Orijinalini görmek için tıklayınız : İzolasyon için tavsiyeler
EK civic aracımın hem ses yapan iç parçalarını elden geçirmek hemde ufak çaplı bir ses sitemi koymak için izolasyon yapmayı düşünüyorum.
Daha önce aracına izolasyon yapmış arkadaşlar hangi malzemeleri önerirler?
yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
bu tür tavsiyelerini paylaşırlarsa sevinirm
Teşekkürler:)
painkller
23-08-2012, 20:48
banada gerekiyor bu konuda bilgi , genelde nerede okusam bitüself ve sanayi tipi ısıtıcı . Akustik ses süngeri deniyor.
banada gerekiyor bu konuda bilgi , genelde nerede okusam bitüself ve sanayi tipi ısıtıcı . Akustik ses süngeri deniyor.
Kapilara yaptim gayet memnunum ne yanki var ne zirlama on kapilardaki componentleri hpf den 60 lara kadar iniyorum sikinti yok tavsiye ederim keske daha once yapsaydim izmir sicaginda koku falanda yapmadi bituself gayette guzel yapisiyor
painkller
23-08-2012, 20:59
siz nerden temin ettiniz ürünü. Koçtaş ve bir başka yapı markette satılıyordu.
acaba tekzendede bu üründen mevcutmu. Bide yapıştırmak için saçlarda kullanılan fön makinası yeterli olurmu. ?
siz nerden temin ettiniz ürünü. Koçtaş ve bir başka yapı markette satılıyordu.
acaba tekzendede bu üründen mevcutmu. Bide yapıştırmak için saçlarda kullanılan fön makinası yeterli olurmu. ?
Koctas ve benzeri yerlerde var hava sicak oldugu icin fon makinesi is gorur hemen saliyor zaten malzeme kendini sanayi tipine gerek yok yapistirmadan zemini temizle oyle yap zimba gibi yapisiyor kapi sacina icten yapistirdim birde baglanti sacina zirlayan yerlere yaptim
painkller
23-08-2012, 21:08
bi ara gidiyim araştırıyım. Tekzende varsa rahatız. öteki türlü Şehir dışına çıkınca almam gerekicek. Aklımda. Bakalım kapı poşetlerinin üstünede ince akustik sünger kaplamayı düşünüyorum.
Kapilara yaptim gayet memnunum ne yanki var ne zirlama on kapilardaki componentleri hpf den 60 lara kadar iniyorum sikinti yok tavsiye ederim keske daha once yapsaydim izmir sicaginda koku falanda yapmadi bituself gayette guzel yapisiyor
nasıl yaptınız?
hangi malzemeleri kullandınız ?
sıcak hava tabancası var bende o yardımcı olur mu?
Detaylı cevap bekliyorum :)
Koctas ve benzeri yerlerde var hava sicak oldugu icin fon makinesi is gorur hemen saliyor zaten malzeme kendini sanayi tipine gerek yok yapistirmadan zemini temizle oyle yap zimba gibi yapisiyor kapi sacina icten yapistirdim birde baglanti sacina zirlayan yerlere yaptim
bu aralar benimde aklımda var bu yalıtım işi ama sanayi tipi ısıtıcı falan uğraşamam diye kendi kendime bahaneler üretiyordum :) bu arada fiyatlar ne civarda? en son 50-60 tl den bahsedenler olmuştu...
Bituself ve akustik sunger kullandim ben bana yetti kapidaki naylon veya o beyaz bi malzeme var orjinal olan onu soktum yoksa kapi icine ulasamazsin bituself ile kapi saci ve ve diger tum sac aksamlari kapladim dosemenin altinada 1.5 Cm kalinliginda akustik sungeri koydum doseme ile ayni formatta kestim ondan sonra dosemeyi yeni klips alarak yerine taktim dikkat etmen gereken kapi kollarinin kenarlarindan biraz bosluk ver yoksa kasar parcalar yerine oturmaz hepsi bu kendiniz cok rahat yaparsiniz acele etmeyin yeter klips yuvalarinada bituself yaptim zirlamasin diye sendeki isitici fazlasiyla is gorur olay bundan ibaret telden yaziyorum idare edin
bu aralar benimde aklımda var bu yalıtım işi ama sanayi tipi ısıtıcı falan uğraşamam diye kendi kendime bahaneler üretiyordum :) bu arada fiyatlar ne civarda? en son 50-60 tl den bahsedenler olmuştu...
30cm x 10 m aldim izmirde toptancidan 60 lira akustik sungeride metrekaresi 10 lira toplam 100 liraya mis gibi oluyor kasmaya gerek yok havalar sicakken yap gec zaten malzeme yeterince hamur
peki bu bitüself denen malzeme nasıl paketlerde satılıyor? ben koltukları, arka bakalitleri vs. de söküp kaplamak istiyorum bana ne kadar lazım olur?
değişik forum sitelerinde arka bagaja komple izolasyon yapan vardı ama maliyeti hakkında hiç bilgim yok :) kabaca bir tahminde bulunmak gerekirse;1 paket 2 kapıya anca yetiyormuş(benim araba tek kapı bana yeter mi orasıda belli değil :) ) en az 4-5 paket gerekir sanırım?
alfonso4474
25-08-2012, 09:35
peki bu bitüself denen malzeme nasıl paketlerde satılıyor? ben koltukları, arka bakalitleri vs. de söküp kaplamak istiyorum bana ne kadar lazım olur?
krom renk band 10cmlık seklınde rulo gıbı zaten uzerınde yazar koctasta var bız gecen gun bakmıstı öle yerlerden alabılırsınız ilk 1 tane alın ne kadar alana yetcegını görüp tekrar öle alırsınız ama 2 tane garantı o kesın
Tabana ve torpido arkasına da uygulanır mı bu ürün? ve sanki tek başına yeterli olmayacakmış gibi geldi bana :)
aliergun
25-08-2012, 15:09
benim 1.7 ninde kapılarından çok şangırtı sesi geliyordu. ayrıca arka çamurluklardan taş ve su sesi alıyordum. oldukça etkili olduğunu soyleyebilirim.
daha tam bitirmedim. bittikten sonra detaylı bir konu açmayı dusunuyorum. ama 1-2 fotoğraf koyayım.
http://i1135.photobucket.com/albums/m635/maliergun/a1-1.jpg
http://i1135.photobucket.com/albums/m635/maliergun/a2.jpg
http://i1135.photobucket.com/albums/m635/maliergun/a3-1.jpg
Bitüself 10-15-20-30-60cm genişliklerinde piyasada olan bir malzeme.
Çalışması çok zor değil. çok kıvrımlı noktalarda biraz zorluk çıkartabiliyor o kadar.
Güzel cızırtı yapmayan ve akustik bir ses için önce dış sac malzemeleri kaplıyorum. daha sonrada içindeki bağlantıların yapıldığı sacı hiç bir delik kalmıycak şekilde kapatıyorum. Bu sayede orda bir oda oluşuyor. böylece içerdeki ses dışarıya çıkmamış oluyor. Bu oluşan odanın iç kısımlarınıda 1cm kalınlığında kendinden yapışkanlı sunger tabakayla kaplarsanız oldukça net cızırtısız bir ses alabilirsiniz . malzemenin adı yanlış hatırlamıyorsam firex ti.
ben ses sistemi için değilde kapıların tok kapanması ve arabanın zırıltılarının kesilmesini sağlamak için yaptığımdan sünger kullanmadım. ama ses sistemi için şart olduğunu düşünüyorum :)
bu örnek iyi oldu :) aliergun ne kadar malzeme harcadın?
heh Ali tam aradığım adamsın :) işin bitince yardımlarını bekliyorum
ben iç değil de dış ses için istiyorum tabi bide kapıların tok kapanması olayı var yardımcı olabilir misiniz ?
1 ay önce aracıma komple (taban, bagaj dahil kapılar) bituself + akustik sünger kullandım. 5 er metrekare yetti ( Palio). bituselfi kaplarken ısı tabancası kullandım, rahatlıkla uygulanıyor. ama kesin gerekli birşey değil ısı tabancası. olmasa da olur bence. sonrasında ank - batum - ank yolculuğunda yaklaşık 3000 km kullandım, kesinlikle yararını gördüm. geçen sene arka taraftan aldığım ses şikayetimden sonra arkadan gelen ses sıfıra inmese de ciddi derecede azaldı. öyle ki motor sesi rahatsız etti bu sefer de :) fakat ön konsolu sökmeyi gözüm yemiyor. ha bir de kapı lastiklerine silikon akvaryum hortumu geçirdim. o da etkili olmuştur heralde :)
uygulama konusunda sorusu olana yardımcı olurum.