Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıyafet alımında gümrük?
.::EmrE::.
09-07-2012, 23:02
Selamlar arkadaşlar. Konu açmak zorunda kaldım, toplam 150 dolarlık kıyafet siparişi vereceğim Tommy'nin sitesinden, bu mebla sorun olur mu gümrükte falan yoksa kapıya kadar gelir mi?
100 dolar ustu gumruk bınıyor emre :)
09-07-2012, 23:04
100 dolar ustu gumruk bınıyor emre :)
Peki birini çıkarınca 95 $ shipping dahil o zaman sorun yok değil mi?
İkiye bolum alisverisi. Yarisi ev halkindan birinin adina eve yarisi is adresine is arkadasiniz adina. En temizi.
Peki birini çıkarınca 95 $ shipping dahil o zaman sorun yok değil mi?
yok bi sorun cıkmaz ama ramazan bayramını bekleyebılırsın 100 dolar lımıtını yukarı alıyolardı sanırım bayramlarda
kıyafette sorun olmuyor diye duymuştum ama daha bilgili arkadaşlar aydılatır zaten
arkadaslar 75 euronun ustunde cıklet olsa takılır ben daha bugun gıttım 20 kılo ıntercooler boruları felan aldım.2 parca seklınde al takılmaz 150 dolar takılırsada 30 dolar vergı odeyıp topkapıdan alırsın
gayet de takılır. zaten tekstil ülkesi olmamızdan dolayı kıyafetlerin ülke dışından alınmasına gayet karşı gümrük ve resmen ithalat muamelesi yapıyor. kardesim a&f in sitesinden limit falan bilmediği yıllarda 600$ lık bir alışveriş yapmıştı. o ürünleri alayım diye yaklaşık bir 650$ da masraf yapmıştım. zaten kendi işinizi halletmek istediğinizde kimse yardımcı olmuyor ve akşama kadar bekliyorsunuz havalimanında. bunun yanında ardiya, depo, vırık cırık paraları en çok koyanlar.
limit ne ise kesinlikle aşmayın. özellikle tekstil çok daha dikkat çekici
2 parça şeklinde alması biraz maddi açıdan anlamsız olur, çünkü kargo başına 40-45$ fiyat çekiyordu en son Tommy Usa :)
cabrioleter
10-07-2012, 02:18
aa tommy se bi şey olmaz bak...
cabriolet
10-07-2012, 04:45
valla ben kiyafetlerimin nerdeyse hepsini amerikadan aliyorum.. gumruk falan ugrasmak istemiyosan amerikadaniste.com u kullan :)
darkmoon
10-07-2012, 07:16
Bayram seyran olayı bitti artık kalkdı öyle bir şey yok.. getirtirsin ama bir kaç sebebden takılabilinir biri para limitini aşarsan takılabilir biri marka olduğu için takılabilinir biride çoklu alımlar ticarete girer yani gümrükçü misal senin kolini açdı 3 tshirt 2 gömlek 2 kot gördü adam bunu ticari sınıfa sokup yani sen bu işin ticaretini yapıyorsun deyip senden ithalat belgesi şirket bilgileri v.b isteyebilir.... esasen herşey kolinin gelişi yollama şekillerine bağlı.
ebaydan çok tshirt gömlek alan var tek parça ama..
limiti çok aştım ama hiç daha gümrüğe takılmadım kıyafette, ayakkabı vs aldım limitin çok üstünde takılır diye düşünüyordum hep geldi :)
RottingChrist
10-07-2012, 08:16
siteyi beyendim inceledim üye olayım dedim ama yıllık 75 usd kayıt ücrteti istiyorlar. :(
valla ben kiyafetlerimin nerdeyse hepsini amerikadan aliyorum.. gumruk falan ugrasmak istemiyosan amerikadaniste.com u kullan :)
Ebay ve markaların kendi siteleri hariç nereleri kullanıyorsunuz ? Var mıdır giyim için ebay gibi bilinmesi gereken bir site ?
Emir_b16a
10-07-2012, 10:58
valla bende tap out ürünlerine bakıyorum da daha getirtmeye cesaret edemedim :D
darkmoon
10-07-2012, 19:08
ben aldım tek tük 2 kre tshirt bir kerede gömlek ama öyle açıkcası ebayda amanda aman aradığım bir şey değil.. genelde limiti aşmıycak ufak elektrionik şeyler almayı seviyorum geçen mesela solar charge cihazı aldım 60 dolara :) deli gibide namussuz şarj ediyor :D uzun sürüyor tabi ama değiyor beleş enerji :D ben bu tür şeyleri almayı seviyorum :)
turbo&quattro
10-07-2012, 19:10
Amerikadan birseyler almadan once kupon arastirin. Cogu firmanin %20-50 arasi yada free shipping vs kuponlari oluyor .
ebay da iyi markalar var uyguna ama orijinal mi sorusu geliyor akıla...
aliexpress.com ve alibaba.com
çin sitesi her sey bedava gıbı bı bakın derım ebayın 4 te 1 ı fıyatlar
10-07-2012, 22:24
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar, 95$ verdik bakalım siparişi hayırlısı :)
Geçenlerde 200 euroluk mouse kalmıştı gümrükte iade etmiştim..
darkmoon
11-07-2012, 02:17
ebay da iyi markalar var uyguna ama orijinal mi sorusu geliyor akıla...
ebayda çoğu zaman sahte satışı olmaz bilhassa bu yüzden türkiyeden sahte tekstil ürünü satan pek çok kişinin mağazalarını kapadılar.. ama pek olmaz diyorum neticede ebay çok büyük devasal bir alışveriş platformu milyonlarca satıcı var illaki arada kaynayan oluyordur ama şikayet giderse hemen kapatıyorlar gözlerinin yaşına bakmıyorlar..
aliexpress.com ve alibaba.com
çin sitesi her sey bedava gıbı bı bakın derım ebayın 4 te 1 ı fıyatlar
alibaba ve aliexpress toptancı sitesidir tane tane mal satmazlar fiyatların o kadar ucuz olmasının sebebide perakende fiyatı olmasından kaynaklıdır zaten detail kısmını okursanız minumum 1000 yada 10 bin adet ürün alımı der orda minumum bir alım limiti vardır buda genelde ürününe bağlı 100 den başlar 100 bine kadar gider.. tane tane satılan mallarda oluyor ama astarı yüzünü geçiyor.. birde aliexpress de zamanında çok dolandırıcılıklar oldu o yüzden oralarada pek güvenilmez.. ebay gibi sağlam bir altyapıları yok çoğu çindeki toptancılar perakendeciler..
alıbabatoptancı alıexpress tek satar ben cok alıs verıs yaptım 50 ye yakın yapmısımdır ve hıc dolandırılmadım cunkı bellı satıcılardan alıyorum
psikolojikdeli
11-07-2012, 02:41
ems kullan ürün takılırsa gümrüğe gidersin topkapıya paypal cıktını al yanına bireysel kullanımdan vergisini öder alırsın, gümrüğe takılma işine gelince o ordaki memurun keyfine kalmış olan birşey telefonda konuşuyodur kız arkadaşıyla aşk sözcükleri arasında sizin binlerce dolarlık malzemeniz geçer kocaman kutular kapınıza gelir, manita trip atar bütün malları gümrüğe takar aldığnız anahtarlığı bile almak için topkapıya gidersiniz
evet o konuda haklısın benım buyuk bı kolıde baskıbalata ve radyator geldı normalde 900dolar felandı 90dolar yazmıs satıcı faturaya evıme kadar geldı yaklasık 25kılo
alıbabatoptancı alıexpress tek satar ben cok alıs verıs yaptım 50 ye yakın yapmısımdır ve hıc dolandırılmadım cunkı bellı satıcılardan alıyorum
Bu alibabadaki urunler orjinal mi ? Birde girdim baktim bulamadim adam gibi tshirtleri. Hangi saticilarla alisveris yapiyorsunuz.
Müsaadenizle konuya bir güncel çekeyim :)
Demin konuları okurken bu sitenin adını gördüm (aliexpress)
Nasıl alışveriş yapılır burada, benim şuan için tek ihtiyacım 300 mbps lik kablosuz adaptör
Free shipping Mini 300Mbps WiFi 802.11b/g/n Network LAN Card USB Wireless Adapter Antenna PC #8317-in Network Cards from Computer & Networking on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Mini-300Mbps-WiFi-802-11b-g-n-Network-LAN-Card-USB-Wireless-Adapter-Antenna/530044827.html)
Bu siteden nasıl alışveriş yapılır, nelere dikkat edilir vs kısaca bir özet geçerseniz çok sevinirim :)
Alibaba daki ürünler çoğunlukla sahtedir.
Müsaadenizle konuya bir güncel çekeyim :)
Demin konuları okurken bu sitenin adını gördüm (aliexpress)
Nasıl alışveriş yapılır burada, benim şuan için tek ihtiyacım 300 mbps lik kablosuz adaptör
Free shipping Mini 300Mbps WiFi 802.11b/g/n Network LAN Card USB Wireless Adapter Antenna PC #8317-in Network Cards from Computer & Networking on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Mini-300Mbps-WiFi-802-11b-g-n-Network-LAN-Card-USB-Wireless-Adapter-Antenna/530044827.html)
Bu siteden nasıl alışveriş yapılır, nelere dikkat edilir vs kısaca bir özet geçerseniz çok sevinirim :)
ebay üzerinden alalım cani abi istersen burda bulamazsan vs?
Göktuğ ebays için baya işlem yapmak gerekecek sanırım. Şöyle küçük ürün alacak olan varsa bende ücretini hemen havale edeyim tek kargo ile getirtelim iyi olur valla :)