Orijinalini görmek için tıklayınız : Duster'ın off-road kabiliyetleri
Hem şehir içi, hem de hafif off-road şartlarında bir araç arayışım varken aklıma Duster geldi. Bu videoya göre oldukça iyi gözüküyor. Sizce?
Dacia Duster - full 4x4 off-road test mud snow river ice water rocks - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=PvLQNdB3-Kw)
offroad derken ava kampa gider ama öyle çok sey beklememek lazım tabiki..
ErmanArseven
24-10-2012, 22:57
duster off road testine katıldm aleti parkurda deviremedim gayet başarılı tavsiye ederim :)
darkmoon
24-10-2012, 22:59
yalnız bahsedilen duster ve test drive yapılan duster bende izmirdekine katılmışdım 4x4 olan modeli.. 4x4 ü iyi..
Selcuk_RoL
24-10-2012, 23:00
başarılı görünüyor
Nightfish
24-10-2012, 23:04
Kaç arkadaşım bizim şirketin test aracına bindikten sonra Dacia neymiş birader, senin sayende sevdik demişliği vardır. Malzeme kalitesi çöptür, eski Renault parçalarından toplamadır. Şanzıman oranları da çöptür, hayattan bezdirir. Ama yakmaz. Bi de arazide nasıl gittiğini çözebilmiş değiliz, keçi gibi cidden.
videodaki araç zıplaya zıplaya gittikten sonra sanırım ön takım pert olup sanayi yolunu tutmustur :)
videodaki araç zıplaya zıplaya gittikten sonra sanırım ön takım pert olup sanayi yolunu tutmustur :)
Benim asıl merak ettiğim egzozun nasıl dayanabildiği. Çoğu yerde yere sürtüyor. Normalde biz böyle kullansak 2 günde dağılır sanırım. Sağında solunda koruma falan yoktur değil mi?
Mt lastik, yükseltme, şnorkel. Güzel olur :) Ama atıyorum 40bin tl araba 5 10 15 neyse off road için harcayacağıma 4.0 kare kasa alırım gürül gürül binerim . Ha yakıt olarak biri üzer biri güldürür o ayrı
dragon07
25-10-2012, 08:22
size kendi yaptıgım aracı göstereyim umarım hoşunuza gider :)
http://f1210.hizliresim.com/12/t/f8n81.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1210.hizliresim.com/12/t/f8n86.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
110hp lik motor vardı bn yazılım attım üstüne birde 150hp oldu bildigin tank gibi oldu tavsiye ederim :) tabiiki yürüyen aksamı ve amortisörleride modifye ettim :D
Videosu varsa bakabilir miyiz . Üzerindekiler mt olsa görüntü 10 numara değişir, kaç içn yükseltme var acaba ya da kupa mı yükselttiniz
süper olmuş cidden..fabrika bence bu tarzda üretmeyi düşünmeli:)
Tarık V.
25-10-2012, 08:34
Araç güzel olmuş da daha çok kir tutması için mi mat siyah yapıyorsunuz :)
dragon07
25-10-2012, 08:35
üstündeki lastiklerde boş degil bf goodrich .işin sırrı amortisör sisteminde orjinal amortisörleri 5 para etmez :) jantlara spacer yaptırdım aluminyumda bn deviremediysem kimse deviremez .antalyada daha bu hafta yagmur yağmaya başladı inş sokucaz çamur deryalarının içine ama bikaç test yaptık kum tepelerinde iyiydi videosu maalesef yok olunca paylaşırım
dragon07
25-10-2012, 08:37
http://b1210.hizliresim.com/12/t/f8ndz.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1210.hizliresim.com/12/t/f8ndc.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
mat siyah kendi tercihimiz biraz agresif olsun istedik ayrıca kim meguiarslı parlak off road aracı isterki :)
Tarık V.
25-10-2012, 08:40
mat siyah kendi tercihimiz biraz agresif olsun istedik ayrıca kim meguiarslı parlak off road aracı isterki :)
Bende onun için sordum :) Extrem renkler de kullanılabilirdi ama bu da başarılı, Maşallah.
bence de çok başarılı görünüyor videoda canlı şahit olmak başka olurdu tabi,
ek olarak sürücü becerisi de çok önemli diye düşünüyorum
darkmoon
25-10-2012, 10:09
Kesinlikle 4 çekeri offroada homogolasyon edilirse güzel sonuçlar elde edilir.. farklı amaçlada projelendirebilinir misal modernizasyon mevcut kalitesini sürüş konforunu yükseltmek ses yol izalasyonu ile başlanıp gerekli donanımsal eksiklikleri giderilip ortaya kalite çıtası yükseltilmiş bir duster çıkartılabilinir tabi bunun içinde full paket 4 çekerli esp li falan güzel bir dusterla başlangıç yapmak en iyisi olur.
1.5 senedir 4x2 sini kullanıorum şantiyelerde,arazide, uludağ göllere bile çıktım.
95bin km oldu tık yok ne ön takım ne bişey! 4x4ünü alıcam yakın zamanda:icon_tup:
bu dusterları körfezde tır üstünde renault logolu görüyorum,yurtdışından reno gelip burda neden dacia yapıyorlar anlamadım ?
darkmoon
25-10-2012, 13:02
bazı ülkerlerde nissan bazı ülkelerde renault markasıylada satılıyor ama türkiyeye renault girişli olsa direksiyonundada renualt amblemi olması gerekir.. belki gümrüksel mevzulardır.
mat siyah araç çok güzel olmuş benim de aklımda olan birşeydi duster alıp bişeyler yapmak tam aklımda ki aracı yapmışsınız..
renault olanların içi farklıymış bu arada:
http://static.zigwheels.com/media/content/2012/Jun/renault-duster-center-console-4_560x420.jpg
http://www.thehindu.com/multimedia/dynamic/01154/SBTB25_DUSTER1_1154979g.jpg
darkmoon
25-10-2012, 13:49
illaki renault kendi ismiyle üretiyorsa kendi standartlarında üretir aracı malzeme kalitesi daciaya oranla yüksekdir ama fiyatıda dacia ya oranla yüksekdir.
dragon07
25-10-2012, 14:30
illaki renault kendi ismiyle üretiyorsa kendi standartlarında üretir aracı malzeme kalitesi daciaya oranla yüksekdir ama fiyatıda dacia ya oranla yüksekdir.
herşeyi aynı yanlış bilgilendirme vermeyelim :) ön gögüste aynı plastikten üretiliyor motor kezaaynı kapı içleri aynı sadece yerleri degişik kadrandan tutunda vites topuzuna kadar aynı.degişen ne derseniz logolar ve fiyat
Hiç bi arabayı boklama gibi niyetim yok, olmadı da ama sanayide Duster dediler mi yaka silkiyorlar..
Motor konusunda yüzü gülmeyenlere rastladım her defasında.
Nightfish
25-10-2012, 15:25
Renault olanın içi çok hoşmuş ama.
her iki anlamda da test etme fırsatım oldu farklı varyasyonlarını ve o rakamlar için şiddetle tavsiye ederim..
darkmoon
26-10-2012, 00:15
herşeyi aynı yanlış bilgilendirme vermeyelim :) ön gögüste aynı plastikten üretiliyor motor kezaaynı kapı içleri aynı sadece yerleri degişik kadrandan tutunda vites topuzuna kadar aynı.degişen ne derseniz logolar ve fiyat
renault duster sürmedim sadece mantık olarak renault her zaman daciadan daha kaliteli üretim yapıyor bu bir gerçek bu mantıkda yazdım.. siz renault duster sürdünüzmü bilmiyorum türkiyede yok sanırsam varsa ben sürdüm aynı diyorsanız affola sözümü geri alırım.. ben sadece normal bir mantık yürüttüm..
renaultnun kendi arması altında dacia ile aynı kalitede araç üreticeğini pek mantığım el vermiyor.. vw de böyle değilmi bir seatla vw nin malzeme kalitesi yada skodanınki yada audininki bir değil hepsinin malzeme işçilik kaliteleri farklı haliyle o orantıda fiyatlarıda..
berkay_aydin
26-10-2012, 00:31
siyah çok iyi olmuş maşallah ya ..
CeM öZeR
26-10-2012, 08:09
Oldukça başarılı gözüküyor. Benim esas merakım kaygan zeminde eğim yukarı çıkış yaparken düşük hızda çıkış performansı. Bu sayede 4 çekerin ne derece başarılı olduğunu görebiliriz. Hoplaya zıplaya gidiyor videoda. O önemli değil. :D
dragon07
26-10-2012, 09:22
renault duster sürmedim sadece mantık olarak renault her zaman daciadan daha kaliteli üretim yapıyor bu bir gerçek bu mantıkda yazdım.. siz renault duster sürdünüzmü bilmiyorum türkiyede yok sanırsam varsa ben sürdüm aynı diyorsanız affola sözümü geri alırım.. ben sadece normal bir mantık yürüttüm..
renaultnun kendi arması altında dacia ile aynı kalitede araç üreticeğini pek mantığım el vermiyor.. vw de böyle değilmi bir seatla vw nin malzeme kalitesi yada skodanınki yada audininki bir değil hepsinin malzeme işçilik kaliteleri farklı haliyle o orantıda fiyatlarıda..
dostum senin hayal gücün geniş inanmıssın bikere kendi söylediklerine.
motor ve yürüyen aksam aynı bunu biliyosundur heralde :)
iç kısımda koltukları kapı içleri aynı onuda görüyosundur umarım
direksiyon vites topuzu hep aynı onuda görüyosun haliyle
gösterge kadran vs onlarda aynı
sadece ön gögüs degişik ,degişik derken tipi degişik plastik kalitesi malzeme kalitesi aynı ...
sen farklı olan biyerini söylede bende ögreneyim kardesim :) başka markaları karıstırmayalım
sadece ön gögüs degişik ,degişik derken tipi degişik plastik kalitesi malzeme kalitesi aynı ...
sen farklı olan biyerini söylede bende ögreneyim kardesim :) başka markaları karıstırmayalım
arkadaşlar ben sizin söylediklerinize bir eklenti yapayım. araç Renault da olsa Dacia da olsa bunu üreten fabrika aynı.aynı banttan iniyorlar. Bir iki ufak değişiklik dışında sadece logo farkı var. Nasıl fiorino-bipper-nemo TOFAŞ'ta üretilen aynı araçlar ise bunlar da aynı.
life is life
26-10-2012, 11:24
Maşallah aracınızın duruşu güzel..
darkmoon
26-10-2012, 11:31
sizde haklısınız tabi ben malzeme kalitesi derken görünen malzemenin dışında üretim aşamasında görünmeyen malzemelerdende bahsettim misal çok basit yalıtım izalasyon malzemeleri dacida kullanılmamışdır yada çok az kullanılmışdır ama renault üretim bandındayken kendi araçlarına normal ölçülerde kullanmışdır araca farklı bir beyin kullanmaları bile aracın kalitesini çok arttırır bu tip ince ayrıntılar aracın kalitesini çok artırır..
neticede tekrar vw örneğine döniyim bir jetta üretiliyor brezilya pazarına 2.kalite bir jetta üretiliyor avrupa pazarına birinci kalite..neyse tabi binmedim sürmedim bir şey diyemiyorum renault duster için ama dacia duster ufak dokunuşlarla özellikle bir modernizasyon ve konfor projesi ile biraz elden geçirilirse bu gün çok pahalı üst sınıf arazi araçlarına denk bir kaliteye gelebilir.. Bahsettiğim 4 çekeri..
belkide siz haklısınız ben hep çünkü almanların kafasını baz alıp konuşuyorum almanlarda işin üslubu böyle aynı aracı başka bir marka altında biraz şeklini değiştirip hatta bazen şeklini bile değiştirmeden misal a4/xerox daha düşük kalite ile daha ucuza üretmek ..
dragon07
26-10-2012, 11:44
fransızlar ne kadar ucuz o kadar iyi mantıgıyla hareket ederler bütün renolarda 1.5 motor kullanıyolar örnek vericek olursak maliyet hep hepsinin içi aynıdır laguna fluence latitude :) bütün fransızlar arabalarının kesinlikle bi firmayla ortaklıgı var.
nissan reno
citroen peugeot bmw ford mazda fiat hep motoru nası beleşe getiririz kasayı nası ucuza mal ederiz diye düşünürler kalite olarakra alayı vasattır almanlara göre.almanlar bu konuda çok düşüncelidirler bütün modellerin arasında fark vardır dedigin gibi malzeme kalitesi.ama bunu reno yapmaz zaten kalite ile işi yoktur :D
konuya dönücek olursak dusterın yakıtı iyidir parçası ucuzdur.fazla bi konfor vs beklememk lazım reno12 leri hala dedelerimiz kullanır dağa taşa buda onun gibi bozulmaz kolay kolay.
maliyet olarak extradan 10.000 tl gibi bi para harcandı telsizi felanda var içinde pusula kazma kürek .amerikanlarla yada pajerolarla kıyas götürmez fakat hafif olması motoruda 150hp çogundan hp side yüksek ,baş edebilcekmi izleyip görücez .tavsiye ederim ama sorunsuz binmek isteyenlere
Low-Rider
27-10-2012, 00:28
efe, duster süper olmuş
video falan çekin bence arazide görelim
cabriolet
27-10-2012, 01:09
rusyada dikkatimi cekmisti dacia yok dacianin butun modelleri renault logoluydu :) renaultun yeni arabalarida samsung hep :)
mesela samsung sm3 :)
http://images.thecarconnection.com/med/renault-samsung-sm3-emx-concept_100198319_m.jpg
Trance-R
27-10-2012, 03:12
al bir niva ... napacan Duster'ı ...
izlediğimiz video kesin ; duster tanıtım videosu ki öyle... kullanıcıların çektiği , arazideki videolara , kullanıcıları ile iletişime geç derim ...eklentiler illaki olur ama , bunlar da artı maliyet ...
dragon07
27-10-2012, 10:39
efe, duster süper olmuş
video falan çekin bence arazide görelim
saol morukcum sokucam araziyede ezdirmicem aleti abilerine :D
playhard
27-10-2012, 11:16
Dacia Duster - powrót na ko (http://www.youtube.com/watch?v=rVUrLm4Dl60&feature=related)
rusyada dikkatimi cekmisti dacia yok dacianin butun modelleri renault logoluydu :) renaultun yeni arabalarida samsung hep :)
mesela samsung sm3 :)
http://images.thecarconnection.com/med/renault-samsung-sm3-emx-concept_100198319_m.jpg
değişik pazarlama stratejisiymiş oda :)
Jön Türk
27-10-2012, 12:22
Efe bu duster ın maliyeti nedir ?
BthnKrkt
27-10-2012, 12:43
Bence offroad yapılacak araçta kupa ve sasi ayrı olmalı. Lada nivanın hızlı dağılma sebeplerinden biride bu. Duster nasıl bilmiyorum ama 90,93 ve 98 3k pajero kullanmışbiri olarak gerçek sağlamlık çok farklı bir olay. Kaldıki yürür olarak ne kadar iyileştirmeye gidilebilir şanz. ve diff'lerde. Örnek 2 standart pajero videosu koyuyorum
ikici videonun sonuna dikkat Araclar standart'lar
doHFs0RqipA
TXIyfFGL2QE
dragon07
27-10-2012, 12:51
110hplik 0km duster+10küsür milyar :) 2el duster alırsan daha ucuza mal etmiş olursun.
Anıl DALGA
27-10-2012, 15:41
Bence offroad yapılacak araçta kupa ve sasi ayrı olmalı. Lada nivanın hızlı dağılma sebeplerinden biride bu. Duster nasıl bilmiyorum ama 90,93 ve 98 3k pajero kullanmışbiri olarak gerçek sağlamlık çok farklı bir olay. Kaldıki yürür olarak ne kadar iyileştirmeye gidilebilir şanz. ve diff'lerde. Örnek 2 standart pajero videosu koyuyorum
ikici videonun sonuna dikkat Araclar standart'lar
doHFs0RqipA
TXIyfFGL2QE
Bu tarz bi kullanımdan sonra bu pajero ne gibi masraflar çıkartabilir bize ? Off road işine bende sarmış durumdayım bu aralar ama pahalı bir hobi gibi gözüküyor :)
BthnKrkt
27-10-2012, 15:56
Bu tarz bi kullanımdan sonra bu pajero ne gibi masraflar çıkartabilir bize ? Off road işine bende sarmış durumdayım bu aralar ama pahalı bir hobi gibi gözüküyor :)
Valla buna yakın hatta kimi dönemlerde daha ağır kullanımda bize hiçbir masraf çıkartmadı genel bakımları haricinde pajero. Bizim için en masraflı yanı lastik işiydi:D Düzen tutana kadr gereksiz boşa aldığımız lastikler olmuştu başlarda. Ben 15.000 bütçeye kadar mk1 pajero 20.000 bütçeye kadar mk2 pajero en sağlam offroad araçlarının başında geliyor. Çok kez çeke çeke vitara getirdik arkamızda:)
Ertug_T.
27-10-2012, 18:36
gayet başarılı bence..seviyorum bu duster ı :)
pederde var 4*2 nisan 2011 de aldik 47 binde suan bakim harici servise falan goturmedi.
Bende biniyorum bazen guzel seviyorum ben.
Biz alirken 110bg motoru sadece 4*4 lere koyuyorlardi, simdi 4*2 lerde de 110 bg secenegi var guzel olmus keske o zamanda olsaydi..
Anıl DALGA
28-10-2012, 02:29
Valla buna yakın hatta kimi dönemlerde daha ağır kullanımda bize hiçbir masraf çıkartmadı genel bakımları haricinde pajero. Bizim için en masraflı yanı lastik işiydi:D Düzen tutana kadr gereksiz boşa aldığımız lastikler olmuştu başlarda. Ben 15.000 bütçeye kadar mk1 pajero 20.000 bütçeye kadar mk2 pajero en sağlam offroad araçlarının başında geliyor. Çok kez çeke çeke vitara getirdik arkamızda:)
Teşekkür ederim bu pajeroyu bi araştırayım iyice en son tekrar sana danışırım :)
130'luk makine de geldi mi tam olur gerekten.
Pajero-prado-jeep arazide supriz yasatmaz...
Bir cok jipide cok az dokunuslarla yetenekli hale getirebilirsiniz...
Pajero-prado-jeep arazide supriz yasatmaz...
Bir cok jipide cok az dokunuslarla yetenekli hale getirebilirsiniz...
Bence land cruiser da iyidir abi :)
Burak Mehmet
09-12-2012, 08:01
videoda ki çıkılan tepeleri vs transiti koy ayını sürüş performasıyla transitle çık...o rampanın ortasında bir durup yavaşyavaş çıksa ozaman anlarız neyin ne olduğunu...
Kendi gözlemlerimi söyleyim. Hafif arazi içinde başarılılar BFG AT lastik li başka hiç bir donanımı olmayan birtanesi Andoff arenayı tepelikler harici dolaşabilmişti (tepelerde askıda kalıyordu)fakat kullanım maliyetleri ile kesinlikle keşif gezileri gibi uzun km yapılan gezilerde kullanılabilir hele bizim araçlar gibi 100 km de 20 lt lpg yakanların yanında bedavaya gezersin..
Burak Mehmet
09-12-2012, 08:04
tamammen şans... bazen böyle kullanırsın sorunsuz devam edersin. bazen asfaltta defransiyel kırarsın..
Herşeye hazırlıklı olup öyle süreceksin bu araçları...Fakat pajero en sağlamlarındandır...