PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lpg deposu

victor
22-10-2012, 10:16
Merhaba Arkadaslar,
Dün opet altunzateden lpg dolumu yaptim depomda hic gaz yokken alım yaptim.
59 lt depo 56.65 lt gaz aldı. Max 52 almıştım. Daha once bu kadar hic almamıstı pompa da bir sorun olabilir mi?

Germanian
22-10-2012, 10:20
o anda pompa dan başka bir araçta gaz almıyorsa ve gaz basan pompa kuvvetliyse normaldir..

ykavcioglu
22-10-2012, 10:22
her pompanın basıncı farklıdır

ReSuL
22-10-2012, 12:39
çok normal gözükmüyo.. nerdeyse 2,5 lt kalmış.. resmi olarak yüzde 80 nini alıyo ama hadi biraz daha çıkalım yüzde 10 daha düşsek 5,9 lt daha eder o da 53 lt filan eder 59 luk depoda..

ama kimseyi zan altında bırakmayalım.. yaptığın km den belli olur..

victor
23-10-2012, 10:07
154 tl lik gaz aldı depo bakalim bu gazı bittirdiğimde kac km yapmıs olacagim.

ReSuL
23-10-2012, 10:14
eğer normalden fazla gaz bastılarsa gerçekten gaz dolduysa depoya yani tankın içindeki basınç çok ciddi derecede artmış demektir ve ilk zamanlar basınç normale dönene kadar aracın gazına dokunduğun anda araç uçuşa geçer çekişi çok süper olur yani o gelen baasıncın etkisiyle :D

SOMEONESPECIAL
23-10-2012, 10:18
Kaç senelik tank... Bir sorun çıkartmasın allah korusun...

victor
23-10-2012, 12:57
eğer normalden fazla gaz bastılarsa gerçekten gaz dolduysa depoya yani tankın içindeki basınç çok ciddi derecede artmış demektir ve ilk zamanlar basınç normale dönene kadar aracın gazına dokunduğun anda araç uçuşa geçer çekişi çok süper olur yani o gelen baasıncın etkisiyle :D

var bişeyler zaten :)

victor
23-10-2012, 12:58
Kaç senelik tank... Bir sorun çıkartmasın allah korusun...

1000 km olcak daha 3 haftalık lpg sistemim

XSi
23-10-2012, 13:15

regülatör varken bu dediğin nasıl olacak?

regülatör çıkışındaki basınç depo basıncı ne olursa olsun sabit (emme manifoldu basıncına göre değişmesini bir kenara bırakırsak)

ister depo normal dolu, fazla fazla dolu ya da yarım dolu her durumda motora giden gazın basıncı depo içi basınçtan az olacaktır.

ygtrn
23-10-2012, 22:01
havanın sıcaklığı dahi bunu etkiler, uzun süredir havalar sıcaktı, bugün baya bi soğudu, maddenin genleşmesi kanunundan yola çıkılarak soğuk havada daha fazla gaz alınacağı kaçınılmaz :)

sıkntı yok yani :)

AlperMVS
23-10-2012, 23:14
Benimde bir benzinlikteki pompacıdan duyduğum birşey var, normalde diyelimki şamandra 30litrede kesti. Pompanın altında ana Vana var onu açıp kapattığında sanki demin şamandra kesmemiş gibi gaz almaya devam ediyor. Tabi nedir ne degıldır bılmıyorum.

snan1910
23-10-2012, 23:26
tankın üstünde yazan lt nin %80 ini aldığında samandıra otomatik keser.
ancak istasyondaki pompanın basınçı çok yüksek olması kaynaklı samandıra kesemiyor ve fazla dolum oluyor
büyük ihtimalle siz dolum yaptırırken taktaktak samandiradan ses de geldi ama doluma devam ettiniz
tamamen istasyonun normal dolum basınçının üstünde bir değer kullanması kaynaklı tankinizda herhangi bir sorun yoktur

ReSuL
24-10-2012, 16:12
regülatör varken bu dediğin nasıl olacak?

regülatör çıkışındaki basınç depo basıncı ne olursa olsun sabit (emme manifoldu basıncına göre değişmesini bir kenara bırakırsak)

ister depo normal dolu, fazla fazla dolu ya da yarım dolu her durumda motora giden gazın basıncı depo içi basınçtan az olacaktır.

valla fizik kurallari calisma prensiplri ne diyo bilmiyorum ama benim yasadigim durum bu... ayrica regulator var ama lpg gibi bbi durumda tank icindeki basinc artsrsa her durumda bu basincin etkisiyle daha tazzikli gitmez mi yakit

Nightfish
24-10-2012, 16:18
Yeni takılan sistemlerde zamanla tankın daha fazla almaya başladığını duymuştum, bugüne kadar LPG taktırdığım araçlarda da bu şekilde oldu bende. Bi sorun olacağını sanmıyorum.

fsunnetci
24-10-2012, 20:32
üçkağıtçılık oluyor bazı istasyonlarda benimde başıma geldi ama 2-2,5lt oynuyor en fazla sende fazla farketmiş

victor
24-10-2012, 23:10
bu depo soyler her seyi depoyu bayramda bitiririm sanırım sonra son durumu burda yazacagim :cool:

XSi
26-10-2012, 22:49
valla fizik kurallari calisma prensiplri ne diyo bilmiyorum ama benim yasadigim durum bu... ayrica regulator var ama lpg gibi bbi durumda tank icindeki basinc artsrsa her durumda bu basincin etkisiyle daha tazzikli gitmez mi yakit

o zaman tankın doluluk oranı azalırsada gazın tazyiği azalması ve performansın düşmesi gerekir..

regülatörün görevi basıncı belirli bir değerde tutmak.

aynı durum benzin enjeksiyon sistemlerinde de var, yakıt hattında bulunan regülatör benzin basıncını belirli bir değerde tutuyor, alt devirde enjektör az açılıp az yakıt püskürtürkende, üst devirde enjektörler fazla açılıp fazla yakıt püskürtürkende basınç sabit kalıyor, bunu yapan da regülatör oluyor.

victor
30-10-2012, 13:53
356 km de 152 tl lik gaz aldım. 55 litre civari, gene gaz komple bittikden sonra aldım. depo 59 lt
komple şehir içi trafik de fena degil benzine nazaran her depoda 100 lira cepte kaliyor gibi :)

mkaan61
15-11-2012, 02:09
5.28 şehir içi kullanım için gerçekten iyi bir rakam maşallah

driftboy
15-11-2012, 02:13
havanın sıcaklığı dahi bunu etkiler, uzun süredir havalar sıcaktı, bugün baya bi soğudu, maddenin genleşmesi kanunundan yola çıkılarak soğuk havada daha fazla gaz alınacağı kaçınılmaz :)

sıkntı yok yani :)

Aynen bi sorun yok.. Soguk havada gazın genleşmesinden dolayı daha fazla gaz almıs oldunuz..

mr.korhan
15-11-2012, 07:14
bazı pompalar daha yüksek litre koyabiliyor bazıları daha düşük, bu pompanın basıncına göre değişiyor, örneğin benim aracın deposuna opetten aldığımda 108-109 gördüm max, fakat fullden aldığımda 142 lirada stop etti neredeyse tankı tam doldurdu, daha uzun mesafe gidiyorsun aslında fena olmuyor ,full deki o yüksek meblağın arkasına bir sonraki depoyu bp den aldım denemek için, bu defada 115 te durdu, yani herşey pompa basıncına dayalı.

victor
15-11-2012, 09:36
Gecen bir haber okudum. bu durum olabilir. tamda benim soylediğim rakamlara yakın. Bir sonraki depoyu opetten almayıp bayi değiştireceğim.

"Sanayi Bakanlığı ekipleri, bir süre önce gerçekleştirdikleri operasyonda, LPG bayilerindeki pompa ve diğer cihazlar tek tek ‘ölçü ve ayar’ yönünden gözden denetledi.

Bazı LPG bayilerinin, otogazın hacmini sıcaklığa göre düzelten kısaca ATC adı verilen cihazı kapattıkları belirlendi. ATC devre dışı bırakılınca müşteriye, 100 birim yerine 93-94 birim otogaz satılıyor. 100 birimlik tahsilat yapılıyor. 6-7 birim doğrudan bayiin kasasına giriyor. Müşteri 6-7 birimlik otogaz yerine ‘hava’ alıyor.

LPG tanklarının kapasitesini; aldıkları ve tükettikleri gaz miktarını bilecekler. Bayide, ödediklerinden daha az miktarda LPG girişi olduğunda uyaracaklar"

free-hifi
15-11-2012, 10:26
avrupada bu birim 9-10 bar iken türkiyede taksiciler yüzünden 12-13 bar da amaç fazla yakıt koymak bu şamandıra arızası var zaten şamandıra iyi ise maks. limitinden sonra gazı boşa atıyor güvenlik için atmaz ise sıkıntı demek