PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hırsızlık hakkında kasko yardımı

HaKo
27-08-2012, 16:09
Arkadaşlar aracımdan kol saatim çalınmış. Son bir kaç haftadır bir kaç yere girdim çıktım , aracı hep valelere verdim , bu yüzden nerde nasıl çalındı bir türlü kesitremiyorum.

Kaskomda 1.000 tl ye kadar hırsızlık karşılama bedeli var. Çalınan saatimde 1500 TL civarında, faturasıda var. Acaba zabıt tutturup en azından 1.000 TL sini kaskodan alabilirmiyim ?

Eğer alırsam, zaten bozulmuş olan kazasızlık indirimime etki eder mi ? Seneye daha mı çok kasko öderim ?

Teşekkürler.

HaKo
27-08-2012, 16:11
Bu arada siz siz olun girip çıktığınız mekanın iyi olmasını göz önünde bulundurup bu vale milletine güvenmeyin. Valelere verdiğim yerler istanbul'un hatrı sayılır mekanlarından. Allah bildiği gibi yapsın ne diyim.

Day Walker
27-08-2012, 16:17
Hacı geçmiş olsun öncelikle.

Yeni poliçede indirim alamazsın doğal olarak daha fazla ödeme yapacaksın.
valeye verdiğine dair fiş yada belge bulmanı isteyecekler.Çünkü sigorta şirketide zararını onlardan almak isteyecektir.
Ayrıca kaskon bizdeyse hiç ödemeyik haberin ola :D soğuk suyumuz var ama :hehe:

HaKo
27-08-2012, 16:26
Hacı geçmiş olsun öncelikle.

Yeni poliçede indirim alamazsın doğal olarak daha fazla ödeme yapacaksın.
valeye verdiğine dair fiş yada belge bulmanı isteyecekler.Çünkü sigorta şirketide zararını onlardan almak isteyecektir.
Ayrıca kaskon bizdeyse hiç ödemeyik haberin ola :D soğuk suyumuz var ama :hehe:

eyvallah saolasın kardeşim ,

sizin oralar nereler :) Anadolu sigortadan kaskom. Fişi bırak zaten nerde çalındığını bilsem çökücem enselerine :) Bizde matbaa var fiş basıp versek olmaz mı :D

Day Walker
27-08-2012, 16:29
eyvallah saolasın kardeşim ,

sizin oralar nereler :) Anadolu sigortadan kaskom. Fişi bırak zaten nerde çalındığını bilsem çökücem enselerine :) Bizde matbaa var fiş basıp versek olmaz mı :D

Biz Aksigortadayız hacı.

Direk acentene git derdini anlat bişeyler yaparlar elbet.

powERS
27-08-2012, 16:38
valla zabıt ıstıcekler kesın ama işin zor bende hic boyle hırsızlık hasarının oldugunu duymadım.

Birde o 1000TL ye kadar olan hırsızlık karşılama bedelinin neleri kapsadığını biliyormusun ?

Yanlış anlama olmasın.

Yani arçtaki aracın ekipmanlarından çalınırsa 1000 tl ye kadar misal teyp yada hoparlörler yada airbag gibi hasarlar olabilir. ona dikkat et.

HaKo
27-08-2012, 16:45
valla zabıt ıstıcekler kesın ama işin zor bende hic boyle hırsızlık hasarının oldugunu duymadım.

Birde o 1000TL ye kadar olan hırsızlık karşılama bedelinin neleri kapsadığını biliyormusun ?

Yanlış anlama olmasın.

Yani arçtaki aracın ekipmanlarından çalınırsa 1000 tl ye kadar misal teyp yada hoparlörler yada airbag gibi hasarlar olabilir. ona dikkat et.

hayır, aracın herhangi bir parçası çalındığı taktirde kasko zaten karşılıyor hepsini.

Bu aracın içindeki eşya çalınırsa kapsadığı bedel, 1000 tl ye kadar laptop elektronik vs. ne olursa beyan edersen karşılıyorlar. Ondan yana şüphem yok,

sorduğum şey, bu şekilde zabıt tutturabiliyormuyum, ve kaskoda bunu karşılarmı.

RottingChrist
27-08-2012, 16:54
bu durumda zabıt tutulması gerekiyor bildiğim kadarıyla fakat yer mekan belli değil neye göre beyan vereceksiniz o da önemli. tam olarak yer mekan saat belli olmadığı için polisin rapor yazması zor gibi. kırılmış bir cam veya zorla açılmış bir kapı vs olsa sıkıntı olmazdı diye düşünüyorum.

onursumer
27-08-2012, 17:08
eğer karşıladığından eminsen zabıt için biraz dumen yapman gerekir kaskodan alabilmen için

direk gittiğin zaman çok fazla yardımcı olabiliceklerini sanmıyorum anca camı kırıp almışlar vs gibi bir zabıt iş gorur gibi duruyor şu durumda

HaKo
27-08-2012, 17:22
eğer karşıladığından eminsen zabıt için biraz dumen yapman gerekir kaskodan alabilmen için

direk gittiğin zaman çok fazla yardımcı olabiliceklerini sanmıyorum anca camı kırıp almışlar vs gibi bir zabıt iş gorur gibi duruyor şu durumda

evet o şekilde kesin olur ama aldatmakta istemiyorum boş yere, hakkım varsa alırım yoksa napalım gözlerine dizlerine dursun alanların. Şimdi öyle zabıt tutturucam desem polis soracak hani nerde kırık cam :)

powERS
27-08-2012, 17:31
hayır, aracın herhangi bir parçası çalındığı taktirde kasko zaten karşılıyor hepsini.

Bu aracın içindeki eşya çalınırsa kapsadığı bedel, 1000 tl ye kadar laptop elektronik vs. ne olursa beyan edersen karşılıyorlar. Ondan yana şüphem yok,

sorduğum şey, bu şekilde zabıt tutturabiliyormuyum, ve kaskoda bunu karşılarmı.

Bu durumda tabiki karsilamasi lazim.

freelife
27-08-2012, 17:33
geçmiş olsun benimde gözlüğüm çalınmıştı ve o günden beri valeye araba ve anahtar bırakmam.

BosphorusBoys
27-08-2012, 17:42
Zabıt tutturman lazım.
mekanda yada evinin orada bir yerde
mekanda olsa valeleri götürürler olaydan geçmiş.
evin orada hırsızlık gibi görünmesi lazım yoksa tutmazlar. cam kırılması kapı zorlanması vs vs .
bence saati unut.

Dayı
27-08-2012, 19:36
araçtan eşya çalınmasında genellikle aranan şart eşyanın bagajdan çalınmasıdır. bu konuya da dikkat et

ozgurluk
27-08-2012, 19:46
Anadolu sigorta kloz açıklaması şöyle ;

1.7- Araçta Bulunan Kişisel Eşyalar Klozu (Hususi araçlar için)
Sigortası temin edilen araçta bulunabilecek olan sigortalıya veya aile efradına ait kişisel eşyaların, aracın Kasko Sigortası teminat kapsamı dahilinde maruz kalabileceği zarar veya ziya, aşağıda açıklanan koşullar dahilinde (araçtan çalınma veya araç ile birlikte çalınma halleri de dahil olmak üzere) poliçede belirtilen limit üzerinden bu kloz hükümleri çerçevesinde teminata dahil edilmiştir.

Araçta bulunan kişisel eşyalar teminatı, sigortalıların günlük yaşamlarında yanlarında bulundurdukları, ticari nitelik arz etmeyen eşyalar için geçerli bir teminattır. Kişisel eşyalarda meydana gelen zarar veya ziya sigortalı araçta teminata dahil diğer bir hasara sebebiyet veren bir olay sonucunda ve beraber, aynı anda meydana gelmedikçe teminata dahil değildir. Bu nedenle kişisel eşyaların araçtan çalınması sebebiyle doğacak maddi zararlar, çalınmanın araçta hasara yönelik bir emare bırakmaması durumunda teminat kapsamı dışındadır. Hasar durumunda, kişisel eşyanın ikinci el piyasa değeri ödenir.

Her türlü mücevherat, para, kredi kartı, çek-senet ve benzeri kıymetli evrak ile cep telefonu, taşınabilir bilgisayarlar ve benzeri cihaz ve aksamlar ile tüm elektronik cihazlar teminata dahil değildir.

Yanlış anlamamanı umarım, saati pek alabileceğini düşünmüyorum.

Eğer bulunduğun sigorta şirketinde hatrı sayılır bir portföyünüz varsa ex-gratia (lütuf ödemesi- hatır ödemesi) çıkartabilirler.

Valeler ile ilgili bundan sonra bende dikkat edeceğim.

Geçmiş olsun.

metin
27-08-2012, 19:50
jammer la sınyal bozmuşlar herhalde falan de polise bu ara cok o sekılde hırsızlık var o zaman tutarlar

M.degirmen
27-08-2012, 22:38
hakan bey öyle görünüyorki resmi yoldan saatin üzerine ancak soguk bir su :)
fakat girip çıktıgınız mekanlar zaten belirli mekanlar değilmi ? aracın içine tekrardan değerli bir eşya koyup mümkünse bir kamera ile suçluyu tekrar tespit edebilirsiniz nede olsa huylu huyundan vazgeçmez .
şimdi bi saat için değermi derseniz elbette değmez ama ibreti aleme rezil etmek için değer
ayrıca başka vatandaşlarında magdur olmaması için

HaKo
28-08-2012, 13:36
soğuk su içicem üstüne tamam :) Aslında saati gözden çıkardım artık allaha havale ettim de, bu sene kaskoya güzel bi para ödedim iki uyduruk hasar yüzünden kazasızlığımı bozmuşlar, şimdi ne koparsam kardırdayım açıkcası.

Anlaşılan o ki alamayacağız, M.değirmen söylediğin şeyi yapmak için baya bi zaman uğraş gerek, bulabilirsin kamerayada gerek yok ama 3farklı mekana girip çıktım çok uğraşman lazım. onu yapıcakta hiç vaktim yok. 2 hafta içinde 1 kere reina 2 kere bebek mid , bir kerede etiler bigchef e bıraktım aracı. 3ünden birinde oldu muhtemelen ama ben reinadakilerden şüpheleniyorum.

Day Walker
28-08-2012, 13:48
Acenten ile görüştünmü? Acente çok önemlidir bizim işlerde acente kuvvetliyse yani şirkete çok poliçe kesiyosa o şirket için değerli acentededir ve dediğini şirkete yaptırır.

Başımıza çok gelir böyle şeyler.Hasar uyumsuzdur ancak acente ödenmesini ister kıramazlar öderler.Böyle bi acenten varsa bi konuş bakalım.

karsiyakaliozi
28-08-2012, 13:56
kasko sırketlerı bunu hırsızlıkdan saymaz buyuk ıhtımal hırsızlık gıbı gosterme ımkanınız olursa anca o zaman alabılırsınız valeyı hıc karıstırmadan ,dusunun bıseyler cam kırılmıs olabılır kelebek camı mesela v.s gibi anca o zaman