Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi A7 3.0tdi vs. Bmw 730d
Sız olsanız hangısını tercıh egersınız
7.30d Diyerek kuyuya bi taş atıyorum :D
Farkli iki arac...
A7 vs 6 GC
A8 vs 7 series....
Karsilastirmasi cok daha dogru olur...
_muhaRRem
27-09-2012, 18:28
Farkli iki arac...
A7 vs 6 GC
A8 vs 7 series....
Karsilastirmasi cok daha dogru olur...
katılıyorum
ekstra olarak yine hangisini seçersiniz dersen .. a7 pek tutmadı tutsa dahi 7 serisi görsel olarak falan daha iyi .
darkmoon
27-09-2012, 18:31
a7 panemera ve cls bu araçları böyle değerlendirmek en doğrusu.. (coupe görünümlü luxury sedan)
bmw 7 s classe audi a8 olarak değerlendirmekde daha doğrudur.. (F segment)
aynı sınıf değiller maalesef.
bu arada geçenlerde 2011 model a6 3.0 tdi ile,2008 olması lazım 235 ps 730ld denedik a6 bariz üstündü.yeni motorlular nasıldır bilmem
PROMINENT
27-09-2012, 18:46
730 ld e bindim. şehir içinde 13 lt ortalama gidiyor.
80 liraya ankaraya 160 200 arası ortalama gittim.
500 tork var 231 hp gayet sıkı ve keyifli araba direksyonu hariç :)
a6 yla denerken ben 730 daydım. 8.4 lt gösteriyordu on board computer
kemal_koker
27-09-2012, 19:40
luxury grubu arabalar için yakıt konusu konuşulmamalı bence :)
audi diyorum halkası yeter
730d nın fıyatı ogrenılınce vazgeçildi:D
s-class ve a8 fiyattan dolayı secenekler dısındaydı fakat 7 lerde baya pahalıymıs
karşılaştırmaya a7 nin yanına cls 350,a6 ve 535d de eklendı:)
benim tercihim bu kez cls350 den yana
7 ler kac para
5-10 binde 2.el dusunulmezmi?
cls ler 140 bin euro civarındaydı..
fiyatına göre en mantıklı a6 3.0 tdi geldi ondan aldık.vakumlu kapı standart zaten-arka kamera-18 jant -sunroof-arka koltuk ısıtma fılan var yeterlı donanım yani.
7 serisine makyaj gelecek zaten.
313 lük tdi a6 lar var ne zaman gelecek belli değil
730d 226.000 €
sıfır alınacak. a6 nın fıyat bakımından mantıklı gercektende.yarın gidip bakılacak bu seceneklere.
cls 350 cdi 163.000 €
a6 3.0tdi 115.000 €
a7 3.0tdi 134.000 €
63owen63
27-09-2012, 23:45
cls 350...
a6-a7 a7
cls pahali ama deger bence
535m packde cok ii olur/
devil_berk22
28-09-2012, 01:03
1. sırada 7.30d 2.sırada 5.30d 3.sırada a6 derim
darkmoon
28-09-2012, 01:11
gene karıştırmışsın klassmanları :) biri e segmenti biri sedan luxury coupe hangisi diyorsun tabiki sedan luxury coupe sedan luxury coupeden hangisi dersen cls derim..
diğer yandan e segmentinden hangisi dersen bana göre 30 yaş altı 5 kasa diyicekdir 30 yaş üstü a6 biraz daha ağır tok duruyor a6 diyebilir diye düşünüyorum bende tercihimi a6 dan yana kullanırdım..
MAntığım =a6
dugularım = merso diyor ;)
ne segmentmiş farklı segment olunca araba karşılaştırılmaz mı ?
Arkadaşın hangi konuda arada kalmış onu bilsek yardımcı oluruz ama bu şekilde sorunca bir anlamı yok. gider hepsinin içine biner test sürüşü yapar içine sineni alır.
Karsılastırılan aracların cokta alakasız oldugunu sanmıyorum.
Asıl ogrenmek ıstedıgımız bu araclarda bılınen kronık sorunlar varmı?
Mısal E-Class ların yol sesını çok aldıgı soylenıyor. Bu araclarda bu tıp sorunlar varmıdır?
İbrahim33
28-09-2012, 08:35
Son yıllarda audi daha önde bence...
A7 yerine Mumkunse CLS
7 kasa yerine de yeni S class i beklemeli
ben üst sınıfa alışamadım bmw lerin içi sönük geliyor,a8 i bilemiyorum a6 yı andırıyor,s desek eskidi artık.
ayrıca fiyatlar fazla biz daha yeni aldık 15 bin euro cıkarın a6 dan
anıl turan
28-09-2012, 14:08
730 ld e bindim. şehir içinde 13 lt ortalama gidiyor.
80 liraya ankaraya 160 200 arası ortalama gittim.
500 tork var 231 hp gayet sıkı ve keyifli araba direksyonu hariç :)
şehir içi 13lt fazla değil mi?
bizim 2007 730ld 8litre ortalama, şehir içinde...
PROMINENT
28-09-2012, 14:20
hayır dur kalk trafikde olan bu.. karşıya geçerken yada dönerken yada merter bakırköy hattında şişli osmanbey hattında kullanıldı hep.ve malesef çıkan sonuç ekranda anlık olarak 11 13 arası gezindi durdu..
daha sakin kullanımda daha akan trafikde dediğin doğrudur.
uzun yolda ise 80 tl alınmış mazot ile ankaraya 160 200 arası bir hızla rahat şekilde gidildi klima sürekli açık.
2008 model 85.000 deydi ozaman.yıl 2009 da.
Turboğuz54
29-09-2012, 14:29
ben üst sınıfa alışamadım bmw lerin içi sönük geliyor,a8 i bilemiyorum a6 yı andırıyor,s desek eskidi artık.
ayrıca fiyatlar fazla biz daha yeni aldık 15 bin euro cıkarın a6 dan
İçi sönük dediğin bumu ?
BMW 7 Serisi 7.30d 2012 Model 129.000 EUR Galeriden satılık sıfır Lacivert renk - 100367539 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ferro-motors-2012-bmw-7-30d-100367539/detay#) Bence 7.30d
Tabikide hic biri
Şu an 640d gran coupe siler süpürür.
Bide m paket ve dolusundan oldumu oy oy..
7'den vazgeçildiği için 6 series grand coupe diyorum ya da cls 350 ikisi varken şasen a7ye dönüp bakmam
6grand coupe yı bılmıyorum ama dıger tum seçenekleri gidip inceledik.6 gc nınde fıyatı baya yuksek sanırım.
cls sadece goruntude kalıyor.hayal kırıklıgı oldu benım ıcın. çok basık tavanı.arka koltuk oturma yerlerı çok kısa.arabaya rahat ınıp bınemıyosun bıle.kokpıt çok bogucu.
bmw 5 serisi audi ve mercedesten çok geride kalmış malzeme kalitesi olarak.
a6 çok başarılı fakat oda a7 nın golgesınde kaldı. şu an a7 ye yogunlaşıldı.
6 grand coupe spor bi araç ,bu araçları düşünen insan muhtelemen minimum orta yaslıdır.almaz.
benim gönlümde jaguar xj diesel s yatar ama 2.el piyasası vs Tr de düşündürüyor ama cok begendim bu arabayı.
evet turboğuz bmw lerin içi bana sönük geliyor mercedes-audi den sonra.bişeyler eksik geliyor
ankara06
01-10-2012, 20:08
Son yıllarda audi daha önde bence...
audi marka değeri olarak öne geçmeyi bıraksın mercedes ve bmw'ye yaklaşırsa çok büyük başarıdır ...
benim şahsi görüşüm cls350 a6 5.35 arasında a6 olur.audi konfor ve yakıt tüketimi açısından hem cls den hem 535 den gayet başarılı.cls ve 5 serisi spora biraz daha önem verilerek az konfor yüksek performans sert sürüş düşünülerek yapılmış 2 araç diyebilrim.bu araçların 3ünüde kullandım.ama a7 bunlardan inanın çok çok farklı bi araç ve kıyaslanabilceği tek araç panamera diyebilirim.ne kadar estetik açıdan zayıf kalsada :)
audi marka değeri olarak öne geçmeyi bıraksın mercedes ve bmw'ye yaklaşırsa çok büyük başarıdır ...
Marka degerını bılmem ama kalıte olarak bmw nın onunde ,mercedese az kalmış
neye göre bunu söylediniz?biz arastırdık ettık bu kadar,sizin gördüklerinizi göremedik yeni kasa x5 i satıp a6 aldık ama?
bmw nin içine binice bişeyler yavan geliyor ama ben de çözemedim :)
iynn-rs mesajını görmedim cls basık filan diyorsan hiç 6 grand bakma bile,açıkçası a7 ye çıkana kadar panamera daha mantıklı zaten aynı motor,sanzıman farklı ve porsche daha torklu fakat audiden daha yavas agırlıktan dolayı.
a7 alınacaksa panamera,alınmayacaksa a6
ClioRs182
01-10-2012, 23:43
bmw nin iç tasarımı kötülenmiş sanırım bence ne audi bmw olabilir nede mercedes bir bmw olabilir :) kendi düşüncem
A6
http://imageshack.us/a/img546/2774/audia620121024x768wallp.jpg
6 GC
http://imageshack.us/a/img825/6455/bmw6seriesgrancoupe2013.jpg
e class
http://imageshack.us/a/img440/2706/mercedesbenze350cabriol.jpg
kesinlikle cls ital araç bakın 115 bin eurolara kadar düşer fiyatı
Cls seçeneği geldiğine göre cls :DDD
İbrahim33
02-10-2012, 16:05
Biraz fanatik bir yorum olmuş sanki :)
13 yıllık mercedes kullanıcısın kanına gırerek a7 yi aldırdım bakalım. Umarım yanlış karar vermemişimdir:)
Hayırlı uğurlu olsun abi . Allah kaza bela vermesin :) 130 kmye gelince o spoylerin açılması bile o aracı almaya değer :)
neye göre bunu söylediniz?biz arastırdık ettık bu kadar,sizin gördüklerinizi göremedik yeni kasa x5 i satıp a6 aldık ama?
bmw nin içine binice bişeyler yavan geliyor ama ben de çözemedim :)
iynn-rs mesajını görmedim cls basık filan diyorsan hiç 6 grand bakma bile,açıkçası a7 ye çıkana kadar panamera daha mantıklı zaten aynı motor,sanzıman farklı ve porsche daha torklu fakat audiden daha yavas agırlıktan dolayı.
a7 alınacaksa panamera,alınmayacaksa a6
PANAMERA ILE A7 FIYATLARI ARASINDA BAYA BI FARK YOK MU :soru:
PANAMERA ILE A7 FIYATLARI ARASINDA BAYA BI FARK YOK MU :soru:
baya bi fark yok
galerilerdende alınabilir ama insan güvenemiyor
a7 lerde 140 civarında geliyor,panameralar güvenilir bi galeriden 165 civarına alınıyor diye biliyorum
a7 satarken çok zor bi araba ben olsam yeni a8 alırım.
Hayırlı uğurlu olsun abi . Allah kaza bela vermesin :) 130 kmye gelince o spoylerin açılması bile o aracı almaya değer :)
Teşekkürler.daha guzeli sizin olsun.
baya bi fark yok
galerilerdende alınabilir ama insan güvenemiyor
a7 lerde 140 civarında geliyor,panameralar güvenilir bi galeriden 165 civarına alınıyor diye biliyorum
Soylediğin fiyatlarda bile satılsa arada 25 bin euro fark var. 60 binlira para yapar.
Burdan kolay yazılıyo ama 60 binde bi araba parası.
Kaldıkı yazdığın fiyatlar yanlış. Doğuşta 125 bin euro A7. Panemera da 170 den aşağı değildir.
A7 ve A8 arasındada aynı şekilde baya fiyat farkı var
Aklımıza ve cebimize a7 uydu. Test sürüşünde hoşuma gitti. Biraz kullanalım bakalım.
Teşekkürler.daha guzeli sizin olsun.
Soylediğin fiyatlarda bile satılsa arada 25 bin euro fark var. 60 binlira para yapar.
Burdan kolay yazılıyo ama 60 binde bi araba parası.
Kaldıkı yazdığın fiyatlar yanlış. Doğuşta 125 bin euro A7. Panemera da 170 den aşağı değildir.
A7 ve A8 arasındada aynı şekilde baya fiyat farkı var
Aklımıza ve cebimize a7 uydu. Test sürüşünde hoşuma gitti. Biraz kullanalım bakalım.
allah kaza bela vermesin sizde haklısınız ama 730 a o kadar para yazınca dusunursunuz dıye yazdım
bir de antepte bi bayi a7 lerin 313 lüğünü getirmişti ,bayi ne zaman getirir acaba 313 ps 630 nm tork 3 lt twin turbo,bayi olmadıgı ıcın almak ıstemıyorlar 140 euro istiyorlardı onlara
kesinlikle cls ital araç bakın 115 bin eurolara kadar düşer fiyatı
Gidip bayiden alan adam keriz o zaman? O 115'e satilan cls'lere kesilen faturalar ne alemde haberin var mi?
Gidip bayiden alan adam keriz o zaman? O 115'e satilan cls'lere kesilen faturalar ne alemde haberin var mi?
hatırlattıgın iyi oldu
bende bi hikaye anlatayım.
arac 530d,borusandan fiyat alınıyor atıyorum 103 bin euro.
adam istanbulda bi galeriden 85 bin euroya hemde daha dolu diyor bulup alıyor.
fiyatları attım
bi süre sonra aracın sanzımanından ses geliyor ve adam servise getiriyor ,servis bakımında şasi no dan aracın 60 bin kmden sıfırlanıp satıldıgı anlasılıyor
bizzat bmw deki yetkiliden dinledim.
onun dısında şöyle de dedi adam
biz bunun yetkili ithalatcısıyız yani bunu bizden daha ucuza kimse getiremez diyor.ya fatura dusuk gosterır yarın bi gün sana patlar yada ıkıncı eldır baska bıseyı vardır öyle verir yoksa emin ol aynı ayarda sıfır km arabayı bızden ucuza veremez dedi.bende bunu dogruladım ,çeşitli galerilerden fiyat aldım vergi kacırmayan vs düzgün arac satan galeriler,yetkili bayiden daha yuksek fiyat cekiyorlar.
+hepsi bi yana satarken ucuza aldıgın arabanın acısı cıkıyor ucuza gıdıyor
hatırlattıgın iyi oldu
bende bi hikaye anlatayım.
arac 530d,borusandan fiyat alınıyor atıyorum 103 bin euro.
adam istanbulda bi galeriden 85 bin euroya hemde daha dolu diyor bulup alıyor.
fiyatları attım
bi süre sonra aracın sanzımanından ses geliyor ve adam servise getiriyor ,servis bakımında şasi no dan aracın 60 bin kmden sıfırlanıp satıldıgı anlasılıyor
bizzat bmw deki yetkiliden dinledim.
onun dısında şöyle de dedi adam
biz bunun yetkili ithalatcısıyız yani bunu bizden daha ucuza kimse getiremez diyor.ya fatura dusuk gosterır yarın bi gün sana patlar yada ıkıncı eldır baska bıseyı vardır öyle verir yoksa emin ol aynı ayarda sıfır km arabayı bızden ucuza veremez dedi.bende bunu dogruladım ,çeşitli galerilerden fiyat aldım vergi kacırmayan vs düzgün arac satan galeriler,yetkili bayiden daha yuksek fiyat cekiyorlar.
+hepsi bi yana satarken ucuza aldıgın arabanın acısı cıkıyor ucuza gıdıyor
Yetkili ithalatciyiz bizden daha ucuza kimse getiremez muhabbetine katilmiyorum acikcasi, 100k Tl 'lik aracta ortalama %7 iskonto veren bayiler buna ragmen kazaniyorsa eger, duzgun faturali sahsi ithalat yaparsan daha uygun meblaglara araci indirebilirsin. O kadar kosturmaya ugrasa ve bazi firmalarda garanti disinda kalmaya deger mi degmez mi o ayri konu.
kacırmadan daha uyguna getiren bana galeri isimlerini ver bende arastırır bi daha oradan alırım ben pek göremedim o kadar bilgim yok,sonucta distribütörün çektiği araba ile grey marketin çektiği araba sayısı cok farklı ,hangisinin ucuza getirebileceğini kestirmek zor değil
kacırmadan daha uyguna getiren bana galeri isimlerini ver bende arastırır bi daha oradan alırım ben pek göremedim o kadar bilgim yok,sonucta distribütörün çektiği araba ile grey marketin çektiği araba sayısı cok farklı ,hangisinin ucuza getirebileceğini kestirmek zor değil
Bu bana miydi ona gore cevap vericem :) ?
olur,pm de atabilirsin, ben vergi kacırmayan diye söylenen galerilerden daha yüksek fiyat aldım
PM'e gerek yok,
Yetkili ithalatciyiz bizden daha ucuza kimse getiremez muhabbetine katilmiyorum acikcasi, 100k Tl 'lik aracta ortalama %7 iskonto veren bayiler buna ragmen kazaniyorsa eger, duzgun faturali sahsi ithalat yaparsan daha uygun meblaglara araci indirebilirsin. O kadar kosturmaya ugrasa ve bazi firmalarda garanti disinda kalmaya deger mi degmez mi o ayri konu.
Su postumda galeri diye herhangi bi laf etmis miyim? Etmedim, sahsi ithalat dedim. Sahsi ithalat ne demek? Farzi misal 100 binlik arabayi tam degerinde gosterip, utu faturasi kesmeyip, adam gibi fatura kesip kendi arabani kendin getirirsin demek. Ben de ne diyorum; bayiler bile iskontolara ragmen kazaniyolarsa kisisel ithalat yapip ayni donanimlardaki bi araci bayiden daha uygun fiyata araci cikarman mumkun. Mumkun olmasinin yani sira diger yandan araci getirmek icin proseduruydu, masrafiydi , garanti disi kalmasiydi ( Grey ithal Range'lere Borusan garanti vermiyodu bi ara vs. vs. ) ugrasmaya deger mi degmez mi gibi bi' durum da var diyorum. Tek bi galeri lafi mi ettik de '' ben bulamadim soyle de ordan alalim '' uslubu tasiyosun ben de bunu anlamiyorum.
ben vergi kacırmayan diye söylenen galerilerden daha yüksek fiyat aldım
sonucta distribütörün çektiği araba ile grey marketin çektiği araba sayısı cok farklı ,hangisinin ucuza getirebileceğini kestirmek zor değil
Cevabini kendin yukarida yazmissin zaten. Distributor 100 tane ceker ustune 1 koyar satar surumden kazanir, galeri 10 tane ceker ustune 5 koyar satar.
benim tercihim Audi A7 3.0tdi' olurdu çünkü tasarımınını çok beğeniyorum ve bmw yi de sevmiyorum .anket dışında ise eğer lüks sınıfta bir otomobil alınacaksa günümüz piyasasında tasarım ve teknoloji showu mercedes derim.bmw artık benim için yalan bir marka tasarımda :)