Orijinalini görmek için tıklayınız : karmasik bir trafik kazasi ve sigortadan para alma
Arkadaslar merhaba bu ara başımıza gelenler bizi yildirdi resmen geçen gün babam tatilden donerken kayseri yolunda belediyenin mucuru yere dokup preslememesi üzerine bizim araç kayarak orta refuju asiyor ve karşı seride geçiyor neyseki babamda birsey yok kendi demesine göre ama aradan 3 dk geçmeden bir başka araç babamın kontrolünü kaybettiği yol üzerinde kontrolünü kaybediyor ve orta refuje giriyor ama çıkarken takla atıyor ve gelip bizim araca çarparak duruyor tabi bizim ve onun araç kullanılamaz hale geliyor şimdi araçlar karşı tarafın kadrosu tarafından karsilanacak veya pert edilecek exper servise gidip baktiginda on kısım yani birinci kazada 15 bin tl ikinci kazada ise 17 bin TL masraf çıkartıp aracı perte çıkaracaklar büyük ihtimal ama 17 bin tl gibi bir meblag ile olayı kapatmak istiyor aracın o fiyata piyasada olması imkansız yani bana aracın gerçek degerini vermiyor savunma olarakta ilk babamın yaptigi kazayı örnek gösteriyor suanda araç kayseriden serviste sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama önemli bu arada bizim kasko yok karşı tarafın kaskosu var var
Gerçekten karmaşık . :) araç lupo sanırsam kaç model ? 17 bin bana az gelmedi.
131mirafiori
10-07-2012, 18:47
Yazılan metinde ki şu saçma sapan ifadeler => ým bana mı görünüyor sadece ? Hiç bir şey okuyamıyorum :(
Karakterleri ben mi okuyamıyorum yoksa bi sorun mu var ??
devil_berk22
10-07-2012, 18:50
bide çinceden türkçeye çevirebilirsek herşey daha güzel olucak
cerkez_kral
10-07-2012, 18:54
tam tepemdeki arkadaş beni yıktın resmen :)
Ahmetim103
10-07-2012, 18:56
Arkadaslar merhaba bu ara başımıza gelenler bizi yildirdi resmen geçen gün babam tatilden donerken kayseri yolunda belediyenin mucuru yere dokup preslememesi üzerine bizim araç kayarak orta refuju asiyor ve karşı seride geçiyor neyseki babamda birsey yok kendi demesine göre ama aradan 3 dk geçmeden bir başka araç babamın kontrolünü kaybettiği yol üzerinde kontrolünü kaybediyor ve orta refuje giriyor ama çıkarken takla atıyor ve gelip bizim araca çarparak duruyor tabi bizim ve onun araç kullanılamaz hale geliyor şimdi araçlar karşı tarafın kadrosu tarafından karsilanacak veya pert edilecek exper servise gidip baktiginda on kısım yani birinci kazada 15 bin tl ikinci kazada ise 17 bin TL masraf çıkartıp aracı perte çıkaracaklar büyük ihtimal ama 17 bin tl gibi bir meblag ile olayı kapatmak istiyor aracın o fiyata piyasada olması imkansız yani bana aracın gerçek degerini vermiyor savunma olarakta ilk babamın yaptigi kazayı örnek gösteriyor suanda araç kayseriden serviste sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama önemli bu arada bizim kasko yok karşı tarafın kaskosu var
hsynylmz
10-07-2012, 19:02
gerçekten karmaşıkk :)))
onursumer
10-07-2012, 19:04
şimdi sizin araçta kasko yok
baban kaza yapıyor peşinden bir araç daha gelip sizin araca vuruyor
karşı tarafın kaskosu sadece 2. kazada oluşan hasarı odeme taraftarı doğrumu anladım ?
Yiğit Ş.
10-07-2012, 19:04
yapıcağın şey kaskodan parayı almak. veya toplatıcaksın. en kötü konuşup ikna edip ilk kaza bedelini minimum a indirmek
yucelebeci
10-07-2012, 19:17
ilk hasarı tabiki karşı tarafın kaskosu karşılamaz sadece diğer aracın verdiği kısmın hasarını karşılar ama diğer aracın verdiği zarar aracı pert çıkarmaya yetiyorsa o başka o zaman verdiği hasardan dolayı perte çıkarıp size ödeme yapması lazım
Aracin ilk kazasinda sorumluluk size ait ama ne aracin marka modeli onden hasarin durumu nedir 15.000 tl ???
Sonraki hasardan sebep pert oluyor bu durumda pert parasi yani raic bedelden yola cikilmali yok sen carptin bilmemne dill sen carpmasanda onun darbesi perte cikarmaya yetiyorsaki oyle anladim herseyi onlar karsilamali
Gerçekten karmaşık . :) araç lupo sanırsam kaç model ? 17 bin bana az gelmedi.
araç lupo degıl ford focus c-max
Yazılan metinde ki şu saçma sapan ifadeler => ým bana mı görünüyor sadece ? Hiç bir şey okuyamıyorum :(
telefondan acıl olarak konu actıgımdan dolayı boyle oldu sanırım
Karakterleri ben mi okuyamıyorum yoksa bi sorun mu var ??
evet sorun duzeltıldı
aynen bendede öyle ?
:D
Arkadaslar merhaba bu ara başımıza gelenler bizi yildirdi resmen geçen gün babam tatilden donerken kayseri yolunda belediyenin mucuru yere dokup preslememesi üzerine bizim araç kayarak orta refuju asiyor ve karşı seride geçiyor neyseki babamda birsey yok kendi demesine göre ama aradan 3 dk geçmeden bir başka araç babamın kontrolünü kaybettiği yol üzerinde kontrolünü kaybediyor ve orta refuje giriyor ama çıkarken takla atıyor ve gelip bizim araca çarparak duruyor tabi bizim ve onun araç kullanılamaz hale geliyor şimdi araçlar karşı tarafın kadrosu tarafından karsilanacak veya pert edilecek exper servise gidip baktiginda on kısım yani birinci kazada 15 bin tl ikinci kazada ise 17 bin TL masraf çıkartıp aracı perte çıkaracaklar büyük ihtimal ama 17 bin tl gibi bir meblag ile olayı kapatmak istiyor aracın o fiyata piyasada olması imkansız yani bana aracın gerçek degerini vermiyor savunma olarakta ilk babamın yaptigi kazayı örnek gösteriyor suanda araç kayseriden serviste sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama önemli bu arada bizim kasko yok karşı tarafın kaskosu var
tesekkur ederım makbul gectı
şimdi sizin araçta kasko yok
baban kaza yapıyor peşinden bir araç daha gelip sizin araca vuruyor
karşı tarafın kaskosu sadece 2. kazada oluşan hasarı odeme taraftarı doğrumu anladım ?
aynen oyle bır yandan bızım ıcın rahmet oldu ama ılk kazanın pertle alakası yoktu ama arkadan gelıp bıze vuran aractan dolayı agır kaza oldu buda bızım aractan para almamız ıcın sebep oldu ama bu seferde perte cıkabılır demelerıne ragmen aracın bedelını 17 bın gıbı gosterıyorlar.
yapıcağın şey kaskodan parayı almak. veya toplatıcaksın. en kötü konuşup ikna edip ilk kaza bedelini minimum a indirmek
ılk kaza bedelını ıkıncı kaza bedelıne yakın tutmus kı o kadar yok emınım parayı zaten alıcaz tutupta o kadar stresın ıcınde araba tamırı vs cok zor olur sadece 25 bın tl pıyasası olan bır aracın 17 bın tl fıyat bıcılmesı cok komık
ilk hasarı tabiki karşı tarafın kaskosu karşılamaz sadece diğer aracın verdiği kısmın hasarını karşılar ama diğer aracın verdiği zarar aracı pert çıkarmaya yetiyorsa o başka o zaman verdiği hasardan dolayı perte çıkarıp size ödeme yapması lazım
ılk kazadan dolayı perte cıkması cok zor ıkıncı kazada agır darbeyı alıyor ve onların kaskosu bu kazayı karsılamak zorunda ama ılk kazayı koz olarak kullanıp az mıktar para verıyorlar pıyasa bu deyıp.
Aracin ilk kazasinda sorumluluk size ait ama ne aracin marka modeli onden hasarin durumu nedir 15.000 tl ???
Sonraki hasardan sebep pert oluyor bu durumda pert parasi yani raic bedelden yola cikilmali yok sen carptin bilmemne dill sen carpmasanda onun darbesi perte cikarmaya yetiyorsaki oyle anladim herseyi onlar karsilamali
sımdı adamın demesıne gore ılk kazanın bedelı servıs tutarı 15 bın tl ımıs sonrakı kazanın bedelı ıse 17 bın tl sımdı ıkı kazanın sonucunda pert zaten olucak o kadar darbeden sonra ama ılk kaza perte cıkacak kadar agır degıl ne tampon kırık ne radyator patlak babamın demesı boyle ama adam gelıp bıze vurunca ortalık enkaz alanı oluyor resmen ve pert olucak denılıyor ve bıcılen fıyat 17 bın tl sımdı hersey tamam ben tekrar verdıgı paraya aynı aracı alabılıcek olsam sıkıntı yok ama pıyasa bu deyıp 17 bın bedel bıcmesı zoruma gıden
Size tum bedeli odemeleri gerekli bu durumda
ozgurluk
10-07-2012, 21:23
Açıkçası doğru düzgün anlamadım ama sizin hasarınızı karşı tarafın trafik sigortası öder kaskosu değil. Kaskosu onun kendi hasarını ödeyecektir.
İlk yaşanan kazadan dolayı olan hasarı , size çarparak duran aracın sigorta şirketi ödemez. Zira ilk hasarın onlarla alakası yoktur.
Ha size çarpmasıyla birlikte sizin önden almış olduğunuz hasar artıyorsa bunu fotoğraflarla kanıtladığınız takdirde o hasarında total bedele dahil edileceğini tahmin ediyorum.
Tüm bu söylediklerim afakidir, neticede olayı tam olarak bilemiyoruz.
Çok geçmiş olsun.
Akşam video ekliyicem aracın ikinci kazadan sonraki halini birazda olsa öğrenmeniz için ilk kaza fotolarini çekmemiş çünkü zaman yoktu dedi sadece sonraki kaza videosu var
adamın kaskosu senin aracını perte çıkarmaz, çünkü kasko sigortalanan aracın masraflarını öder.. karşı tarafı değil..
takla atan diğer aracın senin aracında oluşturacağı hasar için ödemeyi karşı tarafın trafik sigortası yapacak, eğer raporda %100 karşı taraf kusurluysa
kasko ve trafik sigortası farklı şeyler..
trafiksigortası da maksimum 22.500 tl masraf öder, sen ödersin karşı tarafın trafik sigortasından tahsil edersin.. eğer masraf fazlaysa karşı taraftan masrafını ödemesini istersin ödemezsen dava edebilirsin
bu arada önden aldığınız hasar içinde eğer raporda yolun kusurlu olduğu belirtiliyorsa belediyeye veya karayoluna dava açma imkanı var ama uğraştığınıza değmez.. Fakat şöylede bir durum var, diğer aracın kasko firması parayı belediyeden almak için uğraşabilir, eğer belediye kusurluysa bundan sizde faydalanabilirsiniz.
Ön taraftan ilk kaza hasarı için karşı tarafın trafik sigortası ödeme yapmayacaktır.
sizin hasarınızı karşı tarafın kaskosu ve trafik sigortasì öder, hangisi müsaitse.
sizin hasarınızı karşı tarafın kaskosu ve trafik sigortasì öder, hangisi müsaitse.
hangisi müsaitse ne demek? :) kasko ilgilenmez bile..
kasko kaskolu araçla ilgilenir sadece..
ayrıca , adamın kasko poliçesindeki karşı tarafa verdiği hasar klozu nun miktarı yeterli ise sizin aracınızı pertede çıkarabilir.
ozgurluk
10-07-2012, 21:57
Trafik sigortasının limitini aşan durumda , kaskoda ki İMM (İhtiyari Mali Mesuliyet) teminatı devreye girer.
Ama 17 bin TL hasar var diyor arkadaş, bu durumda söylediğiniz gibi kaskoyu yapan sigorta şirketini alakadar eden bir durum yok. Trafik sigortası teminatları dahilinde hareket edilecektir.
Yanlış anlaşılmamak dileğiyle, saygılar.
kasko her 2 araçla da ilgilenir.
Geçmiş olsun volkan çok karmaşık bir durum
kaza - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=NB-JzrDRGqA)
Arkadaslar kaza sonra aracımızın hali
kaza raporunda trafık raporu su sekılde karsı taraf %100 suclu kabul edılıyor ve ılk kazadan dolayı trafık polısının yazdıgı raporda arac 500 tl'lık bır hasar olusmus ama expere gore 15 bın tl.