PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Azerbaycan - Bakü Hakkında

XoR
15-10-2012, 14:02
Yaşayan,yaşamış olan tecrübesi olanlar var mı aramızda ? Nasıldır hayat ? Ciddi bir iş teklifi geldi ama yaşam hakkında hiç fikrim yok.

Day Walker
15-10-2012, 14:03
hafta sonları Karadenizden baya bi misafirleri oluyomuş öyle duydum :D

Tam bekar adam işi :)

BLuEBoY
15-10-2012, 14:05
güzel paralar kazanan, iyi yerlere gelen kişilere pek rahat verilmiyormuş diye duymuştum...

daha bilgili arkadaşlar vardır elbet :)

TünayK
15-10-2012, 14:06
tüfeği yağla git bro:D

Wa2zsK-MUpI

XoR
15-10-2012, 14:07
hafta sonları Karadenizden baya bi misafirleri oluyomuş öyle duydum :D

Tam bekar adam işi :)

Hacı hanım olmadan gitmem :) başımıza iş alırız :D

güzel paralar kazanan, iyi yerlere gelen kişilere pek rahat verilmiyormuş diye duymuştum...

daha bilgili arkadaşlar vardır elbet :)

Her yerde bu yazıyor, para kazanan adamı rahat bırakmıyorlar diye.

BLuEBoY
15-10-2012, 14:12
Hacı hanım olmadan gitmem :) başımıza iş alırız :D

Her yerde bu yazıyor, para kazanan adamı rahat bırakmıyorlar diye.

Annemin amcası, Azerbeycandan biriyle evlendi.. Geçen muhabbet ederken gidip oraya yerleşelim amca hep beraber dedim.. Keşke düzgün bi yer olsada hep beraber gitsek dedi.. Neden diye sorduğumda bu sıkıntılardan bahsetti.. Güzel paralar kazanırız ama geri dönebilirmiyiz yada parayı harcayabilirmiyiz belli olmaz dedi :)

benim bildiğim bu kadar :)

Day Walker
15-10-2012, 14:13
kankam keser kulaklarını walla o aradığın kedi gibi olursun :D

XoR
15-10-2012, 14:16
Annemin amcası, Azerbeycandan biriyle evlendi.. Geçen muhabbet ederken gidip oraya yerleşelim amca hep beraber dedim.. Keşke düzgün bi yer olsada hep beraber gitsek dedi.. Neden diye sorduğumda bu sıkıntılardan bahsetti.. Güzel paralar kazanırız ama geri dönebilirmiyiz yada parayı harcayabilirmiyiz belli olmaz dedi :)

benim bildiğim bu kadar :)

Sürekli bir çökme ve hörmet durumları varmış Rüşvetsiz adım atmak zormuş. Ortak olacağımız kişi fazlasıyla billur sahibi bir insan ama yinede normal yaşam beni düşündürüyo.

BLuEBoY
15-10-2012, 14:18
Sürekli bir çökme ve hörmet durumları varmış Rüşvetsiz adım atmak zormuş. Ortak olacağımız kişi fazlasıyla billur sahibi bir insan ama yinede normal yaşam beni düşündürüyo.

kısa süreler için mantıklı olabilir belki ama iyice araştırmak lazım abi.. 3 kuruş fazla için 3-5 kg almasınlar sonra :D

Chatin
15-10-2012, 14:20
Yok öyle bir şey yahu. Her iyi para kazananı soyacaklar diye birşey yok yani. Sanki ülkemizde hiç hırsızlık olmuyor da :) İnsanları bizim insanımızın aynısı. Seni rahat bırakmayacaklar varsa anca trafik polisi falan olur. O da ¨hürmet¨ içindir. Yani rüşvet. O gibi anlarda İngilizce konuş olsun bitsin.

Zaten Bakü zenginlerin şehri. Pahalı restorantları olan ve şehir mimarisi son derece gelişmiş kozmopolit bir yer. Hazar denizine olan kıyısı ise insanı büyüleyecek cinsten. Her yer sanat kokuyor orada. Konser salonları sürekli dolu. Müziğinden etkilenmemen imkansız zaten. Kızları da güzel ve tehlikelidir ama yenge olduğu için sıkıntı yok o konuda. Bakmamaya zorlarsın kendini :)

XoR
15-10-2012, 14:24
Yok öyle birşey yahu. Seni rahat bırakmayacaklar varsa anca trafik polisi falan olur. O da ¨hürmet¨ içindir. Yani rüşvet. O gibi anlarda İngilizce konuş olsun bitsin.

Zaten Bakü zenginlerin şehri. Pahalı restorantları olan ve şehir mimarisi son derece gelişmiş kozmopolit bir yer. Hazar denizine olan kıyısı ise insanı büyüleyecek cinsten. Heryer sanat kokuyor orada. Konser salonları sürekli dolu. Müziğinden etkilenmemen imkansız zaten. Kızları da güzel ve tehlikelidir ama yenge olduğu için sıkıntı yok o konuda. Bakmamaya zorlarsın kendini :)

Bu yaştan sonra alışabilirmiyim tek derdim düşüncem o açıkcası :)

Chatin
15-10-2012, 14:27
Bu yaştan sonra alışabilirmiyim tek derdim düşüncem o açıkcası :)

Alışırsın tabii ki. İnsan her yere, her şeye alışır. Bakü cidden çok ama çok güzel bir yer. Başka yerler için süper diyemem ama Bakü cidden mükemmeldir. Bazı fırsatlar pek sık gelmez bir de. Değerlendir derim. Orada iken başka şirketlere geçersin. Çok daha iyi paralar kazanırsın.

XoR
15-10-2012, 14:33
Alışırsın tabii ki. İnsan her yere, her şeye alışır. Bakü cidden çok ama çok güzel bir yer. Başka yerler için süper diyemem ama Bakü cidden mükemmeldir. Bazı fırsatlar pek sık gelmez bir de. Değerlendir derim. Orada iken başka şirketlere geçersin. Çok daha iyi paralar kazanırsın.

Sanırım Dubai benzeri bir şehir yapılanmasından bahsediyoruz. Gitmeye karar verirsem orada şirket değiştirme gibi bir şansım olamaz buradaki işverenden ziyade annem gibi bi insan.

Gidip 10 sene kalıp 40-45 yaşında dönüp burada tekrardan bir hayat kurma düşüncesi sadece zorluyor beni.

gökan
15-10-2012, 14:50
baku fena gelısıyr enıstem bakulu 2 aya kadar oraya tasınacak trden gıdıcekler :) baku guzel bıyer ve gelısen bır ulke araba ucuz benzın ucuz

BAR22
15-10-2012, 14:57
kuzenim baküde yaşıyor 2 senedir ve gayet memnun...ama pahalı bir şehir olduğunu söylüyor..

S.Özeren
15-10-2012, 14:57
bir çok işin rüşvetle döndüğünü biliyorum , azeri bi abim anlatmıştı rüşvetsiz hiç bi iş yapılmıyo diye , bakü içinse güzel diyordu ama bi istanbul değilmiş tabi

XoR
15-10-2012, 14:59
baku fena gelısıyr enıstem bakulu 2 aya kadar oraya tasınacak trden gıdıcekler :) baku guzel bıyer ve gelısen bır ulke araba ucuz benzın ucuz

kuzenim baküde yaşıyor 2 senedir ve gayet memnun...ama pahalı bir şehir olduğunu söylüyor..

bir çok işin rüşvetle döndüğünü biliyorum , azeri bi abim anlatmıştı rüşvetsiz hiç bi iş yapılmıyo diye , bakü içinse güzel diyordu ama bi istanbul değilmiş tabi

Teşekkür ederim bilgiler için :)

gökan
15-10-2012, 15:04
gıyım cok pahalı:)parfum ıckı ucuz mobılya pahalı

XoR
15-10-2012, 15:07
gıyım cok pahalı:)parfum ıckı ucuz mobılya pahalı

Donuma kadar onlar karşılayacak o şekilde pazarlık ediyorum zaten :D Tek düşüncem geri dönüşte buradaki işin durumu.

63owen63
15-10-2012, 15:08
Bakü'den bir arkadaşla konuştum, '' Xor ateşler içinde yanıyorum, yemin olsun '' dedi :D

XoR
15-10-2012, 15:15
Bakü'den bir arkadaşla konuştum, '' Xor ateşler içinde yanıyorum, yemin olsun '' dedi :D

Anlayamadım ne demek istediğini :) ?

stlegal
15-10-2012, 15:17
Donuma kadar onlar karşılayacak o şekilde pazarlık ediyorum zaten :D Tek düşüncem geri dönüşte buradaki işin durumu.

http://www.karikaturbul.com/Content/Karikaturler/Serkan-Altunigne/fakirlikten.jpg

XoR
15-10-2012, 15:19
http://www.karikaturbul.com/Content/Karikaturler/Serkan-Altunigne/fakirlikten.jpg

Çok sevdiğimiz karikatüristlerin karikatürlerini çizerlerin adıyla beraber yayınlayan, her karikatürü tek tek ve tüm diyaloglarıyla etiketleyip veritabanına kaydederek sizlere en isabetli arama hizmetini veren sitemiz, Uykusuz ve Penguen dergilerinden gelen uyarılar sonucu hizmetini durdurmuştur.

stlegal
15-10-2012, 15:32
Hep fakirlikten

Ahmet.S
15-10-2012, 15:47
10 senedir kumas satiyoruz belki daha fazla ben bekarken dukkan acalim diye gittik abimle 2 gune geri donduk 1 haftalikti bilettler ama suan farkli biraz daha iyiyonde gelismeler var diyolar.

dragon07
15-10-2012, 15:47
reis dün istanbullu bi arkadasım azerbaycandan antalyaya geldi .

nasıl lan oralar dedim? süper bilader imkan olsa dönmem dedi çocuk istanbulda yemeyi içmeyi bilen birisi yani gözü gönlü toktur öyle dediyse vardır bi kerameti diyorum :D spreyimi sıkıyorum sahaya çıkıyorum dedi :DD

63owen63
15-10-2012, 15:50
Anlayamadım ne demek istediğini :) ?

Abi Rusya'nın adı çıkmış,cennet burası diyor işin özü. Bakü ülke geneline nazaran çok farklı,çok gelişmiş.

XoR
15-10-2012, 15:50
10 senedir kumas satiyoruz belki daha fazla ben bekarken dukkan acalim diye gittik abimle 2 gune geri donduk 1 haftalikti bilettler ama suan farkli biraz daha iyi yonde gelismeler var diyolar.

Teşekkür ederim :)

nasıl lan oralar dedim? süper bilader imkan olsa dönmem dedi çocuk istanbulda yemeyi içmeyi bilen birisi yani gözü gönlü toktur öyle dediyse vardır bi kerameti diyorum :D spreyimi sıkıyorum sahaya çıkıyorum dedi :DD

Bekarsa dönmek istememesi normal :D

turbo&quattro
15-10-2012, 15:58
Olm ciddi bir teklifse guzel kazanacaksan vs kesinlikle git. Dusunme oyle alisabilirmiyim bu yastan sonra, nasil duzen kurarim fln diye . Ben 25 yasindan sonra hic ingilizce bilmeden Amerikaya tasindim alistimda sen burnunun dibindeki yeremi alisamayacaksin .

AHMET1907
15-10-2012, 15:59
10 gündür ordaydım, defalarca gittim bana böyle teklif gelse dakka düşünmem. Şehir çok güzel, etraf bentleyden geçilmiyo, cafeler barlar tamgaz Ama kızlar fena insan kendine hakim olmakta zorlaniyor

aslan
15-10-2012, 16:03

Sanırım senin arkadaş bu şekilde takılıyor oralarda
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3dfZIAWyl46EWBa0jRJ7VlFf0b7RVh GjtIsrEX24arlHme5V2

dragon07
15-10-2012, 16:04
aynen böyle :D 40manat diyo bütün gece atlamış bi dahaki sefere beraber gidicez bi turda bn atlıcam ahaha

reis tüfegin agzına mermiyi ver bnce :D benzin beleş
yiyecek içicek beleş herşey beleş sen yaparsın bu işi gidince bizi aldırırsın burdan hayatını kurtar

XoR
15-10-2012, 16:06
Olm ciddi bir teklifse guzel kazanacaksan vs kesinlikle git. Dusunme oyle alisabilirmiyim bu yastan sonra, nasil duzen kurarim fln diye . Ben 25 yasindan sonra hic ingilizce bilmeden Amerikaya tasindim alistimda sen burnunun dibindeki yeremi alisamayacaksin .

Amerika dışında neredeyse tüm kıtalara gittim ülke ülke gezdim kaldım ama hep geri döndüm :) Dil problemide olmaması hanım açısından kolaylık olacak aslında. Du bakalım akşam 1 şişe kırmızıyla bu karar veririm :D

10 gündür ordaydım, defalarca gittim bana böyle teklif gelse dakka düşünmem. Şehir çok güzel, etraf bentleyden geçilmiyo, cafeler barlar tamgaz Ama kızlar fena insan kendine hakim olmakta zorlaniyor

Eyvallah Ahmet abi :)

Kaan
15-10-2012, 16:09
Lan olummmmmmmm ne işin var gavur memeleketinde kal işte burda iyi burası para ayrı meselede alışmamış g..tte don durmazmış boşver :D

gökan
15-10-2012, 16:10
kazandıgın atıyrm 5000 manat ıse trde o o 10 mılyar ıkı katı bozduruyrsun

XoR
15-10-2012, 16:12
Lan olummmmmmmm ne işin var gavur memeleketinde kal işte burda iyi burası para ayrı meselede alışmamış g..tte don durmazmış boşver :D

Hacı Dubai olsa düşünmemde Bakü'yü bilmiyorum işte :)

kazandıgın atıyrm 5000 manat ıse trde o o 10 mılyar ıkı katı bozduruyrsun

Evet manat oldukça değerli :)

volume81
15-10-2012, 16:13
ahhhh ahhh 3 sene önceki koray olaydı şimdi :D gelene geçene saplardı ama şimdi off durumunda takılıyor :D

IT veya bilgi işlem elemanı arıyormu sizin firma :D Toshiba'yı bırakıp anında damlarım yapamayacaklarını yapar yaşlılık psikolojisine neden olabilirim :D

XoR
15-10-2012, 16:15
ahhhh ahhh 3 sene önceki koray olaydı şimdi :D gelene geçene saplardı ama şimdi off durumunda takılıyor :D

IT veya bilgi işlem elemanı arıyormu sizin firma :D Toshiba'yı bırakıp anında damlarım yapamayacaklarını yapar yaşlılık psikolojisine neden olabilirim :D

10 sene sonra sende aynı olacaksın :D

turbo&quattro
15-10-2012, 16:18
Yada kankacim buraya gelin mutlu mesut takilalim hem Ece'de cok istiyordu :D

cheers
15-10-2012, 16:21
Kuzen bi dakika düşünme bile fırsat varken git oralar daha iyi.Paranı kazan yatırımı buraya yaparsın.

XoR
15-10-2012, 16:21
Yada kankacim buraya gelin mutlu mesut takilalim hem Ece'de cok istiyordu :D

Kankacım onun işi ve amacı zaten Chef olmak :) orda burda baküde her yerde olur yani :D

XoR
15-10-2012, 16:22
Kuzen bi dakika düşünme bile fırsat varken git oralar daha iyi.Paranı kazan yatırımı buraya yaparsın.

Kuzen emekliliğe kadar takılmak anada mantıklı geliyor 19-31 arası zaten yiyeceğim her naneyi yedim İstanbulda yapacak bişey kalmadı :) pisliğini trafiğini çekiyoruz

cheers
15-10-2012, 16:24
Kuzen emekliliğe kadar takılmak anada mantıklı geliyor 19-31 arası zaten yiyeceğim her naneyi yedim İstanbulda yapacak bişey kalmadı :) pisliğini trafiğini çekiyoruz

Aynen öyle.O yüzden iyi düşün kararını ver.Karşına çıkan fırsatlar birdaha çıkmayabilir.

mmustu
15-10-2012, 16:25
kanka bi kardeşim yıllar önce inşaatlarda tesisatçı olarak gitti şimdi ithalat ihracat şirketi var para kesiyo :D gülenci oldu yolunu buldu çokta memnun hayattan

XoR
15-10-2012, 16:26
Aynen öyle.O yüzden iyi düşün kararını ver.Karşına çıkan fırsatlar birdaha çıkmayabilir.

Arıycam 10 dk'ya

kanka bi kardeşim yıllar önce inşaatlarda tesisatçı olarak gitti şimdi ithalat ihracat şirketi var para kesiyo :D gülenci oldu yolunu buldu çokta memnun hayattan

Aynen nette okuduğum hikayelerin hepsi benzer durumlar :) çikolata satmaya gitmiş ithalatçi olmuş herifler :D

Day Walker
15-10-2012, 16:27
Hacı kedi gibisin Dubaisiydi Baküsüydü bak bidaha gelmez bu fırsatlar iyi düşün!

mmustu
15-10-2012, 16:28
kanka adam akrabam burdan 2 arkadaş gittiler orda cemaate yanaşmış :) hai bilmesem inanmamda geçen geldi ortaklardan daire aldık 345bin teleye :D orada evlendi falan ben niye gitmiyorum bilmiyorum :D

bond777
15-10-2012, 16:29
baku guzeldir, new york disinda en cok polis gordugum sehir diyebilirim yanliz

SekoLive
15-10-2012, 16:29
Koray abi bakü sana ne katar bilmemde sen baküye bişiler katarsın eminim :)

hayırlısı olsun şimdiden.

AHMET1907
15-10-2012, 17:03
Uzun süre Kazakistanda kaldım, bu Türki cumhuriyetlerinde bence tek kural var. Çalıştığın yerin arkası sağlam olacak yani Prezidantla bişekilde bağı olacak yoksa en ufak problemde tepene biniyolar

RottingChrist
15-10-2012, 17:43
bir akrabamız uzun yıllarıdır orda ticaret ile uğraşıyor. ailesini de aldı götürdü oraya yerleştiler gayet memnundu hayatından. bazen muhabbet ediyoruz hiç öyle alengilli işlerden bahsetmedi.

XoR
15-10-2012, 17:43
Uzun süre Kazakistanda kaldım, bu Türki cumhuriyetlerinde bence tek kural var. Çalıştığın yerin arkası sağlam olacak yani Prezidantla bişekilde bağı olacak yoksa en ufak problemde tepene biniyolar

O konuda baglantimiz daha saglam olamazdi sanirim :) bunu duymak guzel oldu :)

cheers
15-10-2012, 18:10
Aşıyı verdim sıkıntı yok hepimizi kurtaracak Koray :D

mbquart417
15-10-2012, 18:50

Azerbaycanda 8. senem üniversiteyi okudum ve burda işe başladım...
Yukarıda yazılanların nerdeyse çuğu doğrudur, heryerin kendine göre + ve - leri vardır tabiki ..
Ben Baküde değilim ama Bakü hakikaten çok güzel bir yer İş konusunda gelibde geri dönen nadir insan vardır. Tabiki bu oradaki işinize bakar.. Zengin bir şehir yakıt ucuz ama yaşam pahalı , 10 arabandan 6 si jeep dir ve araçlar bently,merce, vs... lüks maşın (araba ) çoktur, gösteriş ön planda , hörmet (rüşvet) var yerine görede değişiyor . Arkanda sağlam birileri oldukca çok rahat iş yaparsınız..

AHMET1907
15-10-2012, 22:49
Bikaç bakü resmi koyayım

http://i1271.photobucket.com/albums/jj635/AHMET1907/baku.gif
http://i1271.photobucket.com/albums/jj635/AHMET1907/baku2.gif
http://i1271.photobucket.com/albums/jj635/AHMET1907/baku3.gif

Mr.K
15-10-2012, 23:20
Koray uzaktan davulun sesi hoş gelir kardeşim.Fakat 10sene sonra donme gibi bir planla gidiceksen gitme derim şahsen..50.de geri donuceksen eyvalla. ;)
1.si ydışı cok zor.İnan bak yani alakasız gelcek belkı ama sende bogazına duskunsun :o cıgkofte ıster canın yoktur,durum ıstersın NAH bulursun,lahmacun ceker canın,iskender çeker,hadi kangal sucuk fln onlar bulunuyo vsde .. baklava ceker canın..Ya abi ne varsa inan olsun turkıyede var ..He ama hayat cok zor ,yaşam cok zor,hayat cok pahalı orası ayrı dava.

Velhasıl; al hanımıda git kardeşim.Ama kafanda donucegın tarııhı netlestır.Baglanma oralara ama baglı degılmssın gıbıde yaşama.Tr'den cok daha rahat yaşam sürersin,imkanlar,maaş vsvs.Birikimini güzel yaptıgın sürece hiçbir sorunun olmaz.+ bir önerim daha var çalıştıgın süre içerisinde ilk maaşından itibaren kenara koy.5alıyosan 1.5koy ..Gecınemesende hayatını kısıtlı yaşayarak ancak bu sekılde bile 20 sene sonra Trde guzel bi ev alcak paran oluyo.. 360milyar..

Ya gidiceksin dönmiceksin,yada hiç gitmiceksin kısacası..İşin özeti bu :) tüm dediklerimi unut,gurbet zor.

selamlar dostum :o :)

XoR
15-10-2012, 23:46
Ahmet abi resimler için teşekkürler :)

Koray uzaktan davulun sesi hoş gelir kardeşim.Fakat 10sene sonra donme gibi bir planla gidiceksen gitme derim şahsen..50.de geri donuceksen eyvalla. ;)
1.si ydışı cok zor.İnan bak yani alakasız gelcek belkı ama sende bogazına duskunsun :o cıgkofte ıster canın yoktur,durum ıstersın NAH bulursun,lahmacun ceker canın,iskender çeker,hadi kangal sucuk fln onlar bulunuyo vsde .. baklava ceker canın..Ya abi ne varsa inan olsun turkıyede var ..He ama hayat cok zor ,yaşam cok zor,hayat cok pahalı orası ayrı dava.

Velhasıl; al hanımıda git kardeşim.Ama kafanda donucegın tarııhı netlestır.Baglanma oralara ama baglı degılmssın gıbıde yaşama.Tr'den cok daha rahat yaşam sürersin,imkanlar,maaş vsvs.Birikimini güzel yaptıgın sürece hiçbir sorunun olmaz.+ bir önerim daha var çalıştıgın süre içerisinde ilk maaşından itibaren kenara koy.5alıyosan 1.5koy ..Gecınemesende hayatını kısıtlı yaşayarak ancak bu sekılde bile 20 sene sonra Trde guzel bi ev alcak paran oluyo.. 360milyar..

Ya gidiceksin dönmiceksin,yada hiç gitmiceksin kısacası..İşin özeti bu :) tüm dediklerimi unut,gurbet zor.

selamlar dostum :o :)

Gidersem bu 3. gurbet olacak :) tabi bu seferki diğerlerine göre süre olarak uzun olacak :)

Amaç zaten birikim yapıp emekliliğin tadını Türkiyede çıkartmak. Yeme içme can çekme konusunda hiç sıkıntı çekmedim ki zaten Chef'i yanımda gçtürüyorum :D

Bakalım hayırlısı, yarın netleşecek herşey :)

Schumi
15-10-2012, 23:56
Emekliliğin tadını çıkartmak için Azerbaycan'a gitmek biraz farklı bir düşünce tarzı. İçini karalar bağlamasın ama Allah gecinden versin ama o kadar uzun yaşıyacağının garantisi varmı. He deyince ailenin yanında olabilecekmisin. Maddi durum herşeyi süper 10 numara olabilir. Belki şehirde güzel olabilir ama ortam seni sarmazsa ha gayret sık dişini 10 sene yada 20 sene sonra ihtiyarlayınca (50 yaşındakileri tenzih ederim) İstanbul'a dönücez rahat edicez diye hayatının baharındaki 30-40 arasını gidip bilmediğin belkide sevemeyeceğin bir yerde geçirme riski var. Hayat sadece Bakü'deki sabah 8 akşam 6 mesai saatleri içinde geçmeyecek ki. Oradada sosyalleşmen gezmen tozman gerekicek. Senin hanım napıcak peki orada. Komşulara güne mi gidicek. :D

Bir kere en büyük şansızlığın İstanbul'da yaşıyor olmak. Belki başka bir şehirde olsaydın bu kadar koymazdı ama İstanbul'dan kalkıpta Dubai'ye bile gitsen adama koyar. 3-5 senede parayı vuracak kadar büyük bir iş olsa git oke ama 10 sene uzun bir zaman.

Tabi bunlar benim kendi saçmalamalarım. Senin için hakkında neyse o hayırlı olsun.

XoR
16-10-2012, 00:07
Emekliliğin tadını çıkartmak için Azerbaycan'a gitmek biraz farklı bir düşünce tarzı. İçini karalar bağlamasın ama Allah gecinden versin ama o kadar uzun yaşıyacağının garantisi varmı. He deyince ailenin yanında olabilecekmisin. Maddi durum herşeyi süper 10 numara olabilir. Belki şehirde güzel olabilir ama ortam seni sarmazsa ha gayret sık dişini 10 sene yada 20 sene sonra ihtiyarlayınca (50 yaşındakileri tenzih ederim) İstanbul'a dönücez rahat edicez diye hayatının baharındaki 30-40 arasını gidip bilmediğin belkide sevemeyeceğin bir yerde geçirme riski var. Hayat sadece Bakü'deki sabah 8 akşam 6 mesai saatleri içinde geçmeyecek ki. Oradada sosyalleşmen gezmen tozman gerekicek. Senin hanım napıcak peki orada. Komşulara güne mi gidicek. :D

Bir kere en büyük şansızlığın İstanbul'da yaşıyor olmak. Belki başka bir şehirde olsaydın bu kadar koymazdı ama İstanbul'dan kalkıpta Dubai'ye bile gitsen adama koyar. 3-5 senede parayı vuracak kadar büyük bir iş olsa git oke ama 10 sene uzun bir zaman.

Tabi bunlar benim kendi saçmalamalarım. Senin için hakkında neyse o hayırlı olsun.

19-31 yaş arasını ben gerçekten dolu dolu yaşadım son 1 senedir artık evden çıkmıyorum gitme kararımdaki en büyük etken bu açıkcası doydum ben artık buralara :) burada kıçımı yırtsam kuramayacağım bir iş fırsatı sunuluyor. Yani bahar kısmını ben burada fazlasıyla doldurdum :)

Mr.K
16-10-2012, 00:38
Koray chef yanında eyvallahta ben ailemle yaşıyorum :D yani chefte bitmiyo olay.Sen ne dersen de geçiçi süreliğine bıcokkez blunmus olsanda..ormanda counter oynasanızda.:D

kalıcı olarak gitmek bambaska olay. :) cok iyi dusun.

Shadow_Dancer
16-10-2012, 00:42
yarın whatsuptan yaz bro ;)

gökberk
16-10-2012, 00:48
Zamanında Bakü'de çalışan bi çift vardı tanıdığım... O baya baya anlatmıştı..
Aklımda kalanlar ise çok pahalı yerlerinin olduğuydu.. Hatta bi hevesle yeni işe başladığında yemekleri o ısmarlamış 4-5 Kişiye...
Yedikleri şey de pizza + kola bı kac tane de tatlı... Hesap 200 TL'yi geçmiş mi ne... Bir de sınıf farkının çok olduğundan bahsetmişti.
Şehrin aşağısında kalan alt kesimin yaşadığı yerlere duvar filan çekmişler şehirden görünmesinler diye filan...

Hakan Burak
18-10-2012, 00:49
Çok rahat edersin abi. Ben gittim ordan biliyorum. Harbi para kesersin. Benim çalıştığım şirket'in şantiyesi var Bakü'de. Adamlar paraya para demiyor. :D Çiğ köfte falan herşey var sıkıntı yok. Tek sıkıntı ise Herşey rüşvetle dönüyor bu bir ikincisi ise Yasamal diye bir ilçesi var Bakü'nün oraya sakın gitme. Her gün kavga, gürültü, yabancılara laf atmalar (Türk falan farketmez), Kızlara sarkmalar falan. Bakü'nün varoşu denilebilir. Ama onun haricinde çok kalite bir yer. İmkanım olsa iş teklifi falan çıksa gerçekten giderim.