Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tsport'a Tüp Takılır mı?

seckinfbc
14-06-2012, 09:24
tsport almayı düşünüyorum. Şu an da bu arabaya tüp takarsam bir sıkıntı doğurur mu diye düşündüm durdum. Ben bu arabayi normal kullanimimda tüpte gazlarken benzine çekmeyi planliyorum *Sizce tüpte verim alabilir miyim?

kanashibari
14-06-2012, 09:48
Açıkçası yazık olur o güzelim emme manifolduna. Zaten az olan bir araba ziyan olur bu şekilde.

peace
14-06-2012, 09:56
bence sen tsport alma

Bluttbeton
14-06-2012, 10:05
Sakıın aklından bile geçirme zaten Türkiye'de az var.

ygtkrmdnz
14-06-2012, 10:10
transporter al hem o daha az yakıyo iyi de gider 130 lukları

ykavcioglu
14-06-2012, 10:11
tecrübeli bir lpg ustasından yardım alabilirsin konuyla ilgili..
burada aradığın cevap geç gelir..

seckinfbc
14-06-2012, 10:47
tsporta alternatif olarak ne alabilirim? biraz gazlamak istiyorum

Gokturk01
14-06-2012, 11:13
lpg li şahin al hem deneyim kazanırsın.bırak t.sport bize kalsın

gökberk
14-06-2012, 11:15
O.b.k nickli üyemizle konuş... Görüşlerini al derim.

Eyüp
14-06-2012, 11:16
Takılır fakat aracın ruhunu alır düp :)

İbrahim Erdem
14-06-2012, 11:16
zaten az bulunan ve performans odaklı bir araca tüp takmak mantıklı mı sence.t sport alma git normal 1.6 vvti al ona tüp tak sorun yaşamazsın.

akay
14-06-2012, 11:23
kullanım amacına göre değişebilir. %99 ben gezerim işime bakarım dersen taktır lpg ne olacak ki. yok ben durmadan gaza gelirim ona buna sıkarım dersen elleşme hiç yazık olur..

BU®AK
14-06-2012, 11:27
Lpg li Ankara da dolaşan tsport var konya yolu opetde bir kaç kez karşılaştım. Ama bana göre yazık olur kesinlikle yapılmamalı.

Chn53
14-06-2012, 11:55
Kanka benzinli alipta lpg taktirma. Direk lpgli al :)

douu
14-06-2012, 12:05
dostum öyle özel bir aracı alıp tüp taktıracagına git dizel araç al. dizel alıp nasıl gazlicam dersen de bak sana toyotadan şaşmadan bir araç tavsiye edeyim.

Toyota Auris 1.4 D-D4 Elegant 2008 Model 39.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 82191631 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-auris-2-2-dizel-177-ps-130kw-full-82191631/detay)

sadece yazılımla 210-220 hp civarlarında güç alırsın bu araçtan.

seckinfbc
14-06-2012, 12:08
kullanım amacına göre değişebilir. %99 ben gezerim işime bakarım dersen taktır lpg ne olacak ki. yok ben durmadan gaza gelirim ona buna sıkarım dersen elleşme hiç yazık olur..

ben sadece gezcem arada gazlarım onda da benzine çekerim diye düşünüyorum

atituti
tüplü type-r gibi bişey olur bence ugrasmadan hızlı bi dizel almanızda fayda var

seckinfbc
Kanka benzinli alipta lpg taktirma. Direk lpgli al :)

bul lan alacam :D

seckinfbc
14-06-2012, 12:09
dostum öyle özel bir aracı alıp tüp taktıracagına git dizel araç al. dizel alıp nasıl gazlicam dersen de bak sana toyotadan şaşmadan bir araç tavsiye edeyim.

Toyota Auris 1.4 D-D4 Elegant 2008 Model 39.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 82191631 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-auris-2-2-dizel-177-ps-130kw-full-82191631/detay)

param olsa hiç düşünmem alırım gördüm daha önceden bu aracı. çok da temizmiş.

seckinfbc
14-06-2012, 12:10
lpg li şahin al hem deneyim kazanırsın.bırak t.sport bize kalsın

lpg li şahini siz alın. üstte de belirttiğim gibi biraz gazlamak istiyorum dedim

seckinfbc
14-06-2012, 12:11
bence sen tsport alma

ne alıyım?

seckinfbc
14-06-2012, 12:12
transporter al hem o daha az yakıyo iyi de gider 130 lukları

transporteri napim alala

seckinfbc
14-06-2012, 12:13
tecrübeli bir lpg ustasından yardım alabilirsin konuyla ilgili..
burada aradığın cevap geç gelir..

teşekkür ederim...

seckinfbc
14-06-2012, 12:14
O.b.k nickli üyemizle konuş... Görüşlerini al derim.

teşekkür ederim...

SErhat.
14-06-2012, 12:18
Adam ne sormuş, forumdan ne cevaplar gelmiş.:)

Tüp takılırsa bir sıkıntı olur mu demiş? Foruma bu özel araca tüp taktırayım mı diye sormamış:

tsport almayı düşünüyorum. Şu an da bu arabaya tüp takarsam bir sıkıntı doğurur mu diye düşündüm durdum. Ben bu arabayi normal kullanimimda tüpte gazlarken benzine çekmeyi planliyorum *Sizce tüpte verim alabilir miyim?

Bir de gelen cevaplar arasında zaten araba az, alıp da mundar etme gibisinden cevaplar var. Sanki o az olan arabaları almak için onu yazanlar sıraya girmiş de, bu konuyu açan arkadaş yüzünden elde T-Sport kalmayacakmış ve bu yüzden alacak olanlar da alamayacak gibi bir hava yaratılmış(!)

RottingChrist
14-06-2012, 12:19
ne güzel, fazla bızıklamadan hem gider hem ekoni yapılır. piyasası nedir bilmem ama km - fiyat - performans olarak uygun geldi bana.

seckinfbc
14-06-2012, 12:27
Adam ne sormuş, forumdan ne cevaplar gelmiş.:)

Tüp takılırsa bir sıkıntı olur mu demiş? Foruma bu özel araca tüp taktırayım mı diye sormamış:

Bir de gelen cevaplar arasında zaten araba az, alıp da mundar etme gibisinden cevaplar var. Sanki o az olan arabaları almak için onu yazanlar sıraya girmiş de, bu konuyu açan arkadaş yüzünden elde T-Sport kalmayacakmış ve bu yüzden alacak olanlar da alamayacak gibi bir hava yaratılmış(!)

valla helal olsun verdiğiniz cevap için. çok teşekkür ediyorum. herkes böyle mantık çerçevesinde cevap verebilse

suprolla
14-06-2012, 12:28
tüplü olan tsporta bakarsan daha iyi olur en azından adamdan fikir alırsın
bide auris çok mantıklı yap dp düz boru egzoz yazılım falan heralde 230-240hp olur az yakar gazlayıncada gider
tsportla auris arasında ne kadar fark var ki 8-10 bin sanırım

seckinfbc
14-06-2012, 12:41
tüplü olan tsporta bakarsan daha iyi olur en azından adamdan fikir alırsın
bide auris çok mantıklı yap dp düz boru egzoz yazılım falan heralde 230-240hp olur az yakar gazlayıncada gider
tsportla auris arasında ne kadar fark var ki 8-10 bin sanırım

15 bin felan fark var. benim tan 25 param var tsporta tam yetiyo

Chn53
14-06-2012, 12:46
Kanka sahibindende var lpgli . Bide ankaradadaki diger tsport lpgli onun sahibine bi danışalım :D

TarikS
14-06-2012, 12:49
Amma yermissiniz anasini satiim ya, sanki suc isledi cocuk.

Cevrede bildigin bi LPG ustasi varsa sorarsin o motoru biliyo mu falan diye, veya yurtdisi forumlari arastirmak lazim LPG'ye engel ozel bi yani var mi diye.

Eger oyle mekanik/elektronik bi engeli yoksa LPG'ni takarsin keyifli keyifli binersin hicbir sey olmaz.

T-Sportmus nadirmis spor arabaymis falan, peh

fsunnetci
14-06-2012, 13:37
sorunsuz binersin ama sürekli lpg ile gazlarsan kuru yakıt yapısından dolayı piston ve subap lastikleri aşınmaların daha bi hızlanır....sakin gidersen hiçbir sıkıntı olcağını zannetmiyorum...

flexamin
14-06-2012, 13:46
tak prinsi fıstık gibi işte.

tüpte de gazlarsın hemde daha ekonomik.

subaru lara takılıyorda tsport a neden takılmasın.
insanların sölediğine değil kendi bütçene bakacaksın arkadaş.

Low-Rider
14-06-2012, 13:46
lpg'ye *** atanlar hergün deposunu fulleyecek kadar zengin yada kanka at 20lirada gezelim modundalar herhalde

uyumlu mu değil mi bilmiyorum araştırmak lazım , bazı toyota motorlarına her kit olmuyor diye biliyorum

Anu
14-06-2012, 14:33
Mal aldıktan sonra sizindir. İster lpg taktırın, ister turbolayın, ister uçurumdan atın. Eğer Tsport u gerçekten sevdiyseniz, istiyorsanız ve günlük de kullanacaksanız alıp iyi bir ustaya taktırın Lpg yi. Mis gibi de binin. Yakıta saçma sapan paralar vermeye gerek yok bence.

baha38
14-06-2012, 14:54
Ben anlamıyorum arkadaşlar zengin olduklarındanmıdır yoksa farklı olmak mı istiyolar bilemiyorum. LPG nin motora zararını herkes biliyor. Ama sürekli binecek adam için ilaç gibi birşey LPG. Adam alır taktırır zararlarını biliyodur. Satarkende LPG li diye almayan almaz bu kadar basit.Varsın S2000 alsın LPG taktırsın bizene:)

Ertekin
14-06-2012, 14:57
Clio rs lere bak bence.Basmadığında dizel gibi yakıyorlar basıncada tatmin eder seni.T.sport a lpg takılır takılmasına ama ilerde soğursun,hem o tarz araçlarda lpg 2. el değerini düşürür ve tercih edilmeme sebebi doğurur.
Genede para senin zevk senin..

Bad-Fast
14-06-2012, 14:58
beyenmeyenler tsportları alsında çoçuğa kalmasın , lpg derdi de kalmaz ortada :)

rebel
14-06-2012, 15:23
ya ne saçma abuk subuk yorumlar gelmiş . tsport alma yok lpg li şahin yok transporter. yok uzay mekiği alsın mk. Güzel kardeşim aşırı yüklü turbo araçlara takılıyor ,boxer olsun 6 silindir olsun ne araçlara takılıyorda tsport f-16 mı takılmasın ? ki onada takılıdıda neyse . her araca şu şartlarda lpg takılır. Ustası taktıktan sonrada zerre sorun yaşamaz . Hepiniz az çok araçtan mekanik motordan anlayan adamlarsınız saçma sapan yorumlardan ön yargılardan geri kafalılıktan kurtulun. Karbüratörlü konya işi aldesa takmıcak ,enjeksiyonlu, ekstra yağlama yapan, vapazitör sistemi sağlıklı bi sistem seçildikten sonra hiç bir sorun,performans kaybı,maddi sıkıntı ya şa mas sın. Bakma sen çok bilmiş arkadaşlara...

merttepe
14-06-2012, 15:38
sıkıştırmasını artırıp (ince conta yeter, mesela trd), ECU (olmasada olur) ve iyi bir lpg sistemi ile beygir kazanıp aynı zamanda ekonomik binebilirsin. Ben olsam yapardım.

merttepe
14-06-2012, 15:39
sıkıştırmasını artırıp (ince conta yeter, mesela trd), ECU (olmasada olur) ve iyi bir lpg sistemi ile beygir kazanıp aynı zamanda ekonomik binebilirsin. Ben olsam yapardım.

Beygir kazanman sadece yüksek sıkıştırmadan gelicek beygir değil, yüksek oktanlı LPG yi verimli kullanmana müsayit bir motor haline gelicek o açıdan, aynı sıkıştırmayı benzinliden daha verimli kullanabilirsin.

CasabLanca
14-06-2012, 15:49
ankarada dolaşan gri tsport var lpgli
arkadaşın kilometreside oldukça yüksek ankarada en çok piyasa yapan arabalardan birisi :D sorunsuz sıkıntısız kullanıyor ki demek o kadar dolaşabiliyor

ibrahm_38
14-06-2012, 15:53
Mal aldıktan sonra sizindir. İster lpg taktırın, ister turbolayın, ister uçurumdan atın. Eğer Tsport u gerçekten sevdiyseniz, istiyorsanız ve günlük de kullanacaksanız alıp iyi bir ustaya taktırın Lpg yi. Mis gibi de binin. Yakıta saçma sapan paralar vermeye gerek yok bence.

:icon_tup:

Low-Rider
14-06-2012, 15:53

Beygir kazanman sadece yüksek sıkıştırmadan gelicek beygir değil, yüksek oktanlı LPG yi verimli kullanmana müsayit bir motor haline gelicek o açıdan, aynı sıkıştırmayı benzinliden daha verimli kullanabilirsin.

Bu ne yahu kendi kendine mi cevap verdin:D

dorukky
14-06-2012, 15:56
benzın lı spor arabanın mantıgı gazlamaktır yakıt dusunulmez yakıt dusunen bı ınsanın ya tuplu sahın yada dızel bı arac alması onerılır .yazık olur tsporta

Ranthor
14-06-2012, 15:58
tuplu sahin, tuplu olmasina ragmen tsport kadar yakar.
sahin denen araba kocun bize kaziladigi bes para etmez bir arabadir.

merttepe
14-06-2012, 16:01
Bu ne yahu kendi kendine mi cevap verdin:D

Hashahsa yanlış tıkladım, üşendim değiştirmeye :D

gökberk
14-06-2012, 16:05
tuplu sahin, tuplu olmasina ragmen tsport kadar yakar.
sahin denen araba kocun bize kaziladigi bes para etmez bir arabadir.

:icon_tup:

Ahmet Saraçoğlu
14-06-2012, 16:08
Sürekli gazlanmayacaksa , ağırlıklı oalrak gezmeye dolaşmaya kullanılacaksa ; minimum 1.6 ve torklu bi dizeli tercih etmenizi öneririm.Hem önyargılardan uzak , hemde seyir halinde daha keyifli bi sürüş , daha düşük maliyetlere orjinalden dahada güçlü bi araç elde edilir.

raptor_98
14-06-2012, 16:11
walla bu memlekette her yol mübah,pederde 2004 model astra war Tüplü,tüpten ne kadar mı kar etti ,120bin km yol yapmış,hesaplayınca araba şu an bedavaya gelıyo :)) gram yağ yakma yok bişey yok :) Marka kadar ustada önemli yanlız kesinlikle iyi bir usta bulunmalı...

RSBurak
14-06-2012, 16:12
Subaru Impreza 2.5 WRX STi 2006 Model 72.000 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 84420405 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-oto-stop-tan-tamamen-orjinal-impreza-sti-5-sn-de-100-km-84420405/detay)

doğru usta,doğru sistem olduktan sonra lpg'den güzel yakıt yok :)

ykavcioglu
14-06-2012, 16:14
t-sporta tüp takılmazmışda, arabadan az bulunurmuşta vs.vs...
herkes bir anda t-sport hastası oldu..
maksat lpg karşıtı olmak...

hızlıda gider azda yakar!!!

alperkirman
14-06-2012, 16:26
yarın bigün roll falan yaptığınızda daha lpgdeydim bide benzinde deneyelim dersin dassak olur:D

RafetAraç
14-06-2012, 16:28
dha yaşın 17 ilk bi şahin al acemiliğini at sonra benzine para yetiştiririm diyosan al tsport

Chn53
14-06-2012, 17:46
dha yaşın 17 ilk bi şahin al acemiliğini at sonra benzine para yetiştiririm diyosan al tsport

Sen yaşa takılma :icon_tup:

DetailEF
14-06-2012, 17:49
LPG'yi kullanan bilir :)

vtec26
14-06-2012, 18:00
ahahha az yaksın diye tüplü şahin al demişler :D

TayfunS
14-06-2012, 18:02
Paranız neye yetiyorsa, benzin ya da lpg nasıl kullanmak istiyorsanız onu alın. Bence yorumlara bakmayın. Ben de jettayı (fsi) alırken etrafımdakiler yok tüp takılmaz yok bilmemne dedi de noldu? Mal benim, cebimden çıkan benzin benim. LPG taktırırken 200 den 300den kaçmayın yeter ki. Sağlam usta, iyi bi kit 10 numara iş çıkar. Kazasız belasız.

Tuncer M.
14-06-2012, 18:46
Parasını alacak kişi verecek sen şunu alma bunu al vs. demek ne kadar saçma. Araç çok değerliyse ve de paranız varsa alın lpg taktıracak kişinin "eline geçmesin". Arabayı alan kişinindir bütün karar fikir almak için açmış, nasihat değil. :)

ulasoztas1
14-06-2012, 18:55
işini bilen ve iyi yapan bir ustaya lpg taktırdıktan sonra hertürlü binilir

cagri-35
14-06-2012, 20:37
Adamın sordugu şey t-sport motorlu corollanın lpg ye uyumlu olup uyumlu olmadıgı. Bu konuda bilgisi olan varmı diye sormuş başlamış gene millet saçmalamaya. Ne çok seviyorsunuz elaleminkiyle gerdeğe girmeyi. Adam o arabayı beğenmiş yakıtada lt başına en pahalı benzin rakamını bayılmak istemiyor. Kime ne , siz ne yorum yapıyorsunuz yok almada bize kalsında şahin alda. İsterse alır benzin döker yakar o zamanda yakmasaydın bizede kalsamıydı diyeceksiniz? Ne bu, tsport elzem birşeymi, sanki kıtlık varda ortada mındar yapılıyor sarfettiğiniz cümlelere bakın. Şaka gibi...

Kardeşim sen iyi bir lpg ciye gidip bu konuda bilgi al, İzmirde olsan seni yönlendireceğim birisi var, yapmamış olsa bile inceler ona göre söylerdi sana sonucu. Takılmaz denen ne arabalara takılıyor ;) Benzincide bi 15 dk durun bakalım işlek biryerde ne lpg li araçlar geliyor, bir bakın bakalım bayiilerde ne araçlara takılıyor. Altı üstü bindiğiniz/bindiğimiz compact arabalar, yok lpg olmazmış yok bimnemne.

seckinfbc
14-06-2012, 22:10
Kanka sahibindende var lpgli . Bide ankaradadaki diger tsport lpgli onun sahibine bi danışalım :D

sadık abiye sordum ona bulaşma dedi :D

seckinfbc
14-06-2012, 22:13
şimdilik yorum yapan herkese teşekkür ederim.
bazı arkadaşlar şahin al vs. al demiş öncelikle ben ne alıyım diye sormadım sadece bu araca tüp takılır mı dedim. şahin dediğin araç km de 40 kuruş yakar tüpte. tsport dediğin araç benzinde 33-35 kuruş yakar.
mantık çerçevesinde yorum yapan arkadaşlar/abiler çok teşekkür ediyorum size tsporta şu an ısındım
benim amacım günlük kullanımımda gazda ekonomik bi şekilde binmek gazlarken illaki benzine çekeceğim. benim sormak istediğim ilk mesajımda yazdım buydu zaten anlayanlar cevap verdi. tekrar teşekkür ediyorum.

seckinfbc
14-06-2012, 22:16

en çok bu yoruma takıldım :D :D :D :D :D
çok güldürdün Allah da seni güldürsün :D :D :D

ben 9 yaşımda araba sürmeyi öğrendim son 3 senedir senin yaptığın km kadar ben farklı araba sürdüm. çakal çukal arabalarla işim yok. şahini sen al almak istiyorsan.

oğuzk
14-06-2012, 22:17
Teleflex veya prins düşünün derim.

seckinfbc
14-06-2012, 22:18
Amma yermissiniz anasini satiim ya, sanki suc isledi cocuk.

Cevrede bildigin bi LPG ustasi varsa sorarsin o motoru biliyo mu falan diye, veya yurtdisi forumlari arastirmak lazim LPG'ye engel ozel bi yani var mi diye.

Eger oyle mekanik/elektronik bi engeli yoksa LPG'ni takarsin keyifli keyifli binersin hicbir sey olmaz.

T-Sportmus nadirmis spor arabaymis falan, peh

rica etsem nerden bulabiliriz kaynak biliyorsanız söyleyebilir misiniz?

seckinfbc
14-06-2012, 22:19
Teleflex veya prins düşünün derim.

ilk tercihim prins tabiki ama teleflex de yabana atılcak bir marka değil.

RafetAraç
14-06-2012, 23:52

ben 9 yaşımda araba sürmeyi öğrendim son 3 senedir senin yaptığın km kadar ben farklı araba sürdüm. çakal çukal arabalarla işim yok. şahini sen al almak istiyorsan.

9 yaşında araba kullanmayı öğrensen ne yazar ? 9 yaşından bu yana araba mı kullanıyosun sanki. en fazla son 1-2 senedir güncel olarak araba kullanıyo olabilirsin ki bu da en fazla taş çatlasın 2 sene olur. 2 senede o kadar tecrübe sahibi olamassın o yüzden şahin doğan tarzı bi araç al iyice pratik yap en azından araba ile ilgili yol yordam öğren biraz. ki daha yaşın 17. ehliyetin bile yok. araba alıp trafik canavarı olmanada hiç gerek yok. ergenliğini bi üzerinden at. ayaklarını gaza debriyaja iyice alıştır şöyle bi 3-4 sene ehliyetli bi şeklde devamlı araç kullan. ondan sonra hızlı araca geçiş yap ;) ergenliğin verdiği o coşkuyla trafikte bilinçsiz hareketler yaparak başkasının canına zarar verebilirsin. kendini düşünmüyorsan başkalarını düşün...:icon_tup::icon_tup:

TarikS
15-06-2012, 00:25
rica etsem nerden bulabiliriz kaynak biliyorsanız söyleyebilir misiniz?
Istanbul'da olsan Bostanci sanayide Cetinsay Otogaz'i tavsiye ederdim de, Ankara'da bilmiyorum. ama Tork garaja bi git sor, MTM markasini onlar veya yonlendirebilecekleri bir yer takiyor diye okumustum. marka onemli degil fazla zaten de, Tork garaj seni nereye yonlendirirse git oraya bence :)

bu tip yorumlara gerek yok :) gereksiz polemik olusuyo:icon_tup:

seckinfbc
15-06-2012, 00:31
9 yaşında araba kullanmayı öğrensen ne yazar ? 9 yaşından bu yana araba mı kullanıyosun sanki. en fazla son 1-2 senedir güncel olarak araba kullanıyo olabilirsin ki bu da en fazla taş çatlasın 2 sene olur. 2 senede o kadar tecrübe sahibi olamassın o yüzden şahin doğan tarzı bi araç al iyice pratik yap en azından araba ile ilgili yol yordam öğren biraz. ki daha yaşın 17. ehliyetin bile yok. araba alıp trafik canavarı olmanada hiç gerek yok. ergenliğini bi üzerinden at. ayaklarını gaza debriyaja iyice alıştır şöyle bi 3-4 sene ehliyetli bi şeklde devamlı araç kullan. ondan sonra hızlı araca geçiş yap ;) ergenliğin verdiği o coşkuyla trafikte bilinçsiz hareketler yaparak başkasının canına zarar verebilirsin. kendini düşünmüyorsan başkalarını düşün...:icon_tup::icon_tup:

sana ne desem boş ki.
senin yaşının on katı kadar çeşit araç sürdüm diyorum anlamıyon. çakal çukal değilim şahin sürmem diyorum anlamıyosun. sıkıntı var heralde.!

seckinfbc
15-06-2012, 00:32
Istanbul'da olsan Bostanci sanayide Cetinsay Otogaz'i tavsiye ederdim de, Ankara'da bilmiyorum. ama Tork garaja bi git sor, MTM markasini onlar veya yonlendirebilecekleri bir yer takiyor diye okumustum. marka onemli degil fazla zaten de, Tork garaj seni nereye yonlendirirse git oraya bence :)

tork tanıdıktır uğrayım bi ara

seckinfbc
15-06-2012, 00:39
Lutfen baslikla ilgili cevap vermiyecek olan yazmasin birbirimizi kirmayalim. Ben ankara diyoru o g*tüm kara diyo sıkınti olmasin

RafetAraç
15-06-2012, 00:44
sana ne desem boş ki.
senin yaşının on katı kadar çeşit araç sürdüm diyorum anlamıyon. çakal çukal değilim şahin sürmem diyorum anlamıyosun. sıkıntı var heralde.!

bu yazdklarını ve sana yazdıklarımı bi kenara sakla. 3-4 sene sonra okuyup güleceksin. ayrıca çakal çukal ile şahinin ne alakası var ? nasl bi zihniyetin var senin böyle ve neyin artistliğini yapıyosun sen bu 15-16 yaşşına kadar babanın arabasından başka hangi arabayı sürebilrisin. kim 15-16 yaşındaki tecrübesiz ve ehliyetsiz birine araba verirki. kendini avutmayı bırakta gerçeklere dön biraz.

atituti
15-06-2012, 00:48
type r a vti a lpg takılsa oha yuh çüş diyenler biz tsporta taktırmayın diyince iyi niyet elçisi oldu anlamadım bu durumu ya

Tuncer M.
15-06-2012, 01:04
type r a vti a lpg takılsa oha yuh çüş diyenler biz tsporta taktırmayın diyince iyi niyet elçisi oldu anlamadım bu durumu ya

2 durumda da karar alıcıya ya da sahibe bağlıdır. Görüş sana farklı gelebilir, fakat o sahibi hunharca eleştirme hakkını vermez bu. Çünkü "doğru" görecelidir. :icon_tup:

seckinfbc
15-06-2012, 03:54
bu yazdklarını ve sana yazdıklarımı bi kenara sakla. 3-4 sene sonra okuyup güleceksin. ayrıca çakal çukal ile şahinin ne alakası var ? nasl bi zihniyetin var senin böyle ve neyin artistliğini yapıyosun sen bu 15-16 yaşşına kadar babanın arabasından başka hangi arabayı sürebilrisin. kim 15-16 yaşındaki tecrübesiz ve ehliyetsiz birine araba verirki. kendini avutmayı bırakta gerçeklere dön biraz.

Tanimadigin icin konusup durma. Madem sormussun cevap veriyi. 1 dayim haric teyzelerim olsun amcalarim olsun bana arabasini vermeyen yok genelde ben surerim. Hatta tanidik bir galeri var pazar gunleri bos oldugum zaman araba pazarindan araba getiririm yaşa takilma sen. SİMDİLİK BU İT DALAŞİNİ BURADA KAPATİYORUM VE TEKRAR USTUNE BASA BASA SOYLUYORUM BASLİK DİSİNDA CEVAP VERMEYİN...
Bu adam da gelmis hala şahin al diyor. Sahini sen al gerisini sen uydur.

Chn53
15-06-2012, 07:30
ankarada dolaşan gri tsport var lpgli
arkadaşın kilometreside oldukça yüksek ankarada en çok piyasa yapan arabalardan birisi :D sorunsuz sıkıntısız kullanıyor ki demek o kadar dolaşabiliyor

abi konuştum o tsportun sahibiyle lpgyi sökmüş :beuj:

sadık abiye sordum ona bulaşma dedi :D

niye la :D

ankaradaki diğer lpgli tsport da tomasetto varmış bu arada

RafetAraç
15-06-2012, 09:23
Tanimadigin icin konusup durma. Madem sormussun cevap veriyi. 1 dayim haric teyzelerim olsun amcalarim olsun bana arabasini vermeyen yok genelde ben surerim. Hatta tanidik bir galeri var pazar gunleri bos oldugum zaman araba pazarindan araba getiririm yaşa takilma sen. SİMDİLİK BU İT DALAŞİNİ BURADA KAPATİYORUM VE TEKRAR USTUNE BASA BASA SOYLUYORUM BASLİK DİSİNDA CEVAP VERMEYİN...
Bu adam da gelmis hala şahin al diyor. Sahini sen al gerisini sen uydur.

tamam sensin

seckinfbc
15-06-2012, 09:24
abi konuştum o tsportun sahibiyle lpgyi sökmüş :beuj:

niye la :D

ankaradaki diğer lpgli tsport da tomasetto varmış bu arada

Nerden buldun la bunlari?
İse yaramaz dedigi arabanin sahibinin adi berkmis :D

Chn53
15-06-2012, 09:38
Nerden buldun la bunlari?
İse yaramaz dedigi arabanin sahibinin adi berkmis :D

olum ben işeyaramaz falan demedim şimdi ortalığı karıştırma. biliyorum arabanın sahibinin adının berk olduğunu :D

seckinfbc
15-06-2012, 09:58
olum ben işeyaramaz falan demedim şimdi ortalığı karıştırma. biliyorum arabanın sahibinin adının berk olduğunu :D

Yok la ortaligi karistirmak icin demedim sadik abi bana boyle dedi dedim :D

ygtrn
15-06-2012, 10:10
yarın öbürgün bi diktatör olayım şu lpg düşmanlarına inat piyasada nekadar typeR vti ve türevi araç varsa hepsinin tüp takmadan trafiğe çıkışını yasalıcam ulan!!!!! hatta hepsini bizzat toplatıp tüpü kendim taktıracam....

koçum sen kararını verdinysen eğer tsport alacam diye, seni ankarada biyere yönlendirecem lpg yi kesinlikle orada taktıracaksın kesinlikle başka yere gitme yoksa seni arabandan soğutacak sorunlarla karşılaşma olasılığın olur....

ayrıca gazlarken benzinde gazlıyacam diye bi olayda yok... sen lpg ni adam akıllı taktırdıktan sonra lpg ilede gayet canavar gibi gazlarsın hiçbir sorun olmaz...

aha piyasada lpgli en baba örneklerden biri benim arabam, 270hp subaru forester turbo, taktıralı 100bin km oldu olacak ne bir sorun yaşadım ne sıkıntı, lpg ile yarıştığım bile oldu sen içini ferah tut hiç sıkıntı olmaz ;)

Chatin
15-06-2012, 10:16
eğer ki bu üye 17 yaş değil de 27 yaş yazsaydı görürdüm o zaman o ilk sayfadaki mesajları. yazık cidden bu mantalitede üyeler varsa burada. mod olsam en az 1 ay ban yemişti hepsi. keşke yorum yapmasalardı çok daha iyi idi.

kardeşim sen de şu yaş yerini boş bırak hatta kaldır kimse bilmesin senin 17 yaşında olduğunu yoksa böyle boş beleş mesajlar çok olur.

ben yazayım ki lpg her araca takılır. ha kuru bir yakıttır vay efendim zamanlama ayalarına her motor uygun değildir veya ek bir sistem geldiği için ek bir elektronik kontrol ünitesi ve beraberinde sensörler geleceği için daha dikkatli olmak gerekir ayrı ama her araca takılır lpg.

ankara'da bu işi gayet iyi yapan yerler var. mesela quattro garage (bir üstteki mesajda yigit'in sana bir yer tavsiye edeceğim dediği yer orası)a gidersin. orada bekir i görürsün zaten forum üyelerinden gurcell ile ortaklar. aynı zamanda ecufast in ankara bayiileridir kendileri. aracın turbo beslemeli olmamasından dolayı daha da rahat olur işler. mesela birazdan yazacaktır yigit in turbo beselemeli subaru forester ına da wideband bağlayıp afr ye göre ecu yu remap leyip sorunsuz yürümesini sağlamıştır kendisi. ki bunun gibi çok araç var yaptığı. dediğim gibi atmosferik bir motor olmasından dolayı tsport daha rahat yapılır. ki etrafımda turbo araçları ile 230 bg civarında birçok araba var lpg kullanan. kaç yıldır en ufak bir sıkıntı yaşamadılar ve sanmıyorum ki yaşasınlar. zaten pipo sistemi ile artık emme manifoldu bile delinmeden benzin enjektörleri ile aynı yuvadan lpg enjekte edilebiliniyor. tabii bunu bilmeyen sana emme manifolduna yazık diyebiliyorlar. bilgi güzel şeydir.

yani kafanı hiç takma. istediğin aracı al sonra da soluğu quattro garage da al. denklem bu kadar basit. ve şu ilk sayfada yorum yapanlara kesinlikle kulak asma. forum mantığına haiz olamamış kişiler onlar.

bu arada toyota sorunsuz motorları ile ün salmış bir markadır. tsport un youtube da birçok videosu mevcut bir arkadaş bir güzel yüklemiş ve önüne geleni tokatlıyordu. fiyatı senin için uygunsa alınmaması için hiçbir neden yok bence.

Onurkk06
15-06-2012, 10:18
para senin olduktan sonra elektirikli fluence al ona ad tüp taktır kimse karışamaz :D yanlız bence toyota tsport değilde 106 gti falan yönel derim

Chn53
15-06-2012, 11:15
ankara'da bu işi gayet iyi yapan yerler var. mesela quattro garage (bir üstteki mesajda yigit'in sana bir yer tavsiye edeceğim dediği yer orası)a gidersin. orada bekir i görürsün zaten forum üyelerinden gurcell ile ortaklar. aynı zamanda ecufast in ankara bayiileridir kendileri. aracın turbo beslemeli olmamasından dolayı daha da rahat olur işler. mesela birazdan yazacaktır yigit in turbo beselemeli subaru forester ına da wideband bağlayıp afr ye göre ecu yu remap leyip sorunsuz yürümesini sağlamıştır kendisi. ki bunun gibi çok araç var yaptığı. dediğim gibi atmosferik bir motor olmasından dolayı tsport daha rahat yapılır. ki etrafımda turbo araçları ile 230 bg civarında birçok araba var lpg kullanan. kaç yıldır en ufak bir sıkıntı yaşamadılar ve sanmıyorum ki yaşasınlar. zaten pipo sistemi ile artık emme manifoldu bile delinmeden benzin enjektörleri ile aynı yuvadan lpg enjekte edilebiliniyor. tabii bunu bilmeyen sana emme manifolduna yazık diyebiliyorlar. bilgi güzel şeydir.

quatro garajı duyduk , arabayı alınca gitmeyi planlıyoduk zaten :)

manifold delinmeden takıldığını sizden öğrendim bilgi için teşekkürler :)

powERS
15-06-2012, 12:01
ya bu araba benzınlı degılmı benzınlı lpg uyumlu yanı. para sende keyıf sende. mezaramı gelcek kodumun arabası. taktır gec gonlune gore kullan yok az varmısta yok bıze bırakcakmısında. gonlu olan basar parayı alır arkadas 2.el arabayı rezerve fılan ne alaka ?

tak sıralıyı vur kırbacı kardesım.

toonch
15-06-2012, 12:06
Adamlar alım gücü bizden katlarca fazla olan ülkede turbo ve direk enjeksiyonlu arabaya takıyorlar biz hala tartışıyoruz.
Alsana örnek

ziVulSfcQYU
Daha öncede söyledim LPG dediğiniz sonuçta bir yakıt daha ekonomik oluyorsa araç sorunsuz yürüyorsa neden takılmasın.

Ben lpg işinde aracın gücünden çok uygulabilirliğine ve aracın fiyatına bakıyorum. Eğerki 200k lık arabaya biniyorsanız taktırmayın. Zaten paranız var uğraşmaya değmez. 20-25 binlik arabaya neden takılmasın. Gidip sıfır honda civic e takayım mı diye sorsa hepiniz tak diyeceksiniz. O araba 45bin.

cagri-35
15-06-2012, 12:08
Manifold delinmeden takılıyor pipo sistemi ile. Ayrıca çok anlamasamda benım bildiğim bu pipo olayı mesela opelin twinportlarında ortaya çıkan saçmalıklarında önüne geçiyor.

8.000rpm
15-06-2012, 12:24
maksat yakıt maliyetini düşürmek ama performansı da bitirmemek ise , ben de olsam forester turbo alıp ona lpg yapardım kesinlikle
her arabaya lpg olur , ama lpg için iki ana kural vardır : kaliteli malzeme + araca uygun doğru ayar..
bu iki kurala uyduktan sonra performansı kaybetmeden ve sorun yaşamadan lpg'yi gayet keyifle kullanabilirsin

Chn53
15-06-2012, 19:48
Ankaradaki diger piyasaci tsportun sahibi , lpgde bi sıkıntı olmadığını kendi sökmek istedigini soyledi

Ufuk
15-06-2012, 19:56
Rafet sen navara ile antalyadan istanbula gelirken bi konu aç tecrübelerini konuştur.Hani ehliyetsiz adam tecürbesiz ya

typermelih
15-06-2012, 21:15
BENCE RUHSATA işle daha iyi gider,bizim bi arkadaş vardı aracına lpg taktırdı daynoya çıkardı aracı honda civic di 112 hp verdi 2005 model,sonra gitti ruhsata işletti tekrar daynoya çıkardı 115 hp aldı.................umarım sana nedemek istedimi anlamışsındır,192 hp araç alim diyorsun lpg takim diyorsun böyle saçma düşünceye saçma bir şey yazim dedim.yazık diye bişey vardır bilirmisin..................

Chn53
15-06-2012, 21:17
BENCE RUHSATA işle daha iyi gider,bizim bi arkadaş vardı aracına lpg taktırdı daynoya çıkardı aracı honda civic di 112 hp verdi 2005 model,sonra gitti ruhsata işletti tekrar daynoya çıkardı 115 hp aldı.................umarım sana nedemek istedimi anlamışsındır,192 hp araç alim diyorsun lpg takim diyorsun böyle saçma düşünceye saçma bir şey yazim dedim.yazık diye bişey vardır bilirmisin..................

Ozaman sizde satilik butun tsportlari alin lpg takmamiza engel olun?

Boyle sacma yaziya boyle sacma cevap.......

seckinfbc
15-06-2012, 22:39
Ozaman sizde satilik butun tsportlari alin lpg takmamiza engel olun?

Boyle sacma yaziya boyle sacma cevap.......
vay gardaşım benim :D
yarın sınavdan sonra araşalım

Chn53
15-06-2012, 22:40
vay gardaşım benim :D
yarın sınavdan sonra araşalım

Tamam :D ben bahceli tarafinda olurum :D

Anu
15-06-2012, 23:34
Eğer pistte ya da draglarda koşulacak bir araç olsaydı lpg saçma olur, amaç sadece performans derdim. Ama binilecek bir araç için bu kadar pahalı yakıt vermek saçma gerçekten. Hem de motora verdiği zarar, çoğumuzun yaptığı modifikasyonlardan çok çok daha az iken. Araba bizi değil biz arabayı kullanıyoruz. Sonuçta isteyen istediği arabayı alıp her yerini fiber doldurup bize göre katliam yapabilir, onun zevki :) Aşırı besleme yapıp 2-3. viteste sara sara da gidebilir. Yere sürtecek kadar basıp altını vura vura gezebilir. Hepsi kullanıcının kendi zevki. Şu an Tsport u yere milim basıp foto çeksek herkes harika olmuş der, ama lpg takıldı diye konu açılsa kıyamet kopar. Peki basık sürerken verilen zarar kimin aklına geliyor :) Yine kullanıcının malı ve zevki. Lpg takmak da aynı mantık. Hem yararı da var cebimize, sadece zararlı değil. Ön yargılı olmayın bence, lpg motoru zamanla bitirseydi bile yapılan tasarrufla rahatlıkla baştan yaptırılır birkaç yıla.

Dipnot: Keşke benzin ucuz olsa da lpg kullanmak zorunda kalmasak. Ama değil :)

RafetAraç
15-06-2012, 23:35
Rafet sen navara ile antalyadan istanbula gelirken bi konu aç tecrübelerini konuştur.Hani ehliyetsiz adam tecürbesiz ya

bu ne alaka şimdi ? ben zaten konu açmıştım antalyadan istanbula gelirken navara ile ne kadar yakarız diye. ben nasıl geliriz diye bi soru sormadım ki ? bu laf sokma çabası neden ? ayrıca şuna emin ol ki avukatlığını yaptığın kişiden çok daha fazla tecrübeye sahibim otomobil ve diğer her konuda...

Gokturk01
15-06-2012, 23:48
lpg li şahini siz alın. üstte de belirttiğim gibi biraz gazlamak istiyorum dedim

Zamanında senin yaşlardayken aldık aslanım.O'yüzden abi tavsiyesi şahin al dedim hem gazlamak istiyorum diyorsun iste lpg de bir gaz çeşidi değilmi al tofaşı bol bol gazla :D

Osman Bahadır
15-06-2012, 23:52
Bana zorla tek yakıt olarak LPG kullanan bir pist arabası yaptıracaksınız...

Abartmayın, ikisi de benzer özelliklere sahip petrol türevi yakıtlar. Okuyan da benzin yerine kömür yakıyoruz sanacak...

Trance-R
15-06-2012, 23:55
hiç bişey olmaz ; zararlı çıksalardı , taksiciler çıkardı ;)
bu ülkede , akaryakıt pahalı oldugundan alternatif var allaha şükür . Neden kullanmayacan ?
ınfınıty , mercedes, bmw , audi ye takan takıyo da , sen t-sport'a takınca kötü mü oldu ?
gayette güzel olur , hatta karar sana ait , o araba senin araban ...
ama satışı zor olan bir arabanın TR için söylüyorum , önyargısı da olur , hem az bulunuyor , hemde LPGli , hemde masrafa mı giricem der .. vs ...

ygtrn
16-06-2012, 00:10
Zamanında senin yaşlardayken aldık aslanım.O'yüzden abi tavsiyesi şahin al dedim hem gazlamak istiyorum diyorsun iste lpg de bir gaz çeşidi değilmi al tofaşı bol bol gazla :D

bendende sana bi tavsiye ozamn... altında ne araba var bilmiyorum ama, arabanı al gel benle bi kapış ;) (lpg de yürüyecem)

ygtrn
16-06-2012, 00:10
Bana zorla tek yakıt olarak LPG kullanan bir pist arabası yaptıracaksınız...

Abartmayın, ikisi de benzer özelliklere sahip petrol türevi yakıtlar. Okuyan da benzin yerine kömür yakıyoruz sanacak...

abi lpg li araçları piste alıyor olsalardı ben zaten pistlerdeydim şuan :D:D:D

ygtrn
16-06-2012, 00:16
hiç bişey olmaz ; zararlı çıksalardı , taksiciler çıkardı ;)
bu ülkede , akaryakıt pahalı oldugundan alternatif var allaha şükür . Neden kullanmayacan ?
ınfınıty , mercedes, bmw , audi ye takan takıyo da , sen t-sport'a takınca kötü mü oldu ?
gayette güzel olur , hatta karar sana ait , o araba senin araban ...
ama satışı zor olan bir arabanın TR için söylüyorum , önyargısı da olur , hem az bulunuyor , hemde LPGli , hemde masrafa mı giricem der .. vs ...

son yazdığın kısma katılıyorum... malesef durum memleketimizde böyle, misal benim arabamın motoruyla imprezaların motoru birebir aynı olmasına karşın hiçbir arkadaşıma impreza alıp tüp takmasını önermiyorum sırf bu sebepten dolayı, tam tabiriyle araç ona nikahlanmış oluyor çünkü....

Osman Bahadır
16-06-2012, 00:22
abi lpg li araçları piste alıyor olsalardı ben zaten pistlerdeydim şuan :D:D:D

Benim bildiğim yabancı ve uluslararası organizasyonlarda tek yakıt istiyorlar. Yani hem benzin, hem lpg'ye müsaade yok. Çünkü çift yakıt olarak kabul ediliyor bu durumda. BRC'nin İtalya'da racing takımı var. Ve bu takımdaki araçlar tek yakıt olarak LPG kullanıyorlar, tabi ki sıvı LPG enjeksiyonuyla. Bu araçlarda benzin sistemi tamamen iptal. Yani sen de iptal et, seni de alsınlar piste :D

http://news.ompracing.it/wp-content/gallery/kia_venga/image008.jpg

http://www.brcracingteam.com/racingteam/images/auto/350Z_2.jpg

http://www.brcracingteam.com/racingteam/images/auto/Montecarlo1.jpg

http://www.brcracingteam.com/racingteam/immagini_nuove/MCA1.JPG

http://www.brcracingteam.com/racingteam/images/auto/leon.jpg

Gokturk01
16-06-2012, 00:25
bendende sana bi tavsiye ozamn... altında ne araba var bilmiyorum ama, arabanı al gel benle bi kapış ;) (lpg de yürüyecem)
Ya gece gece tebbessüm ediyorum bu cevaba ben kalkacağım Adanadan senle kapışmaya geleceğim.Ama sana şöyle bir teklifim var sen adanaya gel kebabınıda yedireyim hatta lpg'de karşılayım olmazmı beni oralara kadar boşa yorma.

Chatin
16-06-2012, 00:25
192 hp araç alim diyorsun lpg takim diyorsun böyle saçma düşünceye saçma bir şey yazim dedim.yazık diye bişey vardır bilirmisin..................

pardon nasıl yazık oluyor? sadece size demiyorum yazık diyenleri anlamıyorum o yüzden soruyorum. bu arabanın canı mı var? iğne mi batırılıyor ki yazık oluyor?

hadi emme manifoldu artık delinmiyor da delinseydi niye yazık olacaktı? nos için delince yazık olmuyor da lpg için delince mi yazık oluyor?

bakın yazık olmaz demek için sormuyorum bunu. ciddi ciddi neden yazık oluyormuş bir arabaya onun derdindeyim. yani şundan dolayı ve bundan dolayı diye yazarsanız sevinirim.

bu arada bir ekleme: hiç lpg çevrimli bir araç kullandınız mı?

ygtrn
16-06-2012, 00:28
Ya gece gece tebbessüm ediyorum bu cevaba ben kalkacağım Adanadan senle kapışmaya geleceğim.Ama sana şöyle bir teklifim var sen adanaya gel kebabınıda yedireyim hatta lpg'de karşılayım olmazmı beni oralara kadar boşa yorma.

18inde adanadayım zaten bi abimin düğünü var, uçakla gelicem ama oradaki abimdede benim arabanın aynısından var sıkıntı etme ;) lpgli oda :D:D:D

Gokturk01
16-06-2012, 00:31
18inde adanadayım zaten bi abimin düğünü var, uçakla gelicem ama oradaki abimdede benim arabanın aynısından var sıkıntı etme ;) lpgli oda :D:D:D

Sıkıntı yok dostum bütün sıkıntılar senin gibi olsun yeterki tamam geldinmi pm at abinin'de gadasını alırız :Dsıkıntı yok yani anliyacağın

ygtrn
16-06-2012, 00:33
şöyle geçmiştende bir kaç alıntı yapasım geldi :rolleyes:

fn2 typeR vs forester
HyOhsJkzJuU&feature=plcp

e36 M3 vs forester
smeNA20Jtf4&feature=plcp

ygtrn
16-06-2012, 00:36
[QUOTE=o.b.k;5954822]Benim bildiğim yabancı ve uluslararası organizasyonlarda tek yakıt istiyorlar. Yani hem benzin, hem lpg'ye müsaade yok. Çünkü çift yakıt olarak kabul ediliyor bu durumda. BRC'nin İtalya'da racing takımı var. Ve bu takımdaki araçlar tek yakıt olarak LPG kullanıyorlar, tabi ki sıvı LPG enjeksiyonuyla. Bu araçlarda benzin sistemi tamamen iptal. Yani sen de iptal et, seni de alsınlar piste :D

osman abi bu arada forester işini naptın sen? :D

tolgakaynak
16-06-2012, 00:37
az bulunan bi aracı harcamayın bence

ygtrn
16-06-2012, 00:38
az bulunan bi aracı harcamayın bence

OCOq98I9qkA

Osman Bahadır
16-06-2012, 00:41
osman abi bu arada forester işini naptın sen? :D

Yiğit başıma gelenlerden sonra kaskosuz arabaya binemiyorum ben artık. Bu yüzden mecburen 10 yaşın altında olmalı. Öyle olunca da mecburen XT oluyor ve XT'lerin hepsi de otomatik. Hadi tamam, otomatik olsun, bunların otomatiği manuelinden daha dayanıklı diyorlar zaten ama gel gör ki çok hantal, 4 ileri, eski teknoloji bir otomatiği var. Hadi ona da razı olsak, geçen gün cadde'de önüme konan parça listesini görünce şok olmadım değil :D Parça fiyatları da ürküttü. Yahu nerde güzel araba var hepsi mi otomatik olur. Accord k24 alalım dedik, onun da hepsi otomatik... :) Halen almadım birşey ama. Gönlüm forester'dan yana. Bakalım, hayırlısı...

Bu arada takılma pek lpg'yi sadece karbüratörlü şahinlerden bilen adana'lı arkadaşa. Yaktığın tüpe yazık :)

ygtrn
16-06-2012, 00:45
yav abi parçayı sıkıntı etme yav.. bak ebayden komple motor takım contayı 480 tl ye getirttim hemde oem :D yağ pompasınıda caddeden aldım bakımda takılacak 420 tli hemde sti yağ pompası... bi triger seti ile devirdaim biraz kol gibi ama ne biliyim benim aracın devir daim hala orjinal yağ pompasıda orjinal :D:D:D

not: araç 400bin km de :D:D:D:D

drummer582
16-06-2012, 00:55
Ben bu ulkede en kral aracida alip lpg takarim hicde lpgye karsi degilim duzgun montaj duzgun ayarla sorunsuz sikintisiz binilir yani..hergun arac kullanmak zorunda olan bi insanim benzine abanacak kadarda zengin degilim,keyfimdende fedakarlik yapamam en kral arabaya dahi lpg takarim.forester+lpg candir :D

Gokturk01
16-06-2012, 00:59
[QUOTE=o.b.k;5954860]Yiğit başıma gelenlerden sonra kaskosuz arabaya binemiyorum ben artık. Bu yüzden mecburen 10 yaşın altında olmalı. Öyle olunca da mecburen XT oluyor ve XT'lerin hepsi de otomatik. Hadi tamam, otomatik olsun, bunların otomatiği manuelinden daha dayanıklı diyorlar zaten ama gel gör ki çok hantal, 4 ileri, eski teknoloji bir otomatiği var. Hadi ona da razı olsak, geçen gün cadde'de önüme konan parça listesini görünce şok olmadım değil :D Parça fiyatları da ürküttü. Yahu nerde güzel araba var hepsi mi otomatik olur. Accord k24 alalım dedik, onun da hepsi otomatik... :) Halen almadım birşey ama. Gönlüm forester'dan yana. Bakalım, hayırlısı...

Bu arada takılma pek lpg'yi sadece karbüratörlü şahinlerden bilen adana'lı arkadaşa. Yaktığın tüpe yazık :)[/QUOT

Lincoln Navigatorden tutta 530i kadar lpg'li binen dostlarımız var bizim tek lpg bilgimiz karbüratörlü şahin değil Adana diyince Kuş serisimi kaldı aklında hala Adanayı hor görme dostum Şu an türkiyenin en hızlı vag grubu araçları adanada.ve konuda lpg takılmayı düşünülen bir t.sport olunca bu işlere gönül veren uğraşan bir Adanalının gönlü elvermez.Ha alsın taksın mal onun sonuçta nikahınıda kıysın ama o'aracı ilerde Adanaya ve bu siteden kimseye satamaz.

Tuncer M.
16-06-2012, 01:25
Lincoln Navigatorden tutta 530i kadar lpg'li binen dostlarımız var bizim tek lpg bilgimiz karbüratörlü şahin değil Adana diyince Kuş serisimi kaldı aklında hala Adanayı hor görme dostum Şu an türkiyenin en hızlı vag grubu araçları adanada.ve konuda lpg takılmayı düşünülen bir t.sport olunca bu işlere gönül veren uğraşan bir Adanalının gönlü elvermez.Ha alsın taksın mal onun sonuçta nikahınıda kıysın ama o'aracı ilerde Adanaya ve bu siteden kimseye satamaz.

Yahu o nasıl laf? Herkesin durumu aynı değildir, benim arabayı alacak durumum vardır, demek ki bunun bedelini karşılayabiliyorumdur, yakıtı yoruyordur, lpg takar binerim bunun için kimsenin gönül rızasına ihtiyacım yok ki. Alın aracı koyun garajınıza gönlünüz rahat olsun ama başkasını ayıplamayın. Yemin ediyorum o kadar sıktınız, 25binim olsa ve araba alacak olsam. p.tesi T-Sport alıp, salı lpg tatırırdım. Ne olursa bu süreçte gönül rızası engel değil, para konuşuyor sadece. :)

ygtrn
16-06-2012, 02:02

ne alaka şimdi yaaa:confused::confused: :icon_wack :beuj:

adana diyince aklımıza kuş serisinin gelmesi, adanayı hor görme vs vs... noluyor arkadaş ne alaka??? adanalı olup olmamakla ne alakası var konunun nereye çektin lafı böyle????

Gokturk01
16-06-2012, 09:06
Yahu o nasıl laf? Herkesin durumu aynı değildir, benim arabayı alacak durumum vardır, demek ki bunun bedelini karşılayabiliyorumdur, yakıtı yoruyordur, lpg takar binerim bunun için kimsenin gönül rızasına ihtiyacım yok ki. Alın aracı koyun garajınıza gönlünüz rahat olsun ama başkasını ayıplamayın. Yemin ediyorum o kadar sıktınız, 25binim olsa ve araba alacak olsam. p.tesi T-Sport alıp, salı lpg tatırırdım. Ne olursa bu süreçte gönül rızası engel değil, para konuşuyor sadece. :)

Gerçektende bu konu çok sıktı gereksiz yere tanımadığımız insanlarla tartışma yaşıyoruz kim ne isterse gitsin alsın.kimseyi tutan yok zaten öyle bir gücümüzde yok.ister lpg takat ister benzin döküp yakar.sözüm ona alma düşüncesi olan şahıs siteye sormuş bizde düşüncemizi söyledik niye bu kadar rahatsız ettiki birilerini.

Gokturk01
16-06-2012, 09:11
ne alaka şimdi yaaa:confused::confused: :icon_wack :beuj:

adana diyince aklımıza kuş serisinin gelmesi, adanayı hor görme vs vs... noluyor arkadaş ne alaka??? adanalı olup olmamakla ne alakası var konunun nereye çektin lafı böyle????

(lpg'yi sadece karbüratörlü şahinlerden bilen adana'lı arkadaşa. Yaktığın tüpe yazık)konuyu bir yere çektiğim yok sadece sizin mantığınız öyle bu lafı söyleyen sizlersiniz.Biz lpg'yi yanlız şahinde görmedik.Şahin devri biteli çok oldu buralarda ama sizin aklınızda hala öyle yer etmiş.

Tuncer M.
16-06-2012, 09:27
Gerçektende bu konu çok sıktı gereksiz yere tanımadığımız insanlarla tartışma yaşıyoruz kim ne isterse gitsin alsın.kimseyi tutan yok zaten öyle bir gücümüzde yok.ister lpg takat ister benzin döküp yakar.sözüm ona alma düşüncesi olan şahıs siteye sormuş bizde düşüncemizi söyledik niye bu kadar rahatsız ettiki birilerini.

Burası forum, tanımadığınız insanlar illa ki olacak. :)