Orijinalini görmek için tıklayınız : Damat'tan Alışveriş Yapan Varmı?
Sinir oldum herkes bilsin istedim,öncelikle hediye gelen lacoste tarzı damat t-shirt'i ilk giydiğimde güzeldi fakat ardından ilk yıkamadan sonra önü gemi gibi dikilme ve çekme yaptı.Neyse dedim bizde bi hata vardır veya sündürmüşümdür vs ondan olmuştur,2-3 kere giydim giymedim zaten öyle olunca giymek istemedim yani 2-3 kere yıkandı ama ilk yıkamada kendini bıraktı.3 ay sonra tekrar damattan başka bişeyler aldım.Bunların içerisinde 2 adet t-shirt vardır.Bunlarıda aldım giydim gayet güzel üstüme filan oturuyor.Bir defa yıkandı, dün birini giyeyim dedim kesinlikle çekmiş az daha dik dursam göbeğim açılacak.Bu da t-shirt fakat kalın kumaşlı gösterişli bi t-shirt.Eski t-shirt in çektiği de aklıma gelince ikisini de alıp dün incelemeye gönderdim.Bugün başka bi t-shirt giydim bu t-shirt te çekme mekme bişey yoktur sanıyodum çünkü ötekiler gibi değil sıradan bildiğimiz ince t-shirtlerden.Rengini beğendiğim için aldım.Fakat bu da biraz çekmiş ve bel tarafı oturmuyor kabarıyor eğik duruyorum önü dikiliyor dik duruyorum arkası dikiliyor .Damat'ın sanırım kalitesini dilimiz yanarak anlamış olduk.Damat'ın ürünlerinin fiyat politikasına bakarak veya mağazada deneyip güzel olduklarına bakmayın kesinlikle tek giyimlik ürünler.Yıkadığınız anda tam bir fiyasko.Aldığım t-shirtlerin teki hediyedir ötekiler 70-80 liralık t-shirtlerdir.Bugün şikayet sitesine mesaj yazdım umarım görürler.Bunu da bırakacağım incelemeye.
Zara filan da var onları da ben yıkıyorum onlarda bi durum yok.Kaç senelik çocukluktan kalan LC waikiki ler bile duruyor pamuklanma olsa bile böyle yapıları bozuk değil orası burası dikilmiyor.Ürünlerde kesinlikle 30 derece dışı yıkanmadı.Dediğim gibi damat ın dışında böyle sorun yaşamadım.Şikayet sitesinde gördüğüm kadarıyla çoğu insanı sallamışlar yanlış yıkama filan diye.İnşallah hatalarını kabul ederlerde gömlek veya keten pantolon gibi çekmeyen şeylerle değiştirirler çünkü oradan t-shirt vs gibi şeyler bir daha hayatta almam bedavaya değiştirseler dahi.
orhansah
10-09-2012, 14:14
geçmiş olsun. Ben de zamanında çok yaşadım hemen her markada. Artık pahalı t-shirt almıyorum. Alıp giyiyorum en fazla 2 yıkamadan sonra sallıyorum gidiyor. Pahalılardan daha ucuza geliyor yinede :)
Damat ta 3 kalite mevcut. Zaten mağazalarda bunları önüne gelen isimden anlayabilirsiniz.
Birinde Casual yazıyor klasik tarzda.Teki TWN.Belki 3 ünden de vardır
ürünleri ds damat mağazasından aldın sanırım.bende en az 10 gömlek var ilk yıkamada canı çıkan.arada ds damattan aldığım takım elbiseleride mındar ediyolar tadilatta ama arkasında dururlar gibi geliyo.geçmiş olsun
bana hep d's ile tween denk gelio damatta şu ana kadar hiç bi sorun yaşamadım ama ben hep gömlek alıyorum o yüzden olabilir
casual la twn arasında bence tarz farkı var sadece kalitesi ikisininde belli ikiside ilk yıkamada salıyor.Casual biraz daha orta yaş twn ise gençlere hitap eden şeyler sanki.Gömlekte var onlarada bakacağım.Kalitesiz şeyleri pahalıya satarak hayali bir kalite yaratıyorlar heralde insanların gözünde Ben kandım siz kanmayın :D 300 lira alışveriş yaparsanız bir dahaki 300 de 150 lirası bizden dediler ne varsa doldurduk kardeşe eşe dosta aldık
o isimler kalite ismi değil :) Onlar tarzlarına , modeline ve kalıbına göre verilmiş isimler. Damat-twn bende çok beğeniyorum sürekli alışveriş yapıyor (dum) ama bende aynı sorunları yaşadım. bazı ürünleri gerçekten çok kalitesiz çıkıyor. çekiyor veya sünüyor. Ama bahsettiğin mağaza DS damat ise o damat tweenle aynı kalite de olmayabilir. arada ciddi bir fiyat farkı var.
Tween'in kalitesi bellidir. Çok birşey beklememek lazım. 1 yaz geçirtir genelde kıyafetleri. Fiyatı da ona göredir. Ds Damat biraz daha başarılı..
Takım elbise konusunda ise daha kaliteli markalara yönelmekte fayda var.. Kiğili'nın üst serileri ya da Network son derece başarılı..
yakın arkadaşımın çalışdığı dönem olduğu için hiç sıkıntı yaşamadım,
Twn'den benimde bi süre giydiğim t-shirt bahsettiginiz gibi önden ve arkadan potluk varmıs gibi cekti belim ve göbegim acılcak derecede hemde :) Pek üstüne düşmedim sıkıntı bendedir diye ama demek ki bizlik bisey değilmiş
Tween'in kalitesi bellidir. Çok birşey beklememek lazım. 1 yaz geçirtir genelde kıyafetleri. Fiyatı da ona göredir. Ds Damat biraz daha başarılı..
Takım elbise konusunda ise daha kaliteli markalara yönelmekte fayda var.. Kiğili'nın üst serileri ya da Network son derece başarılı..
dS damatta bir gömlek 50-60 tl iken tween de en az 180-200 TL . DS damatta sezonda takım elbise 400 TL ye satılırken tweende 1.000 TL . Sen 200 tl verip bir yaz giyip çöpe atıyosan bilemem. Yazarken markaları karıştırdın sanırım.
200 tl lik gömlekte çok kaliteli olmalı bana göre. Ama öyle değiller arkadaşın dediği gibi. Kığılının takım elbiseleri bence tweenden çok daha vasat kesim ve kalıp olarak.
dS damatta bir gömlek 50-60 tl iken tween de en az 180-200 TL . DS damatta sezonda takım elbise 400 TL ye satılırken tweende 1.000 TL . Sen 200 tl verip bir yaz giyip çöpe atıyosan bilemem. Yazarken markaları karıştırdın sanırım.
200 tl lik gömlekte çok kaliteli olmalı bana göre. Ama öyle değiller arkadaşın dediği gibi. Kığılının takım elbiseleri bence tweenden çok daha vasat kesim ve kalıp olarak.
Ters mi söyledim yahu?
Benim aldığım twinler ucuz, damatlar pahalıydı sanki? Şuan gardolabımda twin, damat, fabrika ( altınyıldız ) ve network takımlar mevcut. Sıralamam Network - Kigili - twin - fabrika (altınyıldız ) şeklinde
TWN , Damat'ın bir üst sınıfıdır.
Outlet mağazasından alınan ürünlerin çoğu dediğiniz gibi 1-2 kerelik ama normal mağazalardan alınan ürünlerde kalite de sorun yok.
Tween ve damat zaten aynı mağazada satılıyor. Tween dar kesim sportif ürünler , damat da daha orta yaşa hitap eden bol kesim ürünler oluyor. 2side bana göre bir türk markasına göre çok pahalı. neredeyse italyan markalarıyla yarışır fiyatları var sezonda. ama kaliteleri ciddi anlamda vasat. ben geçen kıştan beri alışveriş yapmıyorum artık.
TWN , Damat'ın bir üst sınıfıdır.
Outlet mağazasından alınan ürünlerin çoğu dediğiniz gibi 1-2 kerelik ama normal mağazalardan alınan ürünlerde kalite de sorun yok.
öyle bir şey yok yukarıda ne olduğunu yazdım.
volume81
10-09-2012, 15:57
uptown'u deneyin bence güzel takımları var ben memnunum şuan'a kadar bir sorun yaşamadım ne gömlek nede pantalon konusunda
takım elbise olarak kigili ve altınyıldız 2'şer tane var ikiside hemen hemen aynı :)
Twn almıştım bayramdan önce şimdilik bir sıkıntı yok memnunum.
Ayrı kalite sınıflandırması yoktur.. Damat kaliteli ürünler üretir fakat hepsi tek merkezden çıkmış değildir fason üretimlerde olabilir bazı kalite kontrol eksikleri.. Değişim yaparlar zaten.. TWN damat'ın üst sınıfı fln değildir kesim-tarz sınıflandırması ayrı kategorize edilmiştir hitap kitlesi ayrıdır..
B.cihangir
10-09-2012, 16:43
damat'ı bilmem ama adv twin bunlardan çok alış veriş yaptım kotlar gömlekler t-shirt ler hiç birinde sıkıntı olmadı ve giydiğim ortamda depo motor taşıdım beyaz eşya taşıdım verdiğim paraya helal olsun diyorum
Maxiboost
10-09-2012, 17:50
Valla hepsinden alisveris yaptim ama hic problem yasamadim sadece 1 tane t-shirt un rengi biraz acildi o da uzerine dokulen malzemeden kaynakli. Yillardir giyinirim orka gruptan %70 kiyafetim onlardandir hic sorun yasamadim. Yillarca kullandigim urunleri var. 6 sene kullandigim botlar vardi bu sene tabani kenarindan catlayinca giymeyi biraktim :D allahtan 3 tane almistim diger renklerini giyiyorum. Son 6 aydir alisveris yapmadim belki bu donemde cikan urunlerinde sorun olabilir.
Damattan bugune aldigim tum polo yaka tshirtler ilk yikamada çekti degistirdiler yine cekti artik tshirt almiyorum damattan.....
Tshirtler adv twin di...
Kutluhan
10-09-2012, 18:13
gömlek veya takım elbiseleri hariç diğer hiç bir ürününü almam damat veya tween'nin çok çektim bende sağından solundan abuk subuk sarkmalarını en son geçen kış bir kazak tarzı V yaka bir ürünlerini aldım almaz olaydım ondan sonra töbe ettim :) ama gömlekleri yıkılıyor ;)
Sünme ve deformasyon,renk atması diyorsanız : pull and bear o kadar iyiler ki bu konuda..
Tween den hırkam var bir tane yaklaşık 3 senedir bana eşlik ediyor, bir sıkıntı yaratmadı. Ama damat twn çok alakasız fiyatlara satılan markalar bana göre..
adamlarda fena gömlek kesimleri var özel üstüme diktirtsem bu kadar güzel olmaz
sürekli damat ve TWN alırım hiç sorun yaşamadım
mhmtsrtp
10-09-2012, 23:32
tshirt ve jeans işine girmeyin bu firmalarda ama takım özelliklede gömlek konusunda tr standartlarına göre orka grup çok başarılı
Burak-Akın
10-09-2012, 23:54
güzel konu olmuş, konuyu okuduktan sonra yanından dahi geçmem :D
Edit: Zara candır, iyidir :D
Murat Özcan
11-09-2012, 00:36
Benimde arkadaşım çalışıyordu sağolsun hiç sorun yaşamadım hep yardımcı olmuştur
ALPER-VNS
11-09-2012, 00:50
elazığda doğdum büyüdüm.. küçükken gittiğimiz elazığ için büyük ama türkiye için kendi halinde bi mağzaydı sonradan yürüdü gitti isim.. gözümde hala öyle olduğu için kalitesine güvenemiyorum bi türlü.. ama Allah var çok az ürününü kullantım 1 takım 1 tisört.. sorun yaşamamıştım ikisinde de..
üşenmedim kalktım baktım normal günlük 2 damat bol kesim 1 klsik dar kesim gömlek twin ise 3çeşit gömleğim klasik olarak dar kesim giydiğim 2adette spor geniş yaka hırkam war.açıkçası damatın bol kesim günlük gömleklerini aldığım günden beri 1 kere giydim ve artık sevmiyorum ben damat tween olarak sadece gömlek veya kanvas pant olarak alışveriş yaparım bana en kaliteli hep damat mağazası gelmiştir kumaş ve oturaklılık yönünden.hiçte problem yaşamadım. t-şhirt hiç almadım çok baktım ama almadım hep bi iticilik ve problem çıkacağı hissi uyandırmıştı doğruymuş demekki. ama gömlek ve kanvaslarında üstüne tanımam açıkçası.
Tweenle damat aynı çatı altında, orka group.
Tween daha slim çalışıyo, damat biraz daha klasik. ikisininde çok güzel ürünleri var.
TWN de tweenin bir serisidir, daha spordur.
Altınyıldız bi tekstil gurubu. firmanın ana markası Network. Alt markaları da Fabrika ve QUE.
orka grouptan daha iyidir altınyıldızın ürünleri.
Que pek bilinmez ama aralarındaki en iyi bana göre que dur. tarzi daha farklı, her modeli giyilmez ama çok güzel ürünleri var.
Özellikle markafoni, trendyol, limango gibi sitelerde çok güzel kampanyalar çıkıyor. outlet sezon sonu ürünler ya da fason üretimler çoğu kampanya ama arasıra da en kaliteli ürünlerinin kampanyaları oluyor.
her markanın kötü kumaşla ürünü oluyor, siz kötüsüne denk gelmişsiniz. inşallah kabul ederler.
Takım elbiselerimin tamamını Damattan alırım neredeyse .... Damatta kullanım , DS'de , Tween'de ve hiç sıkıntı yaşamadım... Başıam gelen bir olayı anlatayım ...
Nişan için takım elbise aldım , nişana uygun olduğu için günlük kullanıma pek uygun olduğu için pek giymedim . Arada sırada özel günler , fuarlarda v.s. kullandım . 2-3 sene sonra ceketten ufacık beyaz kıllar çıktı :) ama rahatsız edici boyutta değil ... Takım elbiseyi aldım ve Damat'a gittim 2 seneden fazla geçmesine rağmen , fiş veya fatura istemeden merkeze gönderdiler ... 1 hafta sonra aradılar ve yerine mağzaya gidip günlük kullanabileceğim 1 takım elbise + 1 adet tek ceket aldım , almış olduğum takımın iadesi karşılığı tutarı oranında
Başka hiçbir mağazada bunun gibi bir uygulama denk gelmedi :D