Orijinalini görmek için tıklayınız : film cam yardım !!
arkadaşlar bugün 154TL film cam'dan ceza yedim direk trafikten men edildim izin kağıdı tarzında birşeyler verdi1 hafta geçerliymiş verdiği kağıt şimdi hangi yolu izlemem gerekiyor ne yapmalıyım ?
SekoLive
19-09-2012, 16:59
filmleri söküp trafiğe gidiyosnz orda fotoraf isticekler sizden onalrı verip aracın men olayını kaldırıcaksnz 1 hafta içinde sonrasında bişi yapmaya gerek kalmıyor.
Filmleri sokum trafik subeye gidiceksin onlarda gelip arabani gorucek ve meni kaldiricaklar
filmler illa sökülcek yani başka yolu yok :S
freelife
19-09-2012, 17:03
göya kalkmıştı yasak ...böyle düşünenler ve birşey yapamaz diyenlere örnek olsun. ( bu inatla bana film yaptır diyenlere )
geçmiş olsun bazıları inip arabaya bakmıyor bile hangi trafik şube rahat onu öğrenirsen sökmeye bilirsin bazılarıda söklnüş resmini istiyor anlayacağın herzamanki gibi kafalarına göre davranıyorlar.
göya kalkmıştı yasak ...böyle düşünenler ve birşey yapamaz diyenlere örnek olsun. ( bu inatla bana film yaptır diyenlere )
geçmiş olsun bazıları inip arabaya bakmıyor bile hangi trafik şube rahat onu öğrenirsen sökmeye bilirsin bazılarıda söklnüş resmini istiyor anlayacağın herzamanki gibi kafalarına göre davranıyorlar.
demirciler sitesi avcılar soru sual yok direk film var dedi ceza dedm arka camlar orjinal fabrika çıkış ön camları kaldır dedi onlarda ***** filmli direk yapıştırdı ve direk men etti böle bsy olamaz yaa
geçen gece benide çevirdiler ağlaya zırlaya yırttım yasak kalkması gibi bir durum söz konusu değilmiş aynen cezaya tam gaz devam gayet keyfi şekilde aman dikkat birde alkol muaynesine girmiştim alkol yok o zaman filmden ceza kesim bari dedi :D
darkmoon
19-09-2012, 17:09
film camdan ceza falan kalkmadı geçen gün çevirmede gözümün önünde bende bankadan çıkıyordum o sıra 7-8 aracı çevirdiler 5-6 sı filimliydi polis camı açdırdı aracınızda film var dedi bir tane range roverlı adam orjinal falan deyince polis cama tırnak falan attı bakdı hayır beyefendi film bu dedi hepsine ceza kesdi arabaların içinde panemerada vardı rangede vardı parthnerde vardı :) ..
yani film'in çıkartmama gibi bir lüksüm yok anlasılan...
film camdan ceza falan kalkmadı geçen gün çevirmede gözümün önünde bende bankadan çıkıyordum o sıra 7-8 aracı çevirdiler 5-6 sı filimliydi polis camı açdırdı aracınızda film var dedi bir tane range roverlı adam orjinal falan deyince polis cama tırnak falan attı bakdı hayır beyefendi film bu dedi hepsine ceza kesdi arabaların içinde panemerada vardı rangede vardı parthnerde vardı :) ..
wallahi helal olsun polise diyeyim bizim burada aracına göre muamele söz konusu bira :Deli:
freelife
19-09-2012, 17:37
demirciler sitesi avcılar soru sual yok direk film var dedi ceza dedm arka camlar orjinal fabrika çıkış ön camları kaldır dedi onlarda ***** filmli direk yapıştırdı ve direk men etti böle bsy olamaz yaa
hangi trafik şubeye gidebilirsin diye sormuştum ben onu öğren eğer sökmek istemiyorsan çünkü dilediğine gidebilirsin diye biliyorum.
ben olsam yerinde sökerim kafam rahat eder bendede ekzoz sıkıntısı var ...
darkmoon
19-09-2012, 17:43
ben arabayı zeytinburnu sanayideki trafiğe götürdüm ordaki polis arabanın arkadan yandan önden 3 fotosunu çekiyor tamam gidebilirsin diyor..
aynen yarın cezayı ödicem oraya bi gidicem yalandan şimdi ne yapabilirim bi yolu yok mu bu seferlik affetseniz ztn cezayıda ödedik falan diye
Tanıdık polis varsa trafiğe gitmeden ve filmler sökülmeden çözülür olay ama tanıdık yoksa zor sökülecek filmler...
Tanıdık varsa araç mene düştükten sonra polis merkeze araç plakasını anons edicek araç men gözükecek tabi tanıdık poliste aracın men kusurunun giderildiğini meninin kaldırılmasını söyleyecek merkeze sistemden meni kaldıracaklar
Tanıdık polis varsa trafiğe gitmeden ve filmler sökülmeden çözülür olay ama tanıdık yoksa zor sökülecek filmler...
Tanıdık varsa araç mene düştükten sonra polis merkeze araç plakasını anons edicek araç men gözükecek tabi tanıdık poliste aracın men kusurunun giderildiğini meninin kaldırılmasını söyleyecek merkeze sistemden meni kaldıracaklar
keşke olsa ya tanıdık :confused:
ÜSTÜNERC
19-09-2012, 20:18
cam filmine bu kadar takılıyorda bu polisler gordugum butun polis arabaları full siyah cam filmli.ön camda film olsa eyw yaz ceza.ama 1 numara cam filmi bence serbest olmalı yanı.
mechanic
19-09-2012, 20:30
ön camları sök, arkalara da abi eşim var çocuğum var arabada emziriyor şeklinde duygu sömürüsünü trafikte değil ekiplerde yap. çevirme yapan ekipler genelde bu men in kalktığına dair bir evrak hazırlayıp veriyorlar. diline kuvvet. dene yani en azından
ön camları sök, arkalara da abi eşim var çocuğum var arabada emziriyor şeklinde duygu sömürüsünü trafikte değil ekiplerde yap. çevirme yapan ekipler genelde bu men in kalktığına dair bir evrak hazırlayıp veriyorlar. diline kuvvet. dene yani en azından
araba tek kapı cocuk emzirmeyi yemezler ama aklımda bulunsun güzel numaraymış :) bi sonrakinde yalvar yakar tutanak tutturmicaz :)
Yemin ediyorum 40 yıl düşünsem aklımın ucundan bile geçmez vallahi helal olsun canı gönülden tebrik ediyorum :bravo: :bravo: :bravo:
Hondafatih
19-09-2012, 22:41
arkadaşlar kanun tasarı aşamasında ***** meclis daha açılmadı trafik kanunda değişiklik yapıldı meclis açıldıktan sonra kabul oyu görürse büyük değişiklik olucak bilginiz olsun.
darkmoon
19-09-2012, 22:46
cam filmi kalkmaz boşuna kimse heveslenmesin meclisede gelse ön kapılardaki camlar ve ön cam o yasaya dahil değildir.. özellikle bu kadar terör olayları zirve yapmışken ve en rahat ceza kesilen ve para getiren ceza iken film yasallaşmaz..
cam filmi kalkmaz boşuna kimse heveslenmesin meclisede gelse ön kapılardaki camlar ve ön cam o yasaya dahil değildir.. özellikle bu kadar terör olayları zirve yapmışken ve en rahat ceza kesilen ve para getiren ceza iken film yasallaşmaz..
hevesimizi kırma ya bırak biraz hayal kuralım :D vanalı kumandalı cam filmi çalışmalarına başlamış bulunmaktayım :D
Murat Özcan
20-09-2012, 00:58
Sözde flim kanunu çıktı ve hala ceza yazıyorlar anlamadım :S
darkmoon
20-09-2012, 01:16
Cam filmi yasağı kalkıyor-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/767188-o-yasak-kalkiyor)
Mevzuat hazırlanıp yürürlüğe girdiğinde, araçların arka camları ile arka yan camlarına cam filmi taktırmak serbest olacak.
Düşündüğüm gibi ve dediğim gibi ön kapılardaki camları film yaparsanız gene ceza yersiniz değişen bir şey olmaz.. sadece arka camlarda kelaynak gibi çok çirkin durur sanki film yetmemiş yarım kalmış iş gibi durur..
Neden böyle birşey olamaz?
Yasak film cam. Cezası da belli. Hem suç işleyeceksin hem de ceza yediğinde olmaz diyeceksin.. Muz cumhuriyeti değil burası.
Sözde flim kanunu çıktı ve hala ceza yazıyorlar anlamadım :S
Gösterir misin o kanun maddesini
benzer bi olay arkadasımın başınada geldi araç 7 içinde men oluyor ve bidaha araç sorgulanırsa hem baglanıyor hemde tekrar ceza işlemi uygulanıyor haberiniz olsun..
ilovedrifting
20-09-2012, 07:53
Böyle sistemin gelmişini geçmişini.
darkmoon
20-09-2012, 09:41
şu an için ortada hiç bir şey yok eski yasa aynen yürürlükde devam
bence bu kadar terör olayları hortlamışken antepdeki bombalı aracı unutmamak lazım
terör örgütü son zamanlarda arabalı eylemler çok yapmaya başladı gerek bombalama gerek eylem yapdıkdan sonra bölgeyi direk arabalarla terk etme..
bu film yasası arka cam için bile çıksa terör örgütüne yarar şahsi fikrim..
o yüzden öyle bir yasa teklifi olsa bile güvenlik nedenleriyle çıkıcağını sanmam boşuna kimse heveslenmesin..
Bende bu sabah yedim 154tl cam filminden ceza,birazda olaylı oldu başka sebeplerden dolayı.Araç başına gelen ekiplerin içinden 2 si insanevladı çıktı da sağlıklı konuşabildik bana kanun maddesini gösterdi aşağıya kopyalıyorum;
''TK 30/1-b : Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak.''
Bu maddede açıkça belirtilmiş içerden dışarısının görüşünü engelleyecek bi durumdan bahsediliyo ama bunu kime anlatmamız gerekiyo ne yapmamız gerekiyo bilmiyorum bilen varsa söylerse sevinirim...
Bende bu sabah yedim 154tl cam filminden ceza,birazda olaylı oldu başka sebeplerden dolayı.Araç başına gelen ekiplerin içinden 2 si insanevladı çıktı da sağlıklı konuşabildik bana kanun maddesini gösterdi aşağıya kopyalıyorum;
''TK 30/1-b : Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak.''
Bu maddede açıkça belirtilmiş içerden dışarısının görüşünü engelleyecek bi durumdan bahsediliyo ama bunu kime anlatmamız gerekiyo ne yapmamız gerekiyo bilmiyorum bilen varsa söylerse sevinirim...
geçmiş olsun dert ortağım kader arkadaşım :mad:
filmler mecbur sokulecek :(