PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Shell Dizel Yakıtları

R.I.P
24-06-2012, 21:25
Başlık reklam gibi oldu biraz.Ama ben kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.Shell'in yakıtlarını kendi içerisinde değerlendirecek olursak aralarında gerçekten öne sürülen farklar var mıdır?
GTL yerine Vpower kullansak fiyattan dolayı yaklaşık %5 FuelSave kullansak %7 ekonomi yapmış oluyoruz. Tabi bunlar kağıt üzerinde sadece fiyat bazlı değerler. Aynı istasyondan yaklaşık 1500km kadar sadece GTL aldım, tüketim biraz fazla gibi geldi. Şuanda FuelSave denemeye başladım daha az yakıyorum gibi. Şu kadara şu kadar yaptım şeklinde bir değerlendirmem olmadı ama haftalık gidip geldiğim yerler ve kmler hemen hemen aynı. Zaten bulunduğum yerde trafik gibi problemde yok.
Performans konusunda zaten yorum yapmam sanırım saçma olur ***** 75hp 17'' jantlı 215 genişlikte lastikli corsa :)

Onur1984
24-06-2012, 21:31
Gtl için sadece biraz daha sessiz çalıştırıyor diyebilirim ama asıl sorunuz olan ne kadar tüketim farkı var konusunda net bir karşılaştırmamız olmadı...

berkay_aydin
24-06-2012, 21:33
Benim gtl'de sessizlikten öte hissedilir performans artışı oluyor ama bir o kadar da çabuk bitiyor.. Egzoz kokusu aynı rc araçların nitrosu gibi kokuyor :)

emre_
24-06-2012, 21:34
hep gtl alıyorum yanlışlıkla euro koyulmadığı sürece almıyorum gtl e aracın verimi daha farklı oluyo gazdaki tepkide çok az iyileşme oluyor dumanın rengi euroya göre biraz daha açık çıkıyor tüketimse tamamen bana bağlı euro ile gtl arasında tüketim farkı yaşamıyorum kendi aracımda
ama kullandığım diğer dizel araçlarda gtl ile daha fazla tükettiklerini gördüm

oğuzk
24-06-2012, 21:48
Performans olayı psikolojik bence :)

İbiza varken konya yolundan 3,35TL'ye de mazot alıyordum 4 liradan GTL de alıyordum pek fark olmuyordu duman,performans hiç fark olmuyordu :)

berkay_aydin
24-06-2012, 21:50

İbiza varken konya yolundan 3,35TL'ye de mazot alıyordum 4 liradan GTL de alıyordum pek fark olmuyordu duman,performans hiç fark olmuyordu :)

Abi ben normalde p.o. prodizel motorin alıyorum :D ikisini kıyasladım, aşırı farkediyor :)

emre_
24-06-2012, 21:58

Hard kullanilan dizel aracda farki hissediyorumki kendi aracim oldugundan en ufak olumlu yada olumsuz durum hissiyatini algiliyorum

Kadyr
24-06-2012, 21:59
Gtl sessiz bana sanki daha fazla km yapmisim gibi geliyor performans olarak bilmiyorum euro almiyorum.bide hani daha az kurum gbi muhabbet var onada shell e guvenerek gtl diyorum.fuel save kamyoncular yada kara dizel icin demisti bana pompaci daha kalin demisti

R.I.P
24-06-2012, 22:04
en ucuzu olunca benimde aklıma gelmişti fakat 10ppm kükürt ve euro 5 normundan bahsediyor sitesinde

oğuzk
24-06-2012, 22:06
Hard kullanilan dizel aracda farki hissediyorumki kendi aracim oldugundan en ufak olumlu yada olumsuz durum hissiyatini algiliyorum

Geçen sene yazılımlı 1.7 corsam vardı ondada pek anlayamamıştım farkı.

İbiza 1.4 tü ama hergün aynı yolu gidip geliyordum kepeklide hiç bir mazotla 135'in üstüne çıkamamıştım :D

Geçen hafta arkadaşla roll yapmıştık puntoyla bu hafta GTL alıp deneyim birde bakalım :)

Mazot konusu açılmışken şirketlerin kullandığı sistemlerde en uygunu hangisi kullanan bilen var mı?
Opet otobil kullanıyorduk 2 senedir %3 indirim yapıyor senelikte 500TL aidat çıkarmış değiştirmeyi düşünüyoruz

Kadyr
24-06-2012, 22:07
Valla benim aldigim yer sabit adam tanir arabadan beni bana alma onu dedi:)

emre_
24-06-2012, 22:09
Geçen sene yazılımlı 1.7 corsam vardı ondada pek anlayamamıştım farkı.

İbiza 1.4 tü ama hergün aynı yolu gidip geliyordum kepeklide hiç bir mazotla 135'in üstüne çıkamamıştım :D

Geçen hafta arkadaşla roll yapmıştık bu hafta GTL alıp deneyim birde bakalım :)

şöle bi durum da var benim arabada mazot çok çok çok açık olduğundan mazot ile ilgili en ufak birşeyde hemen farklılık gösteriyor bu sebepten algılıyo olabilirm :)

tdipower
24-06-2012, 22:48
normal karışım değeriyle yürüyen dizel araçlarda yakıt çok önemli değil. şurdan aldım iyi gitti burdan aldım yürümedi olayı psikolojik :) agresif enjeksiyon avansıyla yürüyen yüklü dizeller gtl yakıta biraz tepki veriyor ama fiyat performans olarak çok başarılı değil

R.I.P
25-06-2012, 21:05
yani orjinal yazılımlı bir araçta o zaman fuelsave kullanmak en azından bütçe açısından faydalı?

BahattinS
25-06-2012, 21:36
63 litre fuel save ile 1310 km yaptım.Gtl aldığımda herhangi bişey değiştiğini düşünmüyorum hatta daha çok yakıyor bence.Eskişehir yolunda alpet var 3.40 a kadar düştü bi ara,bende merak edip girdim mazot kalitesini sordum adam 3.5 yıldır porsche cayenne de kullanıyormuş hiç bir sıkıntı yok diyor.Öncesinde pd130 da kullanmış yıllarca.Bende denemek için 100 tl alpet euro diesel aldım şehir içi 400 km yi aştım.Shell ile 400 ü bulmuyor bile.

barakuda26
26-06-2012, 12:46
shell vpower uzun süre kullandım, fiyat farkından dolayı gtl almadım ihtiyaç duymadım daha doğrusu. ama farkettimki mazot çok çabuk tükeniyor oerformanslıda kullansam normalde kullansam sheel yakıtı daha az km yaptırıyor. opete döndüm daha fazla km yapmaya başladım şuan opet kullanıyorum sürekli. ama shell performans olarak daha iyi diyebilirim, psikolojik olacagını sanmıyorum kullanan insan illaki anlıyo arabasının tepkilerinden.

BthnKrkt
26-06-2012, 12:53
Performans olarak etkilemediği söylenmiş ama benim aracımda bariz fark oluyor ve psikolojik olmadığına eminim. Son 2 aydır bir kere izmit dönüşü 20 liralık gtl harici aldım omnun haricinde hep gtl alıyorum.

Dragger
26-06-2012, 12:56
GTL ilk çıktığında uzun süre kullanmıştım. Performansa etkisi vardı sessiz de çalışıyordu araba gayet memnundum. Tüketim diğerleriyle pek farklı değildi.

Fuelsave bir kere aldım, onda da fulledim. Az yaktıgı dogru ama performansı da düsürüyor gibi hissettim arabanın gaz tepkisi azaldı resmen. O nedenle normali en iyisi gibi geliyor bana :)

Hoş ben BPciyim aslında, BP bulamazsam Shellden alırım.

efe_
26-06-2012, 14:35
Çok fiyat farkı var gtl ile normal eurodiesel arasında.Ufak yerler artık satmamaya başladı gtl , tutulmadığı için.Fark az olsa gtl alırdım herhalde ama şuanlık normale devam , performans olayında pskolojik diyen arkadaşlara katılıyorum

BthnKrkt
26-06-2012, 14:45
Çok fiyat farkı var gtl ile normal eurodiesel arasında.Ufak yerler artık satmamaya başladı gtl , tutulmadığı için.Fark az olsa gtl alırdım herhalde ama şuanlık normale devam , performans olayında pskolojik diyen arkadaşlara katılıyorum

yok kanka psikolojık deil gtl bitecek şekilde samsuna geliyim senın ıstedıgın herhangı eurodiesel alalım bitirelim bide gtl alalım ust devirlerde farka bakalım:)

efe_
26-06-2012, 14:48
Neyle neyi deniyosun batu , 200 hp değilmisin sen ? :D
edit:Giresundayım , gelince haber vericem

BthnKrkt
26-06-2012, 15:12
Neyle neyi deniyosun batu , 200 hp değilmisin sen ? :D
edit:Giresundayım , gelince haber vericem

Kanka son dyno 207 hp tekerde:D sonrasında Kn filtre :) Geldiğinde haber ver görüşelim

USTAaa
26-06-2012, 15:43
shell bayısı olduğum için hepsını test etme sansım oldu,günlük olarak kıa cerato dizel kullanıyorum,belkı 2 yıldan bu yana gtl kullanıyorum,daha sessız,daha az duman,ve hissedilir oranda performansa etkısı var dıye düşünüyorum,ama daha az tüketmıyor kesınlıkle,tassuruf için fuel save ile az yakarsınzı ama hızlı gıdemessınız:heyoo:,gtl hem yakıyor hem gıdıyor(yazdıklarım objektif görüşlerimdir,kesınlıkle reklam amaçlı değildir):rolleyes:

MCN21
27-06-2012, 17:17
fuel save de 1.2 polo tdi da degisim olmustu menzil biraz daha artmıstı bir cok kez denedik ciddi bir fark degildi ama uzun gitimisti ...

extreme__
27-06-2012, 17:38
Eski grande punto 1.3 mtj aracımda alıyordum bariz fark ediyordu herkes kendi arabasını iyi tanır tabikide bende iyi gittiğini savunanlardanım :) ama fazla yaktığı kesin.

volkan_gs
27-06-2012, 18:58
GTL kesinlikle performansı arttırıyor, ama daha çabuk bitiyor.

levent
28-06-2012, 18:57
performansta fark yok gibi gtl ile vpower kıyaslayınca, ancak alt devirlerde gtl temizliğini hissettiriyor bariz şekilde benim aracımda.

arda_34
29-06-2012, 23:40
1.5 dcı kangooda 1,5 senedir aynı yerden shell eurodizel alıyorum fullsave için kalın mazot ucuz az yakar ama motor ömrünü kısaltır dedi...

VWci
30-06-2012, 05:27
Ben de aracımı (Polo Bluemotion) aldıktan sonra sürekli (27000km boyunca) Shell VPower GTL, onu bulamazsam VPower veya BP Ultimate 10 kullandım. Sonra geçenler de ilk defa Shell Fuelsave aldım. İlk başlarda sesli çalışıyor geldi. Performans ta da pek bir fark göremedim. Şimdi bazen bunca zaman boşu boşuna fazla para vermişim diye düşünüyorum. iki-üç depo daha deneyecem zaten o da yaklaşık 3000 km yapar. O zaman tam anlamı ile karşılaştırabilirim.

reco
03-07-2012, 23:14
ben kendi aracımda gözlemledigim gtl konunca dsaha sessiz olması birzdaha ataklaşıyor fakat arkadasların yazdıklarına katılıyorum ekonomisi zayıf çabuk bitiyor

Shadow_Dancer
03-07-2012, 23:26
GTL konusunda bende hem fikirim, alt devirlerde özellikle hissediliyor ama fazla yakıyor.. Arabayı aldıgımdan beri shell kullanıyorum vpower'dan şaşmıyorum.

S.Özeren
03-07-2012, 23:29
GTL ile performans alıyorsunuz ve basıyorsunuz ondan dolayı daha çok yakıyo olabilirmi :D ben bugüne kadar en uzun şehir içi km'i gtl yakıtla yaptım..

R.I.P
23-08-2012, 18:34
konuyu güncelleyeyim
yaklaşık 1000er km sürekli GTL ve Fuelsave kullandım. Genel olarak sürüş tarzım gittiğim geldiğim yol ve mazot aldığım istasyon aynı. tüketim olarak net bir ölçüm yapmadım sadece GTL kullandığımda daha çok yakıyor gibi geldi.
Ama net olan birşey var ki o da egzos ucundaki kurum oluşumu. GTL ile neredeyse sıfıra yakın kararma olurken fuelsave ile GTL e göre bayağı kurumlanma gözlemledim.