Orijinalini görmek için tıklayınız : Ebaydan motor getirtmek........
boosted_pug
20-06-2012, 00:52
Arkadaşlar ebayda almak istediğim bi motor war bunu tr ye nasil getirtebilirim bu konuda bana yardimci olabilcek arkadaş warsa çok memnun olurum
sadece ebay değil kıbrıs da olur
Teşekkürler
63owen63
20-06-2012, 00:53
Motor derken ? Blok mu ? motorsiklet mi ?
boosted_pug
20-06-2012, 01:06
Motorsiklet değil sandik motor
TAM35GNY
20-06-2012, 01:07
Sifir olmadikca ithalati yasak.. Ayrica feedbacki ve uyelik tarihine cok dikkat et saticinin cunku beni bile burda dolandiriyordu adamin birisi Ebay uzerinden bankayi devreye sokup parami oyle aldim..
Sıfır olanı nasıl alabiliyoruz. Normal alışveriş yapar gibi sıfır olanı ödeme yapıp %20 vergi verip alabiliyormuyuz. Eğer öyleyse çok büyük fırsat kaçırdım. :(
sıfırı odeme yapıp kargoyla alıyosun vergısını verıpte 2. elı alamıyosun öyle olsa 2jz ler 3 4 bın dolar 2 ser tane alırdım :=)
motorun parçalarını ayrı ayrı alsak bir ay pistonlar bir ay başka parçalar yine takılırmı :)
31 Aralık 2007 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26743 (Mükerrer)
TEBLİĞ
Dış Ticaret Müsteşarlığından:
ESKİ, KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK
İTHAL EDİLEBİLECEK MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ
İTHALAT : (2008/ 9)
MADDE 1- (1) İthalat Rejimi Kararı’nın 7 nci maddesi çerçevesinde, eski, kullanılmış veya yenileştirilmiş olarak ithal edilebilecek eşyanın yaşına ve modeline yönelik değerlendirmeler, gümrük beyannamesinin tescil tarihi itibariyle yapılır.
MADDE 2- (1) Aşağıda gümrük tarife istatistik pozisyonları (G.T.İ.P) ve tanımları belirtilen eşyalar eski, kullanılmış veya yenileştirilmiş olarak 10 yaşına kadar (10 yaş dahil) Müsteşarlıktan İthalat Rejimi Kararı’nın 7 nci maddesi çerçevesinde izin alınmaksızın ithal edilebilir.
boosted_pug
20-06-2012, 22:47
TEBLİĞ
MADDE 1- (1) İthalat Rejimi Kararı’nın 7 nci maddesi çerçevesinde, eski, kullanılmış veya yenileştirilmiş olarak ithal edilebilecek eşyanın yaşına ve modeline yönelik değerlendirmeler, gümrük beyannamesinin tescil tarihi itibariyle yapılır.
MADDE 2- (1) Aşağıda gümrük tarife istatistik pozisyonları (G.T.İ.P) ve tanımları belirtilen eşyalar eski, kullanılmış veya yenileştirilmiş olarak 10 yaşına kadar (10 yaş dahil) Müsteşarlıktan İthalat Rejimi Kararı’nın 7 nci maddesi çerçevesinde izin alınmaksızın ithal edilebilir.
Yani siparişini versek getirebilirmiyiz
"DC2-R" adlı üyemiz Kıbrıs'dan TR'ye gönderiyor diye biliyorum..
http://www.techturkey.com/forum/members/6277-dc2-r.html
Patisever
20-06-2012, 23:13
beytu nickli arkadas bu işte iyi diye biliyorum ama bir mesaj at kendine istersen
MuratCan07
20-06-2012, 23:15
ben bir ara araştırmıştımda çok fazla prosedür var gibi gelmişti bana. ama blok piston krank falan ayrı ayrı getirip toparlaya bilirsin fakat ruhsata nasıl işlenir bilmiyorum proje falan çizdirmen gerek makine mühendisine sanırım.
beytullah getırıyo bı ara rb26 ve 2jz vardı elınde
alacağın motoru temizlettirmen gerekir, yani mevzuata göre yenileştirme, bloğu vs kumlatman gerekiyor yenilenmesi için, daha sonrasında internaller ayrı ayrı mı yoksa blok temizlendikten sonra toplanıp mı geliyor onu bilmiyorum, tabi bütün bu işlemler yine yurt dışında oluyor.
İsterseniz ithalatını yapabilirim...
Valla bende lojistik firmasında çalısıyorum yeni başladım her hafta amerikadan gemi çıkıyor ya da burdan gemi gidiyor ama prosedürleri hıc bılmıyorum bı ogrensem offf neler getırcem :D
orhan_guney
21-06-2012, 08:37
bence hiç bulaşma buralardan tehmin et.
VTec_king
21-06-2012, 08:43
miniksler bir ara getirmişti nasıl yaptılar bilmiyorum paylaşırlarsa seviniriz
b18 c typr bi getirebilsem :D allah kolaylık versin kardeşim
flexamin
21-06-2012, 09:55
gtip 'ini biliyorsanız burdan baktırayım ben ( ekonomi bakanlığındayım )
boosted_pug
25-06-2012, 23:29
Hala güncel ebay daki herhangi bi saticıdan yurtdişinda az rağbet gören 700 1000 dolarlik bi honda motorunu nasil getirtirim
doğan_1981
23-01-2013, 19:27
Msj atbana yardimci olayim....
Bende sorayım. Ebay felan değil. Normal bildiğin satıcı. Hemde çok güvenilir olanlardan. Sıfır km hiç kullanılmamış sandık motor var. Bunu ben şimdi alsam UPS cart curt neyse atıyorum 1000€'ya gerçek bedelinide yazdırsam üstüne. Elimde de banka dekontum olsa. Bu gelen ürünü sadece %20 vergi ödeyip alabiliyormuyum. İşletilmesede olur ama işletebilir miyim ?
boosted_pug
25-08-2013, 02:24
konuyu hortlatmak istiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
abimle bizde sıfır motor yaptırmak yerıne 650 dolara rc motoru bulmustuk hatta tanıdıklar vasıtasıyla getirtecektik ama cok prosedür var giden kendı alıp getırmesı lazım yoksa cok zor gözüküyo abi
arkadaşlar yurtdışından motor getirtmek çok pahalıya mal oluyor.
gümrük ardiye , vergisi vs vs uzayıp gidiyor.
bu işi çok iyi bilenlere danışmak lazım.
ben almanyadan sıfır opel motoru getirttigimde gümrüge yüklüce para ödedim.
sıfır motor oldugundan ruhsata işletebiliyorsunuz.
yanlız önemli nokta var, motorun takılacagı aracın ruhsatında hangi hacim yazıyorsa o hacimdeki motoru getirtip taktırıp ruhsata işletebiliyorsunuz. ruhsatta 2000 cc yazıyorsa 2000 cc motoru işletebilirsiniz. yok ben 3000 cc getirip takacagım ve ruhsata işlettirecegim diyorsanız bu işi unutun çünkü kanunen taktıramıyorsunuz. eskiden oluyordu mevcut kanunda olmuyor kanun degişmiş.
ithal edilecek motor sıfır olmalı sıfırlanmış değil. Ayrıca manifoldlar falan üzerinde olursa bir araçtan çıkıp gönderildiği düşüncesi yaratacağından motor kullanılmış muamelesi görür ve ithalatı yapılmaz. Başka çözümler var ama önce motor nerede önemli olan o. Ve hangi araç motoru? bunlar bilinirse çözüme gitmek kolay olur.
esmerserseriler
25-08-2013, 15:09
%20 gümrük %18 kdv ardiya parası ..tr içi krgo parası .v.s v.s zor iş .....
poşetçay
25-08-2013, 15:26
Bulgaristanda bul koy trye gelen otobuse getir bunun fuati uygun kibristanda getirebilirsin fiat biraz fazla olur
TEBLİĞ
Yani siparişini versek getirebilirmiyiz
ikinci madde demek oluyorki )kabaca hermalın bir kodu vardır gümrükde oda gtip no.su) bu nolardan biriyse ithal edebilirsin tabi müşavirlik bürosuna gidip beyanname actırmak işlemler ıvır zıvır sekilde olmak kaydıyla tabi mal tr gümrügne gelince kontorlu ıvırı zıvırı zahmetli masraflı isler
hala niyetli olan varsa Gümrük müsavirliginde calısıyorm sorabilirm nasıl olur prosedür diye
Bu isi yapan biri varmi ?
Almanyadan bi motor almak istiyorum bide %19 galiba geri aliyoruz varmi bu detaylari bilen
Bide fatura vs nasil oluyor ?
bence ebaydan felan denemeyın bosuna 30 kılo sınırı var blok yasak.Kapak vs getırılebılır.Motoru satıcı göndermez göndersede gumrukten zor cekılır acık arttırmaya felan cıkar.Daha once vg30det getıren bırıyle konusmustum 10bın lıradan fazlaya mal olmus
Bu isi yapan biri varmi ?
Almanyadan bi motor almak istiyorum bide %19 galiba geri aliyoruz varmi bu detaylari bilen
Bide fatura vs nasil oluyor ?bitane muşavir bul biraz para verirsen halledebilir ama normal kargolarla 30kılo sınırı var şirket adına getırebılırsın faturalı kargosu ardiyesi çekme işlemi aracı firma vs derken tr deki işlemleri bi 5 bin lira civar tutar ben fedexte calısan musavır arkadasıma sordugumda parçalatarak göndert demişti
bitane muşavir bul biraz para verirsen halledebilir ama normal kargolarla 30kılo sınırı var şirket adına getırebılırsın faturalı kargosu ardiyesi çekme işlemi aracı firma vs derken tr deki işlemleri bi 5 bin lira civar tutar ben fedexte calısan musavır arkadasıma sordugumda parçalatarak göndert demişti
Musavir fatura icin galiba ?
Buyuk ihtimal alirsam motor+sanziman olacagi icin gemiyle gonderilmesi lazim
Ardiye gumruk ve kdv icin dusuk faturayla daha ucuza mal edilebilir mi acaba
Parcalatmakda ayri masraf tekrar burda toplat yine masraf...
Motoru bide swap icin kullancam ama %30 hacim veya guc artisi ile yapilabiliyodu nedir suanki durum ?
koca motora dusuk faturayı yemezler bosa rıske gırme paran zıyan olur
RottingChrist
25-08-2013, 20:11
otobüs şoförleri de sırada bekliyordu birini bulsam da kaçak motor soksak :)
Bulgaristanda bul koy trye gelen otobuse getir bunun fuati uygun kibristanda getirebilirsin fiat biraz fazla olur
peki bişey soracağım diyelim kendi hususi arabamızla bulgaristana gittik gelirken motoru aracın üzerine koyup gelsek herhangi bişey olurmu yada kamyonetle falan getirsek?
aliaslanim
26-08-2013, 09:43
gümrükten araç x-ray den çıkışta ve girişte geçiyor. aracın resimlerinide çekiyorlar nasıl çıktıysa öyle girmesi gerek. jant bile değişse (teneke-çelik) sorun yaratabiliyorlar
bir sure bulgaristanda yasadim , fiyatlar uygun avto morglarda her parca sifir yada 2. el bulabilirsiz faturasini ayarlatirsiniz istedigiz gibi , tr den cok olu araba alip orda sifirlatan var orjinal parcalarla , hatta motoru bile ayarliyolar anladiniz siz , bir suru insan var bu yolla istedigini yapan , hatta yurt disina cikip motor kitledik yapamadilar orda bir motor bulduk ayni hacimde diyip tr de ruhsata isleteni duydum servis raporu apostilli resmi belge ile ki ne kadar servis raporu oldugu tartisilir
gidin bir bg vizesi alin orda avto morglari gezin durumu anlatin resmi islerine kadar yardimci olurlar belli yere kadar sizde isinizi halledersiz
bedava b16b ler k20 ler neler var
koca arabayi 96 model bwm 500 euro veriyolar parcalarini fiyatlarini siz dusunun
Mivec_4G63
26-08-2013, 11:01
Biz kırmızı honda logosu gelir mi diye şüphe ediyoruz :D valla iyi cesaret sizdeki...
nerde o yogurtun bollugu :D
pek cesaretlik birsey yok gezmek icin alin vizeyi biraz tatil yapin sonrada orjinal cikma parcalarla arabayi 0 layip geri gelin modifiyede uygun fiyat jant turbo vb , uygun fiyata , is halletmek oluyor turkiyede ne kadar kaziklandigini anliyabiliyor insan
bi önceki sayfada ki abi xrayden bahsetmiş ama o nasıl olacak peki
driftboy
26-08-2013, 12:38
gümrükten araç x-ray den çıkışta ve girişte geçiyor. aracın resimlerinide çekiyorlar nasıl çıktıysa öyle girmesi gerek. jant bile değişse (teneke-çelik) sorun yaratabiliyorlar
bi üstteki postun aynısını arkadasım yaptı, bulgara gidip bomboş bmw'yi iç dış komple m'e çevirdi, jant lastik vs vs herşey dahil. hiçbir sıkıntı yaşamadı girerken ?
...................................
bi üstteki postun aynısını arkadasım yaptı, bulgara gidip bomboş bmw'yi iç dış komple m'e çevirdi, jant lastik vs vs herşey dahil. hiçbir sıkıntı yaşamadı girerken ?
Katılıyorum sana. Motoru bilemem ama y.dışına araç ile girişi çıkış yaptığında araca görsel modifiye yapabiliyorsun. Arkadaşım Batum'dan aracını gayet dolu bir şekilde Tr.'ye getirdi.
driftboy
26-08-2013, 12:57
bu arada bi abim sürekli gürcüye gidip geliyo, motor koyarsın hertürlü şeyi yaparsın arabayı umursamıyolar sadece yanında götürdüğün parçalar önemli onlara dikkat ediyolar oturup arabanın motoru bu mu motor kodu nerde bu tampon bunun mu demiyolar dedi. Bende taunus için cosworth düşünüyorum zibil gibi parça motor araba var hurdalıklarda ama onu koyabilecek usta yok, alıp getiremiyosunda dedi. Anca bi tanıdık olacak orda burdan ustanla gideceksin onun dükkanında yada garajında biyerde motoru koyup gümrükten geçecek şekilde gireceksin içeri sonra koycan çekiciye olduğun yere götürüp gerisini halledeceksin..
chatlaxs
26-08-2013, 16:37
Biz kırmızı honda logosu gelir mi diye şüphe ediyoruz :D valla iyi cesaret sizdeki...
bunlar geliyor no problem :D
Acil guncel
Ebayde tam istedigim gibi bi motor buldum suanda indirime girdi
Ama asil merak ettigim bu motoru ve sanzimani nasil ulkeye sokup faturalandirip araca legal sekilde takabilirim ?
Oncelikle swap icin hacim guc hangisi gecerli yani ben 2000cc motoru olan arabaya 5000cc motor takabilir miyim ?
Gumrukde motora binecek vergiler nasil hesaplaniyor ornek veriyim 100 dolarlik parcayi tl uzerinden vergileniyor 18tl kdv aliniyordu buda ayni sekilde mi ?
Cok cok acil cevaplara ihtiyacim var adam yoksa satcak motor sanzimani...
darkmoon
30-08-2013, 12:35
ebayın kurduysanız her şeyi getirtirsiniz.. her şey satıcı ile diyaloğunuza bakar..
Eğer bu işlerde acemiyseniz bir gümrük danışmanından yardım isteyin bu tip konularda..
Ebay den ilk defa bu kadar buyuk alisveris yapcam yaklasik (12bin tl) o yuzden parayi cop etmeden nasil yapabilirim acil ogrenmem gerekiyor
Hatta dusuncem motoru almanyada tanidik servise gonderip arabayida orda yaptirmak