Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazayla ilgili yardım...
meLaNchoLic
11-09-2012, 12:50
http://img428.yukle.tc/images/709hfjjfhjfhj.jpg (http://www.yukle.tc)
Kaza tutanağındaki krokiyi bu şekilde çizdim.. B aracı benim.. A aracı çarptığım araç..
Olayın oluş şeklide şu.. benim ilerlediğim yol ana yol... karşıdan gelen araçta anayoldan avm nin arasındaki yola dönmek istiyor.. ışıksız ve kontrolsüz bi kavşak..
C aracı nın sağ arka çaprazından ilerliyodum.. hızımda 60 civarı bişeydi zaten yol kenarında park halinde araçlar vardı yol boyu.. C aracımızda Range vogue oldugundan ben linea nın içinden karşı yolu göremiyodum dogal olarak.. ***** yere geldiğimizde range in önünden B aracının yola cıktıgını gördüm range o anda fren yapıp kurtardı.. benim frene basmamla B aracına sağ arkadan çarpmam bir oldu zaten..
bendeki linea rent a car aracıydı iki hava yastıgıda patladı.. merdivenaltı rent e carda değil havalimanından kiralamıstım..
polis geldi evrakları falan doldurduk ben aracın rent a car dan kiralık oldugunu söledim.. sadece tutanak doldurmayı gösterip gitti alkol muaynesi falanda yapmadı..
ben tutanakta karsı tarafın yanında kontrolsüz kavsakta dönüş önceliğine uymama tarzı birşey vardı onu işaretledim.. olay yerini görebilicek mobese kamerasıda mevcut değil...
rent a car benden aracın %1 muafiyetini istedi onu ödedim.. daha sonrada 30 günlük kira bedelini istedi senet yapmaya kalktı hiçbirini imzalamadım ödemedim.. evraktaki kredi kartı numaramdan çekmeye calısmıslar limit yetmediği için çekememişler.. birde kira sözleşmesinin üzerinde.. kiracı asli kusurlu ise aracın yatma bedelini öder bu süre 30 günü geçemez yazıyo.. bende onu söyledim eksper raporu cıksın asli kusur kimde oldugu belli olsun ona göre öderim gerekirse suanda ödemem dedim.. ellerindeki baska bi aracıda alıp ofislerinden ayrıldım..
şimdi bu kazaya göre asli kusurlu benmi olurum.. çünkü anayoldan ilerleyen benim aşırı hızda yok.. adam bi anda anayoldan arayola döndü önüme cıktı.. C aracından dolayıda geldiğini görmedim önüme cıkana kadar..
bide ön tampon,kaput,cam hasarlı radyatör patlak sanırım baya bi sıvı akıttı..bide hava yastıkları patladı.. bu durumdaki araç hemen pertemi ayrılır? nasıl bi yol izlemeliyim sakata gelmemek için.. yardımlarınızı bekliyorum..
TolgaEsentepe
11-09-2012, 12:57
Asıl kusurluyu bilemem ama sen direk kusurlusun. Takip mesafesi yok ve arkadan carpma var
meLaNchoLic
11-09-2012, 13:03
kimin nesini takip edicem benim ilerlediğim yol iki şeritli.. jip sol şeritte önümde gidiyo ben sağ şeritteyim.. önümdeki araca çarpmadım.. yolun ortasına geçiş önceliğine uymadan atlayan arabaya çarptım..
bide bu eksper kararı ne zaman belli olur ki :S
o değilde anlattığın ile çizdiğin ve söylediğin tutmuyor. anlattığından anladığım b aracı sensın c nin yanından gidiyordun.
"Kaza tutanağındaki krokiyi bu şekilde çizdim.. A aracı benim.. B aracı çarptığım araç.. "
"C aracı nın sağ arka çaprazından ilerliyodum"
bknz: kroki
zaten krokidede b aracı a aracına çarpmış görünüyor.
meLaNchoLic
11-09-2012, 13:06
o değilde anlattığın ile çizdiğin ve söylediğin tutmuyor. anlattığından anladığım b aracı sensın c nin yanından gidiyordun.
"Kaza tutanağındaki krokiyi bu şekilde çizdim.. A aracı benim.. B aracı çarptığım araç.. "
"C aracı nın sağ arka çaprazından ilerliyodum"
bknz: kroki
zaten krokidede b aracı a aracına çarpmış görünüyor.
pardon yanlış yazmışım oraya düzelttim.. aynen c nin yanından ilerleyen benim..
biraz daha duzgun cizilse anlardim yorum yapardim ama kafam cok dolu oldugundan da olabilir anlamadim tam olarak olayi.
meLaNchoLic
11-09-2012, 13:11
biraz daha duzgun cizilse anlardim yorum yapardim ama kafam cok dolu oldugundan da olabilir anlamadim tam olarak olayi.
vallahi en sade ve açık şekilde böyle çizebildim kolay anlaşılsın diye..
Osman Bahadır
11-09-2012, 13:15
Sağdan gelenin geçiş önceliğine uyulmadığı için kusuru %100 karşı tarafa verirler muhtemelen. Ama eğer A aracı yola çıkmış görünüyorsa, ve sen yola çıkmış olan araca arkadan çarpmışsan bu sefer kusuru sana verirler. Karşı taraf senin bilgilerinin yanındaki kutucuklardan arkadan çarpmayı işaretlemediyse, sen de karşı tarafın kavşakta geçiş önceliğine uymama kutucuğunu işaretlediysen, alttaki senaryo da bunu destekliyorsa birinci ihtimal daha kuvvetlenir.
Her halükarda kredi kartını sanal posa kapattır derim. O rent a car ne bulursa çeker yoksa. Kusur oranı belli olmadan ve asli kusurlu, yani yeni sisteme göre %100 kusurlu sen çıkmadan hiçbir ödeme yapma.
Tutanağı buradan sorgulayabilirsin;
http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicSorguQuery.mxx?c=query&nS=E
meLaNchoLic
11-09-2012, 13:19
o benimkiyle ilgili birşey işaretlemedi.. bitek benim işaretlediğim yer var.. bi anda önüme fırladı işte..
drummer582
11-09-2012, 13:34
Anayoldan ilerleyen sensin onun kontrollu donus yapmasi gerekiyor yol ustunlugu sende hakli taraf sen gozukkuyosun.benzeri basima geldi ana yolda ilerledigim icin karsi taraf suclu bulunmustu ama benimki arkadan carpma degil onden kafa kafaya darbe seklinde idi.gecmis olsun umarim lehinize sonuclanir
mechanic
11-09-2012, 13:46
kasko sigorta diye birşey yok mu? senden neden para istiyorlar? kusur diğer araçta olursa senden bişe isteyemezler galiba? sözleşmeni okudun mu neler yazıyor orda?
sözleşmede yazıyorsa avukat araclığı ile ordaki tüm parayı tahsil edebilirler... senden isteyip de kartından çekemedikleri yani...
meLaNchoLic
11-09-2012, 13:51
Ben asli kusurlu sayilirsam sadece 30 gun yatma vedeli istiyo.. kalani kaskodsn alicak zaten.. sozlesmede asli kusurlu olursam odicegim yaziyor
pardon yanlış yazmışım oraya düzelttim.. aynen c nin yanından ilerleyen benim..
simdi oldu bende diyorum adam hem laaps diye yola atlamis hemde sucsuz oldugunu ima ediyor :D
buyuk ihtimalle karsi tarafa verirler %100.
meLaNchoLic
11-09-2012, 14:30
Az once trafik cevirmesine denk geldim durdum yanlarinda sordum krokiyide gosterdim anlattim resimleride gosterdim.. karsi taraf suclu donuste dikkat etmesi gerekiyodu oncelik sende dediler.. biraz rahatlar gibi oldum bakalim ama eksperle anlasmaliysa bunlar totosluk yapabilir.. bide habersiz kartimdan para cekmeye calismalarida sucmus.. oyle dediler kapattirdim karti herturlu sanal islem mail order vs.lere
Az once trafik cevirmesine denk geldim durdum yanlarinda sordum krokiyide gosterdim anlattim resimleride gosterdim.. karsi taraf suclu donuste dikkat etmesi gerekiyodu oncelik sende dediler.. biraz rahatlar gibi oldum bakalim ama eksperle anlasmaliysa bunlar totosluk yapabilir.. bide habersiz kartimdan para cekmeye calismalarida sucmus.. oyle dediler kapattirdim karti herturlu sanal islem mail order vs.lere
tabiki suc, asil o konunun uzerine gitmeniz lazim.
yanlışta olabilir dediklerim ama; A aracı kavşağın yarısından fazlasını geçtiği için ve sen aracın arka kısmına carptığın için kusur oranı sana yazılır. A aracı kavşağı bitirmiş nerdeyse aracın tamamı kavşağın yarısını geçmiş. Sende kavşaklara yaklaşırken hızını düşürmediğin ve gerekli kontrollerı yapmadığın için suçlu sayılırsın. Benim düşüncem bu
meLaNchoLic
11-09-2012, 15:51
Ben zaten fazla hizli degildim ve on caprazimdaki arac yuzunden karsidan geleni goremicek pozisyondaydim.. jipin onunden gecip benim onume ciktigi sirada carptim araca yolun ortasindaydi ve kacmaya calisirken yandan vurdum tam arkasida degil gerci depo kapaginin oldugu yerden vurdum
Fazla hızlı olmanız veyahut caprazınızdaki araç kavşağa yaklaşırken kontrolleri yapmadan gecmenize neden değildir. Yanlış anlamayın kimseyi suçlama tarzında yazmıyorum. Bildiklerimi söylüyorum yardımcı olabilmek adına. Kavşağa yaklaşırken net görüş açısı yakalayana kadar yavaşlamanız hatta durmanız emin olduktan sonra geçmeniz gerekir.Sizinde belirttiğiniz gibi kontrolsüz kavşakmış orası. Kaldıki çarptığınız araca da yandan bakıldığında arka kısmından vurmuşsunuz. Bu da demektirki araç kavşağın yarısından coğunu geçmiş aynı durumdan dolayı sizi görememiş ve yoluna devam etmiştir. Kaza tutanağının sonucunu paylaşırsanız sevinirim sonucu bende merak ettim
meLaNchoLic
11-09-2012, 16:23
Sonuc ne zaman belli olcak onu bile bilmiyorum belli olsunda bakicaz artik...
Osman Bahadır
11-09-2012, 16:27
Trafik kanunu madde 57
KAVŞAKLARDA GEÇİŞ HAKKI:
(Değişik madde: 17/10/1996 - 4199/23 md.)
Kavşaklarda aşağıdaki kurallar uygulanır.
a) Kavşağa yaklaşan sürücüler kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.
b) Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı trafik işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;
1. Bütün sürücüler geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,
2. Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara,
3. Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler bu yoldan gelen araçlara,
4. Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan geçen araçlara,
5. Tali yoldan anayola çıkan sürücüler anayoldan gelen araçlara,
6. Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara,
7. Bir iz veya mülkten çıkan sürücüler, karayolundan gelen araçlara,
c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise;
1. Motorsuz araç sürücüleri motorlu araçlara,
2. Motorlu araçlardan soldaki sağdan gelen araca,
d) (Ek bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akımı; kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak veya diğer doğrultudaki trafiğin geçişine engel olacak ise, sürücülerin kavşağa girmeleri yasaktır.
e) (Ek bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Trafik zabıtası, yetkili kişi veya trafik ışıklı işareti ile yönetilen kavşaklarda, sürücüler, kavşağı en kısa zamanda geçmek zorundadırlar. Sürücülerin gereksiz olarak yavaşlamaları, durmaları, taşıttan inmeleri, taşıt veya araçların motorlarını durdurmaları yasaktır.
f) (Ek bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Aksine bir işaret olmadıkça, bütün kavşaklarda araçlar ray üzerinde hareket eden taşıtlara ilk geçiş hakkını vermek zorundadır.
Dönel kavşak olmadığını, yol üstünlüğü belirtilmemiş kontrolsüz kavşak olduğunu farzedersek uygulanacak olan c/2 alt bendidir.
meLaNchoLic
11-09-2012, 16:52
Yani karsidan gelip benim onume donuyosa bana yol vermesi gerekir...
Sağdan gelenin her zaman geçiş üstünlüğü vardır benim bildiğim. Sonucu paylaşırsanız sevinirim. Rent a car için de dava açmanızı öneriyorum, sizden habersiz çekim yapmak kesinlikle büyük suç.
Bu arada açıklamanızda hala anlam karışıklığı var, b aracı ile a aracını tabirde karıştırmışsınız.
Kiraladığınız aracın Rent a Car kaskosu varsa yatma bedelini zaten orası karşılıyor, şahıs kaskomu Rent Kaskomu kontrol ettirin derim.
Bende 13-14 Yıl önce bir kaza yaptım kusurlu olmadığım halde Rent a Car benden para istemiş sonrasında mafya takmıştı peşime :)
meLaNchoLic
11-09-2012, 18:39
Sirket adina kaskolu arac..
omerbeytekin
02-10-2012, 12:03
geçmiş olsun, buna benzer bir durum bizim başımızda da var. Başka konu açmadan burdan sormak istedim.
şöyle ki; yapttığımız kazada karşı tarafın suçlu olduğu belirlendi, bizde suç yok, kiraladığımız araç rent a car kaskolu ama aracı kiraladığımız firma yatma bedeli istiyor ve fazla ısrar etmiyor.
Benim sormak istediğim böyle bir durumda rent a car kaskosu aracın yatma bedelinide ödemesi gerekmiyor mu? araç kiralayan firmanın bizden birşey talep etme hakkı var mı ?
Sizede tekrar geçmiş olsun konuyu takipteyim.
Osman Bahadır
02-10-2012, 12:05
geçmiş olsun, buna benzer bir durum bizim başımızda da var. Başka konu açmadan burdan sormak istedim.
şöyle ki; yapttığımız kazada karşı tarafın suçlu olduğu belirlendi, bizde suç yok, kiraladığımız araç rent a car kaskolu ama aracı kiraladığımız firma yatma bedeli istiyor ve fazla ısrar etmiyor.
Benim sormak istediğim böyle bir durumda rent a car kaskosu aracın yatma bedelinide ödemesi gerekmiyor mu? araç kiralayan firmanın bizden birşey talep etme hakkı var mı ?
Sizede tekrar geçmiş olsun konuyu takipteyim.
Rent a car kaskosu öder yatma parasını.
Ama imzaladığınız sözleşmede ne yazdığı da önemli adamın sizden talep edebilecekleri konusunda.
omerbeytekin
02-10-2012, 12:13
Sözleşmeyi okudum, herhangi bir ibare göremedim, benden birşey talep etmeleri konusunda. sanırım sorun çıkmayacak zaten firmada çok ısrarcı olmadı gidip sözleşmeyi felan okuyup biraz itiraz edince, 1 haftadır aramadılar ama yinede tecrübeli kişilerden bilgi almak istedim.
İlginize teşekkür ederim. :)
edit: yazınızı okuyunca iyice emin oldum ve üstümdeki sıkıntıdan kurtuldum.
emresener
02-10-2012, 12:33
Of bu rent a car ile kaza yapmak çok sıkıntılı. bende c.tesi gecesi yol çalışma levhalarına vurdum sol kapı ve ön camurluk uçtu.
zabıt'ı kendım tutsam Acaba olurmu yoksa illa trafik polsiine mi tutturmam gerekli. arac kaskolu. yıllık kiralık bize. arac yurur dururmda. ben yaptırsam haber etmesem şirkete sıkıntı ne çıkar.
meLaNchoLic
06-10-2012, 13:40
benim exper raporu hala çıkmamış bugün tekrar aradım pazartesi dönüş yapıcam dedi emmoğlu.. sözleşmede sadece asli kusurlu çıkarsam yatma bedeli ödeyeceğimi bununda 30 günü geçemeyeceği yazıyor.. asli kusur dediği %100 bende kusur olursamı oluyo yoksa %50 nin üzerindeki değerler mi asli kusura giriyo ?