PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : scirocoo 1.4tsi 160 hp mi yoksa 2.0tfsi 211 hp mi?

mevlut-S
23-07-2012, 02:32
merhabalar. konuyu bilgi almak amacıyla açtığım için sohbet kısmına açtım ama doğru olan karsılastırma bölümüne mi açmalıydım emin olamadım. bugün babamla konustuk ve golf ü satarsam önümüzdeki üç dört ay içinde scirocco alabileceğimizi söyledi. gerçekten sevdiğim bir araç. 1.4 tsi 160 lık olanını kullanma sansım oldu ama 2.0 ı hiç kullanmadım. bu iki araçtan herhangi birisini kullanan özellikle de 2.0 tecrübesi olan arkadaslarımdan ve abilerimden rica etsem artılarını eksilerini anlatabilirler mi. internette aradım forumda da aradım ama 2.0 la ilgili elle tutulur kullanıcı yorumları pek gözüme carpmadı.

-ben aracı günlük kullanım için istiyorum. 1.4 alırsam yazılım filan ufak ufak dokunmak istiyorum ama 2.0 alırsam uzun bir süre aldığım gibi binerim sanırım.

-benim için öyle millete atar gider yapmak içinden gecerim gibi konusmalar yapmak pek sıcak gelmiyor. trafikte birisi sıkıştırdığı zaman sıyrılıp kurtulmak ya da birisi beni selektör manyağı yaptığında basıp sol şeritten ayrılmadan akıp gitmek isterim. veya normal zamanda birisi gelip sataşırsa ufak tefek kafa tutmak isterim.

-alacağım aracın dsg olmasını istiyorum bu da farklı bir konu.

-bir de yakıt konusu var. kullanan kişilerden rica etsem 1.4 ün ve 2.0 ın ortalamalarını paylasabilirler mi ? yakıt ister istemez önemli bir faktör benim için. çünkü öğrenciyim ve tek gelir kaynağım herşeyi borçlu olduğum babam. yakıt konusunda onu çok üzmek istemem. bu konularda bana yardımcı olabilecek kişiler varsa çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler :)

twin
23-07-2012, 02:43
Yakıtı vs bilmem ama icinin çok dar olduğunu biliyordu
Umarım kalipli değilsindir :)

mevlut-S
23-07-2012, 02:45
Yakıtı vs bilmem ama icinin çok dar olduğunu biliyordu
Umarım kalipli değilsindir :)

yok pek kalıplı vücutlu sayılmam. ortalama bir insanım. 178 civarı boy ve 78 - 83 arası değişip duran bir kilom var :) biraz kemikliyim yani göbek filan yok pek :) bis e bile sığarım ben ya :)

twin
23-07-2012, 02:48
Oh tamamdir bnm icim daraldı ama sık bı araç hayırlısı olsun :)

mevlut-S
23-07-2012, 02:51
Oh tamamdir bnm icim daraldı ama sık bı araç hayırlısı olsun :)

teşekkür ederim. aklımdaki sorular netlik kazanınca model seçimi için karar vercem. daha zamanım var acelem yok iyi bir analiz yapmak istiyorum. hayırlısı olur inşallah :)

ramo35
23-07-2012, 02:52
yaaa elleşme sen senin arabayla devammm beni dinle...ama 2.0 rocco alcaksan al:D

Seven7
23-07-2012, 02:54
206 videosundan sonra scirocco bitti gözümde desem yeridir. :) 2.0 sanırım R modeli. Zaten pek ortalıkta yok, yorum bulamaman normal.
Ortalığı karıştırmak gibi olmasın ama, fn2 typerda olurdu benim gözüm.

mevlut-S
23-07-2012, 03:01
yaaa elleşme sen senin arabayla devammm beni dinle...ama 2.0 rocco alcaksan al:D

kanka içimde kalacak rocco almazsam :) bırak alıp biniyim. zaten bi e46 3.30 ci alamadım o bana dert oldu. babamı rocco ya ikna ettim fikri değişmeden almak lazım kanına girmişken :) yoksa bana dizel jetta falan alacak yenilerden :D

206 videosundan sonra scirocco bitti gözümde desem yeridir. :) 2.0 sanırım R modeli. Zaten pek ortalıkta yok, yorum bulamaman normal.
Ortalığı karıştırmak gibi olmasın ama, fn2 typerda olurdu benim gözüm.

bahsettiğiniz videoyu bilmiyorum ama bi arayım şimdi :) benim bahsettiğim 2.0 R değil. R olanlar 255 hp gücünde ve fiyatları benim için çok uzak kalıyor açıkcası. type-r konusuna gelince gercekten kullanıp denemek istediğim bir araç ama asla sahip olmak istediğim bir araç değil. yanlıs anlamayın ama ben alman fanatiği bir insanım. alman arabalarını sadece gerçek amerikanlara değişirim :) japonlar a ısınamadım ben pek. bu arada videoda bahsettiğiniz rocco yu bilmiyorum ama rocco var rocco var yani :)

16EC813
23-07-2012, 08:01
kanka içimde kalacak rocco almazsam :) bırak alıp biniyim. zaten bi e46 3.30 ci alamadım o bana dert oldu. babamı rocco ya ikna ettim fikri değişmeden almak lazım kanına girmişken :) yoksa bana dizel jetta falan alacak yenilerden :D

bahsettiğiniz videoyu bilmiyorum ama bi arayım şimdi :) benim bahsettiğim 2.0 R değil. R olanlar 255 hp gücünde ve fiyatları benim için çok uzak kalıyor açıkcası. type-r konusuna gelince gercekten kullanıp denemek istediğim bir araç ama asla sahip olmak istediğim bir araç değil. yanlıs anlamayın ama ben alman fanatiği bir insanım. alman arabalarını sadece gerçek amerikanlara değişirim :) japonlar a ısınamadım ben pek. bu arada videoda bahsettiğiniz rocco yu bilmiyorum ama rocco var rocco var yani :)

bi tayyar deneyin siz bence ,bidaha bırakamıycaksınız zaten :D

i-vtec07
23-07-2012, 09:29
tayyarı bi kere kulanın ondan sonra çekik gözlülere hayran olursun.:Dhayırlı olsun şimdiden..

MuratGürakan
23-07-2012, 09:39
Rocco dar falan değil. Beni tanıyanlar bilir oldukça kalıplı bir insanım ve çoğu koltuğada sığmam. MEgane 2 bravo civic kullandım en geniş iç mekan rocco da var. Tabi üst sınıf araçlarla kıyaslarsanız illaki dar olacaktır ancak kendi sınıfındaki araçlara göre iç mekanı oldukça ferah.

emre_
23-07-2012, 09:43
ben olsam 1.4 dsg alır yazılımla binerim
roccoyla deneyen benim bir arkadaş rocodan soğudum demiş ama bge roccoya binerse tekrar sever çünkü araba gayet tatminkar ve süratli gidiyor type r larla yan yana gidebiliyor hangi 1.4 tsi gördünüz o şekilde ? benim araba kendini rc sanıyor :D 2.0 yakıt konusunda çok sıkıntı yaşarsın basmasanda yakıyor 1.4 normal kullanımda gayet ekonomik alıp yazılım yaparsın keyifle binersin

emre_
23-07-2012, 09:46
http://www.techturkey.com/forum/videolar/127532-rolling-bge-revo-rocco-vs-14-hdi-hizli-dizel-deneme-videolari-22-07-2012-a.html

anıl turan
23-07-2012, 09:48
scirocco 7 serisi long versiyona gore dar evet...

vergi + kasko + benzin yuzunden bana gore 2.0 gereksiz. basmıyorsan yazılmsız ortalama 8-9 yazılımla 9-10 litre yakarsın 100 kmde

mevlut-S
23-07-2012, 13:13
yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim. sanırım mantıklı olan 1.4 160 lık dsg alıp hafif hafif zamanla kurcalamak. yazılım eksoz filan. tatmin edecek güçler alırım o halde. hem yakıtı da aşırı üzmez beni o zaman sanırım.

63owen63
23-07-2012, 13:20
Performans çok şart degilse peder beye uyup, tdi jetta alınıp yazılım görsel calışılıp, yakıt olarak da onu üzmeyebilirsin :)

Rocco ları test et mutlaka, aradaki farkı kendin gör,

Sert@ç
23-07-2012, 13:20
1.4 tsi ile 2.0 tfsi arasındaki yakıt tüketimi max 1-2 litre oynar oda 100kmde 8-9tl fazlaya gelirki bence aradaki haz + sorunsuzluk hepsine yeter
Yapacağın k04 turbo upgrade ve yazılım ile net 300+ güçler alırsın

SGTI
23-07-2012, 13:26
1.4 neden 1.4

vergi
benzin
kolay satılabilirlik. 1.4 çok daha geniş bir kitleye hitap eder.

Eğer ciddi anlamda performans a önem vermiyorsanki alabilirsin ama açıkcası o parayı 211hp sciroccoya vermem aynı paraya çok daha güzel arabalar alınabilir performans isteniyorsa.

Anti
23-07-2012, 13:28
2.0 arabanın vergisi çok can sıkıyor pek tavsiye etmem :) zaten mod. olayına girceksen 2.0 tfsi ile 1.4 tsi'ın bir farkı kalmaz aynı hazzı yaşarsın.

HaKo
23-07-2012, 13:31
2.0 tfsi rocco gereksiz pahalı, piyasası yok. 2.0 tfsı la 1.4 kıyaslanamaz bile ama alınacaksa başka bir kasada daha mantlıklı.

HaKo
23-07-2012, 13:31
2.0 arabanın vergisi çok can sıkıyor pek tavsiye etmem :) zaten mod. olayına girceksen 2.0 tfsi ile 1.4 tsi'ın bir farkı kalmaz aynı hazzı yaşarsın.

tabi canım hatta 1.2 tsi alsın aynı hazzı yaşar yine.

Eworen
23-07-2012, 13:32
2.0 Merakı var ise sadece Scirocco R alınır o kadar
Oda FWD olduğu için alınmaz onun yerine Golf R alınır
Durum bu 1.4 tsı iyidir ilk tercih olmalı..

Anti
23-07-2012, 13:34
tabi canım hatta 1.2 tsi alsın aynı hazzı yaşar yine.

Stock 2.0 TFSI ile egzozlu yazılımlı 1.4 TSI'ın arasında güç bağlamında 7 farkı sayar mısın bana?

HaKo
23-07-2012, 13:35
Stock 2.0 TFSI ile egzozlu yazılımlı 1.4 TSI'ın arasında güç bağlamında 7 farkı sayar mısın bana?

bakınız : 200kmh ve sonrası. herşey beygir demek değil. hacim faktörü , 2.0 tfsı ın egsoz sesi bile o 7 neden arasına girer.

2.0 tfsı yazılım yapınca ne olucak ?

Eworen
23-07-2012, 13:36

Hayır 1.4 tsı a egzoz yazılım yapıyorsunuzda
Neden 2.0 TFSI egzoz yazılım yapmıyorsunuz onu anlayamadım :)

Anti
23-07-2012, 13:37

konuyu açan arkadaş ne demiş :

-ben aracı günlük kullanım için istiyorum. 1.4 alırsam yazılım filan ufak ufak dokunmak istiyorum ama 2.0 alırsam uzun bir süre aldığım gibi binerim sanırım.

egzoz sesindeki bi gram farklı nota için milyarlarca lira fark ve vergi ödemek mantıklı diyorsan eyvallah.

Jeandan-R
23-07-2012, 13:38
Yazilimli 2.0tfsi cok can yakar ama bende 1.4tsi alirdim yakitta uzmemesi icin

HaKo
23-07-2012, 13:43
konuyu açan arkadaş ne demiş :

egzoz sesindeki bi gram farklı nota için milyarlarca lira fark ve vergi ödemek mantıklı diyorsan eyvallah.

sen bu yorumu bilinçli bi şekilde yaptın dimi ? 2 motor arasındaki tek fark egsoz sesi mi oluyor bi yazılım egsoz koyunca 1.4 e ?

Allahını seven üstüme toprak atsın

mevlut-S
23-07-2012, 13:45
bakınız : 200kmh ve sonrası. herşey beygir demek değil. hacim faktörü , 2.0 tfsı ın egsoz sesi bile o 7 neden arasına girer.

açıkcası bu konuda ben de öyle düşünüyorum. yani 200 km den sonra 1.4tsi lar tıkanırken beygir gücü eşit olsa bile 200 den sonra 2.0 bir aracın hızlanması daha başka oluyor. 2.0 scirocco kullanmadım ama farklı araçlarda bunu hissettim açıkcası.

Performans çok şart degilse peder beye uyup, tdi jetta alınıp yazılım görsel calışılıp, yakıt olarak da onu üzmeyebilirsin :)

Rocco ları test et mutlaka, aradaki farkı kendin gör,
performans bir yere kadar şart aslında. yani dizel bir jetta gerçekten yakıt olarak çok iyi olur benim için. ama dediğim gibi birisi gelip trafikte beni taciz ettiği zaman ona kafa tutmak isterim açıkcası.

1.4 tsi ile 2.0 tfsi arasındaki yakıt tüketimi max 1-2 litre oynar oda 100kmde 8-9tl fazlaya gelirki bence aradaki haz + sorunsuzluk hepsine yeter
Yapacağın k04 turbo upgrade ve yazılım ile net 300+ güçler alırsın

dediğiniz gibi aradaki farkın max. 2lt olacağından emin olsam satarken zorlanacağımı bildiğim halde 2.0 alırım. ama malesef 2.0 kullanan birisyle görüşüp bu yakıt konusuna netlik getirene kadar inanamam 2litre gibi bir fark olacağına.

dediğiniz gibi vergi olayı ve yakıt olayı bir hayli düşündürücü. sonuçta benim para kazandığım bir işim gelirim olsa hiç sorun değil. arabaya harcayabilirim bütün paramı. ama babamı bu konularda düşünmem gerek :)

düşüncelerim benim bu yönde. ama dediğim gibi şu 2.0 ın yakıt farkının sadece 2 litre civarı olacağına dair bir garanti olsa gerçekten 2.0 çok sıcak geliyor.

bu arada o paralara o araç yerine başka birşey alırım diyenler de mantıklı düşünüyor olabilirler ama scirocco cok hosuma gidiyor. bir de öyle 7 - 8 yaşında araba istemiyorum artık. daha doğrusu babam istemiyor :) max. 2 yaşında olmasını istiyor. sıfır da düşünmüyorum zaten.

Anti
23-07-2012, 13:50
sen bu yorumu bilinçli bi şekilde yaptın dimi ? 2 motor arasındaki tek fark egsoz sesi mi oluyor bi yazılım egsoz koyunca 1.4 e ?

Allahını seven üstüme toprak atsın

arkadaşım ben de 2.0 araba kullanıyorum, yüksek hacmin 200'den sonra yığılmayacağının ben de farkındayım.

ama adam diyor babamın parasıyla alacağım mümkün olduğunca ekonomik olarak zorlamak istemiyorum diyor, bu durumda çok mu mantıklı 2.0 araba alması? diğerinden de aynı performansı alabilecekken.

ha bir de hergün 200 yapıyoruz zaten, o yüzden çok gerekli yüksek hacim :) nası düşünemedim :soru:

HaKo
23-07-2012, 14:06
ben adama mantıklı olanı zaten söyledim yukarıda okursan konuyu saptırma.

bu sitede kimse her gün 200 kmh yaptığı için performanslı araba almıyor neyse fazla demogoji yapmaya gerek yok söylediğin şeyler mantıksız ve yanlış. git o zaman sende 1.4 araca bin her gün 200ü geçmiyorsan.

+ olarak ben yazlığa geçtiğim sezon boyunca her gün 200+ yapıyorum.

Anti
23-07-2012, 14:09
kusura bakma, yazılımlı 1.4 tsi yavaş zaten.. yanlış yönlendirdim arkadaşı.

mesajları okuyunca mantık seviyesindeki farklılığı çözümler ve ona göre planlarını gözden geçirir zaten.

200+ yapan aracınla sana başarılar.

SGTI
23-07-2012, 14:11
anti ye katılıyorum bende.Zaten babasını zora sokmamaya uğraşıyor arkadaş.Yazılım ve egzostla aynı güçleri elde edebilip bir sıkıntı oldugunda veya satmaya kalktığında çok daha rahat bir şekilde satabilirsin rocco 1.4 ü.Ayrıca 2.0 motor performans arabası oldugundan öğrenci adamsın geziceksin sonuçta hem daha fazla cebini yakıcak hem satarken yüksek km daha fazla zarar edicek.1.4 günlük araba oldugundan hem cebini çok yakmaz hem km diğerine göre daha az zarar ettirir.

HaKo
23-07-2012, 14:13

Şu cümleyi sarfedip bana mantıktan bahsetme lütfen. Anlamıyosan da yorum yapma bak ben type-r dan anlamıyorum diyomuyum 1.8 sport alın filtre egsoz takın type-r olsun diye ? :heyoo:

Ben ztn 1.4 almak mantıklı dedim arkadaşa, senin verdiğin doğru diye savunduğun şeylerden bahsediyorum mantıksız diye. Yukarda post umda yazdım 2.0 tfsi rocco alınmaz diye.

fangio
23-07-2012, 14:16

peki bir soru :)

***** genç arkadaşımız 1.4 TSI olursa yazılım düşünüyor ancak 2.0 TSI olursa stock bineceğim diyor.

yazılımlı 1.4 TSI iyi bir cooler ile stock 2.0 TSI ile 200'den sonra neden yürüyemiyor? İkisinin aynı güce ve tork bandına sahip olduğunu düşünelim. Hatta aynı vites oranları ve lastik çapları ve ağırlığa da sahip olsun. Tabi bu son saydıklarımız maalesef genelde 2.0 TSI'ın dezavantajları oluyor ama hadi olmasın diye düşünelim.

Sert@ç
23-07-2012, 14:18
Ben leon 2.0 tfsi kullanıyorum çevremde bir sürü 1.4 tsi leon kullanısı arkadaşım var nerdeyse yarsından az yakıyorum
Ankara boşaldığı zaman 8-9 litreyi pek geçmedi şehir dolu oluncada 10 litreyi pek geçmedi
1.4 tsi 125 veya 160lık arasında tüketim farkı yok denecek kadar az o motorda 8-9 litre yakıyor ortalama
Birde işin performans yanını geçtim değer kaybı yanı var mesela 2.0 tfsi motorlu bütün araçları 4-5 yıl sonra şuanki civic gibi düşünün yani değerine değer katıcak bi makina

mevlut-S
23-07-2012, 14:20
anti ye katılıyorum bende.Zaten babasını zora sokmamaya uğraşıyor arkadaş.Yazılım ve egzostla aynı güçleri elde edebilip bir sıkıntı oldugunda veya satmaya kalktığında çok daha rahat bir şekilde satabilirsin rocco 1.4 ü.Ayrıca 2.0 motor performans arabası oldugundan öğrenci adamsın geziceksin sonuçta hem daha fazla cebini yakıcak hem satarken yüksek km daha fazla zarar edicek.1.4 günlük araba oldugundan hem cebini çok yakmaz hem km diğerine göre daha az zarar ettirir.

teşekkür ederim tavsiyeniz için. sanırım en mantıklısı 1.4 alıp yazılımla eksoz la filan 200 hp nin üzerine çıkıp orada bırakmak olur. hem ben öyle 200 ün üstünde hızlarda çok yol alan bir insan değilim. 200 e kadar iyi gitse de yeter. dedğiniz gibi öğrenciyim ve deyim yerindeyse afederiniz it ayağı gibi geziyoruz :) o yuzden yakıt olarak da sorun olarak da beni ve dolaylı yoldan babamı az üzecek bir araç mantıklı geliyor artık. sonuçta şimdiye kadar her istediğimi imkanlar dahilinde yapmaya calısan ve bana imkanları yettikçe her türlü fırsatı sunan bir insana bencillik etmek istemem. 1.4 daha ekonomik olacağı için 1.4 e iyiden iyiye ısındım ben :)

mevlut-S
23-07-2012, 14:22

***** genç arkadaşımız 1.4 TSI olursa yazılım düşünüyor ancak 2.0 TSI olursa stock bineceğim diyor.

yazılımlı 1.4 TSI iyi bir cooler ile stock 2.0 TSI ile 200'den sonra neden yürüyemiyor? İkisinin aynı güce ve tork bandına sahip olduğunu düşünelim. Hatta aynı vites oranları ve lastik çapları ve ağırlığa da sahip olsun. Tabi bu son saydıklarımız maalesef genelde 2.0 TSI'ın dezavantajları oluyor ama hadi olmasın diye düşünelim.

abi cooler konusuna gelince iş değişiyor bildiğim kadarıyla. cooler ı filan büyütünce 200den sonra uzun mesaflerde de hızlanmalarda da fark edilecek şekilde bir iyileşme oluyor 1.4 lerde yanlış bilmiyorsam :)

MuratGürakan
23-07-2012, 14:27
Denemelik 2.0 tsi aranıyor :D
Yazılımlıda olabilir. Video ile nerde kim nasıl geçiyor netleşmiş olur :D

mevlut-S
23-07-2012, 14:28
Ben leon 2.0 tfsi kullanıyorum çevremde bir sürü 1.4 tsi leon kullanısı arkadaşım var nerdeyse yarsından az yakıyorum
Ankara boşaldığı zaman 8-9 litreyi pek geçmedi şehir dolu oluncada 10 litreyi pek geçmedi
1.4 tsi 125 veya 160lık arasında tüketim farkı yok denecek kadar az o motorda 8-9 litre yakıyor ortalama
Birde işin performans yanını geçtim değer kaybı yanı var mesela 2.0 tfsi motorlu bütün araçları 4-5 yıl sonra şuanki civic gibi düşünün yani değerine değer katıcak bi makina

öncelikle 122 lik olan scirocco aklımın ucundan bile geçmiyor zaten. 2.0 tfsi leon o kadar düşük yakıt tüketimine sahip mi gercekten. bunu beklemiyordum :confused: peki 1.4 160lık kullanan arkadaslarınızın yakıt konusunda tutarsızlıkları var mı? yani mesela benim bir arkadasımın ortalaması 9 litre civarı iken diğerinin ortalaması 13 litre cvarı hatta daha yuksek. bunlar cidden aklımı karıstırıyor. madem aynı yakıtı harcamak var işin sonunda. neden 2.0 almayayım ki diyorum. bir yandan da vergi meselesi var 1.4 le arasında uçurum var açıkcası. kafam karıstı sanırım iyice :) :icon_wack

MuratGürakan
23-07-2012, 14:30
1.4 al arkadaşım. Yüklediğinde 2.0 tsi dan daha iyi gider. Her türlü hıza kadar stok 2.0 dan hızlıyım şu anda.

SGTI
23-07-2012, 14:30
teşekkür ederim tavsiyeniz için. sanırım en mantıklısı 1.4 alıp yazılımla eksoz la filan 200 hp nin üzerine çıkıp orada bırakmak olur. hem ben öyle 200 ün üstünde hızlarda çok yol alan bir insan değilim. 200 e kadar iyi gitse de yeter. dedğiniz gibi öğrenciyim ve deyim yerindeyse afederiniz it ayağı gibi geziyoruz :) o yuzden yakıt olarak da sorun olarak da beni ve dolaylı yoldan babamı az üzecek bir araç mantıklı geliyor artık. sonuçta şimdiye kadar her istediğimi imkanlar dahilinde yapmaya calısan ve bana imkanları yettikçe her türlü fırsatı sunan bir insana bencillik etmek istemem. 1.4 daha ekonomik olacağı için 1.4 e iyiden iyiye ısındım ben :)

aynen öyle.Hane şimdi 90 milyar verdiğiniz bir arabayı 1 sene sonra 70 milyara satmakta çok büyük bencillik olur bencede.Scirocco 1.4 tam öğrenci işidir şekildir güzeldir:) 2.0 tabiki daha fazla yakıcaktır.Bende 1.4 tsi GTI var açıkcası efendi mode açıkken 30-35 kuruş yakıyor.Az yakıyor çok kaçıyor.İstanbulda yaşıyorsunuz 200 üstü hızı nereye kadar gidiceksin.Son olarak 2.0 aldığında satarken pişman olucaksın keşke 1.4 e girseydim diye haberin olsun sana kolay gelsin:)

HaKo
23-07-2012, 14:32

Ben yürüyemez demedim ki ? Arkadaş diyorki bi egsoz yazılım yaptın mı al sana 2.0 tfsi niye milyarlar dökeyim ki diyor.

Mantık şu yani niye ferrariye para vereyim ki stage 3 cupra ile yarıyorum nasıl olsa.

1.4 tsi ı azına kadar doldurunca ancak stock 2.0 tfsi geçer. karşılaştırmanın zaten bir anlamı yok ama kalkıp 2.0 tfsi niye alıym ki demek saçmalıktan başka bişey değil. 2.0tfsi sahibi gider 500 tl ye bir yazlım yaptırır senin 7-8 milyar harcadığın aracın yanından uzar geçer bunu herkes biliyor zaten bu sitede neyin iddalaşması ki bu ?

biz neyden bahsediyoruz gelip burda 1.4 tsi sahipleri gereksiz polemik yapıyor ben daha hızlıyım geçerim diye.

darkmoon
23-07-2012, 14:34
passat c.c 1.4 tsi güzel araba ama tabiki imkan olanak varsa 2.0 tfsi tadından yenmez..

mevlut-S
23-07-2012, 14:34
1.4 al arkadaşım. Yüklediğinde 2.0 tsi dan daha iyi gider. Her türlü hıza kadar stok 2.0 dan hızlıyım şu anda.

sizin yakıt ortalamanız ne aralarda peki aracınızın yuklu hali ile. gündelik kullanım için soruyorum şehir içinde çok hırpalamadan efendi efendi kullanıyorum genelde. e5 e tem e filan çıkınca yapıştırırım biraz yol müsait oldukça. :)

Boost Up
23-07-2012, 14:36
2.0 yakın bir arkadaşımda vardı sattı şimdi, üstünde abt yazılım vardı:) sırf yazılım başka filtre dahi yok. istediği 160 lıkla evire çevire oynuyordu:)

MuratGürakan
23-07-2012, 14:38
sizin yakıt ortalamanız ne aralarda peki aracınızın yuklu hali ile. gündelik kullanım için soruyorum şehir içinde çok hırpalamadan efendi efendi kullanıyorum genelde. e5 e tem e filan çıkınca yapıştırırım biraz yol müsait oldukça. :)

Hiç basmassan 7.8, sürekli basarsan 12, ortalama kullandığında da arasında bişey yakarsın.

mevlut-S
23-07-2012, 14:40
passat c.c 1.4 tsi güzel araba ama tabiki imkan olanak varsa 2.0 tfsi tadından yenmez..

passat cc düşünmüyorum. fikriniz için teşekkür ederim ama daha spor ve hatch back bir araba istiyorum. bana en sıcak gelen araç scirocco şimdilik.

mevlut-S
23-07-2012, 14:41
Hiç basmassan 7.8, sürekli basarsan 12, ortalama kullandığında da arasında bişey yakarsın.

ben 9 litre civarı olursa iyi diye geçiriyordum içimden :) o zaman 1.4 alıp tıkır tıkır yavas yavas yuklemek en güzeli olacak gibi. çok teşekkür ederim :)

Dodoo
23-07-2012, 14:50
Mevlüt Gti yükleeee :D O da mı olmadı, cupra tayyar mayyar al bişi :D

ilker AKTAŞ
23-07-2012, 14:54
1,4 160lık rocco arkadaşımda var paşaoğlu yazılım downpipe ve egsozla 250hp dyno cıktısı var elinde ve gayet tatminkar bi gidisi var tavsiye ederim

mevlut-S
23-07-2012, 14:54
Mevlüt Gti yükleeee :D O da mı olmadı, cupra tayyar mayyar al bişi :D

yok kanka gti yüklemem mümkün değil. yani babam gti ı yuklemem için 5 kuruş bile vermez. elimdeki birikmiş para da adam gibi yuklemeye yetmez. onun tek yolu var pedere yalan dolan yapıp bi şekilde para almak yuklu halde. ama onu da ben yapmam. uygun olmaz pedere kazık atmak :) o yuzden scirocco forever :D

fangio
23-07-2012, 14:59
Ben yürüyemez demedim ki ? Arkadaş diyorki bi egsoz yazılım yaptın mı al sana 2.0 tfsi niye milyarlar dökeyim ki diyor.

Mantık şu yani niye ferrariye para vereyim ki stage 3 cupra ile yarıyorum nasıl olsa.

1.4 tsi ı azına kadar doldurunca ancak stock 2.0 tfsi geçer. karşılaştırmanın zaten bir anlamı yok ama kalkıp 2.0 tfsi niye alıym ki demek saçmalıktan başka bişey değil. 2.0tfsi sahibi gider 500 tl ye bir yazlım yaptırır senin 7-8 milyar harcadığın aracın yanından uzar geçer bunu herkes biliyor zaten bu sitede neyin iddalaşması ki bu ?

biz neyden bahsediyoruz gelip burda 1.4 tsi sahipleri gereksiz polemik yapıyor ben daha hızlıyım geçerim diye.

ben sadece hacimden dolayı yürür lafına takılmıştım. Diğer konularda hemfikiriz. :icon_tup:

Boost Up
23-07-2012, 15:01
1,4 160lık rocco arkadaşımda var paşaoğlu yazılım downpipe ve egsozla 250hp dyno cıktısı var elinde ve gayet tatminkar bi gidisi var tavsiye ederim

1.4 ve 250 hp, eminsiniz değil mi?

TaGo
23-07-2012, 15:04
Kardeşim 1.4 diyen arkadaşların tamamı yakıttan ve vergiden gen vurmuşlar. Bunlar senin için gerçekten önemli ise 1.4 al. Ha yok 100km de ben 1-2 lt fazla yakarım, vergi olarakta bikaç 100tl fazla veririm diorsanda. 2.0 tfsi al. k04 turboya geçme maliyeti 3000tl. Yazılım 750 tl, 1-2 k tl de ıvır zıvır 400hp dolanabilirsin ;)

mevlut-S
23-07-2012, 15:05
2.0 yakın bir arkadaşımda vardı sattı şimdi, üstünde abt yazılım vardı:) sırf yazılım başka filtre dahi yok. istediği 160 lıkla evire çevire oynuyordu:)

peki yakıtı ne aralıklardaydı. rica etsem net ve kesin olarak bir bilgi verebilir misiniz ? ya da arkadasınıza sorabilir misiniz benim için. gerçekten en çok merak ettiğim nokta bu.

mevlut-S
23-07-2012, 15:07
Kardeşim 1.4 diyen arkadaşların tamamı yakıttan ve vergiden gen vurmuşlar. Bunlar senin için gerçekten önemli ise 1.4 al. Ha yok 100km de ben 1-2 lt fazla yakarım, vergi olarakta bikaç 100tl fazla veririm diorsanda. 2.0 tfsi al. k04 turboya geçme maliyeti 3000tl. Yazılım 750 tl, 1-2 k tl de ıvır zıvır 400hp dolanabilirsin ;)

ilk mesajımda belirttiğim gibi benim 400 hp leri görme amacım yok açıkçası. ama olmusken tam olsun diye de bir düşünce oluyor insanın aklında.yani 2.0 alsam öyle 400 hp için filan yuklemem. en fazla bir yazılım yaparım bir de eksoz ki ilk dönemlerde kesinlikle stock binerim 2.0 a. ilk mesajımı bir kez daha okuyup oradaki belirttiğim şartlara göre yeniden tavsiyede bulunursanız benim için daha aydınlatıcı olacak :)

fangio
23-07-2012, 15:10

seninki fazla iddialı olmuş Muratcım. 2.0 TSI'dan sadece yazılımla 285PS rahatlıkla alınıyor. Oruç kafana vurdu herhalde. :)

Boost Up
peki yakıtı ne aralıklardaydı. rica etsem net ve kesin olarak bir bilgi verebilir misiniz ? ya da arkadasınıza sorabilir misiniz benim için. gerçekten en çok merak ettiğim nokta bu.

13 14 litre dolaylarında geziniyordu sürekli, karışık kullanım. gazlama sakin gitme ve şehir içi trafiği dahil:)

efe_
1.4 motor yeterli ama 2lt motorlar zaten bilindiği gibi 350-400 hp'lere kadar yüklenebiliyor.Tamamen senin hedefine kalmış birşey...

mevlut-S
23-07-2012, 15:13
13 14 litre dolaylarında geziniyordu sürekli, karışık kullanım. gazlama sakin gitme ve şehir içi trafiği dahil:)

13 14 litre beni gerçekten üzer. hatta ağlarım ben yani :) o zaman kafamdaki en önemli soru netleştiğine göre 1.4tsi 160 dsg scirocco :) öğrenciyim sonucta canım bende. o kadar da yuklenemem peder beye :)

MuratGürakan
23-07-2012, 15:20
seninki fazla iddialı olmuş Muratcım. 2.0 TSI'dan sadece yazılımla 285PS rahatlıkla alınıyor. Oruç kafana vurdu herhalde. :)

Niye ?
Denediğimiz her araba geçmeyi garantilediğimiz araçlar olmak zorundamı? Çoğu insan için öylede benim için değil.
Aradaki farkıda görmek için bakılabilir. ORada yazdım nerde kim nasıl geçiyor netleşir dedim.

Seven7
23-07-2012, 15:22
13 14 litre beni gerçekten üzer. hatta ağlarım ben yani :) o zaman kafamdaki en önemli soru netleştiğine göre 1.4tsi 160 dsg scirocco :) öğrenciyim sonucta canım bende. o kadar da yuklenemem peder beye :)

Hayırlısı olsun ama sen yine de bir fn2 tayyarla test sürüşü yapmalısın kesinlikle.

mevlut-S
23-07-2012, 15:27
Hayırlısı olsun ama sen yine de bir fn2 tayyarla test sürüşü yapmalısın kesinlikle.

olabilir aslında. dediğim gibi rocco yu almam bir mucize çıkmazsa daha 3 ay sonra filan olacak. o süre içerisinde type-r ı olan bir arkadasım olursa kullanıp bir tur atmak isterim :) ama şimdilik scirocco ya yakın düşüncelerim :)

Anti
23-07-2012, 15:38
olabilir aslında. dediğim gibi rocco yu almam bir mucize çıkmazsa daha 3 ay sonra filan olacak. o süre içerisinde type-r ı olan bir arkadasım olursa kullanıp bir tur atmak isterim :) ama şimdilik scirocco ya yakın düşüncelerim :)

ankaraya bir gel de seni fn2'ye alıştırma turlarına başlayalım :) ortalama yakışım da insani kullanımda 8.5 lt , delirince 12.

HaKo
23-07-2012, 15:55
Niye ?
Denediğimiz her araba geçmeyi garantilediğimiz araçlar olmak zorundamı? Çoğu insan için öylede benim için değil.
Aradaki farkıda görmek için bakılabilir. ORada yazdım nerde kim nasıl geçiyor netleşir dedim.

senin orada bunu kast etmediğin çok açık ortada... ben zaten cevap bile vermedim.

MuratGürakan
23-07-2012, 15:57

senin orada bunu kast etmediğin çok açık ortada... ben zaten cevap bile vermedim.

Benim ne kastettiğim açık ve net. Sen nasıl anlamak istersen anla.

efe_
23-07-2012, 16:09
murat sen diğer 1.4lerden istisnasın :)

mevlut-S
23-07-2012, 16:51
ankaraya bir gel de seni fn2'ye alıştırma turlarına başlayalım :) ortalama yakışım da insani kullanımda 8.5 lt , delirince 12.

inşallah gelince rahatsız ederim sizi :)

MuratGürakan
23-07-2012, 16:53

Hani deniyordukk ?? :)
Geçen büyük satış yaptın sonra haber vermedin hiç :confused:

Anti
23-07-2012, 17:10
Hani deniyordukk ?? :)
Geçen büyük satış yaptın sonra haber vermedin hiç :confused:

Hacı satmadım öyle deme kalbimi kırma, proje müdürü bela oldu başıma :) utkuyla bi harita güncellemesi yapıcaz, cuma akşamı ondan sonra deneyebiliriz aksilik çıkmazsa.

bu sefer istanbul yoluna çıkalım. ne kadar az rakım, o kadar bol gider :D meth ne oldu?

MuratGürakan
23-07-2012, 17:16
Hacı satmadım öyle deme kalbimi kırma, proje müdürü bela oldu başıma :) utkuyla bi harita güncellemesi yapıcaz, cuma akşamı ondan sonra deneyebiliriz aksilik çıkmazsa.

bu sefer istanbul yoluna çıkalım. ne kadar az rakım, o kadar bol gider :D meth ne oldu?

Çarşamba takılcak %90. TAkmadan bi denesek diye istedim. Taktıktan sonra bende ileriye gidicem farkı göremiycez.
Son durum nedir ne kadar hızlandın.

Anti
23-07-2012, 17:21
Çarşamba takılcak %90. TAkmadan bi denesek diye istedim. Taktıktan sonra bende ileriye gidicem farkı göremiycez.
Son durum nedir ne kadar hızlandın.

subap ayarından sonra 5 whp daha aldık, dbn'in yalancısıyım. şu an çıtırdan bi afr düzenlemesi gerekiyor ama, ayar sonrası haline göre 4. vites biraz daha cansız.
yine de deneyebiliriz sen yabancı değilsin :) yarın akşam 9 buçukta çıkarım işten.

MuratGürakan
23-07-2012, 17:27
subap ayarından sonra 5 whp daha aldık, dbn'in yalancısıyım. şu an çıtırdan bi afr düzenlemesi gerekiyor ama, ayar sonrası haline göre 4. vites biraz daha cansız.
yine de deneyebiliriz sen yabancı değilsin :) yarın akşam 9 buçukta çıkarım işten.

Hadi lan 9.30 muş yemezler :D
yarın 10:00 10:30 civarı deneyelim ama gelemezsen ara gidip sap gibi kalmıyım oralarda :mad:
Yarın haberleşelim :icon_tup:

Anti
23-07-2012, 17:52
Hadi lan 9.30 muş yemezler :D
yarın 10:00 10:30 civarı deneyelim ama gelemezsen ara gidip sap gibi kalmıyım oralarda :mad:
Yarın haberleşelim :icon_tup:

niye inanmiyon gardas :D pzt, sali, pers. 21:30 cars. ve cuma da 6'da cikiyorum

Sert@ç
23-07-2012, 21:14
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/110530-20-tfsi-yakit-tuketimi.html
Ilk başlarda bende 2.0 tfsi ile çok fazla yakıyordum ancak sonrasında alıştım motora ve şuan 8.9 litre gözüküyor ortalama

Deneme yapcaktık aslında hatırlarsan ancak vakit darlığı + tatil telaşı yüzünden deneyemedik...
Artık 2-3 haftaya ankaraya gelince deniyelim cidden bende sonucu merak ediyorum

fangio
23-07-2012, 21:39
Niye ?

Murat, sana geçmeyi garantilediğin araçlarlarla mı deniyorsun dedim? Dediğim çok açık değil mi? Yazılımlı 2.0 TSI'ı geçemezsin dedim. Kim nasıl geçiyor derken geçsinde görelim der gibi yazmıştın yada ben öyle anladım. Bu kadar gerilmeye gerek yok. İstediğinle denemekte özgürsün...

MuratGürakan
23-07-2012, 22:30
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/110530-20-tfsi-yakit-tuketimi.html
Ilk başlarda bende 2.0 tfsi ile çok fazla yakıyordum ancak sonrasında alıştım motora ve şuan 8.9 litre gözüküyor ortalama

Deneme yapcaktık aslında hatırlarsan ancak vakit darlığı + tatil telaşı yüzünden deneyemedik...
Artık 2-3 haftaya ankaraya gelince deniyelim cidden bende sonucu merak ediyorum

İstediğin zaman haber ver. Gelince haberleşelim deneyelim.

Sert@ç
23-07-2012, 23:44
Birde bu stock 2.0 tfsi yüklü 1.4 tsi denemesinde bi iddia yok amaç zevk ve diğer merak edenlere aradaki farkı göstermek
Şimdi biri mesaj atar "bende 1.4 tsi 300hp var kalkak mı" diye onlar için belirttim

İstediğin zaman haber ver. Gelince haberleşelim deneyelim.

Tamamdır :)

blackjack
24-07-2012, 23:53
1.4 tsi al bence hem vergisi düşük hem performansı seni çok rahat idare eder etmezse 2.0 motora ödeyeceğin 1 milyar fazla vergiyi araca harcarsın
1.4 tsi da az yakıyo denmez çok gazlarsan çok rahat 13 litre yakarsın bence ben leon 1.4 tsi ile gazladğmda 12 litreler yakıyorum
ama 2.0 tsi n tadınıda 1.4 tsi veremez normal olarak ama öğrencisin ağırdan hafiften uç 1.4 tsi dsg al pişman olmazsın kardeşim.
ama şuda bi gerçek 1.4 araba mı ya?
gerçek spor araba dediğin 2.0 aşağısı olmaz ve yüklenir(zengiler için diyorum yanlış anlamayın)

mevlut-S
25-07-2012, 01:06
1.4 tsi al bence hem vergisi düşük hem performansı seni çok rahat idare eder etmezse 2.0 motora ödeyeceğin 1 milyar fazla vergiyi araca harcarsın
1.4 tsi da az yakıyo denmez çok gazlarsan çok rahat 13 litre yakarsın bence ben leon 1.4 tsi ile gazladğmda 12 litreler yakıyorum
ama 2.0 tsi n tadınıda 1.4 tsi veremez normal olarak ama öğrencisin ağırdan hafiften uç 1.4 tsi dsg al pişman olmazsın kardeşim.
ama şuda bi gerçek 1.4 araba mı ya?
gerçek spor araba dediğin 2.0 aşağısı olmaz ve yüklenir(zengiler için diyorum yanlış anlamayın)

tamamen aynı düşüncelerdeyim seninle :) fikirlerin için teşekkür ederim. bence de spor dediğin araba 2.0 dan az olmamalı. 1.4tsi ne kadar yürürse yürüsün, 2.0 her zaman 2.0 dır :) ama işte eldeki imkanlar şimdilik 1.4 e uygun. yaşımız genç daha. Allah kısmet ederse biz de kendi paramızı kazanmaya başladığımız zaman daha nice arabalara bineriz inş. aralarında hem yakıt hem de vergi farkı çok fazla benim için. en iyisi şimdilik 1.4 tsi 160 dsg :)

Tuncer M.
25-07-2012, 01:09

Adama o gece o kadar konuş konuş konuş. Hala rocco desin. :D Bu vag uyuşturucu gibi bir şey sanırım. :D

.::EmrE::.
25-07-2012, 01:20
Yan komşumda 1.4 Scirocco vardı. Sürekli yakıttan şikayet ediyordu,ortalama 11-12 ltlerde geziyor diye. Nasıl kullanıyordu bilmiyorum fakat durum böyleydi. Daha sonra DSGyi aldı eline,sonra da aracı o şekilde satışa çıkardı sattı. Ondan sonra E46 3.30 Cabrio, A4 1.8TFSi, Saab 9-3 Cabrio ve son olarak da Cooper S aldı. Aldığım en kötü araç Scirocco diyordu.

Motor konusunda bir bilgim yok,fakat başka bir araca yönlendireyim sizi. 1.4,2.0 düşünmek yerine hem şekli hem gidişi hem yol tutuşu hem de üstündeki ekipman ile kategorisinde her araçtan oldukça önde.. Fiyat da yanılmıyorsam 57 - 60 bin TL seviyelerinde.TR de tek olursunuz ;) Yazılımla 250 hpleri yakalar,egzoz,cai,cooler falan 270 - 280hp.

http://s19.postimage.org/sichh6ger/Ads_z.png

Dodoo
25-07-2012, 01:21
Şartları müsait değil adamın gti'ı yüklemeye, alacak rocco yu soft yükleyip devam ediçek çuf çuf :) Uçurmasada keyifli olur :)

Bu tepemdeki nürburgring edt corsa da iyi duruyor :)

mevlut-S
25-07-2012, 01:27
Yan komşumda 1.4 Scirocco vardı. Sürekli yakıttan şikayet ediyordu,ortalama 11-12 ltlerde geziyor diye. Nasıl kullanıyordu bilmiyorum fakat durum böyleydi. Daha sonra DSGyi aldı eline,sonra da aracı o şekilde satışa çıkardı sattı. Ondan sonra E46 3.30 Cabrio, A4 1.8TFSi, Saab 9-3 Cabrio ve son olarak da Cooper S aldı. Aldığım en kötü araç Scirocco diyordu.

Motor konusunda bir bilgim yok,fakat başka bir araca yönlendireyim sizi. 1.4,2.0 düşünmek yerine hem şekli hem gidişi hem yol tutuşu hem de üstündeki ekipman ile kategorisinde her araçtan oldukça önde.. Fiyat da yanılmıyorsam 57 - 60 bin TL seviyelerinde.

http://s19.postimage.org/sichh6ger/Ads_z.png

detaylı inceleyemedim ama şöyle bir göz attım da yakıt değerlerinde şehir içi 10.1 litre demiş. benim şahit olduğum kadarıyla genelde fabrika verilerinden 2 litreye yakın daha fazla yakıyor araçlar karışık kullanımda. yani opc nin yakıtı da pek altta kalmıyor. scirocco da bu veri şehir içinde 8.0 litre yazıyor. yani rocco lar 11 - 12 litre görüyorsa bu araç 14 ü rahat görür ki bu da benim için en baştan aracı alternatifler arasından çıkarır. aslında bu fiyatlara biraz daha yaşlı araç almaya ikna edebilsem babamı aklımda ilk olarak cabrio e46 bmw var ama öyle bir ihtimal yok malesef ki :( ve bir de vw sevgisi var tabi. biraz saçma gelebilir ama aynı şartlarda bir opel bir de vw tercih edecek olsam kesinlikle vw den yana kullanırım seçim hakkımı. opelin servisleri hakkında özellikle pek tatmin edici yorumlar duyamadım şimdiye kadar. ama tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

mevlut-S
25-07-2012, 01:30
Adama o gece o kadar konuş konuş konuş. Hala rocco desin. :D Bu vag uyuşturucu gibi bir şey sanırım. :D

kanka vag hastalık sayılabilir cidden :) tutunca bırakamıyorsun :)

Dodoo
25-07-2012, 01:31
O değilde temiz 2.0 bulması da pek kolay değil sanırım bu roccolarda..

1.4 TSI Sportline (281)
2.0 TFSI Sportline (1)

mevlut-S
25-07-2012, 01:32
Şartları müsait değil adamın gti'ı yüklemeye, alacak rocco yu soft yükleyip devam ediçek çuf çuf :) Uçurmasada keyifli olur :)

Bu tepemdeki nürburgring edt corsa da iyi duruyor :)

sen varya adamsın. halimden anlıyosun kanka :) şartlar müsait olsa da gti ı yüklesem uçsam kaçsam. saplasam çıkarsam diyecem ama hem şartlar müsait değil hatta imkansız. hemde ben öyle bi aracı gündelik şartlarda kullanabileceğime daha doğrusu öyle bir aracın gündelik kullanılabileceğine asla inanmıyorum buna da hiç bir Allah'ın kulu beni inandıramaz. tabi bir de benim kimseye saplamak gibi bir iddiam yok. basınca beni tatmin etsin yeter bro :)

Dodoo
25-07-2012, 01:40
Sabah 7.15 uçağıynan bodruma kaçıyorum, 10 gün rahatsınız :D Arkadaşda roccosuyla gitmişti önceden, orta iptali falan yapmış, bi gideyim bakayım neymiş nolmuş :D

illede rocco alacam diye kafaya koyduysan, benimde tercihim 1.4 almandan yana :) Onun haricinde sen arabayı alana kadar ütüleriz kafanı sıkıntı yok :D

mevlut-S
25-07-2012, 01:46
Sabah 7.15 uçağıynan bodruma kaçıyorum, 10 gün rahatsınız :D Arkadaşda roccosuyla gitmişti önceden, orta iptali falan yapmış, bi gideyim bakayım neymiş nolmuş :D

illede rocco alacam diye kafaya koyduysan, benimde tercihim 1.4 almandan yana :) Onun haricinde sen arabayı alana kadar ütüleriz kafanı sıkıntı yok :D

haydi baam delüğanlu bodrum seni bekler :) hakkını ver hakkını tatilin :)

iz_sport
25-07-2012, 09:30
merhabalar. konuyu bilgi almak amacıyla açtığım için sohbet kısmına açtım ama doğru olan karsılastırma bölümüne mi açmalıydım emin olamadım. bugün babamla konustuk ve golf ü satarsam önümüzdeki üç dört ay içinde scirocco alabileceğimizi söyledi. gerçekten sevdiğim bir araç. 1.4 tsi 160 lık olanını kullanma sansım oldu ama 2.0 ı hiç kullanmadım. bu iki araçtan herhangi birisini kullanan özellikle de 2.0 tecrübesi olan arkadaslarımdan ve abilerimden rica etsem artılarını eksilerini anlatabilirler mi. internette aradım forumda da aradım ama 2.0 la ilgili elle tutulur kullanıcı yorumları pek gözüme carpmadı.

-benim için öyle millete atar gider yapmak içinden gecerim gibi konusmalar yapmak pek sıcak gelmiyor. trafikte birisi sıkıştırdığı zaman sıyrılıp kurtulmak ya da birisi beni selektör manyağı yaptığında basıp sol şeritten ayrılmadan akıp gitmek isterim. veya normal zamanda birisi gelip sataşırsa ufak tefek kafa tutmak isterim.

-alacağım aracın dsg olmasını istiyorum bu da farklı bir konu.

-bir de yakıt konusu var. kullanan kişilerden rica etsem 1.4 ün ve 2.0 ın ortalamalarını paylasabilirler mi ? yakıt ister istemez önemli bir faktör benim için. çünkü öğrenciyim ve tek gelir kaynağım herşeyi borçlu olduğum babam. yakıt konusunda onu çok üzmek istemem. bu konularda bana yardımcı olabilecek kişiler varsa çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler :)

bu devirde isteklerin kadar bütcende önemli 2.0 bence gereksiz 1.4 gayet ideal ve herkez 1.4 tercih ediyor. :) bi düşün sen gne

mevlut-S
25-07-2012, 14:36
bu devirde isteklerin kadar bütcende önemli 2.0 bence gereksiz 1.4 gayet ideal ve herkez 1.4 tercih ediyor. :) bi düşün sen gne

kesinlikle öyle :) zaten istekler ve bütçe orantısını tutturabilmek için bu konuyu açıp fikir aldım. benim de kararım iyiden iyiye 1.4 den yana oldu. :)

Tuncer M.
25-07-2012, 15:06
Sen şirokko al, ben sana coil göndereceğim almanyadan :)

mevlut-S
25-07-2012, 15:09
Sen şirokko al, ben sana coil göndereceğim almanyadan :)

eyvallah kanka :) alınca hatırlatırım bunu :)

ilker AKTAŞ
25-07-2012, 15:37
1.4 ve 250 hp, eminsiniz değil mi?

aradım sordum 240hp mış bu sefer eminim

BlackEmperor
25-07-2012, 16:14
bu vergi sisteminde senelik 3000 TL ye yakın araç verigisi vermek heleki sınırlı bütçelerle çok mantıksız. en guzeli max alabildiğin hacimde motor neyse onu almak 1.4 un 0,2 lt si eksik :p

.::EmrE::.
25-07-2012, 18:54
detaylı inceleyemedim ama şöyle bir göz attım da yakıt değerlerinde şehir içi 10.1 litre demiş. benim şahit olduğum kadarıyla genelde fabrika verilerinden 2 litreye yakın daha fazla yakıyor araçlar karışık kullanımda. yani opc nin yakıtı da pek altta kalmıyor. scirocco da bu veri şehir içinde 8.0 litre yazıyor. yani rocco lar 11 - 12 litre görüyorsa bu araç 14 ü rahat görür ki bu da benim için en baştan aracı alternatifler arasından çıkarır. aslında bu fiyatlara biraz daha yaşlı araç almaya ikna edebilsem babamı aklımda ilk olarak cabrio e46 bmw var ama öyle bir ihtimal yok malesef ki :( ve bir de vw sevgisi var tabi. biraz saçma gelebilir ama aynı şartlarda bir opel bir de vw tercih edecek olsam kesinlikle vw den yana kullanırım seçim hakkımı. opelin servisleri hakkında özellikle pek tatmin edici yorumlar duyamadım şimdiye kadar. ama tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

opc kullanıcısı idim , maximum yaktığı 12 litre idi,o da kat iptali,komple egzoz sistemi,cai ile bütün gün agresif kullanımda ;) Sakin kullanımda şehir içi trafiği dahil 9.0 - 10.5 litre arasıydı.

Tercih tabiki sizin,umarım en güzelini alırsınız kısa zamanda.

CGR328
25-07-2012, 18:57
bence ibiza cupra 1.4 tsi 180hp

Tuncer M.
25-07-2012, 19:01
Yılmaz abinin sarıyı alsana bro :)