Orijinalini görmek için tıklayınız : eksper hakkında ( soru )
Thracian
27-09-2012, 13:14
adamın işi açık bulmak, eğer kıllandırırsıan hepsine bakar
Bende aynı sekılde aracımı agaca carpmıstım ama kacmadım hemen polısı aradım kaskoluydu aracım
Aracımı servise bıraktım her şeyi yapıldı ancak aracı bana teslim etmediler aracı isteyerek mi yoksa kazayla mı carptım diye arastırma yaptılar yaklasık 15 gun olece bekledı arac serviste
En son dava acacagımı soledımde alabıldım aracı kazayla oldugu anlasıldı
Benım kaskom Isvıcre sigortaydı Axa nasıldır bılmıyorum ama arastırma yapıyoruz demıslerdı bana benım kaza yaptıgım yerde kamera falan yoktu tabi
Nightfish
27-09-2012, 13:16
Gece polise haber vermedim, yorgundum, ertesi sabah aradım dersin ?
Bilemiyorum işte ne kadar doğru olur :S
KA®ANLIK
27-09-2012, 13:19
alkol ? ...
eksper şüphelenirse çevredeki kameraları incelemeye alabilir.
ama bu durumda şüphelenicek birşey yok gibi.
sen rapor tutturmussun, o yüzden sıkıntı çıkmaz.
rapor tutturmadan götürünce, daha çok kamera kayıtlarını inceliyorlar, görgü tanığı bulmaya çalışıyorlar.
alkol ? ...
Alkol yoktu vurduğum da, sadece panik
bence yemezler nerden bilicek alkollü şüphesi uyanır direk
eksper şüphelenirse çevredeki kameraları incelemeye alabilir.
ama bu durumda şüphelenicek birşey yok gibi.
sen rapor tutturmussun, o yüzden sıkıntı çıkmaz.
rapor tutturmadan götürünce, daha çok kamera kayıtlarını inceliyorlar, görgü tanığı bulmaya çalışıyorlar.
Bu biraz rahatlattı teşekkürler
Geçmiş olsun, iyi ki duran ağaçmış. ya hareketli olaydı ..
Her halükarda(kaçsan da kaçmasan da) kaskon ödeme yapacağı için sorun olmaz. O yüzden kimse mobeseye bakmaz.
Normalde kaskoluk hasarlarda polis raporuna da gerek olmaz. Ama ağaca çarpmış olmandan ve ağacın kamu malu olmasından ötürü rapor doğru hareket olmuş.
Kazanın oluş şekliyle eksper ilgilenmez. Eksper sadece hasar raporu ve tamiratını en ucuz şekilde yaptırmakla yükümlü.
Kaza tutanakları sigortaların hasar servislerine ve Tramer'e gönderilir. Eğer onlar kıllanırsa MOBESE vb. kanıtlarına başvurmak isteyebilirler. Ama bu da tek taraflı kazalarda alkollü kullanım şüphesi hariç pek uygulanmaz.
Sonuçta kasko bu. "Birader ben aldım bu arabayı şuraya çaktım hadi yapın" diyebilirsin. Bunun için ödüyorsun o parayı. He bunu dedikten sonra sigorta hasar yapar ama sana bir daha kimse kasko yapmayabilir bu da sigortacıların hakkı.
KA®ANLIK
27-09-2012, 13:24
hasarın büyüklüğüne göre araştırma yapabilirler de...
tamamen sigortanın insiyatifinde.
hasar çok fazla ise, araçtan şüphelenirlerse, açık bulmak için çabalıyorlar...
geçmiş olsun.
Her halükarda(kaçsan da kaçmasan da) kaskon ödeme yapacağı için sorun olmaz. O yüzden kimse mobeseye bakmaz.
Normalde kaskoluk hasarlarda polis raporuna da gerek olmaz. Ama ağaca çarpmış olmandan ve ağacın kamu malu olmasından ötürü rapor doğru hareket olmuş.
Kazanın oluş şekliyle eksper ilgilenmez. Eksper sadece hasar raporu ve tamiratını en ucuz şekilde yaptırmakla yükümlü.
Kaza tutanakları sigortaların hasar servislerine ve Tramer'e gönderilir. Eğer onlar kıllanırsa MOBESE vb. kanıtlarına başvurmak isteyebilirler. Ama bu da tek taraflı kazalarda alkollü kullanım şüphesi hariç pek uygulanmaz.
Sonuçta kasko bu. "Birader ben aldım bu arabayı şuraya çaktım hadi yapın" diyebilirsin. Bunun için ödüyorsun o parayı. He bunu dedikten sonra sigorta hasar yapar ama sana bir daha kimse kasko yapmayabilir bu da sigortacıların hakkı.
Umarım öyle olur, teşekkürler
BosphorusBoys
27-09-2012, 13:25
rapor var ise sorun yok
raat ol.
hiç bir şey olmaz merak etmeyin yeterki esksper in yanında çelişkili konuşmayın okadar geçmiş olsun içini rahat tut hiç bir şey olmaz ;)
İnşallah öyle olur arkadaşlar =)
Polis raporunda bu konu ile alakalı olumsuz birşey yok ise araştırma yapma ihtimalleri çok çok düşük.
Ama bu konuyu burdan kaldırtman daha iyi olur :)
SekoLive
27-09-2012, 13:33
arif geçmiş olsun, panik hala sürüyo sanırım duran ağaca vurdum yazmışsın :)
arif geçmiş olsun, panik hala sürüyo sanırım duran ağaca vurdum yazmışsın :)
Saolasın, evet sürüyor = )
ozgurluk
27-09-2012, 13:45
Resmi tutanak tutulmuş , ekstrem bir durum olmadıkça hiç bir şey çıkmaz. Kafan rahat olsun, geçmiş olsun.
Resmi tutanak tutulmuş , ekstrem bir durum olmadıkça hiç bir şey çıkmaz. Kafan rahat olsun, geçmiş olsun.
saolasın hocam
Arkadaşların dediği gibi tutanak olduğu sürece problem yok.
duran ağaca çarpman iyi olmuş ama :) ya hareket halinde filan olaydı allah muhafaza..
şaka bi yanada.
arkadaş sektorden uzaklasalı berı ne kadar cok sey degısmıs.
Experler önceden arabanın parcası konusunda tutanak tutardı arabaya ne lazım ne degıl ona bakardı lıste yapardı servıse yada sıgorta sırketıne verırdı o parcalar gelırdı. yanı hangı parca kazada bozulmus yada kırılmıs ona bakardı. kaza nasıl olmus nerde olmus dıye bakmazdı.
kaldıkı ne olursa olsun kaza yapan aracı herturlu odemesı gerek kaskonun.
ha hasarın bılınclı yapılıp yapılmadıgına şirketin hasar servisi karar verirdi exper degil. vallahi cok degısmıs sıstem...
Bır arkadasta demıs arabam yapıldı ama verılmedı 15 gun. arkadasım sen neden adamlarla muhatap oldunkı 15 gun boyunca arabanı alıkoymus resmen adamlar.
ben sana neden beklettıklerınıde soyleyım arastırma fılan hıkaye. sıgorta sırketlerının servıslere borcları var servıslerde bu borcu versınler dıye sızlerını araclarını vermemeye calısıyolar yada odemesının okeyı gelsın ondan sonra verelım dıyorlar o yuzden bekletıyorlar.
aynı sey bızım basımıza geldı.
aracı birmottan aldık alırken orada gayet cıtıpıtı boyle artık ısın uzmanı olmus bır bayan kaskoyu sattı bızde zaten yaptırıcaz baska yere gıdıp te urasmayalım burdan yaptıralım dedık.
6 ay sonra kaza oldu aldıgımız yere goturduk arabayı verdık yapıldı gayet guzelce.
gıttık arabayı almaya. bı sanıye evrak falan fılan bekletıyolar 20 dk oldu 25 dk oldu fax beklıuyoruz tuy bekluyoruz falan fılan
oldu 40 dk ben artık dedım sızın evrakınız nerden gelıyo bolge mudurlugu alsancakta gıdın nerden alırsanız alın evrakınızı trafık olsa elden teslım etseler gelırdı sımdıye kadar. ıste haklısınız falan fılan.. sıkıstırınca ordakı gorevlıyı bı sanıye dedı muduru cagırdı bız tabı babamla bıraz ustlerıne gıttık bende ısı bılıyorm dıye fazla konusmaya baslayınca mudur geldı ıste kasko sırketınızden onay beklıyoz fılan..
dedım ne onayı ya araba benım kasko benım. neyın onayı bı eksık yokkı. hersey tam. ıste odeme cıkarcaklar aracınız ıcın fılan.
e dedım banane senın odemenden ben kaskoyu gununde yatırdımmı hatta burdan aldık kaskoyuda anlasmalısınız dıye buraya getırdık arabayıda benım ne gunahım var burda alıkoyuyosun falan fılan. adam demezmı benım ne gunahım var 145 mılyar hasar yaptık adamlar odemedı. e dedım benı baglayan bısey varmı banane gıt onlarla konus benı ne tutuyosun burda yapma o zaman anlasmanı sende benı burda tutamazsın sıgorta sırketıyle kendı aranızdakı mesele yuzunden dedım. adam baktı pabuc pahalı tamam verın benım yetkımde dedı. aldık aracı cıktık.
sıgortacılara ozel servıslere yumusak yuzlu olmayın beyler. cunku adamlar oyle cok bı esneme yapamıyolar zaten kanuna gore hareket etmek zorundalar. kanunlarına gore oynayın :)
Ben hem servisi arıyorum hem sigortayı arıyorum
Servis sigortanın odeme yapmadıgını soluyor beni ilgilendirmez o sizin probleminiz diyorum cok ugrastırdılar sigortayı arıyorum kazayı bilerek mi yaptınız arastırma suruyor diyo bole bole 15 gun kadar oyaladılar en son tuketici mahkemesine basvuru yaptım dedim yarım saat sonra aracı teslim ettiler :)
Ben hem servisi arıyorum hem sigortayı arıyorum
Servis sigortanın odeme yapmadıgını soluyor beni ilgilendirmez o sizin probleminiz diyorum cok ugrastırdılar sigortayı arıyorum kazayı bilerek mi yaptınız arastırma suruyor diyo bole bole 15 gun kadar oyaladılar en son tuketici mahkemesine basvuru yaptım dedim yarım saat sonra aracı teslim ettiler :)
kazanı arastırırlarda alıkoyma olmaz bole bısey yok yanı. bende gordum nıcesını adam boyasını komple boyatcak para vermesın ıstıyo arabayı bastan assa cızıyo kendısı gıdıyo kotu bı muhıte polısı arıyo ccagırıyo zabıt tutturuyo ondan sonra boyanıyo.
ama kaza yanı kım ısterkı aracnın kazalı ıbaresını almasını yada hasarsızlıgının bozulmasını orjınalının bozulmasını. bu bıraz mantıksız olmus. ama dedıgım gıbı ısler baya degısmıs artık.
daha oncede dedım eskıden bu ısler daha namusluydu. sımdı sigorta şirketi bile ölücülük yapıyo hayret edılecek bı durum.