Orijinalini görmek için tıklayınız : buyuk bas - kucuk bas
***** bayram yaklasiyor
buyukbasa(deve,duve, boga) ortak mi giriyorsunuz?
kucuk bas mi?
Herkesin fikrine saygı duymamın yanında. Kendimce bir inanışımdan bahsedeyim. Bizim kurbanı adamamızdaki mevzuya sahip konu içeriğinde küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Hatta koç bulunmaktadır. Bu nedenle ben daimi küçükbaş keserim. Gücümüz orantısında bu 1 adet değil adetler bazında olur. Ancak tabi büyükbaş kesenede saygım sonsuz. Ancak güncel hayatta herşeye ulaşabildiğimizden dolayı ben gönlüm rahat bu şekilde yapıyorum.
nemonomani
17-10-2012, 09:47
herkesin fikrine saygı duymamın yanında. Kendimce bir inanışımdan bahsedeyim. Bizim kurbanı adamamızdaki mevzuya sahip konu içeriğinde küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Hatta koç bulunmaktadır. Bu nedenle ben daimi küçükbaş keserim. Gücümüz orantısında bu 1 adet değil adetler bazında olur. Ancak tabi büyükbaş kesenede saygım sonsuz. Ancak güncel hayatta herşeye ulaşabildiğimizden dolayı ben gönlüm rahat bu şekilde yapıyorum.
+68724264823740734083165
halk oylamasına göremi gireceksin hacı
deveye gir farklılık olsun :D
(Türkçe'yi seviyorum)
Piyasayi yoklayalim maksat
yoksa ben buyukbasciyim:D;)
63owen63
17-10-2012, 09:50
Bende küçükbaş erkek tercih ediyorum.
Hz. İbrahim'in olayda büyükbaş yok evet, ama hadisler var.
Câbir b. Abdillah’tan rivayet olunmuştur:
“Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem ile birlikte telbiye getirerek hacc için yola çıktık. Resulullah, bize deve ile sığırda ortak olmamızı, içimizden her yedi kişinin bir deveye iştirak etmesini emir buyurdu.”
“Biz Resulullah sallallahu aleyhi ve selem zamanında temettü’ haccı yapar ve ortakla*şa yedi kişiye bir sığır ve (yine) yedi kişiye bir deve kurban ederdik.” (Müslim, Hac 353; Ebu Davud, Edâhî, 6-7; Tirmizî, Hac 66; Nesâî, Dahaya 16; Muvatta, Dahaya 9; İbn Mâce Edahî, 5; Ahmed b. Hanbel, 3/335, 5/409.)
KingoAtmo
17-10-2012, 10:06
küçük baş hafiflik avantajı ile alır bence
küçük baş hafiflik avantajı ile alır bence
büyükbaşında tork avantajını göz ardı etmemek gerekli.
ChtArdARSL
17-10-2012, 11:16
bende ilk olarak ufak kestım ama snr hep buyukten devam edıyorum allahıma sukur..
ALLAH in izniyle bu senede buyuk bas kesicem insallah
nitrO_Oxide
17-10-2012, 11:21
Konuyu görünce subwoofer den bahsediruz sandım :D
Yıllardır büyük baş keseriz bu yılda o şekilde olucak inş.
bende sub. olarak algıladım :)
küçükbaş etini kokusundan dolayı sevmiyorum fakat ortaklık işine sıcak bakmayanlar için küçükbaş en iyisi.ama büyük baş olarak kardeşler arasında kesiliyorsa daha güzel oluyor sabah kahvaltıdan sonra kesim işi felan
chiefkadir
17-10-2012, 23:10
buyuk bas m3 gibidir agirdir ama uzun vadede daha iyidir :) bi sene boyunca dolapda et durur ev karilarinin en sevdigi sey buzlukta et olmasidir :)
Toklu kesenlerin eti ilk haftada biter 106 gibidir kisada iyidir lezzetlidir :)
Herkesin fikrine saygı duymamın yanında. Kendimce bir inanışımdan bahsedeyim. Bizim kurbanı adamamızdaki mevzuya sahip konu içeriğinde küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Hatta koç bulunmaktadır. Bu nedenle ben daimi küçükbaş keserim. Gücümüz orantısında bu 1 adet değil adetler bazında olur. Ancak tabi büyükbaş kesenede saygım sonsuz. Ancak güncel hayatta herşeye ulaşabildiğimizden dolayı ben gönlüm rahat bu şekilde yapıyorum.
bu konuda ayni dusuncelerimi paylasmisin abciim haklisin bende kuck bas hayvan (koc) kesiyorum her Kurban Bayraminda :icon_tup:
subwoofer konusu zannetim bende aracınıza ufak bass takın diye oyladım :)
allahımıza şükür bu senede büyük baş keseriz ihşallah
Allah günah yazmasın ama küçük baş etinin kokusu gerçekten hiç hoşuma gitmiyordu..
Taa ki geçen sene kuzenim ''MeMo'' nun bildiği adamdan alınca kurbanlıkları..
Tadına doyamamıştık. Hayvan saman değil de arazideki otlardan beslendiği için kokmamış.
Nasipse bu sene de büyük baş keseceğiz.
ProdriveSTI
18-10-2012, 00:01
Allah kabul etsin herkesinkini,buyukbas'a girdik Allah'in izni ile.
JusticeForAll
19-10-2012, 01:22
sub. bass olarak ayıktım bende :D :D allaha şükür büyük baş kesecegız insallah herkesin adağını allah kabul etsin şimdiden
VtecDream
19-10-2012, 09:08
Bende küçükbaş erkek tercih ediyorum.
Hz. İbrahim'in olayda büyükbaş yok evet, ama hadisler var.
Câbir b. Abdillah’tan rivayet olunmuştur:
“Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem ile birlikte telbiye getirerek hacc için yola çıktık. Resulullah, bize deve ile sığırda ortak olmamızı, içimizden her yedi kişinin bir deveye iştirak etmesini emir buyurdu.”
“Biz Resulullah sallallahu aleyhi ve selem zamanında temettü’ haccı yapar ve ortakla*şa yedi kişiye bir sığır ve (yine) yedi kişiye bir deve kurban ederdik.” (Müslim, Hac 353; Ebu Davud, Edâhî, 6-7; Tirmizî, Hac 66; Nesâî, Dahaya 16; Muvatta, Dahaya 9; İbn Mâce Edahî, 5; Ahmed b. Hanbel, 3/335, 5/409.)
bizde geçen gün bunu tartıştık bende maksimum 7 kişi girebilir diyebiliyorum ve küçük ve büyük baş olmak üzere geviş getiren ve sadece ot yiyen tüm hayvanlar helaldir kesilebilir adak edilebilir. ama kurban farzının oluştuğu mucizevi ortama rabbim kuzu indirmiş o ayrı mevzu bu mevzudan dolayı sadece kuzu kesen arkadaşlarımız var. ben küçük baş kesicem sura ve kavurması mükemmel oluyor :D
küçük baş keseceğim..
büyük başlarda sıkıntı hastalık var diyorlar ne kadar doğru bilemeyiz tabi ama bu sene küçük baş :D
hangisini keserseniz kesin.yeterki kesin. niyet edin Allah rızası için kesmeye.gerisi önemli değil bence
huseyinturk
19-10-2012, 14:09
Kesmek kadar ihtiyaç olan yerlere dağıtmakta önemli, hatta belkide kabul olması açısından daha önemlidir bu konu. Et almaya gücü olmayan o kadar çok ihtiyaç sahibi aile var ki. İnşallah kesilen kurbanlar ulaşır bu ailelere , bu bayram memleketimizde boğazından kurban eti geçmeyen müslüman kalmaz..
Evde çok et olsun diye 2-3 hisse giren insanlar tanıyorum malasef ..
7 kişi ortak girilen bir kurbanda sorun çıkabilir
ortaklardan 1 tanesi bile Allahın rızasını kazanmak maksadı ile kesmez de et yeme düşüncesi içine girerse digerlerininde kurbanı kabul olmuyor
riske atmaktansa küçük baş kesmeyi herzaman tercih etmişimdir
Allah kabul ve makbul eylesin
Amin.
dragon07
19-10-2012, 15:11
niyet önemli olan, birde 2-3 araban evin varsa(durumun iyiyse) büyükbaş kesip yurtlara fakirlere dağıtılması lazım.
cebine durumuna göre hareket etmek gerek :)
cabrioleter
21-10-2012, 16:01
Konuyu görünce subwoofer den bahsediruz sandım :D
Yıllardır büyük baş keseriz bu yılda o şekilde olucak inş.
ben de öyle sandım umduğumdan da acayip bir konu çıktı :D