Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 205 gti yardım

musaizkeser
16-08-2012, 02:02
Merhaba arkadaslar,
Umarim sorunuma burada cozum bulabilririm.size olayi en bastan anlatacagim arkadaslar.kisa bir sure once Peugeot 205 1.6 gti 1990 model bir araba aldim, aracimi bir sure kullandim. Sonra birgun bakttimki aracta rolanti de stop lambası,yag uyarı lambbasi ve fan lambasi yaniyor,sanayiye goturdum ne olur ne olmaz diye. Bir usta dedi ki fan musuru. Onu degistirdim eve geldim arabayi otoparka cektim. Sabah uyandim araba kontak basmiyor,Neyse Sarj Ettim derken yolda gidiyorum kendi kendine stop ediyor normal seyir halinde, dedim yapacak birsey yok. Yine sanayiye gittim konjektoru degistirttim Bu sefer ondan yapiyordur diye belki Sarj tutmuyordur dedim yok yine aynı problem. Araba calismuyor oldugu yerde kendi kendine akuyu bitiriyor derken bugun sabah birkac defa bastim almadi en son bastim aldi fakat egzozdan beyaz gri bi duman cikiyor. Bu problem neden oluyor arkadaslar ne olur yardimci Olun. Eskisehirde Adam gibi bunu yapacak bir insan var mi ? Ne olur Allah rizasi icin yardimci Olun ben Bu araci kullanmak istiyorum.

gokhan07
16-08-2012, 02:05
hava akış metreni kontrol ettirdin mi

musaizkeser
16-08-2012, 02:08
Yok da ondan oldugunu zannetmiyorum Cunku Bu zamana kadar onu.nla.ilgili bir Sikinti yoktu Ayrica bunu kontrol ettirecek Adam yok eskisehirde.

gokhan07
16-08-2012, 02:11
eskişehirde sanayide nevzat abi var biz orda okurken esok başkanıydı ona veya tam karşısında peugeot özel servisi var adını tam hatırlayamıyacam onada götürüyorduk biz kendi aracımızı gayet iyi anlıyorlar bi göster istersen onlara iş yerlerinin önünde ralli araçları falan oluyordu adresini bilemiyorum

kutsal
16-08-2012, 02:20
gürbüz abı karel oto gıt herturlu yardımcı olur

musaizkeser
16-08-2012, 02:26
Karel oto adamin seyinde bile degil bizim.sikintimiz arkadaslar goturdum oraya Adam seyine bile takmiyor. Yemin ederim o kadar biktim ki arabadan cidden bezdirdi hayattan ya. Baska bir yer yada bilgisi olan var mi arkadaslar ? Ne olur yardimci Olun ya

Maxi
16-08-2012, 06:52
205 gti ile kimse ilgilenmek istemez
çünkü çok uzun uğraşmak zaman harcamak lazım
o kadar uğraşın karşılığında adam yeterince para kazanamaz
günlerce uğraş sonra aldığın paraya bak hikaye..

günlerce uğraşmaktan bahsediyorum çünkü kimbilir ne kadar karıştırılmıştır o araba allah bilir artık, her yerine bakmak kontrol etmek lazım.

bu tip arabayı satın alıyorsan senin kendin birşeyler yapabiliyor olman ŞARTTIR.
biraz elektrik işlerinden anlaman, otomobili az çok tanıman, motor nasıl çalışır, şanzıman nedir gibi bilgilere sahip olman, tornavida, yarım anahtar gibi temel takımları kullanabiliyor yani elinden birşeyler geliyor olması lazım.

yoksa sanayide bu arabayı istediğin forma sokamazsın
sürekli arızalar ile uğraşırsın
2 tanesini yaptırırsın 1 tane yeni çıkar
sürekli problem yaşarsın, yolda kalırsın

en sonunda birgün forumlarda senide görürüz
senin gibi pejo 206 gti alıcam ne dersiniz diye soru soran birine
"aman sakın alma o araba alınırmı hayatın sanayide geçer, ocağına incir ağacı diker" diye yazmaya başlarsın.

çok uzadı
sen kendin birşeyler yapabiliyormusun ?
hayırmı? o zaman kurtul o arabadan, o araba sana göre değil.

officer
16-08-2012, 07:11
sat bana mesela :)

musaizkeser
16-08-2012, 10:50
Arkadas yonlendırmen ıcın cok sagol da burası ınsanların moralını bozman ıcın acılan bır yer degıl anladıgım kadarıyla!!! Insanların sıkıntılarının bır arada cozulebılecegı bıryer anladım ama sanırım yanlıs anlamısım. Benı bılgılendırdıgın ıcın cok tesekkur ederım ama kımse ANASININ KARNINDAN KOSARAK CIKMIYOR :)) Sen belkı yıllardır ugrastıgın ıcın sana bu sekılde gelıyordur bılmıyorum kac yasındasın ama sonucta bızde yasamadan bırseyler ogrenemeyız. Sat kurtul demek bu kadar basıt degıl ! Ben bu arac ıcın ugrasmak ıstıyorum yardımcı olun dıyorum sen dırek kestırıp atıyorsun... Kendını tatmın etmek ıstıyorsan gıt baska bır yerde bır konu ac ınsanların moralını alt ust et :) Farkındaysan baslıkta 205 gti yardım olarak yazıyor !!!!

Alican
16-08-2012, 11:06
Arkadas yonlendırmen ıcın cok sagol da burası ınsanların moralını bozman ıcın acılan bır yer degıl anladıgım kadarıyla!!! Insanların sıkıntılarının bır arada cozulebılecegı bıryer anladım ama sanırım yanlıs anlamısım. Benı bılgılendırdıgın ıcın cok tesekkur ederım ama kımse ANASININ KARNINDAN KOSARAK CIKMIYOR :)) Sen belkı yıllardır ugrastıgın ıcın sana bu sekılde gelıyordur bılmıyorum kac yasındasın ama sonucta bızde yasamadan bırseyler ogrenemeyız. Sat kurtul demek bu kadar basıt degıl ! Ben bu arac ıcın ugrasmak ıstıyorum yardımcı olun dıyorum sen dırek kestırıp atıyorsun... Kendını tatmın etmek ıstıyorsan gıt baska bır yerde bır konu ac ınsanların moralını alt ust et :) Farkındaysan baslıkta 205 gti yardım olarak yazıyor !!!!

HAkan abi aslında doğru demiş kendin bir şey yapamıyorsan 205 almayacaksın. Kapı komşumda 205 GTİ Mİ16 Dimma var adamın 4, 205i inan elimiz alet edavat tutmasa kendimiz bir şeyler yapmazsak sanayiden çıkamayız :D

ernc
16-08-2012, 12:48
Gürbüz Karel;) SAnayide herkes bilir yardımcı olucaktır..

mannerboy
16-08-2012, 12:51
bulunduğum şehre getir 205 gti resterasyonu yapıyoruz motor mekanik elektrik vs vs ne istersen halledilir

yavuz364
16-08-2012, 12:54
iyi paralara tamir ettirilebilir tabii ki ... belki 150-300 tl

mechanic
16-08-2012, 13:52
akü sürekli bitiyorsa şase mi yapıyor diyorlar nedir öyle birşey vardı . olabilir mi?
bi de sigorta kutunu kontrol et. bunlar ilk başta yapılacak basit şeyler. bi yerden başlamak lazım. 205gti dan gözümkorktu

Maxi
16-08-2012, 16:45

ben herşeyin farkındayım, yaşımda 42

muhtemelen sen kum da kale yaparken ben sanayide "sorunlu-problemli" araçlarımı tamir ettirmeye ve etmeye uğraşıyordum.
o yüzden diyorum, eğer anlamıyorsan ve kendin birşey yapamıyorsan uzaklaş .
çünkü işi öğrenmen ve birşeylere hakim olabilmen için en az 2-3 sene harcayacaksın.

bak tekrar yazıyorum
ben senin geçmeyi düşündüğün yoldan 15-20 sene önce geçtim

benim mesleğimde otomobil tamirciliği değil ona bakarsan.

neyse beni anlamayacağın kesin, bazı şeyleri yaşamadan öğrenemezsin.
sana iyi uğraşlar dilerim.

slowmotion
16-08-2012, 17:42
ben herşeyin farkındayım, yaşımda 42

muhtemelen sen kum da kale yaparken ben sanayide "sorunlu-problemli" araçlarımı tamir ettirmeye ve etmeye uğraşıyordum.
o yüzden diyorum, eğer anlamıyorsan ve kendin birşey yapamıyorsan uzaklaş .
çünkü işi öğrenmen ve birşeylere hakim olabilmen için en az 2-3 sene harcayacaksın.

bak tekrar yazıyorum
ben senin geçmeyi düşündüğün yoldan 15-20 sene önce geçtim

benim mesleğimde otomobil tamirciliği değil ona bakarsan.

neyse beni anlamayacağın kesin, bazı şeyleri yaşamadan öğrenemezsin.
sana iyi uğraşlar dilerim.

Kesinlikle katılıyorum.

debimetreden sorun yapar. düzgün ayarlatmanız lazım ki wideband yokken çok zor ayarlanır. 350-450 civarına sıfır wideband alıp ayarı debimetre ve boğaz üzerinden ayar yapmanız lazım. daha önce bu tarz şeylerle uğraşmamışsanız hayattan soğursunuz...

musaizkeser
17-08-2012, 12:48
Tamam arkadaşlar cok teşekkür ederim,yardımlarınız icin. Maxi haklısınız sizde yasiniza saygımız sonsuz,ama sonuçta biryerden başlamak lazim.iyi kotu. Ve sizden bunun yardımını istedim.sizin geldiginiz yerlere gelebilmek icin boşa zaman geçirmek istemedim. Hayatımda ilk defa araba sahibi oldum o yüzden uğraşmakta istiyorum ama gerçekten zor işler bunlar anladım

205 GTI 1.9
29-08-2012, 13:20
Merhaba arkadaslar,
Umarim sorunuma burada cozum bulabilririm.size olayi en bastan anlatacagim arkadaslar.kisa bir sure once Peugeot 205 1.6 gti 1990 model bir araba aldim, aracimi bir sure kullandim. Sonra birgun bakttimki aracta rolanti de stop lambası,yag uyarı lambbasi ve fan lambasi yaniyor,sanayiye goturdum ne olur ne olmaz diye. Bir usta dedi ki fan musuru. Onu degistirdim eve geldim arabayi otoparka cektim. Sabah uyandim araba kontak basmiyor,Neyse Sarj Ettim derken yolda gidiyorum kendi kendine stop ediyor normal seyir halinde, dedim yapacak birsey yok. Yine sanayiye gittim konjektoru degistirttim Bu sefer ondan yapiyordur diye belki Sarj tutmuyordur dedim yok yine aynı problem. Araba calismuyor oldugu yerde kendi kendine akuyu bitiriyor derken bugun sabah birkac defa bastim almadi en son bastim aldi fakat egzozdan beyaz gri bi duman cikiyor. Bu problem neden oluyor arkadaslar ne olur yardimci Olun. Eskisehirde Adam gibi bunu yapacak bir insan var mi ? Ne olur Allah rizasi icin yardimci Olun ben Bu araci kullanmak istiyorum.

Aradan zaman geçmiş fakat son durumu merak ettim...

Birincisi 205 GTI biraz zor bir araçtır. Ustaları da bezdirtir.Bu yüzden yukarıda yazmış olan arkadaşlar bunu ima etmek istemişler. Bir yeri yaparsın diğer taraftan maraza çıkartır.Bunun başlıca sebebi ise daha önceki sahiplari tarafında olur olmaz yerlerde tamir edilmiş ve geçici çözümler ile araba yürür halde tutulmuş. Çok kurcalanmamışını da bulmak kolay değil, yokmu , var... Ama onları da sahipleri pek satmak istemezler....

Senin bana göre yapman gereken arabanın elektirk aksamını ve müşürlerini kontrol ettirmek. Üzerindeki müşürler doğru mu değil mi bakmak. İşte bu süreçte diğer arkadaşların dediği gibi biraz tornavida tutabiliyor olmak gerek.

Üzerindeki elektronik devreler eğer yanlış ise zaten toparlaman kolay olmayacak.Mesela hepsi doğru fakat çıkma 1,9 debimetre takılmış ise araba randımanlı çalışmaz.

Senin yukarıda yazdığın açıklamayı birkaç kez okudum fakat nereden başlayacağımı çıkaramadım. Birincisi galiba araba hararet yapmış ve conta zedelenmiş gibi. Çükü egzosttan gri duman çıkıyor demişsin ki bu da buna işaret.

Başkaların yardım edememesi bence bundan,sıkıntılı bir iş..

Umarım sorununu halledip 205 ' in keyfini çıkartırsın.Çünkü 205 gerçekten zevkli bir araba.Bende tam 11 senedir bir 1,9 var. Garajımda saklıyorum...

musaizkeser
01-09-2012, 00:48
Öncelikle herkese yardımları icin cok teşekkür ederim, su anda arabam hala sanayide bakimda araç conta yakmış ve bundan kaynaklı silindir kapağı çatlamış.elektrik akşamı ile ilgili sıkıntı ne olacak bilmiyoruz ama bütün contalari değiştirdik baktık ki hala su sızıyor motora anladık ki kapak.çatlak bekliyoruz bakalim kapağa kaynak yaplim taslanarak geri gelecek hayırlısı ile bu araba içi. Eskisehiree yakın modifiye resterasyon yapabilecek yer neresi ama gözüm kapali birakiop gidecegim. Herkese cok teşekkür ederim...

onurdestan
01-09-2012, 02:12
arabanı babana bile gözünü kapatıp bırakıp gitme derim ben sana ben arabayı amcam yaparken bile başında beklerim herzaman sonuçta kimse tek bir otomobilin ustası değil arabanda bunu kaldırıcak bi araba değil ustalardan çok sadece bu arabayla uğraşan ve kullanan insanlarla irtibata geç derim

dnr1
01-09-2012, 04:09
Bursada aytug acar var restorasyonda uzman ve güvenilir insandır.gözümü kırpmadan teslim etmiştim alkah razı olsun ondan. .beni yanıltmadı..

yiğit205
02-02-2013, 17:27
205 mi?????Allah yardımcın olsun kardeş.....cok para cok emek cok sinir stres...uykusuz geceler.....

mannerboy
02-02-2013, 20:51
205 mi?????Allah yardımcın olsun kardeş.....cok para cok emek cok sinir stres...uykusuz geceler.....

akıllı sürücü akıllı usta doğruzaman doğru yer :)

yiğit205
04-02-2013, 16:23
akıllı sürücü akıllı usta doğruzaman doğru yer :)

akıllı sürücü derken??????nedemek ıstedın anlayamadım??

205-01
04-02-2013, 17:44
Kardsmm ben 205 bulaştıgımdan beri bir çok macera yaşadım ama hepsi tadı damağımda , 205 hakkaten binilecek bir araba sadece düzgün ustaların ellerinden geçmesi lazım ....
Kimsenin dediği önemli değil senin mantıklı hareket ederek bu işi yapman kolay gelsin diyorum kards sana herhangi bir durumda da formda da birçok 205 kullanıcısı var herkes elinden geldiğince yardımcı olur... Bu arada Mannerboy nickli arkdas benım samımı arkadasım Burak o sana her konuda yardımcı olurr .....