PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 347. Dönem Yedek Subay ve Kısa Dönem Askere gidecekler ( Ağustos 2012)

Sayfa : 1 2 [3]

bora1311
11-08-2012, 01:08
Ne kadar sürede aştiye ulaşabiliriz havaş ile? Bilginiz varmı?

Şimdiden teşekkürler.
verdigim linkte, havaş icin 35dk, ego icin 60dk diye belirtiyor. sizde zaten sabah erken geleceginiz icin trafik sorunu yasamazsiniz...

_AS_
11-08-2012, 01:09
Şu erzincan il jandarma hakkında hala tam bilgi bulamadım kimse yok mu bilen:)

Bu arada kastamonucular yarın akşam 23 otobüsü ile gidiyorum ben.

Erzincan bilgisi olanlar güncel...

HkN
11-08-2012, 08:11
ULŞ.PER.OKL.VE.EĞT.MRK.A2'NCİ ULŞ.ER EĞT.TB.K.LIĞI/ ( MANİSA / ALAŞEHİR )
KATILACAGI TARİH : 24.08.2012
Varmıdır burayı bilen :)

Ben uzun dönem acemiliği 1. Taburda İzmirde yaptım.

Alaşehir Manisanın güneyinde kalıyor. Arkadaşın dediği gibi Alaşehir sarıkız var. Hiç olmadı Manisaya geçersin ve oradan Alaşehir e geçersin

Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi K.lığı

2. Er Ulaştırma Tabur'u tam açılımı. 5 yada 6 tane bölükten birisine düşersin , oraya ya eğitim çavuşu yada kantinci,posta vs düşersin.

Alaşehir sıcak, ağaçlık olmayan bir yer. Eğitim alanları bildiğim kadarıyla uzak ama sonuçta askerlik. Alışırsın rahat rahat seni fazla zorlamazlar

ALPhan japan
11-08-2012, 09:34
Ben uzun dönem acemiliği 1. Taburda İzmirde yaptım.

Alaşehir Manisanın güneyinde kalıyor. Arkadaşın dediği gibi Alaşehir sarıkız var. Hiç olmadı Manisaya geçersin ve oradan Alaşehir e geçersin

Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi K.lığı

2. Er Ulaştırma Tabur'u tam açılımı. 5 yada 6 tane bölükten birisine düşersin , oraya ya eğitim çavuşu yada kantinci,posta vs düşersin.

Alaşehir sıcak, ağaçlık olmayan bir yer. Eğitim alanları bildiğim kadarıyla uzak ama sonuçta askerlik. Alışırsın rahat rahat seni fazla zorlamazlar

abi umarım dediginiz gibi olur acemilik kaç gün acaba.

cagri-35
11-08-2012, 10:08
verdigim linkte, havaş icin 35dk, ego icin 60dk diye belirtiyor. sizde zaten sabah erken geleceginiz icin trafik sorunu yasamazsiniz...

Çok teşekkürler duruma göre havaş yada taksi ile geçicez aştiye.

clioGT
11-08-2012, 10:09
Güncel arkadaşlar bilgisi olanlardan mesaj beklıyorum.

Kendi yasadigima gore konisiym, il jandarma yazdigina bakmayin, bagli olan bir karakoluna dusersiniz. Erzincandaki kemaliyeye duserse 10 numara 5 yildiz olur-)

HkN
11-08-2012, 10:20
abi umarım dediginiz gibi olur acemilik kaç gün acaba.

Acemilik 17 ile 30 gün arasında değişiyor. Bu aralar bayram civarı yok bu nedele 28 te filan yaparlar :)

ALPhan japan
11-08-2012, 10:23
umarım 28 olur abi 75 gün falan yapılmaz

bora1311
11-08-2012, 10:28
max 28gun olur, 75gün uzun donemlerin acemilik suresi...

HkN
11-08-2012, 10:47
umarım 28 olur abi 75 gün falan yapılmaz

75 Günü uzun dönem çavuş- meslekçi sofor-sıhhiye vs vs olan askerle yapıyor.

_AS_
11-08-2012, 10:58
Kendi yasadigima gore konisiym, il jandarma yazdigina bakmayin, bagli olan bir karakoluna dusersiniz. Erzincandaki kemaliyeye duserse 10 numara 5 yildiz olur-)

Bu karakollar normal ilçe karakolları mı peki?

HkN
11-08-2012, 11:02
Bu karakollar normal ilçe karakolları mı peki?

Aynen. Doğudakiler Kaçakçılık ve asayişle alakalıdır. Genelde Doğu sınırlar haricinde kırsal alanda polisin olmadığı yerlerde asayiş içindir

cagri-35
11-08-2012, 23:44
Arkadaşlar artık girebildikçe çarsıda vs. imkan olursa bu baslıktan yazmaya calısıcam.

Yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim, tüm tertiplerimede şimdiden hayırlı teskereler dilerim. Allah sağlıkla gidip gelmek nasip etsin.

Bad-Fast
11-08-2012, 23:57
hayırlı teskereler arkadaşlar ...

Berkan
12-08-2012, 02:03
Rıdvan süper acıklamış

kimseye takılmayın sus pusta olmayın nabza göre şerbet verin mantık aramayın bu böyle olurmu demeyin oluyo ilk başlarda bol bol görceksiniz sorguycaksınız bu yüzden

12 agustos 17.00 de beyninizi kapıda bırakın 17 ocakta geri nizamiyeden alın...

ERK_RS
16-08-2012, 10:53
evet beyler Hatay Serinyoldan yazıyorum..

4.gunde ınternet kakkı verdiler yarım saat. hemen bitti bile.
burada rahatım yerinde, gündüzleri koşturtuyoruz biraz ama kaldığımız yerler güzel, her aksam duş falan rahat yani.

TGY
17-08-2012, 10:07
1 senedir yurt dısında calısıyorum daha kalıp bedelli yapma sansım var fakat donup askere gitme fikrindeyim.Merak ettigim su:Aramızda bursa kütügüne baglı olup askerligini yapan varmı?nereye düsüyo genelde onu anlamak istiyorum.Tesekkürler.

makturan
17-08-2012, 10:31
evet beyler Hatay Serinyoldan yazıyorum..

4.gunde ınternet kakkı verdiler yarım saat. hemen bitti bile.
burada rahatım yerinde, gündüzleri koşturtuyoruz biraz ama kaldığımız yerler güzel, her aksam duş falan rahat yani.

Allah kolaylık versin.. kaçıncı bölüktesin ?

ben 343.donem yaptım orada.. bizim sıkıntılıydı ya ..

ERK_RS
17-08-2012, 19:21
ben 4. bölükteyim. Fazıl üst teğmenin komutasında.

bizimki de skıntılı ama alışıyoruz yavaş yavaş.
hava 39 derece, bütün gün güneş altında aklınıza ne geliyorsa yapıyoruz.
yemekler falan rezalet..
ama arkadaşlık güzel Allah'tan.

cagri-35
19-08-2012, 19:22
Arkadaşlar , Bende geldim gölköye. Herşey gayet iyi, askerlik bekledıgımden ıyı ancak tabı bu a cemılıkte boyle olabılır cunku gıdecegımız yer buyuk ıhtımalle ılce olacak. Insallah oradada guzel gecer. Burada 3000 kısa dönem ve 200 uzun dönem var. Ben 2.ci bölüğe düştüm. Başta techturkeycı arkadaslar ıle gorusuruz dıyorduk ama gercekten burada bırbırımızı bulabılmemız cok zor baya baya buyuk bıyer.

Benden sızlere nacızane tavsıye arkadaslar askerlık olayını ertelemeyın enınde sonunda herkes gıdecek bır sure sonra cok daha zor oluyor. Ben cok sukur alıstım bırde özlem duygusu olmasa cok daha guzel olucak. Benı su an ıcın en cok yıpratan sey bu cunku.

Hepınıze hayrlı teskereler arkadaslr 1 haftayı gerıde bıraktık. Herkese hayırlısı olsun.

Tum forum halkınada selamlar arkadaslar.

gökan
19-08-2012, 19:28
gölköy ıyıdır az anılarım yok orda:) net cafesındemısın golkoyun cagrı bılardolar duruyrmuD

safaks
19-08-2012, 23:16

Geç gördüm galiba. Yinede işinize yararmı bilmiyorum. Erzincan il merkez jandarma komutanlığı Erzincan merkezde. Ben yan tarafında 3.orduda askerlik yaptım ama çok girip çıktım. Yer konum olarak güzel biyerde. Terörle felan işi alakası yok. Tammen şehir merkezinde çok rahat biyer. İçerisinden de bir çok arkadaşım vardı hepsi rahattı. Heleki ulaştırma olursa jandarma arabalarıyla ordu evleri sosyal tesisler arası git gelden ibaret.. Hayırlı teskereker..

SerdaR A.
20-08-2012, 12:21
erzuruma gelen varmıı 9.uncu kolorduya

hakan
31-08-2012, 07:18
ben 4. bölükteyim. Fazıl üst teğmenin komutasında.

bizimki de skıntılı ama alışıyoruz yavaş yavaş.
hava 39 derece, bütün gün güneş altında aklınıza ne geliyorsa yapıyoruz.
yemekler falan rezalet..
ama arkadaşlık güzel Allah'tan.

bende 4.bölükteydim bizim biraz sıkıntılı geçmişti hatay.zübeyir teymene selamlar.
Ş:)15.

Selman
31-08-2012, 11:12
bende 4.bölükteydim bizim biraz sıkıntılı geçmişti hatay.zübeyir teymene selamlar.
Ş:)15.

Şafak 15 bitirdin be:D

fasterhan
01-09-2012, 17:30
ve amasya defteri kapanır , Kars defteri açılır artık.... Herkese hayırlı teskereler...

DeNNis
01-09-2012, 18:09
manisa bitti, yarın gelibolu 2. kolorduya yolculuk var.

ERK_RS
01-09-2012, 18:11
Dun yemin torenim vardi. Iki hafta daha hataydayim. 17sinde hakkari kismetse.
Simdi iki gunluk evci iznindeyim.

cagri-35
08-09-2012, 14:02
Selam arkadaşlar

Kastamonudayım halen cıft carsı verdıler cıktım nete gırdım. Özlemısım tech ı gercekten. Kısa donem amaaaan tatıle gıdıyorsun falan dıyenlere ınanmayın heryer aynımı bılemem ama bıze baya yogun egıtım vs verıyorlar. Gercı bızım boluk bu sekılde. Su ana kadar yaklasık sayamadım tam ama 55 60 cıvarı mermı attık, yatma surunme, sınav barfıks mekık kosu vs. hersey mevcut :) Kazanlar arızalandı 20 gundur sıcak su yoktu baya zorluk cektık, 3000 kişi olmasından dolayı kantın sırası bıle en erken yarım saatte gelıyor heryerde sıra var. Az once burgerda bıle sıraya gırdık 40 dk da aldık dusunun :)

Dıger acıdan zaman ara ara duruyor gıbı oluyor. Şu özlem duygusu var ya adamı bıtırıyor gercekten gerısınde problem yok. İnşallah bugunlerde gecıp gıdecek , ılk haftamda yazdıgım yazıya baktım ve gercekten dedıklerı cok dogru , herseyı yapabılrler ancak zamanı durduramazlar. Zamanı gelıcek ve herkes evıne donucek Allah'ın ıznıyle. Hepımıze kolay gelsın arkadaslar...

Gökan
net cafede bılardo masaları duruyor ama ıstaka vs gormek nasıp olmadı :) Burası senden sonra cok degısmıs 2800 kısa dönem 200 250 uzun donem var ınanılmaz yogun bıryer.

Gideceğim yer bu arada samsun il jandarma ama buyuk ıhtımal dagıtım olur ve koy karakollarına dusersınız dıyorlar bakalım ınsallah guzel yere duserız, uzak bıyere dagın basına dusmemek tek dılegım. Hakkımızda hayırlısı..

Berkan
08-09-2012, 17:07
Selam arkadaşlar

Kastamonudayım halen cıft carsı verdıler cıktım nete gırdım. Özlemısım tech ı gercekten. Kısa donem amaaaan tatıle gıdıyorsun falan dıyenlere ınanmayın heryer aynımı bılemem ama bıze baya yogun egıtım vs verıyorlar. Gercı bızım boluk bu sekılde. Su ana kadar yaklasık sayamadım tam ama 55 60 cıvarı mermı attık, yatma surunme, sınav barfıks mekık kosu vs. hersey mevcut :) Kazanlar arızalandı 20 gundur sıcak su yoktu baya zorluk cektık, 3000 kişi olmasından dolayı kantın sırası bıle en erken yarım saatte gelıyor heryerde sıra var. Az once burgerda bıle sıraya gırdık 40 dk da aldık dusunun :)

Dıger acıdan zaman ara ara duruyor gıbı oluyor. Şu özlem duygusu var ya adamı bıtırıyor gercekten gerısınde problem yok. İnşallah bugunlerde gecıp gıdecek , ılk haftamda yazdıgım yazıya baktım ve gercekten dedıklerı cok dogru , herseyı yapabılrler ancak zamanı durduramazlar. Zamanı gelıcek ve herkes evıne donucek Allah'ın ıznıyle. Hepımıze kolay gelsın arkadaslar...

Gökan
net cafede bılardo masaları duruyor ama ıstaka vs gormek nasıp olmadı :) Burası senden sonra cok degısmıs 2800 kısa dönem 200 250 uzun donem var ınanılmaz yogun bıryer.

Gideceğim yer bu arada samsun il jandarma ama buyuk ıhtımal dagıtım olur ve koy karakollarına dusersınız dıyorlar bakalım ınsallah guzel yere duserız, uzak bıyere dagın basına dusmemek tek dılegım. Hakkımızda hayırlısı..

sizin taraf sıkıymıs sanki biraz ben 5 ayda 12 mermi atmıştım topu topuki tüm kısalardan enfazla atanıydım :D

zaman öglen yemegi ve ondan sonraki ara bitene kadar 10 numara geçer o saaten akşam yemeğine kadar yorar adamı öyle böyle gecicek ama hayırlı teskereler simdiden

Muharrem C.80
09-09-2012, 11:02
from kastamonu gölköy 6.bölük here :) çağrıları otobüsle falan bizim tabura getiriyorlar duşa arada 1. tabur temiz hava gölge karadeniz iklimi var braz eski sadece. 2. tabur ıraktaki american üsleri gibi en yakın ağac 200m ötede tellerin arkasında heryer dökme beton beyaz binalar despot tasarım heryer taş karasal iklim:D yılın 280günü yağmur yağan şehirde 28gündür yağmur görmedik o ayrı zaten:)

Muharrem C.80
09-09-2012, 11:06
atışlar bitmiyor zaten bizim posta mihmandar(atış kontrolörü) olduk bide iyiymi atış alanını falan hazırlayıp orada takılıyoruz tüm gün. savaşa girsem bukdar silah sesi duymazdım heralde tıkac mıkaç takılıyoruz bakalım 5bölük 300er kilşiden 30-40 mermi kişi başı. atış günü bidünya oluyoruz zaten:)

Bad-Fast
09-09-2012, 11:29
aralıkta yolcuyuz ALLAH izin verirse bakalım biz neler yazıcaz :)

bu arada haftaiçi halıcıoğluna işlemler için gidicem , giden var mı burdan yoğunluk durumu falan nasıl acaba :)

cagri-35
09-09-2012, 12:59
Muharrem bızım kazan arızalıydı valla az gelmedım sızın oraya 7 de takılıyorum genelde dus daha tenha oluyor, 6 dan bı kac arkadas ıle muhabbetımız oldu o taraftada arkadasım var emre dıye oda bızım o tarafa sınemaya gelıo ole yuvarlanıp gıdıoruz :) :)

erkin006
09-09-2012, 21:44
yarın şubeye gidip başvuracağım kısmetse aralık için kısa dönem...

ne evraklar istiyorlar?

Bad-Fast
09-09-2012, 22:15

ne evraklar istiyorlar?

arka sayfalarda yazıyordu bende salı gibi falan gidip halletcem , bende unuttum belgeleri bakalım neymiş napcaz ...

Selman
10-09-2012, 08:14
Aralık için ne zamana kadar başvurmamız gerekiyor acaba daha diplomayı bile almadık.

Bad-Fast
10-09-2012, 11:10
şimdi arka sayfalara baktımda , aralık için yarın başvuruya gidicem , belgeler ne götürmek lazım "fotograf kımlık ve okul dıploması 2-3 vesikalık " diye bi yazı buldum sadece yakın zamanda giden veya bilen sölerse sevinirim yarın git gel olmasın halledim ya :)

Yigit-Y
10-09-2012, 11:13
sivas il jandarmaya düşen poşet varmı burada

Berkan
10-09-2012, 12:21

ne evraklar istiyorlar?

diplomanın orjinalini götür tam sayıyı hatırlamıyorm ama diplomanın önlü arkalı 3-5 fotokopiside olsun yanında bosuna sıra beklemessin onu cektircem diye içerde , kimlik , vesikalık foto

Aralık için ne zamana kadar başvurmamız gerekiyor acaba daha diplomayı bile almadık.

ekim sonu sondur

sMh
10-09-2012, 12:47

31 Ekim son, diploma aslına gerek yok, geçici mezuniyet belgeside yeterli oluyor.

rahmi
23-09-2012, 12:35
Nette bakınırken başka bir forumda kısa dönem askerlik konusunda aralık dönemine alım kontenjanı dolmuş(izmir için bahsedilmiş) vs diye bir mesaj dikkatimi çekti, böyle bir durum varmı yani başvuruya gidince kontenjan doldu deyip nisan dönemine sallamasınlar bizi aramızda şu aralar başvuru yapan varmı?

Bad-Fast
23-09-2012, 13:08
Nette bakınırken başka bir forumda kısa dönem askerlik konusunda aralık dönemine alım kontenjanı dolmuş(izmir için bahsedilmiş) vs diye bir mesaj dikkatimi çekti, böyle bir durum varmı yani başvuruya gidince kontenjan doldu deyip nisan dönemine sallamasınlar bizi aramızda şu aralar başvuru yapan varmı?

sallamışlardır arkadaşım bu hafta başvuru yaptım benim gibi baya da kişi vardı ;)

cagri-35
02-10-2012, 14:51
Selam arkadaşlar, samsun ıl jandarmaya dustum...

Atakum ılcesınde bıldıgınız uzere , mevkı olarak vs cok guzel ancak hızmet boluk muhafızı oldum gun ıcınde yapmadıgımızıs kalmıyor, çim biçmeden tas tasımaya agac kesmeden catı vs ıslerıne... tam amele olduk kaldı 3 bucuk ay amanasıl gecıcek bılemıyorum :) umarım dıger arkadaslarımda rahatlardır.

Hepımıze hayırlı teskereler ınsallah

::ZaFeR::
02-10-2012, 15:27
Bugün benim eve polisler gelmiş.Askerlik kaçağı durumuna düşmüşüm.Rapor felan vermiştim.Askerlik şubesine aradım.Bi sorun yok dediler :D

Bad-Fast
02-10-2012, 15:55
Selam arkadaşlar, samsun ıl jandarmaya dustum...

Atakum ılcesınde bıldıgınız uzere , mevkı olarak vs cok guzel ancak hızmet boluk muhafızı oldum gun ıcınde yapmadıgımızıs kalmıyor, çim biçmeden tas tasımaya agac kesmeden catı vs ıslerıne... tam amele olduk kaldı 3 bucuk ay amanasıl gecıcek bılemıyorum :) umarım dıger arkadaslarımda rahatlardır.

Hepımıze hayırlı teskereler ınsallah

hayırlı teskereler bizim zamanda yaklaşıyor bakalım :) o tür işlerde günü hızlı geçirir bari boş durmaktansa diycemde tabi şuan bana hava hoş :)

rebelh
02-10-2012, 16:54
2012 Askerlik Aralık Celbi Son Başvuru Tarihi ve Gerekli Belgeler | HABERSANAL.COM (http://www.habersanal.com/2012-askerlik-aralik-celbi-son-basvuru-tarihi-ve-gerekli-belgeler.html/)

arkadaşlar 31 ekim son başvuru tarihiymiş son gün başvursak bize ''kontenjan doldu nisana kaldın'' deme gibi bir şansları var mı?

clioGT
02-10-2012, 16:58
geçen sene son gün başvurdum ben direkt yaptılar işlemleri de:)

Selman
02-10-2012, 16:59
Zannetmiyorum öyle bişey olacağını ama riske girmeye gerek yok. Ben ay ortalarında gitmeyi planlıyorum.

diploma, kimlik, ehliyet bunların bolca fotokopisini çektirmek lazım. Bide vesikalık fotoğraf:)

rebelh
02-10-2012, 17:05
Zannetmiyorum öyle bişey olacağını ama riske girmeye gerek yok. Ben ay ortalarında gitmeyi planlıyorum.

diploma, kimlik, ehliyet bunların bolca fotokopisini çektirmek lazım. Bide vesikalık fotoğraf:)

ya beni bankadan mülakata çağırdılar o iş olursa askerliği ertelicem olmazsa gidicem mülakatta ptesi sonuçlanması zaman alacak illaki

hem işe alınmaz hem askere gidemezsem ağlarım :Deli::Deli::Deli: :D

cagri-35
18-10-2012, 16:57
samsundayım il jandarmada safak atarsa 90 hizmet muhafızım öyle böyle yardırmıyorum cim biciorum boya yapıyorum duvar örüorum vsvs saysam roman olur ama en azından safagımız atıyor çok şükür herkese hayırlı teskereler simdiden.

Selman
18-10-2012, 17:00
Allah kolaylık versin.

Bakalım bize neresi çıkacak kış günlerini nasıl geçirecez askerde hayırlısı:)

RsErdi
18-10-2012, 17:02
Hayırlı teskereler hepinize seneye fln bizde gideriz herhalde düşündükce çok zoruma gidiyor valla gitmek

_Burak_
18-10-2012, 17:06
Yarın bende başvuruyorum Silivri askerlik şubesinde
Yeter artık çıksın aradan ...

clioGT
19-10-2012, 09:11
valla bana da askerlik şubesinden, celp dönemimde gitmediğim için 250 TL ceza geldi eve:) sonraki dönemde yaptığım için yarısını ödeyecekmişim ama

Selman
19-10-2012, 09:45
Bu dönem için başvuru yapan oldumu bende gidemedim daha.

cihan
19-10-2012, 10:10
ben 3 4 hafta önce gittiğimde aralık celbinde kontenjanın dolduğunu söylemişti işlemi yapan bayan.

Selman
19-10-2012, 11:01
haydaa öyle bişey olursa yıkılırım ilk defa duyuyorum dolduğunu.

Bad-Fast
19-10-2012, 12:50

ben geçen ay yaptım , baya kişi vardı halıcıoğlunda , kontenjan dolması saçma olur bence :) , aralıkta gidicekler şimdiden gitsinler kasımda çağırdılar beni bi kağıt almak için belli bi tarihi var herhalde

OzanCELENK
19-10-2012, 13:45
Aralıkta askeriz kısmetse :) kasım 7 de sevkimi alcakmısım sınava gircez vs vs

aLperTunga
19-10-2012, 14:07
Aralıkta askeriz kısmetse :) kasım 7 de sevkimi alcakmısım sınava gircez vs vs

allah kolaylık versin ben suanda 347. dönem askerim.3 ayımız kaldı hayırlısıyla bitirelimde bitsin gitsin sizleri bekliyoruz bizde siz gelince bizim şafak 30 olacak :D

OzanCELENK
19-10-2012, 14:25
allah kolaylık versin ben suanda 347. dönem askerim.3 ayımız kaldı hayırlısıyla bitirelimde bitsin gitsin sizleri bekliyoruz bizde siz gelince bizim şafak 30 olacak :D

gelicez gelicez :D valla aradan cıksın biran once hayırlı teskereler simdiden :)

Bad-Fast
19-10-2012, 14:26
gelicez inş. daha şimdiden gitmek için oturup duruyoruz :)

honour35
19-10-2012, 20:49
kismetse aralik celbi ile bizde gidicez bakalim. simdiden safak saymaya basladim gitmek icin bile biran once aradan ciksin diyolum. bakalim neresi cikicak diye geri sayimi buradan yapariz herpberaber aralikta gidecek arkadas cok cunku. hepimiz hakkinda hayirlisi:)

darkred
19-10-2012, 20:56
Bir hastalık yüzünden tedavi görüyordum ilaç tedavim bitti.Pazartesi günü doktor kontrolüne gideceğim eğer bir problem çıkmazsa bu aralıkta bende askerim :)

_Burak_
19-10-2012, 21:00

ben 3 4 hafta önce gittiğimde aralık celbinde kontenjanın dolduğunu söylemişti işlemi yapan bayan.

ben bugün başvurdum halıcıoğlundan
sıkıntı yok %99.9 aralıkta askersin dedi memur.

_Burak_
19-10-2012, 21:02
Ayrıca bizim dönem 349. değil mi ?
adamların başlığını meşgul etmeyin geldiler bile 347 ler :)

speed_emre
19-10-2012, 21:08
arkadaslar aralıkta askere gıdenler kımler konu acıldımı hıc :D aralıkta askere gıdenler dıye :D

GökhanAk
19-10-2012, 21:15
haydaa öyle bişey olursa yıkılırım ilk defa duyuyorum dolduğunu.

tskını yapıyodum gerçek olmasın Allah esirgesin ermanarseven aralık selmanhözkan nisan diye :D

cagri-35
19-10-2012, 21:36
valla biran önce aradan cıkarın arkadaslar ve herseye hazırlıklı olun:) yasadıgım kultur sokunu üstümden atmam neredeyse bir ayımı aldı dönunce detaylı yazarım saka gibi bi ortam askerlik

Bad-Fast
19-10-2012, 21:48
aralık giden çok olucak gibi burdan , yeni konu açarız kasımda falan ama başvurcak arkadaşlar kasıma kadar başvursun nolur nolmaz hayal kırıklığına uğramayın :)

Selman
19-10-2012, 21:52
pazartesi ilk işimiz askerlik şubesine gitmek olcak:)

Bad-Fast
19-10-2012, 21:56
pazartesi ilk işimiz askerlik şubesine gitmek olcak:)

en güzeli bayram falan derken karambole gelme :)

Selman
19-10-2012, 22:01
en güzeli bayram falan derken karambole gelme :)

aynen.

üstteki postdada arkadas doldu kontenjan falan yazdı çok kötü oldum o anda:D

honour35
19-10-2012, 22:12
ben gecen hafta subeye gittim tecilimi bozdurdum.aralikta askersin dediler. kasim 5 gibi tekrar gel demislerdi. elimdeki kagittada celp donemi: aralik 2012 yaziyor.

speed_emre
19-10-2012, 23:00
baya gıdenler var sanırım aralıkta ben konu actım arkadaslar yazarsınız oraya :)

Bad-Fast
19-10-2012, 23:30
aynen.

üstteki postdada arkadas doldu kontenjan falan yazdı çok kötü oldum o anda:D

tahmin edebiliyorum :D

ben gecen hafta subeye gittim tecilimi bozdurdum.aralikta askersin dediler. kasim 5 gibi tekrar gel demislerdi. elimdeki kagittada celp donemi: aralik 2012 yaziyor.

kasım ayı boyunca gelip hallet dediler banada , giderkende nufus kağıdı ve diploma aslını yanında getir demişlerdi ;)

cagri-35
22-10-2012, 12:10
atarsa 85 :)

Selman
22-10-2012, 21:08
Bugün gittik Erman'la başvurumuzu yaptık muayenemizi olduk hazır askeriz aralığa:)

Muharrem C.80
22-10-2012, 21:27
Elazığ il jandarma hizmet muhafız blk. Hazır kıta olduk kafam rahat gececiler öz adamlar. gündüz kümes gibi ortalık anlatılmaz yaşanır. Komando taburundan alay lojmanlarına kadar çok yerde kalıyorum. Anlatacak çok şey varda şimdi sadece sunu söylerim açık ve net komandolar ve diğerleri olarak 2ye ayrılıyorlar komandolar adam gibi adamlar diğer uzunlar geneli tırt kardeş değil 460 bi460daha yapsalar pek bsey fark etmez yani.

can_ksk
22-10-2012, 21:46
347 kd devrelerim,memleket istanbul acemi birligim ve usta birligim kayseri izin fln bisi kllnmadim ve kullanmayi dusunmuyorum da,teskere tarihi kac olur ocak 15 16 17 18?

cagri-35
23-10-2012, 16:58
teskere 15 ten 17 sine kdr. Yol izni 800 kmye kdr bi gün 800-1200 arası iki gün 1200 üzeri 3 gün yol izni. Misal 1 gün yol izni alırsan 17 si değil 16sında çıkıosun ama 16 sı dolduktan sonra yani gece 12den sonra kısmetse ben 15 i 16yı baglayan geceyarısı saat 12 de hürgeneralım :)

Evrenoz
23-10-2012, 18:23
teskere 15 ten 17 sine kdr. Yol izni 800 kmye kdr bi gün 800-1200 arası iki gün 1200 üzeri 3 gün yol izni. Misal 1 gün yol izni alırsan 17 si değil 16sında çıkıosun ama 16 sı dolduktan sonra yani gece 12den sonra kısmetse ben 15 i 16yı baglayan geceyarısı saat 12 de hürgeneralım :)

Gece 00.00'da komutanların seni serbest bırakacağını sanmıyorum.. Sabah içtimasından sonra alırsın muhtemelen çıkışını.. Herkes 00.00'dan sonra terhis oluyor ama birlik çıkışı 00.00 olmuyor..

Hatta yerine bağlı olarak ( genellikle karakollar ) güvenlik sebebi ile 3-5 ya da daha fazla süre kalabilirsin bulunduğun yerde..

cagri-35
23-10-2012, 21:52
il jandarmadayım abi veriolar 12 de terhisi geldigimiz gece 345 lerden 2 kısa dönem çıkış yaptı gece 1 bucukta bayram izninde 12 den önce otobusu ucagı olanlarıda cıkardılae. Merkez die muhtemelen ama mesela baska birliklerde dedigin gibi oldugunu bende duymustum.

Bad-Fast
23-10-2012, 22:30
doğuda yemez tabiki ama merkezi haritanın orta bölgelerinde olanları salarlar herhalde :)

cagri-35
27-10-2012, 03:45
hayırlı bayramlar arkadaslar asker arkadaslarımada sabır ,sevdiklerinden ailelerinden uzak bayram çok çok zor heleki askerken. Allah hepimize sabırlar versin.

Bad-Fast
27-10-2012, 14:45
hayırlı bayramlar sanada , zordur muhakkak ALLAH sana ve tüm askerlere sabır versin , amin.

_AS_
27-10-2012, 15:08
Atarsa Osmaniye (80) gelinde biz dönelim artık:)
Erzincan Kemaliye İlçe Jandarma Komutanlığından selamlar:)

cagri-35
27-10-2012, 21:20
hayırlı bayramlar sanada , zordur muhakkak ALLAH sana ve tüm askerlere sabır versin , amin.

Amin çokçok sağol,zor cidden. Sabır.

SerdaR A.
31-10-2012, 00:37
erzurum 9.kolordudan selamlar atarasa 110 :)

cagri-35
03-11-2012, 20:45
atarsa 72 samsundan selamlar

Bad-Fast
03-11-2012, 20:55

aralıkta gidenler için ne tavsiye edersin ne alalım yanımıza :)

cagri-35
03-11-2012, 21:57
valla bn şimdikiaklım olsa hıjyen malzemelerı harıc pek bısey almazdm bisürü sey aldım valızden dahı cıkmadı askerlıgın yarısı bitti bile. Ic camasırı corap al. Bot vurmasına karsı vatka al cok buyuk artıdır. Onun dısında cok kalabalık bı cnta yapmazsan gercekten sen rahat edersın :)

Bad-Fast
03-11-2012, 23:12
eyv. saolasın , herkes sölüyor bişeyler yeni gidenlerden duymak iyi oluyor :) kilit vs. hırsızlık durumları nasıl alalım mı kilit :)

SerdaR A.
04-11-2012, 00:56
bavulun için al ama dolap için için rahat edicekse al ama genelde patlatıyolar :)

ERK_RS
04-11-2012, 05:41

Hakkari çukurcadan sevgiler.
Az kaldi ocaga (:

cagri-35
05-11-2012, 15:14
Hakkari çukurcadan sevgiler.
Az kaldi ocaga (:

Az kaldı az , kasımıda devirdikmi çok daha güzel olucak...

Ocak ayını saymıyorum ben şahsen yılbaşından sonra benim için askerlik bitmiştir kısmetse...

ERK_RS
06-11-2012, 05:42
Yilbasindan sonrasini bende saymiyorum zaten. Hele bizim KTM durumu var, rahat 10 gun orada geciyor zaten. Aralik bitince tamamdir bu is.

_AS_
07-11-2012, 10:40
Erzincandan selamlar atarsa 69:)
Dolaplari kilitlemeyi dusunmeyn cunku yasak kilitletmezler. Hirszlik olayi oldugunuz yere bagli ama bizde yok cok sukur sadece dus jelimle sampuanimi yurutmus itin teki.
Sogukta gidiceksiniz iclik alin yaniniza askeriyenin vermis oldugu yetmez botlara slikon tabanlik alin ustunuzde ki sivil kiyafet disinda da sivil birsey getrmeyn en assa 15 20 corap 10 ar tanede atlet don falan alin iste... Yara bandi ve pudra goturun ilk bir iki hafta ayaginiz su toplicak:)

cagri-35
15-11-2012, 20:50
atarsa 61 samsundan selam yardırmaya devam...

fasterhan
18-11-2012, 12:45
şafak atarsa 60 Kars tan selam herkese.... haftaya akbaba tatbikatına çıkıyoruz dağda kalacaz 1-2 hafta... Buralarda Soğuklar kendinin hissettirmeye başladı baya soğuk oluyor geceleri... İnşallah tek temennim kimse Kars a düşmez düşersede inşallah kimse hafız hakkı paşa kışlasına düşmez... berbat bir yer... sürgün kışlası komutanından üsteğmenine herkes sıkıntılı... Rdm bölüğüne düşmüşüm.... bölükteki 73 kişiden 55 i cinayetden adam yaralamadan yada vücudundaki façalardan dolayı buraya gönderilmiş.... koğuşa geldigim ilk gece bizi kova yaparak karşılayan bir koğuş hesap edin işte... Sıracılık fenalarda alt devreleri bazı geceler sabaha kadar yatırmayıp su çektiriyorlar normal günlerde ise 3 te kaldırıyorlar...cocuklar karanlıkta mıntıka yapmaya çalışıyor... Kısa dönemlere burda üst devre muamelesi yapıyorlar o bakımdan sıkıntı yok ama komutanlar alt devre üst devre kısa dönem ayırmayıp istikamet manyağı yapıyorlar adamı :D :D ... sadece bir günde 50-60 kere yat kalk abartısız 50 kere felanda çök kalk yaptıgımızı biliyorum....Silahlı silahsız heraketleri felan söylemiyorum bile :D ....komutan bir ara takıldı zannettim :D :D... Neyse gelecek arkadaşlara tavsiyem yanınıza pek bişey almayın hatta bot kilidiymiş felan hiç almayın burda 2 tane kilit taktıgım botumu dahi çaldılar yani kendinize fazla yük edinmeyin... Herkese hayırlı tezkereler....

Bad-Fast
20-11-2012, 13:30
banka hesabı açtırmak lazım mı arkadaşlar , ordan veriyorlar ziraat bankası kartı falan deniliyor ama nedir durum ?

cagri-35
21-11-2012, 17:46
atarsa 56 samsundan selamlar herkese yardırmaaya devam karstakı arkadasla benzerını yasıyorum sabır versın anlıyorum senı :)

cagri-35
25-11-2012, 17:17
çarşıları kitkediler tum gun agır bı safak sıkıstırması yasadım...yenı yenı gecıo ooooooooooooof

cagri-35
28-11-2012, 20:36
şafak 49 beyleer ne alemdesınız nasıl gıdıo bakalım

Berkan
29-11-2012, 00:01
banka hesabı açtırmak lazım mı arkadaşlar , ordan veriyorlar ziraat bankası kartı falan deniliyor ama nedir durum ?

hiç hesabın yoksa açtır yoksa açtır yada ailenden birinde varsa al götür her atmden çekebiliyosn nasılsa.

çok büyük ihtimalle verirler hesap bizimki ziraatti(2 ay kala elimize geçti buarada kartlar gidince al bu kartın diye düşünme) garanti ing olanda var kışlanın anlaşmasına kalmış o

S.Mert
29-11-2012, 00:05
Herkese hayırlı tezkereler arkadaşlar, Allah yardımcınız olsun.

cagri-35
01-12-2012, 12:08
atarsa 46

Öylede böylede bitecek...

can_ksk
01-12-2012, 14:46
Atarsa 46!kayserı tomarza dan,jn.uls.er can dan slmlarr:) aralıgıda bozduk hayırlısıyla...

cagri-35
18-12-2012, 19:21
atarsa 29 bidahaki ay yokuzzz

OBAN
18-12-2012, 19:56
Torunnnnn tombalakkkk kurma kolu çek birakkkkk... BİTMEZZZZZ

331.KD.

Sym78
25-12-2012, 10:09
Bugün günlerden 22 :) sivastan selamlar...
hafif sıkıştırma durumları beliriyor :)

berk72
25-12-2012, 10:22
269 KD var mı zırhlı birlikler Ankara?

anıl turan
25-12-2012, 10:59
269 KD var mı zırhlı birlikler Ankara?

aman abi olmasin birak ben orda yaptim, bir akrabamda suan orda kisa donem asker...

berk72
25-12-2012, 11:14
aman abi olmasin birak ben orda yaptim, bir akrabamda suan orda kisa donem asker...

:) Kötü mü geçti?

cagri-35
26-12-2012, 21:43
atarsa 21 belkıde 18 :)
Yılbasınıda devırelım artık...

FAGE12
28-12-2012, 15:34
abim ankara mamakta kısa donemını bıtırdı nasıpse bugun yetısecek ınsallah yenı yerı olan maraşa gececek acaba maraş ta askerlik hakkında bi bilgisi olan var mı nasıl bı askerlık donemı kendısını beklıyor ?

cagri-35
12-01-2013, 17:53
erken teskerem kabul oldu

Atarsa sadece 1 baskada yooooooook :)))

ERK_RS
12-01-2013, 22:57
Allah'in izniyle bu aksam evime geldim.
Safak atarsa 3 ;)

cagri-35
13-01-2013, 07:45
şafak doğan güneş :))) bitti bitti

Uyumayın uleeeeeeeennnnnnnn :)))

Muharrem C.80
13-01-2013, 12:42
perşembe inş. bizde evdeyiz :)

cagri-35
14-01-2013, 05:15
hepımıze hayırlı olsun bitti gitti bende eve dönüş yolundayım kısmetse saat 10 da memlekette olucam :) herkese hayırlı teskereler

gambit49
14-01-2013, 12:29
şafak 3 artik donus zamani geldi :D

SerdaR A.
14-04-2013, 12:06
erzurum 9uncu kolordu k.lığı şafak 6 haftaya evde kahvaltı :)

cagri-35
14-04-2013, 23:08
Hayırlı teskereler kardeşim

adyge_emre
15-04-2013, 18:51
Arkadaşlar Agustos dönemi olanlar hangi gün teslim oluyorlar ?

_AS_
15-04-2013, 20:44
12 Ağustosta teslim olunur izin kullanılmadığı sürece de yol iznine göre 16, 17, 18 Ocak'ta bitirilir:)

cagri-35
15-04-2013, 23:27
Aynen 12 Ağustos, hattta galiba tüm devreler 12 sinde teslim. Ama 1 inden itibaren askersiniz.

fussy
21-04-2013, 09:09
ağustosta gidebilmek için ne zaman başvuruda bulunmamız gerekli bu işin yolu yordamı nedir tecrübe edenler :)

ERK_RS
21-04-2013, 09:28
Hemen basvur belgelelerin hazirsa. Agustosta gitmek istiyorum diye belirt. Ben 25 martta basvurmustum. Agustosta gittim.

cagri-35
21-04-2013, 09:43
Haziranın son günü basvuru için son gündür, ağustos celbi için.

cagri-35
21-04-2013, 10:41
Düzeltiyorum galiba yönetmelik değişmiş internette 15 mayısa kadar basvuru yapılması gerekıyor dıyor. Herkes yenı mezunuz nasıl agustosta gıdecegızın derdıne dusmuskı haklılar, ben öyle gıttım bos yere aylarca bos oturmadım eger bu sekılde olursa magdur cok olur durduk yerde bekle ısın yoksa aralık celbini.

Diyadin
07-05-2013, 15:10
Arkadaşlar ağustos kısa dönem olarak gidebilmemiz başvuru tarihi ne zaman?

SekoLive
07-05-2013, 15:14

samet gecen senekı sıstemde sınavlar acıklandıgında aynı gun dıplomayo alıp başvuranlar agustosa yetişiyordu. Tarih tam hatrlamıyorm ama bu sene sınavlar değişti ve acıklanma süreside daha gec olacak dıye tahmn ediyorum yüksek ihtimalle aralık dönemıne kalabılırrsın. Bide sınavlar kalkıyor olayı vardı kısa dönem için onuda bi araştrmak lazım belki dönemleri değişirler.

Diyadin
08-05-2013, 15:22
samet gecen senekı sıstemde sınavlar acıklandıgında aynı gun dıplomayo alıp başvuranlar agustosa yetişiyordu. Tarih tam hatrlamıyorm ama bu sene sınavlar değişti ve acıklanma süreside daha gec olacak dıye tahmn ediyorum yüksek ihtimalle aralık dönemıne kalabılırrsın. Bide sınavlar kalkıyor olayı vardı kısa dönem için onuda bi araştrmak lazım belki dönemleri değişirler.

sağol serkanım,

Başka bilgi sahibi olan var mı ?

trgy
08-05-2013, 15:25
kanki napcan ağustosta askerde.bekle aralıkta git.yaz günü tüm gün dışarda mıntıka bilmem ne yaptırır dururlar.

aralıkta git mis gibi hem hava erken kararır hem de şafak çabuk atar.

aLperTunga
08-05-2013, 17:07

gecen sene 27 haziran son gündü.ben son gün başvurmuştum.