Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkeze hayırlı ramazanlar.fordçu abilerim bir yardım
Herkesin öncelikle Ramazan Ay'ı mübarek olsun.Abilerim kısmet olursa bu mubarek ayda bir fiesta alıcam ancak bizm burdaki yetkili servislerin expretiz için aşırı yüksek fiyat istemelerinden yetkili servise gidemicem.Alıcağım arac 55.000kmde fiesta 2009 1.4 tdci titanium elektrikli kırmızısı 30bin tl.Aracı sanayide abilerime göstericem ancak arac ne zaman servise girmiş serviste gözüken bir kaza bela işi varmıdır bunu nasıl öğrenicem kara kara düşünüyorum.Aramızda serviste çalışan yada tanıdığı olan bana yardımcı olabilicek abiler varsa bi yardımcı olurlarsa çok sevınırım.Şase numarasından aracın geçmişine bakması yeterli oda tanıdıkla oluyor.Yardımlarınızı esirgemeyin.:)
Herkese Hayırlı Cumalar.
fordcu deyince hemen girdim meğer araba olan fordcuları çağırıyormuşsunuz :D
fordcu deyince hemen girdim meğer araba olan fordcuları çağırıyormuşsunuz :D
canın saolsun be kardeşim bakalım şaseden bi baktırırsak araca çok güzel olucak 2 3 sene once hayalimde bu kasalar 16jant 35 yanaklı elektrik kırmızı fiestalar bakalım hayırlısı olursa alıcam hayalimi :):)
Ford Bozkurt Bayi var Teraziderede 30.000 vericeksiniz nolur nolmaz en iyisi yetkili serviste kontrol ettirmek geçen sene focusu aldığımızda oraya gitmiştik tüm bakımları expertiz herşeyi çıktı tanıdık var diye 100 verdik normalde 180di şimdi taş çatlasa 250-300dür okadar para vericeksiniz emeğiniz boşa gitmesin diye yetkili serviste baktırın derim şimdiden hayırlı olsun..
Ford Bozkurt Bayi var Teraziderede 30.000 vericeksiniz nolur nolmaz en iyisi yetkili serviste kontrol ettirmek geçen sene focusu aldığımızda oraya gitmiştik tüm bakımları expertiz herşeyi çıktı tanıdık var diye 100 verdik normalde 180di şimdi taş çatlasa 250-300dür okadar para vericeksiniz emeğiniz boşa gitmesin diye yetkili serviste baktırın derim şimdiden hayırlı olsun..
300+kdv birde randevulu sistemi açikçasi aracın temiz olduğunu bilsem veririm ancak aracta kaza bela varsa o para boşa gidiçek ben bu ucret için açikçasi 1 hafta çalışıyorum o yuzden gerek duymuyorum servisteki kaydına bakabilirsek forumdaki abilerin yardımıyla sanayide ustalarımdada makine felan var benim için onemli olan aracın geçmişi bakımları vb teşekkürler hayırlısı olur umarım...
Her kaza yapan araç serviste yapılmıyor. Servis kayıtlarına o kadar güvenmeyin bence. Tanıdığınız kaportacı varsa ona baktırın araca. Değişen olup olmadığını anlarsınız. Değişen yoksa serviste ekspertiz yaptırır motor durumunu öğrenirsiniz.
Her kaza yapan araç serviste yapılmıyor. Servis kayıtlarına o kadar güvenmeyin bence. Tanıdığınız kaportacı varsa ona baktırın araca. Değişen olup olmadığını anlarsınız. Değişen yoksa serviste ekspertiz yaptırır motor durumunu öğrenirsiniz.
zaten baktırılcak motorcuyada kaportacıyıda yazdımda yukarı servis kayıtlarından kastım aracın zamanında bakıma girmiş mi hangi aralıklarla servise girmiş amacım bu.:icon_tup:
300+kdv birde randevulu sistemi açikçasi aracın temiz olduğunu bilsem veririm ancak aracta kaza bela varsa o para boşa gidiçek ben bu ucret için açikçasi 1 hafta çalışıyorum o yuzden gerek duymuyorum servisteki kaydına bakabilirsek forumdaki abilerin yardımıyla sanayide ustalarımdada makine felan var benim için onemli olan aracın geçmişi bakımları vb teşekkürler hayırlısı olur umarım...
Anlayabiliyorum sizi aynı tereddüt bizdede olmuştu :) Fakat aracın sahibine durumu anlatırsınız yine sözünden dönmüyorsa bayiye kontrol ettirebilirsiniz, bu arada araç 55.000 kmdeymiş km ile oynama yoksa sorun yoktur usta herşeyi kontrol eder zaten tekrardan hayırlısı olsun
Anlayabiliyorum sizi aynı tereddüt bizdede olmuştu :) Fakat aracın sahibine durumu anlatırsınız yine sözünden dönmüyorsa bayiye kontrol ettirebilirsiniz, bu arada araç 55.000 kmdeymiş km ile oynama yoksa sorun yoktur usta herşeyi kontrol eder zaten tekrardan hayırlısı olsun
TEŞEKKÜRLER burdan bi şase noyu kontrol ettirirsem o kayıtlara göre servisede götürebilirim ilk olarak şaseden bir bakılsa düzenli bakıma girmişmi vb gerisi gelir
yardımlarınızı bekliyorm şase sorgulicak
bu ilk ve son güncelim olsun
Şase ile gidersen ücret vermeden sana kayıtlarını göstermeleri lazım.. Ondan sonra da ustanıza götürürsünüz..
drummer582
04-08-2012, 13:02
50tlye checkup yapan servisler var,ustaya gostermekle olmaz o is..her usta farkli yerde boya oldugunu soyler boyasiz arabaya boyali der,boyali arabaya boyasiz der...yetkili servisede 300tl vermeye gerek yok yazik gunah..gidin ozel servislerde checkup yaptirin 50tlye aracin herseyini soylesinler size
Şase ile gidersen ücret vermeden sana kayıtlarını göstermeleri lazım.. Ondan sonra da ustanıza götürürsünüz..
bilmiyorum valla burdan olsa iyi olurdu
50tlye checkup yapan servisler var,ustaya gostermekle olmaz o is..her usta farkli yerde boya oldugunu soyler boyasiz arabaya boyali der,boyali arabaya boyasiz der...yetkili servisede 300tl vermeye gerek yok yazik gunah..gidin ozel servislerde checkup yaptirin 50tlye aracin herseyini soylesinler size
vallaha bizim burda yok aradım ama bulamadım 50 değil 100 150 olsada götürücemde öle bir yer otokoç var istinye oda 300+ kdv.Buradan hiç değilse şase sorgulama yapılsaydı ustalarda şase motor durumuna bakardı servis gibi olmaz tabiki ama bizim ustalar işinde iyi yane bundan onceki aracıma ne dedilerse o çıktı satarkende ancak seriste düzenli km bakımına girmiş mi vb bu durumu servisten öğrenmemiz lazım.:beuj:
otokoça gerek yok.Besiktasta ford gercek var kaporta 90 mekanik 90 tum kayitlarina bakabilirsin.Ben st'yi orada expertiz yaptirmistim,bakimlari da orada yaptiriyorum.Cok memnunum.
otokoça gerek yok.Besiktasta ford gercek var kaporta 90 mekanik 90 tum kayitlarina bakabilirsin.Ben st'yi orada expertiz yaptirmistim,bakimlari da orada yaptiriyorum.Cok memnunum.
orayla bir görüşeyim o zaman
m. ali öz
04-08-2012, 21:00
şase no ver hallederiz kardeşim. editttt.
şase no ver hallederiz kardeşim. editttt.
kralsın adamsın on numarasın abi :D:icon_tup::icon_tup:
Aracın sıkıntıları çıktığından yol verilmiştir.İlgilenen arkadaşlara çok çok teşekkür ederim Hayırlı Günler...
EDİT: BU 10 ARAC OLDU HEPSİMİ SORUNLI ÇIKAR:ofk::ofk::ofk:
m. ali öz
06-08-2012, 22:02
kralsın adamsın on numarasın abi :D:icon_tup::icon_tup:
Aracın sıkıntıları çıktığından yol verilmiştir.İlgilenen arkadaşlara çok çok teşekkür ederim Hayırlı Günler...
EDİT: BU 10 ARAC OLDU HEPSİMİ SORUNLI ÇIKAR:ofk::ofk::ofk:
rica ederim kardeşim ne zaman istersen alo de ;)
Emrecan-R
06-08-2012, 22:06
1300 km yol yaptık hiç beğenmedim fiestayı
rica ederim kardeşim ne zaman istersen alo de ;)
teşekkürler abicim seviyorum seni adamın dibisn:icon_tup::D
1300 km yol yaptık hiç beğenmedim fiestayı
doğrudur ancak benim hosuma gitti açıkçası beyendım yane.Zaten fiesta bakmıyorum sadece yeni corsa olur fiesta olur clio olur polo olur kafama yattığı ve temiz olduğu sürece ben niyetliyim:icon_tup::icon_tup: