PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : b16 launch hakkında

ünalvti
23-09-2012, 12:30
beyin konusunda yeterince bilgim olmadığı için işi bilenlere danışmak istedim mevzu şu stock b16 motorlu p2t beyinli civicimde launch control yapmak istiyorum. Aklımdaki olay p28 yada p72 beyin alıp harness ile montajını yapıp yazılım ile launch yaptırmak.
Birinci sorum neredeyse bin tl lik bir masrafın ardından elde ettiğim şey sadece launch mu olucak yoksa o arada yaptığımız yazılımın güç anlamında bi katkısı olurmu? :soru:
İkinci sorum launch control videolarını izliyorumda aralarında ciddi farklılıklar var birinci ve ikinci videonun arasındaki tek fark egzost sistemindenmi kaynaklanıyor açıkcası sadece o ses için okadar masraf yapıp düz boru koyduğum halde birinci videodaki gibi vahşi sesler alamazsam üzülürüm :)

video1
Civic EG Launch Control - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=JmCZMCM3IH4&feature=related)

videonun sonundaki mala aldırış etmeyin lütfen:D
civic eg launch control - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=I8H1dXxpk-w&feature=related)

MeRtCaN
23-09-2012, 12:33
beyin konusunda yeterince bilgim olmadığı için işi bilenlere danışmak istedim mevzu şu stock b16 motorlu p2t beyinli civicimde launch control yapmak istiyorum. Aklımdaki olay p28 yada p72 beyin alıp harness ile montajını yapıp yazılım ile launch yaptırmak.
Birinci sorum neredeyse bin tl lik bir masrafın ardından elde ettiğim şey sadece launch mu olucak yoksa o arada yaptığımız yazılımın güç anlamında bi katkısı olurmu? :soru:
İkinci sorum launch control videolarını izliyorumda aralarında ciddi farklılıklar var birinci ve ikinci videonun arasındaki tek fark egzost sistemindenmi kaynaklanıyor açıkcası sadece o ses için okadar masraf yapıp düz boru koyduğum halde birinci videodaki gibi vahşi sesler alamazsam üzülürüm :)

video1
Civic EG Launch Control - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=JmCZMCM3IH4&feature=related)

videonun sonundaki mala aldırış etmeyin lütfen:D
civic eg launch control - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=I8H1dXxpk-w&feature=related)

Slm
P2T beyin ile Launch Yapamazsın
Cunku p2t beyınlerın yazlımına mudahele edılmıyor...

P28 beyın alıp Chıpleyıp Yazılım ıle launch yapabılırsın ama catapata yapmaz

p28 beyın uzerıne neptune modul takıp tune edıp launch ıle catapata yapabılırsın

ornek:

Honda Civic VTI 2-step Neptune RTP - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=DN1v4N8tNVo&list=UUipaZ4ZpaPUHM0H5YEYrTDg&index=35&feature=plcp)

ünalvti
23-09-2012, 12:37
selam evet p2t ile yapamıcağımı biliyorum onun için p28 e yöneldim :) peki bi neptune rtp bi kitmidir donanımmı yazılımmı nasıl bişeydir bu? ve onun maliyeti ne olur acaba? bilgi için teşekkür ederim bu arada

MeRtCaN
23-09-2012, 12:38
p28 beyın ustune takılan Moduldur

p28 beyınınıze real tıme ayar yapmanızı saglar

HRTuning - Home Of The NepTune RTP and TunerView (http://www.hrtuning.com) dan ıncelıyebılrısınız

ünalvti
23-09-2012, 12:50
işler hepten karıştı ozaman :) sitede 349dolardan bahsediyor trde nekadardır bilmiyorum :/ acaba stock motora güç olarak bişeyler kazandırabilirmiyim ayarlardan sonra?

MeRtCaN
23-09-2012, 12:54
Guzel saglıklı ısı bılen bır kısı ayar ıse tabıkıde guc kazanırsın

usa satısı oyle evet 350 $ ama neptune + p28 + harness alman gerekıyor calsıtırman ıcın

ünalvti
23-09-2012, 13:01
evet işte o artılar sayesinde işler karıştı daha tam p28 chiplemeyi çözememişken neptune girdi araya :) işin detaylarını öğrenmeden girişmek istemiyorum işi bilen birine yaptırıcak olsamda yine biraz benimde bilmem lazımki neler yapabilirim onu biliyim :)

bLackModeL
23-09-2012, 13:10
ah oyle kolay olsa herkez tuner olur herkez ayarcı olurr kolay gelsın

ünalvti
23-09-2012, 13:22
Haklısın çok doğru ama şu varki işim mekanik ben mekanikden anlıyorum diye beyin işinden geri çekilmek istemiyorum kurcalıya kurcalıya işi bilenlere sora sora öğrenmeye çalışıyorum yoksa öyle hayydiii şukadar param var aldım yaptım of ne bicim yaptım gibi bi triplerim yok. teşekkür ederim

suprolla
23-09-2012, 13:30
Guzel saglıklı ısı bılen bır kısı ayar ıse tabıkıde guc kazanırsın

usa satısı oyle evet 350 $ ama neptune + p28 + harness alman gerekıyor calsıtırman ıcın

bişey sorcam abi şimdi 350$ buna verdik neptune+p28+harness eklendiğinde 2000 lirayı çok rahat geçer gibi(fiyatlarını bilmiyorum)...bunun yerine b16a uygun(aem ems gibi plug an play mesela) standalone beyin almak daha mantıklı değil mi?lego gibi malzeme toplamayada gerek kalmaz?

mtcvtc
24-09-2012, 16:41
zaten standalone beyin alsanda standart araçta gereksiz masraf beyin alıcağına o paraya farklı parçalar alıp daha iyi bir setupa sahip olabilirsin ama böle çata pata yapman için mertcan kardeşim dediği beyini alman lazım.

EmrahERKAN
24-09-2012, 17:04
Mertcanın Dediği gibi bu işi en iyi neptune rtp ile çözebilirsiniz buda benim videom

piaqZuCIN_k

ünalvti
24-09-2012, 20:03
zaten standalone beyin alsanda standart araçta gereksiz masraf beyin alıcağına o paraya farklı parçalar alıp daha iyi bir setupa sahip olabilirsin ama böle çata pata yapman için mertcan kardeşim dediği beyini alman lazım.

zaten gereksiz masrafmı diye düşünüyordum birde neptune işin içine girince gerçekten gereksiz olduğunu anladım o paralara yürürü etkileyecek şeyler yaptıkdan sonra bu işe bulaşmak daha mantıklı olucak Emrah video için teşekkürler.

Konuyu okuyan konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi paylaşamaya devam ederse sevinirim eminim bu konu hakkında benim gibi yeni bilgilere ihtiyaç duyanlar vardır

tunceR
24-09-2012, 20:10
p28 de chipe kendin yazabilirsin cromeyi kullan kendin ordan istediğin limiti ayarlayabilirsin.

berkay_aydin
24-09-2012, 20:36
http://www.techturkey.com/forum/videolar/129069-saxo-vts-launch-control-bol-catirtili.html

Şu konuya bakabilirsiniz belki birşey çıkar :)

bLackModeL
24-09-2012, 21:00
nyzbNtP3k0o&feature=plcp
o konudada beyın var .. beyın olamdan olmuyoo :D maleseff herseyın ıalcı beyın:icon_tup:
buda p72/ectune

ünalvti
24-09-2012, 21:12
paylaşımlar için teşekkür ederim benim bu işten anladığım p28 yada p72 beyine yazılım atarak boşta devir kesme launch işini yapabiliyoruz ama back fire gibi şeyler iştediğimde ectune veya neptun gibi moduller ile deviri keserken yakıtın hala gelmesini gelmesini sağlıyoruz sanırım gelen yakıtta yanmadan çıkarken çatara patara gidiyor egzostta :)

bLackModeL
24-09-2012, 21:16
sadece o işe yaramıyo butun verıler butun yakıt hava sıstemı avans verılerını ordan ayarlıyosun .. hatta kac devır cevırecegını kacta kesecegını mesela benım rodajda mkt 5000 devri gecmememı sagladı

ünalvti
24-09-2012, 21:29
tabiki beyinin mudahale alanlarının farkındayım ben launch hakkında dedim zaten okadar detaylı ve herşeyin kontrolüne sahip olabileceğim bi sistem kurupda bunu sadece launch için kullanmakda biraz kroluk ama takıldım bu işe :D

MaXiGörKy
25-09-2012, 10:16
@ünalvti

aracınızda hangi parçalar mevcut bilmiyorum fakat güzel bir ayarla p28 den memnun kalırsınız. çünkü sizin aracınıza göre yakıt-hava haritası olsun avans haritası olsun edit edilecek. gerekirse vtec point değişecek. sadece 4-1 headerslı(51 düz boru) ve cai li araçlarda bile p28 takılıp ayarlandıktan sonra gaz tepkisi eskiye göre değişiyor(tabiki güçde alınıyor). artı olarak shift light ve launch control de istelinen devirlere ayarlanabilir. ufak bir örnek kliması takılı araçlar için gaza oturduğunuzda klimanın hangi devirde ve tps ye göre devreden çıkacağı gibi ayarlarda yapılabilmektedir.

buda benden bonus olsun:

m0rEE5prfZI

civelek
25-09-2012, 10:23
Peki s300 ile bu catirtilari yapamayacakmiyiz herkes neptun demiste ??

EmrahERKAN
25-09-2012, 10:29
s300 ile de yapılabiliyor ancak bildiğim kadarıyla neptune kadar sert olmuyor.

ünalvti
25-09-2012, 21:27
@ünalvti

aracınızda hangi parçalar mevcut bilmiyorum fakat güzel bir ayarla p28 den memnun kalırsınız. çünkü sizin aracınıza göre yakıt-hava haritası olsun avans haritası olsun edit edilecek. gerekirse vtec point değişecek. sadece 4-1 headerslı(51 düz boru) ve cai li araçlarda bile p28 takılıp ayarlandıktan sonra gaz tepkisi eskiye göre değişiyor(tabiki güçde alınıyor). artı olarak shift light ve launch control de istelinen devirlere ayarlanabilir. ufak bir örnek kliması takılı araçlar için gaza oturduğunuzda klimanın hangi devirde ve tps ye göre devreden çıkacağı gibi ayarlarda yapılabilmektedir.

hay Allah razı olsun sizden. Böyle bilgilere ihtiyacım var çok teşekkür ederim sizinle bu konu hakkında nacizane bilgilerinden yararlanmak için detaylı sohbet etmek isterim :) video için ayrıca teşekkür ederim :)

MaXiGörKy
26-09-2012, 11:40
hay Allah razı olsun sizden. Böyle bilgilere ihtiyacım var çok teşekkür ederim sizinle bu konu hakkında nacizane bilgilerinden yararlanmak için detaylı sohbet etmek isterim :) video için ayrıca teşekkür ederim :)

ne demek. memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım.