PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehliyet ve Ehliyet Kursu Hakkında

MehmetCanA.
23-09-2012, 12:16
İyi pazarlar TechTurkey Ailesi.

Hayırlısıyla 1 Kasım'da 18 yaşımı dolduruyorum. Ve sonunda(ilk muhabbeti döndüğünde 4 sene var ehliyeti almama diyodum) ehliyeti almama az kaldı. Fakat kafamda 1-2 soru var.

Şimdi sınavların tarihlerine vs baktım, 15 Aralık var en yakın. Lakin öncesinde para yatırmak için vs. belli başlı tarihler verilmiş.(bkz: Ehliyet Snav Tarihleri - 2012 Ehliyet Snav Tarihleri - MEB Ehliyet Snav Tarihleri - Src Kursu Snav Tarihleri - MTSAS Tarihleri (http://www.ehliyetsinavsonuclar.net/ehliyet-sinav-tarihleri/))

Ben 18'i doldurmadan gidip kursa kayıt olsam, 15 Aralık tarihinde ki sınava girebilir miyim ? (girebilirim diye sanıyorum)

Asıl soru, 20 Ekimde ki sınava girebilir miyim ? 18'i doldurmama 10 gün kala yani.(giremem diye sanıyorum)

Ve son olarakta İstanbul-Maslak taraflarında tavsiye edebiliceğiniz(tanıdığınızın, gidip memnun kaldığınız vs) kurs var mı ? Öğrenciyim ve kendim karşılıcam ehliyet parasını.

Şimdiden teşekkürler. Tekrardan iyi pazarlar

Uur
23-09-2012, 12:20
Benim bildiğim ehliyeti almaya gittiğinde veya dosyan hazırlanırken günü doldurmuş olman gerekiyor sınava girip çıkana kadar doldurmaman sıkıntı değil örnek ben :D

MehmetCanA.
23-09-2012, 12:22
Benim bildiğim ehliyeti almaya gittiğinde veya dosyan hazırlanırken günü doldurmuş olman gerekiyor sınava girip çıkana kadar doldurmaman sıkıntı değil örnek ben :D

Yani 20 Ekim'deki sınava girsem olur yani :D Çünkü 20Ekimdeki sınavın açıklanma tarihi için 6 Kasım yazmışlar doğru anladım değil mi ?

Chn53
23-09-2012, 12:47
önceden yapılyormuş fakat şimdi hiçbir sürücü kursu yapmıyor.

öncedende yasal değilmiş zaten. şimdi denetimleri sıklaştırmışlar öyle bi durum olduğunda büyük cezalar kesiyorlarmış. bu yüzdende sürücü kursları erkenden kayıt yapmıyor.

MehmetCanA.
23-09-2012, 12:53
önceden yapılyormuş fakat şimdi hiçbir sürücü kursu yapmıyor.

öncedende yasal değilmiş zaten. şimdi denetimleri sıklaştırmışlar öyle bi durum olduğunda büyük cezalar kesiyorlarmış. bu yüzdende sürücü kursları erkenden kayıt yapmıyor.

Yani 20 Ekim yalan oldu. 15 Aralık'a kaldım.

Kurs tavsiye edebilicek olan var mıdır ?

oğuz
23-09-2012, 12:56
nerde oturuyorsun?
kurs pekte onemlı degıl fıyat neresı ucuzsa oraya gıtmen yeterlı

MehmetCanA.
23-09-2012, 13:00
nerde oturuyorsun?

+1 aynen öyle abi. Kursa zaten ders için veya direksiyon için gitmeyi düşünmüyorum. Sadece evrak işleri vs diye. Maslak tarafındayım abi

oğuz
23-09-2012, 13:06
ozaman avrupa tarafındakı üyeler yardımcı olur inş.gidip sende konusabılırsın aslında genelde fıyat hep aynı olur hepsi birbirine göre hareket ediyor

MehmetCanA.
23-09-2012, 13:11
ozaman avrupa tarafındakı üyeler yardımcı olur inş.gidip sende konusabılırsın aslında genelde fıyat hep aynı olur hepsi birbirine göre hareket ediyor

eyvallah abi sağolasın

Caner B.
23-09-2012, 14:52
20 ekimdekine giremezsin cunku kayit suresi dolmus 1 hafta once 15 aralik icin kaydoldum

MehmetCanA.
23-09-2012, 15:06
20 ekimdekine giremezsin cunku kayit suresi dolmus 1 hafta once 15 aralik icin kaydoldum

İlk postta verdiğim linkte Sınav ücretinin yatırılma günü bitiş tarihi için 28 eylül yazıyo ama onun kayıtlarla alakası yok sanırım ?

Skyhawk34
23-09-2012, 15:09
yeni yasa cıkmıstı meb den alınıp özel bir kuruma verilecek sorular zorlasıp direksiyon sınavında zorlayacaklardı dediklerine gore o olmusmu peki onuda araştır 2 kat daha fazla para harcamak zorunda kalcaktın bu yüzden oyle diyordu eski kursum

MehmetCanA.
23-09-2012, 15:52
yeni yasa cıkmıstı meb den alınıp özel bir kuruma verilecek sorular zorlasıp direksiyon sınavında zorlayacaklardı dediklerine gore o olmusmu peki onuda araştır 2 kat daha fazla para harcamak zorunda kalcaktın bu yüzden oyle diyordu eski kursum

Bu konuyu bende duydum. Stajyer ehliyet gibi durum. Yani henüz yürürlüğe geçen bişey yok, tasarı gibi

Skyhawk34
23-09-2012, 15:53
Bu konuyu bende duydum. Stajyer ehliyet gibi durum. Yani henüz yürürlüğe geçen bişey yok, tasarı gibi

bu seferkileri vurdu dei bana kurs tam araştırmak lazım yinede sende bi araştır

MehmetCanA.
23-09-2012, 16:01
bu seferkileri vurdu dei bana kurs tam araştırmak lazım yinede sende bi araştır

Tamamdır sağolasın ben öğreniyim tam olarak bu konuyu

Caner B.
23-09-2012, 17:15
İlk postta verdiğim linkte Sınav ücretinin yatırılma günü bitiş tarihi için 28 eylül yazıyo ama onun kayıtlarla alakası yok sanırım ?

onunla ilgisi yokmuş bende öyle sanıyordum ama bu ay sonuna kadar kayıt olmazsan 15 aralık içinde yer kalmaz dediler ben oldum..bu stajyer ehliyetle ilgili birşey yok sanırım bana söylemdiler öyle birşey.

hüsor
23-09-2012, 17:35
15 aralıkdaki sınavada giremessin 2013 deki ilk sınava girebilirsin...

ehliyet iin gerekli belgeler ehliyet veren src kurlsar kolay ehliyet en uygun fiyata ehliyet veren src kursu kadky (http://www.caddeehliyet.com/surucukursu-ehliyet-kurslari-gerekli-belgeler.htm)

MehmetCanA.
24-09-2012, 10:59
Bugün kurslara gidip öğrenicem hepsini. Bilgilerini paylaşan herkese teşekküler

220T
24-09-2012, 11:10
nerde oturuyorsun?

Aman hocam öyle deme.Kayseri'de illallah ettirmişlerdi bana.Onlardan öğrenecek bir şeyimiz yok,ucuz bir yer olsun dedik,gittik yazıldık.Direksiyon sınavına 6 ay sonra mı ne girebildim.Meğer paravan şirket tarzı bir yapılanmaya girmişler ve direksiyon dersi verebileceklerinden fazla öğrenci kaydedilmiş.Öyle olunca hangi hesaba binaen bilmiyorum ama bizi sınava yazmadılar,durum ortaya çıkacak diye.Kaç kişi karakolluk oldu tartışmalar yüzünden.Elbette ki bizim şanssızlığımız olabilir ama çok iyi araştırmak lazım sürücü kurslarını.

MehmetCanA.
24-09-2012, 19:18
Başka giricek olan varsa öğrendiklerimi söyliyeyim.

15 Aralık'daki sınava girip giremiceğim belli değil. O nasıl oluyo dediğinizi duyar gibiyim.

Şimdi normalde kursların başlama tarihlerini milli eğitim belirliyormuş. Ve kursun başlama tarihi 1 Kasım. Yani benim 18'i doldurduğum gün. E hal böyle olunca sistem kabul eder mi etmez mi belli değil. Bu yüzden 1 Kasım'a kadar bekleyip göreceğim. Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkürler