Orijinalini görmek için tıklayınız : Modem sorunu
barkinakgul
21-09-2012, 19:13
***** yaz bitti öğrenciler yurtlarına evlerine döndü yurtlardaki en büyük sıkıntı da internet. Sıkıntım şu modem dibimde full çekiyor gösteriyor internete bağlanıyorum ama ölümcül derecede yavaş ve bi sayfaya ulaşmam için 5 6 kere sayfayı yenilemem gerekiyor. Ceptelefonumdan wifi ye bağlanamıyorum bile o derece. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
:/ bi tane kendinize özel vınn modemlerden alsanız yeticek size :)
Thracian
21-09-2012, 19:24
sorun modemin wifi kapesitesinde mi? yoksa hattaki bağlantı hızında mı anlamadım.
Çünkü telefondan wifi a bağlanamıyorum, pc ile full bağlanıyorum demişsin.
Çözüm: Yurtlarda modeme MAC adres tanımlama yapılır, cep telefonun tanımlı değildir. o sebeple.
Sen zaten cevabı veermissin ilk satırda. Öğrenci sayısındaki artış birim başına düşen interneti azaltmış. Aslında 100 kişiye internette gezinti olarak 8 mbit YETERLİ seviyede gelir. Fakat müzik dinleme ve video izlemeler, görüntülü görüşmeler işin içine girince yetmez.
Hele ki film indirme dosya indirme, torrent ler girerse internte dışarıdan yapılabilecek bir şey yok.
Fakat gelişmiş sistemlerde kullanıcı başı limit veriliyor ve bunun üstüne çıkılamıyor böyle bir uygulama çözüm olabilir. Fakat bunu siz değil modem sahibi yurt yönetimi yapmalı. Yada 5 arkadş birleşip yeni bir modem hattı almanız lazım :D
barkinakgul
21-09-2012, 19:26
sorun modemin wifi kapesitesinde mi? yoksa hattaki bağlantı hızında mı anlamadım.
Çünkü telefondan wifi a bağlanamıyorum, pc ile full bağlanıyorum demişsin.
Çözüm: Yurtlarda modeme MAC adres tanımlama yapılır, cep telefonun tanımlı değildir. o sebeple.
Sen zaten cevabı veermissin ilk satırda. Öğrenci sayısındaki artış birim başına düşen interneti azaltmış. Aslında 100 kişiye internette gezinti olarak 8 mbit YETERLİ seviyede gelir. Fakat müzik dinleme ve video izlemeler, görüntülü görüşmeler işin içine girince yetmez.
Hele ki film indirme dosya indirme, torrent ler girerse internte dışarıdan yapılabilecek bir şey yok.
Fakat gelişmiş sistemlerde kullanıcı başı limit veriliyor ve bunun üstüne çıkılamıyor böyle bir uygulama çözüm olabilir. Fakat bunu siz değil modem sahibi yurt yönetimi yapmalı. Yada 5 arkadş birleşip yeni bir modem hattı almanız lazım :D
Yurtta şu anda az insan var geçen sene böyle bir sıkıntı yoktu. Cep telefonundan bağlanıyor hatta full gösteriyor yine ama sadece gösteriyor :D
Thracian
21-09-2012, 19:29
Yurtta şu anda az insan var geçen sene böyle bir sıkıntı yoktu. Cep telefonundan bağlanıyor hatta full gösteriyor yine ama sadece gösteriyor :D
o zman modemde sıkıntı yok. Biri fena download yapıyor.
192.168.2.1
192.168.1.1
10.0.0.1
10.1.1.1
den modeme gir herkezin trafiğini kontrol et. Çok olana MAC filtre koy. giremesin bi daha.
Modem için gerekli admin şifre bilgilerini netten bulabilirisn