PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlginç bi sorun astra h gtc turbo

Zorbey
16-09-2012, 20:49
Astra H gtc 1.6 turbo aracımız çeyrek depo benzin altına düşünce performansı olağanüstü derecede artıyor,Benzin alıp çeyreğin üzerine çıkardığımızda araç performans kaybediyor.
Sorun ne olabilir ?

meLaNchoLic
16-09-2012, 20:53
karnını doyurunca salıyo kendini bi rahatlık geliyo demekki.. çeyreğin altına inincede ilk benzinliğe son hız götür beni diye deliriyoda olabilir :D

ilginç bi durum pek anlam veremedim :)

Zorbey
16-09-2012, 20:56
Bakımları yapıldı,
Şöyle örnek veriyim
Birebir aynı gtc turbo ile denerken çeyrek depo+1 kişi ile kafa burun yürüyo,Benzin alınıp tek başına bastığında 1-1.5 boy fark yiyor :D

meLaNchoLic
16-09-2012, 21:09
benzini aldıgın yeri değiştir içine çimento karıştırıyo olabilirler ağırlıktan yürüyemiyosundur :D

ben bunu yazarken asagıdan geçen şahine takıldım şimdi öyle bi basıyo ki bıraksan gtc T ye 5 boy atıcak sanki :D

Zorbey
16-09-2012, 21:14
Benzini shell,opet farklı pompalardan denedik olmadı :D

meLaNchoLic
16-09-2012, 21:23
benzin pompanı değiştir.. beynini değiştir... enjektörlerini değiştir... bujilerini değiştir... blokları değiştir... motoru değiştir.. kasayı değiştir... sen o arabayı komple değiştir hocam :D

BlackEmperor
16-09-2012, 21:28
sen genede çeyrek depo altında çok gazlama :)

berkay_aydin
16-09-2012, 21:30
az benzin alın ? :D

yakıt pompası ucuz olması lazım olmazsa deneyin, oluyormu bilmiyorum ama walbro gibi bir pompa da değiştirmişken alınabilir veya işten anlayan bir ustaya gidilebilir :)

Zorbey
16-09-2012, 23:45
sen genede çeyrek depo altında çok gazlama :)

Sürekli çeyrek depoya ayarlıyoruz aldığımız benzini :D

Pompada sorun olsa benzin çokluğunda bu sorunu yapmaz heralde.Deponun içinde pislik olabilir gibi ama çok benzin alınca piyasaya çıkacak değil

Zorbey
16-09-2012, 23:47
Bu arabadan önce bobin sorunundan dolayı piston kolumuz ay şeklini almıştı :D
Bu arabada biraz daha dikkatliyiz :D downpipe+yazılım ile 210 hp olunca kol dayanmıyomuş bunu anlamış bulunduk :D

Osman Bahadır
17-09-2012, 01:33
Benzin deposu buhar kazanı, yani evaporation canister sistemini kontrol etmek lazım. Depoda yakıt miktarı artınca basınç artıyor, fazlaca buhar geliyor ve zengine çekiyor olabilir. Veya havalandırma sistemi düzgün çalışmıyorsa yüksek yakıt miktarında depo hava alamadığından vakum oluştuğundan yakıtı düzgün çekemiyor olabilir.

Arabanda wideband varsa zengine çekiyor mu diye rahatlıkla gözlemleyebilirsin. Wideband yoksa da depo havalandırma ve benzin buharı tahliye sistemini ve depo kapağını kontrol etmekte fayda var.

Tabi tüm bunları bahsettiğin performans farkının yakıtın ağırlığından bağımsız olduğunu, çok daha belirgin bir farktan bahsettiğini farzederek söylüyorum.

Zorbey
17-09-2012, 01:50
Bilgileriniz için teşekkür ederim.Wideband yok malesef.Aldığımız 3-5 litre yakıt bu kadar gidişini etkilemez siz daha iyi bilirsiniz.
Araçta gaz yeme sorunu felan da olmuyo,az bi yakıt ile çeyrek deponun üzerine çıksın Allah canını alıyo arabanın.
Zengin karışımda yürüse çiğ yakıt atmaz mı ?
Bu araç izmir'den alındı,Ankara ile arasında basınç farkından dolayı aracın maf veya benzeri sensörlerin alışma süreci olur mu? ***** 0 km'den beri İzmir'de ikamet etmiş bir araç.Bu bilginin faydası olur mu bilmem ama araç Cabrio.

akıncı
20-09-2012, 20:19
:icon_tup:
benzin pompanı değiştir.. beynini değiştir... enjektörlerini değiştir... bujilerini değiştir... blokları değiştir... motoru değiştir.. kasayı değiştir... sen o arabayı komple değiştir hocam :D

xplod
20-09-2012, 22:44
kanistere giden hat/hortum/boru artık her ne ise, bu arabada nasıl olduğunu bilmiyorum ama deponun çeyrek seviyesine kadar sarkmış olmasın? normalde deponun en üst seviyesinde olması lazım. kanister vanasının dopoya giden borusunu çıkarıp deneyin çeyrek depodan fazla yakıtla. yakıt buharı gelmesi gerekirken yakıtın kendisi geliyordur belki de?

BlackEmperor
21-09-2012, 11:12

boş konuşmayı ne kadar çok seviyorsunuz.

pureal
24-09-2012, 23:01
evap sorunu carbon carnisterin bağlantısını bypass edip deneyin

Zorbey
25-09-2012, 23:09
kanistere giden hat/hortum/boru artık her ne ise, bu arabada nasıl olduğunu bilmiyorum ama deponun çeyrek seviyesine kadar sarkmış olmasın? normalde deponun en üst seviyesinde olması lazım. kanister vanasının dopoya giden borusunu çıkarıp deneyin çeyrek depodan fazla yakıtla. yakıt buharı gelmesi gerekirken yakıtın kendisi geliyordur belki de?

Bilmediğimden soruyorum bu söylediğiniz sistem deponun üst kısmına geri dönüş gibi tekrardan yakıt buharı mı veriyor ?
Ayrıca ben sanayideki bir ustaya bunu söylesem anlamayacak Türkçe olarak manası nedir ?:)

Osman Bahadır
25-09-2012, 23:11
Bilmediğimden soruyorum bu söylediğiniz sistem deponun üst kısmına geri dönüş gibi tekrardan yakıt buharı mı veriyor ?
Ayrıca ben sanayideki bir ustaya bunu söylesem anlamayacak Türkçe olarak manası nedir ?:)

Depo havalandırması dersen anlar umarım. Depoda oluşan benzin buharını manifolda veren hat.

Zorbey
25-09-2012, 23:27
Anladım belirticem teşekkür ederim