PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor tavsiyesi

10u-R
08-06-2012, 16:40
merhab techturkey ailesi,

bu zamana kadar korktugum motorlardan artik eskisi kadar tirsmiyorum:) bu yüzden bi tane alma niyetindeyim! bugüne kadar roller dahi sahibi olmadim... ilk motor olarak ne tavsiye edersiniz? etrafimda motor kullanan insanlar 125, 250 cok zayif 600 le baslarsan iyidir diyolar... isyerinde 62 yasinda bi isarkadasim da kullandigi motoru uygun fiyata verecegini söylediki... motor gsx r 1000 10bin km de fln... piyasa fiyatinin yarisina sana veririm diince, baya bi heveslendim... baslangic olarak 164ps 168kg bi motor ilk günden öldürürmü? yoksa insan kendine hakim olabilirse diger mtoorlar gibi saglikli yavas da kullanilabilinirmi?

1000 lik motor dusundugumde buyuk gelceginden, ilk olarak bi aprilia rsv, veya yamaha r6 sizce nasil olur?

messi
08-06-2012, 16:50
600'lükle başla diyenler dostlarınız mı düşmanlarınız mı? :)

suzuki gsr600 kullanın, motosikletten tekrar korkarsınız. :)

TünayK
08-06-2012, 16:51
merhab techturkey ailesi,

bu zamana kadar korktugum motorlardan artik eskisi kadar tirsmiyorum:) bu yüzden bi tane alma niyetindeyim! bugüne kadar roller dahi sahibi olmadim... ilk motor olarak ne tavsiye edersiniz? etrafimda motor kullanan insanlar 125, 250 cok zayif 600 le baslarsan iyidir diyolar... isyerinde 62 yasinda bi isarkadasim da kullandigi motoru uygun fiyata verecegini söylediki... motor gsx r 1000 10bin km de fln... piyasa fiyatinin yarisina sana veririm diince, baya bi heveslendim... baslangic olarak 164ps 168kg bi motor ilk günden öldürürmü? yoksa insan kendine hakim olabilirse diger mtoorlar gibi saglikli yavas da kullanilabilinirmi?

1000 lik motor dusundugumde buyuk gelceginden, ilk olarak bi aprilia rsv, veya yamaha r6 sizce nasil olur?

yarı parasına al...sat onu gıt 600 luk al...çok mu zor la bu?

10u-R
08-06-2012, 16:52
600 u öneren, 1000lik gsx r in sahibi:) gsx r in burdaki fiyati 9-10 bin frank... adaminki 03 model, 14bin km de... kazasi, dusmuslugu yok, 5 e verecek:) alirsam zaten herhalde 600 lük alirim, aldigim gün motoru 25kw ye kadar dusurturum:) 25kw de fazla tehlikeli olmaz herhalde?

MaXo
08-06-2012, 16:53
Daha önce hiç motor tecrüben oldumu???

10u-R
08-06-2012, 16:53
yarı parasına al...sat onu gıt 600 luk al...çok mu zor la bu?

adam ben kullancam diye satiyo, arkadas arasi alis veris gibi, o adamdan alip satip baska motor alirsam adamla aram bozulur... bana robotla kaynatmayi ogreten adama böle bi terbiyesilik yapmam... tanimadigim insan o fiyata verse dedigin mantikli olur...

10u-R
08-06-2012, 16:54
Daha önce hiç motor tecrüben oldumu???

2-3 sene önce ölüdeniz de3-4 saat kadar 50cc lik roller kullanmistim

OnurÖzden
08-06-2012, 17:03
Başlangıç Motoru
Altın Elbiseli Adam 13: Başlangıç Motoru - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0)

Daha öncede paylaşmıştım bu videoyu, bence bu adamı bir dinleyin derim :D

Chn53
08-06-2012, 17:04
bence yarı fiyatına olan 1000liği alın çekin garaja. sonra bide 250lik alın 3 4 ay 250likle iyice alıştıktan sonra 1000liğe geçin derim ben. yani ben olsam , para sıkıntısıda olmadığını düşünürsek böyle yaparım.

easy_rider
08-06-2012, 17:05
Moto Guzzi Breva 750 2003 Model Naked / Roadster Motor Sahibinden ikinci el 9.000 TL - 87851813 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-moto-guzzi-hastasindan-2003-breva-750-87851813/detay/)

bilgine satıyorum.

10u-R
08-06-2012, 17:16
Daha öncede paylaşmıştım bu videoyu, bence bu adamı bir dinleyin derim :D

tesekkur ederim:) 600 ü birakip ben bi 125; 250 lik motor alayim:)) ben yavas yavas 600 lükle ogrenirim diyodum da... daha frenlemelrini fln bilmiyorum=) el ayak orantisi gercegi var...

bu arada ben motora isvicrede binicem, türkiyedeki gibi kasap söförler allahtan burda yok:) araba nasil duruyosa bende orda güvenli sekilde dururum... fermuar mevzusuda zaten psikolojik sekilde, kendiliginden ortaya gelir...

125,250cc lik motorlar zaten 20-30kw arasi.. ben aldigim 600 lügü chip le 25kw ye indiricem... yani sadece motorun görüntüsü 600 olcak, motoru da öyle olcak ama basinca 70-80kw gibi gitmicek... 3.6 saniyede 100 ü görmücek vesayre...

10u-R
08-06-2012, 17:18
Moto Guzzi Breva 750 2003 Model Naked / Roadster Motor Sahibinden ikinci el 9.000 TL - 87851813 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-moto-guzzi-hastasindan-2003-breva-750-87851813/detay/)

bilgine satıyorum.

isvicrede yasiyorum arkadasim, tr de motor kullanacak kadar cesaretim hala yok:)

Osman Bahadır
08-06-2012, 17:20
Önce muhakkak şunu izle derim;

Hvunr0meJt0

Altın Elbiseli Adam 13: Başlangıç Motoru - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0)

İkinci el, küçük hacimli bir motorla başla derim. Hatta mümkünse scooter olsun ilk motorun. 1000cc'lerden bahsediyorsun, çok büyük risk... Bu şekilde başlayıp sezon sonunu bile göremeyenler var.

10u-R
08-06-2012, 17:25

Hvunr0meJt0

İkinci el, küçük hacimli bir motorla başla derim. Hatta mümkünse scooter olsun ilk motorun. 1000cc'lerden bahsediyorsun, çok büyük risk... Bu şekilde başlayıp sezon sonunu bile göremeyenler var.

izledim az önce videoyuda, zaten bi 125 lik mtoorun motor gücü 21kw degilmi?
yanio kawa da yamaha da felan... ben 600 lük alip 25kw ile kullanmayi istiyorum zaten, alip apaci gibi duz yolda basmalik bi hevesim yok! sadece zevk amacli kullanma niyetim var...

10u-R
08-06-2012, 17:29
Yamaha R6 RJ05 34PS 197 kmh - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=BRcIZnc_170)

böle bisi istiyorum iste:) basinca gitmeyen cinsden =)

BocuQ
08-06-2012, 17:33
son 2 ayda 3tane 1000rr 1tane gsxr600 sattım .. sattığım kişilerin ortak özellikleri scooter bile kullanmamış olmalarıydı.. Rahat ol .. eğitim aldıktan sonra bir kaç günde adam akıllı gidersin.. tabii içinde trafik canavarı yoksa :D

10u-R
08-06-2012, 17:42
son 2 ayda 3tane 1000rr 1tane gsxr600 sattım .. sattığım kişilerin ortak özellikleri scooter bile kullanmamış olmalarıydı.. Rahat ol .. eğitim aldıktan sonra bir kaç günde adam akıllı gidersin.. tabii içinde trafik canavarı yoksa :D

tesekkur ederim:) cesaret aldim walla böyle yazmanizdan... icimdeki trafik canavarini öldürdüm..eskiden 160 la denedigim viraji simdi 100 le gecerken ben hayvanmisim diyebilenlerdenim:) bakalim kader kismet, ehliyetim haftaya gelcek motoruda kisa zamanda almaya bakicam

MaXo
08-06-2012, 17:45

Hvunr0meJt0

Aynen aslında 250cclik motorla başlayabilirsin.hyosung gv250 veya gt250r

dorukky
08-06-2012, 17:47
valla 1000lık dedıgın motor dolu suprayla yuruyen bı makıne 1000lık zorlal amator adamı

10u-R
08-06-2012, 17:49
Aynen aslında 250cclik motorla başlayabilirsin.hyosung gv250 veya gt250r

250cc lik motor gücüne esit 600c lik motorla baslamak cokmu ayri seylerdir? yoksa benmi cok kucumsuyorum?

yamaha 450f 250cc motor 21kw

yamahar r6 600cc 25kw hatta r6 450f e göre biraz daga agirdir...

VA_VTİ
08-06-2012, 17:55
2-3 sene önce ölüdeniz de3-4 saat kadar 50cc lik roller kullanmistim

Bence ozaman 250 cc den başla! Mesala gp 250 derbi bi araştir derim , racing e binmeden en iyi tecrubeyi verebilir

10u-R
08-06-2012, 17:57
Bence ozaman 250 cc den başla! Mesala gp 250 derbi bi araştir derim , racing e binmeden en iyi tecrubeyi verebilir

isvicrede 25 yas alti insanlarin A ehliyetini almari icin, motorlara kit takiyolar... guclerini kesiyolar, yani r6 87kw iken 25 oluyo felan

250cc lik bi motor ortalama 20-25 kw arasi,

ayni fiyata r6 25kw almak varken varken, 250 yi tercih edermisin? sonucda ayni gucde iki motor olcak...

VA_VTİ
08-06-2012, 18:01
Anladim ! Ozaman 600 cc den aşaği binmem ben:)

onursumer
08-06-2012, 18:13
bence 2 teker tecruben yoksa kesinlikle ufak hacimli birşey tavsiye ederim

normalde 600 lukte kullanırsın 1000 lik te

ama ani durumlarda çukurdan kaçma tumsekten kaçma veya ani fren kapanan ara vs gibi şeyler için biraz zamana ve yol yapma tecrubesine ihtiyacın olduğundan 600 luk bile fazla

eğer 2 teker tercüben varsa ozaman gsr600 gibi bir makine veya

600f tavsiye ederim oturumu kullanımı çok rahat bir makine :)

oxygen
08-06-2012, 18:26
1000ligi alip sakla ilk once.

O arada da Aprilla RS125, Derbi 125 gpr, cagiva mito 125 al. Senin oralarda bu motorlarin fiyati da cok uygundur. Makineleri de 2 zamanli oldugu icin inanilmaz seridir, sadece sesleri ari viziltisina benzer. Buyuk ss lere gecmeden, bu makinelerle ss lerin tepkilerini cok daha iyi cozersin 4t kucuk hacimlilere gore.

RottingChrist
08-06-2012, 19:21
Hacim cc den ziyade tatz olarak zorluk cekebilirsiniz. 600 cc race ile 600 cc scooter ayni degil. 400 luk scooter kullanirken klr650 ye bindigimde cok zorlaistim. 1000 lik bir makina ile gaza helmemek muknun degil bence.

life is life
08-06-2012, 20:51
bence al 1000 lik bir motor, aç gazıda sonuna kadar, bırak hersey olacagına varsın diyenlerin gazına gelme kardesim. motor kazalarında cok arkadaslarımı kaybettim. otomobil kullanımıyla alakasız motor kullanmak. tecrübe sahibi olmak için hem hacim hemde güç açısından küçük bir motorla başlaman en hayırlısı olacaktır.. merdivenleri birer birer çıkmak gibi:icon_tup::):):)

Maxi
08-06-2012, 21:05
Siz hiç ölmediniz galiba ?

traji komik oldu değilmi ?
olay sadece beygir değil, öğrenilmesi gereken çok şey var

25kw scooter ile 25kw racing arasında 35 tane dağ kadar fark var
ilk başlangıç motoru ya 150-200 cc scooter yada 150-200 cc vitesli motordur
bu türkiye dahil tüm dünya ülkelerinde geçerli bir kuraldır.

ha 600cc racing alırsında kullanamazmısın ?
düşmeden sakat kalmadan şansın yağvermi gider ?
bu da mümkün ama aklı olan adam bu riske girmez.

Ufuk
08-06-2012, 21:14
al onu yarıya çek garaja 1 sezonluk ufak birşey al onla alış arada adama göstermelik olsun diyede o yarı fiyata aldığınla gidersin.sorarsada koşmadan önce emeklemeyi bilmek gerek gibisinden bahane uydururusn.

darkmoon
08-06-2012, 21:30
arkadaşım 15 yıla yakın motor sürüyorum sen hiç motordan düşdünmü ben düşdüm çok hafif altlattım allahıma bin şükür ama bak sana anlatıyım motor ilk altında yalpalar düşüceğini anlarsın eğerki acemiysen eğitimini almamışsan motor üstüne düşer o anın reğavetiyle acı hissetmessin yerde epey bir süratina ve üstündeki korumalara orantılı kayarsın sürünürsün olay bittikden sonraki bunlar saniyelik mevzulardır vücüdundan kanlar sızdığını görürsün tam koruman varsa yoksa zaten bir şey göremessin direk x ... tabi bu arada bir viyadüğe yada yol kenarındaki bariyere vurmuşsan gene büyük ihtimal ya sakat kalırsın yada çok ağır yaralı olursun..

şanslıysan birileri alır seni hastaneye götürür yada ambulans çağırırlar işin pis kısmıda orda başlar emarlar röntgenler bir sürü kırıklar çatlaklar bir seri ameliyatlar aylarca hastane koşuşturmacası yatağa mahkum kalmalar.. sosyal hayattan uzak kalmalar..

yukarda yazdıklarım çevremde 7-8 arkadaşımın başına geldi biri omzundan ameliyat oldu çiviler falan takdılar 2-3 kere daha minik operasyon geçirdi bir diğeri bacağında parçalı kırık vardı defalarca operasyona girdi bende düşdüm sadece 3 ay sol ayağımın üstüne basamadım sekerek tekleyerek tek ayak gezdimki ben kendimi çok çok şanslı hissediyorum.

ufak hacmi insanlar tecrübe açısından söylüyor ufak motorda düşmek kalkmak kolaydır fazla hırpalamaz motorda kontrol tecrübe idrak açısından ufak hacimde çözüldümü sonra yüksek hacime geçilir. düşdünmü bir kere düşersin arkadaşım araba gibi değildir motor arabada sokarsın kaportacıya motor ustasına yaptırırsın aracını motorda kaportada sensin herşey sensin..

easy_rider
08-06-2012, 21:43
bizim ülkeye mahsus büyük cc olsun yeni olsun adamlar 125 lik ile dünya turu atıyorlar. motor işi tamamen zevk menzusu o yüzden çok bir şey diyemem ama yeni başlayanlar küçük ccden başlamak daha akıllıca. videoyodaki arkadaşta farklı bir şeyden bahsetmiyor.

VA_VTİ
08-06-2012, 21:52
bence al 1000 lik bir motor, aç gazıda sonuna kadar, bırak hersey olacagına varsın diyenlerin gazına gelme kardesim. motor kazalarında cok arkadaslarımı kaybettim. otomobil kullanımıyla alakasız motor kullanmak. tecrübe sahibi olmak için hem hacim hemde güç açısından küçük bir motorla başlaman en hayırlısı olacaktır.. merdivenleri birer birer çıkmak gibi:icon_tup::):):)

Aynen katiliyorum sana ferhat abi ! Hata daha bugun senle benim motorla yaptigim kazalrdan bahsetmistik . Hata yavaş oldugum halde kazada motorun ne hale geldigini sen gordun biliyorsun

darkmoon
08-06-2012, 22:07
ben arkadaşım kazadan sonra bandajlar içinde hastanede çekilmiş resimleri var onu koysam şuraya motordan soğursunuz çocuk birde piaggio x7 ile yapdı kazayı öyle super sport falan değil kolunda bacağında deri kalmamışdı..

MaXo
08-06-2012, 22:20
ben arkadaşım kazadan sonra bandajlar içinde hastanede çekilmiş resimleri var onu koysam şuraya motordan soğursunuz çocuk birde piaggio x7 ile yapdı kazayı öyle super sport falan değil kolunda bacağında deri kalmamışdı..

Geçmiş olsun.Motor çok tehlikeli riskli bir iştir en ufak hatayı kabul etmez.

messi
08-06-2012, 22:47
ilk motosiklet için 1000 cc mi? bu ne demek?
ilk kez otomobil sahibi olacak birisine gt3 al ya da gt-r al demek.
schumacher bile araç kullanmayı berlinetta ile öğrenmemiştir.

600'lük motorun nasıl gittiğini görün, ben ürktüm. :)

joqhS4mIh5w
Yamaha XJ6 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=joqhS4mIh5w)

Anu
08-06-2012, 23:10
Yine o motoru alın, yanında ufak bir motor daha alın. İlk acemiliğinizi bir süre küçük motorda attıktan sonra büyüğe binin. Ama illa binecem derseniz, aşırı derecede sabırlı, sakin, dikkatli olarak, mümkün olan en tenha saatlerde tam korumalı sürün. En küçük bir gaza gelmeniz o hacimdeki bir motorda hayatınıza mal olabilir. Siz daha ne olduğunu anlamadan 200 lü hızlara çıkabiliyorlar.

qwertynord
09-06-2012, 00:32
Yakın zamanda sym 250 naked almayı düşünüyorum yada yamaha mt 3 bu iki motor hakkında ne düşünüyosunuz daha önce uzun süreler scooter tecrübem oldu bu arada biraz daha büyütmek istiyorum anlıycağınız..

250 bana yeticekmidir yoksa 600 lüğemi geçin dersiniz çok kararsız kaldım bu arada yamaha mt-3 hakkında yorumlarınız neler pek tutulmadığı sevilmediği söleniyo ama genel olarak bilemiyorum ?

HondatugraL
09-06-2012, 00:32
50 lik today heryere goturur çok şeker alet :D haa benım motor anlayışım honda goldwing den aşağısı değildir ama audi volkswagen parası meret. :(

10u-R
09-06-2012, 02:32
degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim, yarin kismetse 3-4 tane motor kullanicam hangisi isime geliyosa ondan bi tane alirim:) 1000cc lilige gelince, alirsam eger aramdaki iliski, dom la babasindan kalan charger iliskisine benzer:) evden cikarmaya korkarim, motordan korkarim:)

bu arada yarin 125cc lik aprilia rs kullanicam, 250cc lik kawasaki ninja kullanicam, 600cc lik r6 kullanicam, 675cc lik triumph daytona kullanicam, zaten tahmin ediyorum yarindan sonra kararim netlesir, tekrar burdan bilgi amacli farkli sorular sorabilirim:)
lütfen, düsme konusunu tekrar etmeyelim, sonucda cevremizde hergün araba ile de trajik kazalar oluyo! yazilmissa, araba basinda da motor basindada tehlike tasicaz

Allah (c.c) cümlemizin sonun hayir etsin insallah

Berk7767
09-06-2012, 02:54
250 ninja iyidir başlangıç için öyle motor bilgim yok ama arkadaşım söylemişti kendisininde ilk motoru

GökhanK
09-06-2012, 09:05
benim sana tavsiyem ilk olarak RUNNER le bi motor sürmeye yani motorun ne yapınca ne tepki veriyo bunlara alış ondan sonra 600 ve 1000 düşünürsün benim ikinci motorum R1 di kontrolü beni gerçekten yoruyordu ama ben senin yerinde olsam Suzuki gurubuna bulaşmam kontrolü zor çok agrasif ve durdurulması çok problem bi motor :) ama bence başlamak için en ideal motor RUNNER 200st:icon_tup:

Ufuk
09-06-2012, 11:11
arkadaşım 15 yıla yakın motor sürüyorum sen hiç motordan düşdünmü ben düşdüm çok hafif altlattım allahıma bin şükür ama bak sana anlatıyım motor ilk altında yalpalar düşüceğini anlarsın eğerki acemiysen eğitimini almamışsan motor üstüne düşer o anın reğavetiyle acı hissetmessin yerde epey bir süratina ve üstündeki korumalara orantılı kayarsın sürünürsün olay bittikden sonraki bunlar saniyelik mevzulardır vücüdundan kanlar sızdığını görürsün tam koruman varsa yoksa zaten bir şey göremessin direk x ... tabi bu arada bir viyadüğe yada yol kenarındaki bariyere vurmuşsan gene büyük ihtimal ya sakat kalırsın yada çok ağır yaralı olursun..

şanslıysan birileri alır seni hastaneye götürür yada ambulans çağırırlar işin pis kısmıda orda başlar emarlar röntgenler bir sürü kırıklar çatlaklar bir seri ameliyatlar aylarca hastane koşuşturmacası yatağa mahkum kalmalar.. sosyal hayattan uzak kalmalar..

yukarda yazdıklarım çevremde 7-8 arkadaşımın başına geldi biri omzundan ameliyat oldu çiviler falan takdılar 2-3 kere daha minik operasyon geçirdi bir diğeri bacağında parçalı kırık vardı defalarca operasyona girdi bende düşdüm sadece 3 ay sol ayağımın üstüne basamadım sekerek tekleyerek tek ayak gezdimki ben kendimi çok çok şanslı hissediyorum.

ufak hacmi insanlar tecrübe açısından söylüyor ufak motorda düşmek kalkmak kolaydır fazla hırpalamaz motorda kontrol tecrübe idrak açısından ufak hacimde çözüldümü sonra yüksek hacime geçilir. düşdünmü bir kere düşersin arkadaşım araba gibi değildir motor arabada sokarsın kaportacıya motor ustasına yaptırırsın aracını motorda kaportada sensin herşey sensin..

2 teker ruhu 4 teker bedeni taşır. Beden sağlam gitsin yeter

Güvenli bişeyler olabilir şöyle ; :D

Top Gear drives heavy, armored vehicle through inner city. [VIDEO] (http://www.wimp.com/armoredvehicle/)

ysn_erl
09-06-2012, 11:32
bu senin gsxR'ın altınelbiseli adam incelemesi

SUZUKİ GSX-R 1000 K8 // Altın Elbiseli Adam - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=pCgAz4z26ak&feature=related)

Bu videodan sonra zaten buna binmek istemeyeceğini düşünerek tavsiyemi yazıyorum.

Bende senin gibi motorlara çok meraklıyım. Uzun süredir ne alsam nasıl etsem diye düşünüyordum. İlk başta dedim ki R6 tam bana göre, yakışıklı, agresif, hızlı...
Sonra bi arkadaşla tanıştık hyosung gt250r'ı vardı. Gel dedi seni bi gezdireyim.
İlk defa bi motorda artçı oluyordum. Motora biner binmez macera başladı. Allahım o nasıl bir serilik. İğne deliğinden geçiyoruz trafikte. GAzı açıveriyor herkes arkada kalıyo. 115 km ile duran araçların arasından geçerken pantolonum dikiz aynalarına sürterek geçiyordu!
O gün dedim ki yok aga bu böyleyse 600'lükle ben 3. gün ölür giderm.
Biraz süreç ilerledi para durumlarını da ayarladım. Sonra şöyle birşey aklıma geldi.
Lan oğlum dedim ilk motor alıcan bu nasıl olmalı:

1-) Küçük CC
2-) Ucuz parça(bolca düşücez zaten öğrenirken)
3-) Acemilik motoru yıpratacağı için kullan at tarzı ucuz birşey olmalı. Ki kendimi geliştirdiğimde anaparamla istediğim motoru alabileyim

Bunları birleştirdim 1 haziranda gittim 2000 TLye mondial mg100 prince aldım. En çok 95 gidiyo. Yokuş aşağı 110'u falan görüyoz :) İyiki de bunu almışım birkaç defa büyük sıkıntı yaşadım trafikte. 100lük motorla tekere gelen ilk insan olabilirim :) Altımdaki büyük birşey olsa tutamazdım.

Bence sen de benim gibi yap. Yarı fiyat olsa da o motoru alma. Çünkü on a baktıkça için gidecek kullanmak isteyeceksin. 3. günde gsxR'la denemeler yaparken mazallah tatsız olaylar yaşayabilirsin. Hemen ona binmem deme. Binersin. İlk üstüne çıkıp gaz verdiğinde ense tüylerin diken diken olunca seni kimse tutamaz alır gidersin. O yüzden gel ufak birşeyle başla.
Piyasada motor mu yok

initial-D
09-06-2012, 11:37
cbr 250r başlangıç için iyi olabilir.

toonch
09-06-2012, 11:44
250lik motorla başlanabilir fakat ben olsam Altın Elbiseli Adamı dinler dahada küçük motorla başlardım.
Ben gtr 250 ile başladım motora.
Resmen soğudum motorlardan arkadaş.
Sağa sola gideceğim park sorunu yaşamayacağım bir makina yerine ulan vitesti, ön frendi arka frendi, ağırlığıydı, dönmesiydi seninle kapışmaya çalışan dallamaydı derken bu mücadele beni sıktı beni.
Arkaşımın scooterini kullandım geçenlerde pekte keyifli makina.
Ben yerinde olsam ilk scooter alır onu asla satmam çüknü sport sınıf bir motorla sağa sola gitmek ızdırap.
Sonra vitesli bir motor alırım 125lik olur 250lik olur baktım o işide sevdim 600lük makina alırım ama scooter hep bir kenarda durur.

messi
09-06-2012, 13:51
ysn_erl size katılmakla birlikte;
altın elbiseli adamın uzun uzadıya o videosunu izlemeye gerek yok.
koyduğunuz videoda sadece 07.00'den sonraki nasihatlerini (1.000 cc hakkında) dinleyince anlar arkadaşlar. :)

darkmoon
09-06-2012, 14:35
yazılmışsa olur diye bir şey varmı Allah kullanmamız için akıl vermiş hepimize 1000cc lik 0 dan 100 e 2-3 saniyede çıkan bir motorun üstünde ömrü boyu motor tecrübesi olmamış edinmemiş birinin kaza yapması kaçınılmazdır bunuda yazılmışsa olur deyip Allaha havele etmekde komik oluyor..
bir önceki sayfada düşmekden anlattığım düşmenin bile bir tarzı yöntemi var bunun tecrübesini ufak hacimde öğrenmek var birde direk büyük hacimde öğrenmek var.. daha dün haberlerde gene vardı bir genç kız arkadaşıyle motorda kaza yapmış kızı hastaneye götürdüler motoru süren çocuk ikinci ambulansı bekliyordu yerde inleyerek acılar içinde Allah yardımcısı olsun.

SerdaR A.
09-06-2012, 14:56
benım ılk motorum 600f dı sora kawasakı z750 aldım sora 1000rr 600 den baslarsan sıkıntı olmaz yeterkı gaza gelme

VWci
09-06-2012, 17:56
Ben olsam scooter ile başlamam. Çünkü scooter başka bir tip iki teker, depo yok, dengesi farklı, ayaklarını koyduğun yer farklı...

Bence en güzel başlangıc motor ve en keyifli motor naked denilen tip dekilerdir. Dengesi, otorumu, senin motor üzerindeki konumun vs... Tam motor dinamiğini öğrenmek için idealdir.

Honda CBF500 bence en ideal başlangıç motoru 57 begir 500cc trafikte seni bir çok zaman kurtaracak guce sahip....

Bir de geçen Kore malı olan Daelim VJF250 gördüm. tek silindir 250cc bir makina herhalde 25-30 beygir bir şeydir. Bu da alınabilir...

10u-R
09-06-2012, 18:27
merhaba arkadaslar, bugun arkadaslar sagolsun, bindim 4 kadar motora... kararimdan vazgectim:) motor felan almam ben... öyle alinipta gaza gelmemek elde degil gibi... heleki triumph.. düzlüge cikinca yarim gazda gözümü acip kapayana kadar 150 yi felan gecmisdi...:) bi an ne oluyoz lan felan yaptim... frenledim, 40-50 km hizla geri gelip motoru temiz sekilde arkadasima teslim ettim:) ecel teri dökmüsümde, haberim olmamis...
umarim hakkimda hayirlisi bu olur...:) ilgilenip fikir verdiginiz, uyardiginiz icin hepinize teker teker tesekkur ederim!

messi
09-06-2012, 23:03
en doğrusunu yapmışsınız bence, tebrik ederim. :)

ysn_erl
09-06-2012, 23:51
merhaba arkadaslar, bugun arkadaslar sagolsun, bindim 4 kadar motora... kararimdan vazgectim:) motor felan almam ben... öyle alinipta gaza gelmemek elde degil gibi... heleki triumph.. düzlüge cikinca yarim gazda gözümü acip kapayana kadar 150 yi felan gecmisdi...:) bi an ne oluyoz lan felan yaptim... frenledim, 40-50 km hizla geri gelip motoru temiz sekilde arkadasima teslim ettim:) ecel teri dökmüsümde, haberim olmamis...
umarim hakkimda hayirlisi bu olur...:) ilgilenip fikir verdiginiz, uyardiginiz icin hepinize teker teker tesekkur ederim!

Bu zevkten mahrum kalmak...

Bence bidaha düşünün küçük CC ile :)

Anu
10-06-2012, 00:21
Gaza gelmeyeceğiniz motorlar da var. Eğer bulabilirseniz bir de cruiser tarzı bir motor deneyin. Belki de hoşunuza gidecek olan tarz odur. Amacı adrenalinden çok gezi ve keyif olan motorlar :)

VWci
10-06-2012, 04:52
Motor çok ayrı bir şey... 1 senedir motorsuzum kendimide inanıılmaz bir eksiklik hissediyorum... İnşallah bütcemi denegeledikten sonra FZ8 naked ile tekrar döneceğim dünyanın en keyifli işine.... ;)

MaXo
10-06-2012, 10:08
Gaza gelmeyeceğiniz motorlar da var. Eğer bulabilirseniz bir de cruiser tarzı bir motor deneyin. Belki de hoşunuza gidecek olan tarz odur. Amacı adrenalinden çok gezi ve keyif olan motorlar :)

Aynen chopper tarz motorlar çok keyifli adamı yormaz her yerde sana deva.

messi
10-06-2012, 11:15
chopper'lar mı yormaz? yapmayın allah aşkına. :)
en müthiş sürüş naked'larda.

MaXo
10-06-2012, 11:24
Dalga geçmek gibi olmasın ama sana en uygunu mopeddir vergisi şuyu bununla uğraşmazsın.Aslında sürüş keyfi tarzı trike motorlarda

darkmoon
10-06-2012, 14:32
chopper yada cruiser tarzı motorlar yorar adamı ben bir uzun yol yapıyorum dayak yemişe dönüyorum kafayı koydummu yastığa deliksiz uyku çekiyorum. :) ama keyfi zevki o yolun lezzeti her şeye değer..