Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu yakası kumlamacı

ilker AKTAŞ
16-07-2012, 12:25
arkadaşlar anadolu yakasında araç kumlama yapan bi yer var mı? varsa bildiğiniz nerdedir? ve kumlama hakkında bildiklerinizi paylasırsanız çok sevinirim aracımı komple boyatmayı düşünüyorum kumlama yaptırmamı önerdiler tam deyatlı öğrenmek istiyorum kumlama nedir?
saygılar..

Blackbird
16-07-2012, 13:01
Benimde kumlama hakkında merak ettiklerim var belki sanada faydası olur;

Kumla yapılırken hangi kalınlıkta kum kullanılması gerekiyor zımpara gibi onunda numaraları var mı ?

Eski model araçlarda kumlama sonrası sacın çok incelip mukavvemetinin azaldığı gibi birşey duymuştum ne kadar doğru ?

ChtArdARSL
16-07-2012, 13:07
arkadaşlar anadolu yakasında araç kumlama yapan bi yer var mı? varsa bildiğiniz nerdedir? ve kumlama hakkında bildiklerinizi paylasırsanız çok sevinirim aracımı komple boyatmayı düşünüyorum kumlama yaptırmamı önerdiler tam deyatlı öğrenmek istiyorum kumlama nedir?
saygılar..

İlker arabanı kumlatıcagın zamanki masraflarına hazırmısın? Maddi ve manevi..

Goremedigin hissedemedigin ne var ne yok aracta cıkıcak en kotuyu dusunursek belkı saselerın bıle gıdecek oyuzden ben kumlatmanı tavsıye etmıyorum kardesım senı dusundugum ıcın bılgın olsun..

Kumlamanın asıl amacı arabayı ılk sadelıgıne getırmek ve daha ıyı boya tutmasını saglamaktır..

Chn53
16-07-2012, 13:28
İlker arabanı kumlatıcagın zamanki masraflarına hazırmısın? Maddi ve manevi..

Goremedigin hissedemedigin ne var ne yok aracta cıkıcak en kotuyu dusunursek belkı saselerın bıle gıdecek oyuzden ben kumlatmanı tavsıye etmıyorum kardesım senı dusundugum ıcın bılgın olsun..

Kumlamanın asıl amacı arabayı ılk sadelıgıne getırmek ve daha ıyı boya tutmasını saglamaktır..

şaselere kumlama yapılmaz olur biter .

sadece dış kaportaya yaptırırsanız yukarda yazılan sorunlarla karşılaşmazsınız.

XSi
16-07-2012, 13:58
Jant Araba Otomobil Tekne Hassas Kumlama SAYKAR METALURJi LTD.STI. (http://www.saykar.net/hassas+kumlama.html)

mehmetRS
16-07-2012, 14:00
birde belirli bir yaşın üzerindeki arabalar, kumladan cıkmayadabiliyormuş, yani geriye bişey kalmayacak dereceye geliyormuş.. sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum tabi bunlar sadece kulaktan duydugum şeyler.

bskone
16-07-2012, 14:09
boyacı bi abim kumlamanın çok sakat oldugunu söylemişti bana hatta ben şakasına benim aracı kumlayalım sonra komple sıfır boya atarız demiştimde sopayla :D kovalamıştı beni dükkandan

ChtArdARSL
16-07-2012, 15:30
şaselere kumlama yapılmaz olur biter .

sadece dış kaportaya yaptırırsanız yukarda yazılan sorunlarla karşılaşmazsınız.

birde belirli bir yaşın üzerindeki arabalar, kumladan cıkmayadabiliyormuş, yani geriye bişey kalmayacak dereceye geliyormuş.. sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum tabi bunlar sadece kulaktan duydugum şeyler.

cevapını Mehmet abı vermıs..

Chn53
16-07-2012, 17:01
cevapını Mehmet abı vermıs..

kumlamadan çıkamıyacak durumdaki bi arabayı kumlamaya girmeden boyanması dahamı mantıklı ve güvenli ?

insan kendi arabasını tanır , birazda olsa tahmin eder nekadar paslandığını. ayrıca benim dediğim gibi sadece dış yüzeye kumlama atılabilir. haa dış yüzeye atıncada ortada panel kalmaz diyosan ben zaten o arabaya binmem. ben değil kimse binmesin zaten , can taşicak o araba.