-06-2012, 19:43
konu bilmemye dönmüş anladınız siz.

ALFA MITO hakkında bilgi almak istemiş arkadaşımız.

süren , tecrübe eden , alan , satan , bakıma götüren , varmı ?

eğer var ise ; yazsın.

ille de yorum yapmak isteyen olursa , karşılaştırma bölümüne konu açın , olsun bitsin.

kaç yaşındasınız allah aşkına ?

EmrE-35
08-06-2012, 19:45
aynı düşüncen bu araç içinde geçerli mi ?

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/121383-fiat-500-ferrari-edition.html

Bak bunda da ferrari logosu var alırmısın?

http://sclick.net/cool%20gadgets/best-top-boys-toys-gadget/22/best-top-new-fun-toys-gadgets-for-kids-ferrarfxx_0.jpg

@o.güngör

Ben mito hakkındaki yorumumu yaptım beğenen olduğu kadar beğenmeyen de olacak yorumumda bu işte ''süslü fiat 500''

ProdriveSTI
08-06-2012, 19:47

http://sclick.net/cool%20gadgets/best-top-boys-toys-gadget/22/best-top-new-fun-toys-gadgets-for-kids-ferrarfxx_0.jpg[/IMG]

@o.güngör

Ben mito hakkındaki yorumumu yaptım beğenen olduğu kadar beğenmeyen de olacak yorumumda bu işte ''süslü fiat 500''

evet sınırlı sayıdaysa alırım ;)

EmrE-35
08-06-2012, 19:48
evet sınırlı sayıdaysa alırım ;)

hıhı ok kib bye

Trance-R

http://sclick.net/cool%20gadgets/best-top-boys-toys-gadget/22/best-top-new-fun-toys-gadgets-for-kids-ferrarfxx_0.jpg

@o.güngör

yorumunu beğenmek mi konu beğenmemek mi ?

adam soru sormuş ; nasıldır diye ?

cevap olarak ; süslü fiat 500 mü cevabın ? cevap değil bu geyik kardeşim.

ProdriveSTI
hıhı ok kib bye

ok bb,kendine cici bak :love:

EmrE-35
08-06-2012, 19:52
yorumunu beğenmek mi konu beğenmemek mi ?

adam soru sormuş ; nasıldır diye ?

cevap olarak ; süslü fiat 500 mü cevabın ? cevap değil bu geyik kardeşim.

Nasıldır a cevap süslü fiat 500 ise, o cevaptan birşeyler çıkarabilirsin sanırım... Neyse b.ka sarmasın adamın konusu farklı bilgisi olan varsa önden buyursun... Benim fikrim hala süslü fiat 500 olduğu (biraz da lineadan parçalar var) yönünde...

drummer582
08-06-2012, 19:57
Nasıldır a cevap süslü fiat 500 ise, o cevaptan birşeyler çıkarabilirsin sanırım... Neyse b.ka sarmasın adamın konusu farklı bilgisi olan varsa önden buyursun... Benim fikrim hala süslü fiat 500 olduğu (biraz da lineadan parçalar var) yönünde...

Hic alfa sahibi oldunuzmu? Birkac kere kullanmayi kasdetmiyorum alfa sahibi olup uzun vadede kullandinizmi?

EmrE-35
08-06-2012, 19:58
Hic alfa sahibi oldunuzmu? Birkac kere kullanmayi kasdetmiyorum alfa sahibi olup uzun vadede kullandinizmi?

Bir araç hakkında yorum yapmadan önce onun uzun süre sahibi mi olmamız gerekiyor?

ProdriveSTI
08-06-2012, 20:00
Kime ne anlatıyosunuz arkadaşlar,güzel yorum yaptığını sanır aklınca,sonra da ok kib bb der gider,bi konuda daha aynı cümleleri kurmuştu bana baya bi zaman önce,ölü taklidi yapalım belki gider :D

Berk7767
08-06-2012, 20:01
Bir araç hakkında yorum yapmadan önce onun uzun süre sahibi mi olmamız gerekiyor?

konuyu açan arkadaş ''kullanan binenler görüşleri ne alemde ne düşünüyorsunuz alfa mitolar nasıldır'' diye sormus sizin arabaya süslü fiat 500 demeniz son derece saçma ve gereksiz bir yorum olmuş:)

drummer582
08-06-2012, 20:04

mitoyu fiat 500e hatta lineaya benzetmek ve bu markayi fiatla bir tutabilmeniz icin bu araci taniyip enine boyuna bilmis olmaniz gerekiyor ben o sekilde anliyorum.Bi arac hakkinda yorum yapabilmek icin o markayla yada o modelle hasir nesir olmak gerekiyo benim bakis acim budur bi araca sahip olmadan yada uzun sure kullanmadan yorum yapmam...

BRETE
08-06-2012, 20:22
Kime ne anlatıyosunuz arkadaşlar,güzel yorum yaptığını sanır aklınca,sonra da ok kib bb der gider,bi konuda daha aynı cümleleri kurmuştu bana baya bi zaman önce,ölü taklidi yapalım belki gider :D

boşver biladerim bu tarz yorumlara cevap bile verme, ya komik olduğunu sanıyo yada herşeyi çok bildiğini sanıyor ama birşey bilmediğinden haberi yok, adam ne soruyor bu ne cevap yazıyor

EmrE-35
08-06-2012, 20:36
mitoyu fiat 500e hatta lineaya benzetmek ve bu markayi fiatla bir tutabilmeniz icin bu araci taniyip enine boyuna bilmis olmaniz gerekiyor ben o sekilde anliyorum.Bi arac hakkinda yorum yapabilmek icin o markayla yada o modelle hasir nesir olmak gerekiyo benim bakis acim budur bi araca sahip olmadan yada uzun sure kullanmadan yorum yapmam...

Sadece ben mi benzetiyorum?? Tüm otomobil testlerinde bu iki model hep denk tutulur karşılaştırılır al birini vur ötekine hesabı:

Al o testlerden biri:

http://1.bp.blogspot.com/_L-XlgbsEZfg/SmRm0TRJzvI/AAAAAAAAKik/TZ9gMtpie8A/s400/NewFiat500_Mito_Mini_3.jpg

Street Fashion: Alfa Romeo MiTo Sport v Fiat 500 Lounge v Mini Cooper S - www.drive.com.au (http://www.drive.com.au/editorial/articledetail.aspx?ArticleID=64393)

Berk7767
08-06-2012, 20:38
Sadece ben mi benzetiyorum?? Tüm otomobil testlerinde bu iki model hep denk tutulur karşılaştırılır al birini vur ötekine hesabı:

Al o testlerden biri:

http://1.bp.blogspot.com/_L-XlgbsEZfg/SmRm0TRJzvI/AAAAAAAAKik/TZ9gMtpie8A/s400/NewFiat500_Mito_Mini_3.jpg

Street Fashion: Alfa Romeo MiTo Sport v Fiat 500 Lounge v Mini Cooper S - www.drive.com.au (http://www.drive.com.au/editorial/articledetail.aspx?ArticleID=64393)

o testte mini de var odamı süslü fiat 500 ??

EmrE-35
08-06-2012, 20:41
o testte mini de var odamı süslü fiat 500 ??

Ben öyle birşey mi dedim? Ayrıca benim her dediğim kural mı oluyor? Bana göre MİTO süslü fiattır, lineadır, doblodur sana göre ferrari dir lambodur... Herkesin doğrusu kendine...

drummer582
08-06-2012, 20:43
Ayni segmentteki Araclarin karsilastirilmasi marka ve modellerin eksilerini artilarini kullanicilara gostermektir.al birini vur otekine dusuncesi biraz garip olmus bence :D
Butun suslu fiat 500leri karsilastiralim diye koymamis adamlar uc araci :D

Emre İlbi
08-06-2012, 20:46
Adamın konusunu ne hale getirmişiniz yazık,
ufak arabaları emin ki benim gibi beğenmeyen bir çok insan vardır,
bu arada boyum 1.65 ama küçük araçları sevmiyorum,

bu duruma rağmen yorum yapmadım, çünkü konu sahibi ;
gerçekten kullanmış olanların bilgisini istiyordu,
bizim dışardan gördüklerimizin hiç bir önemi yok,
daha fazla uzatmayın :icon_tup:

Berk7767
08-06-2012, 20:48

diyip bu testi atmıssınız teste göre bakıcaksak minide süslü 500 aynı yerde karsılastırılmış hepsi

sizin mantıkla devam eedersek ferraride süslü mito neyse ben ölü taklidini deniyorum iyi akşamlar.

Berk7767
08-06-2012, 21:24
Sinirlenme bu kadar yaw, sıkma tatlı canını senin araban çok güzel en iyisi...

Aynen oyuncak arabaya biniyorum hatta bi oyuncak araba ki e coupe yi zorlayabiliyor

Boost Up

drummer582
08-06-2012, 21:31
Adamın konusunu ne hale getirmişiniz yazık,
ufak arabaları emin ki benim gibi beğenmeyen bir çok insan vardır,
bu arada boyum 1.65 ama küçük araçları sevmiyorum,

bu duruma rağmen yorum yapmadım, çünkü konu sahibi ;
gerçekten kullanmış olanların bilgisini istiyordu,
bizim dışardan gördüklerimizin hiç bir önemi yok,
daha fazla uzatmayın :icon_tup:

Dusuncelerinize saygim var kucuk araba sevmemenize ragmen yorum yapmamissiniz...
Ben yillarca alfa sahibi oldum ve diger arkadasa bu markanin fiatla bir tutulmayacani anlatmaya calisiyorum...
Ama bu yaramazlik yapmayin seklinde yaklasimi ve konuyu ne hale getirmissiniz gibi tavirlari anlayamadim.Daha fazla uzatmak benim istegime kalmis bisey uyaracak biri varsa forum moderatorleri uyarir zaten,daha fazla uzatmayin seklinde insanlari uyarmak neden anlayamadim???

Emre İlbi
08-06-2012, 22:33
Dusuncelerinize saygim var kucuk araba sevmemenize ragmen yorum yapmamissiniz...
Ben yillarca alfa sahibi oldum ve diger arkadasa bu markanin fiatla bir tutulmayacani anlatmaya calisiyorum...
Ama bu yaramazlik yapmayin seklinde yaklasimi ve konuyu ne hale getirmissiniz gibi tavirlari anlayamadim.Daha fazla uzatmak benim istegime kalmis bisey uyaracak biri varsa forum moderatorleri uyarir zaten,daha fazla uzatmayin seklinde insanlari uyarmak neden anlayamadim???

size değildi lafım, benim ne haddime uyarmak,
takıntılı biri olsam,
cümlenizin sonunda neden 3 tane soru işareti var derdim ve konun şekli farklı bir boyuta geçerdi:)

drummer582
08-06-2012, 22:38
Lafin bana gelmediginin farkindayim zaten benim sitemim uyarici tavriniz hakkinda
Soru isaretine niye takildiniz anlamadim,takinti olayina gireceksek sizin bu uyarici ve azarlayici tavrinizi takarim bende
Kotu niyetli olmadiginizi biliyorum ama insanlari bu sekilde uyarmaniz hos degil,uyaracak kisi mod.dur

Emre İlbi
08-06-2012, 22:46
Lafin bana gelmediginin farkindayim zaten benim sitemim uyarici tavriniz hakkinda
Soru isaretine niye takildiniz anlamadim,takinti olayina gireceksek sizin bu uyarici ve azarlayici tavrinizi takarim bende
Kotu niyetli olmadiginizi biliyorum ama insanlari bu sekilde uyarmaniz hos degil,uyaracak kisi mod.dur

talihsiz bir yorum yapmışım, kusura bakmayın, konuyu kapatalım,

konu sahibinden gereksiz yorumlarım için özür dilerim :)

leventrc
09-06-2012, 01:58
Oyuncak araba, Süslü Fiat 500 gibi cümleler bence hoş şeyler değil. Özellikle forum ortamındaysanız. Çünkü yazdığınız yazı yıllarca kalıyor. Söz gibi akıllardan uçup gitmiyor. Burada Alfa Mito ya binen insanlara birşeyden anlamıyor muamelesi yapmak bence çok yanlış bir davranış.Belki parasal gücü buna yetti... Belki ona güzel geliyordu da aldı vs... Özellikle aynı segmentteki araçların karşılaştırmasını gösterip '' Alın bakın bunlarda benzetmişler '' demek açıkçası beni güldürdü :). Kötü viraj alıyor ön konsolu dayanıksız vb birşey söylense daha yapıcı ve bilgilendirici olurdu. Neyse olan olmuş. Önemli olan bundan sonra uzamaması.:)

Konuya dönecek olursak. Yakın bir arkadaşımda QV var (170hp lik olan). Uzunca kullandım. Virajdaki tepkileri bana 207RC yi andırdı( 2 sene kullandım 207 RC' yi) Virajda kopma noktasına gelinecek noktayı çok rahat anlayabiliyorsunuz. Koptuğu zaman ise toplaması gayet kolay ve bir o kadar da keyifli. Direksiyon tepkileri oldukça başarılı. Fakat ben biraz fazla hafif buldum direksiyonu. Biraz daha sert olmalıydı ama rahatsız edecek kadar hafif değil merak etmeyin. Dna sistemi oldukça keyifli. Normal den dinamik' e aldığınızda otomobilin kaderi değişiyor. Gaz tepkilerinden direk hissettiriyor birşeylerin değiştiğini. Fakat birşey hep eksik otomobilde. O da ses. Yalıtımın başarısından içeriye ses almıyor.Buraya kadar her şey tamam ama bu otomobil spor bir otomobil değil mi? (QV adına konuşuyorum) Biraz daha yırtıcı bir ses beklerdim... Tasarım olarak oldukça şirin bir otomobil. Gittiğiniz yerlerde övgü alıyorsunuz. İç mekanı oldukça ferah. Tavanla aranızdaki mesafe oldukça fazla kalıyor (benim açımdan önemliydi çünkü boyum 1.92) Bence fiyatını fazlasıyla hak eden bir otomobil. Mini Cooper S tutkunu olmasaydım ve başka bir otomobil düşünüyor olsaydım seçenekler arasına mutlaka koyardım.

Not: Ben otomobil profesörü değilim. En büyük hobim otomobil. Bu sebepten amatör bir şekilde oldukça ilgiliyim. O yüzden dediklerim yüzde yüz doğru olacak diye birşey yok. Yani siz burada bilenlerden mutlaka fikir alın ama gidip otomobili test etmeden karar vermeyin;)

zıpzıp
09-06-2012, 07:30
Oyuncak araba, Süslü Fiat 500 gibi cümleler bence hoş şeyler değil. Özellikle forum ortamındaysanız. Çünkü yazdığınız yazı yıllarca kalıyor. Söz gibi akıllardan uçup gitmiyor. Burada Alfa Mito ya binen insanlara birşeyden anlamıyor muamelesi yapmak bence çok yanlış bir davranış.Belki parasal gücü buna yetti... Belki ona güzel geliyordu da aldı vs... Özellikle aynı segmentteki araçların karşılaştırmasını gösterip '' Alın bakın bunlarda benzetmişler '' demek açıkçası beni güldürdü :). Kötü viraj alıyor ön konsolu dayanıksız vb birşey söylense daha yapıcı ve bilgilendirici olurdu. Neyse olan olmuş. Önemli olan bundan sonra uzamaması.:)

Konuya dönecek olursak. Yakın bir arkadaşımda QV var (170hp lik olan). Uzunca kullandım. Virajdaki tepkileri bana 207RC yi andırdı( 2 sene kullandım 207 RC' yi) Virajda kopma noktasına gelinecek noktayı çok rahat anlayabiliyorsunuz. Koptuğu zaman ise toplaması gayet kolay ve bir o kadar da keyifli. Direksiyon tepkileri oldukça başarılı. Fakat ben biraz fazla hafif buldum direksiyonu. Biraz daha sert olmalıydı ama rahatsız edecek kadar hafif değil merak etmeyin. Dna sistemi oldukça keyifli. Normal den dinamik' e aldığınızda otomobilin kaderi değişiyor. Gaz tepkilerinden direk hissettiriyor birşeylerin değiştiğini. Fakat birşey hep eksik otomobilde. O da ses. Yalıtımın başarısından içeriye ses almıyor.Buraya kadar her şey tamam ama bu otomobil spor bir otomobil değil mi? (QV adına konuşuyorum) Biraz daha yırtıcı bir ses beklerdim... Tasarım olarak oldukça şirin bir otomobil. Gittiğiniz yerlerde övgü alıyorsunuz. İç mekanı oldukça ferah. Tavanla aranızdaki mesafe oldukça fazla kalıyor (benim açımdan önemliydi çünkü boyum 1.92) Bence fiyatını fazlasıyla hak eden bir otomobil. Mini Cooper S tutkunu olmasaydım ve başka bir otomobil düşünüyor olsaydım seçenekler arasına mutlaka koyardım.

Not: Ben otomobil profesörü değilim. En büyük hobim otomobil. Bu sebepten amatör bir şekilde oldukça ilgiliyim. O yüzden dediklerim yüzde yüz doğru olacak diye birşey yok. Yani siz burada bilenlerden mutlaka fikir alın ama gidip otomobili test etmeden karar vermeyin;)

Teşekkr ederim :) :icon_tup:

turci
09-06-2012, 10:24
konuyu okurken ne yalan söyleyeyim gülümsedim :)

yapmayin arkadaslar,anlatarak alfa'yi kimseye sevdiremezsiniz.
insanlarin onu sevmesi icin kesinlikle sahip olmasi gerekir ya da sempati duymasi.
onun icindir ki Alfa Romeo tasarimlarindan ötürü ya cok sevilir, ya da nefret edilir.
tipi hakkindaki olumsuz yorumlari normal karsilamak ama dikkate almamak gerekir.

mito alinir,birkac ufak islemden sonra cok güzel binilir.
istanbulda bir kardesimizin beyaz mitosu var,gayet güzel yapti ve cokta memnun.

Boost Up
09-06-2012, 10:47
abicim varsa başka sorun elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım

bu arada Levent abi diyorum, abi qv de nasıl ses gelmez ya:soru: benim aracım 135 hp tct versiyonundan, egzoz patlatması yahut dinamiğe alınca arabanın sesi direk toklaşıyor çok farklı bir sesi var. dışardan nasıl duyulur bilmem ama iç kabine oldukça hoş bir ses veriyor:D

leventrc
09-06-2012, 11:16
abicim varsa başka sorun elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım

bu arada Levent abi diyorum, abi qv de nasıl ses gelmez ya:soru: benim aracım 135 hp tct versiyonundan, egzoz patlatması yahut dinamiğe alınca arabanın sesi direk toklaşıyor çok farklı bir sesi var. dışardan nasıl duyulur bilmem ama iç kabine oldukça hoş bir ses veriyor:D

Ses gelmiyor kardeşim Mito lar dandik araba ne yapalım hehehe :D
Şaka bir yana ben aşırı sessiz demiyorum tabiiki ama yinede bana daha yırtıcı olabilirdi gibi geliyor. İlk gaza dokunuştaki emiş sesi çok güzel ama bunu sanki ''ben konforlu olmaya çalışıyorum ama çaktırmadan dinle işte sesimi'' diyor gibi:) Ya da ben R53 Cooper S in gürültüsüne çok alıştım bana sessiz geliyor:) O zaman kişisine göre değişir diyelim:)

Solu35
11-06-2012, 03:07
Arkadaslar konuyu biraz olsun takip ettim. Ülkemizde Alfalara genel olarak bir ön yargı vardır zaten bunu herkes bilir. Kime sorarsan beş para etmez derler, tasarımını beğenmezler (bkz. arkadaş baykuş, fiat 500 felan demiş) fakat bu tip arkadaslar tasarımını beğenmedikleri Alfa Romeoları yollarda gördüklerinde nedense aracı seyrederken salyalarını toplayamıyorlar =) Ben 156 ın 2.0 selespeed ve 1.6 distinctive modelini kullandım. Bazı nedenlerden ötürü aracımı sattım ama ilk hedefim 155 lik veya 170 bir Mito sahibi olmak. Bence gerek tasarım, gerekse güvenlik açısından sonuna kadar fiyatının hakkını veren bir otomobil. Umarım gönlünüzde yatan bir Alfaya sahip olursunuz =)

Ekurtoglu
11-06-2012, 22:12
tartışmalara girmeden mitoyla ilgili görüşlerimi yazayım.
modifiyeye çok uygun değildir, ikinci eli kuvvetli değildir.
Alınacaksa QVsi alınmalıdır. 155'liği de oldukça kuvvetlidir ancak QV'ye binerseniz garrett 1446'nın farkını hissediyorsunuz. ama yanlış bilmiyorsam aynı internallara sahip motorlar. 135hplik olanı otomatik şartınız yoksa tercih etmeyiniz(ancak oldukça dengeli ve güvenli bir versiyon)
Tasarım görecelidir.
Alfa eski alfa değildir, fiat'a daha yakındır, motor fiat ile ortak üretimdir, twinsparklarla pek alakası yoktur, tct şanzıman ise selespeedin tadını vermez biraz daha konforludur ama f1 kulakçıklarla bile sevmedim ben, manuel kendi aracım daha keyifli geliyor.

Jantları 17 de tutar 3cm yay takarsanız kıvamında olur. 18inç hem konfordan çalar hem de lastiğinizin bombe yapma riski artıyor. Yol tutuş değişiyor ama masrafa değer mi tartışılır.

Uygun fiyatlı bir mito aranıyorsa, temiz bir 2009 model 155hplik alınabilir, fazla kurcalanmamışını tercih etmenizi tavsiye ederim. Eğer mito tamamsa mesele performans ise 170lik olanı tercih edilmelidir.

CooperS,pologti,ibiza cupra/bocanegra ile karşılaştırdıktan sonra kararınızı verirseniz ileride kafanız karışmaz.

Yakıtı beni hiç mutsuz etmedi. Şehir içi min 7,7(ekonomik) max10,5lt(agresif kullanım) yakıyor.
Ara ara gazlamalı benim ortalamam 8,5-9 arası oluyor genelde.

Hayırlısı olsun, Allah herkesin gönlüne göre versin.

atabay
11-06-2012, 22:32
mito ve grande punto aynı sase ve karesor uzerıne gelıstırılen tek yumurta ıkızı oldugu fiat it fun page yazıyor. soldakı far ve menu ayar kumanda panelınden yola cıkarak....