Orijinalini görmek için tıklayınız : Pitbull sorunu (Ayaz) yardım
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:15
GÜNCEL SORUNUMUZ 4ÜNCÜ SAYFADA
9 aylık bir gözü mavi,erkek,kısır olmayan bir köpeğimiz var.
Dogo,pitbull kırması.
Bugün belediyeden 3 kişi gelip, 4 kişi sizin köpeğinizi Pitbull besleniyor bu evde diye şikayet etmiş ve sesinden rahatsız oluyoruz demişler.
Köpeği göstermedik,''pitbull evet'' demedik,sibirya kurdu kırması dedik.
Karnesinde ırkı yazmıyo boş duruyo .Özel veterinerden çıkarıldı yavruyken.
Bayrampaşa Belediyesi veterineri belediyeye kaydetmedi yavruyken bu pitbull kaydedemeyiz yasak,melez yazın dedik onuda yapamayız dediler.
Köpek ses yapmıyor havlasa havlasa 5/10 dk. Desibel cihazıylada ölçülebilirmiş. Ölçsünler sorun yok..
Saldırganlığı kesinlikle yok.Sevgi manyağı. Görünüş zaten gördüğünüz gibi.. Korkutucu bir tarafı yok.
Köpeğin yaşadığı apartman 3 katlı,üçüde bize ait. Ailem yaşıyor, yabancı yok yanı.
Bunlar daha sonra arama belgesi ve polis eşliğinde gelebilirlermiş bugün yarın yada öbür gün belli olmazmış. O zaman alırlar direk barınağa diyorlar ne olursa olsun beslenmesi yasak ırk diye..
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..
hacı abi o iş sıkıntılı
herifler sesten ziyade direk pit besleniyo diye etmiş gelirlerse alırlar
Babayı alırlar anca senin bahçenden :)
Bakılması yasak değil, üretilmesi ve satılması yasaklı ırk bunlar, kimse de senin bahçenden girip malını zorla gaspedemez.
Şikayet eden kimse onun yatak odasına hayvanın havlama sesinin ne kadar olduğunu tespit etmek için cihaz takarlar, ses izin verilen limitin üstündeyse ancak sana yaptırım uygulayabilirler.
Bu işlere de polis ya da zabıta değil bildiğin tarım il müdürlüğü bakıyor, ses rahatsızlığına da il çevre müdürlükleri bakar.
http://img425.yukle.tc/images/3040fotograf.JPG
yeterli mi???
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:20
hacı abi o iş sıkıntılı
herifler sesten ziyade direk pit besleniyo diye etmiş gelirlerse alırlar
geldıler zaten göstermedim tartıştım yolladım ama bidaha geldıklerınde alma yetkılerı varmış orası biraz kafamı kurcalıyo evlat gibi abi vermekte ıstemıyorum cok zor durumda kaldım
reis işte o iş bilindiği gibi olmuyor kaç tane müşterimizin başına geldi bildiğin gelip alıyorlar istediğin kadar mahkeme avukat uğraş dur
darkmoon
18-10-2012, 16:21
hakkatten zabıta ne alaka..
alperkirman
18-10-2012, 16:23
kanka inşallah sıkıntı çıkartmazlar sana
sıkıntıya bak amk üzüldüm lan şimdi
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:26
Babayı alırlar anca senin bahçenden :)
Bakılması yasak değil, üretilmesi ve satılması yasaklı ırk bunlar, kimse de senin bahçenden girip malını zorla gaspedemez.
Şikayet eden kimse onun yatak odasına hayvanın havlama sesinin ne kadar olduğunu tespit etmek için cihaz takarlar, ses izin verilen limitin üstündeyse ancak sana yaptırım uygulayabilirler.
Bu işlere de polis ya da zabıta değil bildiğin tarım il müdürlüğü bakıyor, ses rahatsızlığına da il çevre müdürlükleri bakar.
abı normal köpek ıcın bunu söluyolar fakat pıtbull oldugu ıcın kesınlıkle yasak her turlu alırlar dıyo herkez hayvanseverlerden kac kısıyı aradım onlarda bu cevabı verdı
köpegınızı bı sure uzaklastırın ordan olaylar dınınce getırıyın yoksa alırlar dedıler :beuj:
_cAgdAsH_
18-10-2012, 16:26
yaklaşık 6 aydır bende besliyorum arkdşın köpeği gibi sesi soluğu cıkmıyor pek zorunlu haller dışında havlamıyorda...ben dükkanda besliyorum külübesi her daim kapının önünde kimsede şikayetcı olmadı bi kere polis karnesini sordu onuda gösterdim..ama şikayet gibi hususlarda cinsinden dolayı alabiliyorlar...barınağa teslim ediliyor..
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:27
http://img425.yukle.tc/images/3040fotograf.JPG
yeterli mi???
bu normal köpekler ıcın gecerlı yasaklı ırklar oldugu ıcın sıkıntılı onları alma yetkılerı var dıyo herkez
mesut gelen vatandaşlarla sen mi görüştün yoksa ailen mi
adamlar tekrar geleceğiz vs dedilermi hani tavırları sertmi yumuşakmıydı
sen tekrar kesin gelirler diyebiliyormusun
istersen bi süre alayım bizim dükkana ayazı
bu arada kesin olmaz nah alırlar diyen arkadaşlar her ne kadar geçerli mazeretleriniz olsada maalesef işler bu şekilde yürümüyor acı tecrübe ile sabittir ki müşterilerimizin başına gelenler var :( o yüzden her türlü ihtimali göze almak lazım
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:28
kanka inşallah sıkıntı çıkartmazlar sana
sıkıntıya bak amk üzüldüm lan şimdi
ınsallah kanka cok dert oldu walla vururum hepsını gene vermem evladımı
senin köpeğinin pitbull olduğunu kim biliyor?
sibirya kurdu diye beyan etmişsin.
Sağlık karnesinede yazabilirsin bunu.
Sonra onlar uğraşsınlar senin köpeğinin pitbull olduğunu kanıtlamak için...
Nasıl alıyolar anlamadım, sokakta her gün benim köpeğime saldıran köpeği belediyeye şikayet ettim, ilk sordukları "tasması var mı?" oldu.
Tasması varsa biz müdahale edemiyoruz, sahibini bulur söyleriz sadece dediler.
Kafalarına göre köpeği nasıl gelip alacaklar onu anlamadım, o iş orada yapılıyorsa ya burada ya da orada bir terslik var.
Edit: Benim köpeğim de İngiliz Bull Terrier.
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:29
mesut gelen vatandaşlarla sen mi görüştün yoksa ailen mi
adamlar tekrar geleceğiz vs dedilermi hani tavırları sertmi yumuşakmıydı
sen tekrar kesin gelirler diyebiliyormusun
istersen bi süre alayım bizim dükkana ayazı
bu arada kesin olmaz nah alırlar diyen arkadaşlar her ne kadar geçerli mazeretleriniz olsada maalesef işler bu şekilde yürümüyor acı tecrübe ile sabittir ki müşterilerimizin başına gelenler var :( o yüzden her türlü ihtimali göze almak lazım
ben görustum abı kavga ettım baya tartıstık adamlarla babam arabaya oturttu benı gıttı konuştu kendısı ılerledı adamlar gelicez falan demedıler ama herkez kararr cıkartırlar öle gelırler dıyo
o zamanda alma yetkılerı oluyo karsı koyamazsın dıyolar
alperkirman
18-10-2012, 16:30
kanka mustunun dediği doğru baktın gelicez ayağı yaptın ayazı biyerlere sakla bişeyler yap uzaklaştır mevzu soğuduğunda gene çıkartır getirirsin
yoksa alıp götürmesinler lan
darkmoon
18-10-2012, 16:31
haberlerde zamanında vermişlerdi yasaklı ırkları gerekirse evlerden toplanıcak diye hatta bir ara facebookda kampanya falan açmışdı pitbull sahipleri resimler dönüyordu bayabir ama zabıta ne alaka ben hala onu anlamadım polis neyse tarım işleri neyse anlarımda zabıta ne alaka çözemedim..
dediğim gibi yavrum ortalık bira yumuşayana kadar bizim babanın dükkana alabilirim istersen akşamlarıda benle eve gelir kerata :D
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:32
Nasıl alıyolar anlamadım, sokakta her gün benim köpeğime saldıran köpeği belediyeye şikayet ettim, ilk sordukları "tasması var mı?" oldu.
Tasması varsa biz müdahale edemiyoruz, sahibini bulur söyleriz sadece dediler.
Kafalarına göre köpeği nasıl gelip alacaklar onu anlamadım, o iş orada yapılıyorsa ya burada ya da orada bir terslik var.
Edit: Benim köpeğim de İngiliz Bull Terrier.
abı hayvanseverlerden birkaç bayanla görustum kadınların söledıgı kelıme başka beledıye olsa her turlu yardımcı olurduk fakat bayrampaşa beledıyesı cok cıns tırnaklarımızı geçiremiyoruz cok sıkıntılı kişiler var
en ıyısı olay dınene kadar gonderın sonra geri alırsınız dedıler ama bu böle nereye kadar sürcek o yuzden kesin çözüm arıyorum
SOMEONESPECIAL
18-10-2012, 16:33
Sakla köpeği bina size aitse çatıya filan... Arama izni olmadan eve girecek hali yok ya
Gönder o zaman geçici bir süreliğine ama şikayet ediyolarsa getirdiğinde gene şikayet olur, rahat vermezler sana.Geçici çözüm olur yani.
alın size bir yazı
Yasakl kpeklere ne olacak - Gzin Abla - Hrriyet (http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/20623219.asp)
SOMEONESPECIAL
18-10-2012, 16:34
Valla vermektense biraz özlem çekin.. Geçici olarak kalsın bi yerde
ben vermem hayatta
Her yer sokak köpeği dolu, İnsanların evinde baktıkları evladı yerine koydukları köpekleri almaya çalışıyorlar, Allah'ım sen akıl fikir ver bana... !!!
Geçmiş olsun dostum,
Bir süre uzaklaştırmakta çözüm değil aslında,
Neden dersen o şikayet eden kişi örneğin 1 ay sonra köpeğini geri getirdiğinde yeniden şikayet ederse bu sefer belediyeciler iyiden iyiye kıllık çıkartmak, köpeği almak için gelirler...
Ama lanet olsun eldende birşey gelmiyor malesef, sen genede bi süreliğine uzaklaştır demekten alamıyorum kendimi... :(
En azından bir süreli uzaklaştır bu arada çözüm yolu aranır...
alın size bir yazı
Yasakl kpeklere ne olacak - Gzin Abla - Hrriyet (http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/20623219.asp)
Bu bahsettikleri yasa tasarısı hükümet tarafından geri çekildi diye biliyorum, eski yasa mı burada yazılmış olan bilgin var mı?
Bu bahsettikleri yasa tasarısı hükümet tarafından geri çekildi diye biliyorum, eski yasa mı burada yazılmış olan bilgin var mı?
24/06/2004 tarihli 5199 sayılı kanunun 14. maddesi yani şuan geçerli olan kanun :(
yeni tasarıda sadece ceza kısmı değişiyo teslim etmeyene hapis ve para cezası verilecek
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:42
ya anlamıyorum zaten sokaktakı herkez sevıyo ayazı cocuklar aksama kadar oynuyo yıgenlerım tepesınden ınmıyo kımseye zararı yok havlama huyu falanda yok
aklımın ucundan geçmezdi şikayet edilmesi şaşırdım kaldım
geçıcı olarak gondermek sorun degıl yerım var oraya alırım fakat gerı geldıgınde tekrar sıkıntı olucak o yuzden kesın çözum arıyorum
dostum nacizane fikrim,
koca istanbulda ayazın karnesine melez yazacak illaki bir veteriner vardır. öyle bir veteriner bul. oraya melez mi yazdırıyorsun, golden mı sen bilirsin. yasak olmayan bir ırk yazdır adamlar gelmeden. ardından bunların bir üst makamı var il tarım müd. oradan bir tanıdık bulmalısın ve ayazın pitbull olmadığını tescil ettirmelisin. bu işlemlerin ardından kimse alamaz elinden o köpeği.
ben melez yazdırmıştım. he soran oldu mu olmadı. gene de bir önlemdi benim için. kesin ve kökten çözüm il tarım.
umarım faydam dokunur ve alamazlar ayazı. kolay gelsin.
Yiğit G.
18-10-2012, 16:44
siz vermediğiniz ve mahkeme kararı ile gelmedikleri sürece köpeğinizi alamazlar merak etmeyin.Mahkeme kararı içinde ya mahkemenin atayacagı gözetmen gelicek yada alet koyup ses düzeyini ölçecekler.Bunlar harici hiçbir şekilde köpeginizi teslim etmeyin.
Burak E.
18-10-2012, 16:46
inş abi almazlar gidip kaydını yaptırın sibirya kurdu diye belgelerini gösterirsiniz olur biter ses olayını desibelle ölcerler sıkntı kalmaz herşeyi tam zaten ayazın aşısı herşeyi bi hallet abi sibirya kurdu diye yazdır gitsin
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:48
dostum nacizane fikrim,
koca istanbulda ayazın karnesine melez yazacak illaki bir veteriner vardır. öyle bir veteriner bul. oraya melez mi yazdırıyorsun, golden mı sen bilirsin. yasak olmayan bir ırk yazdır adamlar gelmeden. ardından bunların bir üst makamı var il tarım müd. oradan bir tanıdık bulmalısın ve ayazın pitbull olmadığını tescil ettirmelisin. bu işlemlerin ardından kimse alamaz elinden o köpeği.
ben melez yazdırmıştım. he soran oldu mu olmadı. gene de bir önlemdi benim için. kesin ve kökten çözüm il tarım.
umarım faydam dokunur ve alamazlar ayazı. kolay gelsin.
Evet bugun tarım il bakanlıgından saglam bır tanıdıgının olması lazım ordan ızın alırsan sıkıntı cıkmaz dedıler ama yok tanıdık..
Pitbull melezide desen alıyorlarmış.. Başka bir cins te yazmıyor veterinerler kendi başları yanar diye sonra :/ Benim vet boş bırakmıştı..
34tb9544
18-10-2012, 16:48
Gecen gun aşil için geldiler şikayet varmış kimliğini gösterdik belediyeciler köpeğe hasta oldular kimlikte başka cins yaziyodu tabi ama veteriner ile geldikleri için veteriner güldü sadece belediyeye kayıt yaptırın dedi kaydını yaptırdık kafamız cok rahat Mesut adam gibi konus köpeğini saklama goster en azından Almaya çalışırsa saldir bize bırak köpeği ;)
Bayrampaşalı
18-10-2012, 16:50
siz vermediğiniz ve mahkeme kararı ile gelmedikleri sürece köpeğinizi alamazlar merak etmeyin.Mahkeme kararı içinde ya mahkemenin atayacagı gözetmen gelicek yada alet koyup ses düzeyini ölçecekler.Bunlar harici hiçbir şekilde köpeginizi teslim etmeyin.
Bu konuda bilgili hayvansever avukatlara mail mesaj attım detaylı cevap bekliyorum...
İnşallah öyledir bu olay..
Evet bugun tarım il bakanlıgından saglam bır tanıdıgının olması lazım ordan ızın alırsan sıkıntı cıkmaz dedıler ama yok tanıdık..
Pitbull melezide desen alıyorlarmış.. Başka bir cins te yazmıyor veterinerler kendi başları yanar diye sonra :/ Benim vet boş bırakmıştı..
gezeceksin kardeşim sabah binecen arabana gezeceksin. her semt tüm veterinerler. hepsine soracaksın. yoksa başın ağrır. bana bunu birebir vet söledi. sadece vet yetmez hatta tarım il'e gitmelisin. isteseler direk onlar ile işlerini çözerler alırlar elinden dedi. babanı sok devreye veya bir aile büyüğü vs vs ne yap et tarım il'e ulaş.
Köpeğini sokakta salma olarak gezdiriyorsan sıkıntı çıkarırlar, ben bahçen için konuşuyorum.
Aynı şekil zararsız diye sokakta oynatılan bir arkadaşımızın rednose'u sırra kadem bastı maalesef ki aşırı derecede zeki ve 10 numara eğitimli bir hayvandı.
Sen zararsız da desen, millet gözüyle de görse zararsız olduğuna inanmaz, yerleşmiş bir önyargı var bu ırklara karşı.Çoluk çocuğumuza birşey yapar diye şikayet eden oluyordur illaki.
Burak E.
18-10-2012, 16:50
nasıl bir kart bilmiyorum ama o boş olan yeri sen doldur kart gibiyse bide pvc kaplat
ayrıca şikayet edeni bi bulsanıza toplaşıp desibel manyagı edelim elemanı
Hayvanları severim 4 tane köpeğim oldu ... Hatta bull terrier yavru alacağım yakında. Sokakta da besleyenler var alışkınız ama biliyorsunuz ki sokaklar dar elini uzatsan karşı apartmana değeceksin. Tam karşımız da balkon da jack russell besliyorlar. Ben böyle lanet köpek görmedim :) bu kadar kafa şişiren durmadan havlayan ufacık vücuttan o ses nasıl çıkıyor anlayamıyoruz. Gece 12 1 e kadar bazen seri havlıyor 20 dakika kesmeden ama gerçekten bu rahatsız edici bir olay. Şikayet ettik mi hayır alıştık :) ama gelen misafirler bu ne böyle diyorlar. :) Böyle bir durum varsa şikayet gelmiş olabilir ama havlama günde 5 10 dakika ise şikayet gerektirmez ha eden de kıldır ona da bir şey diyemem. Şimdi laf açılmışken bull terrierler yasak ırka girmiyor diye biliyorum ama ?
freelife
18-10-2012, 17:10
melez falan desende zaten veterinerle geldiklerinden direkt anlıyorlar ve ona melez veya başka birşey yazanında başı sıkıntıya girebiliyormuş ,bende staff var bende eğitime verdim sonra sosyal olduğuna dair yarışmalarıa sokup belge falan alacağımki belki bir işeyarar sıkıntı çıktığında . allah yardımcın olsun ama geri adım atma derim ben gerekirse sakla ...
UmutRıza
18-10-2012, 17:13
Bahcemde 9 kopegim var 2 tanesi yetiskin dogo arjantin. Eger ayaz yasca cok buyuk degilse benimkiler ile anlasabilirse kopegine bakarim istedgin zamanda gelip gorebilirsin gecen seferki olayda benim bahceye geldiler guya kopekleri alacaklardi buyrun girin kendiniz alin dedim en son 3 gorevli duvara 1 metre yaklastilar ve geri donduler :)
freelife
18-10-2012, 17:13
Hayvanları severim 4 tane köpeğim oldu ... Hatta bull terrier yavru alacağım yakında. Sokakta da besleyenler var alışkınız ama biliyorsunuz ki sokaklar dar elini uzatsan karşı apartmana değeceksin. Tam karşımız da balkon da jack russell besliyorlar. Ben böyle lanet köpek görmedim :) bu kadar kafa şişiren durmadan havlayan ufacık vücuttan o ses nasıl çıkıyor anlayamıyoruz. Gece 12 1 e kadar bazen seri havlıyor 20 dakika kesmeden ama gerçekten bu rahatsız edici bir olay. Şikayet ettik mi hayır alıştık :) ama gelen misafirler bu ne böyle diyorlar. :) Böyle bir durum varsa şikayet gelmiş olabilir ama havlama günde 5 10 dakika ise şikayet gerektirmez ha eden de kıldır ona da bir şey diyemem. Şimdi laf açılmışken bull terrierler yasak ırka girmiyor diye biliyorum ama ?
en krktuğum köpekler bull terier pit ve staffdı fakat tanıdıktan sonra şimdik bir staffım var ve pit ve bullterier en sevdiklerim oldu hele bir bull var :) beni 2. köpek sahibi yapacak.
diğer cinsler inan daha zor köpekler bencede artık o kanıya vardım ..
yasak ırkları bir bakayım dedim her liste farklı doğru olan hangisi bende çıkamadım işin içinden,bu arada diğer ülkelerde bull teriere soytarı deniyor :) ...
aynen oyle adana'da cok olay cikti bu pit toplanma mevzusu yuzunden.. isin kisasi siz ya komsularla arayi bulacaksiniz yada en az 1 ay ordan uzaklastirin.. veya kopegi dama baglayin.. 3 kat icinde arama izni cikarmak zorunda kalsinlar..
Bayrampaşalı
18-10-2012, 17:45
ama adamlar ınat ederse test yaptırırlar gene alırlar bana kalırsa bı sure uzaklastır dedı
arkadaslar sıkayet eden kım bellı degıl butun komsular sevıyo hıc korkan yok o yuzden bulmam ımkansız gıbı adınıda sölemıyolar sıkıntı cıkar dıye
aslında sıkıntım yok alır gotururm baska yere koyarım ama neden ayrılıgım evlattan onsuz duramam dıyebılırım bana arkadas dost hersey oluyo
suan bıkac avukatla gorusuyoruz cok ugrasıcam halletmeye calısıcam
fıkır veren arkadaslara tesekkurler ırk yerını allahtan boş bırakmış vet yoksa daha buyuk sıkıntı olucaktı
bı gozu mavi ve renklerı cok tatlı durdugundan kandırmaya calısıcaz bakalım olursa
buda fotosu
http://imageshack.us/a/img706/7408/18928147930360875640614.jpg
freelife
18-10-2012, 17:47
bence facten bütün grupları ayaklandır ...bak bakalım alabiliyorlarmı o zaman ..
Bayrampaşalı
18-10-2012, 17:51
bence facten bütün grupları ayaklandır ...bak bakalım alabiliyorlarmı o zaman ..
abi zaten alma gibi bi ihtımal yok zaten alamaz kımse cok buyuk sıkıntı olursa arkadasın dukkanda beslerım ama benım nıyetım evden ayırmamak her aksam onunlayım ben gıtse eksıklıgı cok buyuk olur bende
UmutRıza
18-10-2012, 17:58
hay maaşallah çok yakışıklıymış şerefsiz :)
şu güzelim hayvanı şikayet eden tam bi K.OÇ. (kaliteli.)un önde gideni. bende de sibirya var.az bişey hayvandan anlasalar sibiryaları alırlar pitleri değil.
kadioglu
18-10-2012, 18:07
Arkadaşlar bu tip şeyler Belediyeye şikayet edilir.Onlar da müdahele etmek zorunda kalırlar.Ancak olayın İl Tarım Müdürlüğüyle bir alakası yoktur.Yazılardan anladığım kadarıyla hayvanın kimliğini veren veteriner belediyedenmiş.Kimlikteki ırk kısmını kendin doldurma.İleride mahkemelik olursanız çok başın ağrır.
En temizi bir daha gelirlerse eve sokmayın.Haneye tecavüzden mahkemeye veririz deyin.Yanlış bilmiyorsam yasaklı ırkların toplanma yetkisi var.Hatta galiba Adana da toplamış.Barınakta ölene kadar bakılıyormuş.Valilikte kayıtlılarmış ve bu yüzden kimseye veremiyorlarmış.Kimliğe Husky melezi yazılabilir belki ama şahsen böyle bir hayvan bana gelse ben yazmam.Aslında bir süre başka bir köpek bulundursan evde en güzeli.Gelecek olurlarsa onu gösterirsin ve bir daha şikayette olsa gelmezler.
bana da oldu evden kovdum yetkılı arkadasları. sonra polısle gelıcez dedıler. bende gıtmezsenız polısı cagırıcam zaten dedım. mulkumden cıkın dıyerek kovdum. hıcbırsey olmaz rahat ol. kopegını gosterebılırsın de ıstersen. alamazlar cunku merak etme. kopegını de teslım etme sakın.
Bayrampaşalı
18-10-2012, 18:32
bana da oldu evden kovdum yetkılı arkadasları. sonra polısle gelıcez dedıler. bende gıtmezsenız polısı cagırıcam zaten dedım. mulkumden cıkın dıyerek kovdum. hıcbırsey olmaz rahat ol. kopegını gosterebılırsın de ıstersen. alamazlar cunku merak etme. kopegını de teslım etme sakın.
kesınlıkle vermeyı dusunmuyorum zaten alamazlarda
bıkac kısı daha aynı sorunla karsılasmıs kovmuslar gelenlerı sonraa ne gelen nede gıden olmuş bakalım bende beklıyorum artık neler olucak
SULTANOGLU
18-10-2012, 18:46
Tam bir sinir bozUklugu. Mesut asiri uzuldum :(
Bayrampaşalı
18-10-2012, 18:47
Tam bir sinir bozUklugu. Mesut asiri uzuldum :(
hıc sorma hakan o kadar ökuz varkı bu havyan onların hepsınden anlayıslıdır
SULTANOGLU
18-10-2012, 18:51
Ya abi sorma nasil insanlikti bu cozmiyorum. Benim bahceme hic uysal olmayan ufak bir yavru girdi kendini hic sevdirmiyor hep hirliyor bize ve kaciyor bizden devamli. Sokaga atmaya kiyamiyorum.
Zararsiz kopegi sikayet etmek nedir nasil bir kindir bunu hic anlamiyorum.
Bayrampaşalı
18-10-2012, 18:53
Ya abi sorma nasil insanlikti bu cozmiyorum. Benim bahceme hic uysal olmayan ufak bir yavru girdi kendini hic sevdirmiyor hep hirliyor bize ve kaciyor bizden devamli. Sokaga atmaya kiyamiyorum.
Zararsiz kopegi sikayet etmek nedir nasil bir kindir bunu hic anlamiyorum.
bende bunu anlamıyorum hakan walla hayvanın işi gücü oyun ısırmayı bılmıyo sokakta mahallede oynamadıgı kımse yok ınsan delisi ama bı kaç kendini bilmez şuursuz yüzünden böle üzüntüye giriyorum :(
hıc sorma hakan o kadar ökuz varkı bu havyan onların hepsınden anlayıslıdır
onu ne kadar sevdiğini herkes biliyor.
küçükken kaybolduğu zamanki telaşını unutmam..
çok üzüldüm ama içini rahat tut hiç bir şey olmaz. öyle ellerini kollarını sallaya sallaya gelip alma vs olmaz. sakın verme çocuğu..
mahallede herkes çok seviyor şikayet etmelerine şaşırdım dedin, aklıma hemen zabıta kıyafeti giymiş hırsız olabileceği ihtimali bile geldi.
nazar değmesinde köpeğinizin de maşallahı var :)
Skyhawk34
18-10-2012, 18:57
evden almak o kadar kolay olmaz bence ama burası Türkiye diretirlerse bende laf yapmaya kafalarına zıcmaya gelirim bi telefon yeterli :)
Bayrampaşalı
18-10-2012, 19:00
onu ne kadar sevdiğini herkes biliyor.
küçükken kaybolduğu zamanki telaşını unutmam..
çok üzüldüm ama içini rahat tut hiç bir şey olmaz. öyle ellerini kollarını sallaya sallaya gelip alma vs olmaz. sakın verme çocuğu..
mahallede herkes çok seviyor şikayet etmelerine şaşırdım dedin, aklıma hemen zabıta kıyafeti giymiş hırsız olabileceği ihtimali bile geldi.
bır ıkı kısı eşleştırmek ıstedı bende eşleme yapmadıgımı hem daha cocuk oldugunu söledım bu arkadaslar baya ısrar ettı en son tersledım tek sorun yasadıgım konu bu oldu abı ayazla ılgılı baska hıc sıkıntı olmadı o yuzden anlam veremıyorum alma gıbı sansları yok ama bekleyıp gorucem neler olucak gereken herseyı yapıyorum zaten suan
bu hafta hersey ust uste gelıyo zaten abı hıc sorma var bı sorun bende ama hayırlısı bakalım
ben bıtane kurtardım oyle bırının kopegını veya sokak kopegını alıp ayazın kaldıgı yere koyuosun ayaza 1 hafta tatıl verıyosun ekıplere telefon acıp kendı kendını sıkayet ediyosun pittbull beslıolar diye adamlar gelıncede pitbull degıl bu diyosun bidaha şikayet gelse bile sittin sene ugramıyolar :D
ben bıtane kurtardım oyle bırının kopegını veya sokak kopegını alıp ayazın kaldıgı yere koyuosun ayaza 1 hafta tatıl verıyosun ekıplere telefon acıp kendı kendını sıkayet ediyosun pittbull beslıolar diye adamlar gelıncede pitbull degıl bu diyosun bidaha şikayet gelse bile sittin sene ugramıyolar :D
bu kısım yanlış olmuş biraz ne dersin?
turbo&quattro
18-10-2012, 19:04
Evde bir sure baska bir kopek bulundurmak aslinda banada mantikli geldi . En azindan gorduklerinde bir daha gelmezler .
bu kısım yanlış olmuş biraz ne dersin?
abi arkadasının fıaln demek ıstedım orda :) benim dukkan ılaclanırken arkadasımda kalmıstı pitbull vardı ondada gelıp benım rottweilerı gorup bu pitbull degılkı diyip gittiler bıdahada gelmedıler
abi arkadasının fıaln demek ıstedım orda :) benim dukkan ılaclanırken arkadasımda kalmıstı pitbull vardı ondada gelıp benım rottweilerı gorup bu pitbull degılkı diyip gittiler bıdahada gelmedıler
hmm ben de git başkasının köpeğini koy ayazın yerine, onu alsınlar senin köpek kurtulsun diye anladım ben. yanlış anlamışım.
pardon o zaman :)
Bayrampaşalı
18-10-2012, 19:07
Evde bir sure baska bir kopek bulundurmak aslinda banada mantikli geldi . En azindan gorduklerinde bir daha gelmezler .
evet bunuda dusunuyorum ama ayaz ben olmadan ne yemek yıyo nede duruyo kendını parcalıyo ben yanından uzaklasınca o yuzden bıyere bırakamıyorum sadece evde duruyo arabanın ıcınde bıle bırakıp bıyere gıdemıyorum delırıyo
hmm ben de git başkasının köpeğini koy ayazın yerine, onu alsınlar senin köpek kurtulsun diye anladım ben. yanlış anlamışım.
pardon o zaman :)
yok abi yaw :D ses için değil de ırk içinse direk geri dönerler ses içinse köpeği cıkartırken gelenlerın yanına agızlık takıp cıkartın bahcede boyle gezıyo zaten desıbel olcebılırsınız diye dağ bası degıl ole eve dalıp kedı kopek alamazlar :)
yok abi yaw :D ses için değil de ırk içinse direk geri dönerler ses içinse köpeği cıkartırken gelenlerın yanına agızlık takıp cıkartın bahcede boyle gezıyo zaten desıbel olcebılırsınız diye dağ bası degıl ole eve dalıp kedı kopek alamazlar :)
benim bildiğim de mahkeme kararı vs gerek evden köpek almaları için.
zabıtalara böyle bir yetkinin verildiğini sanmıyorum çoğu çakal çünkü..
direkt paraya dökerler işi..
Çok yakışıklı, kısa süreli yer değişikliği bence iyi bir çözüm olacaktır.
ama adamlar ınat ederse test yaptırırlar gene alırlar bana kalırsa bı sure uzaklastır dedı
arkadaslar sıkayet eden kım bellı degıl butun komsular sevıyo hıc korkan yok o yuzden bulmam ımkansız gıbı adınıda sölemıyolar sıkıntı cıkar dıye
aslında sıkıntım yok alır gotururm baska yere koyarım ama neden ayrılıgım evlattan onsuz duramam dıyebılırım bana arkadas dost hersey oluyo
suan bıkac avukatla gorusuyoruz cok ugrasıcam halletmeye calısıcam
fıkır veren arkadaslara tesekkurler ırk yerını allahtan boş bırakmış vet yoksa daha buyuk sıkıntı olucaktı
bı gozu mavi ve renklerı cok tatlı durdugundan kandırmaya calısıcaz bakalım olursa
buda fotosu
http://imageshack.us/a/img706/7408/18928147930360875640614.jpg
abi öle diyosun ama o köpeği kimse alamaz heleki zabıta kim oluyo imkanvarsa abi şikayetçinin isim numarasını al konuş bence derdi neymiş eğer aşıları tamsa ve gerekli malzemeler (ağızlık vs.) varsa hıç sıkıntı yapma yani
Bayrampaşalı
15-04-2014, 17:50
Evet arkadaşlar tekrar bi sorun başladı
önerileri dinleyip bi süre için düzceye mertcana yollamıştım gerı aldım 1 senedır sorun sıkıntımız yoktu
dün tekrar sikayet edılmış belediye geldi
evrakları aldım kısırlaştırıcam dedım
fakat yasaklı ırk degıl dıye kayıt altına almıyorlar
hiç başına gelen yokmu bi yolunu bulup kayıt altına aldıramazmıyız
lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim kafayı yemek üzereyim..
bu arada karnesinde dogo&sibirya mix yazdırdık ama nafile
Kanka ayazı şikayet eden insan değil adamın hası o sen tekrar gönder bana en iyisi çok özledim zaten:(
kopegınızın kımlıgı varmı ? kımlıkte cınsı pıtbulmu yazıyor ? eger kımlıkte pıtbull yazıyorsa yenı bır kımlık cıkarttırın rıca ıle veterınerden terıer yada staffordshire terrier yazarsa. mahkmeeye kadar gıder sonuc hıcbır zabıtada bunun pesınde koşmaz. koşsa bıle kımlık doğrultusunda haraket edıceklerı ıcın sız kazanırsınız sonucu dıye dusunuyorum
Şimdi öncelikle geçmiş olsun, öncelik ile kimlik değişimi yaptırmanız gerek eş dost bir veteriner yardımcı olabilir ancak bu tamam anlamı ile çözüm olmaz. mümkün olduğu kadar görevlilere ters yapmayın iyi niyetli olun. kafaya takarsa sizi yetkili veteriner eşliğinde yasaklı ırk olup olmadığına dair tutanak bile tutabilirler.
pitbull çok güzel bir hayvan gerçekten ne yazık ki gücünü ve çevikliğini insanlar ego tatmini veya dövüştürmek üzere kullanıp ziyan ediyorlar.
sizide uğraştırıp zora sokanlar allahindan bulsunsunlar.
Köpeğimi yarın aşıya götürücem o sıra kendi veterinerime konuyu açarım bi tavsiyesi olursa burdan yada pm yoluyla ileticem.
Nameless34
16-04-2014, 08:01
Pitbull görünce sahipli tasmalı bile olsa varsa diğer sokaktan gittiğim halde şu hayvanı dışarda kendi başına geziyor görsem bile gider sarılırım heralde, ayaz bana korktuğum halde pitbull ları sevdirdi bir de canlı görseydim heralde bir pitbull alırdım evime, hani ne olursa olsun korkanları anlıyorum da şu güzel hayvanı şikayet edeni...
Geçmiş olsun diyelim hocam nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum ama sizin onu kimseye vermeyeceğinize eminim. Umarım en kısa zamanda çözülür bu can sıkıcı durum.
Bayrampaşalı
16-04-2014, 09:10
Kanka ayazı şikayet eden insan değil adamın hası o sen tekrar gönder bana en iyisi çok özledim zaten:(
o şikayet edenı bı bulsam zaten kanka :ofk: bıdaha yollarsam almam gerı zaten kanka hep sende kalır benden sonra ayaza bakabılcek tek kişi sensin allah razı olsun senden
kopegınızın kımlıgı varmı ? kımlıkte cınsı pıtbulmu yazıyor ? eger kımlıkte pıtbull yazıyorsa yenı bır kımlık cıkarttırın rıca ıle veterınerden terıer yada staffordshire terrier yazarsa. mahkmeeye kadar gıder sonuc hıcbır zabıtada bunun pesınde koşmaz. koşsa bıle kımlık doğrultusunda haraket edıceklerı ıcın sız kazanırsınız sonucu dıye dusunuyorum
kimlikte dogo & sibirya mix yazıyo tek gözü mavi oldugu ıcın fakat adamlar onu takmıyolar yasaklı ırk kırması bız alırız kayıt falan yapamayız dıyolar
bi tanıdıgımız bugun gıdıp konusucak onlardan olan biri insallah halleder
Şimdi öncelikle geçmiş olsun, öncelik ile kimlik değişimi yaptırmanız gerek eş dost bir veteriner yardımcı olabilir ancak bu tamam anlamı ile çözüm olmaz. mümkün olduğu kadar görevlilere ters yapmayın iyi niyetli olun. kafaya takarsa sizi yetkili veteriner eşliğinde yasaklı ırk olup olmadığına dair tutanak bile tutabilirler.
pitbull çok güzel bir hayvan gerçekten ne yazık ki gücünü ve çevikliğini insanlar ego tatmini veya dövüştürmek üzere kullanıp ziyan ediyorlar.
sizide uğraştırıp zora sokanlar allahindan bulsunsunlar.
Köpeğimi yarın aşıya götürücem o sıra kendi veterinerime konuyu açarım bi tavsiyesi olursa burdan yada pm yoluyla ileticem.
dedigim gibi kimlikte pitbull yazmıyo fakat takmıyolar bunu veterinerizle konuşup bılgı verırsenız eger cok mutlu olurum herkese danışıyorum herkesten fıkır alıyorum bi çare bulucaz ınsallah
Pitbull görünce sahipli tasmalı bile olsa varsa diğer sokaktan gittiğim halde şu hayvanı dışarda kendi başına geziyor görsem bile gider sarılırım heralde, ayaz bana korktuğum halde pitbull ları sevdirdi bir de canlı görseydim heralde bir pitbull alırdım evime, hani ne olursa olsun korkanları anlıyorum da şu güzel hayvanı şikayet edeni...
Geçmiş olsun diyelim hocam nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum ama sizin onu kimseye vermeyeceğinize eminim. Umarım en kısa zamanda çözülür bu can sıkıcı durum.
tesekkur ederız fakat mılletımız anlamıyo işte
şikayet konusuda bütün gece havlıyomuş kimseyı uyutmuyomuş en cok buna sinirlendım ayaz o kadar sessızkı hiç havlamıyor asla sesı cıkmıyor iftira atıyolar buda beni delirtiyo :ofk:
flexamin
16-04-2014, 09:16
mesut onatın dediği gibi yaparsan sıkıntı yaşamazsın.
ayrıca gelen kişilerin kimliklerini incele. ankara da son zamanlarda zabıta vs kılıgında gelip hayvanınız hakkında şikayet var diyerek hayvan çalmalar başladı. dikkatli olmak lazım
aykutsafakyaman
16-04-2014, 09:17
Ne kadar ugrassanizda sizi sikayet eden gene sikayet etmeye devam edicek kimligi degistirip pitbull degil desenizde sikayet eden uyuz biriyse daha da ugrasmak zorundasiniz . Apartman bizim demiştiniz yanlis hatirlamiyosam sikayet edeni bulmaya calisin onla aranizi iyi yapmaya calisin bence. Ayni sey biz lojmandayken basimiza geldi sokakta buldugum bi kopek rot doberman gibi bi kirma cikti net hatırlamıyorum. 2-3ay gectikten sonra dile getirenler oldu bu benim oğluma saldirir bu parcalar durduramayiz . Tabi bu dedigim lojmanda isler farkli yurudugu icin bi iki kere itiraz ettim kirma bu falan diye ama nafile mecburen babamin isyerine goturduk kopegi kopekte ordan kacti.en buyuk pismanliklarimdandir bu.Biraz uzattim ama kopegin saldirgan olmadigini belirtmissin abi ama sikayet eden 1 sene beklemis gibi gene sikayet etmis ki sen kimlik isini halletsen bile ses yapiyor vs gibi bahanelerle gene sikayet edicek . Bana kalirsa sikayet edeni bulmaya calisin
İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gidip ırk tespiti için testler yaptırabilirsin.
En kolay ve net çözümü bu şekilde bulabilirsin.. Onlardan alacağın belge kapı gibi sağlamdır :)
mesut bana mail adresini atarmısın? sana bakanlık pitbull genelgesini mail olarak atayım.telefonunuda yaz özelden.
Bayrampaşalı
16-04-2014, 09:45
mesut onatın dediği gibi yaparsan sıkıntı yaşamazsın.
ayrıca gelen kişilerin kimliklerini incele. ankara da son zamanlarda zabıta vs kılıgında gelip hayvanınız hakkında şikayet var diyerek hayvan çalmalar başladı. dikkatli olmak lazım
yok abı gelenlerı tanıyorum senelerdır aynı kısıler gorev yapıyo o konuda kesiniz yanı
Ne kadar ugrassanizda sizi sikayet eden gene sikayet etmeye devam edicek kimligi degistirip pitbull degil desenizde sikayet eden uyuz biriyse daha da ugrasmak zorundasiniz . Apartman bizim demiştiniz yanlis hatirlamiyosam sikayet edeni bulmaya calisin onla aranizi iyi yapmaya calisin bence. Ayni sey biz lojmandayken basimiza geldi sokakta buldugum bi kopek rot doberman gibi bi kirma cikti net hatırlamıyorum. 2-3ay gectikten sonra dile getirenler oldu bu benim oğluma saldirir bu parcalar durduramayiz . Tabi bu dedigim lojmanda isler farkli yurudugu icin bi iki kere itiraz ettim kirma bu falan diye ama nafile mecburen babamin isyerine goturduk kopegi kopekte ordan kacti.en buyuk pismanliklarimdandir bu.Biraz uzattim ama kopegin saldirgan olmadigini belirtmissin abi ama sikayet eden 1 sene beklemis gibi gene sikayet etmis ki sen kimlik isini halletsen bile ses yapiyor vs gibi bahanelerle gene sikayet edicek . Bana kalirsa sikayet edeni bulmaya calisin
kımlıgı söledım pıtbull yazmıyo zaten dogo mix yazıyo bugun bi barınak gönullumuz halletmeye calışıcak ınsallah :(
İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gidip ırk tespiti için testler yaptırabilirsin.
En kolay ve net çözümü bu şekilde bulabilirsin.. Onlardan alacağın belge kapı gibi sağlamdır :)
bu testı malesef yaptıramam cunku bunu yaptırdıgım taktirde pitbull oldugu ortaya cıkıcak farklı bı ırk oldugunu sölesemde degısık yazmıyorlar malesef belgeye
mesut bana mail adresini atarmısın? sana bakanlık pitbull genelgesini mail olarak atayım.telefonunuda yaz özelden.
tesekkur ederım abı özelden atıyorum hemen
Köpeğin kimlik kartına amerikan staff diye yazın cinsine k9 eğitimm merkezi inanoğlu çiftliği metin abi bulun o sizeyardımcı olucaktır aynı sorun ile bende karşılaştm ama çok şkür geçmiş senelerde halledildi
TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU GENEL KURUL CETVELİ SAYI:9 YAYIM TARİHİ 26/03/2010
PİTBULL ve benzeri tehlikeli hayvanlar için gerekli önlemlerin alınması
Kısaca derki : el koyma yetkisi tüm kolluk kuvvetlerine verilmesine, pitbull,terrier jaanese tosa ve benzeri tehlikeli ırkların yetkili makamlara teslim edilmesi veya el konulması, kolluk görevlilerinin bu türleri tanıması için eğitim verilmesine vs.vs. diye giden bir karar arkadaşlar.
sizin el koyamazlar demenizle olmuyor bu işler bilginize.kanun açık.
Bayrampaşalı
16-04-2014, 10:43
TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU GENEL KURUL CETVELİ SAYI:9 YAYIM TARİHİ 26/03/2010
PİTBULL ve benzeri tehlikeli hayvanlar için gerekli önlemlerin alınması
Kısaca derki : el koyma yetkisi tüm kolluk kuvvetlerine verilmesine, pitbull,terrier jaanese tosa ve benzeri tehlikeli ırkların yetkili makamlara teslim edilmesi veya el konulması, kolluk görevlilerinin bu türleri tanıması için eğitim verilmesine vs.vs. diye giden bir karar arkadaşlar.
sizin el koyamazlar demenizle olmuyor bu işler bilginize.kanun açık.
abi tekrar tesekkur ederım malesef göndermek zorunda kalıcaz kanun acık oldugu ıcın her türlü el koyma yetkileri ellerinde mevcut
murat abi sagolsun detaylı bütün bilgiyi paylaştı ama çare yok :ofk:
abi tekrar tesekkur ederım malesef göndermek zorunda kalıcaz kanun acık oldugu ıcın her türlü el koyma yetkileri ellerinde mevcut
rica ederim mesut inşallah ileride çözülür durum.
rahat ol hacı benim de pitbull'um var terasta besliyorum . apartmandakilerin hepsi şikayetçi . karşı binadan filan şikayet de ettiler . git bi veterinere köpeğini boxer kırması diye yazdır . köpek evinin içinde senin malın gibidir . koltuğun bilgisayarın gibi . kimse gelip alamaz . birileri gelirse açarsın kimliğini gösterirsin güle güle dersin . sıkıntı yapma söylenilenlere inanma .
freelife
16-04-2014, 14:57
kimlikte yazanla olmuyor o sadece oyalamaya yarar sonuçta v.b gibi ibare var , veterinerle gelirlerse alırlar götürürler ...çip takıp hybrit diye yazıyorlar bizim burda ama istese yinede alınır bence.
Kanka sakin devlete falan teslim etme ben direk oglumu alirim geri nezaman istersende görürsün adam o adam:)
rahat ol hacı benim de pitbull'um var terasta besliyorum . apartmandakilerin hepsi şikayetçi . karşı binadan filan şikayet de ettiler . git bi veterinere köpeğini boxer kırması diye yazdır . köpek evinin içinde senin malın gibidir . koltuğun bilgisayarın gibi . kimse gelip alamaz . birileri gelirse açarsın kimliğini gösterirsin güle güle dersin . sıkıntı yapma söylenilenlere inanma .
O kadar basit mi o işler.. İşinde yetkili kişiyle gelir alır götürür arkasından baka kalırsın..
Kanun denen birşey var bak yukarda paylaşılmış.
freelife
17-04-2014, 22:06
O kadar basit mi o işler.. İşinde yetkili kişiyle gelir alır götürür arkasından baka kalırsın..
Kanun denen birşey var bak yukarda paylaşılmış.
bu tarz söylemler çok oldu ama sonunda yardım eden birisi yokmu diye birileri arandı hep, hemde bu işi çok iyi bilenler karşılaştı ....ırk kayıdı yaptırmadığın sürece nerde ne yazarsa yazsın almak isterlerse hertürlü alırlar, ben mesela önümzüdeki ay eskişehire yarışmalara gidip orda ırk kaydını yaptırmaya çalışacağım a.staff diye.
Kimlikte yazanın bi önemi olmuyor malesef..Uzman birisi tarafından kontrol edildiğinde asıl cinsi ortaya çıkıyor sonuçta..
Şikayet eden taraflara da hak vermek lazım,3-5 hayvan severi işin içinden çıkarttığımızda geriye kalan tayfanın ne olduğu belli..Bu yüzden yapılacak en doğru şey köpeği bir süre uzaklaştırmak bu bölgeden.
Merhaba, telden baglandigim icin tum mesajlari okuyamadim, belki soylenmistir ama bende soyliim dedim. Benzer bi sorunu bir yakinimin dogosunda yasadik belediye gelip gidiodu hayvani alicaz vs diye. Hayvani ozel sigortayla sigortalattik firma ismi suan aklima gelmiyor ama bulurum kendi kopeklerimide sigortalatmistim. Sigortali hayvani almalari cok zor, yuklu bir miktar odemeleri gerekiyor. El koymaktan vazgecmislerdi hayvana, halen de mutlu mesut yasiyor
Bayrampaşalı
18-04-2014, 10:14
Merhaba, telden baglandigim icin tum mesajlari okuyamadim, belki soylenmistir ama bende soyliim dedim. Benzer bi sorunu bir yakinimin dogosunda yasadik belediye gelip gidiodu hayvani alicaz vs diye. Hayvani ozel sigortayla sigortalattik firma ismi suan aklima gelmiyor ama bulurum kendi kopeklerimide sigortalatmistim. Sigortali hayvani almalari cok zor, yuklu bir miktar odemeleri gerekiyor. El koymaktan vazgecmislerdi hayvana, halen de mutlu mesut yasiyor
merhabalar ilk defa böle bişey duydum musaıt oldugunuzda bilgi verırsenız super olur sıgortalatmak kolay hemen hallederım fakat beslenmesi yasak olan köpeği sigorta yapıyolarmı acaba
Bayrampaşalı
18-04-2014, 10:15
bu tarz söylemler çok oldu ama sonunda yardım eden birisi yokmu diye birileri arandı hep, hemde bu işi çok iyi bilenler karşılaştı ....ırk kayıdı yaptırmadığın sürece nerde ne yazarsa yazsın almak isterlerse hertürlü alırlar, ben mesela önümzüdeki ay eskişehire yarışmalara gidip orda ırk kaydını yaptırmaya çalışacağım a.staff diye.
abi ben araştırmaktan bertaraf oldum nereye istersen kayıt yaptır ıstedıgın kadar belgen olsun eğer gelen kişi sana taktıysa her türlü alabiliyo kanunda direk açık madde var o yuzden kayıt falan pekbi önemi yok malesef
Hayvanlar ile ugrasan bu insan ogluna ayar oluyorum arkadas... kesin .iki kalmiyordur, karisindan ya da kocasindan dayak yiyordur, is yerinde eziyorlardir sesi cikmiyordur... kesin ezikdir... bu ezikligin gostersi... baska bir sey degil...
freelife
18-04-2014, 11:41
abi ben araştırmaktan bertaraf oldum nereye istersen kayıt yaptır ıstedıgın kadar belgen olsun eğer gelen kişi sana taktıysa her türlü alabiliyo kanunda direk açık madde var o yuzden kayıt falan pekbi önemi yok malesef
öyle değil,kıf ( köpek ırkları federasyonu ) kayıt oldumu alamazlarda ( baya bir zorlarsın anlamında ) , oraya kayıt etmek için 3 hakemden geçiyorsun ve köpeğin zaten safkan olmalı . Anlayacağın oraya kayıt zaten zor..daha sonra yarışmalarada katılabiliyorsun, yasak ırkları zaten kayıt etmiyorlar, he alırmı yine alır ama almasını zorlaştıracak belgeler olur elinde , öyle hemen vermemen için belglerin olur en azından
freelife
18-04-2014, 11:43
ayrıca şunu belirteyim , bir tanıdığım köpeği çok havlıyor diye şikayet ettiler ( köpekte golden ) belediyeden gelip mama kabına kadar kayıt altına aldılar ve iyi bakıldığına kanaat getirdiler öyle bıraktılar yoksa onu bile alıyorlardı.
Bayrampaşalı
18-04-2014, 11:57
ayrıca şunu belirteyim , bir tanıdığım köpeği çok havlıyor diye şikayet ettiler ( köpekte golden ) belediyeden gelip mama kabına kadar kayıt altına aldılar ve iyi bakıldığına kanaat getirdiler öyle bıraktılar yoksa onu bile alıyorlardı.
tabi abi bizimkindede aynısı oldu komple kontrol ettiler kaldıgı yerı temızlıgını falan
normalde gelen adam bişey demicekti vet işi bozdu sadece
bendende alamazlar zaten anca gönderttirirler ama kimseye teslim etmem
insallah bu konuda kimse sıkıntı yaşamaz bikaç kendini bilmez insan yüzünden biz nelerle uğraşıyoruz :ofk: