PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Subaru Wrx Bug-eye kasa sağdan direksiyon yardım

SEFAKALACAY
24-09-2012, 13:03
Arkadaşlar merhaba 2002 model sağdan direksiyonlu Subaru wrx bug eye kasa aracın direksiyonunu sola almak için kimden destek alabiliriz İstanbul da ve ortalama maliyetleri ne düzeydedir ?..Teşekkürler..

AvcI
24-09-2012, 21:58
bu işlem yapılmaya yapılır ama ciddi miktarda maliyet tutar, parçalar hazır varmı getirilecekmi ?

wrcsinan
24-09-2012, 22:09
Muhtemelen aynalari bile degistirmek zorunda kalacaksin cogu aracta farkli daha birsuru ivir zivir Cok maliyetli olur

SEFAKALACAY
24-09-2012, 22:15
bu işlem yapılmaya yapılır ama ciddi miktarda maliyet tutar, parçalar hazır varmı getirilecekmi ?
Parça listesi alabiilirsem buradan temin edebilirim diye umuyorum ancak önemli olan mesele usta,birleştirme ve maliyet durumu yoksa bu maceraya girmeye değmez mi ? Şöyle söyliyebilirim sağdan direksiyon ile soldan direksiyon arasında 6 bin leva(7200 Tl) gibi bir rakam oynuyor ??

Y.Emre
24-09-2012, 22:22
Parça listesi alabiilirsem buradan temin edebilirim diye umuyorum ancak önemli olan mesele usta,birleştirme ve maliyet durumu yoksa bu maceraya girmeye değmez mi ? Şöyle söyliyebilirim sağdan direksiyon ile soldan direksiyon arasında 6 bin leva(7200 Tl) gibi bir rakam oynuyor ??

burada sana şunu sormak gerekir, sagdan direksiyonlu bug eye wrx'i nereden alıp, nerede kullanmak istiyorsun ?

Bulgarıstandan alıp Türkiyede kalıcı olarak kullanmak gibi bir amacın yoktur sanırım ?

bu işi avrupa birliği üyesi bi ülkeden alıp, avrupa birligi bi üyesi bi ulkede kullanmayı düşünüyorsan başka tabi..

SEFAKALACAY
24-09-2012, 22:31
Kalıcı kullanacağıma dair birşey söylemedim..İkametim Bg de ve burada yaşıyorum Tr yede geliyorum sadece ustalık olarak Tr çok daha iyi durumda bu yüzden danışmak istedim ??? Prosedürlerden ve şehir efsanelerinden haberdarım teşekkür ederim ilginize :)

Y.Emre
24-09-2012, 22:41
o hevese kapılan çok kişi oldugundan şimdiden söyleyeyim dedim. bulgar plakalı kalacaksa olabilir bence..

SEFAKALACAY
24-09-2012, 22:43
o hevese kapılan çok kişi oldugundan şimdiden söyleyeyim dedim. bulgar plakalı kalacaksa olabilir bence..

Dediğinizde haklısınız çok yanlış bilgiye sahip insanlar var ve hevesleniyorlar..Evet Bg plaka kalıcak Tr ye sadece 2 ay girecek sene içerisinde...

RSBurak
24-09-2012, 22:51
96 model sw bir legacy vardı twinturbo gümrük çıkışlı adam 2500 liraya soldan direksiyon ve düz kısa şanzımanlı teslim edilir diyordu 16.000 +2.500 değer biçmişti anlaşılan 2500x3 gerekiyor bu iş için hele jdm bir legacy için dahada fazlası

Osman Bahadır
24-09-2012, 22:58
Sağdan alıp sola çevirmek için uğraşmaya değmez bence. Hele de ucuz diye alınacaksa... Ha çok kupon, çok özel bir arabadır, o modelde o kadar temizi, dolusu yoktur vs, parçası da boldur, alır, uğraşırsın.

Yerinde olsam ucuz diye sağdan direksiyonlu alır, o şekilde biner, o şekilde de satardım. Yok ille de soldan olacaksa baştan soldan direksiyonlu alırdım. Maliyetinin fiyat farkından az olacağını veya olsa bile orjinali kadar düzgün olacağını sanmıyorum.

SEFAKALACAY
24-09-2012, 23:04
Sağdan alıp sola çevirmek için uğraşmaya değmez bence. Hele de ucuz diye alınacaksa... Ha çok kupon, çok özel bir arabadır, o modelde o kadar temizi, dolusu yoktur vs, parçası da boldur, alır, uğraşırsın.

Yerinde olsam ucuz diye sağdan direksiyonlu alır, o şekilde biner, o şekilde de satardım. Yok ille de soldan olacaksa baştan soldan direksiyonlu alırdım. Maliyetinin fiyat farkından az olacağını veya olsa bile orjinali kadar düzgün olacağını sanmıyorum.

Sağdan direksiyon olarak kullanmayı da düşündüm ancak Tr trafiğinde zorlanabileceğimi düşündüğümden bu fikiri ikinci plana atmak zorunda kaldım..Vites düzeni nasıldır acaba normal sağdan gibi en solda mıdır birinci vites yoksa en sağda üstte midir (Tamamen bilmedigimden soruyorum :) ) Ve alışılabilir mi bunca sene soldan kullanıp sağa geçmekte adapte olur mu insan refleksleri de aynı derecede elbette Teşekkürler..

Osman Bahadır
24-09-2012, 23:10
Sağdan direksiyon olarak kullanmayı da düşündüm ancak Tr trafiğinde zorlanabileceğimi düşündüğümden bu fikiri ikinci plana atmak zorunda kaldım..Vites düzeni nasıldır acaba normal sağdan gibi en solda mıdır birinci vites yoksa en sağda üstte midir (Tamamen bilmedigimden soruyorum :) ) Ve alışılabilir mi bunca sene soldan kullanıp sağa geçmekte adapte olur mu insan refleksleri de aynı derecede elbette Teşekkürler..

Forumda Mikrop Ali var, sağdan direksiyonlu integra kullanıyor Ankara'da. Anlatıyordu bir yerde hiç zorlanmadım diye. Halen de öyle kullanıyor. Vites dizilimi, şanzıman aynı diye biliyorum. Konusu da şu; http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/72776-mikrop-quotintegraquot-16.html#post6128382

SEFAKALACAY
24-09-2012, 23:13
Forumda Mikrop Ali var, sağdan direksiyonlu integra kullanıyor Ankara'da. Anlatıyordu bir yerde hiç zorlanmadım diye. Halen de öyle kullanıyor. Vites dizilimi, şanzıman aynı diye biliyorum. Konusu da şu; http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/72776-mikrop-quotintegraquot-16.html#post6128382

Verdiğiniz fikir güzel oldu Teşekkür ederim orjinali ile kullanmak bozmamak en mantıklısı olucak sanırım..

khan
24-09-2012, 23:18
cok maliyetli bir islem, yangin duvari tadilatlanacak eski direksiyon kutusu ve tesisat delikleri kapanacak, fren merkezi tasinacak, tesisat tasinacak, direksiyon kutusu degisecek, gogus degisecek, pedallar degisecek, debriyaj ust merkezi degisecek, direksiyon mili degisecek, silecekler degisecek, direksyon kutusu travers baglantilari degisecek, aynalar degisecek, dikiz aynasi degisecek vs vs vs aradaki 7 liranin iki katina mal olur en az ve degmez uydurma olur en kaliteli sekilde yapilsa bile.

emre55
24-09-2012, 23:21
carwolf nickli üyeye mesaj atarsın yardımcı olur. şu an vw passat 1.8t sağdan sola aldırdı direksiyonu. daha önceden de 1 2 araca aynı uygulamayı yaptırmıştı kartal oto sanayide. daha detaylı bilgi verir konuyu görünce.

khan
24-09-2012, 23:22
ayrica subaru mekanik yapisini ezbere bilmeyen adam yapamaz, yapsada hic hos olmaz veya cok uzun zaman alir, cunku diger arabalarin sisteminden oldukca degisiktir subarularin sistemi. gogus alti tesisati bile komple degisecek millet bir gostergeyi degistiremiyor gogus alti tesisatini degistirecek adam TR de 1 bilemedin 2 tanedir.

SEFAKALACAY
24-09-2012, 23:23
cok maliyetli bir islem, yangin duvari tadilatlanacak eski direksiyon kutusu ve tesisat delikleri kapanacak, fren merkezi tasinacak, tesisat tasinacak, direksiyon kutusu degisecek, gogus degisecek, pedallar degisecek, debriyaj ust merkezi degisecek, direksiyon mili degisecek, silecekler degisecek, direksyon kutusu travers baglantilari degisecek, aynalar degisecek, dikiz aynasi degisecek vs vs vs aradaki 7 liranin iki katina mal olur en az ve degmez uydurma olur en kaliteli sekilde yapilsa bile.

Bu kadar rahat anlatılmasına bakmamak gerekiyor demek ki bu duruma bakılırsa otomatik şanzuman dan manuel e dönüştürmeyi sağdan direksiyonu sola dönüştürmek dile dolanmış hallolur yapılır dememek lazım :) Hayal kurmuşum anlaşılan 3-4 tl malolur gibi ise mantıklı gelmişti... Teşekkür ederim

khan
24-09-2012, 23:27
aynen zaten korkulmasi gereken kelime "hallederiz" dir sanayide:)

car wolf
24-09-2012, 23:43
ben 2 araç aldım gümrükten ikisinide sorunsuz şekilde sola geçirdim bazı yerde ustalık bitiyor zekanızı da kullanmanız gerekiyor ilk defa yapacaksanız bir bilenden yardım alın öyle 2.500 TL ye parça ve işçilik içinde yapan adam varsa ben hep alıp ona götüreyim... boş muhabbet onlar.. bazı araçlarda saç duvarında sola almak için orjinal yerleri duruyor ya tıpalıdır yada delik yeri hazırdır siz delersiniz kimi usta tesisat değişecek desede sakın değişme yönünü çevir hatta çoğu kablon uzun bile gelecek sen sadece 3-5 ek kablo yapacaksın ve daha bir çok parça ve detaylar var burada yazsam uzaaaar gider şimdi sana çoğu usta diye geçinen adam ben yapamam diyecek yapan nadir bir kaç adam çıkacak onlarda güzel bir işçilik fiyatı çeker haberin olsun malzemeni toplu bir yerden al hatta hurda ucuz araç bulursan hemen kap hiç uğraşma yan yana çek araçları sök tak en basit en kolay işlem bu dur.. özelden mesaj atıp dahada detaylı konuşa biliriz..

AvcI
24-09-2012, 23:49
eğer elinde parçalarıda yoksa ve 7200 TL ye maal olur deselerde yılda 2 ay için 1 ay aracının yapılmasını beklememeni öneririm,

khan
25-09-2012, 01:15
ben 2 araç aldım gümrükten ikisinide sorunsuz şekilde sola geçirdim bazı yerde ustalık bitiyor zekanızı da kullanmanız gerekiyor ilk defa yapacaksanız bir bilenden yardım alın öyle 2.500 TL ye parça ve işçilik içinde yapan adam varsa ben hep alıp ona götüreyim... boş muhabbet onlar.. bazı araçlarda saç duvarında sola almak için orjinal yerleri duruyor ya tıpalıdır yada delik yeri hazırdır siz delersiniz kimi usta tesisat değişecek desede sakın değişme yönünü çevir hatta çoğu kablon uzun bile gelecek sen sadece 3-5 ek kablo yapacaksın ve daha bir çok parça ve detaylar var burada yazsam uzaaaar gider şimdi sana çoğu usta diye geçinen adam ben yapamam diyecek yapan nadir bir kaç adam çıkacak onlarda güzel bir işçilik fiyatı çeker haberin olsun malzemeni toplu bir yerden al hatta hurda ucuz araç bulursan hemen kap hiç uğraşma yan yana çek araçları sök tak en basit en kolay işlem bu dur.. özelden mesaj atıp dahada detaylı konuşa biliriz..

alman grubu arabada yapmissin isi ama hakim olmadigin arac hakkinda yanlis bilgi veriyorsun, subaruda islem alman grubuna gore cok daha zor, cunku alman grubunun tasarimi soldan direksiyona goredir sonradan sagdan direksiyon yapilir, subarunun esas tasarimi sagdan direksiyona gore arabanin asli sagdan, o yuzden butun parcalar degisik, tesisat farkli subarunun beyninin yerini bilsen tesisat konusunda zaten yorum yapmazdin emin ol;) med beyin de kablo kisa uzun gelebilir ama subaruda o is oyle olmaz.

car wolf
25-09-2012, 01:22
bazı araçlar da yerleri var diye yazdım.. arkadaşın yapıcağı en güzel iş "hurda" bulup bir birine aktarmak olacak mesela vectra da saç değişmedi , passat ta saç değişti ama golf te saç vidalı passat ta kaynaklı kendi içlerinde bile modeller arasında farklılık var..

khan
25-09-2012, 21:45
aynen oyle olur ama onada degmez wrx icin:)