Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt Dışı Sipariş Limiti
Amazondan kendime 1-2 saat almak istiyorum. Yurt dışı sipariş limiti ne kadar bilen var mıdır? Bu limite kargo bedeli dahil midir?
Mesela yurt dışından 150 USD'lik malı vergisiz getirme imkanımız varsa 110 usd +50 usd shipping'e vergi öder miyim?
tamamen şans işi geçen hafta 165 USD'lik ürün gümrüğe takılmadan evime kadar geldi
Kanuni limiti nedir bunun?
turbo&quattro
15-09-2012, 20:30
Acil degilse al bana gonder elbet gelir birileri Amerika'ya yada ben yollarim .
75€ sanırım ama benim ebay'dan 20 $ ürünüm 24 gündür ortada yok
Acil degilse al bana gonder elbet gelir birileri Amerika'ya yada ben yollarim .
Acil değil de hele bi limiti öğreneyim belki gerek bile kalmaz öyle bi transfere
75€ sanırım ama benim ebay'dan 20 $ ürünüm 24 gündür ortada yok
Kargo dahil mi bu 75 euroya?
Kargo dahil mi bu 75 euroya?
Fatura bedeli olması lazım
Kanuni limiti nedir bunun?
70 euro diye biliyorum ama onunla inan hiç alakası yok mesela 60 euro'luk ürün gümrüğe takılır 200 euro'luk ürün gümrüğe takılmadan evine kadar gelir :D
turbo&quattro
15-09-2012, 20:47
Evren simdi aklima geldi. Birkac ay once kardesime saat gondermistim bedeli ~$100 gibi birsey yazip ama takilmisti gumruge. Yanlis hatirlamiyorsam 30-40tl verip almisti Topkapi dan . Keza bir arkadasimda bir yakinina gondermisti Onunki de takilmisti .
redbaron
15-09-2012, 21:06
kargo dahil değil bu sınır için.fatura bedeli 75 euro ve üstü kalıyor.bu değilki 100 euroluk bir ürün geçemeyecek.bazen geçiyor tamamen şans
nasıl bir gümrüğümğüz varsa ne olup bittiği belli değil arkadaş :D
Antalyalogy
15-09-2012, 21:13
kanuni limit 70 euro - bedel usd ise capraz kurdan hesapliyorlar ve shipping dahil bu limit.
en garanti yol devlet postasi ile yollatmaniz ve urun bedelini gösteren evraği dusuk bedelle duzenlemeleri.
buna rağmen takilirsa ptt ye %20 harcini öder teslim alirsiniz sikinti olmaz
bir dğer önemli husus da işlemleri yapan memurun titizlik durumu ve psikolojisi ...
Nightfish
15-09-2012, 21:14
Kanuni limit 150den 75 euroya düştü. Kargo bedeli buna dahil değil. Yani ürün bedeli 75 euroyu geçmemeli.
Bir de dikkat edilmesi gereken bir şey daha var. Bunu yeni fark ettim. Gönderi numarası "E" ile başlarsa çok daha rahat geliyor. "C" ile başlarsa biraz daha fazla prosedürü var görünüyor. Tahminim E; express, C priority'e denk.
Kanuni limit 150den 75 euroya düştü. Kargo bedeli buna dahil değil. Yani ürün bedeli 75 euroyu geçmemeli.
Faturada kargonun belirtilmesi şart.. kutu üstüne genelde kargo dahil yazılır, dolayısıyla gümrüğe kalır. Faturada belirtilmemişse de sıkıntı yaşanır.
SerdaR A.
16-09-2012, 03:48
ben 8 10 seferdır ebay uzerınden 200usd+ alısverıs yapıyorum sorun olmadı 1 kere armanı canta takıldı hedıye aldıgım kutusu baya bır buyuktu ondan dolayı 50 lıra verdım gumrukte aldım sorun olmaz olursada vergısını odemeden kayısdagından aldırırız. yada ataturkten
ben ayın 24ünde geri dönüyorum bana yollarsan getiririm :)
darkmoon
16-09-2012, 03:59
saat gümrüğe takılır.. ayrıca amazon.com kitap cd ve nadir bir kaç parça dışında türkiyeye göndeirm yapmaz.. alıcağınız ürünü amerikadaki biri üstünden almanız daha mantıklı olur.. ürün kotasıda normalde 75 eurodur.. shipping bunun dışındadır..
Nightfish
16-09-2012, 06:01
Faturada kargonun belirtilmesi şart.. kutu üstüne genelde kargo dahil yazılır, dolayısıyla gümrüğe kalır. Faturada belirtilmemişse de sıkıntı yaşanır.
Tamam kargo bedeli faturaya yazılır ancak 75 euroluk tutarı hesaplayacakları zaman kargo bedelini düşüyorlar ondan.
Bir de saat gümrüğe falan takılmaz, 5-6 tane getirtmişliğim var. Teker teker alırsanız hiç sıkıntı olmaz.
turbo&quattro
16-09-2012, 06:34
Evren simdi aklima geldi. Birkac ay once kardesime saat gondermistim bedeli ~$100 gibi birsey yazip ama takilmisti gumruge. Yanlis hatirlamiyorsam 30-40tl verip almisti Topkapi dan . Keza bir arkadasimda bir yakinina gondermisti Onunki de takilmisti .
Bir de saat gümrüğe falan takılmaz, 5-6 tane getirtmişliğim var. Teker teker alırsanız hiç sıkıntı olmaz.
Kesin konusmayip sans diyelim .
Nightfish
16-09-2012, 06:46
Abi sen gönderdiğin için yüksek ihtimalle invoince koymadın paketin içerisine. Paketi açıp içerisinde fatura arıyorlar, yoksa decleration a bakıp ona göre vergi istiyorlar fatura yok diye. Eğer çağırdıklarında kredi kartı ekstre ve faturanla gider, sınırın altında olduğunu kanıtlarsan vergisiz alırdın o saatleri.
saat gümrüğe takılır.. ayrıca amazon.com kitap cd ve nadir bir kaç parça dışında türkiyeye göndeirm yapmaz.. alıcağınız ürünü amerikadaki biri üstünden almanız daha mantıklı olur.. ürün kotasıda normalde 75 eurodur.. shipping bunun dışındadır..
2 tane saat getimişliğim vardı sene başında.. Farklı shipment modelleri ve ücretleri ile seçim yapmıştım, 1'i yaklaşık 15 günde geldi diğeri 2-3 günde.. Her ikisini de Amazon'dan aldım. Yanlış bilgilendirme yapmamak lazım..
http://b1209.hizliresim.com/11/j/d31u9.jpg
Sene başından şimdiye kota değişmiş olabilir diye konuyu açtım.. 75 Euro kargo dahil olarak bakayım o zaman ben
darkmoon
16-09-2012, 12:55
eskiden saat takılırdı kati kurallar vardı bu konuda demek gevşetmişler.