Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik Şanzıman ve 3 Pedal
Ken_Block
28-09-2012, 11:18
?v=EGe88c7nNYA
Bu video'da araç otomatik veya yarı otomatik şanzıman.
Ancak neden 3 pedal?
Virajlara girerken frenle birlikte gaza hafif dokunurken soldaki pedalada basıyor.
Bir açıklaması var mı?
bLackModeL
28-09-2012, 11:34
vitesi geri düşürmek için kilit galiba bi yanlıslıga kurban gitmesın dıye
Ken_Block
28-09-2012, 11:36
vitesi geri düşürmek için kilit galiba bi yanlıslıga kurban gitmesın dıye
valla ilk defa görüyorum çok ilginç aslında:)
bence o arabada manuel sanzıman var dogbox mu ne deniyodu galiba ama ileri geçişlerde debriyajsız gecebiliyo düşürürken hell and toe tapıp debriyajla vites düşürüyo
131mirafiori
28-09-2012, 11:39
Çok ilginç değil olması gereken bence sıralı şanzıman var araçta + olduğunda dişliler geçiş yapabiliyor - olduğunda da vites geçişini bir sakatlık olmadan yapabilmesi için debriyaja basıyor... Yada bunun gibi bir şey :D
Ken_Block
28-09-2012, 11:53
Teşekkür ederim bu konuda aydınlandım ama bir soru takıldı yine jeton köşelidirde benim:) manuel şanzıman varsa neden basmıyor debriyaja?
araba manuelden otomatiğe cewrildiyse pedal'ı sökmemişlerdir ayak alışkanlığı bazen basıyor adamda =)
Ken_Block
28-09-2012, 16:34
araba manuelden otomatiğe cewrildiyse pedal'ı sökmemişlerdir ayak alışkanlığı bazen basıyor adamda =)
hahaha:D:D
Teşekkür ederim bu konuda aydınlandım ama bir soru takıldı yine jeton köşelidirde benim:) manuel şanzıman varsa neden basmıyor debriyaja?
debriyaja basmadan bir üst vitese geçebiliyor ama vites küçültürken rev match yapması lazım yoksa tekeri kilitler yada en iyi ihtimal aracın dengesini bozar...bundan 3 pedal var...
Ken_Block
28-09-2012, 16:39
debriyaja basmadan bir üst vitese geçebiliyor ama vites küçültürken rev match yapması lazım yoksa tekeri kilitler yada en iyi ihtimal aracın dengesini bozar...bundan 3 pedal var...
peki biz kendi otomobilimizde böyle bişey yapsak tabii vites yükseltirken "kıyırrctt" diye ses gelir tam noktayı mı tutturmak lazım vites değiştirmek için:soru:
peki biz kendi otomobilimizde böyle bişey yapsak tabii vites yükseltirken "kıyırrctt" diye ses gelir tam noktayı mı tutturmak lazım vites değiştirmek için:soru:
en ufak sıkıntıda herkesin tuttuğu kendine olur...gerek yok basıver debriyaja sen...
B.Battal
28-09-2012, 16:47
en ufak sıkıntıda herkesin tuttuğu kendine olur...gerek yok basıver debriyaja sen...
Cooper'ın tokmak da tokmak hani ..
sequential yani sıralı şanzıman, vites büyütürken debriyaja gerek yoktur. sadece ilk kalkış ve vites küçültmede debriyajı kullanırsınız..
Ken_Block
28-09-2012, 18:28
basıyoruz da farklı etkinlik arayığına girdim:D
Cooper'ın tokmak da tokmak hani ..
evet evet sonuna kadar haklısın:):)
sequential yani sıralı şanzıman, vites büyütürken debriyaja gerek yoktur. sadece ilk kalkış ve vites küçültmede debriyajı kullanırsınız..
parçalar yerine oturdu hepinize teşekkür ederim:):)
Osman Bahadır
28-09-2012, 18:36
It's a sequential gearbox, it uses a so called dog clutch instead of a syncromesh as in your standard H pattern manual transmission. That dog clutch enables quick shifts and because torque needs to be interrupted for only a moment, the clutch isn't used while shifting gears, only for standing starts.
Mirage2000H