PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jetta 1.6 Tdi Ecufast ChipTuning

Oz`
26-07-2012, 15:50
Ewett :)

aracımız Downpipe li 107 Beygir orjinali çıktı bizde orjinaller taklaşık 95-100Hp olarak çıkıyor

http://www.drecu.com/ozimg/IMG_30611.jpg

Buyrun

emp:)
26-07-2012, 16:04
Dyno Dynamics?:eek::)

BlackEmperor
26-07-2012, 16:08
monitor benim evdeki monitörden :) dp baya faydalı olmuş+yazılım var başka değişen bişey var mı ? yeni tdi lar gayet verimli yakında polo tdişar bela olacak 106 gti lara :p

OMTech
26-07-2012, 16:59
hakkını vermişsiniz. jetta için 140hp tam kıvamı. poloda 140hp sıkıntı ama :) GTD kıvamında oluyor.

DP kaçlık bu arada?

efe_
26-07-2012, 17:36
Güzel veriler, polo dahada seri olur tabiki

63owen63
26-07-2012, 17:45
Kardeşim hayırlı olsun tdi ecufaste kavuşmuş : ) artık bir sıra video patlat :)

@ Oz : Tork' ne durumda şuan , kişisel izlenimlerin nedir abi ? Ellerinize saglık

bartubasot
26-07-2012, 18:29
Ecufast özgün abi ve Alper abiye cok cok tesekkurler araba inanılmaz derecede keyifli oldu 1.6tdi için ilaç gibi bişi oldu yazılım :D
Arabada kn kapalı kutu filtre,60lik dp,ecufast yazilim var.

@63owen63 : tesekkurler kardesim kavuştuk valla 3 gündür cok keyif alıyorum arabamdan çekicem videoları ilk fırsatta :)

douu
26-07-2012, 19:41
dynamicste 142 cok iyi deger :)

ozgun enjektorler falan ne alemde? turbo buyutulurse eger aftermarket parca cikmadan stok enjektorler bunu kaldirabilir mi?

emre_
26-07-2012, 19:44
Gayet basarili masallah hadi hayirli olsun :) polo tdi lar basimiza bela olcak ya :D

TurboJDM
26-07-2012, 19:45
Ecufast özgün abi ve Alper abiye cok cok tesekkurler araba inanılmaz derecede keyifli oldu 1.6tdi için ilaç gibi bişi oldu yazılım :D
Arabada kn kapalı kutu filtre,60lik dp,ecufast yazilim var.

@63owen63 : tesekkurler kardesim kavuştuk valla 3 gündür cok keyif alıyorum arabamdan çekicem videoları ilk fırsatta :)

aracınız kaç model?

63owen63
26-07-2012, 19:49
@Turbojdm araç mk6 2011.

fth001
26-07-2012, 20:04
Güle güle kullanın güzel değerler. Benim merak ettiğim downpipe yazılımla birlikte araçta ses değişikliği yarattı mı ? Üst devirlerde şırıltı tarzı avans sesi ya da herhangi bir ses değişikliği mevcut mu ?

bartubasot
26-07-2012, 20:08
Güle güle kullanın güzel değerler. Benim merak ettiğim downpipe yazılımla birlikte araçta ses değişikliği yarattı mı ? Üst devirlerde şırıltı tarzı avans sesi ya da herhangi bir ses değişikliği mevcut mu ?

Teşekkür ederim herkeze
Seste cok az bir hirilti oldu okadar onun dısında hiç bir degisiklik olmadı.

tuner faruk
26-07-2012, 20:20
Hadi hayırlısı kanka :)

Özgün abi seninde ellerine sağlık:)

Gokhan43
26-07-2012, 20:24
En sonunda kavusmus yazılıma Jetta maşallah çok da güzel değerler :)

darkmoon
26-07-2012, 20:30
downpipe için kat iptali oldumu..

MuratGürakan
26-07-2012, 21:04
downpipe için kat iptali oldumu..

Zaten downpipe ' ın amacı bu.

n3co
26-07-2012, 21:11
Maşallah çok güzel değerler bunlar. 1.6 Tdi'lara sırasıyla yazılım çıkıyor, darısı bizim başımıza. :)

ChtArdARSL
26-07-2012, 21:20
Masallah gzl dgr dyno dynomıcte Alper ve Ozgun abı elınıze saglık

Oz`
26-07-2012, 21:43
Torkumuz 320~ civarlarında sıkıntı yok kesinliklee Dert değil Dsg için

TarikS
26-07-2012, 23:58
Arabayi satmadan onceki gun geldim 1 gun de olsa yaptirip bineyim diye ama kismet olmadi, uzuluyorum valla, guzel rakamlar :D Elinize saglik Alper&Ozgun

ümitech
27-07-2012, 00:34
dyno dynamics için çok ciddi değer maşallah diyelim :)
sanırım paşaoğlunda falan çıksa imiş dynoya 150 üstü çıkıcakmış ...
maşallah tekrardan doktor'um sen bu işi biliyorsun :)

Oz`
27-07-2012, 00:38
dyno dynamics için çok ciddi değer maşallah diyelim :)
sanırım paşaoğlunda falan çıksa imiş dynoya 150 üstü çıkıcakmış ...
maşallah tekrardan doktor'um sen bu işi biliyorsun :)

öyle kıyaslama yapmanın manası yok bence dünya çapında bakmamızda bize yardımdı oluyor kıyaslıyoruz doğrusu budur die düşünüyoruz insallah doğru düşünüyoruzdur

Teşekkür ederiz:D

dirk
27-07-2012, 01:15
özgün abi sen diyorsun 1.6 Tdi Gti gececek mi ?

A K N
27-07-2012, 01:23
Süper değerler :) Elinize sağlık ecufast, kardeşim sanada hayırlı olsun, maşallah :)

Eworen
27-07-2012, 01:29
Güzel değerler elinize sağlık
Yanlış anlamazsanız bişey sorucam bu arada
bu aralar sürekli tdi konuşuluyor alınan güçler ölçülen değerler falan
Peki muadillerine göre alınan verim ne alemde onu merak ettim mesela PSA nın hdi-tdci motorlarından da çok rahat bu güçler alınabiliyor keza Renault nun mevcut dci motorlarıda rahatlıkla bu değerlere ulaşabiliyor
Peki TDI bu çok iyi bildiğimiz motorlardan daha mı iyi alınan güç babında yoksa hepsi totalde aynı mıdır ?
Yanlış düşünmüyor isem Polo nun hafifiliğinden ve selefinde bu güce ulaşılamamasından ötürü çok iyi sonuç alınıyor ama golf ve jetta da muadillerinden çok öte bir sonuç yok gibi doğrumuyum acaba

MECOO
27-07-2012, 01:36
Dyno üzerinde canlı canlı görme zevkine bende şahit oldum. Çok güzel sonuç çıktı. Bu arada aracın dış görünümüde bir harika olmuş, araç sahibinin göz zevkinide ayrıca hayran kaldım.

-batu-
27-07-2012, 06:52
Veriler cok guzel masallah.

Bisey sormak istiyorum, arabayi dynoya cikarirken esp ve asr yi sigortadan mi kapattiniz ?

SONE-R
27-07-2012, 07:19
özgün abi sen diyorsun 1.6 Tdi Gti gececek mi ?

zor geçer. GTi dediğin araba 900 kg tüy siklet. bizim dizeller ise 1300 kg üzerinde. GTi kafadan 1-0 önde başlıyor.. :) arabaları hafifletmek lazım GTi'la uğraşmak için..

edit: polo GTi ise bahsi geçen o daha da zor kanımca..

XSi
27-07-2012, 07:55
zor geçer. GTi dediğin araba 900 kg tüy siklet. bizim dizeller ise 1300 kg üzerinde. GTi kafadan 1-0 önde başlıyor.. :) arabaları hafifletmek lazım GTi'la uğraşmak için..

edit: polo GTi ise bahsi geçen o daha da zor kanımca..

hangi gti 900 kg?

polonun gti ı tdilardan hafif ağır.

Spook
27-07-2012, 08:03
checksumlar gelmiş :D

Tebrikler dr. chipsiz tdi kalmasın :))

SONE-R
27-07-2012, 08:04
hangi gti 900 kg?

polonun gti ı tdilardan hafif ağır.

106 GTi.. :cool:

Gokhan43
27-07-2012, 08:06
Doktor tsi satıp tdi'a mı geçsek napsak :D

XSi
27-07-2012, 08:10
106 GTi.. :cool:

kastedilen polo gti sanırım..

bu arada sunroffsuz, airbagsiz, klimasız 825- 850 ye kadar yolu var :D

Oz`
27-07-2012, 08:17
Cok alakasiz gti tdi :) kendi fikrim tdi guZel guce sahip ama Polo gti kadar eylenceli degil gti i extralar olmadan tdi zor gecer :)

Biri demiski dusuncelerin nedir bence sahsi fikrim tdi makinasi basarili %43 beygir aldik saka deil meegane olucucem dynida haftaya sizin icin. Ust uste koyup yayinlarim guclerini ozaman farki anlarsiz :)

DOHC
27-07-2012, 08:30
Torkumuz 320~ civarlarında sıkıntı yok kesinliklee Dert değil Dsg için

Grafikte 275 nm civarı gibi gözüküyor ama. Ben mi yanlış bakıyorum?

Oz`
27-07-2012, 08:43
o orjinal Tork Maviler Orjinal Kahverengiler Modlu ar üste bak kesin kesin kahve rengi :)

SONE-R
27-07-2012, 09:20
özgün ankarada dynoda 100 hp çıkan bir araba, istanbulda dyno dynamics'te kaç hp çıkar?

EMRE KAAN
27-07-2012, 09:50
maşallah herkes bekledi bekledi ** asonunda muradına erdi çok güzel değerler bence 2.0 tdi motorlarla aynı olmuş :D

orhan_guney
27-07-2012, 09:51
Peki bu yapılan Yazılım Aracın Serviz garantisini Etkiliyormu Dsg veya Manuel 1.6 Tdi Motorda.

Low-Rider
27-07-2012, 09:58
Peki bu yapılan Yazılım Aracın Serviz garantisini Etkiliyormu Dsg veya Manuel 1.6 Tdi Motorda.

Buna sen cevap ver , skoda'da satışçı değilmisin:)

EMD
27-07-2012, 10:00
Hayırlı olsun Bartu :) Güzel sonuç çıkmış.

orhan_guney
27-07-2012, 10:08
evet garanti dışı oluyor ama bazıları garantiyi bozmadan yapabiliyorlarmış merak ediyor ve soruyorum.:)
Buna sen cevap ver , skoda'da satışçı değilmisin:)

Low-Rider
27-07-2012, 10:09
evet garanti dışı oluyor ama bazıları garantiyi bozmadan yapabiliyorlarmış merak ediyor ve soruyorum.:)

Ben bugün skoda,vw vs aracıma yazılım yaptırıp bakıma gelsem anlayabiliyor mu ki servis?Bugüne kadar yazılımdan garanti dışı kalanı duymadım ben.

orhan_guney
27-07-2012, 10:13
Servise geldiğin zaman araca makina bağlandığı zaman herşey cıkıyor ortaya servis öyle diyor ve servis garanti kapsamından cıkıyorsun. birde bunu makınaya yansıtmayanlar varmış. ben onu merak edıyorum nasıl oluyor diye. bu arada yazılım yapılıpta garanti dışı kalan bende çok arac bılıyorum şahitde oldum. vw grubunda
Ben bugün skoda,vw vs aracıma yazılım yaptırıp bakıma gelsem anlayabiliyor mu ki servis?Bugüne kadar yazılımdan garanti dışı kalanı duymadım ben.

WeLeT
27-07-2012, 10:19
Aracım dizel değil ama bu garanti konusu hakkında; Ecufast yazılım var bendede yazılımdan sonra araba 3 kere servise gitti 3ünde de bilgisayara bağlandı bişey olmadı..

orhan_guney
27-07-2012, 10:21
eger gercekden boyleyse harika bir durum bunun garantisi verilebilirse yanı gercekden servıste bakımlarda veya motor beyın arızalarında gözükmüyorsa ciddi müşteri gönderirim. cunku her satdıgım müşterim bu soruyu soruyor bana. ama net cevap veremiyorum.
Aracım dizel değil ama bu garanti konusu hakkında; Ecufast yazılım var bendede yazılımdan sonra araba 3 kere servise gitti 3ünde de bilgisayara bağlandı bişey olmadı..

Day Walker
27-07-2012, 10:27
o zaman yetkili servisler sııfr aracı satarken yazılımlı satıyor onun garantisi nasıl oluyo.

orhan_guney
27-07-2012, 10:36
benim bildiğim vw grubunda Seat vw Skoda Audi yazılımlı araç satılmıyor.
o zaman yetkili servisler sııfr aracı satarken yazılımlı satıyor onun garantisi nasıl oluyo.

Eyup Duygun
27-07-2012, 12:46
Cok ayrıntılı bır arastırmaya gırmezse arac kımse aracın uzerınde ne yazılım var dıye bakmıyor.

Arac gıdıp kolmol cıkarır sonrada sız garantıye goturursenız sıkıntı cıkarırlar :D

Yoksa normal bakım veya yuruyen yada aklınıza gelen rutın seyler ıcın mumkunatı yok servıs beyınle falan ugrasmaz..He bıde benım arabam orjınalden hızlı dıye hava atan musterıler var bunlarda olmaması gerek.

SONE-R
27-07-2012, 12:49
ben de yazılımlı halde 45.000 bakımına girmiştim. adamlar zaten sınırlı alanda 10-20 mt arabayı kullanıyorlar. adamların amacı biran önce işini bitirip müşteriyi göndermek, yoksa kimse merak etmez "acaba şunun arabasında yazılım var mı bir kontrol edeyim" diye..

fangio
27-07-2012, 12:50
Servise geldiğin zaman araca makina bağlandığı zaman herşey cıkıyor ortaya servis öyle diyor ve servis garanti kapsamından cıkıyorsun. birde bunu makınaya yansıtmayanlar varmış. ben onu merak edıyorum nasıl oluyor diye. bu arada yazılım yapılıpta garanti dışı kalan bende çok arac bılıyorum şahitde oldum. vw grubunda

vas ile araca bağlandığında ne görünüyor mesela? bir kere yazılım yapılan aracın sw versiyon numarası değişmiyor ki... Sadece ABT'de değiştiğini gördüm.

RCkid
27-07-2012, 12:55
Kac kere flash'a okuma yazma yapildiginin sayaci var, ona erisip anlayabilirler
ugrasiyolar mi bilmem
bunun da cozumu var ama:)

fangio
27-07-2012, 12:59
sayacı biliyorum Mustafa :) Ama kaç kişi oraya girip bu araca flashlama yapılmış bakar tabi? :)

berkay_aydin
27-07-2012, 13:01
Bizim kia'da sticker görmüşler ama kanıtlayamıyorlar, Sadece rolanti yüksek dedi geçti :D

orhan_guney
27-07-2012, 13:02
ne gördüğünü bilmiyorum o yüzden soruyorum zaten bende. Satışdayım ben ama sizin için servis ile görüşücem.Kimse yanlış anlamasın eminim benim gibi merak edenler vardır. Oz bence gerekli acıklamayıda yapar diye düşünüyorum.sonucda işin doktoru o.
vas ile araca bağlandığında ne görünüyor mesela? bir kere yazılım yapılan aracın sw versiyon numarası değişmiyor ki... Sadece ABT'de değiştiğini gördüm.

RCkid
27-07-2012, 13:05
sayacı biliyorum Mustafa :) Ama kaç kişi oraya girip bu araca flashlama yapılmış bakar tabi? :)

Biraz bilen biri taksa olayi gorur yani:)
cmdtec in flash counter pluginiyle resetlemek mumkun ama sayaci:)

fangio
27-07-2012, 13:15

:) (10 karakter)

TurboJDM
27-07-2012, 15:23
Kısacası yazılımdan sonra servis bakımlarında yazılım anlaşıyor mu?

997TT
27-07-2012, 15:29
Detaylı bakılmadıgı surece anlasılmaz.
Yeterkı yapılan yazılım kotu olamasın.
O kadar yazılım uygulanan araclarım(ız) oldu,hıc bırınde ortaya cıkmadı servısde.
Cunku rolantısı tutmayan,kesıklık yapan,duman atan vs. araclarda yazılımdan suphelenıp o yonde kontrol yapıldıgında cıkıyor...

Mehmet Gazihan
27-07-2012, 15:32

Ecu yu UnLock etmek için Beyin açılmasaydı iyiydi..

bide civatalı değil beyin sac press illaki bi iki tornavida izi kalıyor..

her arabaya bi kere yapılıyor bu işlem.. sonrasında herşey OBD den

TurboJDM
27-07-2012, 15:42
O kadar yazılım uygulanan araclarım(ız) oldu,hıc bırınde ortaya cıkmadı servısde.
Cunku rolantısı tutmayan,kesıklık yapan,duman atan vs. araclarda yazılımdan suphelenıp o yonde kontrol yapıldıgında cıkıyor...

Mk6 jettalarda duman sorunu yokta, insan sonuçta sıfır aracı garantisi için alıyor insanın kafasına takılıyor :)

Mehmet Gazihan
27-07-2012, 15:47

Ben arada bir Doğuş Maslağa Çağrılıyorum abi Yazılım kontrolü yapmak için..

İlgili aracı raporluyoruz yukarıya...

Yolda kalmış ağır mekanik hasarlı yeni araçlar için yaptırıyorlar kontrolü..

GokhanRS
27-07-2012, 15:54
Veriler cok guzel masallah.

Bisey sormak istiyorum, arabayi dynoya cikarirken esp ve asr yi sigortadan mi kapattiniz ?

esp ve asr dynoya çıktığınızda otomatik iptal olur. yani herhangi birşey yapmanıza gerek yok. arka tekerler dönmediği için arızaya geçer veya devre dışı kalır. dynodan inince herşey normale döner.

efe_
27-07-2012, 16:06
esp ve asr dynoya çıktığınızda otomatik iptal olur. yani herhangi birşey yapmanıza gerek yok. arka tekerler dönmediği için arızaya geçer veya devre dışı kalır. dynodan inince herşey normale döner.

herşey iptal oluyor bende esp paketi yok fren sistemi arızası veriyor , bazen 15 dkka sonra arıza kendi siliniyor bazen silinmek bilmiyor

Mehmet Gazihan
27-07-2012, 16:19
Biraz önce 1.2 TSI Jetta ile dynoda idim, ESP iptal düğmesi yok ama esp yürütmüyordu aracı, bisüre sonra ABS arıza verice bıraktı..

Eyup Duygun
27-07-2012, 16:26
Ben arada bir Doğuş Maslağa Çağrılıyorum abi Yazılım kontrolü yapmak için..

İlgili aracı raporluyoruz yukarıya...

Yolda kalmış ağır mekanik hasarlı yeni araçlar için yaptırıyorlar kontrolü..

Tamda bunu demek ıstedım bır oncekı postumda..

-batu-
27-07-2012, 17:47

arka tekerlekler dönmediği için değil, fren disklerinin aşırı ısınmasını engellemek için iptal olur. Düz yolda veya karlı zeminde de uzun süre ASR müdahalesinde kalırsanız yine otomatik iptal olur.

Fren elemanlarını o kadar asındırmak yerine sigortadan kapatmak daha mantıklı.

997TT
27-07-2012, 18:27
Iz bırakmadan acmak mumkun. Evotech'dekıler bunu kullanıyor. Pahala bırsey ama cok ıyı ıscılık cıkarıyor.
Gercı mercedesın kıtı var,dıkkatlı olunursa o da ız bırakmıyor. 7 Aydır kullanıyoruz,gayet net sonuclar cıkıyor.
En kotu orjınal yuklenır,oyle gıdılır servıse. Yoksa carpılmayagerek yok. Ama dedıgım gıbı,hıc basıma gelmedı....

Mehmet Gazihan
27-07-2012, 19:36
Iz bırakmadan acmak mumkun. Evotech'dekıler bunu kullanıyor. Pahala bırsey ama cok ıyı ıscılık cıkarıyor.
Gercı mercedesın kıtı var,dıkkatlı olunursa o da ız bırakmıyor. 7 Aydır kullanıyoruz,gayet net sonuclar cıkıyor.
En kotu orjınal yuklenır,oyle gıdılır servıse. Yoksa carpılmayagerek yok. Ama dedıgım gıbı,hıc basıma gelmedı....

Bunu derken ? bişeymi eklemiştin abi ?

erh
27-07-2012, 20:51

daha öncede yazmıstınız beyin acma makinesi diye.. böyle bir makine olduguna eminmisiniz??? İz bırakmadan acılamaz bahsedilen beyin..

audilover
27-07-2012, 21:01
Servis anlamak istedikden sonra uzun surmeden anlar gerekeni yapar turkuaz da not dusulur arac garanti disi kalir bunu anlamanin bir cok yolu var ve butun yollari da biliyorlarlar ama tamamen iliskilerinize bagli ve aracdaki sikayete eger protocol alinip almanyaya gonderilecekse anlasilma riski fazla .
Aracinizi orijinale cevirip gitseniz dahi bunu anlayabilirler obd icin (flash tool id)Boot mode icin ecuya bakmak yeterli.
Is o noktaya gitmesin yoksa anlamak cocuk oyuncagi.
Ayrica her beyinde flash counteri sifirlayamazsiniz cogunda counter eepromdadir ve mudale ettirmez .Boot mode dan atilan yazilimlarda flash counteriniz yukselmez sadece obd den atilan yazilimlarda yukselir.

GokhanRS
27-07-2012, 21:09
arka tekerlekler dönmediği için değil, fren disklerinin aşırı ısınmasını engellemek için iptal olur. Düz yolda veya karlı zeminde de uzun süre ASR müdahalesinde kalırsanız yine otomatik iptal olur.

Fren elemanlarını o kadar asındırmak yerine sigortadan kapatmak daha mantıklı.

şuana kadarki espli çoğu aracımızda arka teker dönmediğinden otomatik devre dışı kalıyordu. bazı araçlarda ise arıza geçiyor evet. sonuçta inince hepsi bi süre sonra düzeliyor.

ancak 4 çeker elekronik bir araçta çıkardık dynoya ve hiç birşey devre dışı kalmadı önçekerler gibi. demekki arka tekerin dönmemesiyle alakası var ön çekerlerin.

997TT
27-07-2012, 22:40
Bunu derken,o makıneden bahsedıyordum...
Gozumle gordugum seyı anlatıyorum,duydugum yada hayalım degıl ;) Evotech'e heralde 15 den fazla gıtmısımdır...
Aslında ız bırakmadan acmanın yollarıda var ama onlarda ınce ıscılık ıstıyor...

erh
27-07-2012, 22:56
Bunu derken,o makıneden bahsedıyordum...
Gozumle gordugum seyı anlatıyorum,duydugum yada hayalım degıl ;) Evotech'e heralde 15 den fazla gıtmısımdır...
Aslında ız bırakmadan acmanın yollarıda var ama onlarda ınce ıscılık ıstıyor...

fotografını cekme şansınız varmı? zira öyle bir makine olmadıgına eminim de.. yinede görelim nasıl birseyden bahsediyorsunuz acaba..

997TT
27-07-2012, 23:43
Emınsın ama foto ıstıyorsun,ne dıyım...
Cekıp yollarım ama sız yıne emın olun.

cem06
27-07-2012, 23:52
simdi benim aklım karısıtı 1.6tdi lara beyin acılıp bdm kullanarakmı yazılım atılıyor. yoksa direk obd soketindenmi?

erh
27-07-2012, 23:55
Emınsın ama foto ıstıyorsun,ne dıyım...
Cekıp yollarım ama sız yıne emın olun.

"Beyin acma cihazi" adinda bir cohaz olmadigindan eminim fakat cihazi merak ettigim ve esasinda ne oldugunu gormek icin uygunsa gormek isterim..

Oz`
28-07-2012, 00:58
ne gördüğünü bilmiyorum o yüzden soruyorum zaten bende. Satışdayım ben ama sizin için servis ile görüşücem.Kimse yanlış anlamasın eminim benim gibi merak edenler vardır. Oz bence gerekli acıklamayıda yapar diye düşünüyorum.sonucda işin doktoru o.

yapayım :) şimdi Was felan bağlandığında Kesinlikle Progrmamın içine bakmıyor baktıkları sey seri numarası beyindeki :)

sw : 1515158515
HW :5151518788

Bakıyor diyorki AAA bendeki ile suan üstündeki okey günceldir yada aa değil diyip üsütne direk yazmaya baslıyorlar içini okuma die bişi yok ama tabiki servisi kandırmanın manası yok

Vag counter var bununda amacı kaç kere yazdığnı tutmak onuda silen eden seyler var:D

ama sonucta kimse kolay kolay anlayamaz

Oz`
28-07-2012, 01:02
Servis anlamak istedikden sonra uzun surmeden anlar gerekeni yapar turkuaz da not dusulur arac garanti disi kalir bunu anlamanin bir cok yolu var ve butun yollari da biliyorlarlar ama tamamen iliskilerinize bagli ve aracdaki sikayete eger protocol alinip almanyaya gonderilecekse anlasilma riski fazla .
Aracinizi orijinale cevirip gitseniz dahi bunu anlayabilirler obd icin (flash tool id)Boot mode icin ecuya bakmak yeterli.
Is o noktaya gitmesin yoksa anlamak cocuk oyuncagi.
Ayrica her beyinde flash counteri sifirlayamazsiniz cogunda counter eepromdadir ve mudale ettirmez .Boot mode dan atilan yazilimlarda flash counteriniz yukselmez sadece obd den atilan yazilimlarda yukselir.
düz arabayı Dsg li die tanıtttık adamlar bile şsasırdı garanti ödısı bile kalmadı ki almanyaya bile yolladılar o yazılımı baya uğraştılar :) ama neyse doğrudur dedğin :)

Oz`
28-07-2012, 01:03
simdi benim aklım karısıtı 1.6tdi lara beyin acılıp bdm kullanarakmı yazılım atılıyor. yoksa direk obd soketindenmi?

eprama yazmanı engelleden bir koruma oldğunu düşün onu kaldırıyorsun sonra obd den dewam ediyorsun

Oz`
28-07-2012, 01:04
"Beyin acma cihazi" adinda bir cohaz olmadigindan eminim fakat cihazi merak ettigim ve esasinda ne oldugunu gormek icin uygunsa gormek isterim..

alettir kamadır odur budur bizi ilgilendirdiğini sanmıyorum adam açıyor yada kapatıyor bizi ilgilendirmez

by_speedvw
28-07-2012, 01:54
chip cok guzel fakat dikkat edin bazı araçlara turkuaz sistemi almanya üzerinden direk kampanya veriyor yazılım güncellemesiniç :) aracı 140 hp bırakıp 90 hp almayın servisten :) das auto teknisyeniyim :))

Oz`
28-07-2012, 07:48
chip cok guzel fakat dikkat edin bazı araçlara turkuaz sistemi almanya üzerinden direk kampanya veriyor yazılım güncellemesiniç :) aracı 140 hp bırakıp 90 hp almayın servisten :) das auto teknisyeniyim :))

alsınlar neolcakki lock edilmiyorsa 10 dakika :) benim tek merak ettiğim sey güncellendiği zaman yeniden lock ediliyormu ? :)

audilover
28-07-2012, 11:02
düz arabayı Dsg li die tanıtttık adamlar bile şsasırdı garanti ödısı bile kalmadı ki almanyaya bile yolladılar o yazılımı baya uğraştılar :) ama neyse doğrudur dedğin :)

Manuel araci dsg olarak tanitmakda bir sey yokki yeterki eeprom daki datalar i guncelleyin oda nasil olur ya servisde yada disarda eepromu chk yaparak vs .
4 sene once onuda denemistim nasil oluyor ne hatalar veriyor esp ve sanzuman modulu haricinde normaldi yakin zamandada oyle beyini ucmus bir jettaya (yeni sw den eski sw ye guncelleme yapilmaya calisilmis) yardimci olmustum cozememis arkadaslar 3-4 gun arac yatmis sonra dsg beyni yuklenmis yeni immo tanitilmis ilk flashda falan eeprom gocmus flash gocmus komple full flash yapip gonderdim oluyor boyle seyler Allah beterinden saklasin:):)Ama dedigim gibi uzay oto ile dogus farklidir tanidik olsa gene bir nebze ama isleyis daha katidir.

Mehmet Gazihan
28-07-2012, 11:13
alsınlar neolcakki lock edilmiyorsa 10 dakika :) benim tek merak ettiğim sey güncellendiği zaman yeniden lock ediliyormu ? :)

Edilmiyor da, araç geldiğinde yeniden okuyup yapman lazım, eski programı direk atarsan pert..

997TT
28-07-2012, 11:37
Suan Tdi lar yazilim yapildigi icin Vag grubuna guncelleme geliyor. Sanirim Agustos ayi icinde aksiyon Tr ye gelir.
Kilit olucak,bakalim nasil asilicak...
Eski yazilimi atmak,aman diyim....

Spook
28-07-2012, 12:02
Eski yazılımdan kastınız orjinal dosyamı ? anlamadım.

63owen63
28-07-2012, 12:10
@997tt : Abi biraz açar mısın, orjinali mi saklayın diyorsun anlamadım?

JDMazda_GTR
28-07-2012, 12:14
Modlu dosyayı yazmaktan bahsediliyor.Dosya serviste silindi diye ilk modladığın dosyayı yazarsan pert.Onun için tekrar okunup dosyanın yenıden yapılması lazım.

audilover
28-07-2012, 12:15
@997tt : Abi biraz açar mısın, orjinali mi saklayın diyorsun anlamadım?

Guncelleme gelmeden onceki yazilim artik kullanisssiz onu tekrardan atmaya calismayin demek istiyor yada servisde guncelleme attirmayin:)

Spook
28-07-2012, 12:31
e iyide bu gayet normal bi durum değil mi sw id nin sonundaki version numarası değişiyor sonucta güncellemeden sonra :)

audilover
28-07-2012, 12:38
Evet degisiyorda tuner bazen gozden kaciriyor veya denemek icin atiyor ya tutarsa misali sonra file corrupted:)

Spook
28-07-2012, 12:39
buyrun cenaze namazına :D

63owen63
28-07-2012, 12:43
Peki bakıma gittigimizde güncelleme yapmadan bize sorarlar mı,yoksa özellikle bizim böyle bir talep de bulunmamız gerekiyor mu, ''benim aracıma güncelleme yapmayın '' diye .

Spook
28-07-2012, 12:43
neden diye sorarlar adama :)

Mehmet Gazihan
28-07-2012, 12:49
OBD soketine prezervatif geçirin, korunmuş olursunuz. ((:

audilover
28-07-2012, 12:49
Servisle araniz iyiyse yaptirmayabilirsiniz o sizin iliskinize bagli yoksa direk uyari cikar plakayi servise soktugunuz yeni guncelleme geldiginde servis yapmak zorundadir.

erh
28-07-2012, 14:07
alettir kamadır odur budur bizi ilgilendirdiğini sanmıyorum adam açıyor yada kapatıyor bizi ilgilendirmez

Kim nasi acarsa acar ilgilendirmez tabiki kimseyi ama boyle bir cihazdan bahsediliyorsa bende merakimdan sordum arkadasa nesi var ki bunun?

Oz`
28-07-2012, 15:23
yazılımını yapmışız işte yaptığı yazılımı guncelleyip geldiğinde yeniden yapıcaksınız :)
yenileme ücretimi alıcaksınız :) ondan daolayı eski mapi atıcaksınız olucak biticek heheheheh

ChtArdARSL
28-07-2012, 20:22
yazılımını yapmışız işte yaptığı yazılımı guncelleyip geldiğinde yeniden yapıcaksınız :)
yenileme ücretimi alıcaksınız :) ondan daolayı eski mapi atıcaksınız olucak biticek heheheheh

Isteyenler ıllakı olucaktır abı bence :D

fangio
28-07-2012, 21:43

o aracın akıbeti sonra ne oldu peki? halen kendini dsgli zannederek mi yürüyor :soru:

by_speedvw
29-07-2012, 01:18

evet yeniden lock ediliyor güncellendikten sonra her gelen araca zaten cihaz bağlıyoruz mecburen sistem cıkılırken cihaz otomatik olarak yazılım aksiyonu sorulsun mu diyor evet diyip sordura biliyorlar yada hayır diyip cıkılıyor ki herzamn hayır diyoruz şikayet yoksa

Oz`
29-07-2012, 11:49
o aracın akıbeti sonra ne oldu peki? halen kendini dsgli zannederek mi yürüyor :soru:
1 jetta vardı audi lover düzelttmiş saolsın

1 tane scirococco var du düzeltttim bişi olmadı ya düzeltilir ya sıikinti yok

G ERENCE
06-08-2012, 22:40
Kanki onnumara oldu sıra bizde .hayırlıolsun

bartubasot
07-08-2012, 21:53
Kanki onnumara oldu sıra bizde .hayırlıolsun

Eyvallah kankiyaa ama senide bekliyorum tadina var su dizelin:))