Orijinalini görmek için tıklayınız : ibiza cupra 99 model 6k serisi
1998corsa
26-08-2012, 12:17
Sürekli farklı arac alma ıstegım oldugu ıcın 106, saxo, yada clio rs den farklı bır arac olsun ıstıyorum....
Gecenlerde fotograflar bolumunde sıyah vm plakalı seat ıbıza cupra yı gordum bıraz arastırdıktan sonra arac hosuma gıttı gerek yol tutus gerek fren performansı ve motor performansı olarak gorunusude hos...
Motor performansı ıcın dahada yuklemek ıstesek nereye kadar gıdebılırız sonucta audi a3 1.8t ıle aynı sanzımana ve forged krank a sahıp bır arac cogu parcası da golf gtı ıle aynı...
Daha once yapılan bır kac calısma var kelebek port polısh ekzoz kutu ıcı fıltre yazılım gıbı... bunların dısında eksantrık tı pıston tu bulabılırmıyız acaba ?? ne kadar gelır daha once ugrasan var mı cıddı anlamda bu aracla.... Daha once camurlukları sısırılmıs ıst da kırmızı bır cupra hatırlıyorum onda neler vardı mesela ?? yardımcı olursanız sevınırım...
Selam
VM eski aracım, şimdi İzmir'de Tayfun aldı yardırıyor :D
beezacupra2 (http://beezacupra2.wordpress.com/) den gördüğün Mavi TS plaka olanda benim aracım. Güzel bir bilgi kaynağıdır umarım komple göz atmışsındır.
ABF için piston, egzantrik, kasnak vs herşey var yurt dışından getirtebilirsin... o bu değil...herşeyi var aklına gelebilecek para olduktan sonra skıntı olmaz.
Kırmızı görmüş olduğun widebody ibiza, vr6 motor swaplı üzerine her konuda uzun vakitler ve emek sarfedilmiş yüklü bir otomobil...
tavsiye ederim çoğu insan ön yargı ile yanaşsada araca inceleyince yakından herkezin hoşuna gidiyor ben çok memnunum ..
bi önceki arabam golf mk3 gti dı performans olarak aralarında ciddi anlamda fark var . ayrıca bence önü açık egsantrk vs parcası yurt dısında çok benim aracımın emmesi bile daha sökülmedigi için uğrasmak istemiyorum bu şekilde bana yetiyor
Sana cupra2 hakkında en iyi bilgiyi verebilicek insan şafaktır. Birde piyasada çok kötü durumda olanlar var zaten ben tr de 16-17 var biliyorum temiz alırsan seni mutlu eder ABF gercekten çok dayanıklı bi motor
(siyah vm cupranın sahibiyim )
tavsiye ederim çoğu insan ön yargı ile yanaşsada araca inceleyince yakından herkezin hoşuna gidiyor ben çok memnunum ..
bi önceki arabam golf mk3 gti dı performans olarak aralarında ciddi anlamda fark var . ayrıca bence önü açık egsantrk vs parcası yurt dısında çok benim aracımın emmesi bile daha sökülmedigi için uğrasmak istemiyorum bu şekilde bana yetiyor
Sana cupra2 hakkında en iyi bilgiyi verebilicek insan şafaktır. Birde piyasada çok kötü durumda olanlar var zaten ben tr de 16-17 var biliyorum temiz alırsan seni mutlu eder ABF gercekten çok dayanıklı bi motor
(siyah vm cupranın sahibiyim )
Kolama uyku ilacı katıp aldılar benden arabayı.... olm baygınken başka bişi yapmadınız dimi lan???
engin vti
26-08-2012, 14:44
Bu aralar favori aracım cupra tayfun saolsun sevdirdi. o bir canavar...
Ukku ve Can Kurtbil'in de yorumlarına değer veriyoruz... Oda yazmalı bişiler.
1998corsa
26-08-2012, 14:46
safak bey blogunuzu okudum gercekten guzel bılgıler var seat alıcaklar ıcın gercekten guzel bır on arastırma...
taytay bey sızınde aracın fotograflarını gordum gercekten guzel safak beyden aldıgınızıda bılıyorum hayırlı gunlerde gezmenız dılegıyle...
yanı bana sole bır yorum yapabılırmısınız pekı 106 dan su yonlerde ıyı tepkımesı soledır boledır yol tutusu soledır dıye bıraz daha gercek kullanan kısıler olarak... acıkcası benı etkıleyen kısmı fren mesafesı ve yol tutus performansı oldu, ama gercekten kullanan kısıler olarak dedıgım gıbı bılgılerınızıde yazarsanız sevınırım bırkac arac ıle karsılastırarak...
safak bey blogunuzu okudum gercekten guzel bılgıler var seat alıcaklar ıcın gercekten guzel bır on arastırma... sızın arastırmanız buyuk caplı olmustur herhalde onerebılıcegınız parca alabılıcegım veya baska forumlar var mı seat ıbıza ıle alakalı ??
taytay bey sızınde aracın fotograflarını gordum gercekten guzel safak beyden aldıgınızıda bılıyorum hayırlı gunlerde gezmenız dılegıyle...
yanı bana sole bır yorum yapabılırmısınız pekı 106 dan su yonlerde ıyı tepkımesı soledır boledır yol tutusu soledır dıye bıraz daha gercek kullanan kısıler olarak... acıkcası benı etkıleyen kısmı fren mesafesı ve yol tutus performansı oldu, ama gercekten kullanan kısıler olarak dedıgım gıbı bılgılerınızıde yazarsanız sevınırım bırkac arac ıle karsılastırarak...
bende 106 gti da vardı hepsine bindim . kendi konumdada yazdım
zaten içine oturugun an anlıyacaksın farkı yol tutuş çok çok iyi ne bilim recaro koltuk yağ basınc göstergesi , şarj göstergesi , anlık yağ sıcaklığı okuyabilme , yol bilgissayarı bunlar zaten bi kaç adım önüne itiyor en büyük güzelliğide sorunsuzluğu bana şu ana kadar hc bir masraf cıkarmadı 5000 km yaptım.
yakıt olarak herkeze 2.0 dediğimde eli ayagı titresede sehir içi 8 lt yakıyor ben sürekli denizli izmir yol yapıorum 5 lt ye düşürdüğüm bile oluyor klima acık şekilde:)
permans olarka nasıl dersen şafak zaten blogunda verileri ile açıklıyor hepsini
1998corsa
26-08-2012, 14:54
temız arac olarakta ***** sıtede satılık ılanı olan 2 arac buldum bırı beyaz bırı sarı, sarı olan ızmırde 35 va mı neydı plakası beyaz olanda malatya tarafında olması gerek baskada arac yok zaten ellle tutulur...
safak bey blogunuzu okudum gercekten guzel bılgıler var seat alıcaklar ıcın gercekten guzel bır on arastırma... sızın arastırmanız buyuk caplı olmustur herhalde onerebılıcegınız parca alabılıcegım veya baska forumlar var mı seat ıbıza ıle alakalı ??
Mukayese etmek yanlış olacaktır onunla yada bununla... Bir ara misafirimiz olursun bereber deneriz. Türkçe ve ingilizce bizimki kadar sık güncellenen ve detaylı bir kaynak yok.
Ama hem iyi yol tutar hem de güzel durur... Okudukların doğru ve objektif satırlardır kesinlikle.
Kolama uyku ilacı katıp aldılar benden arabayı.... olm baygınken başka bişi yapmadınız dimi lan???
muhahhahahah telefonda saf anına denk getirdim öyle aldım sözü olum sen ciddimisin lan dedin :D şaka gibi geldi ama iş işten geçmişti ahahhaa
Bu aralar favori aracım cupra tayfun saolsun sevdirdi. o bir canavar...
saolasın kanka :) seviyoruz keratayı
temız arac olarakta ***** sıtede satılık ılanı olan 2 arac buldum bırı beyaz bırı sarı, sarı olan ızmırde 35 va mı neydı plakası beyaz olanda malatya tarafında olması gerek baskada arac yok zaten ellle tutulur...
Ne yazıkki temiz ve düzgün araç zor bulunuyor kasap çok...
Cordoba SX lerede bakabilirsin.
1998corsa
26-08-2012, 14:59
bende 106 gti da vardı hepsine bindim . kendi konumdada yazdım
zaten içine oturugun an anlıyacaksın farkı yol tutuş çok çok iyi ne bilim recaro koltuk yağ basınc göstergesi , şarj göstergesi , anlık yağ sıcaklığı okuyabilme , yol bilgissayarı bunlar zaten bi kaç adım önüne itiyor en büyük güzelliğide sorunsuzluğu bana şu ana kadar hc bir masraf cıkarmadı 5000 km yaptım.
yakıt olarak herkeze 2.0 dediğimde eli ayagı titresede sehir içi 8 lt yakıyor ben sürekli denizli izmir yol yapıorum 5 lt ye düşürdüğüm bile oluyor klima acık şekilde:)
permans olarka nasıl dersen şafak zaten blogunda verileri ile açıklıyor hepsini
suan kı calısmakta oldugum ıs dolayısı ıle ayda 15 gun kullanabılıcem aracı onunda cogunlugu cuma gecesı rollıng olucak sorunsuz olması ve ıstedgım an bana cevap vermesı benımde ılk oncelıgım, yakıt konusunda ılk aracım 182 lık clıo rs tı ondan 2 lt daha az yakıyo gıbı sızın acıklamanıza gore en azından ben sakın ve gazlı kullanımda 10 dan assagıya dusemedım. aracın arka kısmını komple sokmeyı dusunuyorum fıltre egzoz kelebek port polısh ve yazılım la 170 oluyo denmıs kendımı toparladıkca egzantrık pıston kısmınıda gırıcem... yanı suan ıcın ıstegım bu, parca fıyatları nasıl pekı ?? pıston egzantrık falan
sarı olana izmir pınarbaşı pistinde bakmıştım benim hoşuma gitmedi . ( yada VM veTS den sonra çok detaycı oldum ben beğenemiyorum ) beyaz hakkımda bi bilgim yok
1998corsa
26-08-2012, 15:01
sarı olana izmir pınarbaşı pistinde bakmıştım benim hoşuma gitmedi . ( yada VM veTS den sonra çok detaycı oldum ben beğenemiyorum ) beyaz hakkımda bi bilgim yok
zaten ılanda da pınarbasındakı fotoları var... hayırlısı dıyelım o zaman yada sızı satmaya zorlıycam :D:D:D
biz cuprayı taytay'la gördük, öğrendik ve sevdik :)
:D
Ne yazıkki temiz ve düzgün araç zor bulunuyor kasap çok...
Cordoba SX lerede bakabilirsin.
Cordoba SX bana da çok güzel görünüyor.
Hem coupe, hem hafif, hem ABF.
Can can :)
Ibiza Cupra2'ye gelirsek, gerek kozmetiği, gerek dış ve iç tasarımı, yağ sıcaklığına kadar entegre yol bilgisayarı, yağ basınç ve akü voltaj göstergeler, kırmızı emniyet kemerleri ve recaro koltukları, sınıfının çok ötesinde yol tutuş ve fren kabiliyeti ile VW'nin amiral gemisi ABF'nin birleşimi. :)
suan kı calısmakta oldugum ıs dolayısı ıle ayda 15 gun kullanabılıcem aracı onunda cogunlugu cuma gecesı rollıng olucak sorunsuz olması ve ıstedgım an bana cevap vermesı benımde ılk oncelıgım, yakıt konusunda ılk aracım 182 lık clıo rs tı ondan 2 lt daha az yakıyo gıbı sızın acıklamanıza gore en azından ben sakın ve gazlı kullanımda 10 dan assagıya dusemedım. aracın arka kısmını komple sokmeyı dusunuyorum fıltre egzoz kelebek port polısh ve yazılım la 170 oluyo denmıs kendımı toparladıkca egzantrık pıston kısmınıda gırıcem... yanı suan ıcın ıstegım bu, parca fıyatları nasıl pekı ?? pıston egzantrık falan
valla bende sadece hafta sonu biniyorum hatta cuma -cmts biraz yoruyorum arabayı o yorulmasada :D aksamda garaja çekip rahat rahat uyuyorum biyerini kırmadan bozmadan eve geliyorum :)
ukku parca fiyatlarını daha iyi biliyor ebay la falan ilgileniosan getirtebilirsin fiyatlar normal mesela egsantrik sanırım 1200 tl civarındaydı .
1998corsa
26-08-2012, 15:12
cordoba baktım ama temız cordoba hıc yok en azından ıbıza da 2 tane tercıh var.
1998corsa
26-08-2012, 15:13
valla bende sadece hafta sonu biniyorum hatta cuma -cmts biraz yoruyorum arabayı o yorulmasada :D aksamda garaja çekip rahat rahat uyuyorum biyerini kırmadan bozmadan eve geliyorum :)
ukku parca fiyatlarını daha iyi biliyor ebay la falan ilgileniosan getirtebilirsin fiyatlar normal mesela egsantrik sanırım 1200 tl civarındaydı .
hım egzantrık 1200 lıraysa getırtmesı gumrugu dahıl gayet uygun fıyatı 106 larında 1150-1200 lıra arası.... fıyatlar boyle denkse kesınlıkle tercıhım ıbıza dan yana olucak
ABF motor, 106 GTI, Clio RS ve VTI'lardan bi kaç tane gömer.
Bozulmaz, masraf açmaz. Kaya diyoruz biz :)
Sağlamlığı kıyas kabul etmez.
Performansı da gayet iyidir.
Ufak tefek dokunuşlarla bolt on VTI'ları geçebiliyor.
1998corsa
26-08-2012, 15:15
Ibiza Cupra2'ye gelirsek, gerek kozmetiği, gerek dış ve iç tasarımı, yağ sıcaklığına kadar entegre yol bilgisayarı, yağ basınç ve akü voltaj göstergeler, kırmızı emniyet kemerleri ve recaro koltukları, sınıfının çok ötesinde yol tutuş ve fren kabiliyeti ile VW'nin amiral gemisi ABF'nin birleşimi. :)[/QUOTE]
aynen anlattıklarınız dahada bı cezbettı yol bılgısayarının bu kadar ayrıntılı oldugunu bılmıyordum anlık olarak yag sıcaklıgını vermesı cok daha ıyı.... yakın zamanda bende bır ıbıza cı olucam gıbı
Ibiza Cupra2'ye gelirsek, gerek kozmetiği, gerek dış ve iç tasarımı, yağ sıcaklığına kadar entegre yol bilgisayarı, yağ basınç ve akü voltaj göstergeler, kırmızı emniyet kemerleri ve recaro koltukları, sınıfının çok ötesinde yol tutuş ve fren kabiliyeti ile VW'nin amiral gemisi ABF'nin birleşimi. :)
aynen anlattıklarınız dahada bı cezbettı yol bılgısayarının bu kadar ayrıntılı oldugunu bılmıyordum anlık olarak yag sıcaklıgını vermesı cok daha ıyı.... yakın zamanda bende bır ıbıza cı olucam gıbı[/QUOTE]
Hayırlısı olsun, ırzına geçilmemiş bir adet bulursanız çok çok memnun kalırsınız.
Kuzenimde Cordoba SX var bu arada. 2.0 16v, Coupe. Mekanik falan komple Cupra2 zaten.
Düşünürseniz sorarız bir satar mı diye.
1998corsa
26-08-2012, 15:19
Hayırlısı olsun, ırzına geçilmemiş bir adet bulursanız çok çok memnun kalırsınız.
Kuzenimde Cordoba SX var bu arada. 2.0 16v, Coupe. Mekanik falan komple Cupra2 zaten.
Düşünürseniz sorarız bir satar mı diye.[/QUOTE]
ben daha cok kucuk araba sevıyorum cordoba daha buyuk geldı ama temız bır ıbıza ıle anlasamazsam neden olmasın. tekrardan danısırım sıze
bu araçların fiyat aralıkları nedir kozmetik ve dayanıklık açısandan baya iyi olduğunu yazılanlardan gördük bende merak ettim açıkcası
1998corsa
26-08-2012, 15:21
bu araçların fiyat aralıkları nedir kozmetik ve dayanıklık açısandan baya iyi olduğunu yazılanlardan gördük bende merak ettim açıkcası
2 tane arac var temız o yuzden kor tuttugunu hesabı...
bır arac 14 dıgerı 17
Temiz cupra2 şafonun elinden çıkıyor :) Vm nin ikizi vardı bir tane,esenler tarafından satılıktı en son ama ilanı kalkmış.Cordoba sx in temizini bulmak daha da zor.Utku teklifi yapmış zaten :) Bir tane de bizim seat forumundan az km li temiz cordoba var.Balıkesirden satılıktı,onun da ilanı kalkmış bu aralar.
Ibiza Cupra2 de buluruz. Şafak'a sormak lazım, satar mı diye. :)
Türkiye'de tek kalan maviş. (Bi tane daha vardı, malesef biraz ağır hasar aldı.)
bi tane cupra2 ye binmeni şiddetle tavsiye ediyorum sana istanbulda veya izmirde olsan yardımcı olurduk ön izlenimin için :) bu arada mk3 ile aynı motor oldugu için parca konusunda zorluk çekmezsin kesinlikle
1998corsa
26-08-2012, 15:23
Ibiza Cupra2 de buluruz. Şafak'a sormak lazım, satar mı diye. :)
Türkiye'de tek kalan maviş. (Bi tane daha vardı, malesef biraz ağır hasar aldı.)
arac almadan once tekrar sızlere danısıcam zaten.
Temiz cupra2 şafonun elinden çıkıyor :) Vm nin ikizi vardı bir tane,esenler tarafından satılıktı en son ama ilanı kalkmış.Cordoba sx in temizini bulmak daha da zor.Utku teklifi yapmış zaten :) Bir tane de bizim seat forumundan az km li temiz cordoba var.Balıkesirden satılıktı,onun da ilanı kalkmış bu aralar.
aynen o beyaz izmire getiriyor servise aynı servise götürüyoruz orda görmüştüm km si falan baya düşüktü
1998corsa
26-08-2012, 15:24
bi tane cupra2 ye binmeni şiddetle tavsiye ediyorum sana istanbulda veya izmirde olsan yardımcı olurduk ön izlenimin için :) bu arada mk3 ile aynı motor oldugu için parca konusunda zorluk çekmezsin kesinlikle
tekrar tekrar sagolun hepınıze sımdıden, ıst yada ızmıre gelebılırsem burdan ırtıbata gecerım
Merak gidermek için ankaradan ayberk var.Beyaz cupra2 si var.Ümitköyde zibidilik yapar kendisi :) Canlı cupra2 görmüş olursun.
1998corsa
26-08-2012, 15:26
Merak gidermek için ankaradan ayberk var.Beyaz cupra2 si var.Ümitköyde zibidilik yapar kendisi :) Canlı cupra2 görmüş olursun.
sankı orda gordum aracını gıbı olmazsa onunla temasa gecerım
Güzel Cordoba SX 14.5-16 civarı ediyor,
Cupra2 17-19..
Fikir olsun diye söyledim..
Hemen hemen hepsini biliyoruz araçların, kimse iyi arabayı ucuza vermiyor malesef :)
netteki rakamlar 14 ile 17 ***** sitede :) ama onlar 1 yıldır falan satılık :D ben alırken ilanları incelemedim açıkcası
1998corsa
26-08-2012, 15:28
Güzel Cordoba SX 14.5-16 civarı ediyor,
Cupra2 17-19..
Fikir olsun diye söyledim..
Hemen hemen hepsini biliyoruz araçların, kimse iyi arabayı ucuza vermiyor malesef :)
malatyada var suan beyaz ıbıza 17 ıstıyo temız mı o arac bılıyormusunuz...
Bi tane her tarafı tuhaf stickerlarla kaplı bir araç vardı, o sanırım..
Eksantrik var diyorlardı..
Ön tampon içleri falan dahi boyanmış, marşpiyerler boyanmış.. Bi tuhaf duruyor. :)
Bi tane her tarafı tuhaf stickerlarla kaplı bir araç vardı, o sanırım..
Eksantrik var diyorlardı..
Ön tampon içleri falan dahi boyanmış, marşpiyerler boyanmış.. Bi tuhaf duruyor. :)
birde jantlarını speedline sanıor :)
Çevremdeki temiz araçlar
Şafak'ın Ibiza Cupra2'si:
http://beezacupra2.files.wordpress.com/2012/06/img_0724.jpg
Bi de gerçek fotoğrafını bulamadım, şunun aynısı var
Cordoba 2.0 SX
http://i146.photobucket.com/albums/r276/oakgreen_est/CORBY%20SX%2016V/asat003.jpg
Niyet ciddiyse, bu tip araçlarda tanıdık her zaman daha iyidir :)
cordoba sevmiyordum basınca güzel oluyormuş :D
Cordoba SX Edirne'de vardı bi tane, rengini hatırlamıyorum (beyazdı sanırım) satılmıştı, yine satılık ilanı vardı 1-2 ay önce. Ciddi derecede temiz 70-80 bin lerde km si ve kazasızdı
Trance-R
26-08-2012, 15:52
konu ; ilgimi çekti diyorum anladınız siz :)
ABF , arıyorum bende ... bakınıyorum gizli gizli :D
Cordoba SX Edirne'de vardı bi tane, rengini hatırlamıyorum (beyazdı sanırım) satılmıştı, yine satılık ilanı vardı 1-2 ay önce. Ciddi derecede temiz 70-80 bin lerde km si ve kazasızdı
Bızım seat forumundan serkan abının arabası.
Bızım seat forumundan serkan abının arabası.
Cordoba Cupra2 sanıyordu arabasını o.... :D
kapılarda cupra2 stckeri var bizim arabalardaki gibi :) 200 tl verip almış adma helal olsun :) orj cupra2 lere baştan savma yapıştıranlar var çok komik oluyor
kapılarda cupra2 stckeri var bizim arabalardaki gibi :) 200 tl verip almış adma helal olsun :) orj cupra2 lere baştan savma yapanlar var
Orj değil onlar, Ayberk yaptırdı ona ankaradan sanırım.
konu ; ilgimi çekti diyorum anladınız siz :)
ABF , arıyorum bende ... bakınıyorum gizli gizli :D
Aha, yukarda yazmışız :)
o sanmıyor ya,yeğeni var o durmadan yazıp çiziyor cupra cupra diye ne kadar sx olduğunu söylese de herkes :D
kapılarda cupra2 stckeri var bizim arabalardaki gibi :) 200 tl verip almış adma helal olsun :) orj cupra2 lere baştan savma yapıştıranlar var çok komik oluyor
Kötü duryo bence orjinal olmadığı için.Araba zaten cupra olmadığı için gereksiz hareket.Zevk renk meselesi tabi :)
Trance-R
26-08-2012, 16:22
Aha, yukarda yazmışız :)
Ben seni rahatsız edicem hiç merak etme :D
sevgiler :)
şafo ve ukkudan cupra2 aldım hala dua ediorum :D 90 binede s3 le anlaştık inş :hahaha::hahaha:
bu resimde size gelsin pampalar :p
http://m.ak.fbcdn.net/a1.sphotos.ak/hphotos-ak-snc7/484586_10151208134399026_515619113_n.jpg
şafo ve ukkudan cupra2 aldım hala dua ediorum :D 90 binede s3 le anlaştık inş :hahaha::hahaha:
http://m.ak.fbcdn.net/a1.sphotos.ak/hphotos-ak-snc7/484586_10151208134399026_515619113_n.jpg
Birde mi basıon?... waaay Hi One way :D
adam gergin beyler :D :D
:) yok olum ya diyettiyim biliosun yüzüm falan düştü harbi bi garip çıkmışım amk
Birde mi basıon?... waaay Hi One way :D
o bir işareti degil yaw baş parmak yaptım size zafer bizim :hahaha: huzur spec manasında ahaha
Kırmızı kamyon da akıtarak geliyor...
TSve VM eserlerimle gurur duyuyorum... :D Şafonun aslanları.
Gavlatın beyler...
olm çok ürkütücüsün :D
bildiğin
http://i49.tinypic.com/2ldvw2e.jpg
pampa konu cupra2 den sana doğru kayıyo :D
tamam üzerime oynamayın :) cupra2 hakkında devam
1998corsa
27-08-2012, 09:42
bır sorum daha var o zaman :D
supersprınt ın sıtesındekı duz ara boru 54 luk, safak beyın yapmıs oldugu 2 aracta ıse 60 lık kullanılmıs, yurt dısı sıtelerdekı arastırmamda da orjınal capın zaten 57 lık oldugunu soylemekte ve 63 luk boru kullanılmasını tercıh edılmelı dıyor... kafam karıstı bıraz burda cunku supersprınt orjınal olcuden daha kucuk kullandırıyo. yada yurt dısındakı sıtede yanlıs bılgı mı var
evet 60 lık var arada bi tane orta susturucu var çünkü .
cupra2 (abf) sıkıştırmayı seven bi araba. baştan sonra komple 63 lük düz boru çeken arkadaşlar geriye gittiler pişman oldular
Şafak arge lerini yapmış :D
bır sorum daha var o zaman :D
supersprınt ın sıtesındekı duz ara boru 54 luk, safak beyın yapmıs oldugu 2 aracta ıse 60 lık kullanılmıs, yurt dısı sıtelerdekı arastırmamda da orjınal capın zaten 57 lık oldugunu soylemekte ve 63 luk boru kullanılmasını tercıh edılmelı dıyor... kafam karıstı bıraz burda cunku supersprınt orjınal olcuden daha kucuk kullandırıyo. yada yurt dısındakı sıtede yanlıs bılgı mı var
Ben son susturucu oem kullanıyorum... Bu sebeple 60 boruda sıkıntı yok.
Zaten yarım bakılmış mevzuya...
Supersprint in street modelleri 54mm... Racing modelleri 60mm...
Sitede herşey çok detaylıca yazıyor ama dikkatli okumak lazım yazılanları satır satır...:icon_tup:
Bakınız:
"Oem susturucu 60mm borularda özellikle eksoz gazı basıncının kaybolmaması içinde oldukça başarılı. 60mm borular ile spor susturucu kullanıp aracın yavaşlamasından dert yananlara önerebileceğim bir yöntem."
...diye belirtmişim.
Neymiş; süpersprint bizden daha akıllı değilmiş :D
57lik boru falan yok oem'inde onu diyen de yazanda ne içtiyse yaramamış ona...
50mm civarında muhtemelen 48mm lik oem borular var cupra2'de...
Ne kadar kalın boru çekersek o kadar hızlı gider diye birşey yok dünya üzerinde hiçbir içten yanmalı motor için... 63 çok geniş ABF için... Hardcore durumlarda kullanılabilir. 200P ler ve üzerinde "belki" .
Kurcalanmış 6k2 Cupra, Cupra-R lara falan bakıyor olabilirsin
1998corsa
27-08-2012, 15:30
sadece street e baktım evet o konuda haklısınız :D ses olarak cekmıs oldugunuz bır vıdeo var mı acaba ?
sadece street e baktım evet o konuda haklısınız :D ses olarak cekmıs oldugunuz bır vıdeo var mı acaba ?
Alt devirlerde ses yok...
Orta devirler parazitli, rahatsız etmiyor.
Üst devirler ve tapagaz...nasıl anlatim gazlatı kaynak sesi gibi... Özellikle dışarda yoğun bir üfleme sesi çıkarıyor. Oem susturucu yere üflediği için arkasıda da toz bulutu oluyor.
Ancak filtre sesi daha yoğun...
Geçenlerde JaponTuner nick'li Kaan baya beğenmişti sesini cupra2'nin...
SekoLive
27-08-2012, 20:14
cupra2 bence cok güzel bi araç :) arkadaşlar yazmışlar güzel tercih
bu arada tayfun arabayı ben aklına düşürdüm ben aldırttım duayı utkuyla safağa et buda güzelmiş :D adamlar paranı aldı biz sakızını bile almadık
:Deli: :Deli: :Deli:
bu arada tayfun arabayı ben aklına düşürdüm ben aldırttım duayı utkuyla safağa et buda güzelmiş :D adamlar paranı aldı biz sakızını bile almadık
Çaylarıda kitledi... senle kasada baş başa kaldıydık :D
SekoLive
27-08-2012, 20:29
pampa suç bizde araya koyacakdık kârı sonra en cok sevilen biz olacakdık :D
neyse bu arda caylar hala aklımda :D
1998corsa
27-08-2012, 21:43
Üst devirler ve tapagaz...nasıl anlatim gazlatı kaynak sesi gibi... Özellikle dışarda yoğun bir üfleme sesi çıkarıyor. Oem susturucu yere üflediği için arkasıda da toz bulutu oluyor.
Video da zaten filtre sesi daha cok geliyodu eski corsa gsi yimda da oleydi sesi inanilmaz hosuma giderdi.
Ufleme sesi pek hosuma gitmiyo gulu seven dikenine katlanir napalim ;))
pampa bi tane golf2 vardı abf swaplı bana yolladıgın onu paylaşsana orda ses bariz belliydi.
sen baş tacısın kanka :) şaka maka olaya vesile olan sensin şafo belki satar demiştin vay be nerden nereye Allah razı olsun tekrardan alayınızın kulaklarınızı çınlatıorum özledim valla güzle gülmüştük o gün hayatımda böyle bi araba alımı satımı olmadı :)
hahahah çayla kurtuldunuz bizi sepetlediniz ohh gelsin kebaplar :D
SekoLive
27-08-2012, 23:28
kanka o çaylara kebap parası verdik lo :D inanmaz simdi şafo tayfun kebap parası verdiğimize
hatta gittik yeğme biz şafoyla karışık yedik utkuya paramz yetmedi köfte söledik öyle yani :D :D :D :hehe:
kanka o çaylara kebap parası verdik lo :D inanmaz simdi şafo tayfun kebap parası verdiğimize
hatta gittik yeğme biz şafoyla karışık yedik utkuya paramz yetmedi köfte söledik öyle yani :D :D :D :hehe:
biliyorum kanka zengin muhit yapacak bişey yok :) bize burda oturalım dediler bizde gittik İstanbulmu biliyoruz olm :D
1998corsa
02-10-2012, 15:11
bu araclar hakkında bılgısı olan varmı acaba ??
Seat Ibiza 2.0 Cupra 1999 Model 17.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Sarı renk - 85911437 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ibiza-cupra2-kupon-85911437/detay/)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-seat-ibiza-cupra2-93214566/detay
Seat Ibiza 2.0 Cupra 1999 Model 14.750 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 101026618 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-orjinall-black-cupraaa-101026618/detay/)
Seat Ibiza 2.0 Cupra 1999 Model 16.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 100860298 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-seat-ibiza-cupra-2-0-16v-gti-100860298/detay/)
saolsun safak bey yardımcı oldu gene :D temız bır cupra bulucaz ınsallah butcemıze uyan
bu araclar hakkında bılgısı olan varmı acaba ??
Seat Ibiza 2.0 Cupra 1999 Model 17.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Sarı renk - 85911437 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ibiza-cupra2-kupon-85911437/detay/)
Seat Ibiza 2.0 Cupra 1999 Model 17.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 93214566 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-seat-ibiza-cupra2-93214566/detay)
Seat Ibiza 2.0 Cupra 1999 Model 14.750 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 101026618 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-orjinall-black-cupraaa-101026618/detay/)
Seat Ibiza 2.0 Cupra 1999 Model 16.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 100860298 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-seat-ibiza-cupra-2-0-16v-gti-100860298/detay/)
saolsun safak bey yardımcı oldu gene :D temız bır cupra bulucaz ınsallah butcemıze uyan
:) kolay gelsin