PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor yıkama

JusticeForAll
29-10-2012, 01:06
aracımın motor içi biraz tozlanmış ben aldığımdan beri hiç yıkatmadım bi kaç kere silmiştim. bu yıkatma konusu hakkınad ne düşünüyorsunuz bı kac ustaya sordum yıkatma boşver falan dediler 1 hafta sonra gene aynı şeklını alır gibi sizinde fikirlerinizi almak istiyorum sımdıden tesekkurler

brs_odbs
29-10-2012, 01:11
bence yıkatma derim çünkü kimse tavsiye etmiyor bende o yüzden yıkatmıyorum en iyisi bezle silmeye devam ;)

freelife
29-10-2012, 01:14
wd 40 ile siliyorum ben ve uzun süre gidiyor ...ilkinde çok kirliyse uğraşırsın biraz ardından haftada bir 5 dakikanı alır ve sürekli pırıl pırıl kalmış olur.

JusticeForAll
29-10-2012, 01:17
peki sizlerin yıkatmama nedeni nedir onları da söylerseniz sevinirim. bende wd40la temizlerim artık bi daha kı yıkıyacağım zaman. bugun arabayı yıkadım içi dışı cıncık oldu motor pis gelince gözüme yıkatmayı düşündüm sonra vazgeçtim

B.Koçer
29-10-2012, 01:20
Pejolar zaten elektrik olarak hassas araçlar su tutulmaması gereken yeri gösteriyor zaten kaputun altında orayı güzelce muhafaza et bsi beynini güzelce kapat yıkat bişi olmaz :)

Volkann
29-10-2012, 01:23
wd40 kullanıyorum ben yıkatma ihtiyacı duymuyorum hiç.

freelife
29-10-2012, 01:23
valla ben beyne v.s su kaçar diye yıkatmamayı tercih ediyorum tabi orayı güzelce sararsan ve su girmemesi içn dikkatli davranırsan yıkanabilir , kendim bu riske girmemeyi tercih ediyorum.

alihan_27
29-10-2012, 01:39
Soketlerde kireç, oksitlenme filan yapıyor diye biliyorum. O yüzden hiç yıkatmam. Görünen, el giren yerlerin nemli bezle tozunu alırım sadece.

Jeandan-R
29-10-2012, 01:55
:vd40 çok fazla toz toplamıyor mu :confused:

FAGE12
29-10-2012, 02:02
Ne kadar kapatısan kapat sonucta taz. Su ile yıkanıcak her turlu su akar yolunu bulur mısalı :D girer soketlere beyne . Bence hıc deneme yıkatmayı sılmek en mantıklısı . Belki son gunlerde moda olan buharla temızlemeyı deneyebılırsın bı aractır bence belkı olabılır ??

E.Bozoglu
29-10-2012, 02:15
Benım 206'yıda motor'unu yıkayalim dedik birgün heryerini kapattık istediğin kadar kapat illa tazik vurunca giriyor biryerlere 1 ay kendıne gelmedi rolanti yıkatma hiç tavsiye etmem. Sonax'ın motor temızleyici ilacı var ona bi bak ben kullanıyorum memnunum

Ö.öztüRk
29-10-2012, 02:46
aracın motoru çok kirli ve tozlu'ysa ne yapmamız gerekir can sıkıcı durum temiz olmasını istiyosun ister istemez?

tylan
29-10-2012, 03:48
sizin araç otomatikmi bilmiyorum ama eski kız arkadaşımın otomatik pejo 206'sı nın motorunu yıkamıştım arabanın şanzıman su koyverdi :D

ANIL ERCAN
29-10-2012, 07:44
Bence hiç su vurdurma motora kimse tavsiye etmiyor cünkü ama bazı oto yıkamacılar bodoslama dalıyor. ben sana söyle resimli bir şekilde gösteriyim nasıl temizlicegini

Sana lazım olan WD40 Ve Arexons marka motor temizleme spreyi

Önce Motora Wd40'ı Sıkıyorsun her yerine ben hiç bi yerini kapatmadım Direk sıktım sıkıntı olmadı bende Ama her arabanın motoru aynı degil tabiki siz genede Temkinli olun 3 5 dakika bekleyip temiz bir bezle sildim. daha sonra Arexons motor temizleme spreyini sıktım her yerine onuda 3 5dakika bekleyip bezle sildim. motorum pırıl pırıl Oldu ;) Bir diğer yolu mazot'tur mazotu boya püskürtme tabancasına koyup basınclı havayla birlikte motorun her yerine sıkın sonra temizleyin bezle mis gibi olur ama etkisi cok kısa en iyisi wd-40 + motor temizleme spreyi

Motorumun temizlenmeden önceki hali

http://imageshack.us/a/img535/6458/dsci0112i.jpg

temizlendikten sonraki hali

http://imageshack.us/a/img69/2576/img0120mk.jpg
http://imageshack.us/a/img708/9207/fotoraf0537w.jpg

RIDVAN
29-10-2012, 07:45
2004 307 Vardı İç Dış Yıkatıyorum Motor Pis Kalınca Çok Pis Sıkıntı Alıyordum Yıkamacıya Sordum Hiçbirşey Olmaz Dedi. Ve Ondan Sonra Olanlar Oldu Fazla Detaya Girmim Arabayı Satmak Zorundan Kaldım + Harcadığım Paraları Hesaba Katmıyorum Bile Bence Yıkatmayın Alın Elinize VD40 Heryerine Sıkın Güzelce Bezle Silin Devam Edin..

Nightfish
29-10-2012, 07:48
Benim arabayı da eski sahibi yıkatmış, LPG beynini aldık elimize arabayı aldığımız ilk gün. 1000 lira patlamıştı daha aldığım ilk gün :D

senna
29-10-2012, 07:49
her arabamın motorunu yıkamışımdır sıcak suyla kendim, kapatın gerekli yerleri sokettir beyindir vs motor için temizleyici kimyasallar veya apcler falan var onlardan alın yıkayın chg nin apcsini sıkıyorum iki seferdir toz tutmadı 2 aydır duruyor o şekilde

bora1311
29-10-2012, 08:00
benim bildigim kadariyla wd40 antistatik degil, bu yuzden toz tutar...
onun yerine sonax-nigrin-meguiars gibi urunlerin motor temizleme urunlerini kullanabilirsiniz...

Ufuk
29-10-2012, 08:16
Atas ısol var bende.Elektronik yerlerin yıkanması amacıyla atasın ürünü sıkınca hidrofobik olduğundan su elektroniğe gelmiyor.yani elektronikle su arasında 1 katman oluşturuyor.Beyine alternatöre aküye ve sigorta kutusuna sıkıyorm.Sonra ne olur ne olmaz diye açıkta ne kadar kablo varsa onlarada sıkıyorum en son beyini,alternatörü ve sigorta kutusunu ve açıktaki soketleri streç filmle sıkı sıkı 2 kat sarıyorum sonra basıyorum apc'yi 1 dk bekleyip duruluyorum sonrada plak2r sıkıp streç filmleri söküp çalıştırıyorum arabayı 5dk sonra kuru bezle plak gelmeyen yerleri siliyorum iyice dağıtıyorum . Ama bende korka korka yaptığım için sağlam güvenlik önlemi alıyorum.Burda anlatırken basit geliyor ama motoru yıkaması 5dk ise parçaları korumak için sarıp sarmalamam 25dk sürüyor.Bence hafif nemli bezle silin gitsin.Wd40 antistatik değil motorunuzun daha çok tozlanmasına neden olur.

zıpzıp
29-10-2012, 08:26
Araç fark etmez ne olsa yıkıyorum :) Keşke istanbulda olsaydın yardımcı olurdum

HondatugraL
29-10-2012, 08:33
bız aracı her servıse goturdugumuzde yıkatıyoruz basıyolar suyu motora. Sorduk bız yıkasak sorun olurmu yoksa sız farklı bi şekıldemı yıkıyosunuz dedık. Yıka abı tut suyu gıtsın hiçbişe olmaz demişti. Bendede alışkanlık oldu şimdi nezaman arabayı yıkasam tutuyorum suyu pırıl pırıl oluyo :) Araç 2008 civic.

ali_utku
29-10-2012, 08:38
Ben hava kompresoru ile tozun buyuk kısmını puskurtuyorum.sonra nemli bezle siliyorum Vwde.

Tata'da Allah ne verdiyse basincli suyla dalıyorum :D

İbrahim Erdem
29-10-2012, 08:39
Önemli elektronik kısmını poşetle veya stretch filmle kapatın. Sonra fazla yakına gelmeden suyu vurun. Bir de bu işlem yapılırken motor soğuk olsun.

orhan_guney
29-10-2012, 09:00
ben motoru yıkamam bayramın 3 gunude aynısını yaptım sıcak su çif sunger bırde bez on numara oldu kafamda rahat cebimde.

nostra
29-10-2012, 09:30
pejoda hiç tavsiye etmiyorum yıkamayı..arkadaşlar söylemiş zaten..gerekli ürünleri alıp silebilirsin. ama kesinlikle su vurma derim.. 98 1.4 civic ve 99 1.4 civic motor içi yıkattım..istediğin kadar su vur hiç bişey olmuyo.. en fazla bigün hafif tekleyerek gezersin..ama pejoda çok büyük masraf çıkabilir.. BMW 3.18 is 93 model bi aracım vardı.. yıkamacıya sordum , ısrarla hiç bişey olmaz dedi.. kapamadığı yer kalmadı ama yaklaşık 250 tl masraf çıkardı bana.. o yüzden dikkat etmeni öneririm.

yaşar
29-10-2012, 09:36
Peugeot araçlarında genellikle bobin ve soketler sıkıntı oluyor ,bizzat kendimde yaşadım biliyorum.

Ama size tavsiyem güzelce sarın sarmalayın yada işi bilen birine götürün halletsin,kaputu açınca o pis görüntü arabadan soğutuyor adamı :(

GokhanRS
29-10-2012, 09:38
dizelse hiç uğraşmayın. basın tabancayla basınçlı mazotu. pırıl pırıl olsun. benzinliysede gazla yıkayabilirsiniz. yarım 20 25 dk çalıştırmazsanız uçar gider zaten.

İbrahim33
29-10-2012, 09:45
3-4 ay önce 80 liraya Sonax'ta yıkattım ben...Önce sprey falan sıktı bazı bölgelere ve fırçaladı...Sonra sıcak tazyikli suyla daldı motora , en sonda parlatıcı ile işi bitirdi...Keşke fotoğrafını çekseydim çok güzel olmuştu...

Kutluhan
29-10-2012, 10:00
Mazotla ayda bir yıkarım

JusticeForAll
29-10-2012, 10:03
aracım dizel değil benzinli. herkese teker teker teşekkür ederim değerli yorumları ve fikirleri için. bahsettiğiniz temizleyicilerden bulursam alıcam veya eskisi gibi nemli bezle sileceğim. aracın her yeri tertemiz oluyo gerçekden motoru açıp bakınca kirli görünce insan utanıyo :D herkese tekrardan teşekkürler

rekord2000
29-10-2012, 10:23
Elime sabunu fircayi bi kova suyu aliyorum, sapir supur yikiyorum, ardindan hortumla suyu vurup sabunu akitiyorum:) yasasin kara duzen mekanik sistemler:D

kadirsa
29-10-2012, 10:26
her arabamın motorunu yıkamışımdır sıcak suyla kendim, kapatın gerekli yerleri sokettir beyindir vs motor için temizleyici kimyasallar veya apcler falan var onlardan alın yıkayın chg nin apcsini sıkıyorum iki seferdir toz tutmadı 2 aydır duruyor o şekilde

Aynen ;)

Soket vs. gibi parçaları yağlayıcı su geçirmeyecek bir kimyasalla (wd40 bile olabilir) korumaya aldıktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz. Ama tabi bundan yanlış mana çıkarıp yıkama tabancasını bonbine didtribütöre vs. zart diye dayayan adamlar var. O tip kısımlarda tabancayı biraz daha uzaktan tutarak ve fazla uzun süre basınçlı suya maruz bıtrakmadan yıkamak iyi olur tabi. ;) (kııçımdan sallamıyorum yıkamacı dükkanımız vardı :D )

Ayrıca wd40 ile temizlik yıkamanın yerini tutmuyor bence. Güzelce yıkayıp ilgili kimyasallarla üstte bir film tabakası oluşturup korumaya aldın mı sonra periyodik olarak canın sıkıldıkça aç bezle sil. Aylarca tertemiz kalır ;)

F4R
29-10-2012, 10:50
bende 1.5 ay önce yıkattım. aslında yıkatmaya çekiniyordum ama gözü kararttım yıkatttım. sonrada hemen sonax'ın motor temizleme spreyini aldım, herhafta aracımı yıkadıktan sonra motoruda siliyorum spreyle. bu şekilde tekrar kirlenmesine imkan vermemeye çalışıyorum. Bu arada sonax'ın motor temizleme spreyini kesinlikle öneririm. mükemmel bir ürün. motorun pis halinin resimleri yok malesef ama nerdeyse 2 ay geçmesine rağmen henüz çektiğim resim aşağıdadır...

http://img856.imageshack.us/img856/1845/p1020350z.jpg

YavuzNaz
29-10-2012, 10:51
atas forclean diye bir ürün var gerekli yerleri muhafaza ettikten sonra kaput altı dahil heryere sıkıp biraz bekledikten sonra basınçlı yıkama makinemle basıyorum suyu, her arabamın motorunu yıkadım biraz dikkatli olmak lazım onun dışında sıkıntı çıkaracak bir durum yok, bide kompresor ile hava tutuyorum mis :) silme ile yıkama arasında çok fark var silerek çok uzun sürüyor birde çok temiz olmuyor, yıkadıktan sonra haftada bir tozunu alsan kirlenmesine fırsat vermeden tertemiz kalır sürekli :)
yaptığım bir temizlikten örnek önceki hali
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/536297_222788797838019_1888997445_n.jpg
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/550665_222789747837924_237761383_n.jpg
sonraki hali
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/379203_222790391171193_25477753_n.jpg

-ER-
29-10-2012, 10:56
Ben 306 nın ve DS3'ün motorunu yıkadım.

Sorun oluyormu 306 da bobinler cörtledi 2 bobinim çatladı yada su gelince bi haller oldu ki diğer 2side çatlakmış ısıdan gitmiş heralde yıkandıktan snra çalışmadı çalıştı pancar motor oldu gittim 4 bobin aldım sonra :D

DS3 de yıkadım ilaç ardından tazzikli su ardından koruma cilası gibi birşey 1 ay oldu hala tertemiz ve ds3 de sıkıntı olmadı.

Şans işi aslında biraz :D Arabayı yıkadığım yer arkadaşımın yeri onlarda söylüyor yıkadıktan sonra marş almıyan araçları ir güzel hava vuruyoruz sonra düzeliyor diyorlar.

Seçim sana kalmış.

R.I.P
29-10-2012, 11:04
piyasada satılan en ucuz motor temizleyiciden 2 kutuyu motora boşalttım, üstüne 1 kovada su döktüm sonrasında şarj dinamosundan ses gelmeye başladı bikaç ay sonrada dağıldı :) belki şansa denk geldi ama şu saatten sonra tok götürsün yine ellemem

mert_leon
29-10-2012, 11:14
Bizim toyota beyinsizmiş heralde okadar yıkandı etti tek bir sıkıntı çıkarmadı. Yıkayan işi bildiği sürece bişey olmaz bence.

kadirsa
29-10-2012, 11:20
piyasada satılan en ucuz motor temizleyiciden 2 kutuyu motora boşalttım, üstüne 1 kovada su döktüm sonrasında şarj dinamosundan ses gelmeye başladı bikaç ay sonrada dağıldı :) belki şansa denk geldi ama şu saatten sonra tok götürsün yine ellemem

senin birşey olmamasını beklemen hata :D

YavuzNaz
29-10-2012, 11:50
En büyük hata sıcak motora su vurmak, işi yıkamacıya bırakırsanız zaten haldur huldur dalıyor araba bozulmuş çatlamış kırılmış umrunda değil, birde küçük bir tavsiyem var önceki mesajımda yazmayı unuttum su teması olmasını istemediğiniz kısımlara sıvı gres sıkın spray şeklinde, su sıktıgınız yer ıslansa dahi hemen sudan ayrışıyor.

JusticeForAll
29-10-2012, 14:31
bütün postları okudum tekrardan bilgi verenlere teşekkür ediyorum. sonaxın spreyini alıp onla yapacagım