PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sevmediğiniz bir işte çalışmak..

rebelh
07-09-2012, 09:18
aranızda benim gibi sevmediği işte çalışanlar ve bu yüzden hayattan 1 gr zevk almayanlar varmı?

durumu anlatmak için yazdım ama çok uzun geri sildim:)

SekoLive
07-09-2012, 09:19
Ronaldo bile mutsuzmuş...

TünayK
07-09-2012, 09:21
anlatsam roman olur...ama başka bir yerde 5500€+prim+ssk+yemek vermiyorlar...allahım çok mutsuzum ya la....

TaGo
07-09-2012, 09:22
Benim kendi işim ben yinede mutlu değilim :D

redlinemst
07-09-2012, 09:24
kimse mutlu çıkmaz şimdi :D

RIDVAN
07-09-2012, 09:26
İster mutlu ister mutsuz hayat şartları çalışıyoruz işte :D Matbaacıyım En Sevmediğim Şey Davetiye Beğendirmek Kız Pahalıları Beğeniyor Erkek Ucuz Diyor İki Arada Bir Derede Kalıyorum 3 Saat Davetiye Örneği Gösteriyorum Bigün Vurucam Birini :D Hem Diyorum Birkere Evleniyosunuz İyisi Olsun , Hem Yırtılıp Atılıcak Boşa Masraf Uygun Olsun :D :D

rebelh
07-09-2012, 09:28
o diilde konu geyiğe sararsa bana çok koyar tünay kardeş ben ciddi açtıydım ya la konuyu :D

hepiniz mutluysanız giderim la ben

TünayK
07-09-2012, 09:32
o diilde konu geyiğe sararsa bana çok koyar tünay kardeş ben ciddi açtıydım ya la konuyu :D

hepiniz mutluysanız giderim la ben

yok başkan bende acaip fena korkuç derecede mutsuzum şaka deil ya:(

AhmetG
07-09-2012, 09:32
En az 100 kisi cikar :D

KGüneyli
07-09-2012, 09:33
- Valla ben hiç memnun değildim işimden. Pederin katekullesine geldik. Gece sirkette kalıcaksın sabah eve gelip gezer tozarsın dedi. 1400maas yemek ssk + bir depo benzin dedi beni gece koydu sirtkete sözde soguk odalara bakıcakmısım. sabaha kadar uyuyorm suan işimden memnunum :D bi sıkıntı yok allaha sükür.

alısırsınız zamanla :D

Kadyr
07-09-2012, 09:33
Mutsuzlugumun tek sebebi başteknisyen

CRX
07-09-2012, 09:34
En guzel is ogrencilikmis :)

SekoLive
07-09-2012, 09:35
rebelh bende cumartesi calıstıgım için cok mutsuzdum

bigün dısarı cıktım bi iş için bi baktım kıyamet gibi dısarısı cumartesileri dedim kardşim işsizlik almış başını gitmiş millet sokakda cumartesi iş buldugumuza dua edelm

:D

kelalper
07-09-2012, 09:37
Ben de işimin patronuyum. Çalışanım falan da yok. Ama stresi gerçekten çok. Senede yoğum 6 ay çalışıyorum topladığın zaman. Geri kalanda tahsilatla geçiyor. Tahsilat kısmı daha problemli stresli.

rebelh
07-09-2012, 09:38
yok başkan bende acaip fena korkuç derecede mutsuzum şaka deil ya:(

ben restoran işletmek istiyorum aile mesleği bunun üzerine hem turizm hemde işletme okudum örgün

ama gel gör ki gaza geldik memur olduk bir ilçeye yerleştik ns dedim sktret okulda devam ediodu okul bitene kdr ii olur

sonra bi baktım peder restoranları ortağa devretmiş çıkmış evi kiraya vermiş edirne keşana yerleşmiş :D

*** gibi kaldım şimdi herkes bi ev hanımıyla evlenip
3 çocuk yapıp
boş zamanlarımda kahvede rekorlar kırıp
akşamları magazin izleyip
emekli oluncada sahil kasabasına yerleşme hayalleri kurmamı bekliyor :D

HkN
07-09-2012, 09:38
Sevdiğim işten çok soğuttular.

Aslında işinden mutlu olan kaç kişi vardı bilemem. Çok olduğunuzda sanmıyorum :(

orhan_guney
07-09-2012, 09:40
Allaha Şükür olsun işimden memnunum severek yapıyorum sadece hergun sabah toplantıyı sevmıyorum.

SHOCKİNG
07-09-2012, 09:40
Bende memnun değilim 3.5 senedir resmi bi kuruluşta çalışıyorum .. Aldığım ücret iyi olmasa 1 dk durmam.

Burak E.
07-09-2012, 09:41
allaha cok şükür bende işimden memnunum sevdigim işi yapıyorm muhasebeyi severek yapıyorum :)

mechanic
07-09-2012, 09:43
3 yıl çalıştım . hem de nefret ettiğim insanlarla beraber...

arifozcelik
07-09-2012, 09:44
anlatsam roman olur...ama başka bir yerde 5500€+prim+ssk+yemek vermiyorlar...allahım çok mutsuzum ya la....

evet bende böyle mutsuz bir iş istiyorum

şaka bir yana kimse çocukluğunda hayal ettiği işi yapmıyor yapamıyor benim en büyük hayalim elektronikti fakat olmadı EML sınav tercihini yaptım birileri kalkıp en başdaki tercihimi silip yerine kimya yazmış sonuç geldiğinde şok oldum bağzı imkansızlıklardan dolayı okulu bitirdik eğitim olarak ondan sonrası zaten gelmedi şimdi bir gıda firmasının laboratuarında çalışıyorum

Allaha çok şükür maddi olarak fena bir konumda değilim ama fabrikada bir arıza falan olduğunda bakım teknisyeni gibi orda bitiyorum bir gün bakımcılardan dayak yiyecem

Mehmet Gazihan
07-09-2012, 09:45
Allah herkese keyif aldığı , isteyerek gönül arzusuyla çalıştığı işler nasib etsin..

rebelh
şimdi istifa banko ya bu sene ya da ankaraya tayinim olur 3 sene sonra

iş başvuruları yapmıştım allahtan dönüşler oluyoda rahatladım biraz en azından yeni bir iş bulur öyle ayrılırım

şekerbank uzman yardımcılığı sınavına çağırdı onu düşünüyorum biraz sermayem oluncada kendi işimize devam

çalıştığım yerle ilgili kısa bir bilgi: dağ başında kurbağalar sinekler böcekler sorunlu ergen öğrenciler ve hayattan kopmuş memurlar var 1 arkadaşım dahi yok tek sosyal hayatım arabayla ilgilenmek :)

kemal_koker
ben öğrenciyim yine de sevmiyorum işimi :( ders çalışmak küfür gibi geliyor 2008de başladım üniversite hayatıma okulun bitmesine hala 3 yıl var :(

vize final haftaları saçımı yoluyorum masa başında tepemde ciddi ciddi açıklık başladı dayanamıyorum bu ızdıraba

CTG
07-09-2012, 09:47
çalışmak güzel bişey olsa üstüne para vermezler

Semii
07-09-2012, 09:47
bende aşırı mutsuzum.daral geliyo bazen !!!

rebelh
07-09-2012, 09:48
ben öğrenciyim yine de sevmiyorum işimi :( ders çalışmak küfür gibi geliyor 2008de başladım üniversite hayatıma okulun bitmesine hala 3 yıl var :(

vize final haftaları saçımı yoluyorum masa başında tepemde ciddi ciddi açıklık başladı dayanamıyorum bu ızdıraba

2008-2015 sen hakkatten meslek edinmişin başkan öğrenciliği :D

sadi celil cengizde kpssden 89 almış gümrük memurluğunu bırakmış ya sevdiği iş için onu rol model olarak benimsedim artık :D

63owen63
07-09-2012, 09:49
Mutlu veya mutsuz olacak bir işi bile olamayanlar var. Azıcık da şükredilmeli.

Öğrenciler hiç ağzını açmasın, ! :D

SOMEONESPECIAL
07-09-2012, 09:50
Agalar ne iş olursa olsun kendi işiniz olsun.
Gerekirse 24 saat çalış ama kendi işinde çalış.

Bu zamanda ya gırtlak üzerine ya Hatun üzerine iş yapacaksın.
Millet gırtlağından kesmiyo. İmkanı elverdiğince alıyor.
Küçük bi köfteci dükkanı bile olsun ama kendi işin olsun.

Beylikdüzünde neredeyse hemen hemen her binanın altı
bayan kuaförü. Aga 7/24 çalışıyorlar neredeyse. Hiç mi
boş kalmaz. Hele 3M Metin var. Adama büyükçekmeceden
geliyorlar yeminle

SOMEONESPECIAL
07-09-2012, 09:53
Allah herkese keyif aldığı , isteyerek gönül arzusuyla çalıştığı işler nasib etsin..

Amin... Tabi eldeki işin değerini bilip şükretmekte lazım.
Ben 89'dan beri gerek başkasının yanında gerek kendi işim olarak
23 senedir bu işi yapıyorum sıkıldım artık hep aynı şeyleri yapmaktan.

Emekli olup en azından prim günümü tamamlayıp seveceğim bi iş
yapmak istiyorum. Ama gel gör ki 41 yaşından sonra bu rizikoya girilir mi ?

rebelh
07-09-2012, 09:58
Amin... Tabi eldeki işin değerini bilip şükretmekte lazım.
Ben 89'dan beri gerek başkasının yanında gerek kendi işim olarak
23 senedir bu işi yapıyorum sıkıldım artık hep aynı şeyleri yapmaktan.

Emekli olup en azından prim günümü tamamlayıp seveceğim bi iş
yapmak istiyorum. Ama gel gör ki 41 yaşından sonra bu rizikoya girilir mi ?

girilir abi girilir

yarın pişman alorsun hayatında keşkelere yer bırakma

ha tabi ben sana göre biraz daa avantajlıyım risk almak için imkanım var fakat birikimim yok kısa sürede onuda halletmek lazım

ama sevmediğiniz bir iş ve berbat bir ortamda olunca hayat çekilmez oluyor bugüne kddr teptiğim o kdr çok fırsat var ki

Onamdar
07-09-2012, 09:59
iyi para almasam ceketimi bile almadan çıkarım şu dakika

c.sar
07-09-2012, 09:59
çalışmak güzel bişey olsa üstüne para vermezler

:D çok güzel bir tespit

TünayK
07-09-2012, 10:05
bende aşırı mutsuzum.daral geliyo bazen !!!

ağzıma bi laf geldi de neyse...:)

volume81
07-09-2012, 10:13
yaptığı işden memnun olan ender insanlardan biriyim sanıyorum :)

Sağolsun patron'da abi'den yakın firma istediği kadar kurumsal olsun elinden geleni yapıyor maddi ve manevi olarak :)

yaptığım işi'de seviyorum sonuçda lise'den beri hep okulunu okudum şimdi hem birileri bilgime güveniyor birde üzerine para veriyorlar :)

bazen böyle saçma sapan işler her yerde oluyodur tabiki bizde'de var öyle ufak tefek ama görmemezden gelmek lazım :)

Semii
07-09-2012, 10:14
ağzıma bi laf geldi de neyse...:)

daral geliyor olum yalan değil

babadan fena pres yiyorum :D

SOMEONESPECIAL
07-09-2012, 10:19
girilir abi girilir

yarın pişman alorsun hayatında keşkelere yer bırakma

ha tabi ben sana göre biraz daa avantajlıyım risk almak için imkanım var fakat birikimim yok kısa sürede onuda halletmek lazım

ama sevmediğiniz bir iş ve berbat bir ortamda olunca hayat çekilmez oluyor bugüne kddr teptiğim o kdr çok fırsat var ki

Kazın ayağı öyle değil ama...
Bak benim sıpa şimdi anaokuluna başlayacak. Yavaş yavaş onun eğitim
masrafları vs vs vs... Birikim olmayınca bi tek aldığın maaşa bakınca
rizikoya giremiyorsun... Benim 1 ay işsiz kalmam demek kol gibi geri dönüşü olur bana.

Ben bu yaşıma kadar babamdan tek kuruş almadım. Onun dükkanı var kızkardeşimle
ortaklar. Onların hesabı ayrı benimki ayrıdır senelerdir. Elbet benimde hakkım
var o müzik markette ama ben gidipte ne iş ne para isterim... Yapı meselesi galiba bu

ugr_kskn
07-09-2012, 10:20
Malesef sevmediğim bir mesleği yapıyorum muhasebeci olduk çıktık 2 senedir bir fiil bu sektördeyim mükellefiydi kdv si idi bıktım genç yaşta allah herkese severek yapabileceği bir meslek nasip etsin ailesinizin etkisi altında kalmayın severek yapabileceğiniz bir mesleği seçin :(:(

Mehmet Gazihan
07-09-2012, 10:23
Kazın ayağı öyle değil ama...
Bak benim sıpa şimdi anaokuluna başlayacak. Yavaş yavaş onun eğitim
masrafları vs vs vs... Birikim olmayınca bi tek aldığın maaşa bakınca
rizikoya giremiyorsun... Benim 1 ay işsiz kalmam demek kol gibi geri dönüşü olur bana.

Ben bu yaşıma kadar babamdan tek kuruş almadım. Onun dükkanı var kızkardeşimle
ortaklar. Onların hesabı ayrı benimki ayrıdır senelerdir. Elbet benimde hakkım
var o müzik markette ama ben gidipte ne iş ne para isterim... Yapı meselesi galiba bu

Zart diye olmaz zaten.. Altyapısını kurmak lazım önden önden planlamak..

Olcağı varsa oluyor zaten Allah yardım ediyor..

|| CaNeR ||
07-09-2012, 10:30
Babamla beraberim, 30 seneyi geçkin beyaz eşya sektöründeler daha da geliştirmek istiyorum ama şu şartlar ve piyasanın durumunu düşünürsek yerimizde saymaktan başka bişey yapamıyoruz, buda beni işten soğutuyor düzgün maaş+ssk felan bi işe girmek şuan daha cazip geliyor .

rebelh
07-09-2012, 10:38
Babamla beraberim, 30 seneyi geçkin beyaz eşya sektöründeler daha da geliştirmek istiyorum ama şu şartlar ve piyasanın durumunu düşünürsek yerimizde saymaktan başka bişey yapamıyoruz, buda beni işten soğutuyor düzgün maaş+ssk felan bi işe girmek şuan daha cazip geliyor .

walla allah nazardan saklasın bi arkadaşım riske girdi babasıyla çayocakları vardı gitti 15 lira kredi çekti mekanı komple elden geçirdi fastfood öğlemeğine çevirdi

şu an ciro bazında 3e katladı eskiye göre malzeme ve eleman yetiştiremiyorlar

bazen riske girmek şart bizim yaşlar için hata payı var hala

ecz_murat
07-09-2012, 10:46
insanıların sevmediği işlerde çalışmasının en önemli sebeleri arasında,para,eğitim sistemi,baba mesleğine devam...vs..sıralayarak gidebiliriz.çoğumuz henüz kendimizi tam anlamıyla keşfedemeden bir hayat karmaşası daha çok nasıl kazanabiliriz de istediğimiz evi,arabayı,yazlığı..vs..alabiliriz derdine düşüyoruz.her sabah işine sevmeden giden bir insan bu saydıklarıma veya daha çoğuna sahip olsada, birşeylerin eksikliği ve huzursuzluğunu yaşamaya mahkum oluveriyor. gerçek olan,bir çoğumuz bunu farkettiğimizde radikal kararları alacak cesaretimiz olmayışıdır.bunun başlıca nedenide iyi kötü kurduğumuz düzendeki artılarımızı kaybetme korkumuz olduğunu düşünüyorum.

Murat Özcan
07-09-2012, 10:51
Bizimde kendi işimiz ama bende mutlu değilim bir türlü sevemedim şu muhasebe işini

twin
07-09-2012, 10:59
walla allah nazardan saklasın bi arkadaşım riske girdi babasıyla çayocakları vardı gitti 15 lira kredi çekti mekanı komple elden geçirdi fastfood öğlemeğine çevirdi

edirnede mi çalışıyorsunuz

Yiğit Ş.
07-09-2012, 11:10
mesleğimi seviyorum ama şuan bulunduğum pozisyonu sevmiyorum :)ama burda bulunmadanda yukarı çıkılmıyor.

rebelh
07-09-2012, 11:18
edirnede mi çalışıyorsunuz

yok hocam hayraboludayım edirnedde okul vardı

ice
07-09-2012, 11:19
- Valla ben hiç memnun değildim işimden. Pederin katekullesine geldik. Gece sirkette kalıcaksın sabah eve gelip gezer tozarsın dedi. 1400maas yemek ssk + bir depo benzin dedi beni gece koydu sirtkete sözde soguk odalara bakıcakmısım. sabaha kadar uyuyorm suan işimden memnunum :D bi sıkıntı yok allaha sükür.

alısırsınız zamanla :D

Ne iş yapıyorsun ?

Murat Özcan
07-09-2012, 11:19
yok hocam hayraboludayım edirnedde okul vardı

sen bana çok yakınmışın ya neden daha önce görüşmedik hiç

Ome_RS
07-09-2012, 11:28
bu zamana kadar sevdiğim bi işte calısmadım ki hep sevdiğim işe referans olsun diye benzer işlerde calıstım ama yok bi turlu o işe ulasamıyorum ve cuma gunu isten cıktım 1 haftadır işsizim napcam bilmiyorum bence cok mutusuzum :( :D

rebelh
07-09-2012, 11:29
sen bana çok yakınmışın ya neden daha önce görüşmedik hiç

sen nerdesin hocam?

benim nerede olduğum pek belli olmuyo iş dışında edirne ankara keşan ist gidip geliorum sürekli ama hayraboluda deilsin heralde

CGTY
07-09-2012, 11:33
Nefret ettiğimiz işlerde çalışıp, ihtiyacımız olmayan şeyler alıyoruz.

|| CaNeR ||
07-09-2012, 12:10

Keşke o rakamlarla aklımdaki işleri halledeceğimi bilsem :) bir dakka durmam .

Düşündüğümüz rakamlar çok fazla, hadi onuda hallettik desek piyasanın durumu çok kötü, şu zamanda alınacak risk biraz şans işi olur.

TT_BOY
07-09-2012, 13:06
çok şükür şimdilik bi sıkıntı yok , gerçi iki hafta oldu ama olsun hep boyle sürer inş..

BURAKALTAC
07-09-2012, 13:08
Kendi işimi yapmama rağmen mutsuzum.Beni bu hayattan çekip alıcak bir iş kurmam lazım:)

Shadow_Dancer
07-09-2012, 13:10
Mutsuzlugumun tek sebebi başteknisyen

hahaha :D :D

senna
07-09-2012, 13:23
öğrenci gibisi yok birader kafama edeydim bi halt var gibi 4 yılda bitirdim okulu lan salak uzatsana yat ne güzel:D

iyide olsa kötüde olsa başka iyi seçenek yoksa en iyi iş şu an çalıştığınız iştir, işsiz kalmak çalışmamak daha kötü, ortam iyi değil çalışın işiniz varken

bilalMW
07-09-2012, 13:46
babamın yanında çalışıyorum mutlu değilim bankalara bşavurdum b.k çıkmadı. galiba askere gidene kadar plastik işine devam. fak dı siyestem.

çok güzel lojistik sektöründe pozisyonlar vardı bana göre askerlik yüzünden olmadı bazı bankalar yine askerlik yüzünden onlar dak açtı olabilecek işlerdi.

askerliği yapalım arkasından sonra yüksek ve daha güzel bir sektör pozisyon olur diye umuyorum.

officer
Beyler herşeye yarı yarıya ortak, büfeişi, ama kaliteli lüx tasarımlı büfe işine kendine güvenene delikalı varsa,
beraber girişelim.

Öğretmenlik mesleğimi bırakıp on numara para kazandırır bu iş ...

ofli
poff bende işimden hiç memnun değilim hazırbeton sektoru en son çalışılması gereken sektor sanırım :(

.::EmrE::.
07-09-2012, 13:47
Gastronomi gibi herkesin bayıldığı bir bölüm okudum ama gram mutlu değilim,yapmak da istemiyorum.. Ne yapacağımı da bilemiyorum açıkçası.. İşletme okuyorum AÖF, bir de MBA düşünüyorum :(

recky
07-09-2012, 13:49
sabah 8:30 aksam 20:00
bayramın son gunleri
yılbasının ertesı günü
yıllık izin yok parası yok!...
asgari geçim parası yok!...
Senelik izin yok!..
Çaldıklarım ile maaşım 5000 tl çok mutsuzum..

Jehuty
07-09-2012, 13:51
Aile işletmesi b.ka sarar benim kanım bu yönde . Baba ile veya tanıdık akraba bilmem ne ile ortak iş yapılmaz. Ben 8 sene bir fiil baba ile çalıştım ; evde bile iş konuşuluyordu , yetti .. İşi de evide ayırdım hatta memleketi bile ayırdım , maaşım belli , eve gidince kafayı yastığa koyunca uyuyabiliyorum..
Yok vergisi , stopajı , ssk maaş uğraşılmaz çalışan ile patronluk bana göre değilmiş..

Herkes evlenmeden mutlu olduğu şeyi yapsın sonra o riski göze alamayacağı için takılıp kalıyor..

M.A.D
07-09-2012, 13:55
Ben de işimin patronuyum. Çalışanım falan da yok. Ama stresi gerçekten çok. Senede yoğum 6 ay çalışıyorum topladığın zaman. Geri kalanda tahsilatla geçiyor. Tahsilat kısmı daha problemli stresli.

aynen işimin patronuyum ben de, çalıştığımız işin parasını direkt alsak çok daha güzel olacak, ama bi maaşlı olmak isterdim, iş olmasa bile derdin yok para her türlü geliyor , aylık gelir sabit olunca kredi de çekersin , rahatça bi borca da girersin sıkıntı yok,

ama işinin patronuysan , ne kadar iş o kadar köfte, iş yoksa para da yok çok sıkıntılı

haizin konusuna gelince,

zafer bayramıydı cumhuriyet bayramıydı tatil oldu falan diye bişey yok
yılbaşında da izin yok
sadece bayramlarda tatilimiz var o da ilk iki günü, cumartesileri de full çalışıyoruz pazarları boşuz sadece, çoğu zaman zararla kapatıyoruz, no izin, no erken çıkış, no sabit gelir :D

edit: iş sevdiğim iş olacaksa, araçla ilgili bişeyler olsa köpek gibi seve seve yapardım valla, bi tuningshop, bi kaplama, cila mekanı, ne biliyim otomobille alakalı bişey olsa seve seve yapardım ama grafikerlik+baskıcılık da kötü sayılmaz pek :D

en zor ve en sevilmeyen iş babayla çalışılan iştir :D babasıyla çalışmayan işimi sevmiyorum demesin bence

taytay
07-09-2012, 14:02
işimi seviyorum vardiyalı çalışmama rağmen ama illaki huzur bozan sivri tipler çıkıyor adamı işten soğutuyorlar düzen bozmak için ellerindne geleni yapıyorlar.

Trance-R
07-09-2012, 14:04
işimden memnunum ... biliişim sektörü ...

hatta biraz karakterim gereği , kafakopartmayı severim :D , şuan yaptığım işle de bununla alakalı olduğundan hemen alışıverdim :)

A.Kepez
07-09-2012, 14:16
turizm sektöründe çalıştım öğrencilik yıllarımda otel restaurant vs yapılacak gibi değil sıktım kendimi öğretmen oldum. allaha şükür işimi seviyorum aldığım para yaptığım iş belli. tek sıkıntı yukarı kademenin amirlerin gereksiz evrak düşkünlüğü raporun raporunu yazıyorum arkadaş böyle manyaklık olmaz ki :ofk:

Burak K.
07-09-2012, 14:21
Sırf babamla çalışmamak için gittim yetenek sınavına hazırlandım istediğim bölümü kazandım rahatladım. :D

aqustic
07-09-2012, 14:21
Kamu mensubuyum.İşimi seviyorum ama manevi olarak kaybım var.Mutsuzum.

tayreep_john
07-09-2012, 14:26
turizm otelcilik son sınıf okuyorm ama aklımda 2 senedir otomotiv var... bende pişman olucak gibiyim... :(

ozgurluk
07-09-2012, 14:30
turizm otelcilik son sınıf okuyorm ama aklımda 2 senedir otomotiv var... bende pişman olucak gibiyim... :(

Bende turizm mezunuyum, turizm okuyorsan allah başka dert vermesin dostum :)

Thracian
07-09-2012, 14:51

Bende turizm mezunuyum, turizm okuyorsan allah başka dert vermesin dostum :)

Hangi bölüm okuyorsunuz hangi bölümde çalışıyorsunuz bilmiyorum. 2005ten beri turizmdeyim. Otel Yönetim, Önbüro, Resepsiyon zevkli bir iş. Özellikle genç ve eglenmeyi seviyorsan en iyi iş. İş arkadaşların yada işverenle durumunu bilemicem ama yinede iyi sektor

KMR2-GT
07-09-2012, 15:37
Sırf babamla çalışmamak için gittim yetenek sınavına hazırlandım istediğim bölümü kazandım rahatladım. :D

keşke bende ole yapaydım.

KMR2-GT
07-09-2012, 15:45
aynen işimin patronuyum ben de, çalıştığımız işin parasını direkt alsak çok daha güzel olacak, ama bi maaşlı olmak isterdim, iş olmasa bile derdin yok para her türlü geliyor , aylık gelir sabit olunca kredi de çekersin , rahatça bi borca da girersin sıkıntı yok,

ama işinin patronuysan , ne kadar iş o kadar köfte, iş yoksa para da yok çok sıkıntılı

haizin konusuna gelince,

zafer bayramıydı cumhuriyet bayramıydı tatil oldu falan diye bişey yok
yılbaşında da izin yok
sadece bayramlarda tatilimiz var o da ilk iki günü, cumartesileri de full çalışıyoruz pazarları boşuz sadece, çoğu zaman zararla kapatıyoruz, no izin, no erken çıkış, no sabit gelir :D

edit: iş sevdiğim iş olacaksa, araçla ilgili bişeyler olsa köpek gibi seve seve yapardım valla, bi tuningshop, bi kaplama, cila mekanı, ne biliyim otomobille alakalı bişey olsa seve seve yapardım ama grafikerlik+baskıcılık da kötü sayılmaz pek :D

en zor ve en sevilmeyen iş babayla çalışılan iştir :D babasıyla çalışmayan işimi sevmiyorum demesin bence
ne iş yapıodunuz sankı kuyumculugu tarıf eder gıbısınız aynı sorunlar var bende de:D

Istilldo
07-09-2012, 15:53
insanıların sevmediği işlerde çalışmasının en önemli sebeleri arasında,para,eğitim sistemi,baba mesleğine devam...vs..sıralayarak gidebiliriz.çoğumuz henüz kendimizi tam anlamıyla keşfedemeden bir hayat karmaşası daha çok nasıl kazanabiliriz de istediğimiz evi,arabayı,yazlığı..vs..alabiliriz derdine düşüyoruz.her sabah işine sevmeden giden bir insan bu saydıklarıma veya daha çoğuna sahip olsada, birşeylerin eksikliği ve huzursuzluğunu yaşamaya mahkum oluveriyor. gerçek olan,bir çoğumuz bunu farkettiğimizde radikal kararları alacak cesaretimiz olmayışıdır.bunun başlıca nedenide iyi kötü kurduğumuz düzendeki artılarımızı kaybetme korkumuz olduğunu düşünüyorum.

bu kadar güzel özetlenebilirdi ancak,

aklımdan geçenleri yazmışsın,

ben de yazacaktım uğraşmaktan kurtuldum, teşekkür ederim :)

kendini tam olarak keşfetmek, kendini bilmek kilit nokta bence,

yapmaktan zevk aldığın bir şeyden para kazanmak lazım, yoksa adı çalışmak değil bence, diğer türlü vücudunu veya beynini kiralıyorsun başka biri veya kurum için, ....... dan farkı yok gibi

not: bende mutsuzum ama umudum var

ProdriveSTI
07-09-2012, 15:56
masa başında olmayı isterim hep,pc olacak önünde evraklar gelip imzalıcaksın falan :D

Mr.K
07-09-2012, 16:00

aklıma tüküriyim üniyi bırakıpta babama yardım ediyim adamın bana ihtiyacı var boşa masraf yapıyo tonlarca dedim sıçıyım ogünkü aklıma bugun olsa 1kez daha düşünmez okumaya devam ederim..

2005ten beri babamla calısıyorum 25yasındayım yaşlandım ruhende bedenende yemin ederim.Elemana sinirlenir sana patlar,müşteriye sinirlenir sana patlar..Ama baba işte atsan atılmaz satsan satılmaz..Ufacık faydam dahi dokunuyosa ne mutlu bana(klasik baba tabi hiçbirfaydam dokunmuyo o ayrı dava yaa..) neyse..

gonul ısterde kosturup ettıgım bır ıs sahıbı olıyım severek kovalayarak ama işte dıyemıyosun ben senın ısını yapmak ıstemıyorum dıye adam gelmıs 60yasına zaten nerdeyse e oglu olarak sen cıkmıcaksında sokaktakı adamamı bırakcak işi..Amaan uzar gider işte..Herkes keşke istediği mutlu oldugu ıste calısabılse..Gene cok sukur en azından almancılar gibi yılda sadece 10-15gun gelmıyorum vatana istediğimde ordayım heralde bu şekilde olmasaydı hepten kafayı yerdim..

Diyadin
07-09-2012, 16:03
2004'ten beri çalışıyorum.
Ön muhasebeden başlayıp denetim firmasında portföy yönetmenliği finans müdürü gibi pozisyonlarda çalıştım. İşimi öğrenmeye çalıştığım yıllarda herşey zevkliydi. Sonrasında mutsuz olduğumu ve aslında sevdiğim işi yapmadığımı farkettim.
Rutinleşen herşey yapım gereği sıkıcı gelmeye başlıyor:D

Açıköğretim sınavı için işimden ayrıldım kısmetse askerlik görevimi tamamlayıp yeniden iş arayışına geçeceğim, fazla sevmediğim işimi otomobil sektöründe bir firma ile devam ettirip kendime cazip hale getirmek istiyorum. Yine mutlu olamazsam kendime otomobille ilgili fazla sermaye gerektirmeyen bir iş kuracağım. Oto kuaför alım satım aksesuar jant lastik vs.

Ayrıca keşke dediğim diğer meslek bayan kuaförlüğü :D

turbo&quattro
07-09-2012, 16:06
Bende istemedigim isi yapiyorum. Calisirken profesyonel olmam mutluluk oyunu oynamam gerek ki yapiyorum zaten. Disaridaki hayatimda ise hersey tam tikir Allaha sukur :)

_FrKn_
07-09-2012, 16:13

amin

10krktr.

Equinox
07-09-2012, 16:34
Mayız sonunda maliye den mezun oldum. Bi fırsat çıktı karşıma bi inş şirketinde muhasebe departmanında başladım, 3 ay dayanabildim. Muhasebe bana göre değilmiş. Ve pazartesi eskiden beri istediğim şatış pazarlama sektöründe işe başlıyorum. İnş hayırlı olur.

Ramiz
07-09-2012, 16:54
İşyerinde mutsuzluk adamı bitiriyor . bunu 8 yıl yaşadım sonra çalıştığımız işyerini satın aldık mutluyum :)

KMR2-GT
07-09-2012, 17:09
bende kuyumcuyum babamla bırlıkte yapmaya calısıorum.babm olması ayrı bı dunya zorluk zaten bıde 12 yıldır aynı dukkan aynı çarşı aynı renk şeyler gına geldı. hele kadınlarrr.içeri girip altın varmı dıyenı mı ararsın.40 lıralık kolyeler ne kadar dıyenı mı ararsın.vitrin dizili ışıklar açık hepımız oturuoruz girip açıkmısınız diye soranımı ararsın.1000 lıralık şeye 300lira verim sıcak para aha bak diye para gösterini mi ararsın.hırsızlar zaten dizboyu onlardan korunacan fln.sıkıntı iz big.

Mehmet Gazihan
07-09-2012, 17:11
bende kuyumcuyum babamla bırlıkte yapmaya calısıorum.babm olması ayrı bı dunya zorluk zaten bıde 12 yıldır aynı dukkan aynı çarşı aynı renk şeyler gına geldı. hele kadınlarrr.içeri girip altın varmı dıyenı mı ararsın.40 lıralık kolyeler ne kadar dıyenı mı ararsın.vitrin dizili ışıklar açık hepımız oturuoruz girip açıkmısınız diye soranımı ararsın.1000 lıralık şeye 300lira verim sıcak para aha bak diye para gösterini mi ararsın.hırsızlar zaten dizboyu onlardan korunacan fln.sıkıntı iz big.

bide pederin tamircisini kullanmak zorunda kalmak ayrı bi dert dimi ((:

XoR
07-09-2012, 17:12

Sende o kasayla tahsilat yapamıyosan biz ölelim :D

MBuğra
07-09-2012, 17:28
Ogreciyim, hayatimdan suanlik memnunum. Ozel okul olmasa, uzatmayi bile dusunurdum. :D

Okull bitince avukatlik ruhsatnamesi icin stajimi yaptiktan sonra ne yapacagima karar veremedim.

Baba meslegini mi icra etsem, avukat olup dava mi kostursak, hakimlik-savcilik sinavina girip; (cok zor ama) kazanirsak memur mu olsak, akademisyen olarak universitede mi kalsak, lisans sonrasi yurtdisindaki universitelerde yuksek lisans, master mi denesek? Ne yapacagimi bilmiyorum.

asot
07-09-2012, 18:22
ya sevdigin işi yapacaksın , ya da çalıştığın işi seveceksin , diğer türlü hayat ızdırap olur, ben ikinci yolu seçtim. Yalnız şuna inanıyorum, rahatlık başladığı zaman, sonu hep hüsranla biter, o yüzden stresi, tempoyu, sürekli gelişimi sevmeye bakın... ,Stres yönetimi konusuna özellikle eğilin, herşey beyinde bitiyor. Herkes Hugh Hefner olmak ister ama artık o da yaşlandı, kendimize başka rol modelleri seçelim :)

Time-R
07-09-2012, 18:37
Bende sevmedigim iste calisiyor sayilirim, hem polis akedemisini okyup yildizli bir polis olmak istemistim.

Görkem
07-09-2012, 18:40
sen konuyu yanlış açmışsın bence "sevdiği bir iş te çalışan var mı??" diye sormalıydın :D ....

Ome_RS
07-09-2012, 18:55
sen konuyu yanlış açmışsın bence "sevdiği bir iş te çalışan var mı??" diye sormalıydın :D ....

walla konuya baktımda bi tane işini seven yok ya herkes yapmak istediği içi söylesin de iş değişimi yapalım barı :D
benm basından beri hayalım bayıde veya sahada arac satıs temsilcisi olmak ve bu yonde kariyer yapmak
bu zamana kadar hep o işe referans olucak işler yaptım tüvde calıstım otomotiv gecmişi olsun diye kuyumcuda calıstım 2 sene satıs pazarlama yeteneğimi geliştirmek için ünide otomotiv okudum şimdi işletme okuyorum ama hala o işe kavusamadım arkadas :(

sagi
07-09-2012, 19:21
vay be herkes mutsuz siz asıl mutsuzlugu işsiz kalınca yaşarsınız tahminimce universite bitti şimdi iş bulamıyorum deli olucam sıkıntıdan patlıyorum evde ya ben ne yapayım ? :(

K0213
07-09-2012, 19:42
hilton out! sultanhan in ;)
500 oda da, 40 odaya geçince mutlu çalışmaya başladım :D

erhanarici18
07-09-2012, 19:50
Allaha Şükür olsun işimden memnunum severek yapıyorum sadece hergun sabah toplantıyı sevmıyorum.

bizim iş yerinde de her sabah 5-10 dk lık toplantılar yapılıyo
aynı yerdemiyiz acaba :D :D :D

uqr
07-09-2012, 19:52
sen nerdesin hocam?

benim nerede olduğum pek belli olmuyo iş dışında edirne ankara keşan ist gidip geliorum sürekli ama hayraboluda deilsin heralde

Tekirdağ/Merkez de ikamet ediyor hocam Murat,bende.

Low-Rider
07-09-2012, 19:56
Otomotiv sektörü istedim hep ama olmadı.

Şu an çalıştığım işimde mutluyum, seviyorum.

Tek problemim 1 yıl boyunca yaptığım işte dolaylı yoldan beraber çalıştığım biri vardı çalışma tarzını sevmediğim için sıkılıyordum, bu sene bölüm değiştirince ondan da kurtuldum kafam rahat.

İşte mutlu olmak çok önemli, Allah herkese nasip etsin

TolgaEsentepe
07-09-2012, 19:57
haftasonu yok, bayram yok, özel gün yok.. Para şart yapcak biişey yok :o

emretorlak
07-09-2012, 21:43
2004'ten beri çalışıyorum.
Ön muhasebeden başlayıp denetim firmasında portföy yönetmenliği finans müdürü gibi pozisyonlarda çalıştım. İşimi öğrenmeye çalıştığım yıllarda herşey zevkliydi. Sonrasında mutsuz olduğumu ve aslında sevdiğim işi yapmadığımı farkettim.
Rutinleşen herşey yapım gereği sıkıcı gelmeye başlıyor:D

Açıköğretim sınavı için işimden ayrıldım kısmetse askerlik görevimi tamamlayıp yeniden iş arayışına geçeceğim, fazla sevmediğim işimi otomobil sektöründe bir firma ile devam ettirip kendime cazip hale getirmek istiyorum. Yine mutlu olamazsam kendime otomobille ilgili fazla sermaye gerektirmeyen bir iş kuracağım. Oto kuaför alım satım aksesuar jant lastik vs.

Ayrıca keşke dediğim diğer meslek bayan kuaförlüğü :D

Yaşın 41 yaşadığın şehir 25 sandım yazdıklarını okuduktan sonra:)

Mikrop_Ali
07-09-2012, 21:52
ben çok mutluyum evde yatacağıma iş yerinde yatıyorum ayda 10 kez gidiyorum işe 1000tl maas+sigorta (prim yuksek)

erhanarici18
07-09-2012, 22:01
ya beni atın bi garaja
sabahtan akşama kadar motor söküp toplayalım yağ kir pas :D
karın tokluğuna çalışırım

sanctuary35
07-09-2012, 22:04
mesai saatleri bu kadar yoğun olmasa keyifle çalışıyorum :)
lanet olsun içimdeki şantiye sevgisine :)

aTaBeY
08-09-2012, 00:09
Bende bugüne kadar hep sevdiğim işleri birçoğu otomobil ile alakalı olan işleri yaptım , babam biraz farklı zamanında beraber mersinde disco bile işletmiştik öyle söylim nazar değmesin hep destekcim her konuda ancak bir şekilde bende bir düzen tutturamadım.. Bazen benden bazen karşıdaki insanlardan , bazen müşterilerden , bazen çalışma ortamından vs. hep sorun yaşadım. Şimdi tekrar sıfırdan denemek üzereyim sanırım bu kez olacak.. Nedense bu kez içime öyle doğuyor....Bana görede birçok kişinin aksine babam memur olacağına bir işyeri sahibi olsa esnaf olsa şuanda daha iyi bir konumda olabilirdim çünkü onunla çalışırken hiç sıkıntı yaşamıyorum birçok kez bunu denedik.. Ee haliyle bizde okumadık liseden sonra üniv falanda açıköğretim bizdende iş çıkmadı tek şans riske girip bir iş kurmak bakalım neler olacak bu 3. deneme....

xenishere
08-09-2012, 00:19
bide 3 krş paraya müdür olupta altındaki personelle uğraşanlar var (bknz. ben)

TünayK
08-09-2012, 00:21
şu 20 li yaşlarda müdür olanlar kreşte fln mı çalıyor?? yada sınıf başkanı ile müdürü mü ayırt edemiyor bi anlatıverin hele...

Volkann
08-09-2012, 00:29
sevmediğin bir işte çalışmak = sürekli patronuna kafa attıgının hayalini kurmaktır :)

ta_one
08-09-2012, 00:31
ılk okul bitti okul birinciligiyle
orta okul basladi 2.sınıftaydan kızın bırıne asık oldum okul sonuncusu oldum
peder dedı sen gel yanımda calıs ıstemedım gıttım sanayıye sevdıgım ısı yapayım dıe.
klas tunıng adında bı fırmada karın tokluguna aksesuar sattım fıberden kabın tamponlar yaptım ta kı nefes darlıgı bronsıt cıktı fıber tozu yapmıs bırakmak zorunda kaldım fırmada battı...sonra babam gel burda calıs dedı bı elıme PİCAK bi elıme kremsanti verdi simdi kendı isyerımde pasta,tatli cesıtlerı uretımı ve satısıyla ugrasıyorum ama sanayıyı cok ozluyorum ve meslegımı sevmıyerek yapıyorum :(

Ramiz
08-09-2012, 00:34
şu 20 li yaşlarda müdür olanlar kreşte fln mı çalıyor?? yada sınıf başkanı ile müdürü mü ayırt edemiyor bi anlatıverin hele...

Yada yere deyiyodur

Safak
08-09-2012, 00:36
Ne olursa olsun emek sömürüsüne, emek istismarına müsamaha göstermememli.

Bu olmaktından sonra insan evladı her işi yapar. Sevmesede yapar hakkını aldığı işi.

Unutmamalıki emeğinizin karşılığını vermeyen, sizin hakkınıza makas vuran kendini sizden arttırdığı ile daha fazla zengin ediyor.

İnsanlar emek istismarına boyun eğdiği sürece asgari ücrete haftada 60 değil 80 saat çalışmak normal birşey oluyor. Bazı paragöz işverenler ise bunu kendine hak biliyor.

cheers
08-09-2012, 02:15
Bende işimde mutsuzum desem olmayacak :D
Kendi işimi yapıyorum.Sizlerin tatıl yaptıgı her zaman ben çalışmak zorundayım.Sizin tatil yaptıgınız zaman ben para kazanıyorum:)Hiçbir sosyal hakkım yok.Gece dısarı cıksam sabah iş saati ayakta olmak durumundayım.Aile ile iş yapıyorum,zorluklarını belırtmeye gerek yok.Herkes ıyı bır iş ister ama iyi bir işi olan azdır.En güzeli kendı işinizdir derler ama o da cok zor.Esas güzel olan mutluluktur kendı işiniz olsada olmasa da ....

erdem325
08-09-2012, 03:13
ben profesyonel öğrenciyim..
şu an 4. üniversiteyi gördüm..
2 yıl şili de okuyup geri döndüm okulu bitirmeden (ingiliz dili edebiyatı idi de ben ispanyolca öğrendim :D )
sonra geri dönüş yaptım (ki iki yıl hiç gelmeyip pat diye geri dönünce zaten yeni yeni alıştığım dengem yine iptal oldu) neyse geldim öss ye girdim, fizik mizik 4 yıllık bişeyler oluyorduda sevmiyorum napcam onları deyip 2 yıllık elektronik yazdım, orayı bitirdim birincilikle..
sonra dikey geçiş yaptım abant izzet baysal a elektrik elektronik mühendisliğine, ilk yıl bariz patladım okulda (nası b.ktan bi okul anlatamam yaa) sonra orayı bıraktım bi cengaverlik yapıp tekrar dikey geçiş sınavını kazanıp soluğu kırıkkale üniversitesinde aldım..
yine elektrik elektronik müh okuyorum, 2 bitti yarı patladım sayılır bu sefer gelişme var :D
3 oldum..
derken (lan öğrenci adamsın senin neyine araba, gittim bi tane golf aldım 85 model gti 1.8 16v toplayacam diye, varım yoğum param pulum bitti araba hala bitmedi, daha doğrusu araba yeni çalıştı daha :) ) derken pederle papaz olduk..
nerdeyse evlattan saymıyor artık beni..
o mu haklı ben mi haklıyım olayı zaten beynimde ayrı bi sancı..
falanlar filanlar..
kafam bi milyon..

özetle pek mutlu sayılmam açıkcası..

Germanian
08-09-2012, 03:32
bence halimize şükretmeli.
bundan 3 ay öncesine kadar severek yaptığım ama firma sahibinden nefret ettiğim küçük bir işletmede çalışıyordum maaşım falanda hiçte iyi değildi fakat şu geçirdiğim 3 aylık periyod da keşke o şerefsizin nazını biraz daha çekseydim ayrılmasaydım dediğim günler oluyor..,

herşey nasip allah kimseyi işsiz bırakmasın şükretmeli ...

cookies
08-09-2012, 04:27
Sürekli bir işim olsaydı eğer sıkılıp sıkılmadığımı düşünürdüm.. Şimdi boş beyanat vermek istemiyorum ama saçma sapan sebepler yüzünden uzattığım okul, sermayesizlik, özel hayatın bokluğu.. Yani şöyle diyeyim kendini işe yaramaz hissediyor insan bir süre sonra..
Kapatın beni bir odaya verin bir laptop ömür törpüleyim..

KÖROĞLU
08-09-2012, 08:31
sevmediğin bir işte çalışmak = sürekli patronuna kafa attıgının hayalini kurmaktır :)

kendi açımdan işimi seviyorum (ön muhasebe) daha iyi konuma gelmek için smmm stajı yapıyorum, + Y.lisans gel gelelim kurumsal gibi görünen bir firma bakkal mantığıyla yönetilince işten soğuyorsunuz. Çok ciddi anlamda arkadaşın yazdığını aklımdan geçiriyorum bazen. Şu da var daha iyisini yoksa en iyi iş şu an çalışılan iştir. Az kaldı belgeyi alayım inşAllah kendi işimin patronu olacağım.

senna
08-09-2012, 08:54

noluyo ağam sen gel hele bi kenara şöyle:D

Diyadin
08-09-2012, 09:10
Yaşın 41 yaşadığın şehir 25 sandım yazdıklarını okuduktan sonra:)
Galıba yasıma takıldın sen :)
Yaptığım işte 8.senem lıseden mezun oldugumdan berı calısıyorum 4 senesi denetim danısmanlık fırmasında kafamın en zehır oldugu yıllarda gectı :D bır meslekte ıyı bır konumda calısmak 20 sene elınde canta koyun gıbı gıdıp gelmekle olmaz:D

ozgurluk
08-09-2012, 10:22
tayreep_john´isimli üyeden Alıntı
turizm otelcilik son sınıf okuyorm ama aklımda 2 senedir otomotiv var... bende pişman olucak gibiyim...
ozgurluk´isimli üyeden Alıntı
Bende turizm mezunuyum, turizm okuyorsan allah başka dert vermesin dostum
Hangi bölüm okuyorsunuz hangi bölümde çalışıyorsunuz bilmiyorum. 2005ten beri turizmdeyim. Otel Yönetim, Önbüro, Resepsiyon zevkli bir iş. Özellikle genç ve eglenmeyi seviyorsan en iyi iş. İş arkadaşların yada işverenle durumunu bilemicem ama yinede iyi sektor

Benim memnuniyetsizliğim, otel içi iş kollarından ziyade genel olarak otelciliğin sisteminden kaynaklanıyor.

Şöyle açıklayayım, örneğin bir restaurant çalışanı olacaksınız. 4 yıllık bir turizm okudunuz ve daha önce hiç bir şekilde staj haricinde tecrübeniz yok, dil eğitiminiz var. İşe başladınız direkt olarak istersen paşa çocuğu ol kimse tecrübesiz adamı garson olarak başlatmaz. Komi olarak iş hayatına start vermiş olacaksınız.

Sizde bilirsiniz ki komi-garson-kaptan-headwaiter-restauanrt müdürü-f&b manager asistant-f&b manager olarak ilerleyen bir title/pozisyon durumu var.(yeni sistemlerde , aralarda atlamış olduklarım olabilir)

Title / isimlerin pek bir önemi yok otelciliğin hangi departmanında olursa olsun, front office, h&k, f&b farketmez, en baştan en sona kadar ortalama 7 - 8 kademe ilerme şansınız var. En son GM olana dek.

Uyanık ve başarılı bir çalışansınız. Her yıl bir pozisyon alsanız (ilk bir iki yıl haricinde çok zor) en az 6 7 yıl ( 6 7 sezon da) sonra elle tutulur bir maaş almaya başlayacaksınız. Üniversite bitirmişsin en az 22 23 yaşında. 23 yaşında işe başlaycaksın. 30 yaşında -EN İYİ İHTİMALLE- kısmen kaale alınacak bir pozisyona ulaşacaksın.

Tabi bu yedi yıl içerisinde Türkiyedeki herşey dahil sisteminde(ALL INCLUSIVE) yaşamış olduğun rezilliklere, sıkıntılara hiç mi hiç girmiyorum bile. Zira anlatılsa ansiklopedi çıkacaktır bu konu hakkında. Bu birinci kısmı.

İkinci kısım ise bu 7 yıl içerisinde -ki bir insanın hayatına çeki düzen vereceği en önemli yaş aralığında- en uzun sezon 9 ay çalışacaksınız. geriye kalan 3 ay da tıpış tıpış 3 aylık ücretsiz izine yollanacaksınız. Ve normal olarak bu dönemde ssk primleriniz ödenmeyeceği için ciddi bir kaybınız olacaktır. Bu siz bir müdür vs. olana kadar yıllarca sürecek. Daha sonra müdür olduğunuzda ise 1 aylık ücretsiz izin dönemleriniz başlayacak.

Üçüncü kısımda biraz çalışma saatlerine değineceğim. Bir çok otelde çalışma saatleri mesailer falan derken çok uzuyor.

Çalışma şiftleri sabah 08.00-17.00 / öğlen 12.00-22.00 / akşam 17.00-24.00 / gece 24.00-08.00 arası. Bunlar standart olarak çalışman gereken süreler. Burasına eyvallah bi sözümüz yok. Birde bunun üstüne hafta minimum bir kez olan 3 e 4 e çıkan mesailer eklenince. İş çığrından çıkıyor. sabah 8 de işe başlayan bir çalışan akşam 10 a kadar bazen 12 ye kadar çalışıyor.

Eşşek gibi çalışıyorsun ve karşılığında 700 - 1000 tl arası bir para alıyorsun.

Kendine zaman olarak ayırabildiğin tek süre, uyku süresi. Bu en az 6 ay oyunca yoğun bir şekilde bu oluyor.

Bu süre zarfında sosyallik namına ortada eser yok. Kendine zaman ayıramıyorsun. Ailene sevdiklerine zaman ayıramıyorsun. Ve en önemlisi sağlığından oluyorsun. Yoğun stres/tempo sebebiyle.

Bir çok tanıdığım turizmcidir ve hemen hemen hepsinin ortak bir rahatsızlığı var sinir ve kalp rahatsızlığı.

Üstüne üstlük bir turizmcinin aile hayatı çok ama çook zor olur. Sezonda evine gidemediğin, çocuğunu göremediğin günler epeeeyce çok olacaktır.

Bayramlarda seyranlarda herkes tatil yaparken sen çalışmak zorundasındır. Ve bu o kadar boktan bir şey ki ancak yaşayanlar bilirler. İnsana evlat acısı gibi koyar ailenle birlikte olmak varken sikindirik otelde çalışmak.

Gençken belki bunlar çok önemli kriterler olmayabilir fakat aile sorumluluğu, hayat şartları gibi yükler insanın üzerine bindikçe bu saydıklarım ciddi anlamda problem teşkil eder.

Ha yok mudur çok düzenli turizm firmaları ?? elbette var. Bir four seasons da çalışıyorsan var, ne bileyim bir divan grubunda çalışıyorsan var. Kaç tane örnek verebiliriz ki bu şekilde 6 7 tane ya çıkar ya çıkmaz. Netice olarak da istisnalar kaideyi malesef bozmuyor.

E şimdi ben sana sorayım böyle şartlar varken sence değer mi? ne için kim için yapacaksın bu işi ?

Her mesleğe saygım var , sözlerimin yanlış anlaşılmamasını umarım.

despe
08-09-2012, 10:25

peh arkadaş kıskançlığın bukadarı :D

20 sinde müdür olan 31 inde ceo olur demedi deme :D

RottingChrist
08-09-2012, 10:37
hangi işte mutlu olacağımı bilsem olay çözülecek ama olmuyor işte.

TGY
08-09-2012, 12:51
Santiyede mimarım 15 günde 1 pazar tatille calısıyorum yani ayda 2 gün eder hafta icide sabah 8 aksam 8 den once cıkamıyorum hafta ici 3 günde aksam 20 30 da toplantım var 23 00 den asagı da bitmiyo.. Biraz moral bulsun memnuniyetsiz arkadaslar:)

Murat Ç.
08-09-2012, 13:16
ooo bunlarda dertmi benim yerimde olsanız kafayı yersinizz lisede başladımdan beri 2 kuruş paraya cnc tezgahlarının arasında geçti en heyecanlı yaşlar sosyal hayat kalmadı qitti sonuç hala garip garip insanların tiribini çekmek ve hala 2 kuruş para tek avantajım okuldaki arkadaslarımdan bilgi farkı oldu ama parası yine aynı ayım yarısı war yarısı yok mutsuzmuyum mutsuzum arkadaş :(

Uur
08-09-2012, 13:20
Bende yazılım uzmanıyım gerçekten ortaya yeni birşeyler çıkartmak hoşuma gidiyor mutlu oluyorum. Maaş olarak da gayet iyi ama benim gönlümde güzel bi cafe işletmek var eğer bir arkadaşım gel ortak açalım derse arabayı filan satar anında ortak olurum :) Şöyle bahçeli bir cafede güzel, sürekli insanlar ile iletişim halinde olmak süper geliyor nedense bana.

_Burak_
08-09-2012, 13:29
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/217838_267388093380054_1185451171_n.jpg

beterin beteri var ,
benim işte çok sıkıntılı sabahtan geceye kadar her anlamda herkesle herşeyle uğraş
meslek uzaktan herkese makara hoş geliyor anlamadım neden

2 üniversite bitirdim
askerlik yüzünden adam gibi işe başlamadım hala

vatan caddesinde 5. vites giderken imdat kolunu çekmek istiyorum :ofk:

Allahtan tatillerim çok (züğürt tesellisi)

Kadyr
08-09-2012, 14:09
hahaha :D :D

Anladin sen :D

M.A.D
11-09-2012, 13:38
ne iş yapıodunuz sankı kuyumculugu tarıf eder gıbısınız aynı sorunlar var bende de:D

özür diliyorum siteye yeni girdiğim için yeni gördüm, ben grafikerim, tekstil süblime baskı falan yapıyorum, yani benzerliği kendi işimiz olmasından dolayı olabilir :)

typh10
11-09-2012, 13:51
6 yıldır profosyonel olarak çalışıyorum.CIA,CFSA ve Spk ileri/türev lisansım var.Yurtdışı masterım var.Seneye bu zamanlar doktora mı teslim etmiş olacağım hala bir müdür yardımcısı bile olamadım.Nedir bu müdür olmanın yolu birisi bana anlatsın lütfen

rebelh
11-09-2012, 14:17
Santiyede mimarım 15 günde 1 pazar tatille calısıyorum yani ayda 2 gün eder hafta icide sabah 8 aksam 8 den once cıkamıyorum hafta ici 3 günde aksam 20 30 da toplantım var 23 00 den asagı da bitmiyo.. Biraz moral bulsun memnuniyetsiz arkadaslar:)

bi beyaz kağıt bi kaleme bakar hocam sonrada alır bavulumu eve dönerim çekilcek dert değil :)

lncdlt
11-09-2012, 14:23
her gun isyerinde birgun acacagim garaj in krokilerini cizip cizip duruyorum :)

lncdlt
11-09-2012, 14:26
6 yıldır profosyonel olarak çalışıyorum.CIA,CFSA ve Spk ileri/türev lisansım var.Yurtdışı masterım var.Seneye bu zamanlar doktora mı teslim etmiş olacağım hala bir müdür yardımcısı bile olamadım.Nedir bu müdür olmanın yolu birisi bana anlatsın lütfen

kafa dengi patron bulmak.

burkaykalyon
11-09-2012, 14:44
valla 4 senedir kurumsal bir elektronik şirketinde çalışıyorum.ofiste satış danışmanıyım.sabah 9 akşam 6, 12-1 arası yemek.cumartesi pazar tatil.mesai yok.6 dedim mi basar giderim.kapımın önüne kadar servis bırakıyor.

ama yine mutsuzum.neden mi?

müdürüm memur kafalı bi insan.bir iş olursa olur olmazsa olmaz der.kendimi geliştirmeme bir türlü izin vermiyor.hiç anlaşamıyoruz her gün kavga.aha yarım saat önce bütün ofisin bana hak verdiği bi tartışma yaptık.bastı gitti şimdi evine.ayrıca 35 kişilik ofiste tek yurt dışı eğitimine gitmeyen benim.sebep?müdürüm izin vermiyor.4 dil biliyorum ek olarak ERP,Office programlarında uzman sayılırım.ama gel gör ki bu şirkette yapabileceğimin en iyisi bu.ofisboy olarak başladım satış danışmanı oldum şimdi daha ilerisi yok maalesef...

Onamdar
11-09-2012, 14:46

borsacımısın ?

gokcell13
11-09-2012, 15:03
Dunyanın en moktan şeyidir o.Benim eski işimde oyleydi.Şimdi allahtan severek gidiyorum işe. ;)

SeK23
11-09-2012, 15:15
Teknosa'da calısırken lanet olsun bole ıse derdım gunde 9 saat calısıyo gosterirler 12 saat calısırsın oturmadan devamlı ayakta mesaini vermezler gece calısmasına kalırsın ordan daha kotu bıyere gectım yıne aynı durum

Simdi cok sukur sevdıgım bı ısteyım cmts pzr tatıl maasım arabamın kredisin odememe yetıo bana pek bısey kalmasada ama beterinde beteri vardır dedım sabrettim sırf hayalimdeki arabayı alabılmek ıcın

imprezaWRC
11-09-2012, 15:18
Olm tamam anladık geç çıkıyorsunda ne ara kol kası yaptın sen onu bir anlat bana :D:D:D
P.S : Bir görüşemedik, tey tey tey :o:o

Burak E.
11-09-2012, 15:34
valla 4 senedir kurumsal bir elektronik şirketinde çalışıyorum.ofiste satış danışmanıyım.sabah 9 akşam 6, 12-1 arası yemek.cumartesi pazar tatil.mesai yok.6 dedim mi basar giderim.kapımın önüne kadar servis bırakıyor.

ama yine mutsuzum.neden mi?

müdürüm memur kafalı bi insan.bir iş olursa olur olmazsa olmaz der.kendimi geliştirmeme bir türlü izin vermiyor.hiç anlaşamıyoruz her gün kavga.aha yarım saat önce bütün ofisin bana hak verdiği bi tartışma yaptık.bastı gitti şimdi evine.ayrıca 35 kişilik ofiste tek yurt dışı eğitimine gitmeyen benim.sebep?müdürüm izin vermiyor.4 dil biliyorum ek olarak ERP,Office programlarında uzman sayılırım.ama gel gör ki bu şirkette yapabileceğimin en iyisi bu.ofisboy olarak başladım satış danışmanı oldum şimdi daha ilerisi yok maalesef...

müdürün evini ögrensene :) sen bi ögren 4 araba hazır adres ver gelelim pampa :)

kanka başka iş varsa cık ona yönel senin müdür adamı kanser eder pampa

aslan
11-09-2012, 15:41
Sevmediği bir işte çalışmak insanı düşünce hastalığına bırakır oda saç dökülmesine ve baş agrımasına neden olur

ali_utku
11-09-2012, 15:46
ılk okul bitti okul birinciligiyle
orta okul basladi 2.sınıftaydan kızın bırıne asık oldum okul sonuncusu oldum
peder dedı sen gel yanımda calıs ıstemedım gıttım sanayıye sevdıgım ısı yapayım dıe.
klas tunıng adında bı fırmada karın tokluguna aksesuar sattım fıberden kabın tamponlar yaptım ta kı nefes darlıgı bronsıt cıktı fıber tozu yapmıs bırakmak zorunda kaldım fırmada battı...sonra babam gel burda calıs dedı bı elıme PİCAK bi elıme kremsanti verdi simdi kendı isyerımde pasta,tatli cesıtlerı uretımı ve satısıyla ugrasıyorum ama sanayıyı cok ozluyorum ve meslegımı sevmıyerek yapıyorum :(

Konya'da kaldığım yıllarda uğrardim Klas Tuninge.Hey gidi günler 2006 yılıydı sanırsam

Shadow_Dancer
11-09-2012, 15:49
Anladin sen :D

Açık arıza olmayacak arkadas ben anlamam.. :)

burkaykalyon
11-09-2012, 15:51
müdürün evini ögrensene :) sen bi ögren 4 araba hazır adres ver gelelim pampa :)

kanka başka iş varsa cık ona yönel senin müdür adamı kanser eder pampa

başka iş diilde şimdi kendi işimi kurmaya uğraşıorum işte.bakalım şansımızı deniyoruz...imzaya bakınca anlarsın :D

Burak E.
11-09-2012, 16:12
başka iş diilde şimdi kendi işimi kurmaya uğraşıorum işte.bakalım şansımızı deniyoruz...imzaya bakınca anlarsın :D

cidden aklımdan geçen işi başlıyorsun kardeşim hayırlı olsun :) facete ekle beni camiaye görsün girsinler :)

burkaykalyon
11-09-2012, 16:15
cidden aklımdan geçen işi başlıyorsun kardeşim hayırlı olsun :) facete ekle beni camiaye görsün girsinler :)

olum sen ekle beni seni face te bulana kadar anam ağlar... :D

Burak E.
11-09-2012, 16:18
olum sen ekle beni seni face te bulana kadar anam ağlar... :D

başarılar kardeşim hemen üye olucam iç giyim hariç getirde alalım olum site ful iç giyim suan :) :)

Rox
11-09-2012, 16:19
alakasız olcak ama aramızda tırcı varmı ? :D uluslararası bir iş var sanırım src1-3 istiyorlar iş hazır çok çeşitli işlerde çalıştım bu iş hem parası iyi hemde bolca gezinti var şirketin tırları 2009-2012 model yeni nesil varmıdır tecrübesi olan?

burkaykalyon
11-09-2012, 16:20
başarılar kardeşim hemen üye olucam iç giyim hariç getirde alalım olum site ful iç giyim suan :) :)

daa çok ürün gelecek sen daa dur önümüzdeki hafta gör :D

Burak E.
11-09-2012, 16:21
daa çok ürün gelecek sen daa dur önümüzdeki hafta gör :D

suanki görmem yetti zaten :) full karı kız :) whatsaap baksana olum :)

XSi
11-09-2012, 16:32

ya dil kasların kuvvetli olacak,
ya şanlsı olacaksın,
ya bölf yapmayı iyi bileceksin,
ya kendini satmayı iyi bileceksin..

:)

XSi
11-09-2012, 16:37
Bir de sevmediğin bir işte çalışmak, hiç işin olmamasından iyidir diyorum :)

lucky Jackal
11-09-2012, 16:40
oh be rahatladım,tek memnun olmayan ben değilmişim demek ki :) Bende yazılım firmasında çalışıyorum pc ye bakmaktan gözlerim bozuldu,gece tabela plaka okuyamıyorum arada baş ağrıları da cabası,hiç memnun değilim hiç sevmiyorum Allah belasını versin böle işin ama bildiğim tek iş bu. bazen kafayı koyup yığasım geliyor patronu ama olmuyor işte. haftanın 2 günü muntazam eşimle oturup açacığımız cafenin hayallerini kuruyoruz :) umut fakirin ekmeği işte ne yaparsın.

rebelh
11-09-2012, 16:45
aslında en büyük sıkıntı galiba niteliksiz kişilerin nitelik gerektiren pzoisyonlara gelmesi ve sizin stünüzde olup saçma sapan egoist hareketleri..

olurda ilerde kendi işimi açarsam böle bi insan olmicam

TünayK
11-09-2012, 16:48
aslında en büyük sıkıntı galiba niteliksiz kişilerin nitelik gerektiren pzoisyonlara gelmesi ve sizin stünüzde olup saçma sapan egoist hareketleri..

olurda ilerde kendi işimi açarsam böle bi insan olmicam

ben mesela bugun az daha atölyeye gidip bizim şirketin ezik elemanlarında birine kafayı koyup gelicektim.

typh10
11-09-2012, 16:53
Ben traderım, en kral Blomberg yorumcularından daha isabetli daha doğru piyasayı yorumlayabiliyorum.Altın ve yatırım konusundan tanıyan bilen bilir.Sadece yalama kısmını yapamadığımdan yönetim tarafına bir türlü geçemiyorum.Yalama, bence cvdeki en önemli kıstaslardan biri olacak zamanla.

XSi
11-09-2012, 16:53
ben mesela bugun az daha atölyeye gidip bizim şirketin ezik elemanlarında birine kafayı koyup gelicektim.

bende ihracat departmanındakilere dalmayı planlıyorum, onların saçma sapan işleri yüzünden düzgün üretim planlama yapamıyorum :)

XSi
11-09-2012, 16:55
Ben traderım, en kral Blomberg yorumcularından daha isabetli daha doğru piyasayı yorumlayabiliyorum.Altın ve yatırım konusundan tanıyan bilen bilir.Sadece yalama kısmını yapamadığımdan yönetim tarafına bir türlü geçemiyorum.Yalama, bence cvdeki en önemli kıstaslardan biri olacak zamanla.

fırsatları kollayıp, doğru yerde doğrum hamleleri yapmak lazım:

istekli olmak, title talep etmek, bölf yapmak, vs vs artık ne gerekiyorsa