Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Z3M Coupe

Arenimo
13-09-2012, 11:40
Bu aralar ciddi anlamda kafayı bozmuş bulunmaktayım Z3m coupe ile ,

aklımda ilk e46 M vardı ama nedense Z3m coupe çok aklımı çeliyo

En yakın arkadaşıma M3 aldığımız için içimdeki m aşkı dahada kabardı :D

kullanan eşinde destunda olan tecrübe etmiş kronik hastalıklarını bilen bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim

Yedek parça servis vs önemli değil hepsine çok kolay ulaşabiliyorum ve işimi halledebiliyorum

Şu an satılıklarda sadece Z3 coupe ler var fakat hiç birisi M coupe değil gerek görsel gerek mekanik

Ricam sadece bilgi sahibi arkadaşlar yazsın çok yakar parçası bulunmaz vs. bunlar kıstas değil 2 senede nelere ne paralar harcamadım ki artık daha unique bir araç istyorum ve Z3M coupe ile yeni bi macera arıyorum :D

ulu_cupra
13-09-2012, 11:45
Z3 M Coupe bulman imkansiz gibi birsey
Ancak simdiki M Coupe sahiplerine reddedilemeyecek tekliflerde bulunman lazim.
Zamaninda 35000Euro teklif etmistik kabul gormedi.Daha ustunu bile kabul etmeyen arac sahipleri vardi.

TaGo
13-09-2012, 11:46
İzmirden Ayhan abide turbolusu mevcuttu. Onu bile 35.000 eurodan düşüğe sattı diye biliyorum.

matthardy
13-09-2012, 12:02
Nissan 300ZX 3.0 L V6 1991 Model 45.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 78885851 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sahibinden-emsalsiz-nissan-300zx-z32-78885851/detay)

Nissan 300ZX 3.0 L V6 1993 Model 45.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 98009271 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-1993-model-300zx-98009271/detay)

sahibindene 2 tane 350z düşmüş 2side manuel can'a söyle hemen..

havada takas kokusu var :D

Arenimo
13-09-2012, 12:04
Hahaha kanka cana M3 aldik bnde M coupe istyorum olmadi 350Z alicam bnde bulamazsak :D

kelalper
13-09-2012, 12:25
olm 350 Z varken MZ3 alınır mı kafayı mı yedin. M alıcan sonra sürekli vanos ayarı için uğraşacaksın. B32 güzel ama problemli makina. Marş basarken vanos bozuluyo demişti Fatih körfezde.

BoraRS
13-09-2012, 12:51
350Z alsin da s2000 ciler tursu yapsin onu :D

powERS
13-09-2012, 13:11
normalde z3cabrioları pek sevmem(zdim) taaakii..

http://farm8.staticflickr.com/7157/6626278927_4c029730d3_o.jpg
al sana unique :)

z3mcoupe cidden farklı bi cihaz ama cok zor bulucaksın..

Arenimo
13-09-2012, 13:42
olm 350 Z varken MZ3 alınır mı kafayı mı yedin. M alıcan sonra sürekli vanos ayarı için uğraşacaksın. B32 güzel ama problemli makina. Marş basarken vanos bozuluyo demişti Fatih körfezde.
Alper abi neden E36 M3 lerle yni makina yok mu z3M lerde M3 ler bu kadar sorunlu degil diye biliyorum:D

350Z alsin da s2000 ciler tursu yapsin onu :D

Bora abi hersey roll mu bence 350Z in yani da S2K teneke ben 2004 tem 2011 e kadar 350Z e bndim en yakin arkadasimda vardi S2K yada cok bindim ama 350Z in havasi sesi solugu ve o muazzam dengeli yanlamasi bambaska abi mesele S2K gecmekse zaten mini cooperla geciyorum :D

ghibli06
13-09-2012, 13:46
vay beee, amma sorunlu makineymiş M ler... vanos durduğu yerde bozuluyor hatta...

çok çok keyifli ama dengesiz bir arabadır, uzun yolda 230 ların üzerine çıktığında stabilitedeki oynaklık seni rahatsız edebilir hele ki cabrio ise... bakımları orj. parçalarla yapılırsa motor ömrü hiç de sanıldığı gibi kısa değildir, araç şasesi e30 dur o nedenle karakteri eski e30lar gibi düşünmek gerekir, coupe bulmak çok zor ama bulunursa alınır, her türlü tatmin eder...

Arenimo
13-09-2012, 14:04
vay beee, amma sorunlu makineymiş M ler... vanos durduğu yerde bozuluyor hatta...

çok çok keyifli ama dengesiz bir arabadır, uzun yolda 230 ların üzerine çıktığında stabilitedeki oynaklık seni rahatsız edebilir hele ki cabrio ise... bakımları orj. parçalarla yapılırsa motor ömrü hiç de sanıldığı gibi kısa değildir, araç şasesi e30 dur o nedenle karakteri eski e30lar gibi düşünmek gerekir, coupe bulmak çok zor ama bulunursa alınır, her türlü tatmin eder...

Budur ab bencede motoru sorunlu degil neticede e36 M3 ile ayni motor var cok sevdigim bir arac Z3 M Coupe kendi aracimi sadece bu araba ile degisirim ki bicok kisi minimu ne kadar cok sevdigimi bilir tabiki 35 000 EURO vermem ama hakkinida veririm istedgim tek arabadir suanda

matthardy
13-09-2012, 14:07
kanki pazar günü eminönüne gitcem sende gel.
önce bi kıçımıza don alırız..
sonrasını hallederiz.

clioGT
13-09-2012, 14:15
coupe bulursan süper
cabriosuyla hoşlaşmıyorum da, coupesi gerçekten güzel, syaholacak bir de tamamdır::)

Turboğuz54
13-09-2012, 14:22
Her kulaktan dolma laflara inanmayalım bence marşa basarken bile vanos bozuyomuş mesela komik hiç m3 binmesek inanıcaz

kelalper
13-09-2012, 14:24
S50B32 motor ikisinde de var. OLm bi sürü M3 Tayyara S2000 e geçiliyor. Normal şartlarda sağlıklı M3 Tayyara da S2000 e de geçilmez. Al işte Kaan ın KOR plaka M3ü Bilal in en son denediği M3ler. Bunlar düzgün arabalar. Düzgün durumda B32 motor çok az var. Olm bi kere düşün bu arabaları zamanında alan adamlar canını alarak kullandılar. Benim arkadaşlarım dahil. Daha araba soğukken gazlayan eden adamlar. Araba arıza yaptığı zaman 3 e 5 e arabayı satıp yenisini alan adamlar. Bu kadar senedir alan adamda normal binmek için mi alıyor sence M3. Normal gezmeye binecek adam gider 328 325 320 alıo E36 larda. Şu anda bu arabaların hepsi öyle çok varlıklı adamların elinde değil. Piyasada temizi az var onlarda satmıyor. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

kelalper
13-09-2012, 14:25

Bahsettiğim Fatih denen adam heralde senin bildiğinden çok daha fazlasını biliyordur B32 motor hakkında. Adam E30 a swap yapıyor drift için.

atituti
13-09-2012, 14:43
bigün altıunizadede metrobüsten cıktım otobüs bekliyorum zaten sanayide ugrasmısım günüm perişan olmuş yoldan bi sarı z3 coupe gecti ama m degildi galiba , yanda bi cocukla kız duruyo cocuk of arabaya bak dedi kızda a a ondan babamda var fiorino degilmi dedi tüm sinirim stresim bosaldı bianda :) :D

ghibli06
13-09-2012, 14:44
Bahsettiğim Fatih denen adam heralde senin bildiğinden çok daha fazlasını biliyordur B32 motor hakkında. Adam E30 a swap yapıyor drift için.

benim bildiğimin ne olduğunu sen nerden biliyorsun? emin ol sen tanımasan da benim neyi bildiğimi çok kişi var sitede, hangi arabaları kullandığımı da neyi swap yaptığımı da... durduğu yerde VANOS bozuluyor diyen kişi kusura bakmasın da gitsin vanossuz araba kullansın o zaman... vanosun O-ringinden tut zincirine kadar kendim değiştiririm gergisini de sentesini de ayarlarım neden bozulduğunu da bilirim, sistemini de... şehir efsaneleri yerine bana birisi açıklasın o zaman VANOS durduğu yerde nasıl bozuluyormuş?

_muhaRRem
13-09-2012, 14:50
benim bildiğimin ne olduğunu sen nerden biliyorsun? emin ol sen tanımasan da benim neyi bildiğimi çok kişi var sitede, hangi arabaları kullandığımı da neyi swap yaptığımı da... durduğu yerde VANOS bozuluyor diyen kişi kusura bakmasın da gitsin vanossuz araba kullansın o zaman... vanosun O-ringinden tut zincirine kadar kendim değiştiririm gergisini de sentesini de ayarlarım neden bozulduğunu da bilirim, sistemini de... şehir efsaneleri yerine bana birisi açıklasın o zaman VANOS durduğu yerde nasıl bozuluyormuş?

10 a yakın m3 le denemişimdir , 10 boy geçtiğim oldu , 4 boy geçtiğim kafa kafaya gittiğimde hepsi farklı farklı madem vanos ayarı sorun değil , peki bu arabaların derdi nedir bende merak ediyorum.

bende severim M makinelerini m3 özellikle z3coupe leri yalnış anlamayın ön yargı yok

atituti
13-09-2012, 14:50

bu kaçak yapan oring lerin belli periyodik degisme süresi varmı ? yoksa kacak yapmaya basladıgındamı degistirilmesi öneriliyo

ghibli06
13-09-2012, 15:01
bana komple orj denilen M3 leri bile açtığımızda yapılan abuk sabuk işlemleri gördükten sonra tek cevap var: M3 almaya parası yetiyor insanların ama ya bakımına parası yetmiyor ya da servis diye geçinenlerden kazık yiyorlar...

neden mi her M3 farklı gidiyor? ben 3.16 nın sensörlerinin takılı olduğu M3 gördüm, hem de hangi garajdan çıktığını yazmayım buraya bilenler biliyor, egzantrikleri kaçık bir çok M3 gördüm neden mi? orj sente takımı yerine imitasyon TR de yapılmış sente takımları kullandıkları için, S50B32 için ALmanya'dan bir fiyat alın bakalım takımlar kaça mal oluyor ve kaç tane servis bunu alıyor? her M3 de farklı bir yağ kullanmışlar neden? adam ne koyman gerektiğini üretildiği yılda yazmış kaputun altına da yapıştırmış, elbette ki 10-60 yağ o yıllarda pahalıydı ama M3 ucuz muydu elbette pahalı olacak... eğer araç manuele herkes balata değiştirmiş, Allah'a şükür baskıya dokunan olmamış, neden? komplesi pahalı çünkü ver 350 TL sadece balata değiştir, ee baskı kaçırıyorsa? yok boş ver...

İstanbul'a bir M3 sattık, 4 kapı 110 bin km de... 06TR100, sattığımız gün bile kaldırıp her tarafına baktık en ufak bir yağ kaçağı bile yoktu motor saat gibi, bağladık diagnoza O2 sensörüne kadar yeni değişmişti en ufak arıza vermedi ama o araç İstanbul'a gitti 1 aya haberi geldi, 'altı yağ içindeydi İstanbul'da, yatak sardı değiştirdim' dedi alan... altı 15 senede belki 1 ya da 2 kere yıkanmıştır yani temizlikten dolayı altı temiz kalan bir M3 değildi... ben araştırdım molayı öğrendim, İstanbul'da bir servise gidiyor alttan açıyorlar güya yatakları kontrol ediyorlar sonrasında ya conta kayıyor ya da iyi sıkmıyorlar, motor yatakları sardı.. şimdi suçlu araba mı yoksa BMW mi yoksa S50B32 motoru mu?

şu anda ne roll yapan ne yarışan çok M3 var etrafımda ve emin olun 'çok iy igidiyor şunlar şunlar yapıldı' denilenlerden çok daha iyi yürüyorlar...

not: bmwteam.net in yöneticisiyim, bilgilerim kulaktan dolma şeyler değil...

ghibli06
13-09-2012, 15:05
bu kaçak yapan oring lerin belli periyodik degisme süresi varmı ? yoksa kacak yapmaya basladıgındamı degistirilmesi öneriliyo

borusanda M3 için o-ring takımı 30 tl, işçilik de 120 tl alırlar 150 tl ye değişir, km olarak dersen ben 80binden önce bozulmaya başlayanı pek görmedim...

Turboğuz54
13-09-2012, 15:07
M3 lerin yavaşlamasını sorunu vanostur fakat öyle kolay kolayda bozulmaz gelmişler 150 200 bine hala fabrikadan cıkan vanos vardır şakır şakır calışır öyle denersin anca s2000 ona 10 boy atar kap m3 le s2000 denemesini merakla bekliyorum zaten

_muhaRRem
13-09-2012, 15:09
bana komple orj denilen M3 leri bile açtığımızda yapılan abuk sabuk işlemleri gördükten sonra tek cevap var: M3 almaya parası yetiyor insanların ama ya bakımına parası yetmiyor ya da servis diye geçinenlerden kazık yiyorlar...

neden mi her M3 farklı gidiyor? ben 3.16 nın sensörlerinin takılı olduğu M3 gördüm, hem de hangi garajdan çıktığını yazmayım buraya bilenler biliyor, egzantrikleri kaçık bir çok M3 gördüm neden mi? orj sente takımı yerine imitasyon TR de yapılmış sente takımları kullandıkları için, S50B32 için ALmanya'dan bir fiyat alın bakalım takımlar kaça mal oluyor ve kaç tane servis bunu alıyor? her M3 de farklı bir yağ kullanmışlar neden? adam ne koyman gerektiğini üretildiği yılda yazmış kaputun altına da yapıştırmış, elbette ki 10-60 yağ o yıllarda pahalıydı ama M3 ucuz muydu elbette pahalı olacak... eğer araç manuele herkes balata değiştirmiş, Allah'a şükür baskıya dokunan olmamış, neden? komplesi pahalı çünkü ver 350 TL sadece balata değiştir, ee baskı kaçırıyorsa? yok boş ver...

İstanbul'a bir M3 sattık, 4 kapı 110 bin km de... 06TR100, sattığımız gün bile kaldırıp her tarafına baktık en ufak bir yağ kaçağı bile yoktu motor saat gibi, bağladık diagnoza O2 sensörüne kadar yeni değişmişti en ufak arıza vermedi ama o araç İstanbul'a gitti 1 aya haberi geldi, 'altı yağ içindeydi İstanbul'da, yatak sardı değiştirdim' dedi alan... altı 15 senede belki 1 ya da 2 kere yıkanmıştır yani temizlikten dolayı altı temiz kalan bir M3 değildi... ben araştırdım molayı öğrendim, İstanbul'da bir servise gidiyor alttan açıyorlar güya yatakları kontrol ediyorlar sonrasında ya conta kayıyor ya da iyi sıkmıyorlar, motor yatakları sardı.. şimdi suçlu araba mı yoksa BMW mi yoksa S50B32 motoru mu?

şu anda ne roll yapan ne yarışan çok M3 var etrafımda ve emin olun 'çok iy igidiyor şunlar şunlar yapıldı' denilenlerden çok daha iyi yürüyorlar...

evet iyi giden m3 gerçekten fark ettiriyor kendini bizzat şahidim ,

egzantrik,sente ayarı,yağ kullanımı ,baskı balata ve sensorlere dikkat etmek gerekiyor sizin söylediğinize göre ..

belkide yyukarıda yazdığım şeyler yüzünden vanos ayarı bozuk damgası yiyen bi çok M makinesi var demekki ..

Bilgilendirme için teşekkürler ..

@Aren z3coupeler çok sert duruyor alınabilitesi yüksek , ama e46 m3 alırdım yine ben dünya hali belli olmaz belki satman gerekebilir 2.eli daha hızlı gibi e46 m3 lerin.

Hayırlısı olsun.

ghibli06
13-09-2012, 15:10
benim o yıllarda 3.25 ime geçilen M3 ler bilirim, ama adam gibi bakım yapılınca Reşitin tayyarı geçtiğini de, 286lık hem de...

Turboğuz54
13-09-2012, 15:12
İzmirdeki gürkan abininki mesela sarı m3 oda cok iyi akhisardada güzel süre yapmıştı

Arenimo
13-09-2012, 15:17
Ben iyi bakilmis ve iyi bir bakim yapilacak M makinanin sorun cikaracagini dusunmuyorum kismet olur alirsam zaten kozmetikten once komple motorunu bir revizyondan gecirirm servis konusunda servisime guveniyorum normal Z3 coupe almak istemiyorum 30 da var 35 ede ama ben neredeyse 2 kati paralar belki fazlasini dusunuyorum kismet bemce sorunlu bir makina degil biraz once gumus ici bordo gecti yanimdan istanbul plka sanayide kasten mi geciyo bu aralar onumden bu araba anlmadim:D

mmustu
13-09-2012, 15:27
neyse malı bilen adam yorum yapmış zaten daha uzatmaya gerek yok

deathofacar
13-09-2012, 15:32
cabriosunu bir yakınım 2 sene kullandı. yağ su devam. mekanik hiçbir şeyle uğraşmadı. direksiyonu bilek gerektiriyor cidden. hata affetme toleransı çok düşük.

kelalper
13-09-2012, 15:42
yaw ben sorunlu motor derken dediklerimi kimse okumadı mı. Bakması zor yaw. kendiniz diosunuz işte benim yazdığım gibi. Fatih denen adamda merak etmeyin bu işi bilen adamdır. Marşa basarken vanos ayarı bozuluyor derken bir bildiği vardır. B32 motor iyidir güzeldir. B30 motor daha iştahlı devirlenir. İkiside güzel motorlar. Ama bakımlısını bulmak dert yaw işte. 350Z de öyle vanos falan derdin yok. Araba daha yeni. Kullanması daha zevkli.

ghibli06
13-09-2012, 15:47
dostum inan bana bakması hiç zor değil, normal arabana ne yapıyorsan bakımda emin ol ayrı bir şey yok, ama doğru yağ koyacaksın, diagnozun adam gibi olacak sadece yüzeysel arızaları okumayacak, vanos testini videoya çekip koysam adam gibi bir diagnozla neler yapıldığını da görürsünüz... sadece zamanında şimdinin parasıyla 240bin tl ye satılan bir makinenin bakımlarının da fiyatıyla orantılı olarak biraz daha pahalı olması ve de bazılarının 3.16 bakımı yaptıklarını zannetmeleri...

TurboM3
13-09-2012, 15:49
M coupe asla almayacağım bir M///.

Hem burnu çok uzun olduğu için hem de çamurlukların ana kasaya bağlanma şeklinden dolayı çok esneme yapıyor.

E36 Coupe'ye bakalım, kaputu aç, çamurluklar en tepede dönüp ana şaseye sabitleniyor. İşte bu çamurluk/şase sabitleme olayı aracın daha rijit olmasını sağlıyor. Çamurluk hem en alt noktada şaseye sabitleniyor hem de en tepede kaput içinde şaseye sabitleniyor. M Coupe ise çamurluk şaseye sabitlenemiyor. Kaput eşittir çamurluk. Kaputu açtığımız zaman kaputun bir kısmı şaseyi kapatan bir çamurluk gibi havaya kalkıyor.

2005-2006 yıllarında iki m coupe yaptım.

Hatta UNDER BODY BRACE ithal ettim ve kopyaladım.
Body brace en arkadan en öne iki adet paslanmaz lama 8-10 mm, aracın altına vidalanıyor.
daha sonra bu iki lama birbirine sabitleniyor....

Alt tarafta body brace, x-brace- yukarıda kule gergisi, coil over, 285 lastik olduğu halde zaman zaman otobanda 160-170 km/h ile bile zıplayıp sağa sola kaydığı oldu.

E36 M3 veya E46 M3 ile yol tutuş ve şase rijitliği konularında kıyas kabul etmez.

İçi çok dar. Konfor yok.

Arka yürüyen E30.

ghibli06
13-09-2012, 15:53
Mert katılıyorum, şase e30 olduğu ve de arka yürüyen olduğu gibi e30 olduğu için hele ki cabrionun burulma direnci zayıf... yüksek süratler güven vermiyor araba bildiğin m3 motoru takılmış e30 gibi... ama bence zevk ve adrenalin makinesi, kullananın direksiyon iyiyse hayatının en zevkli anlarını yaşayabilir, araba anlamında tabii ki :)

deathofacar
13-09-2012, 15:55
dostum inan bana bakması hiç zor değil, normal arabana ne yapıyorsan bakımda emin ol ayrı bir şey yok, ama doğru yağ koyacaksın, diagnozun adam gibi olacak sadece yüzeysel arızaları okumayacak, vanos testini videoya çekip koysam adam gibi bir diagnozla neler yapıldığını da görürsünüz... sadece zamanında şimdinin parasıyla 240bin tl ye satılan bir makinenin bakımlarının da fiyatıyla orantılı olarak biraz daha pahalı olması ve de bazılarının 3.16 bakımı yaptıklarını zannetmeleri...

aynen dediğiniz gibi. m lerin canı ciğeri yağ. sanayide abuk subuk ahkam kesen ustaların bilmedikleri de bu. sağda solda bırak eskileri, e92 m leri kıranların da bilmediği şey bu. aynı araçların motor performanslarının arasında dağlar kadar fark olmasının sebebi de bu. e92 için söylüyorum, aynı kasa bir coupe 3 serisiyle ortak parça oranı %20. yani % 80 i farklı bir araba. ama sizin de söylediğiniz gibi 316 ya yağ değiştiren adama, m motoruna bakım yaptırırsan başına herşey gelir.

kelalper
13-09-2012, 15:55
M coupe asla almayacağım bir M///.

Hem burnu çok uzun olduğu için hem de çamurlukların ana kasaya bağlanma şeklinden dolayı çok esneme yapıyor.

E36 Coupe'ye bakalım, kaputu aç, çamurluklar en tepede dönüp ana şaseye sabitleniyor. İşte bu çamurluk/şase sabitleme olayı aracın daha rijit olmasını sağlıyor. Çamurluk hem en alt noktada şaseye sabitleniyor hem de en tepede kaput içinde şaseye sabitleniyor. M Coupe ise çamurluk şaseye sabitlenemiyor. Kaput eşittir çamurluk. Kaputu açtığımız zaman kaputun bir kısmı şaseyi kapatan bir çamurluk gibi havaya kalkıyor.

2005-2006 yıllarında iki m coupe yaptım.

Hatta UNDER BODY BRACE ithal ettim ve kopyaladım.
Body brace en arkadan en öne iki adet paslanmaz lama 8-10 mm, aracın altına vidalanıyor.
daha sonra bu iki lama birbirine sabitleniyor....

Alt tarafta body brace, x-brace- yukarıda kule gergisi, coil over, 285 lastik olduğu halde zaman zaman otobanda 160-170 km/h ile bile zıplayıp sağa sola kaydığı oldu.

E36 M3 veya E46 M3 ile yol tutuş ve şase rijitliği konularında kıyas kabul etmez.

İçi çok dar. Konfor yok.

Arka yürüyen E30.

Sen ne anlarsın BMW de beeeee. :D
Taksim meydanına asın beni.

borayuksel
13-09-2012, 16:02
cok guzel arabalar, cok severim, z3 m coupe deyince de aklima hep bu efsane gelir :D

Ghostrider Z3 M Coupe Chase -Preview - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FBbI9Bmc9vY)

FBbI9Bmc9vY

TurboM3
13-09-2012, 16:05
yaw ben sorunlu motor derken dediklerimi kimse okumadı mı. Bakması zor yaw. kendiniz diosunuz işte benim yazdığım gibi. Fatih denen adamda merak etmeyin bu işi bilen adamdır. Marşa basarken vanos ayarı bozuluyor derken bir bildiği vardır. B32 motor iyidir güzeldir. B30 motor daha iştahlı devirlenir. İkiside güzel motorlar. Ama bakımlısını bulmak dert yaw işte. 350Z de öyle vanos falan derdin yok. Araba daha yeni. Kullanması daha zevkli.

Alper B30 daha iyi devirlenir derken? şehir efsanesi ;)

B32 ile 9200 gayet keyifli dönüyor.

B30 stroke 86 mm iken B32 stroke 91 mm. Dolayısıyla B30 un piston hızları daha düşük.

S54 B35, stroker E46 M3, stroke 97 mm, 9200 devir keyifli dönüyor.

kelalper
13-09-2012, 16:09
Ee herkes B30 lar daha agresif makinalardır der. Alla alla. Ya tamam kabul et benim kadar anlamıosun :D

M3CSL
13-09-2012, 16:30
Adrenalin için birebir yanlama olsun, ama yol tutmaz diğer şeyler söylenmiş zaten hafif aktarması daha ıyı m3ten her turlu ıı gıder.

darkmoon
13-09-2012, 17:11
benim bildiğim z3 mcoupe e30 değil e36/4 yada 36/7 platformunda kuruldu ve geliştirildi.. z1 e30 platformunda geliştirildi..

powERS
13-09-2012, 17:13
keşke 3 4 ay önce olsaydı :) güzel bi civciv alınırdı sana..

Arenimo
13-09-2012, 17:19
E plaka mi kanka o arabaya o parayi vermem halini biliyorumsimdi alan kusursuz yapti o ayri mesele :D

mody
13-09-2012, 17:25
Mz3 coupe candır, görüntü itibariyle çok agresif duruyor, s2000 gibi tehlikeli bir araç gibi bence :D

Arenimo
13-09-2012, 17:33
Mz3 coupe candır, görüntü itibariyle çok agresif duruyor, s2000 gibi tehlikeli bir araç gibi bence :D

Adamsin abi herkezin icinde bi M coupe yatiyo itiraflarin ardi arkasi kesilmiyor

kelalper
13-09-2012, 17:34
e olm aldıktan sonra bütün tayyarlar sana saracak aha demedi deme.

mody
13-09-2012, 17:39
Adamsin abi herkezin icinde bi M coupe yatiyo itiraflarin ardi arkasi kesilmiyor

s2000i alırken vergi sıkıntısı, kasko sıkıntısı ve temizlik sıkıntısı olmasa baktığım araçlar arasındaydı, tarz bi araç :)

kelalper
13-09-2012, 17:51
şimdi Mz3 turbo mu oluyordu yani. OOoy düşünmesi bile fena.

PROMINENT
13-09-2012, 18:02

satılan gün hertarafına bakılmadı. ben teslim alıp döndüm arabayı.
araba 1 ay sonra başkasına satıldı alan adam kap plakalı m3 ün sahibi idi. ondan sonraki sahibi ne yaptıysa yaptı.. yani satılmasından herhalde 1 sene sonra..
araba bmw clubdan canın tavsiyesi ile bir servise bırakıldı. çok övdüğü için güvendik sonrasında güvenimizin boşa çıktıgını görüp adam akıllı servise soktuk. bahsettiğiniz olaylar araba ankaradan alındıkdan sonra hiç yaşanmadı. bilgilendireyim dedim.

Onrcn
13-09-2012, 18:08
MZ3 S2000 den once almayi cok istedim ama mantikli bir secenek olmayacagina karar verip biraktim. Artik da yaslandi ya.. e46 M3 bak bence, bende bakiniyorum belli olmaz sagim solum

kickboxer
13-09-2012, 18:25
mz3 ün şaşe yapısı ve *** kısmının e30 un aynısı olması beni çok şaşırttı
yolda yüksek süratlerde korku yaşatması vs geçtim viraj kabiliyetleri nasıl peki verdiği tepkiler
birde mz4 nasıldır

ghibli06
13-09-2012, 18:57
benim bildiğim z3 mcoupe e30 değil e36/4 yada 36/7 platformunda kuruldu ve geliştirildi.. z1 e30 platformunda geliştirildi..

hayır, normal Z3 ler direk e30 şasesi ve ön arka takım, Mz3 lerde ise şase arka takım e30 ön takım farklı geliştirildi... ebatlara bakın anlarsınız zaten...

mmustu
13-09-2012, 18:59
hayır, normal Z3 ler direk e30 şasesi ve ön arka takım, Mz3 lerde ise şase arka takım e30 ön takım farklı geliştirildi... ebatlara bakın anlarsınız zaten...

e30 candır yaaa :D

ghibli06
13-09-2012, 19:00
satılan gün hertarafına bakılmadı. ben teslim alıp döndüm arabayı.
araba 1 ay sonra başkasına satıldı alan adam kap plakalı m3 ün sahibi idi. ondan sonraki sahibi ne yaptıysa yaptı.. yani satılmasından herhalde 1 sene sonra..
araba bmw clubdan canın tavsiyesi ile bir servise bırakıldı. çok övdüğü için güvendik sonrasında güvenimizin boşa çıktıgını görüp adam akıllı servise soktuk. bahsettiğiniz olaylar araba ankaradan alındıkdan sonra hiç yaşanmadı. bilgilendireyim dedim.

arabayı pazar ya da cumartesi gelip Şaşmazda bir yere kendi isteğinizle götürdünüz, orada da her hangi bir şeyi çıkmadı, altına bir gün önce ben girdim en ufak kaçak bile yoktu, TR de boyası bile orj. olan enden M3 lerdendi, sonrasında olanları da ben gayet iyi biliyorum merak etmeyin...

darkmoon
13-09-2012, 19:14

ok sen diyorsan doğrudur senin bilgine itimaat ederim.

Rawr
13-09-2012, 19:21
Bende 2.8 var. Parçalar genelde çok ucuz , e46 ve e36 yla aynı parçalar. 2000 model altı olanlar s50 , 2001 model olanlar s52 motora sahip .

Al ben sana biraz daha gaz vereyim , ben 2.8 i bile çok aradım 1 yıl sonunda buldum :D

Coupe A Day (http://www.coupeaday.com) (:

Arenimo
13-09-2012, 19:42
Bende 2.8 var. Parçalar genelde çok ucuz , e46 ve e36 yla aynı parçalar. 2000 model altı olanlar s50 , 2001 model olanlar s52 motora sahip .

Al ben sana biraz daha gaz vereyim , ben 2.8 i bile çok aradım 1 yıl sonunda buldum :D

Coupe A Day (http://www.coupeaday.com) (:

2.8 yada 3.0 alma dedi bircok kisi fiyat olarak daha makul fakat M degil iste bilmiyorum kafam karisik aracimi satmayi bile dusunuyorum sirf M coupe icin

darkmoon
13-09-2012, 20:04
z3 ler zaman ilerledikçe bilhassa op orjinalleri çok değerlenip pahallanıcak.. bmw az sayıda belli yıllar arasında bence kült bi raraba olarak kalsın diye üretti devamını getirmedi..

Kekuti*
13-09-2012, 20:20
Sen once m bulda coupe'si eksik olsun :)

ghibli06
13-09-2012, 20:51
https://m.ak.fbcdn.net/a4.sphotos.ak/hphotos-ak-ash4/381036_277282009054691_1260047841_n.jpg

:)

PROMINENT
13-09-2012, 23:07
arabayı pazar ya da cumartesi gelip Şaşmazda bir yere kendi isteğinizle götürdünüz, orada da her hangi bir şeyi çıkmadı, altına bir gün önce ben girdim en ufak kaçak bile yoktu, TR de boyası bile orj. olan enden M3 lerdendi, sonrasında olanları da ben gayet iyi biliyorum merak etmeyin...

biliyorum.ondan sonrada gelip özgeden aldık.zamanları karıştırdın ondan dedim.araba alındıktan sonra 5 ay sorunsuz binilip cenke satıldı..o ne yaptı bilemem ama onunda sattığı adam da yatak sarmış.bunu belirtmek istedim.

arfy
13-09-2012, 23:49
illa m istiyorsan e36 m3 al bitsin gitsin ... tip olarak çok farklı z3m coupeler evet ama e36m3 tercih ederdim... yada kullanım amacına göre ve imkanda varsa e46 m3 ...

izo
13-09-2012, 23:54
benim de hayalimdir, burada para biriktiryorum almak icin 12.000 civarlarinda elle tutuluru var...insallah bulursunuz..

RafetAraç
14-09-2012, 00:06
BMW Z Serisi Z3 3.0i 1996 Model 49.000 TL Galeriden satılık ikinci el Kırmızı renk - 98626780 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-tr-de-tek-bakmak-bile-bagimlilik-yapar-ucururrrrrrrrr-98626780/detay)

aslında şu ilandada ilginç bi açıklama var. motor olarak 4.4 x5 motoru var demiş. yani 4400cc motor varmş üzerinde. acaba swaplandmı yoksa yurt dışındanmı geldi araç ? çünkü kilomtreside mil olarak yazıyor. değişik bi olay var ama anlayamadım.

Arenimo
14-09-2012, 00:10
illa m istiyorsan e36 m3 al bitsin gitsin ... tip olarak çok farklı z3m coupeler evet ama e36m3 tercih ederdim... yada kullanım amacına göre ve imkanda varsa e46 m3 ...

Beklicem zaten bulamazsam E46 M3 alicam 36 M 3 u cok begenemiyorum ama hedef z3 M coupe

Arenimo
14-09-2012, 00:28
http://i720.photobucket.com/albums/ww207/Arenno/9101C82B-B1F6-41F8-941E-68D8B975BAEF-1266-0000010B19D00D13.jpg
http://i720.photobucket.com/albums/ww207/Arenno/39BE4A60-2AC5-4216-AF37-C623A8D094D7-1266-0000010B1B3BC7FA.jpg

Berkan
14-09-2012, 01:56
BMW Z Serisi Z3 3.0i 1996 Model 49.000 TL Galeriden satılık ikinci el Kırmızı renk - 98626780 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-tr-de-tek-bakmak-bile-bagimlilik-yapar-ucururrrrrrrrr-98626780/detay)

aslında şu ilandada ilginç bi açıklama var. motor olarak 4.4 x5 motoru var demiş. yani 4400cc motor varmş üzerinde. acaba swaplandmı yoksa yurt dışındanmı geldi araç ? çünkü kilomtreside mil olarak yazıyor. değişik bi olay var ama anlayamadım.

sanki bu araç tr de yapılmamışmıydı benmi sallıyorm :D

onurdestan
14-09-2012, 02:23
vay bizim kırmızı v8 z3 yine düşmüş ilanlara :) kaçın sahibiydi bilmiyorum ama binmişliğim var caddede tanışıp ahbap olmuştuk sahiplerinden biriyle ben böyle zevki e60 m5 te yaşamıştım sadece araba türkiyede yapıldı evet zamanında baya konuları vardı hatta kazalı fotoları paylaşılmıştı

cem
14-09-2012, 03:11
sanki bu araç tr de yapılmamışmıydı benmi sallıyorm :D

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/51471-kirmizi-z3-v8.html

Berkan
14-09-2012, 03:29
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/51471-kirmizi-z3-v8.html

demekki doğru hatırlıyomuşum :D

Ufuk
14-09-2012, 06:41
z3m Coupe olarak izmitte diş hekiminden vardı bir tane.Jantlar gunmetal falan oda güzeldi.Dıştan sedefli beyaz boyalı.(kazadan değil keyfe boyamış) ama tabi gerçekten kazasızmı bilemem.Bunları duyduğumda bi 4 yıl öncesi falandı.İçerden güzel bir deri işçiliği vardı kırmızı-siyahdı koltuklar.
Yanlış mı hatırlıyorum ? öyle bir araç olmayada bilir.

powERS
14-09-2012, 08:23
E plaka mi kanka o arabaya o parayi vermem halini biliyorumsimdi alan kusursuz yapti o ayri mesele :D

:soru: o arabanın halinde bişey yoktuki. şu andaki sahibinden önceki sahibi 2. sahibiydi sanırım. ve muazzam temizdi araç alan kişide işi cidden bilen birisi oda çok güzel temizledi etti baya güzel işlemler gördü. gene kusursuzdu.

ayrıca nürnburg ta hacı olan bi araç o :)

şu anki sahibindede rengi filan çok güzel oldu. phoneix yaptı sanırım aracı.

belki fiyatı biraz yuksekti satısa cıktıgında ama kaca alındıgını bılmıyorum. fakat hak edermıydı ???? adamına gore degısır.

bence edebılırdı.

Arenimo
14-09-2012, 08:33
:soru: o arabanın halinde bişey yoktuki. şu andaki sahibinden önceki sahibi 2. sahibiydi sanırım. ve muazzam temizdi araç alan kişide işi cidden bilen birisi oda çok güzel temizledi etti baya güzel işlemler gördü. gene kusursuzdu.

belki fiyatı biraz yuksekti satısa cıktıgında ama kaca alındıgını bılmıyorum. fakat hak edermıydı ???? adamına gore degısır.

bence edebılırdı.
PM attim :D

matthardy
14-09-2012, 09:03
BMW M Serisi M3 2001 Model 67.000 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 97899957 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-pasha-dan-2001-bmw-m3-97899957/detay)

Arenimo
14-09-2012, 09:26
BMW M Serisi M3 2001 Model 67.000 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 97899957 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-pasha-dan-2001-bmw-m3-97899957/detay)

Kanka umudu kesersek m3 alıcaz zaten :D

mrtysn
14-09-2012, 09:30

Genc bi oyuncunun arabasiydi Istanbul'da swaplandi bildigim kadariyla. Ciddi saka gidiyodu

bence edebılırdı.

Ilk sahibi Atakoy - Yesilkoy civarinda oturan bi bayandi, kopegini falan gezdirirdi arabayla . Sonra Can bey aldi o da Emir beye satti. Temelli'de Phoenix Yellow'a boyandi falan baya temiz bi arac ama ben de vermem o paralari o ayri.

ghibli06
14-09-2012, 09:46

bu M3 uzak durulması gerekenlerden biri...

Arenimo
14-09-2012, 09:53
Genc bi oyuncunun arabasiydi Istanbul'da swaplandi bildigim kadariyla. Ciddi saka gidiyodu

Ilk sahibi Atakoy - Yesilkoy civarinda oturan bi bayandi, kopegini falan gezdirirdi arabayla . Sonra Can bey aldi o da Emir beye satti. Temelli'de Phoenix Yellow'a boyandi falan baya temiz bi arac ama ben de vermem o paralari o ayri.

Çaliklarda aziz usta boyadi diye biliyorum E46 M3 e o renk be kadar yakisiyosa MZ3 e bi o kadar yakismiyo:D

Rawr
14-09-2012, 10:01

Aracın konusu : Dakar ///M Coupe from Turkey ! Mini Restoration Begins !! - Bimmerforums - The Ultimate BMW Forum (http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1631707)

Emre Ekrem
14-09-2012, 10:02
Estoril mavi z3m coupe e uzunca bir süre kullandım, diğer arkadaşlar gibi teknik bilgiler veremem zira zayıfım bu konuda fakat, insana muhteşem keyif veren bir sürüşü var artı içi tamamen geleneksel yapılmış ve hiç bir m de bulamayacağınız kadar zevkli kullanımı var, kabin içerisinde muhteşem bir motor sesi vardı... Şiddetle tavsiye ederim...

clioGT
14-09-2012, 10:08
athenadaki elamanlardna birinde vardı siyah bir tane

mrtysn
14-09-2012, 11:26
Çaliklarda aziz usta boyadi diye biliyorum E46 M3 e o renk be kadar yakisiyosa MZ3 e bi o kadar yakismiyo:D

Yanlis yazmisim ya Laz Picasso boyadi dogru pardoon :D

Aracın konusu : Dakar ///M Coupe from Turkey ! Mini Restoration Begins !! - Bimmerforums - The Ultimate BMW Forum (http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1631707)

BimmerForums'dan once BmwPassion'da da var konusu ordan da bakabilirsiniz.

Arenimo
19-09-2012, 11:42
BMW Z Serisi Z3 3.0i 1997 Model 36.000 USD Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 99648914 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sivaslilar-otomotiv-den-1997-model-emsalsiz-temizlikte-z3-99648914/detay)

Konuya devam edelim buradan

Araç 97 model şu an ***** sitede Z3 için M olmadığından 3.0 a ilan açılmış üzerinde 321 lik M makine mevcut

7000 euroya sedefli beyaza boyanmış tente isviçreden özel gelmiş

sağ önden kazası var tüfek sacında işlem varmış bunları bakımını yaptırdığı servisten bir tanıdık vasıtası ile öğrendim açıkcası büyük kaza olmadıkça umrum değil ama Z3M arıyorum artık coupe sinede pek takılmıyorum bu araçla alakalı başka bilgisi olan arkadaşlar yaza bilir mi?

36.000 usd ütopik bir fiyat tabiki de :D

JaSoN
19-09-2012, 11:52
adam M Z3e M paket yazmış :)

ulu_cupra
19-09-2012, 11:56
***** sitede Z3 M ilani acilabiliyor.
Roadster istersen bir arkadasimda siyah var satabilir.
dusunursen ozelliklerini vs ogrenebilirim.detayli bilgi sahibi degilim

Arenimo
19-09-2012, 12:46
***** sitede Z3 M ilani acilabiliyor.
Roadster istersen bir arkadasimda siyah var satabilir.
dusunursen ozelliklerini vs ogrenebilirim.detayli bilgi sahibi degilim

Aslında oturulup konuşulablir fakat 1 adet siyah biliyorum SBG plka galiba oda çok ütopik bir rakam istiyo aracına o araç değil ise bir görüşelim:) sana zahmet olmayacaksa :D

DoDo_hamann
19-09-2012, 13:03
bu M3 uzak durulması gerekenlerden biri...

Nedir aracın durumu?

powERS
19-09-2012, 13:16
ilandakinin hardtop u da mevcutmus aslında mantıklı olabilir içi nasıl acaba ?

eğer cabrio olur diyorsan. coilleri direkt sipariş geçmelisin :)

http://farm8.staticflickr.com/7024/6626282551_5e5c390cc7_o.jpg

Arenimo
19-09-2012, 13:18
Dip basmam ama bir miktar net basarım zaten kısmet olur Z3 M alırsam motordan çok alt takım döşenicem arabaya :D

ulu_cupra
19-09-2012, 13:42
Aslında oturulup konuşulablir fakat 1 adet siyah biliyorum SBG plka galiba oda çok ütopik bir rakam istiyo aracına o araç değil ise bir görüşelim:) sana zahmet olmayacaksa :D
Aynen o arac ama tekrar bi konusuyum kaybedecek birsey yok :)

Arenimo
19-09-2012, 13:52
Aynen o arac ama tekrar bi konusuyum kaybedecek birsey yok :)

Konuşalım hatta ve hatta tanışalım ama 80.000 TL gibi bir para oldukça ütopik:D